Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Σημεία Ομιλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στη Λάρισα



Φίλες και φίλοι,

Σήμερα όλοι βλέπουν και ακούν
– από δω από τη Λάρισα σε όλη την Ελλάδα - 
Φωνή λαού!
Φωνή και δύναμη λαού.
Και ανάταση και Ελπίδα.
Που από δω, από τη Θεσσαλία, φτάνει σε κάθε άκρη της χώρας
Μια απόφαση! Μια υπόσχεση:
Η Ελλάδα θα τα καταφέρει!

Σας ευχαριστώ για τη στήριξή σας. Για τον αγώνα σας.
Για το μήνυμα νίκης που στέλνετε παντού…
Τώρα ο λαός ξεσηκώνεται. Τώρα ο λαός συσπειρώνεται.
Άρα είναι βέβαιο:
Θα νικήσουμε! Η Ελλάδα θα τα καταφέρει!

Η Ελλάδα μπορεί! Η Ελλάδα θα τα καταφέρει_ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Ο Πέλοπας Κιάτου Πρωταθλητής της Α’ Κορινθίας στο φινάλε!

Ο Πέλοπας Κιάτου εδώ και λίγη ώρα είναι  ο πρωταθλητής της Α κατηγορίας Κορινθίας για την περίοδο 2011 – 2012 καθώς στο σημερινό φινάλε αύριο σάρωσε 6 – 1 τον Παννεμεατικό και με διαφορά +2 βαθμών από τον ΠΑΣ Κλένια κέρδισε το εισιτήριο ανόδου του στο Περιφερειακό πρωτάθλημα.
 Δεύτερη τερμάτισε η ομάδα της Κλένιας  που νίκησε με 4 -1, τον Σαρωνικό Γαλατακίου , ενώ με το ίδιο σκορ ,στο Δερβένι , ο Αστέρας επεβλήθηκε του Ολυμπιακού Λουτρακίου.
 Στο Θώδειο στάδιο ο Α. Ο. Λουτρακίου επικράτησε με 3 - 2 της Ελλάδος Βέλου, ενώ στη Νεμέα η Θύελλα Πετρίου σάρωσε  με 6 -1 τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου .
Στο Σοφικό ο Πανσολυγειακός έχασε με 0 – 2 από τον Ηρακλή Λεχαίου, ενώ τέλος η Προοδευτική Περιγαλίου και ο Α. Ο. Σολομού , που υποβιβάζεται πήραν τρίποντα στα «χαρτιά» αντίστοιχα από Άλμπαρτο και Ισθμιακό που έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Η 30η ( τελευταία) Αγωνιστική
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ  4-1 
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                           6-1 
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - Α.Ο ΣΟΛΩΜΟΥ                                             0-3 
Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                                  3-2 
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ                     0-2 
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ - ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ                 3-0 
Π.Α.Σ ΚΛΕΝΙΑ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ                    4-1 
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ             6-1 


Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.  ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ                    80 - 26    75 
----------------------------------------------------
2.  Π.Α.Σ ΚΛΕΝΙΑ                            79 - 19    73
3.  Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ                      80 - 26   70
4.  ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                          70 - 36    59
5.  ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ              52 - 43    49
6.  ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ    49 - 44    47
7.  ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                   54 - 51    45
8.  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ.    40 - 48     43
9.  ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ               45 - 53    42
10.  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ           44 - 52    39
11.  ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                 44 - 41   38
12.  ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ               35 - 44   34
13.  ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ  44 - 74   31
 ---------------------------------------------------
14.  Α.Ο ΣΟΛΩΜΟΥ                       40 - 58   28
15.  ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ                           15 - 87    8
16.  ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                                8 -77    6



Βόλτα αντί ομιλίας ο Καμμένος στην Κόρινθο

Τελικά η προγραμματισμένη σημερινή ομιλία του αρχηγού του κόμματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτη Καμμένου στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου στις 6 το απόγευμα δεν έγινε.
Ο Παναγιώτης Καμμένος ήρθε νωρίς το μεσημέρι για μιά σύντομη περιοδεία μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές του στην αγορά της Κορίνθου.

