Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ξαναξεκινούν τα έργα στην "Ολυμπία" και στην "Ιόνια" Οδό αλλά όχι νωρίτερα από τον Μάρτιο του 2013

Τις επιφυλάξεις τους εκφράζουν εκπρόσωποι των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων που εμπλέκονται στα βαλτωμένα επί δύο χρόνια έργα των μεγάλων οδικών αξόνων σχετικά με την ευόδωση του ιδιαίτερα στενού χρονοδιαγράμματος, που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση, αναφορικά με την επανεκκίνηση των έργων, συνολικού προϋπολογισμού 6 δισ. ευρώ. Αιτία είναι το γεγονός ότι, επί της ουσίας, και παρά τις επί μήνες διαπραγματεύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με τις κυβερνήσεις που έχουν μεσολαβήσει μέχρι σήμερα, ο πρόσφατος διορισμός ειδικού μεσολαβητή στο πρόσωπο του κ. Ευθυμίου Βιδάλη και η σύσταση νέας επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα τον πλαισιώσει έχουν σημάνει την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων από το μηδέν.
Ετσι, κρίνουν ότι ακόμα κι αν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές επιδείξουν τη μεγαλύτερη δυνατή συμβιβαστική στάση και «βάλουν νερό στο κρασί τους», όπως λένε χαρακτηριστικά εκπρόσωποι των κοινοπραξιών, είναι εξαιρετικά απίθανο να προλάβουν την καταληκτική ημερομηνία της 30ής Σεπτεμβρίου, που έχουν θέσει ως στόχο στην κυβέρνηση, ώστε να προκύψει συμφωνία, όπως γράφει σήμερα η "Καθημερινή".
Ακόμα πιο δύσκολο θεωρούν τα έργα να έχουν ξεκινήσει στις αρχές του 2013, με τις αναθεωρημένες συμβάσεις να έχουν προηγουμένως κατατεθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή. Οι κατασκευαστές θεωρούν πιθανότερη ημερομηνία επανέναρξης των έργων το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013 (με βάση το αισιόδοξο σενάριο), εφόσον στο μεταξύ δεν έχουν προκύψει απρόοπτες εξελίξεις από το μέτωπο της πολιτικής σκηνής και της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, σημειώνουν χαρακτηριστικά.
Σημαντικό «αγκάθι» αποτελεί και η επόμενη δόση των 31 δισ. ευρώ, καθώς κρίνεται καθοριστική για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, από το οποίο εξαρτάται, άλλωστε, η όλη διαδικασία για την επανεκκίνηση των έργων.
Ωστόσο, οι ανάδοχοι επισημαίνουν ότι αν προκύψει συμφωνία, είναι εφικτό να επανεκκινήσουν τα έργα πριν οι συμβάσεις ψηφιστούν από τη Βουλή, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω φθορές στα εργοτάξια, τα οποία πλήττονται από την αχρησία.
Υπενθυμίζεται πως η διαπραγμάτευση αφορά 4 αυτοκινητόδρομους, Αιγαίου (Μαλλιακός - Κλειδί), Κεντρικής Ελλάδας Ε-65 (Λαμία - Γρεβενά), Ολυμπία Οδός (Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος) και Ιονία Οδός (Αντίρριο - Ιωάννινα). Η επανεκκίνησή τους αναμένεται να προσθέσει 1% του ΑΕΠ στην ανάπτυξη, δημιουργώντας 30.000 άμεσες και 50.000 - 60.000 έμμεσες θέσεις εργασίας.
thebest.gr

«Καμπάνα» έξι αγωνιστικών στον Κατσουράνη

Ποινή έξι αγωνιστική επέβαλε η πειθαρχική επιτροπή της Superleague στον Κώστα Κατσουράνη, για την αποβολή του στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο ποδοσφαιριστής των «πράσινων», που είχε αποβληθεί επειδή εξύβρισε τον διαιτητή Σιδηρόπουλο, τιμωρήθηκε με συνολικά έξι αγωνιστικές, καθώς ήταν και αρχηγός της ομάδας.

Ως εκ τούτου, ο Κατσουράνης θα απουσιάζει από τα επόμενα έξι παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τον Πανθρακικό, τον Ατρόμητο, τον Αστέρα Τρίπολης, την SKODA Ξάνθη, τον Άρη και τον ΟΦΗ.

Επιπλέον, η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας επέβαλε χρηματικά πρόστιμα στον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους κατά τις 2 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, επέβαλε πρόστιμο 12.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό για το ματς της 1ης αγωνιστικής με τον Λεβαδειακό και 5.500 ευρώ για την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ακόμη, τιμώρησε με 5.000 ευρώ την ΑΕΚ για το ματς της 2ης αγωνιστικής με την Ξάνθη και με 3.500 ευρώ τον Ολυμπιακό για τον αγώνα της πρεμιέρας με τη Βέροια.

Επιμένει ο δικηγόρος του εραστή: Η παπαδιά σχεδίασε το φόνο του παπά για να απολαύσει την περιουσία του


Όπως είπε ο Τάσος Τσατάς, δικηγόρος του 41χρονου στο "ΣΚΑΪ στις 7" και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο πελάτης του ήταν ένα "όργανο" για να επιτύχει το σκοπό της η γυναίκα.
"Υπήρχε προεργασία. Η παπαδια είχε αρχίσει να αναζητά τον υποψήφιο δολοφόνο του συζύγου της, για να τον βγάλει απ' τη μέση, όπως έλεγε η ίδια, πολύ νωρίτερα και πολύ πριν γνωρίσει τον πελάτη μου... Αυτό προκύπτει από την κατάθεση μάρτυρα που λέει ότι 'εγώ γνώρισα στον φυσικό αυτουργό την παπαδιά με την οποία νωρίτερα είχα εγώ ερωτικές σχέσεις'... "

Για τη σχέση της παπαδιάς με τον πελάτη του λέει:
"Ο σκοπός της δεν ήταν ερωτικός. Χρησιμοποιώντας τον ερωτισμό που ενέπνεε στους διαδοχικούς ερωτικούς συντρόφου της. Ήθελε να βρει τον άνθρωπο εκείνο για να πετύχει το σκοπό της...
Ο σκοπός για μένα ήταν οικονομικός. Ο παπάς είχε μεγάλη ακίνητη περιουσία και αποσκοπούσε σε αυτό. Εγώ πιστεύω ότι τελικά, ήταν να ξεφορτωθεί τον άντρα της αλλά να απολαύσει τα αγαθά της περιουσίας".

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο φόνος σχεδιάστηκε τις τελευταίες ημέρες ενώ ο ερωτικός δεσμός τους, ξεκίνησε Μάιο - Ιούνιο.

Ακούστε τι είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο:
 


newsit.gr

Προς πώληση των 100% των ΔΕΚΟ- Δεν κρατάει τίποτα το Δημόσιο


Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, μετά από σχετική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, καταργείται το ελάχιστο ποσοστό, το οποίο πρέπει να κατέχει το Δημόσιο σε επιχειρήσεις, προκειμένου να επισπευτεί έτσι η διαδικασία αποκρατικοποίησής τους.
Η Πράξη αφορά σε, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, καθώς και τους Οργανισμούς Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η εποπτεία της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων θα διασφαλιστεί, από πλευράς Δημοσίου, από τη λειτουργία Ρυθμιστικών Ανεξάρτητων Αρχών, που θα εγγυώνται ταυτόχρονα το δημόσιο συμφέρον ως προς τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, με άλλη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, εξασφαλίζεται η νομική συμμόρφωση των διατάξεων της συστατικής πράξης του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), με τον Κανονισμό της Βουλής, ο οποίος προβλέπει ρητά τις περιπτώσεις και τη διαδικασία παροχής γνώμης από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σημειώνεται ότι η επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής γνωμοδότησε σήμερα θετικά για τους προτεινόμενους για διορισμό στο ΤΑΙΠΕΔ, Τ. Αθανασόπουλο (ως πρόεδρο) και Γ. Εμίρη (ως διευθύνοντα σύμβουλο), οι οποίοι προβλέπεται να διοριστούν άμεσα με υπουργική απόφαση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, για την Ελληνική Αστυνομία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας “ανακάλυψε” σήμερα και την Ελληνική Αστυνομία.

Παίζει άλλο ένα παιχνίδι δημαγωγίας.

Είναι ο ίδιος που προεκλογικά υποσχόταν την κατάργηση και τον αφοπλισμό της.  Και είναι το κόμμα του που έβριζε τους αστυνομικούς σαν “διεφθαρμένους” και “ανεύθυνους”». 

