Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΑΥΡΙΟ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



Αύριο Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2010 ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης του Συνδυασμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», Δημήτρης Σκούρας , θα μιλήσει , στην κεντρική προεκλογική ομιλία του συνδυασμού του στην Αθήνα , στις 19,30 στο θέατρο Βρετάνια ( Πανεπιστημίου 7 τηλ. 2103221579) προς τους εν Αθήναις ετεροδημότες Ευρωστινίους και Ξυλοκαστρίτες όπου θα τους ανακοινώσει το Πρόγραμμα του Συνδυασμού του
Το Σαββατοκύριακο ο  Δημήτρης Σκούρας επισκέφθηκε , το Σάββατο το Ζεμενό και την Κυριακή την Καλλιθέα και τη Λυκοποριά , όπου ανακοίνωσε στους κατοίκους των χωριών  το Πρόγραμμα του Συνδυασμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

31 Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης. Αλλάζουμε, κερδίζουμε και...βουλιάζουμε!

….Αν, τελικά δεν ψηφίσουμε, τον…Ποιόν…;!Γιατί στο μυαλό του Γ.Α.Π. υπάρχει βαθιά χαραγμένο το «πρόβλημα» ο,τι πιστεύει,σ’αυτό που κάνει!Πιστεύει ότι πάμε καλά…και στο ότι θα τα καταφέρουμε…Πιστεύει επίσης ότι απλά είναι θέμα χρόνου…

Το πρόβλημα με τον Γιώργο Παπανδρέου τον πρωθυπουργό μας,είναι ότι πιστεύει σ’αυτό που κάνει. Για παράδειγμα,πιστεύει ότι είναι αριστερός.Ελάχιστα τον απασχολεί αν είναι.Κι αφού το πιστεύει ο ίδιος,του φτάνει.Πιστεύει,δε,ότι παρέλαβε μια οικονομία σε αποσύνθεση και μια χώρα διεφθαρμένη.Πιστεύει ακόμα ότι υπήρχαν λεφτά και επιμένει μάλιστα ότι υπάρχουν και τώρα,αλλά,μέχρι να τα βρει,καταφεύγει στη γνωστή και σίγουρη μέθοδο της υπερφορολόγησης.

ΜΑΖΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ,

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1/11, 7.30 μμ.

ΣΤΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ



Μήνυμα νίκης για τις Περιφερειακές Εκλογές Πελοποννήσου στις 7 Νοεμβρίου και πνοή ελπίδας για ολόκληρη την Πελοπόννησο πρόκειται να δοθεί αύριο, Δευτέρα, στις 7.30 μμ. στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, όπου θα πραγματοποιήσει μεγάλη ανοικτή προεκλογική ομιλίαι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με τη παρουσία του επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκου, των πέντε περιφερειαρχών και των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων

Η ΑΠΟΨΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ



Συμπατριώτες & Συμπατριώτισσες,
Φίλες και φίλοι

σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την αποψινή σας παρουσία.

Σήμερα δείχνετε το αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής.

Σήμερα δίνετε την πρώτη ψήφο για να φτιάξουμε τη ΔΥΝΑΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ που όλοι ονειρευόμαστε.

Και είναι αυτή η ψήφος σας
στην Αυτοδιοίκηση,
στη ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ,
στην Ελπίδα
που φοβάται ο κύριος Παπανδρέου.

Συνάντηση Δράκου με τους προέδρους των Επιμελητηρίων


Με ενδιαφέρον, προθυμία και ικανοποίηση έκαναν δεκτή την πρόταση του επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκου να σχηματίσουν τα Επιμελητήρια Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, ένα συντονιστικό όργανο με το οποίο θα αποφασίζουν και θα υποβάλλουν τις κοινές εισηγήσεις τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο της νέας αιρετής Περιφέρειας, οι πρόεδροί τους κ. Μιλτιάδης Κονοπισόπουλος, Ιωάννης Μπουντρούκας, Βασίλης Νανόπουλος, Κώστας Πανδής και Γιώργος Καραμπάτος αντίστοιχα.