Την ώρα που επρόκειτο να μιλήσει ο Π.Καμμένος στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου στον ίδιο χώρο  έγινε πολιτική εκδήλωση του κόμματος ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ της Λούκας Κατσέλη μέ ομιλητή τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Λάμπρο Μίχο.
Ο κ.Μίχος λίγη ώρα νωρίτερα  στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

H προεκλογική εκστρατεία του Πελοπίδα Καλλίρη

Ο έγκριτος δημοσιογράφος Tomas Lundin της Svenska Dagbladet (Swiss Daily) κάλυψε μέρος της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Πελοπίδα Καλλίρη. Η Svenska Dagbladet είναι η 3η σε κυκλοφορία πρωινή καθημερινή εφημερίδα στην Σουηδία.
Το ενδιαφέρον του Σουηδού δημοσιογράφου έγκειτο στο πως ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου προσεγγίζει τους κατοίκους της περιοχής που είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές. Η εφημερίδα καλύπτει τις εκλογές στην Ελλάδα προσπαθώντας να αναδείξει προσωπικότητες νέα πρόσωπα και με δυναμική για την επόμενη ημέρα των εκλογών. Γνωστός από το θεσμικό του ρόλο ο Πελοπίδας Καλλίρης ως Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου προκάλεσε το ενδιαφέρον του ξένου δημοσιογράφου. Επισκέφτηκε μαζί με τον κ. Καλλίρη τις περιοχές του Βοχαϊκού και του Μπολατίου. Κατέγραψε την ομιλία του κ. Καλλίρη καθώς και τις απόψεις των κατοίκων για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.
Οι κάτοικοι υποδέχθηκαν θερμά τον κ. Καλλίρη. Συζήτησαν με τον υποψήφιο της Ν. Δ. θέματα που τους απασχολούν για την αγροτική ανάπτυξη και την οικονομία και μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους. Με την εξειδικευμένη γνώση του ως Οικονομολόγος ο κ. Καλλίρης αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους θα βγει η χώρα από την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης. Η οικονομία πρέπει να ανακάμψει το συντομότερο. Μεταξύ άλλων ο κ. Πελοπίδας Καλλίρης τόνισε την αναγκαιότητα για την υιοθέτηση τριών πυλώνων πολιτικής: την πρωτογενή παραγωγή (γεωργία και κτηνοτροφία), την ενέργεια και τον τουρισμό πέραν του περιορισμού του κόστους ζωής. Ο κ. Καλλίρης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην νεολαία, η οποία θα πρέπει να αξιοποιηθεί και όχι να καταφεύγει στην ξενιτιά για εργασία.
Χθες ο κ. Πελοπίδας Καλλίρης επισκέφθηκε την ευρύτερη περιοχή του Ξυλοκάστρου, την  Συκιά , το Καμάρι , τα Καρυώτικα και το Ξυλόκαστρο.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ : ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ - ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΙΔΕΕΣ


Συνεχίζει την περιοδεία του στην Κορινθία ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Χρίστος Δήμας  και κερδίζει τη συμπάθεια και την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων από τα πρώτα λεπτά επικοινωνίας που έχει μαζί τους  με την αφοπλιστική του ειλικρίνεια .
Ο Χρίστος Δήμας εξηγεί τους λόγους που κατεβαίνει υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία : ”Αποφάσισα να μπω στην πολιτική με πνεύμα εποικοδομητικό και μαχητική διάθεση. Πιστεύω στη δημιουργικότητα. Οι Κορίνθιοι είμαστε έξυπνοι, εργατικοί και ιδιαίτερα ικανοί άνθρωποι. Όλοι μας θέλουμε το καλύτερο για την Κορινθία και για την Ελλάδα. Ελάτε να διεκδικήσουμε αυτό το οποίο μας αξίζει.”
Σήμερα ο Χρίστος Δήμας επισκέπτεται
ΣΑΒΒΑΤΟ 28.04.2012


17.30 Πίσια                     Καφ. Παππά
18.00 Περαχώρα            Καφ. Βασιλείου
19.00 Ισθμια                    Καφετέρια Brigde
20.15 Άγιοι Θεόδωροι
21.15 Λουτράκι               Ξενοδοχείο «Ισθμια»(Χατζήνα),  Ελευθ.Βενιζέλου 35