Γιατί αργήσατε τόσο;

Αν θέλουμε να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι και ακριβείς, η σημερινή βαριά ήττα των διεθνών κερδοσκόπων, που μέχρι και την τελευταία στιγμή συνέχιζαν να ποντάρουν στην προοπτική να λυγίσει ο Μάριο Ντράγκι, και η αναμενόμενη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη δευτερογενή αγορά ομολόγων να μην ακουστεί όσο… εκκωφαντικά φοβόντουσαν, αποτελεί το δεύτερο τόσο ηχηρό χτύπημα.
Είχε προηγηθεί η απόφαση του Ζαν-Κλοντ Τρισέ να στηρίξει τα ελληνικά ομόλογα, μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών τον Ιούλιο του 2011, και την προοπτική «κουρέματος» του χρέους της Αθήνας. Τότε όμως, η συγκεκριμένη παρέμβαση δεν είχε συνέχεια, αλλά μάλλον ανατράπηκε στην πράξη, με αποτέλεσμα η κρίση χρέους της Αθήνας να μολύνει τη Λισσαβόνα, τη Μαδρίτη και τη Ρώμη.
Με την απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να δεχθεί, σχεδόν ομόφωνα, το σχέδιο του Μάριο Ντράγκι για απεριόριστη αγορά ομολόγων κρατών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα στη δευτερογενή αγορά, η Φρανκφούρτη έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις αγορές και τους κερδοσκόπους, ότι το ευρώ δεν θα αφεθεί στην τύχη του. Ότι η ευρωζώνη δεν θα καταρρεύσει.
Η απόφαση έχει φυσικά και τις «γκρίζες» ζώνες της. Μπορεί ο Μάριο Ντράγκι να μην αποκάλυψε ποιο ήταν το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ που διαφώνησε, όλοι ωστόσο κοίταξαν προς την πλευρά του προέδρου της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν. Με τη διαφωνία αυτή να έχει πολιτική σημειολογία, και να μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί ως… τεκμήριο έναντι της γερμανικής κοινωνίας, από την Άνγκελα Μέρκελ. Η οποία φυσικά είχε εκ των προτέρων δώσει τη συγκατάθεσή της στον Μάριο Ντράγκι, ενημερώνοντας σχετικά τον Βάιντμαν για τον… ρόλο που θα έπρεπε να πράξει.
Επιπροσθέτως, ο όρος της τήρησης συγκεκριμένων δεσμεύσεων των χωρών των οποίων τα ομόλογα θα αγοράζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μοιάζει να είναι… φωτογραφία του ελληνικού προβλήματος. Δίνοντας πρόσθετο κίνητρο στην Αθήνα να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις (αλλά και τα επώδυνα μέτρα) που ζητά η τρόικα.
Την ίδια στιγμή, βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην αμιγώς πολιτική διαχείριση του προβλήματος της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, καθώς η απόφαση Ντράγκι δεν στηρίχτηκε στην «καλή υγεία» της οικονομίας των χωρών του ευρώ, αλλά στην ανάγκη να στηριχτούν οι «αδύναμοι κρίκοι», ώστε να μην καταρρεύσει συνολικά το οικοδόμημα.
Το γεγονός ότι οι αγορές υποδέχτηκαν με θέρμη και ενθουσιασμό τις αποφάσεις Ντράγκι, δείχνει πόσο επηρεάζει η κρίση της ευρωζώνης την παγκόσμια οικονομική κρίση. Διογκώνοντας τις ευθύνες της… παιδικής χαράς που αυτοπροσδιορίζεται ως πολιτική ηγεσία των Βρυξελλών. Και συνθέτοντας ένα εύλογο ερώτημα: Γιατί αργήσατε τόσο, κύριε Ντράγκι;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Αυτοψία στο στρατόπεδο της Κορίνθου

Γραφει ο Ευρωβουλευτής
Θόδωρος Σκυλακάκης

Άρθρο στην Athens Voice

Πριν λίγες μέρες επισκέφθηκα το στρατόπεδο στο οποίο κρατούνται παράνομοι μετανάστες στην Κόρινθο. Το στρατόπεδο βρίσκεται στις παρυφές της πόλης ενταγμένο στον οικιστικό ιστό. Καλύπτει πάνω από 200 στρέμματα. Ο χώρος όπου κρατούνται όμως οι παράνομοι μετανάστες είναι μόνο δύο διώροφα κτίρια των 450 τ.μ. ανά όροφο το καθένα στη μέση του στρατοπέδου που περιβάλλονται από ένα πρόχειρα εγκατεστημένο χαμηλό συρματόπλεγμα, που μπορεί κανείς άνετα να το πηδήσει ρίχνοντας πάνω του ένα στρώμα.


Η παραγωγική Ελλάδα που ακόμη αντιστέκεται

Άρθρο στην Ημερησία
Γράφει ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
 
Τα τελευταία χρόνια στη βιολογία ανακαλύπτονται όλο και περισσότεροι οργανισμοί που καταφέρνουν να επιβιώνουν σε ακραίες συνθήκες. Οι οργανισμοί αυτοί ?τα «εξτρεμόφιλα»- αντέχουν σε θερμοκρασίες μέχρι 95 βαθμούς κελσίου, ή υπό τεράστια πίεση, ή υπό συνθήκες οξύτητας ή ακτινοβολιών που θα κατέστρεφαν τη συντριπτική πλειονότητα των έμβιων όντων. Επισκεπτόμενος ελληνικές παραγωγικές μονάδες, που παραμένουν ανταγωνιστικές και κερδοφόρες, παρά τις ακραίες συνθήκες τις οποίες βιώνει σήμερα η παραγωγική Ελλάδα, μου ήρθαν στο μυαλό ακριβώς αυτοί οι οργανισμοί.
Σε αντίθεση όμως με τη βιολογία στη σημερινή ελληνική οικονομία οι παραγωγικές δυνάμεις κάθε άλλο παρά «φιλικά» αισθάνονται για τις ακραίες πιέσεις που τους ασκούνται. Επιτόκια δανεισμού 9%-12%, αποκοπή από κάθε είδους διεθνή χρηματοδότηση, εισαγωγές πρώτων υλών που προπληρώνονται με μετρητά πριν ακόμα φορτωθούν στο εξωτερικό, τεράστιοι φορολογικοί συντελεστές, κράτος που παράνομα δεν (εκ)πληρώνει τις δικές του υποχρεώσεις, διαφθορά και ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού που κάνει πιο ανταγωνιστικούς τους φοροφυγάδες και όσους χρησιμοποιούν συστηματικά την παρανομία.
Κι όμως παρά τις ακραίες αυτές συνθήκες οι μονάδες αυτές συνεχίζουν να λειτουργούν, να επενδύουν και να κρατούν την Ελλάδα ζωντανή. Για πόσο όμως;

Το μεγάλο παιχνίδι στα παρασκήνια: Προωθούν ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του δολαρίου!


to megalo paixnidi sta paraskinia proothoun entaxi tis elladas sti zoni tou dolariou 1 315x236 250x180 Το μεγάλο παιχνίδι στα παρασκήνια: Προωθούν ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του δολαρίου!

του Λάζαρου Ελευθεριάδη

H «Ευρωζώνη» δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ομάδα χωρών, οι οποίες έχουν οικειοθελώς καταργήσει το εθνικό τους νόμισμα και το έχουν αντικαταστήσει με το ευρώ. Η ένταξη της Ελλαδος στην Ευρωζώνη έγινε… ως πλήρες μέλος αυτής της ομάδος, στις 1 Ιανουαρίου του “σωτήριου” έτους 2001.
Επίσης, άλλες χώρες έχουν συνάψει συμβάσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και χρησιμοποιούν το ευρώ, χωρίς να είναι μέλη της Ευρωζώνης.
Αυτές είναι ο Άγιος Μαρίνος, το Βατικανό και το Μονακό. Χωρίς συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ευρώ χρησιμοποιείται από την Ανδόρρα (αναμένεται συμφωνία) και απο το Μαυροβούνιο.
Το Κόσοβο επίσης χρησιμοποιεί το ευρώ αντί για το δηνάριο, κυρίως για πολιτικούς λόγους (διαφορές με τη Σερβία), ενώ η Βόρεια Κορέα έχει το ευρώ ως επίσημο νόμισμα για διεθνείς συναλλαγές (το εθνικό νόμισμα Γουόν δεν είναι ανταλλάξιμο στο εξωτερικό).
Η δημιουργία της Ευρωζώνης θεωρείται σημαντικό βήμα για τη δημιουργία της Κοινής Ευρωπαϊκής Αγοράς, καθώς πάνω από 300 εκατομμύρια πολίτες χρησιμοποιούν το ίδιο νόμισμα.
Το παγκόσμιο γεωπολιτικό “παιχνίδι” διαπλεκόμενο με τεράστια οικονομικά συμφέροντα μεταβάλλει καθημερινά τις πολιτικές ισορροπίες ανά τον κόσμο, απαιτεί δέ, μερικές φορές, την “υποστήριξη” από τον γεωστρατηγικό και στρατιωτικό παράγοντα.