Υπ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου - Δημήτρης Δράκος «Δεν θα ποδηγετήσουν Κοινωνία και Αυτοδιοίκηση, με Δούρειους Ίππους»

 














ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» (30/10/2010)
Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ποια είναι τα μηνύματα που εισπράττετε από την κοινωνία; Πως αξιολογείτε το δίλημμα που έθεσε ο Πρωθυπουργός «ΠΑΣΟΚ ή εκλογές»;
Η κοινωνία μας ζει σε εποχή έντονης ανασφάλειας. Όπου και αν πήγα στην Πελοπόννησο, εδώ και τρεις μήνες, πόλη η χωριό, παντού οι πολίτες φοβούνται ότι έρχονται ακόμη πιο δύσκολες μέρες, ακόμη πιο σκληρά μέτρα από την κυβέρνηση. Πρόκειται για ένα φόβο, που επιβεβαιώθηκε από το εκβιαστικό δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός στη διακαναλική συνέντευξη. Ο πολίτης όμως δεν ξεγελιέται, ούτε και σύρεται σε εκβιασμούς. Αντιλαμβάνεται ότι η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στις λάθος επιλογές της και ότι πλέον, οι σχεδιασμοί στα υπουργικά γραφεία, αφορούν όχι στη διάσωση της Οικονομίας, αλλά στο στην ανάσχεση του κύματος λαϊκής δυσαρέσκειας που πρόκειται να εκδηλωθεί στην κάλπη στης 7ης Νοεμβρίου. Με άλλα λόγια, στόχος της κυβέρνησης είναι να τραβήξει το λαό μέσα στη δική της πολιτική και επικοινωνιακή περιδίνηση, καθιστώντας τον, μέρος του προβλήματος. Ο λαός θα σταθεί όρθιος όμως και θα στείλει μήνυμα ενάντια στην πολιτική της οικονομικής ασφυξίας και της κοινωνικής οπισθοδρόμησης. Ταυτόχρονα, θα στείλει μήνυμα υπέρ μίας άλλης πολιτικής. Μίας πολιτικής με ξεκάθαρα αναπτυξιακή κατεύθυνση, σαν αυτή που προτείνουμε εμείς στο συνδυασμό ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.
Οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προοιωνίζουν ντέρμπι. Προβληματίζεστε;
Μοναδική μας έγνοια είναι να πιάσουμε στην Περιφέρεια δουλειά από το νέο χρόνο και να εφαρμόσουμε πολιτικές που θα δώσουν ανάσα στον πολίτη και προοπτική στον τόπο. Αυτή η αναμέτρηση, δεν αποτελεί για μένα στοίχημα προσωπικής φιλοδοξίας, πόσο μάλλον ματαιοδοξίας. Η προσπάθειά του συνδυασμού μας στηρίζεται σε μία ισχυρή βάση συλλογικότητας και προτάσσει ένα συνολικό όραμα για την Πελοπόννησο που εγγυάται την ανάπτυξη σε τρία εξίσου σημαντικά επίπεδα, οικονομικό, περιβαλλοντικό, κοινωνικό. Με μία Δυνατή Ομάδα στελεχών, με πρώτους τους πέντε Αντιπεριφερειάρχες μας, Νίκο Ταγαρά στην Κορινθία, Βασίλη Σωτηρόπουλο στην Αργολίδα, Παναγιώτη Φαρλέκα στην Λακωνία, Σωτήρη Παναγιωτόπουλο στην Μεσσηνία και Κώστα Μανδρώνη στην Αρκαδία, με μία ομάδα περιφερειακών συμβούλων που διακρίνονται για την πείρα και τη γνώση τους στα αυτοδιοικητικά, αλλά πάνω απ’ όλα, με τη στήριξη και συμμετοχή του λαού, που εκδηλώνεται με αυθορμητισμό σε κάθε στάση των περιοδειών μας, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πράξη τη ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.