Η Αθηνά Κόρκα επισκέφτηκε την Δυτική Κορινθία

Τα χωριά Λαλιώτη, Διμηνιό,  Θαλερό, Μελίσσί ,  Συκιά , Καμάρι , Λουτρό, Πύργο, Λυγιά  , Ροζενα,   και το Δερβένι επισκέφτηκε η υποψήφια Βουλευτής Κορινθίας Αθηνά Κόρκα.
Κατά την επίσκεψή της στη Δυτική Κορινθία η κ. Κόρκα συζήτησε  με τους κατοίκους για το πρόβλημα της απασχόλησης και τις οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει η κάθε οικογένεια.  για τα προβλήματα που έχουν με τις τράπεζες και τα στεγαστικά δάνεια που γίνεται δύσκολο να αποπληρωθούν λόγω των χαρατσιών στα ακίνητα.  Μίλησαν για τις σπουδές των παιδιών που όμως μετά αποδεικνύονται μη ωφέλιμες στην εύρεση εργασίας αλλά και για την ανασφάλεια για το σπίτι και την περιουσία του κάθε ανθρώπου.
Η Αθηνά Κόρκα τόνισε τα πολλαπλά προβλήματα που έχει η Κορινθία μας και ιδιαίτερα  η Δυτική Κορινθία την οποία διαπερνά σε όλη την έκτασή η Εθνική Οδός Κορίνθου – Πατρών η οποία έχει μείνει στην μέση και δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. Ιδιαίτερο πρόβλημα δημιουργεί και η Παλαιά Εθνική Οδός που έχει υποστεί διάβρωση  στο ύψος της Λυκοποριάς αλλά και το πρόσφατο γεωλογικό φαινόμενο στο Δερβένι.
Η Δυτική Κορινθία έχει φυσικά πλεονεκτήματα και μπορεί να γίνει ένας όμορφος κοντινός τουριστικός προορισμός (ιδιαίτερα τώρα στην περίοδο οικονομικής κρίσης ). Τα προϊόντα της είναι εξαιρετικής ποιότητας όπως τα εσπεριδοειδή τα οποία δυστυχώς μένουν ατρύγητα στα δένδρα λόγω της ευτελούς τιμής σε αντίθεση με τις τιμές στα ράφια των μαγαζιών. Το κόστος των καλλιεργειών έχει ανέβει χωρίς να υπάρχει η παραμικρή βοήθεια από το κράτος.
Το λάδι επίσης είναι ένα προϊόν που αγοράζεται σε εξευτελιστική τιμή από τους εμπόρους και τριπλασιάζεται η τιμή του στο ράφι. H ελληνική γεωργία χρειάζεται επανεκκίνηση με έργα υποδομής δίνοντας πνοή στη τοπική οικονομία με την ΝΔ που έχει σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας. Η Αθηνά ανέλυσε το πρόγραμμα της επόμενης μέρας και επισήμανε την ιδιαίτερα κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, εκλογές σημαντικές για το μέλλον της χώρας.

Αύριο η Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ , στην Κόρινθο, ομιλιτής ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου


Η  Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ , στην Κόρινθο πραγματοποιήται αύριο Κυριακή 29 Απριλίου 2012 στις 7:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου  (Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη). Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό οι Υποψήφιοι Βουλευτές μας και θα ακολουθήσει ομιλία από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.




Live streaming για την Ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά στη Λάρισα

Για την απευθείας μετάδοση της ομιλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στη Λάρισα, μέσω live streaming:
Facebook: https://www.facebook.com/neadhmokratia/app_195093140526765
website: http://www.nd.gr
(τα συγκεκριμένα λινκ θα ισχύουν και για τις υπόλοιπες ομιλίες του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά)

Γιάννης Μιχελάκης: Ο κ. Βενιζέλος σήμερα αποφάσισε να αποκηρύξει τον ίδιο του τον εαυτό

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Ο κ. Βενιζέλος σήμερα αποφάσισε να αποκηρύξει τον ίδιο του τον εαυτό.
Μετά από 739 ημέρες από το δικό του καταστροφικό Μνημόνιο, μετά από 230 ημέρες από το δικό του χαράτσι, μετά από 170 ημέρες από το δημοψήφισμα που ο ίδιος στήριξε και έφερε την Ελλάδα ένα βήμα από το χείλος του γκρεμού, ο πρωταγωνιστής της τραγωδίας, ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δεν θυμάται τίποτα.
Όμως, δυστυχώς, γι’ αυτόν ο Ελληνικός λαός θυμάται το πέρασμά του από την εξουσία».

