Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Η Ελλάδα “επιστρέφει” - Το μήνυμα Μητσοτάκη για το «άνοιγμα» του τουρισμού με φόντο την καλντέρα της Σαντορίνης

«Η Ελλάδα καλωσορίζει ξανά τους τουρίστες»: Ύμνοι από τον διεθνή Τύπο μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για το restart στον τουρισμό!

«Αν σήμερα μπορούμε να κάνουμε τα πρώτα διστακτικά βήματα για να προσελκύσουμε επισκέπτες το κάνουμε ακριβώς επειδή η χώρα θεωρείται ως ένας ασφαλής προορισμός. Αυτή την ασφάλεια οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού», ανέφερε, μεταξύ άλλων,  ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με παραγωγικούς και οικονομικούς φορείς της Σαντορίνης.

Χωρίς Σεμέδο με Άρη ο Ολυμπιακός


Χωρίς Σεμέδο με Άρη ο Ολυμπιακός
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού το απόγευμα του Σαββάτου (13/6) για το παιχνίδι με τον Άρη και τελικά ο Πέδρο Μαρτίνς επιβεβαίωσε όλα όσα είχαν προκύψει από τα μέσα της εβδομάδας αναφορικά με τον Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Πορτογάλος, που πήγε στην πατρίδα του για να παραβρεθεί στην κηδεία της νονάς του, θα πάρει τις ανάσες του με τον Άρη (14/6, 21.30) και θα «φορτίσει» τις μπαταρίες του για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την επόμενη εβδομάδα.
Εκτός αποστολής έμεινε και ο Εμρέ Μορ, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τον Μαρτίνς και θα αποτελέσει παρελθόν στο τέλος της σεζόν. Αντιθέτως, ο Μπρούνο, που δεν είχε βρεθεί στην Τούμπα, είναι στην 22άδα για την αναμέτρηση με τους «κίτρινους».
Αναλυτικά η αποστολή:
Σα, Αλέν, Τζολάκης, Ελαμπντελαουί, Γκασπάρ, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας, Καφού, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ραντζέλοβιτς, Μασούρας, Λοβέρα, Μπρούνο, Βαλμπουενά, Φορτούνης, Χασάν, Ελ Αραμπί.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-0: Μηδέν στο ΟΑΚΑ, πιο κοντά στο 45ο ο Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-0: Μηδέν στο ΟΑΚΑ, πιο κοντά στο 45ο ο Ολυμπιακός

Ο ΠΑΟΚ πίεσε, ο Παναθηναϊκός άντεξε και το τελικό 0-0 έφερε τον Ολυμπιακό ακόμα πιο κοντά στην μαθηματική κατάκτηση του τίτλου. 
Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έμειναν στο μηδέν στο ΟΑΚΑ με τους μεν γηπεδούχους να είναι μάλλον ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα και τους φιλοξενούμενους να πιέζουν, να μην φτάνουν στον γκολ και να μένουν με την άκαρπη υπεροχή.

Νίκη-παραμονή για τους Βολιώτες 1 - 0 την Ξάνθη

Βόλος - Ξάνθη 1-0: Νίκη-παραμονή για τους Βολιώτες

Την παραμονή του στη Super League εξασφάλισε ουσιαστικά ο Βόλος, ύστερα από τη νίκη του με 1-0 επί της Ξάνθης στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των πλέι άουτ της Super League. Την ίδια ώρα η ακριτική ομάδα παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη. Το γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Τσαούσης στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Ατρόμητος - Λαμία 1-1: Χαμόγελα στην... Τρίπολη

Ατρόμητος - Λαμία 1-1: Χαμόγελα στην... Τρίπολη (vid)

Ισόπαλη 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στον Ατρόμητο και στη Λαμία, με το αποτέλεσμα όμως να βολεύει τον Αστέρα Τρίπολης στη μάχη για την πρώτη θέση των πλέι άουτ.
Σε έναν αγώνα χωρίς ρυθμό και με ελάχιστες φάσεις, η Λαμία που στην πρεμιέρα είχε κερδίσει 2-0 τον Παναιτωλικό προηγήθηκε με τον Αντέτζο, αλλά ο Γκάλο στο φινάλε του α' μέρους ισοφάρισε με υπέροχη εκτέλεση φάουλ.

To Δερβένι μέωει χωρίς Τράπεζα - Η Τραπεζα Πειραιως αποφάσισε το κλεισιμο του τοπικού καταστήματος. Οι ενέργειες της Δημοτικής αρχης Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης για ανάκληση της απόφασης...

 Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου -Ευρωστινης Βλάσιος Τσιώτος , η Τράπεζας Πειραιώς ανακοίνωσε το κλείσιμο του καταστήματος της, στο Δερβένι, μιά απόφαση που βρίσκει εντελώς αντίθετους  το σύνολο των κατοίκων του Δερβενίου , αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχης της Ευρωστίνης αλλα και χωριών της Ανατολικής Αιγιαλείας.
Ο  κ. κ. Τσίωτος τόνισε ότι "είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες ανάκλησης μιας ειλημμένης και αναμενόμενης απόφασης..."