Τελικά έχει ακυρωθεί το αυτοδιοικητικό περιεχόμενο των εκλογών του Νοεμβρίου; Το ΠΑΣΟΚ σας κατηγορεί ότι με δική σας ευθύνη φτάσαμε να ψηφίζουμε με όρους εθνικών εκλογών.
Καταρχήν, η Αυτοδιοίκηση είναι ένας κατεξοχήν πολιτικός χώρος. Παράλληλα όμως, ο συνδυασμός μας έχει καθαρά αυτοδιοικητική ταυτότητα. Σας είπα πριν ότι οι Αντιπεριφερειάρχες και οι σύμβουλοί μας, είναι πρόσωπα αναγνωρισμένα στην Αυτοδιοίκηση. Θα μου επιτρέψετε να πω, ότι ακόμη και η δική μου παρουσία ως επικεφαλής, με την πείρα μου ως νομάρχη Μεσσηνίας επί δεκατρία χρόνια και προέδρου της ένωσης των Ελλήνων νομαρχών τα τελευταία τέσσερα, πιστοποιεί ότι η καρδιά μας χτυπά αυτοδιοικητικά. Εμείς μιλάμε πρωτίστως για την Πελοπόννησο και για την Αυτοδιοίκηση. Άλλοι είναι εκείνοι που προσπαθούν να συσκοτίσουν την κατάσταση, είτε καλλιεργώντας εκβιαστικά ψευδοδιλήμματα σαν εκείνα που ακούσαμε στη διακαναλική, είτε κάνοντας χρήση Δούρειων Ίππων, όπως είναι η υποψηφιότητα του αντιπάλου μας κ. Τατούλη, προκειμένου να ποδηγετήσουν την Αυτοδιοίκηση, σε μία κρίσιμη για ολόκληρη την Κοινωνία περίοδο. Καταλαβαίνετε φυσικά, ότι λόγω της άμεσης σύνδεσης Αυτοδιοίκησης και Κοινωνίας, όταν ποδηγετείς την πρώτη, άμεσα, ποδηγετείς και τη δεύτερη.
Πιστεύετε ότι η αντιμνημονιακή σημαία με την οποία καταβαίνει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές λειτουργεί προς όφελος της κοινωνίας;
Όφελος της Κοινωνίας, και χρέος δικό μας είναι να βγούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από τις συμπληγάδες της βαθιάς ύφεσης. Γι’ αυτό και ο δικός μας συνδυασμός λέει όχι στη μιζέρια και την κακοδαιμονία που φέρνει το μνημόνιο και ναι στην Ανάπτυξη και την Πρόοδο. Ιδιαίτερα δε για την Πελοπόννησο, είναι πολύ κρίσιμο να καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, στη βάση της προώθησης μίας νέας αναπτυξιακής πολιτικής με οφέλη για όλους. 
Πρόσφατα η κα. Πιπιλή χαρακτήρισε τον κ. Τατούλη ως «κήνσορα» της πολιτικής, κατηγορώντας τον ευθέως ότι ο ίδιος έχει φροντίσει να κάνει χρήση όλων των ευνοϊκών νόμων, με αποτέλεσμα να πληρώνετε από δύο  μισθοδοσίες. Ποιο είναι το σχόλιο σας;
Ο κ. Τατούλης βρέθηκε εγκλωβισμένος μέσα στη δική του παγίδα, εκείνη της περιφερόμενης ηθικολογίας. Του είναι πολύ εύκολο να υποστηρίζει το Μνημόνιο, το κόψιμο των συντάξεων και τη μείωση των εισοδημάτων, όταν ο ίδιος έχει φροντίσει να παίρνει μία σύνταξη και έναν παχυλό μισθό, κάνοντας χρήση συντεχνιακών νόμων, κινούμενος ουσιαστικά στα όρια της νομιμότητας. Αν μη τι άλλο, οι προσωπικές επιλογές του κυβερνητικού υποψηφίου, είναι υποκριτικές και θα κριθεί και γι’ αυτό από τους Πελοποννησίους.

