Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Καταργούνται οι αντικειμενικές

Το υπουργείο Οικονομικών με ένα νέο σύστημα καταργεί τις αντικειμενικές και στα συμβόλαια αγοραπωλησίας ακινήτων θα αναγράφονται οι εμπορικές τιμές.
Καταργεί το σύστημα αντικειμενικών αξιών ακινήτων το υπουργείο Οικονομικών και με την υιοθέτηση ενός νέου συστήματος ουσιαστικά υποχρεώνει όσους αγοράζουν ή πωλούν κάποιο σπίτι να αναγράφουν στα συμβόλαια τις εμπορικές τιμές.

Μια τέτοια εξέλιξη θα βάλει «φωτιά» στους φόρους που επιβάλλονται στα ακίνητα, αφού με την υιοθέτηση στα συμβόλαια των «τιμών αγοράς» θα επιβαρυνθεί μια σειρά από φόρους, τέλη, αλλά και έξοδα, όπως οι φόροι μεταβίβασης, συμβολαιογραφικά και δικηγορικά έξοδα, ενώ περισσότεροι θα είναι οι φορολογούμενοι που θα πιαστούν στην «τσιμπίδα» του Φόρου Κατοχής Ακινήτου.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο του υπουργείου είναι να συγκλίνουν σταδιακά οι αντικειμενικές με τις αγοραίες τιμές και η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να συσταθεί μία νέα ειδική ανεξάρτητη αρχή, η οποία θα καταγράφει τις πραγματικές τιμές των ακινήτων -όπως αυτές προκύπτουν από μεσιτικά γραφεία, ακόμη και από αγγελίες- καθορίζοντας το επίπεδο τιμών για κάθε περιοχή, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η φορολογητέα αξία της συναλλαγής θα υπολογίζεται ως ποσοστό επί της τιμής ζώνης, η οποία ουσιαστικά θα είναι ίδια με την πραγματική, με βάση ποσοστό το οποίο θα κυμαίνεται ανάλογα με το αν πρόκειται για ακριβές ή φθηνές περιοχές, αλλά και βάσει άλλων παραγόντων όπως η παλαιότητα.

Το ποσοστό του φόρου θα ανακοινώνεται από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο με αυτό τον τρόπο θα παρεμβαίνει ρυθμιστικά τόσο στην αγορά όσο και στα έσοδα, χωρίς να αλλοιώνεται η εικόνα των πραγματικών τιμών.

Δεν αποκλείεται πάντως το επόμενο διάστημα , το υπουργείο να προχωρήσει σε μείωση των φόρων μεταβίβασης να περιοριστεί το κόστος των αγοραπωλησιών, ώστε να διευκολυνθεί η αγορά ακινήτων που σήμερα είναι «παγωμένη».
Αυτό βέβαια θα γίνει σε συνδυασμό με τις αλλαγές στο σύστημα των αντικειμενικών.

Η αναγραφή στα συμβόλαια των πραγματικών τιμών θα καταστεί υποχρεωτική, ώστε να περιοριστεί η τεράστια φοροδιαφυγή στον κλάδο της οικοδομής, αφού οι πάντες δήλωναν την αντικειμενική τιμή, η οποία κατά κανόνα ήταν αρκετά χαμηλότερη της εμπορικής.
newsit.gr/

Υποχρεωτικά στην εφορία και οι τραπεζικές καταθέσεις

Μετά τα ακίνητα και οι τραπεζικές καταθέσεις θα δηλώνονται υποχρεωτικά στις φορολογικές μας δηλώσεις, εάν το υπουργείο Οικονομικών υιοθετήσει σχετικές προτάσεις.
Υπό μελέτη είναι η υποχρεωτική καταγραφή καταθέσεων και άλλων κινητών αξιών (π.χ. μετοχές) σε ειδικό έντυπο της φορολογικής δήλωσης, που θα δημιουργηθεί κατά τα πρότυπα του Ε9, στο οποίο ήδη καταγράφεται η ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων.

Το όνομα του νέου εντύπου θα είναι Ε10 και τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται σε αυτό θα χρησιμοποιούνται για την διενέργεια ελέγχων και διασταυρώσεων, ώστε αν αποκαλύπτονται καταθέσεις οι οποίες δεν συμβαδίζουν με τα δηλωμένα εισοδήματα των τελευταίων ετών, οι φορολογούμενοι να καλούνται για εξηγήσεις.