Διαμαρτυρία ενστόλων, πορεία προς τη Βουλή

Ξεκίνησε η πορεία των ενστόλων , κυρίως αστυνομικών, , πυροσβεστών και λιμενικών, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, από τμήματα ανά την Ελλάδα και χωρίς την παρουσία συναδέλφων τους, στον ρόλο των δυνάμεων περιφρούρησης,  σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.
Σύσσωμες οι ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής, καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Πάνω από 5.000 ένστολοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση.
Το «παρών» δίνουν επίσης ο υπαρχηγός και ο επιτελάρχης του Λιμενικού Σώματος.
Οι διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική λιτότητας ανήρτησαν πανό και με συνθήματα για τα δίκαια αιτήματα των κλάδων τους.
Στη συγκέντρωση διανεμήθηκε επιστολή συμπαράστασης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Νίκου Παπαγιαννόπουλου, η οποία θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.
Οι διαδηλωτές έψαλαν τον εθνικό ύμνο και - μέσω της οδού Βασ. Σοφίας που έχει κλείσει και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας - πορεύονται αρχικά προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου θα σταθούν για λίγο φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρίας και στη συνέχεια προς τη Βουλή όπου θα καταλήξει η πορεία και θα επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας εκλέχθηκε ο Κώστας Κόλλιας

Πρόεδρος της Επιτροπής  Έρευνας και Τεχνολογίας εκλέχθηκε με ευρεία πλειοψηφία ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, έπειτα από πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
Σχετικά με την εκλογή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να εκλεγώ στη θέση του Προέδρου της Ειδικής Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, έπειτα από πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου που, ανεξαρτήτως της παράταξης στην οποία ανήκουν, με τίμησαν με την ψήφο τους, αποδεικνύοντας ότι η Επιτροπή μας διέπεται από πνεύμα υπερκομματικότητας και συνεργασίας.
Πρόκειται για μία Επιτροπή, στην οποία συμμετείχα και στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, με σημαντικότατο έργο και ακόμα πιο σημαντικές προοπτικές. Θεωρώ ότι η συνεισφορά της στον επαναπροσανατολισμό της εθνικής οικονομίας προς σύγχρονα και παραγωγικά μοντέλα μπορεί να είναι καθοριστική και με αυτόν τον στόχο θα υπηρετήσω το έργο της.
Ένας από τους βασικούς στόχους είναι να επιστρέψουμε τις επενδύσεις στην έρευνα και την τεχνολογία στον Έλληνα πολίτη, με πολλαπλά οφέλη σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.
Στη διάρκεια της θητείας μου, πρωταρχικός μου στόχος θα είναι να λειτουργήσει η επιτροπή ως ένας υπερκομματικός κοινοβουλευτικός θεσμός, ώστε, διασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, να θέσουμε και να υλοποιήσουμε στόχους ρεαλιστικούς και αποτελεσματικούς, προκειμένου να καταστεί η επιστημονική έρευνα ένα ισχυρό όπλο στα χέρια της ελληνικής πολιτείας για την ανάπτυξη της οικονομίας, της παιδείας, της κοινωνίας

Προειδοποίηση -Επιστολή «κόλαφος» του προέδρου της ομάδας της Κορίνθου

Επιστολή «κόλαφος» του προέδρου της ομάδας της Κορίνθου -Για την ώρα ήταν απλά μία προειδοποίηση!
- «Οι Κορίνθιοι σας πληρώνουν να κάνετε την πιο εύκολη δουλειά του κόσμου, να ξοδέψετε τα χρήματα τους για το καλό της πόλης…»
Από τον πρόεδρο της ομάδας της Κορίνθου κ. Π. Μπεθάνη αναφέρεται σε επιστολή του: «Προς Κυρίους Γεώργιο Φιλιππακόπουλο και Παναγιώτη Λαμπρινό, δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Κορινθίων.
Η γραφειοκρατία, η ανικανότητα και η κοροϊδία διαφέρουν μόνο σε ένα πράγμα, ότι τις 2 πρώτες τις συγχωρεί ο λαός μας. Έχω πει ότι μόνο όταν δω εχθρικές διαθέσεις και πράξεις εναντίον της ομάδας θα αναφερθώ προσωπικά σε άτομα.
Οι κορίνθιοι σας πληρώνουν να κάνετε την πιο εύκολη δουλειά του κόσμου, να ξοδέψετε τα χρήματα τους για το καλό της πόλης. Σας θυμίζω ότι όταν εμπλέκετε τα προσωπικά αισθήματα και συμφέροντα στο λειτούργημα για το οποίο πληρώνεστε, παίζεται και με το νόμο και με τη λαϊκή οργή.
Σαν πρόεδρος της Κορίνθου σας δίνω τη δυνατότητα να διαλέξετε το μέλλον της σχέσης μας, από τη μια η φιλία και από την άλλη η απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους της ομάδας μας. Το έχουμε πει 100 φορές, ο Κορίνθιος τιμά την ιστορία, του αλλά περισσότερο από όλα αγαπά τα παιδιά του, όταν παίζετε με το μέλλον τους , σας το υπόσχομαι θα τους βρείτε όλους μπροστά σας.
Από αύριο ξεκιναει η εκστρατεία μας. Το μήνυμα αυτό ήταν η προειδοποιητική βολή».

ΣΣ. Πες τα πρόεδρε! Καιρός ήταν για να μπούνε κάποια πράγματα στη θέση τους! Γιατί και η κοροϊδία σε κάποιες περιπτώσεις …έχει ένα όριο!

korinthiannews.gr

1.216.410 Έλληνες είναι στο δρόμο – Άνεργος ο ένας στους τέσσερις


Τσακίζει την κοινωνία η ανεργία, μόλις 3.766.415 άτομα έχουν δουλειά, μόνο μέσα σε ένα μήνα βγήκαν στην ανεργία άλλοι 50.666 άνθρωποι
ποσοστά έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ, απ' το 23,5% που ήταν η ανεργία τον Μάιο, εκτινάχθηκε στο 24,4% τον Ιούνιο και θυμηθείτε ότι μιλάμε για καλοκαιρινούς μήνες κατά τους οποίους έστω και για λίγο πολλοί άνθρωποι βρίσκουν δουλειά.
Η κατάσταση πλέον είναι δραματική. Ουσιαστικά το 1/4 του ενεργού πληθυσμού της χώρας δεν έχει έσοδο.
Μέσα σε ένα χρόνο οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 358.334 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2011 (αύξηση 41,8%) !!!

newsit.gr

Τραγωδία! 54 νεκροί από το ναυάγιο του τούρκικου δουλεμπορικού στο Αιγαίο


Στους 54 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στο ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί στα ανοιχτά της Σμύρνης, καθώς βυθίστηκε τουρκικό σκάφος που μετέφερε παράνομους μετανάστες από τη Σμύρνη προς την Ελλάδα.
Ο βοηθός νομάρχης της Σμύρνης, Αρνταχάν Τοτούκ δήλωσε πως έχουν βρεθεί 39 πτώματα, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τις έρευνες βατραχανθρώπων, υπάρχουν άλλα 15 πτώματα εγκλωβισμένα στην αποθήκη του σκάφους. «Νομίζω ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών θα είναι 54» είπε ο Τοτούκ. Από τους νεκρούς, 20 είναι παιδιά.
Έχουν διασωθεί 45 άτομα, μεταξύ των οποίων ο καπετάνιος και ο βοηθός του, οι οποίοι συνελήφθησαν.
Ο κ. Τοτούκ είπε, επίσης, ότι πρόκειται για σκάφος μήκους 15 μέτρων και ότι, στην πλειοψηφία τους, οι μετανάστες ήταν Παλαιστίνιοι.
 