Η περιοδεία Τατούλη στη Μεσσηνία



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διήμερη περιοδεία στο νομό Μεσσηνίας ξεκίνησε το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Οι περιοδείες Δέδε την Δευτέρα και την Τρίτη

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος – Πέτρος Τατούλης » κ. Γεώργιος Δέδες και κλιμάκιο υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων θα περιοδεύσουν ως εξής: Τη Δευτέρα 01-11-10:
• 17.30 στο Καστράκι • 18.00 στη Δάφνη • 19.00 στο Λεόντιο • 19.30 στο Κούτσι • 20.00 στη Νεμέα

Την Τρίτη 02-11-10
• 18.30 στο Καλέντζι • 19.00 στο Ζευγολατιό

Το πρωτάθλημα της Γ’ Κορινθίας

Α’ ΟΜΙΛΟΣ
3η Αγωνιστική

ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ                   2 - 2
ΠΩΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑΒΡΥΣΗΣ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ          0 - 2
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ. - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ           1 - 0
ΣΟΦΙΚΟ '05 - ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                 3 - 2
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ                  5 - 2

Στη Βααθμολογία σε 3 αγώνες προηγούνται τα Νέα Αστέρια Λουτρακίου με 9 βαθμούς και ακολουθούν ο Κουταλάς με 7 και ο Αγιάννης με 6.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
3η Αγωνιστική

ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ                       3 - 2
ΟΡΦΕΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ                                     1 - 3
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ                                  2 - 3
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ                 0 - 0
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ      4 - 0

Στη βαθμολογία επί 3 αγώνων προηγείται ο Άρης Βοχαικού με 7 βαθμούς και ακολουθούν η Θύελλα Λεοντίου με 6 και ο Παμφενεατικός με 5.

Το πρωτάθλημα της Β’ Κορινθίας

Α’ ΟΜΙΛΟΣ


5η Αγωνιστική


ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ      3 - 0
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. - ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ                        2 - 0
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ                                             0 - 0
ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ                                                 0 - 1
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ                                                    1 - 2
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΟΦ ΠΑΟΚ                                                   2 - 3
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ. - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ                                    2 - 2


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Επί 5 αγώνων)
1 ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ             12
2 ΑΟΦ ΠΑΟΚ                   11
3 ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ           10
4 ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ              9
5 ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ            9
6 ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ                 9
7 ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ.   7
8 ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ          7
9 ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ                    7
10 ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣ.     6
11 ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛ.             4
12 ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ        3
13 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡ.   3
14 ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΕΦ.            0


Β’ ΟΜΙΛΟΣ
5η Αγωνιστική

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ                       2 - 0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ       0 - 2
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ               7 - 0
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜ.      1 - 2
Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ        4 - 1
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΑΡΑΤΟΣ                                                 4 - 2
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ                    0 - 3


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Επί 5 αγώνων)
1 ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ         12
2 ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ         12
3 ΑΠΕΣΣΑΣ                          12
4 ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ            9
5 ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ       8
6 ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜ.       7
7 ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ          7
8 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ    7
9 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ                  7
10 ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06                6
11 ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ.            6
12 Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ          3
13 ΑΡΑΤΟΣ                          2
14 ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ         1