Για αυτό το θέμα υπάρχουν σκέψεις για κάποιου είδους φορολογική «μεταβατική αμνηστία» για καταθέσεις και εισοδήματα που θα αποκαλυφθούν οικειοθελώς, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Με βάση τα έντυπα των καταθέσεων (Ε10) θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι μέσω ειδικής υπηρεσίας, η οποία θα συνεργάζεται με την Τράπεζα της Ελλάδας, ώστε να εντοπίζονται καταθέσεις που δεν δηλώνονται ή άλλες ασυμφωνίες μεταξύ εισοδημάτων και καταθέσεων.

newsit.gr

Διακοπές στο "γυναικοχώρι΄" του θα πάει ο Αντώνης Σαμαράς

Στο Ναύπλιο, στη γενέτειρα της συζύγου του Γεωργίας,  θα παει λίγες ημέρες διακοπές ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  θα επισκεφτεί και την Πύλο , ενώ το Δεκαπενταύγουστο, θα βρεθεί στο όρος Βέρμιο   και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά . Μέ την επιστροφή στη Αθήνα θα ετοιμαστεί για τη ΔΕΘ, που φέτος αναμένεται να έχει έντονο προεκλογικό χρώμα.

Εγώ, ο γάιδαρος Έλληνας

Κρίση που δείχνει αξεπέραστη όσα δις ευρώ και να μας δανείσουν... Κρίση που δεν είναι μόνο λογιστική, κρίση που δεν αποτυπώνεται μόνο σε οικονομικά μεγέθη, αλλά είναι κρίση βαθύτατη και ριζωμένη πια στις ζωές όλων μας. Είναι κρίση αξιών, νοοτροπίας και ήθους. Είμαι ένας πολίτης που ζω και εργάζομαι στη χώρα αυτή και θεωρώ τον εαυτό μου μοναδικό και αναντικατάστατο, σπάνιο είδος της ανθρώπινης αλυσίδας που όλοι πρέπει να φροντίζουν για μένα γιατί...

Σαμαράς στον Guardian: “Το φάρμακο που δόθηκε στην Ελλάδα δεν έχει αποτελέσματα”

Συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ φιλοξενει η βρετανική εφημερίδα, στην οποία ο κ. Σαμαρας δηλώνει πως υπάρχει κίνδυνος «να σκοτωθεί πρώτα η οικονομία πριν σκοτωθεί το έλλειμμα».Τη ριζική διαφωνία του με το “φάρμακο” θεραπείας που έχει δοθεί στην Ελλάδα εκφράζει σε συνέντυεξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian ο Αντώνης Σαμαρας.

"Το φάρμακο που δόθηκε στην Ελλάδα δεν έχει αποτελέσματα" λέει ο πρόεδρος της ΝΔ παραθέτοντας το μπαράζ φορολογικών μέτρων, μισθολογικών και συνταξιοδοτικών μειώσεων που απαιτήθηκαν από την τρόικα σε αντάλλαγμα της οικονομικής βοήθειας. "Τα μέτρα λιτότητας δεν δουλεύουν, οι θυσίες που κάνει ο κόσμος δεν αποδίδουν. Εν ολίγοις η θεραπεία είναι τόσο ισχυρή που ελλοχεύει ο κίνδυνος θανάτωσης της οικονομίας πριν από την εξάλειψη του ελλείμματος"

Ο κ. Σαμαρας επισημαίνει επίσης οτι η βελτίωση των όρων δανεισμού της Ελλάδας πριν από τρεις μήνες θεωρήθηκε καλή είδηση τότε, αλλά τελικά η κρίση χειροτέρεψε.

Είναι τρομερό να βλέπεις να επαληθεύεται η πρόβλεψή σου ότι η χώρα σου θα στραγγιχτεί. Ο ελληνικός λαός δεν βλέπει κανένα φως στην άκρη του τούνελ...είναι σαν να σου ζητούν να βαδίσεις στην Σαχάρα χωρίς ελπίδα” λέει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν πρόκειται να συμφωνήσω σε κάτι που είναι εναντίον του καλού της Ελλάδας” λέει ο Αντώνης Σαμαρας. “Μοναδικό μου κριτήριο είναι η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας. Γνωρίζω ότι οι Ευρωπαίοι συντηρητικοί ηγέτες είναι εκνευρισμένοι και αμήχανοι, ξέρω επίσης ότι ακόμα δεν συμφωνούν μαζί μου. Η Ελλάδα έχει να διανύσει ακόμα μεγάλη απόσταση για να λύσει το πρόβλημα του χρέους. Είναι ένας δύσκολος δρόμος που θα πάρει χρόνια....”
newsit.gr