 
newsit.gr

H επίσκεψη του Χανς Γιοακιμ Φουχτελ στην Πελοπόννησο


Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του Αναπληρωτή Υπουργού Χανς Γιοακιμ Φουχτελ ξεκίνησε η επίσκεψη του Γερμανού αξιωματούχου και του κλιμακίου που τον συνοδεύει στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο Πέτρος Τατούλης καλωσορίζοντας την αποστολή στα γραφεία της Περιφέρειας υπογράμμισε απευθυνόμενος στον Γερμανό Υπουργό την δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί από τις επαφές ομοτιμίας που σηματοδοτούν οι συζητήσεις που ξεκινούν σήμερα. Συζητήσεις επί σημαντικών θεμάτων ανάπτυξης, συνεργασίας και διαμόρφωσης ενός κλίματος παραγωγικής πολιτικής ζύμωσης, για την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που θα δώσουν το στίγμα εξόδου της χώρας από την κρίση.
Η χώρα μας περνάει την μεγαλύτερη κρίση από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο που είναι αποτέλεσμα σωρεία πολιτικών και άλλων παρενεργειών που οδήγησαν σε Face Loss στην διεθνή κοινότητα σημείωσε στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης για να καταλήξει ότι η πολιτική της εξωστρέφειας στην οποία επενδύει η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει την βάση της σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα αποτελέσει μοντέλο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Ο Χανς Γιοακιμ Φουχτελ ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την φιλοξενία σημείωσε: «Από την σύντομη εισήγηση σας κατάλαβα ότι έχετε διάθεση, ενέργεια, προετοιμασία και ολοκληρωμένο σχέδιο και εμείς βρισκόμαστε εδώ για να βοηθήσουμε». Δικός μας στόχος σημείωσε ο Γερμανός αξιωματούχος είναι να υλοποιήσουμε την συμφωνία της Καγκελαρίου Μέρκελ για ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να δώσουμε καθοριστικό ρόλο στους δημάρχους και τους Περιφερειάρχες. Αναφερόμενος για το δικό ρόλο σημείωσε ο κος Φούχτελ ότι θεωρεί τον εαυτό του ένα μικρό λιθαράκι στην πορεία του έργου που έχει αναλάβει και πως οι Περιφερειάρχες πρέπει να πάρουν την τύχη του τόπου τους στα χέρια τους.                                                                                Η Πελοπόννησος σημείωσε την συνέχεια ο Αναπληρωτής Υπουργός της Γερμανικής κυβέρνησης χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης λόγος για τον οποίο η αποστολή έχει καταβάλει την μέγιστη προσπάθεια για επιτυχία «ήρθαμε προετοιμασμένοι για αυτό» σημείωσε με έμφαση ο Γερμανός αξιωματούχος. Απευθυνόμενος προσωπικά στον Περιφερειάρχη ο κος Φούχτελ αναφέρθηκε στο αίτημα του Πέτρου Τατούλη για εξεύρεση εταίρου για αδελφοποίηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπογραμμίζοντας την άμεση ανταπόκριση της Δημοκρατίας της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας που αποτελεί και το μεγαλύτερο κρατίδιο της Γερμανίας. «Μια επιλογή για σχέση συνεργασίας που επισφραγίζεται και από την επίσκεψη ενός μεγάλου κλιμακίου υψηλών στελεχών της τοπικής κυβέρνησης της Ρηνανίας Βεστφαλίας που συμπληρώνουν την Γερμανική αποστολή». 
Απαντώντας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι «πιστεύουμε στις δικές μας δυνάμεις και θα τα καταφέρουμε. Στο διάβα της ιστορίας έχουμε περάσει ως χώρα πολλές δοκιμασίες. Αντέξαμε, δημιουργήσαμε τις ξεπεράσαμε. Το ίδιο συνέβη και με την κρίση αλληλεγγύης των Ευρωπαίων εταίρων μας. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας είναι η φιλεργατικότητα των ανθρώπων μας. Θα τα καταφέρουμε»     
Χαιρετισμό απεύθυνε και η εκπρόσωπος του κρατιδίου της Ρηνανίας Βεστφαλίας Κατρίν Μπρενέρ που αναφέρθηκε ιδιαίτερα την Ελληνογερμανική φιλία και τους στενούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες. Η κρίση στην Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με λόγια και θεωρίες, η βοήθεια προς τη χώρα δεν είναι μάννα εξ ουρανού αλλά προέρχεται από φιλικούς εταίρους που θέλουν και θα βοηθήσουν.Η Γερμανίδα αξιωματούχος θύμισε και μια ρήση του Αριστοτέλη που σωστά ξεχωρίζει τις φιλίες συμφέροντος από τις πραγματικές φιλίες. «Εμείς θέλουμε πραγματική φιλία ως εταίροι» κατέληξε η Κατρίν Μπρένερ.  

 Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιόζεφ Βόζεν
Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε κατά την έναρξη της συζήτησηςστρογγυλής τραπέζης που λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα στο ξενοδοχείο Μαίναλο μετά από παράκληση του Πέτρου Τατούλη ως φόροτιμής για το θάνατο του φιλέλληνα δημότη της Πελοποννήσου Γιόζεφ Βόζεν. Τατελευταία χρόνια ο κος Βόζεν που διετέλεσε βουλευτής του SPD στη Γερμανία καθώςκαι δήμαρχος της Dyren, διέμενε στα Ίρια έχοντας δικό του σπίτι στην περιοχή.

Ξεκίνησε η παρουσίαση του ολοκληρωμέ​νου σχεδίου της Περ. Πελοποννήσ​ου στον Hans-Joach​im Fuchtel

Με την παρουσίαση του ολοκληρωμένου σχεδίου για έξοδο από την κρίση, από τους συνεργάτες τουΠεριφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ξεκίνησε η συζήτηση στρογγυλήςτραπέζης μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών υπό τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ΠέτροΤατούλη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας και Εντεταλμένου τηςΕλληνοΓερμανικής Συνέλευσης Hans-Joachim Fuchtel. Στην συζήτηση συμμετέχουν εκπρόσωποι των Επιμελητηρίωντης Περιφέρειας Πελοποννήσου, το προεδρείο της ΠΕΔ, εκπρόσωποι της τοπικήςαυτοδιοίκησης, επιχειρηματικοί και επαγγελματικοί φορείς της Πελοποννήσου.

Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΕΞΕΛΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


 
Γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού εξελέγη με εντυπωσιακή πλειοψηφία ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος έκανε την εξής δήλωση:
«Ευχαριστώ τους συναδέλφους όλων των κομμάτων που με στήριξαν με την ψήφο τους. Χαίρομαι ακόμα περισσότερο που μου δίνεται η ευκαιρία μετά από τη δημοσιογραφία, να υπηρετήσω την Ομογένεια και ως πολιτικός και μάλιστα από τις τάξεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Υπόσχομαι ότι οι επαφές μου με την Ομογένεια και πόσο μάλλον στον τόπο που ζουν και δημιουργούν οι πιο Έλληνες από τους Έλληνες, δεν θα είναι τα γνωστά (όπως κάποιοι περιγράφουν) τουριστικά ταξίδια του παρελθόντος, αλλά ταξίδια με κοινοβουλευτική ουσία επ’ ωφελεία του Ελληνισμού της Διασποράς».

7+7 πράγματα που θέλετε να ξέρετε για το χάντμπολ…

1. Είναι ποδόσφαιρο με τα χέρια;
 Είναι ο προπομπός  του ποδοσφαίρου με τα χέρια. Η χειροσφαίριση έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα  και είναι Ολυμπιακό άθλημα. Η χειροσφαίριση είναι ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα στον κόσμο.
 Αναφορές από την Οδύσσεια του Ομήρου μαρτυρούν για ένα παρόμοιο άθλημα που παιζόταν στο νησί των Φαιάκων. Ανάλογη απεικόνιση βρέθηκε και σε μια πλάκα στα τείχη της Ακρόπολης Αθηνών. Στα Ρωμαϊκά χρόνια ονομαζόταν αρπαστόν.
 Το πλεονέκτημά του είναι ότι μπορεί να παιχτεί σε κλειστό γήπεδο, σε ανοιχτό, σε γρασίδι και γενικά σε οποιοδήποτε ανοιχτό χώρο με επίπεδο έδαφος. Παίζεται από άνδρες και γυναίκες.

 2. Πόσοι παίκτες χρειάζονται για ένα ματς
 Επτά από κάθε ομάδα. Ο ένας από αυτούς είναι τερματοφύλακας. Αναγνωρίζεται εύκολα αφού φορά διαφορετική στολή.

 3. Τι κερδίζει κανείς παίζοντας χάντμπολ;
 Αποκτά ομαδικό πνεύμα. Πρέπει όλη η ομάδα να ενεργεί από κοινού και οι αποφάσεις να παίρνονται σε κλάσματα δευτερολέπτου. Αυξάνει την αντίληψη του παίκτη και απαιτεί όχι μόνο να τρέχει μέσα στο γήπεδο, αλλά και να σκέφτεται γρήγορα και σωστά.

 4. Είναι μεγάλο το γήπεδο;
 Δεν είναι και σαν την… Πελοπόννησο. Οι διαστάσεις του είναι 40μΧ20μ. Σε ένα γρήγορο παιχνίδι όμως μοιάζει ατελείωτο!
 5. Πόση ώρα διαρκεί;
 Δύο περιόδους των τριάντα λεπτών. Ενδιάμεσα υπάρχει κι ένα δεκαπεντάλεπτο διάλειμμα. Υπάρχει ένα time out ανά ομάδα σε κάθε ημίχρονο.

 6. Πόσους παίκτες έχει κάθε ομάδα και με τι μπάλα παίζουν;
 Δώδεκα έως Δέκα έξι. Οι επτά παίζουν και οι άλλοι κάθονται στον πάγκο. Δεν υπάρχει όριο αλλαγών. Η μπάλα που χρησιμοποιείται στο άθλημα είναι κατασκευασμένη από δέρμα και η περίμετρός της διαφέρει στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες. Έτσι, για τους άνδρες ορίστηκε σε 58-60 εκατοστά, ενώ για τις γυναίκες σε 54-56 εκατοστά. Για να υπάρχει καλύτερη πρόσφυση, επαλείφουν τις άκρες των δακτύλων τους με ειδική  κόλλα.

 7.Και πως παίζεται;
 Είναι πανεύκολο. Αρκεί να θυμάσαι τον αριθμό 3 που είναι καθοριστικός στο χάντμπολ. Όταν πιάνω τη μπάλα κάνω τρία βήματα. Όταν σταματάω την κρατάω μέχρι τρία δευτερόλεπτα. Από την άλλη ντριπλάρω όσο θέλω, τη δίνω κι όταν ξαναπάρω τη μπάλα πάλι μπορώ να κάνω άλλα τρία βήματα ή να τη κρατήσω τρία δευτερόλεπτα και πάει λέγοντας. Το χρονικό όριο μιας επίθεσης δεν ξεπερνάει τα 30 δεύτερα κατά μέσο όρο.

