Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Συνάντηση Δράκου με τους προέδρους των Επιμελητηρίων


Με ενδιαφέρον, προθυμία και ικανοποίηση έκαναν δεκτή την πρόταση του επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκου να σχηματίσουν τα Επιμελητήρια Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, ένα συντονιστικό όργανο με το οποίο θα αποφασίζουν και θα υποβάλλουν τις κοινές εισηγήσεις τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο της νέας αιρετής Περιφέρειας, οι πρόεδροί τους κ. Μιλτιάδης Κονοπισόπουλος, Ιωάννης Μπουντρούκας, Βασίλης Νανόπουλος, Κώστας Πανδής και Γιώργος Καραμπάτος αντίστοιχα.
Η συμφωνία έγινε σε συνάντηση που είχαν οι πέντε πρόεδροι, κατόπιν σχετικού αιτήματος που είχαν υποβάλλει, με τον Δ. Δράκο το πρωί της Κυριακής 31/10, με χώρο φιλοξενίας το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
Στην κεντρική τοποθέτηση που έκανε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι «σαν μια γροθιά και με άριστη συνεργασία σε όλα τα θέματα με τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα είμαστε σε θέση  ως νέα περιφερειακή αρχή να δώσουμε τις λύσεις εκείνες που θα μας οδηγήσουν τον τόπο μας στην Ανάπτυξη, χτίζοντας μαζί το Αύριο». Πρόσθεσε επίσης, ότι «η διεκδίκηση για μεγάλα έργα στην Πελοπόννησο είναι ο μεγάλος σκοπός για εμάς και θα συμπράξουμε για να το επιτύχουμε», ενώ επεσήμανε ότι «η ανάγκη για ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειας, με την κάλυψη ζωτικών αναγκών, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, μας υποχρεώνει να αναζητήσουμε πόρους πέρα του κράτους». Αναφορικά με την εξεύρεση πόρων, ο Δ. Δράκος υπογράμμισε ότι «με την εμπειρία μας, αλλά και με την σωστή οργανωτική δομή που στοχεύει στη διασφάλιση κονδυλίων για την περαιτέρω Ανάπτυξη< θα πετύχουμε να προχωρήσουμε μπροστά».

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε ακόμη στη διεκδίκηση συγκεκριμένων έργων, ιδιαίτερα σημαντικών για την Ανάπτυξη της Πελοποννήσου, όπως στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας σε επίπεδο πλήρους κάλυψης, στη διεύρυνση  του μελλοντικού αγωγού φυσικού αερίου της Μεγαλόπολης, στην ενίσχυση των συγκοινωνιών, οδικών, θαλάσσιων και εναέριων από και προς την Πελοπόννησο, ούτως ώστε να δοθεί νέα δυναμική σε Εμπόριο και Τουρισμό. Ο Δ. Δράκος προέβαλλε ακόμη το μείζον, όπως το χαρακτήρισε, ζήτημα της χωροθέτησης περιοχών επιχειρηματικής δράσης και της δημιουργίας κέντρου επιχειρηματικότητας, το ζήτημα της συστηματικής οργανωμένης προβολής της Πελοποννήσου ως τουριστικού προορισμού, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη για πάταξη του παραεμπορίου, το οποίο πλήττει καίρια τους επαγγελματίες και εμπόρους και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. «Όλα αυτά τα θέματα, θα τεθούν στην πράξη με την ανάληψη των καθηκόντων μας στη νέα περιφερειακή αρχή» είπε ο Δ. Δράκος, ενώ υπογράμμισε, καταλήγοντας: «Πλέον, δεν χωράει άλλη υστέρηση της ανάπτυξης στην Πελοπόννησο και εμείς είμαστε σε θέση να το ανατρέψουμε αυτό. Χτίζοντας μαζί το αύριο του τόπου μας για μια ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ».
Η Κυριακή 31/10, κλείνει με την προγραμματισμένη κεντρική προεκλογική ομιλία του επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ στην Αργολίδα, στις 7.30 μ.μ. στο «Πανταζής Ρουαγιάλ» στη Δαλαμανάρα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ  ΑΛΛΟ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΝΩΝΑ
Το Σάββατο 30/10, ο Δ. Δράκος περιόδευσε στο Λεωνίδιο, μαζί με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Κώστα Μανδρώνη και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους. Πραγματοποιώντας ομιλία σε κατοίκους της περιοχής, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στην ανάγκη για την άμεση αναβάθμιση του υπάρχοντος οδικού δικτύου αλλά και την κατά προτεραιότητα διεκδίκηση για την κατασκευή του οδικού άξονα Λεωνιδίου – Μονεμβάσιας, «ένα έργο πνοής για ολόκληρη την ανατολική Πελοπόννησο, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του Εμπορίου αλλά και του Τουρισμού» - όπως τόνισε ο Δ. Δράκος. «Αποτελεί κύρια προτεραιότητά μας η ανάπτυξη της Ανατολικής πλευράς της Πελοποννήσου που για χρόνια τώρα μένει στην σκιά της ομορφιάς της» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και πρόσθεσε με έμφαση ότι «αυτές οι πανέμορφες περιοχές στην αγκαλιά του Πάρνωνα, δεν μπορούν να περιμένουν άλλο το τρένο της ανάπτυξης και της ανάδειξης».

Τη Δευτέρα 1/11, ο Δ. Δράκος θα βρίσκεται στην Τρίπολη, για επαφές και συνεργασίες, αλλά κυρίως για τη βραδινή παρουσία του στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Τρίπολης, μαζί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.
Παράλληλα, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Κώστας Μανδρώνης, θα παραγματοποιήσει περιοδεία σε καταστήματα της πόλης και μονάδες βιομηχανικής παραγωγής.