Ακολουθεί σημερινό δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας «Guardian» που περιλαμβάνει συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά:





Ένας απρόσμενος αντίπαλος των μέτρων λιτότητας στην Ελλάδας: Ένας πρώην συγκάτοικος του Πρωθυπουργού.

Ο Αντώνης Σαμαράς, Οικονομολόγος απόφοιτος του Harvard και αρχηγός της κεντροδεξιάς αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει ότι το φάρμακο είναι λάθος για την Ελλάδα.

Καθισμένος στο υπερσύγχρονο γραφείο του, μπροστά από μια σειρά φωτογραφιών που συμπεριλαμβάνουν αυτόγραφα του Τεντ Κέννεντι και του Τζωρτζ Μπους, ο Αντώνης Σαμαράς δεν δείχνει ιδιαίτερα αντισυστημικός.

Όμως, ως αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, αυτό έγινε.

Στην επική μάχη για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, ο απόφοιτος του Χάρβαρντ οικονομολόγος, διαφώνησε ριζικά με το "φάρμακο" θεραπείας. "Το φάρμακο που δόθηκε στην Ελλάδα δεν έχει αποτελέσματα" λέει παραθέτοντας το μπαράζ φορολογικών μέτρων, μισθολογικών και συνταξιοδοτικών μειώσεων που απαιτήθηκαν από την τρόικα σε αντάλλαγμα της οικονομικής βοήθειας. "Τα μέτρα λιτότητας δεν δουλεύουν, οι θυσίες που κάνει ο κόσμος δεν αποδίδουν. Εν ολίγοις η θεραπεία είναι τόσο ισχυρή που ελλοχεύει ο κίνδυνος θανάτωσης της οικονομίας πριν από την εξάλειψη του ελλείμματος"

Παρά την ευγενή και προνομιούχο καταγωγή του -ακριβώς όπως του Γιώργου Παπανδρέου, του σοσιαλιστή πρωθυπουργού με τον οποίο σπούδασαν μαζί στις ΗΠΑ- ο ηγέτης των συντηρητικών Σαμαράς βρίσκεται σε αντιπαράθεση όχι μόνο με τον κάποτε στενό του φίλο. Η αντίθεση στην "ανάπτυξη μέσω λιτότητας" στην οποία υποβάλλονται οι Έλληνες οδήγησε τον Σαμαρά σε αντιπαράθεση και με άλλους ηγέτες του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του οποίου η Ν.Δ. είναι μέλος.

Από τότε που ξέσπασε η κρίση, πριν από 18 μήνες, η Μέρκελ, ο Μπαρόζο και ο Μπερλουσκόνι προσπάθησαν αλλά απέτυχαν να αλλάξουν τις απόψεις του. Ο Σαμαράς παραμένει σταθερός και δεν μετανιώνει για την στάση του....

Τα μέτρα λιτότητας που ακολουθήθηκαν μετά το πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα, ύψους 110 δισ. ευρώ, τόνισε, όχι μόνο δεν βοήθησαν να λυθεί το διαρκώς αυξανόμενο Δημόσιο Χρέος, αλλά βούλιαξαν την χώρα στην “μεγαλύτερη ύφεση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο”.

Η απόφαση του προηγούμενου μήνα να περιορίσει την κρίση, απόφαση η οποία χαιρετίστηκε από τον Παπανδρέου ως “ιστορική απόφαση”, λέει ο Σαμαράς ήταν “μικτή ευλογία”, περισσότερο “μικτή” πάρα “ευλογία”. Ενώ πρόσφερε στην χώρα μια ανάσα, βελτιώνοντας τους όρους δανεισμού –επιμήκυνση και χαμηλότερο επιτόκιο– το πρόγραμμα των 109 δις ευρώ δεν κάνει τίποτα για να βοηθήσει την ανάκαμψη της οικονομίας.