Το πρωτάθλημα της Α’ Κορινθίας

Με τους αγώνες του Αετού Κρυονερίου με τον ΠΑΣ Κλένια 0 – 1 και της Δάφνης Εξαμιλίων με τον Αστέρα Δερβενίου 2 – 1 ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Κορινθίας.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ             2 – 4
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ          0 – 3
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ – ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                        0 – 1
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ          2 – 1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ              3 – 1
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.             2 – 3
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                                     0 – 1
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                            1 – 0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Επί 6 αγώνων)
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ                   19 - 2   18
2 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ                 20 - 8   16
3 ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                                    15 - 6   15
4 ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.                             12 - 7   11
5 ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.                                       9 - 8   9
6 ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ                            9 - 6   8
7 ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                                         7 - 11  8
8 ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                                           6 - 10  8
9 ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ                           5 - 6   7
10 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                                   9 - 10  7
11 ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                                        5 - 11  7
12 ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                          5 - 11  6
13 ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ                                   2 - 5    4
14 ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ                       7 - 16  4
15 ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                        5 – 11  3
16 ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ                        5 - 12  3

Η Μπάρτσα και πάλι μόνη στο «ρετιρέ» που νίκησε με 1-0 την Ρόδο


Συγκλονιστικά ματς έγιναν στο Νότιο όμιλο της 8ης αγωνιστικής της Football League, αφού υπήρξαν... ανατροπές στον βαθμολογικό πίνακα και έτσι η Κόρινθος , η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά , μετά από συναρπαστικό αγώνα που παρακολούθησαν 750 θεατές , επέστρεψε και πάλι στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Η "Μπάρτσα" αναδείχθηκε νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής με την Ρόδο, εντός έδρας, με σκορ 1-0 και έτσι βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας με έναν πόντο διαφορά , καθώς εκμεταλλεύτηκε την ήττα του ΠΑΟ Ρουφ, που έχασε με το ίδιο σκορ από τον Αίαντα, στην Σαλαμίνα. Το «χρυσό τρίποντο» για τους Κορίνθιους σημείωσε στο 62’ με κεφαλιά ο Παυλίδης, ενώ ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Καφαντάρη στο 35΄ ως οφσάιντ .
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Αρχοντάκης, Φραγκάκης, Φίλης, Σπυρόπουλος, Ψυχογιόπουλος, Ντόμας (72' Γιαννούλης), Νικολάου, Παυλίδης, Καφαντάρης(89' Παπαευθυμίου), Δημητριάδης, Αράπογλου (85' Χ. Παππάς).
ΡΟΔΟΣ: Κραβαρίτης, Καραγιαννίδης, Τοπάλης (57' Ντάλας), Τσιφλίδης, Κεφαλούκος, Γήτας, Δάνας (67' Σκαρλάτος), Στ. Καντιμοίρης (79' Γ. Καντιμοίρης), Μανίκας, Κακλαμάνος, Λιώλιος.

Έχει πάρει την …κάτω βόλτα . Καιρός να πάρει και την… άνω βόλτα!


Ο Α. Κλαδούχος στο Ξυλόκαστρο από τότε που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του κ. Δ. Σκούρα μάλλον… έχει χάσει τον ύπνο του! Ο κ. Σκούρας άλλαξε το Ξυλόκαστρο όταν ήταν δήμαρχος ενώ από τότε που ανέλαβε ο κ. Κλαδούχος το Ξυλόκαστρο θεωρούμε (όπως οι περισσότεροι το βιώνουν άλλωστε στην εν λόγω περιοχή) έχει πάρει την …κάτω βόλτα! Ο κ. Σκούρας έχει πολύ εύκολο έργο στις εκλογές! Δεν είναι τυχαίο που ακούγεται εδώ και πολύ καιρό μάλιστα ότι θα είναι και πάλι ο επόμενος δήμαρχος στο Ξυλόκαστρο! Άντε να πάρει και λίγο τα πάνω της η εν λόγω περιοχή που έχει …μαραζώσει τα τελευταία χρόνια!