 8. Υπάρχουν φάουλ;
 Φυσικά και υπάρχουν. Κάθε σωματική επαφή είναι φάουλ και κάθε σε κάθε αντικανονικό φάουλ  επιβάλετε  ποινή. Εκτελείται από το σημείο που έγινε η παράβαση ΜΟΝΟ με πάσα μέσα σε τρία δευτερόλεπτα. Κι εδώ υπάρχει ο σημαδιακός αριθμός 3. Οι αντίπαλοι πρέπει να στέκονται τρία μέτρα μακριά από τον παίκτη που εκτελεί το φάουλ.

 9. Πως μπορείς να κόψεις τον αντίπαλο;
 Μόνο με το σώμα σου μπορείς να τον εμποδίσεις . Δεν μπορείς να τον πιάσεις με τα χέρια σου ή να του βάλεις… τρικλοποδιά(απ` ευθείας κόκκινη με τουλάχιστον 8 αγωνιστικές ποινή από τον αθλητικό δικαστή). Μπορείς  όμως να μπλοκάρεις ένα σουτ, να κλέψεις τη μπάλα, αλλά δεν μπορείς να χτυπήσεις τη μπάλα όταν την έχει στα χέρια του ο αντίπαλος.

 10. Ο τερματοφύλακας κάνει ότι και στο ποδόσφαιρο;
 Όχι ακριβώς. Για παράδειγμα έχει τη περιοχή του. Εκτίνεται σε απόσταση 6 μέτρων μπροστά από την περιοχή του. Εκεί δεν έχει δικαίωμα να εισχωρήσει κανείς άλλος χαντμπολίστας. Αν  ακόμη ο τερματοφύλακας διώξει τη μπάλα δεν έχουμε κόρνερ όπως στο ποδόσφαιρο, αλλά άουτ. Είναι η επιβράβευση της επέμβασής του.

 11. Υπάρχουν και κάρτες, κίτρινες και κόκκινες;
 Φυσικά. Εάν ένας παίκτης κάνει ένα σκληρό μαρκάρισμα τιμωρείται με κίτρινη κάρτα. Αν το επαναλάβει αποβάλλεται για δύο λεπτά. Αν στο ίδιο παιχνίδι ένας παίκτης τιμωρηθεί τρεις φορές με δίλεπτη αποβολή αποβάλλεται οριστικά, μόνο απ` αυτόν  τον αγώνα με κόκκινη κάρτα. Σε εξαιρετικές βίαιες περιπτώσεις υπάρχει κι η απ’ ευθείας κόκκινη.

 12. Υπάρχουν άουτ ή ισοπαλία ή παράταση ή πέναλτι;
 Φυσικά, εάν η μπάλα βγει από τις διαχωριστικές γραμμές του γηπέδου. Τότε τη μπάλα την επαναφέρει η αντίπαλη ομάδα.
 Υπάρχει η ισοπαλία και οι ομάδες μοιράζονται από έναν βαθμό. Η νίκη επιβραβεύεται με δύο βαθμούς ενώ ο ηττημένος κανέναν βαθμό.
 Παράταση υπάρχει μόνο στις περιπτώσεις που επιβάλλεται από τον θεσμό για να υπάρχει συνέχεια.
 Όπως και στο ποδόσφαιρο υπάρχει το πέναλτι.  Η γραμμή των 7 μέτρων είναι το σημείο ποινής του πέναλτι.
 13. Πόσοι διαιτητές παίζουν σε κάθε παιχνίδι;
 Εδώ υπάρχουν κάποια κοινά με το μπάσκετ ή το βόλεϊ. Δύο διαιτητές, ένας γραμματέας και ένας  χρονομέτρης.

 14. Από πού βγαίνει ο όρος «χαντμπολ»;
 Από το hand (χέρι) και το ball (μπάλα). Παίζεται με τα χέρια και εάν η μπάλα χτυπήσει σε οποιοδήποτε σημείο κάτω από το γόνατο τότε είναι «πόδια» και η μπάλα πάει στον αντίπαλο ο οποίος εκτελεί ελεύθερη βολή.

 Συμπέρασμα : Το handball είναι ένα δύσκολο άθλημα τόσο ψυχικά όσο και σωματικά με απίστευτη ένταση και δυναμισμό, και γι 'αυτό είναι ένα συναρπαστικό και ελκυστικό παιχνίδι! Προωθεί διαφορετικές τακτικές και στρατηγικές χωρίς να είναι μονότονο και προβλέψιμο. Είναι ένα δυναμικό, γρήγορο και διασκεδαστικό άθλημα.

 Υπάρχει κάτι για όλους!
 Ελάτε να νιώσετε και εσείς τον δυναμισμό του Handball.
 Επιμέλεια : Άγγελος Μενδρινός




ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ο Σαμαράς και το πολιτικό ξεκαθάρισμα

Πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες οι ενδείξεις ότι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κάνει εξαγωγή του εσωκομματικού πολιτικού αδιεξόδου του, αναφορικά με την παρουσία του στην κυβέρνηση Σαμαρά, και μια ενδεχόμενη μελλοντική περισσότερολο πολιτική συμμετοχή του.
Οι διαρροές από την Ιπποκράτους περί «δυσφορίας» του Ευάγγελου Βενιζέλου για την καθυστέρηση στην οριστικοποίηση νέας συνάντησης των πολιτικών αρχηγών, αλλά και οι «περίεργες» δηλώσεις Δατσέρη, αποκαλύπτουν ότι, εκτός από τα 2/3 της εκλογικής βάσης του, το ΠΑΣΟΚ έχασε και την ευχέρεια να ελίσσεται με αποτελεσματικότητα στην πολιτική σκακιέρα.
Γι’ αυτό και ο Αντώνης Σαμαράς έσπευσε, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, να ξεκαθαρίσει το πολιτικό status το οποίο υπάρχει σήμερα στη χώρα. Η κυβέρνηση συνεργασίας, στηρίζεται στην εθνική ανάγκη να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση και να αποφύγει τη χρεοκοπία. Οι τρεις εταίροι όμως δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Δεν έχουν το ίδιο μερίδιο, είτε στην ευθύνη, είτε στη διαχείριση της εξουσίας.
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο πολιτικός τον οποίο πίστεψαν οι Έλληνες, και το στήριξαν στις εκλογές του Ιουνίου, με ποσοστά κοντά στο 30%, προκειμένου μεταξύ άλλων να βάλει φρένο και στην επέλαση του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Η Δημοκρατική Αριστερά είναι ένα μικρό κόμμα, που προσφέρει βεβαίως με την προσέγγιση κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας που τη διακρίνει, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι ένα… πρώην κόμμα. Καθηλωμένο στο 12%, με ακόμη μικρότερη πολιτική απήχηση, και φυσικά με μηδενική δυναμική και προοπτική.
Οι περιστάσεις είναι εξαιρετικά κρίσιμες για να υπάρχουν περιθώρια άλλων σκέψεων, πρωτοβουλιών και αναγνώσεων. Και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Όπως της έδωσε να το καταλάβει ο Αντώνης Σαμαράς.

Εμμανουήλ Ζερβός / statesmen.gr

Η ώρα της μετωπικής ρήξης

Όπως συμβαίνει και με την πολιτική, έτσι και με τη διαχείριση της οικονομίας, κεντρικοί πρωταγωνιστές που αρέσκονται να «στρογγυλεύουν» την πραγματικότητα και να αποφεύγουν τις ρήξεις που κινητροδροτούν το μέλλον, περισσεύουν στη σημερινή εποχή της κρίσης. Είναι αχρείαστοι.
Με τα φώτα να είναι στραμμένα στη Φρανκφούρτη για τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και στο περιθώριο των διαρροών για τον «πυροβολισμό» που προετοιμάζει ο Μάριο Ντράγκι, στοχεύοντας στους αδίστακτούς κερδοσκόπους, με την εκπόνηση προγράμματος αγοράς ομολόγων «προβληματικών» χωρών, για τα επόμενα τρία χρόνια, είναι προφανές ότι ο διάδοχος του Ζαν-Κλοντ Τρισέ δεν μπορεί να κάνει πίσω. Δεν μπορεί να απογοητεύσει.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Άνγκελα Μέρκελ έχει ήδη πει το μεγάλο «ναι», έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι ο Γενς Βάιντμαν θα θυμίζει σήμερα μοναχικό καβαλάρη. Δεν συμβαίνει φυσικά κάτι τέτοιο. Απλώς, το Βερολίνο συνεχίζει να πατά σε δυο βάρκες, αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο να χάσει την ισορροπία του, και να… βραχεί στο τσουνάμι μιας κρίσης που ξέφυγε από τον έλεγχο.
Αν ο Μάριο Ντράγκι «μεταμφιεστεί» σήμερα, έστω για λίγο, σε… Μπεν Μπερνάνκι, και ακολουθώντας το παράδειγμα στρατηγικής του επικεφαλής της Fed, δείξει ότι είναι αποφασισμένος να μην αφήσει την ευρωζώνη να καταρρεύσει, όπως κάνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια με την αμερικανική οικονομία ο Μπερνάνκι, οι κερδοσκόποι θα έχουν υποστεί την πιο εκκωφαντική ενδεχομένως ήττα τους.
Φυσικά και μιλάμε για εκείνους που έχουν ποντάρει στη χρεοκοπία της ευρωζώνης. Και πόνταραν στα CDS της χρεοκοπίας της Ελλάδας. Η Φρανκφούρτη διατηρεί την ευχέρεια να τους… βγάλει στη σύνταξη.

statesmen.gr

Πάτρα: Στον εισαγγελέα ο μεγαλογιατρός που συνελήφθη με φακελάκι!