“Όσο η Ελληνική Οικονομία βουλιάζει στην ύφεση, δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τα χρέη της, ακόμα και με καλύτερους όρους αποπληρωμής”, συμπληρώνει. “Πριν τρεις μήνες, στην Ελλάδα δόθηκε ξανά βελτίωση των όρων αποπληρωμής. Ήταν “καλά νέα” τότε, αλλά όχι αρκετά καλά, διότι η κρίση από τότε χειροτέρευσε”.

Παρά τις εκκλήσεις και μέσα και έξω από την Ελλάδα, η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε τον περασμένο μήνα το πακέτο 28 δισ. ευρώ περαιτέρω περικοπών δαπανών και αυξήσεων φορολογίας, υποστηρίζοντας ότι θα οδηγήσει την χώρα ένα βήμα πιο κοντά στην χρεοκοπία.

Το μόνο λογικό πράγμα είναι να αλλάξει το μίγμα πολιτικής" λέει. "Όπως είπε ο Αϊνστάιν ο ορισμός του παραλόγου είναι να εφαρμόζεις την ίδια λύση και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Η επίσημη πρόβλεψη ήταν ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2011 το έλλειμμα θα μειωνόταν κατά 4% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2010. Αντιθέτως αυξήθηκε 27.5 %,” προσθέτει με μια χειρονομία απόγνωσης.

Για τα γερμανικά ΜΜΕ ο Σαμαράς είναι σαν την “μύγα μέσα στο γάλα” που βάζει τις προσωπικές του φιλοδοξίες πάνω από το εθνικό συμφέρον.

Όμως είναι μια “μύγα” της οποίας η αντίδραση μετράει. Οι ηγέτες της Ευρώπης θεωρούν ότι η πολιτική συναίνεση είναι ζωτικής σημασίας για την σωτηρία της Ελλάδας. Χωρίς εθνική ενότητα πολλοί φοβούνται ότι οι απαιτούμενες αλλαγές για την αναμόρφωση της μη ανταγωνιστικής ελληνικής οικονομίας δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοσθούν.

Ο Σαμαράς το αντικρούει αυτό τονίζοντας ότι σε σχέση με τον Παπανδρέου στην αντιπολίτευση, ποτέ δεν παρότρυνε τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους. Πράγματι, σημειώνει, το κόμμα του είναι υπέρ των περικοπών στην δημόσια σπατάλη και συμφωνεί επίσης σε μια σειρά δομικών μεταρρυθμίσεων συμπεριλαμβανομένων των αποκρατικοποιήσεων.

 Όμως παραμένει αντίθετος σε περαιτέρω σφίξιμο της ζώνης. Οι τελευταίες πολιτικές  της κυβέρνησης, αναμένεται να οδηγήσουν σε νέες βίαιες διαδηλώσεις το Φθινόπωρο, ιδιαίτερα όταν οι επιπτώσεις των  μαζικών  απολύσεων στο δημόσιο θα αρχίσουν να γίνονται αισθητές.

Τα νούμερα με δικαιώνουν αλλά - δυστυχώς - αυτό δεν είναι προς συμφέρον της Ελλάδας” λέει ο Σαμαράς και προσθέτει: “Είναι τρομερό να βλέπεις να επαληθεύεται η πρόβλεψή σου ότι η χώρα σου θα στραγγιχτεί. Ο ελληνικός λαός δεν βλέπει κανένα φως στην άκρη του τούνελ...είναι σαν να σου ζητούν να βαδίσεις στην Σαχάρα χωρίς ελπίδα”

Με την ανεργία να κινείται στο επίπεδο - ρεκόρ του 16%, οι περισσότεροι Έλληνες φαίνεται να προσεγγίζουν την άποψη του Σαμαρά.

Η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επικρίθηκε ότι επιδείνωσε τα δημοσιονομικά της χώρας, αποφεύγοντας να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Όμως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα αναζωογονημένο κόμμα με ένα προβάδισμα τεσσάρων μονάδων από το κεντροαριστερό ΠΑΣΟΚ.

Δεν πρόκειται να συμφωνήσω σε κάτι που είναι εναντίον του καλού της Ελλάδας” λέει ο πολιτικός ο οποίος για την επανεκκίνηση της οικονομίας προτείνει την εισαγωγή ενιαίου φόρου 15% στα εταιρικά κέρδη και μερίσματα. Μοναδικό μου κριτήριο είναι η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας. Γνωρίζω ότι οι Ευρωπαίοι συντηρητικοί ηγέτες είναι εκνευρισμένοι και αμήχανοι, ξέρω επίσης ότι ακόμα δεν συμφωνούν μαζί μου. Η Ελλάδα έχει να διανύσει ακόμα μεγάλη απόσταση για να λύσει το πρόβλημα του χρέους. Είναι ένας δύσκολος δρόμος που θα πάρει χρόνια....