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστνης:
Δυστυχώς επαληθεύεται η πρόβλεψη την οποία είχαμε κάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 13 Μαρτίου 2020 μετά το κλείσιμο του καταστήματος της Eurobank στο Ξυλόκαστρο. Ο σχεδιασμός όλων των τραπεζών είναι η δραστική μείωση του δικτύου των καταστημάτων τους μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο. Η πανδημία επιταχύνει πλέον αυτόν τον σχεδιασμό.
Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι ανακοινώθηκε η απόφαση της τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το κατάστημα το οποίο λειτουργούσε σαν κινητό συνεργείο στο Δερβένι. Το συγκεκριμένο κατάστημα αποτελούσε το τελευταίο κινητό συνεργείο της τράπεζας στην Κορινθία. Η απόφαση αυτή αποτελεί πλήγμα για την περιοχή, την οποία από το 2010 έχουν εγκαταλείψει σχεδόν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και πλέον όλα τα τραπεζικά καταστήματα.
Άμεσα την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση στα κεντρικά της Πειραιώς στην Αθήνα, στην οποία πρόκειται να εκθέσουμε τις απόψεις μας ώστε να πετύχουμε την ανάκληση της απόφασης. Το εγχείρημα αυτό είναι πολύ δύσκολο αφού οι τράπεζες είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις με συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο έχει σαν αποκλειστικό σκοπό την κερδοφορία.
Από την πλευρά μας είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες ανάκλησης μιας ειλημμένης και αναμενόμενης απόφασης. Πρέπει πια να είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι θα στηριχθούν από την τοπική κοινωνία όσοι την στηρίζουν.

Μάχη για τη δεύτερη θέση στα playoffs

Με τη δεύτερη αγωνιστική των play-off και play out συνεχίζεται η δράση στο πρωτάθλημα της Super League.
 Όσον αφορά την κορυφή ο Ολυμπιακός με το καλημέρα και με τη νίκη στην Τούμπα ξεκαθάρισε την κατάσταση και απέδειξε την πλήρη κυριαρχία του, οπότε όλο το ζουμί είναι στη μάχη για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του champions league και την οποία διεκδικούν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ οι οποίοι

Αίσιο τέλος στην Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα - Την εγκατέλειψαν σε πρατήριο βενζίνης
Σε πρατήριο καυσίμων βρέθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα Βεράμη που αγνοείτο από το μεσημέρι της Πέμπτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, η 10χρονη Μαρκέλλα βρέθηκε λίγο πριν τις 09:00 το πρωί σε πρατήριο καυσίμων επί της οδού Σοφούλη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Η αστυνομία παρέλαβε την 10χρονη.
Σύμφωνα με τις  πληροφορίες, η ανήλικη πλησίασε διερχόμενη γυναίκα και εκείνη με τη σειρά της ειδοποίησε τις Αρχές. Αυτή την ώρα μεταφέρεται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης από περιπολικό της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι καλά στην υγεία της, ωστόσο

ΠΕΥΚΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ 31- 5-2020


 
Mairi Nikolopoulou
 

Κορωνοϊός: Στα 20 τα νέα κρούσματα – 14 διασωληνωμένοι – Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός: Στα 20 τα νέα κρούσματα - 14 διασωληνωμένοι - Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο
Χθες (12/6) ανακοινώθηκαν 20 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3108, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.
694 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1768 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

O Χρίστος Δήμας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών + *BINTEO (Link).

 
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας παρουσίασε σήμερα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων όσον αφορά την Έρευνα και την Καινοτομία.

Ο κ. Δήμας τόνισε πως η μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας από τις δομές του Υπουργείου Παιδείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε προκειμένου να συνδεθεί με πιο αποτελεσματικό τρόπο η εγχώρια παραγόμενη Έρευνα με την Καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.   

Επιπλέον, προέβη στην περιγραφή των νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα προς όφελος του ελληνικού οικοσυστήματος Καινοτομίας :
 

Μια διαδικτυακή συζήτηση για την ελληνική κοινωνία μετά την πανδημία



Την Τετάρτη 17/6 στις 19:00 θα συζητήσουμε με τη Μαριέττα Γιαννάκου, τον Τάσο Γιαννίτση και τον Νίκο Δεμερτζή για το πώς διαμορφωθεί η ελληνική κοινωνία μετά την πανδημία (zoom link). Ταυτόχρονα, στο dianeosis.org μπορείτε να βρείτε πλούσια νέα αρθρογραφία για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ελληνική κοινωνία και οικονομία. 
Τέσσερις προκηρύξεις για 1.584 μόνιμες θέσεις αναμένονται από το ΑΣΕΠ το επόμενο διάστημα. Ήδη η Ανεξάρτητη Αρχή επεξεργάζεται και πρόκειται να εκδώσει
1)Προκήρυξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την πλήρωση 167 θέσεων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατηγορίας και του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πλήρωση 20 θέσεων ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας. Να σημειωθεί ότι ο Πίνακας των

Αυτό είναι το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025: Πόσα παίρνει κάθε Περιφέρεια


Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Σπυρίδων–Άδωνις Γεωργιάδης, και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Ιωάννης Τσακίρης, έθεσαν την 11ηΙουνίου σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το «Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021 -2025».Πρόκειται για κείμενο 66 σελίδων, που καθορίζει, για την ως άνω πρώτη προγραμματική περίοδο, τις προτεραιότητες ανά τομέα πολιτικής στο πλαίσιο των εθνικών αναπτυξιακών στόχων, τους ειδικούς