H σύλληψή του προκάλεσε σάλο καθώς έγινε στους διαδρόμους του νοσοκομείου, που εργαζόταν...

Στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω θα οδηγηθεί εντός της ημέρας ο γνωστός καρδιολόγος που συνελήφθη χθες (05-09-2012) από την αστυνομία, μέσα στο 409 νοσοκομείο κατηγορούμενος για δωροδοκία.

Η αστυνομία τον συνέλαβε καθώς πάνω του βρέθηκε προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, το οποίο φέρεται να απαίτησε προκειμένου να εξετάσει ηλικιωμένη, όπως καταγγέλει ο γιος της. Ο γιατρός, σύμφωνα με την εφημερίδα "Πελοπόννησος" υπόστήριξε στους αστυνομικούς ότι, ο ίδιος δεν ζήτησε χρήματα αλλά εκείνοι του τα έδωσαν.

Ο γιος της ηλικιωμένης φέρεται να είχε απηυδήσει καθώς επί ημέρες επισκεπτόταν τον συγκεκριμένο γιατρό – κατά το παρελθόν είχε ακουστεί το όνομα του και για υπόθεση με βηματοδότες- και του έδινε χρηματικά ποσά, με αποτέλεσμα να επισκεφθεί την αστυνομική διεύθυνση και να κάνει επώνυμη καταγγελία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος μεγαλογιατρός θα αντιμετωπίσει και κατηγορίες για διακίνηση μαύρου χρήματος
newsit.gr

ZAXAΡΩ : Τους ξύπνησαν, τους εκαναν μαύρους στο ξύλο και τους λήστεψαν!

Δεν περνάει μέρα που να μην γίνεται μία τουλάχιστον άγρια ληστεία - Αυτή τη φορά, εφιαλτικές στιγμές έζησε στις 02.30 τη νύχτα , ένας 79χρονος και μια 76χρονη, μέσα στο ίδιο τους, το σπίτι, στο Μπισχινόκαμπο  της Zαχάρως.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, δύο άτομα κατάφεραν να παραβιάσουν την εξώπορτα και έπιασαν το ηλικιωμένο αντρόγυνο στον ύπνο.
Οι δράστες που δεν είχαν καλυμμένα πρόσωπα, αλλά φορούσαν γάντια, τους ξύπνησαν και τους ξυλοφόρτωσαν άγρια. Όταν τους ακινητοποίησαν βούτηξαν δύο χρυσές αλυσίδες, τρία χρυσά δακτυλίδια , ένα κινητό τηλέφωνο και πριν φύγουν βούτηξαν το κυνηγετικό όπλο ,μια καραμπίνα ,που κατείχε νόμιμα ο ιδιοκτήτης, όπως επίσης και τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι.
Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.Τα θύματα μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ληστών, δεν απέφεραν καρπούς...
 

Πότε θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης – Ποιοι το δικαιούνται


Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να οριστικοποιηθεί η ρύθμιση για την παροχή επιδόματος θέρμανσης
Μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να οριστικοποιηθεί η ρύθμιση για την παροχή επιδόματος θέρμανσης στους πολίτες, καθώς από τις 15 Οκτωβρίου εξισώνονται οι φόροι του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης και οι τιμές πώλησης του τελευταίου θα πάρουν την ανηφόρα ενώ έρχεται και περαιτέρω επιδείνωση των εισοδημάτων μισθωτών και συνταξιούχων.
Το νομοσχέδιο για την εξίσωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης (στο 80% της σημερινής τιμής του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης), θα έχει κατατεθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή πριν από τις 15 Οκτωβρίου- οπότε και αρχίζει παραδοσιακά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης- και θα «εκτοξεύσει» την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κοντά στο 1,40 ευρώ το λίτρο (αύξηση 40%).
Ως αντιστάθμισμα, θα προβλέπεται η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, σε δύο δόσεις, με βάση τέσσερα κριτήρια: κοινωνικά, γεωγραφικά, εισοδηματικά και επιφάνεια κατοικίας.
Η πρώτη δόση αναμένεται να χορηγηθεί στις 15 Οκτωβρίου και η δεύτερη τον Ιανουάριο. Η καταβολή του επιδόματος θα γίνει σε μετρητά και όχι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όπως προέβλεπε το παλαιότερο σχέδιο. Το συνολικό ύψος της δαπάνης που έχει αποφασιστεί να διατεθεί για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης ανέρχεται σε 120- 150 εκατ. ευρώ. Όμως, αυτό το ποσό δεν έχει προβλεφθεί στον εφετινό προϋπολογισμό και πρέπει να εξευρεθεί από άλλη πηγή.
Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα είναι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και γενικότερα πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι κατοικούν σε περιοχές της χώρας, όπου η μέση θερμοκρασία κατά τους μήνες Οκτώβριο- Απρίλιο είναι πολύ χαμηλή. Πρόσθετη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος σε αυτές τις κατηγορίες των δικαιούχων, θα είναι η διαμονή σε κατοικία με επιφάνεια μικρότερη από κάποιο συγκεκριμένο όριο, το οποίο ενδέχεται να καθοριστεί γύρω στα 100 τετραγωνικά μέτρα.
Σημειώνεται ότι, το θέμα του πετρελαίου και του επιδόματος, αλλά και γενικότερα η προωθούμενη φορολογική μεταρρύθμιση, τέθηκαν επί τάπητος χθες, στη συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, με τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση (Απ. Βεζυρόπουλο από τη ΝΔ, Α. Μακρυπίδη από το ΠΑΣΟΚ και Σ. Παπαθανασίου από τη ΔΗΜΑΡ). Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μεταξύ των νέων φορολογικών αλλαγών θα περιλαμβάνονται η κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και το νέο- ηπιότερο- ποινολόγιο για φορολογικές παραβάσεις.
newsit.gr

Ηλεία:Το κόκκινο σουτιέν της παπαδιάς και το τηλεφώνημα-παγίδα στον εραστή της!


Μεγάλη εντύπωση στους αστυνομικούς έχουν προκαλέσει τα κόκκινα εσώρουχα της παπαδιάς...
που όπως φαίνεται δεν αποχωριζόταν ποτέ. Άλλωστε στην αρχική φωτογραφία, η 43χρονη γυναίκα φοράει τα... κόκκινα, την ώρα που περνάει το κατώφλι του εισαγγελέα.

Πολλοί αστυνομικοί απο την πρώτη στιγμή ανέφεραν στο patrisnews.com, μεταξύ σοβαρού και αστείου οτι "παπαδιά με κόκκινα εσώρουχα πρώτη φορά βλέπουμε"!
Καθημερινά ξεφυτρώνουν πικάντικες λεπτομέριες όσον αφορα την προσωπική ζωή της παπαδιάς.
Εν τω μεταξύ, έρχονται στο φως άγνωστες πτυχές της σύλληψης του 41χρονου εραστή της. Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας ''Πατρίς'' , αμέσως μετα την ομολογία της, οι αστυνομικοί της ζήτησαν να τηλεφωνήσει στον δράστη και να του ζητήσει να έρθει στα ΚΤΕΛ για να φύγουν απο την Ηλεία.Το τηλεφώνημα έγινε και ο 41 χρονος χωρίς να σκεφτεί το παραμικρό, αν και γνώριζε οτι η παπαδιά ήταν στην αστυνομία για κατάθεση, έφυγε απο το σημείο που βρισκόταν κα σε δέκα λεπτά ήταν στο ΚΤΕΛ αναζητώντας την ερωμένη του. Εκεί βέβαια τον περίμεναν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν...
Κάπως έτσι ξεκίνησε η σχέση του 41χρονου πλέον - που κατηγορείται για τη δολοφονία του ιερέα - με την παπαδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τους τελευταίους 6 μήνες που ήταν μαζί, η παπαδιά ζητούσε από τον νέο της εραστή, τη δολοφονία του άντρα της. Εκείνος πείστηκε και το σχέδιο εκτελέστηκε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας
Στο μεταξύ ο δικηγόρος του δολοφόνου υποστηρίζει ότι η παπαδιά έψαχνε κάποιον για να σκοτώσει τον άτυχο ιερέα "Ο σκοπός της ήταν να βρει το κατάλληλο 'θύμα' για να το στρέψει εναντίον του άλλου θύματος. Του συζύγου της. Αυτό το 'θύμα' είναι ο πελάτης μου"! Κάπως έτσι περιγράφει ο Τάσος Τσατάς, δικηγόρος του 41χρονου εραστή της παπαδιάς, την υπόθεση της δολοφονίας.