Ακολουθεί το link του δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Guardian:

Με την κάλπη... παρά πόδα - ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο Αντ. Σαμαράς είχε τις προηγούμενες ημέρες συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ευρωπαίους αξιωματούχους για τη νέα κρίση που χτυπά χώρες της Ευρωζώνης και τους κινδύνους να επηρεαστεί η συμφωνία των Βρυξελλών. Στη φωτογραφία ο Αντ. Σαμαράς με τους Δ. Αβραμόπουλο και Στ. Δήμα
Οι διεθνείς εξελίξεις και η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μπορεί να οδηγήσουν σε ένα "απρόβλεπτο γεγονός" που θα έχει ως αποτέλεσμα τις πρόωρες εκλογές, υποστηρίζουν συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά.
Τα σενάρια των πρόωρων εκλογών ανασύρονται και πάλι από τα συρτάρια της Συγγρού, καθώς οι τελευταίες διεθνείς εξελίξεις σε συνδυασμό με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας προσθέτουν -σύμφωνα με τους επιτελείς της ΝΔ- ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ για την πρόωρη προσφυγή στην κάλπη.

66 χρόνια από το βομβαρδισμό της Χιροσίμα

 

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ το πρωί στη Ζάκυνθο

Ταρακουνήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί η Ζάκυνθος από σεισμό που σημειώθηκε στις 7:49. Το μέγεθος του της δόνησης ήταν 3,7 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο , εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του νησιού. Πιο συγκεκριμένα 77 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 165 χιλιόμετρα της πόλης των Πατρών. Όσο για το εστιακό βάθος αυτό ήταν μόλις 2χλμ.

Η εορτή της Μεταμόρφωσεως του Σωτήρος





Σήμερα Σάββατο , 6 Αυγούστου και η Εκκλησία μας γιορτάζει την ανάμνηση της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας. Η αφορμή για την θέσπιση της εορτής έχει ως εξής: Ο Κύριος είχε προειπεί στους μαθητές του για τούς κινδύνους, για τα πάθη Του και την θανάτωση Του, καθώς επίσης και επίσης και τι θα υφίσταντο στο μέλλον από τούς ειδωλολάτρες και τους εχθρούς του Ευαγγελίου, λέγοντας τους πώς αυτά ανήκουν στην παρούσα ζωή. Εκείνο όμως που έχει ουσιαστική σημασία είναι η αιώνια ζωή. Έτσι λοιπόν ο Χριστός θέλοντας να δείξει στους μαθητές του μία πρόγευση της αιώνιας ζωής, παρέλαβε τρεις από τούς μαθητές τους, τον Πέτρο, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη και τους ανέβασε στο όρος Θαβώρ. Εκεί μεταμορφώθηκε και έλαμψε το πρόσωπό Του σαν το φως. Και τότε εμφανίστηκαν ο Μωυσής και ο Ηλίας οι οποίοι συνομίλησαν μαζί με τον Ιησού. Ο Κύριος πήρε μόνο αυτούς τούς μαθητές, διότι είχαν κάποια υπεροχή έναντι των άλλων. Συγκεκριμένα ο Πέτρος γιατί πίστευε πολύ τον Χριστό, ο Ιωάννης γιατί Τον αγαπούσε πολύ και ο Ιάκωβος επειδή είχε την δύναμη να πιει το ποτήρι που ήπιε ο Χριστός. Τους Μωϋσή και Ηλία τους έφερε για να διορθώσει τις εντυπώσεις που υπήρχαν μέχρι τότε για το ποίος ήταν, αν ήταν δηλαδή ο Ιωάννης ο Βαπτιστής ή κάποιος μεγάλος προφήτης.