Korinthian news

H θερινή ώρα «θα έπρεπε να διατηρείται όλο το χρόνο». Για υγεία και οικονομία


 

Χωρίς την αλλαγή ώρας, οι βόρειες χώρες θα απολάμβαναν περισσότερο απογευματινό φως   (Φωτογραφία:  Associated Press )

 
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Το να γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω στις αρχές του χειμώνα όχι μόνο δεν μειώνει την κατανάλωση ενέργειας, αλλά αντίθετα σπαταλά ηλεκτρικό ρεύμα και επιπλέον επιβαρύνει σημαντικά την ανθρώπινη υγεία, εκτιμούν Βρετανοί ερευνητές.

Οι χώρες της Ευρώπης, της Βορείου Αμερικής και ενός μέρους της Μέσης Ανατολής επιστρέφουν αυτή την περίοδο στην κανονική ώρα (στην Ευρωπαϊκή Ένωση η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου). Η μετάβαση σημαίνει ότι την ώρα που ξυπνούν οι περισσότεροι άνθρωποι έχει ήδη ξημερώσει, και επομένως δεν χρειάζεται να ανάψει κανείς τα φώτα.

Ωστόσο η επιστροφή στην κανονική ώρα σημαίνει επίσης ότι τα απογεύματα βραδιάζουν μια ώρα νωρίτερα.

Αν όμως η θερινή ώρα διατηρούνταν και τη χειμερινή περίοδο, οι άνθρωποι θα είχαν περισσότερο χρόνο να λιάζονται και να παράγουν έτσι τη βιταμίνη D που χρειάζονται.

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη πάσχει σήμερα από χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, η οποία παράγεται στο δέρμα έπειτα από έκθεση στην ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία.

Ακόμα, το απογευματινό φως θα τόνωνε την ανθρώπινη ψυχολογία και θα ενθάρρυνε τον κόσμο να ασκείται σε εξωτερικούς χώρους, επισημαίνει η μελέτη στο British Medical Journal.

Όπως επισημαίνει το Reuters, σε βόρειες χώρες όπου το πρόβλημα είναι εντονότερο, όπως η Βρετανία και η Ρωσία, οι κυβερνήσεις ήδη εξετάζουν το ενδεχόμενο νομοθετικών αλλαγών για τη θερινή ώρα.

Το σχέδιο στηρίζουν και πολλοί βρετανικοί αθλητικοί σύλλογοι.

«Πρέπει να είναι σπάνιο να βρίσκει κανείς ένα μέσο που θα βελτίωνε κατά πολύ την υγεία και την ευημερία σχεδόν όλου του πληθυσμού -και χωρίς κανένα κόστος» σχολίασε ο Μάγιερ Χίλμαν, επικεφαλής της μελέτης στο βρετανικό Ινστιτούτο Μελετών Πολιτικής.

Η μελέτη του Χίλμαν εστιάστηκε στη Σκωτία, τη βορειότερη περιοχή της Βρετανίας. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, αν η Σκωτία πήγαινε το ρολόι μια ώρα μπροστά, υιοθετώντας την Ώρα Κεντρικής Ευρώπης, θα έδινε στον πληθυσμό 300 ώρες φωτός επιπλέον το χρόνο.

Οι ερευνητές επικαλούνται προηγούμενες μελέτες που δείχνουν ότι οι άνθρωποι νιώθουν πιο χαρούμενοι και είναι πιο υγιείς τις μακρές, λαμπρές μέρες του καλοκαιριού, ενώ η διάθεση και οι υγεία φθίνουν το χειμώνα.

Άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε νωρίτερα φέτος εκτιμούσε ότι η διατήρηση της θερινής ώρας το χειμώνα θα μείωνε την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη Βρετανία κατά τουλάχιστον 0,3%.

Αυτό, με τη σειρά του, θα περιόριζε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 450.000 μετρικούς τόνους, επισήμανε η Ελίζαμπεθ Γκάρνσεϊ του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, μέλος της ερευνητικής ομάδας.
Newsroom ΔΟΛ