Σε συνένευξή του, στο iliaoikonomia.gr o ίδιος λέει ότι ο πελάτης του, γνώρισε την παπαδιά μέσω ενός άλλου άνδρα ο οποίος είχε -και αυτός- σχέση μαζί της! "Κι άλλος μάρτυρας δήλωσε ότι είχε σχέση μαζί της και είχε αναφέρει ότι επιθυμεί να σκοτώσει το σύζυγό της" είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι στόχος της γυναίκας ήταν να βγάλει από τη μέση τον ιερέα για να "απολαύσει την περιουσία του".
.
Σύμφωνα με τον κύριο Τσατά, στο άψυχο σώμα του ιερέα, εκτός από τα τραύματα από το οπλο, υπάρχουν κι άλλα "τα οποία δε γνωρίζουμε πώς έγιναν. Με άλλο όργανο εκτός του όπλου του δράστη".

Τώρα, η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να δείξει πώς τελικά πέθανε το θύμα. Σύμφωνα με το iliaoikonomia.gr δεν αποκλείεται η 43χρονη γυναίκα μετά την απομάκρυνση του δράστη να χτύπησε τον ιερέα στο κεφάλι με άλλο αντικείμενο...
Την ώρα που ο δικηγόρος του 41χρονου λέει όλα τα παραπάνω, η παπαδιά υποστηρίζει ότι ο εραστής της την ζήλευε παθολογικά. Μάλιστα μετά το φόνο της είχε πει ότι θα έφευγαν κάπου στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. ''Αγαπούσα τον άντρα μου'' είπε στους αστυνομικούς όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Από την άλλη ο 41χρονος υποστηρίζει ότι παρασύρθηκε από τα λόγια που του έλεγε καθημερινά. ''Μου έλεγε ότι ο ιερέας την κακοποιούσε στο σπίτι που έμεναν'' είπε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης στους αστυνομικούς.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 41χρονο φερόμενο ως δράστη της δολοφονίας του 52χρονου ιερέα ενώ στην 43χρονη παπαδιά ασκήθηκε δίωξη για ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια.
Το νέο ξέσπασμα της αδερφής του θύματος
Η Έφη Αυγεροπούλου μίλησε για τον αδερφό της, στο "ΣΚΑΪ στις 7" με τον Νίκο Ευαγγελάτο. "Τον λάτρευε όλος ο κόσμος. Έγινε ιερέας για να βοηθήσει τον τόπο του".

Για την παπαδιά είπε ότι "είχε το θράσος να με πάρει τηλέφωνο την ημέρα που το έκανε και να μου πει: Έφη μου σ' αγαπώ... Ήθελε να μου πει ότι της 'φάγαν τον άντρα της, δύο με μια μηχανή. Και δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο και αφήνει τα παιδιά της ορφανά".

"Τα παιδιά της θα γίνουν δικά μου παιδιά. Και το εγγόνι που περιμένει, θα γίνει δικό μου εγγόνι" κατέληξε με φωνή που έσπαγε...
newsit.gr

"Πυροσβέστης" ο Σαμαράς - Με παρέμβασή του λήγει ο αποκλεισμός της σχολής των ΜΑΤ από αστυνομικούς! - Διαβεβαιώσεις ότι θα πάρουν τα χρωστούμενα


Για ακόμα μια φορά χρειάστηκε η προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να αρθεί ο αποκλεισμός της σχολής των ΜΑΤ από αστυνομικούς που διαμαρτύρονταν από το πρωί για τις μισθολογικές περικοπές αλλά και για οφειλές ύψους 10 εκατ. ευρώ που αφορούν νυχτερινές βάρδιες και εκτός έδρας επιδόματα.

Οι στιγμές έντασης ηταν πολλές και χαρακτηριστικοί ήταν οι διάλογοι με τον επικεφαλής των ΜΑΤ που όπως τους είπε έχει διαταγή να κάνει ακόμα και χρήση χημικών για να λήξει ο αποκλεισμός. "Συνάδελφοι, μη με αναγκάσετε να κάνω ρίψη χημικών. Εχω κι εγώ παιδιά και σας καταλαβαίνων αλλά έχω και διαταγές", είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: "Αν επιμείνετε θα έχουμε τραυματίες".

"Το έργο το έχουμε ξαναδεί", ήταν η απάντηση των αστυνομικών.
Οι εντολές, όπως είπαν οι υπεύθυνοι των ΥΜΕΤ και των ΜΑΤ στους συνδικαλιστές είναι ακόμα και για βίαιη απομάκρυνσή τους από την είσοδο της σχολής των ΜΑΤ απ' όπου αποχωρούν οι δυνάμεις για τη Θεσσαλονίκη.
Μόνο δύο λεωφορεία μπόρεσαν να αποχωρήσουν ενώ εκατοντάδες αστυνομικοί που πάνε για να αναλάβουν υπηρεσία δεν μπορούν να μπουν στο χώρο.
Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί δήλωναν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο. Τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν το αρνήθηκαν και έτσι λίγο πριν τις οκτώ δυο διμοιρίες των ΥΜΕΤ αλλά και των ΜΑΤ έλαβαν εντολή να αναπτυχθούν στην είσοδο.
Στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον 60 συνδικαλιστές αστυνομικοί κατέλαβαν το αστυνομικό μέγαρο
Ουσιαστικά οι αστυνομικοί πραγματοποιούν μια συμβολική κίνηση λίγο πριν αναχωρήσουν με πούλμαν για την Αθήνα όπου θα συμμετάσχουν στην απογευματινή κινητοποίηση.
Στις 17.30 έχει προγραμματιστεί πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο από τις Ομοσπονδίες αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών.

Στις 12 και στις 13.30 τα προεδρεία των Ομοσπονδιών θα έχουν συναντήσεις στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Το γύρο του κόσμου έκαναν χθες οι εικόνες με τους αστυνομικούς απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου όπου... έφτασαν άγνωστο πως χωρίς την παραμικρή επέμβαση των συναδέλφων τους που δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε καμία άλλη ομάδα διαδηλωτών.
newsit.gr

Στα καλάθια δεν χωρούν, στα κοφίνια περισσεύουν

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όπως έχουμε από την πρώτη στιγμή πει, αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι περισσότερο χρόνος, παρά χρήμα.

Έχοντας σπαταλήσει άφθονο χρόνο και άφθονο χρήμα, τόσο στο πρόσφατο όσο και στο απώτερο (έως… απώτατο) παρελθόν, ήταν βέβαιο πως – από τη στιγμή που κάθε πακέτο βοήθειας περνά από την έγκριση όλων των κοινοβουλίων των χωρών-μελών της ευρωζώνης – οι δανειστές θα δυσκολεύονταν να ζητήσουν και άλλα χρήματα και νέες εγγυήσεις από τους λαούς τους.

(Στο σημείο αυτό υπενθυμίζω για άλλη μια φορά πως και στις άλλες χώρες υπάρχουν κοινοβούλια, αντιπολιτεύσεις, εκλογικές διαδικασίες και πως όλα αυτά δεν αποτελούν πλέον προνόμιο της περίφημης «χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία»).

Κάρολος Παπούλιας: Πέρσυ παραιτήθηκ​ε του μισθού του & φέτος ζητάει μείωση..

Φεβρουάριος του 2012, ο Κάρολος Παπούλιας επικοινωνεί με τον τότε Υπουργό Οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλο και παραιτείται του μισθού του.
 
Χαμός στα δελτία ειδήσεων, συμβολική κίνηση που τον τιμά λέγαν οι μεγαλοδημοσιογράφοι… Όφελος λέει κοντά στα 300.000 ευρώ για το δημόσιο ετησίως…

Σήμερα το πρωί ο ίδιος άνθρωπος που υποτίθεται ότι δεν λαμβάνει εδώ και μήνες μισθό επικοινώνησε ξανά με το Υπουργείο Οικονομικών αυτή τη φορά για να ζητήσει “μείωση” του μισθού του…

Κύριε Πρόεδρε, μας κάνετε πλάκα έτσι;
 
Περιμένουμε με ανυπομονησία διευκρινίσεις από την Προεδρία, σίγουρα θα υπάρχει εξήγηση…
Μάλλον η γραφειοκρατία δεν επέτρεψε την διακοπή της μισθοδοσίας & ο Πρόεδρος αναγκαστικά συνεχίζει όπως φαίνεται να εισπράττει περισσότερα από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.
www.troktiko.eu

400 βαυαροί «τουριστικοί πρεσβευτές» για το Ναύπλιο



Εντυπωσιασμένοι οι Βαυαροί απ την υποδοχή των Ναυπλιέων ξεκίνησαν σήμερα για την ποδηλατάδα προς τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Χθες βράδυ στην κατάμεστη πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο έτυχαν του καλωσορίσματος από το δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο.
Ο δήμαρχος, αφού τους καλωσόρισε στην πρώτη επίσημη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους σημειώσε: «Η ιστορία της είναι άρρηκτα δεμένη με τις πολιτικές εξελίξεις στο τότε κρατίδιο της Βαυαρίας, έως και την έλευση του Όττο άους Μπάγερν, του δικού μας Όθωνα στο Ναύπλιο. Η αδελφοποίηση της πόλης μας με το Όττομπρουν πριν αρκετά χρόνια αποκατάστησε την σύνδεση με την Βαυαρία που είχε διακοπή βίαια με την μεταφορά της πρωτεύουσας από το Ναύπλιο στην Αθήνα... Η δική σας παρουσία αποτελεί ένδειξη φιλίας και αδελφοσύνης, που θεωρώ πως είναι πιο αναγκαία από οποιοδήποτε οικονομικό μέτρο στήριξης».
Οι Γερμανοί επισκέπτες θα αναχωρήσουν με το κρουαζιερόπλοιο «Berlin» σήμερα στις 6 το απόγευμα. Όλη η παρουσία των Γερμανών στο Ναύπλιο καλύφθηκε από συνεργείο της Βαυαρικής τηλεόρασης και θα προβληθεί σε 45' εκπομπή.