Στην περιοχή μας εορτάζουν οι εκκλησίες της Μεταμορφωσεως ,στα Μεντουριάνικα και στο Κάτω Λοτρό. Σήμερα εορτάζει και η πολιούχος εκκλησία του Κιάτου.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους εορτάζοντες και εορτάζουσες Σωτήριδες , Σωτηρίες και Σωτηρούλες

Ποιος είναι τελικα ο πληθυσμός της χώρας το 2011;


Του ΜΑΝΟΛΗ Γ. ΔΡΕΤΤΑΚΗ *

Στις 22.7.2011 ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ., πρώην ΕΣΥΕ) τα προσωρινά στοιχεία της απογραφής πληθυσμού του 2011, σύμφωνα με τα οποία ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας τον Μάιο του 2011 (μήνας που έγινε η απογραφή) ήταν 10.787.690.
Στις 28.7.2011, όμως, η Στατιστική Υπηρεσία της Ε.Ε. (η Eurostat) ανακοίνωσε τις εκτιμήσεις της για τον πληθυσμό όλων των κρατών-μελών της Ε.Ε., σύμφωνα με τις οποίες ο πληθυσμός της Ελλάδας την 1.1.2011 ήταν 11.329.600.
Ανάμεσα στα στοιχεία των δύο υπηρεσιών υπάρχει μια διαφορά 541.910 κατοίκων.
Αν υποθέσουμε ότι η εκτίμηση της Eurostat είναι ορθή (και όπως θα δούμε στη συνέχεια υπάρχουν στοιχεία που στηρίζουν την υπόθεση αυτή), γεννάται το ερώτημα γιατί δεν απογράφτηκε ένας τόσο μεγάλος αριθμός κατοίκων της χώρας, που αντιστοιχεί στο 5% του συνολικού πληθυσμού της; Τα σχόλια στον Τύπο που συνόδευσαν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της απογραφής του 2011, συνέκριναν τα αποτελέσματά της με το μόνιμο πληθυσμό της απογραφής του 2001, ο οποίος ανερχόταν σε 10.934.097, και κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι η μείωση του πληθυσμού κατά 146.409 οφείλεται στη μείωση των γεννήσεων και στην αύξηση των θανάτων στη χώρα μας. Το συμπέρασμα, όμως, αυτό δεν στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία. Ποια είναι η πραγματικότητα με βάση τα στοιχεία αυτά;
Η φυσική αύξηση

Τα μέλη της επιτροπής για το νομοσχέδιο των blogs

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ανακοινώθηκε σήμερα η ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή, για τον εξορθολογισμό των διατάξεων που αφορούν το ηλεκτρονικό έγκλημα και την αποτελεσματική προστασία των θυμάτων.
Η συγκεκριμένη επιτροπή θα ασχοληθεί με την ταυτοποίηση των διαχειριστών blogs και τη διεύρυνση του καταλόγου των εγκλημάτων για τα οποία θα επιτρέπεται η άρση του απορρήτου.
Σύμφωνα με την απόφαση, την επιτροπή συγκροτούν:
ο Αθανάσιος Ράντος, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ως πρόεδρος και μέλη οι Αθανάσιος Κατσιρώδης, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Μαχαίρας, πρόεδρος Εφετών, Εμμανουήλ Σφακιανάκης, αστυνομικός διευθυντής της υποδιεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Ηλίας Θεοδωράτος, νομικός σύμβουλος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, Ζωή Καρδασιάδου, διδάκτωρ νομικής, προϊσταμένη του τμήματος Ελεγκτών της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και Πάσχος Μανδραβέλης, δημοσιογράφος. Γραμματέας της επιτροπής ορίζεται η Μαρία Αδαμοπούλου, διδάκτωρ Νομικής.

Η επιτροπή θα ολοκληρώσει το έργο της έως τις 30-9-11 και δεν προβλέπεται καμία αποζημίωση για τα μέλη που την συγκροτούν.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Σεπτεμβρίου η εκκίνηση του 31ου Rally Sprint –Τρίκαλα Κορινθίας

'Ενας μήνας , παρακάτι έμεινε για την εκκίνηση του 31ου Rally Sprint –Τρίκαλα Κορινθίας που  θα γίνει το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Σεπτεμβρίου 2011 και προσμετρά στο ΚΥΠΕΛΛΟ ΧΩΜΑΤΙΝΩΝ ΣΠΡΙΝΤ 2011 σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα της ΟΜΑΕ-ΕΘΕΠΑ ,είναι ο 5ος από τους αγώνες του θεσμού.
Το Δ.Σ της Λέσχης και η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε ο αγώνας να μεταφερθεί για πρώτη φορά στην Δυτική Κορινθία και πιο συγκεκριμένα στα πανέμορφα Τρίκαλα Κορινθίας (Ζήρεια) . Την πρόταση της Αγωνιστικής Αγωνιστικής Λέσχης Κορινθίας αγκάλιασαν αμέσως ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ξυλόκαστρου- Ευρωστίνης , ο Σύλλογος Επαγγελματιών Τρικάλων Κορινθίας και φυσικά ο Δήμος Ξυλόκαστρου –Ευρωστίνης και όλοι μαζί υποσχόμαστε ένα ξεχωριστό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο με πολλές εκπλήξεις και παροχές . Τον αγώνα στηρίζει επίσης και το Επιμελητήριο Κορινθίας είναι ενταγμένος στις παράλληλες εκδηλώσεις της Έκθεσης Κορινθία 2011 .
Οι συμμετέχοντες θα κάνουν 23,10 γρήγορα αγωνιστικά χιλιόμετρα ( 7.7 km X 3) μέσα στο δάσος από Έλατα, με πολύ καλό και φαρδύ οδόστρωμα . Η Ειδική ξεκινάει στο οροπέδιο της Ζήρειας με μεγάλη ευθεία, στη λίμνη Δασίου υπάρχουν 2 τεχνητές επιβραδύνσεις και στη συνέχεια μετά από δύο κατηφορικές κλειστές στροφές ανηφορίζει για λίγο για να καταλήξει σε πολύ γρήγορο κατηφορικό κομμάτι στα μεσαία Τρίκαλα.
Για τους θεατές υπάρχουν ενδιάμεσες χωμάτινες προσβάσεις :

• Η πρώτη στον δρόμο προς Καρυά, 3,8 χλμ μετά το ξενοδοχείο Ηλιοβασίλεμα, αριστερά στον χωματόδρομο. Μετά από 2,5 χλμ θα βρεθείτε στο 4,90 χλμ της Ειδικής.

• Από την πλατεία στα μεσαία Τρίκαλα ακολουθείτε το δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας. Μετά από 5,5 χλμ, σε αριστερή στροφή, δεξιά στον χωματόδρομο. Μετά από 2 χλμ θα βρεθείτε στο 3,40 χλμ της Ειδικής.

Για τα service θα υπάρχουν 2 προτεινόμενα Service Parks , στο χώρο στάθμευσης των Μεσαίων Τρικάλων και στον αντίστοιχο χώρο στα Άνω Τρίκαλα .
Από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τρικάλων ετοιμάζονται όμορφες παράλληλες εκδηλώσεις .

Εδώ μπορείτε να δείτε τον χάρτη της διαδρομής.
Χάρτης
Πρόγραμμα
Έναρξη Εγγραφών ΣυμμετοχήςΔευτέρα 21/8/2011
Λήξη Εγγραφών ΣυμμετοχήςΔευτέρα 28/8/2011 Ώρα 22:00
Διανομή Road bookΤρίτη 29/8/2011 και ώρα 19:00 στο χώρο της Γραμματείας
Διανομή εντύπων & Αρ. ΣυμμετοχήςΣαββάτο 3/9/2011 στον Έλεγχο Εξακρίβωσης
Έλεγχος ΕξακρίβωσηςΣάββατο 3/9/2011 και ώρα από 16:00 έως 19:00 στην πλατεία της Κάτω Συν. Τρικάλων
Δημοσίευση Πίνακα ΕκκινούντωνΣάββατο 3/9/2011 στο χώρο της Γραμματείας
ΕκκίνησηΚυριακή 4/9/2011 Ώρα 10:00 στον Σ.Ε.Χ. 1
ΤερματισμόςΚυριακή 4/9/2011 μετά τη λήξη του Γ. Σκέλους
Τελικός Τεχνικός ΈλεγχοςΚυριακή 4/9/2011 μετά τη λήξη του Γ' Σκέλους στο Parc Ferme'
Δημοσίευση αποτελεσμάτων30 λεπτά μετά τη λήξη προθεσμίας ενστάσεων
Απονομή επάθλωνΜετά την ανακοίνωση οριστικών αποτελεσμάτων στην ταβέρνα Άρτεμης στη μέση Συνοικία Τρικάλων

To έντυπο της δήλωσης θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα www.rallysprint.gr