Έσπασε το... ΛΟΓΟδόσιμο

Μαύρο Σαββατοκύριακο έκανε ο δήμαρχος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης, λόγω... δυσφορίας και προτού αρχίσει την περασμένη Παρασκευή να μπατάρει το «καράβι» της δημοτικής πλειοψηφίας, με τους πιο άξιους να του λένε: «Άντε, γεια!».
Λίγο προτού ολοκληρώσει τη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κακαβάς ανεξαρτητοποιήθηκε, αφού πρώτα δήλωσε στον Κώστα: «Ξεκίνησα μαζί σας γεμάτος ενθουσιασμό και φεύγω γεμάτος απογοήτευση».
Θα μου πείτε, το άκουσε ο Κώστας; Όχι, διότι λίγο νωρίτερα είχε αποχωρήσει από το Σώμα, δηλώνοντας ότι αισθάνεται δυσφορία!
Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη και ο Δημήτρης Κοντός, πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου, αντιλαμβανόμενος έγκαιρα «ότι το καράβι βρίσκεται σε ξέρα», το είχε εγκαταλείψει πρώτος, ενώ ήταν πρόεδρος της ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.
aftodioikisi.gr

Στη Δικαιοσύνη και στη Βουλή, το Α' Μνημόνιο για την Ελλάδα...

Επιστολή του προέδρου των ΑΝΕΛ Π. Καμμένου σε πρωθυπουργό και αρχηγούς να πουν σαφώς εάν στηρίζουν την εξεταστική για το ΜνημόνιοΑνοίγει εκ νέου το θέμα του πρώτου Μνημονίου που υπέγραψε η Ελλάδα, τόσο στη Βουλή, όσο και στην ελληνική και ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη: Οι οικονομικοί εισαγγελείς   έστειλαν τη δικογραφία για το Μνημόνιο και το ΔΝΤ στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου!  Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κατέθεσαν από κοινού ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και  το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, για το πρώτο μνημόνιο, κάνοντας λόγο για κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών.
Χθες, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αποφάσισε να «στριμώξει» τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, ζητώντας ευθέως και με προσωπικές επιστολές, απάντηση από μέρους τους για το αν είναι υπέρ  του αιτήματος για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της χώρας μας στο Μνημόνιο. Δεν συμπεριέλαβε τη Κ.Ο της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Καμμένος, υπενθυμίζει στον κ. Σαμαρά πως δήλωνε ότι θα έκανε «μία μόνο εξεταστική» για το Μνημόνιο και καλεί τους κ.κ. Τσίπρα, Βενιζέλο, Κουβέλη και Παπαρήγα που δεν απάντησαν, να τοποθετηθούν. Τι αναφέρει στις επιστολές...

  περισσότερα eklogika.gr

Μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για να απογραφούν οι συνταξιούχοι του δημοσίου

Μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για να απογραφούν οι συνταξιούχοι του δημοσίου, αλλιώς αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους, Ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών
          
Ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει ότι η προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων του δημοσίου λήγει στις 14 Σεπτεμβρίου (την επόμενη Παρασκευή δηλαδή), εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Το υπουργείο τονίζει ότι για όσους συνταξιούχους δεν απογραφούν από τις 24 του μηνός αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους. Σημειώνεται ότι μέχρι τις 20 Αυγούστου, υπολογίζεται ότι 6.972 συνταξιούχοι δεν είχαν απογραφεί.
Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι αρχίζει άμεσα η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων και όσοι με δόλο εισέπρατταν αυτές τις συντάξεις θα παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη.

eklogika.gr 

Πρόωρη συνταξιοδότηση για 35.000 δημόσιους υπαλλήλους εξετάζει η κυβέρνηση

Πρόωρη συνταξιοδότηση για 35.000 δημόσιους υπαλλήλους εξετάζει η κυβέρνηση. Τα βασικά σενάρια που έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης
Σε πρόωρη συνταξιοδότηση θα οδηγηθούν περίπου 35.000 δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι επρόκειτο να βγουν στη σύνταξη το 2016 και το 2017. Σκοπός είναι η κυβέρνηση να καταφέρει να πιάσει το στόχο για αποχώρηση 150.000 υπαλλήλων από το δημόσιο.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης φέρεται να έχει στείλει στο υπουργείο Οικονομικών τα βασικά σενάρια για την αποχώρηση των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Έθνος», τα σενάρια αυτά είναι:
1. Μείωση ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης κατά δύο ή τρία χρόνια, σε ένα μεταβατικό στάδιο που θα διαρκέσει μόνο τη διετία 2013-2014.
2. Προσυνταξιοδοτικό καθεστώς: Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς για 2-3 χρόνια, λαμβάνοντας αμοιβή το 60% των αποδοχών τους και μετά να συνταξιοδοτηθούν αμέσως όσοι δημόσιοι υπάλληλοι συμπληρώνουν τον εργασιακό τους βίο το 2016 και το 2017.
3.Συζητείται ακόμα το σενάριο να οριστεί χρονοδιάγραμμα για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων, των χρόνων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα ή της αξιοποίησης του δικαιώματος για πρόωρη συνταξιοδότηση σε όσους το δικαιούνται.
Μετά το τέλος της ημερομηνίας που θα οριστεί, δεν θα υπάρχει δυνατότητα αξιοποίησης από τους δημοσίους υπαλλήλους των συγκεκριμένων μέτρων.
Το οικονομικό όφελος από τη «συνταξιοδοτική ωρίμανση», αναμένεται να φτάσει τα 160 εκατομμύρια ευρώ. Τα παραπάνω σενάρια αναμένεται να τεθούν υπόψη της τρόικας τις επόμενες μέρες.

eklogika.gr

Ερχεται ο Φούχτελ στην Πελοπόννησο


Την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα επισκεφτεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Εντεταλμένος της ΕλληνοΓερμανικής Συνέλευσης Hans-Joachim Fuchtel την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου όπου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη στην έδρα της Περιφέρειας. Στην συνάντηση θα συμμετάσχουν η ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και τα μέλη της Γερμανικής αποστολής.
Το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί περιλαμβάνει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο ξενοδοχείο Μαίναλο και γεύμα πριν την αναχώρηση των Γερμανών επισκεπτών. Στην συζήτηση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το προεδρείο της ΠΕΔ, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρηματικοί και επαγγελματικοί φορείς της Πελοποννήσου.    
Η επίσκεψη γίνεται στα πλαίσια της Ελληνογερμανικής συνεργασίας και κυρίως στα πλαίσια της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία.
Τη Γερμανική αποστολή, πέραν του Αναπληρωτή Υπουργόυ και των αξιωματούχων της Γερμανικής κυβέρνησης και της πρεσβείας, συνοδεύουν αξιωματούχοι της Δημοκρατίας της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, επιχειρηματίες και ένα μεγάλο κλιμάκιο δημοσιογράφων από τα εθνικά και ιδιωτικά δίκτυα της Γερμανίας.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

11:00 - 12:00 Συνάντηση στην έδρα της Περιφέρειας με συμμετοχή Περιφερειάρχη &  ηγεσία της Περιφέρειας και τη Γερμανική αποστολή
12:00 - 15:00 Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο ξενοδοχείο Μαίναλο
15:00 -17:00  Γεύμα και μετά αναχώρηση της αποστολής της Γερμανικής αποστολής

Πρόσκληση στα ΜΜΕ

Για την κάλυψη της συνάντησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης παρακαλούνται οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ να παραβρεθούν έγκαιρα, μισή ώρα νωρίτερα από την διεξαγωγή του προγράμματος για την κατάλληλη χωροθέτηση, με δεδομένη την συμμετοχή και 14 δημοσιογράφων από Γερμανικά ΜΜΕ.

Τηλεοπτικά θα καλυφθούν και μεταδοθούν ζωντανά μέσω δορυφόρου οι συναντήσεις  

Τα στοιχεία του δορυφόρου είναι:

HELLAS SAT 39 MOIPEΣ ANATOΛIKA Downlink 11136,25 Vertical S/R 3300 FEC 3/4. Opening transmission at 8.45 GMT until 11.45 GMT. Thursday (ΠEMΠTH) 6-9-2012