Οι ωραιότερες γυναίκες της Πελοποννήσου

15.490 τετραγωνικά χιλιόμετρα που αντιστοιχούν σε 11.7% της συνολικής έκτασης της χώρας είναι τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της περιφέρειας (την οποία αντιμετωπίζουμε αυστηρά γεωγραφικά).
Αυτό που δεν μετράνε είναι η αναλογία μοιραίων γυναικών που κυκλοφορούν καθημερινά από το κέντρο της Πάτρας και το λιμάνι της Καλαμάτας, μέχρι την κορυφή του Ταΰγετου και το τελευταίο χωριό της Μάνης. Αυτές είναι οι πιο γνωστές.

Πάνος Μπεγλίτης από τη Νεμέα: "Πάλεψα για την Κορινθία"

Ο  υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος  Μπεγλίτης  βρέθηκε στη Νεμέα την  Παρασκευή το βράδυ. Οι Νεμεάτες τον υποδέχθηκαν για μια συζήτηση εκ βαθέων, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ,στο δημαρχείο της Νεμέας.
«Οφείλω πολλά στη Νεμέα, σε εσάς, για την τεράστια υποστήριξη που μου έχετε δώσει. Με έχετε τιμήσει, μας δένουν μνήμες! Δεν ξεχνώ την ηθική σας στήριξη. Έβλεπα πάντα τα προβλήματα και προσπαθούσα να συμβάλλω στην επίλυσή τους . Δούλεψα για την Κορινθία ,πάλεψα για την Κορινθία. Και δεν ήταν εύκολο σε μια τέτοια συγκυρία , όταν είσαι υπουργός Εθνικής Άμυνας  κι έχεις σημαντικότατες ευθύνες ,κρίσιμα θέματα να διαχειριστείς. Διέθεσα χρόνο και δυνάμεις για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος .»
Οι Νεμεάτες άκουσαν και ανέπτυξαν έναν ειλικρινή και γόνιμο διάλογο με τον κ. Μπεγλίτη για τα προβλήματα ,τα διλλήματα , την προοπτική της χώρας και του τόπου τους, της Νεμέας,  που τον τελευταίο καιρό έχουν την αίσθηση  πως αποδυναμώνεται με  την απομάκρυνση πολλών δημοσίων υπηρεσιών.
 «Γνωρίζω ότι η Νεμέα έζησε την συρρίκνωση ορισμένων δημοσίων υπηρεσιών. Έχω υπερασπιστεί σθεναρά ως Κορίνθιος πολιτικός και ως υπουργός, όπως όλοι γνωρίζετε,  τον Καλλικρατικό δήμο Νεμέας και προβληματίζομαι τώρα γι’ αυτήν την εξέλιξη. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια για να αποφευχθούν ορισμένα γεγονότα και σας λέω πως από την επομένη των εκλογών θα είμαι και πάλι  παρόν  για να επιλύσουμε μαζί αυτά τα προβλήματα. Οφείλουμε όμως  να επανεξετάσουμε τον χάρτη των δημοσίων υπηρεσιών για να έχουμε ισόρροπη ανάπτυξη κι αποκέντρωση» δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης.

«Λαγούς με πετραχήλια»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θανάσης Ζορμπά, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Βενιζέλος, έταξε και πάλι «λαγούς με πετραχήλια». Φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις, χωρίς να εξηγεί όμως με ποιο τρόπο θα εξασφαλίσει τη δημοσιονομική ισορροπία.   
Ωστόσο, αυτό που πρέπει να καταλάβουν, είναι πως η έξοδος της χώρας από την κρίση δε θα επιτευχθεί με την πολιτική που ακολούθησε ο ίδιος και υιοθέτησε πλήρως και ο κ. Σαμαράς στη συνέχεια.
Χρειάζονται τώρα να υλοποιηθούν γενναίες πολιτικές μεταρρυθμίσεων, διαρθρωτικών αλλαγών και μείωσης της φορολογίας. Πολιτικές που σε αγαστή συνεργασία οι δύο αδιόρθωτοι απέδειξαν πως δεν έχουν το θάρρος να εφαρμόσουν». 

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚ​Ο ANDROID.do​c

Η Νέα Δημοκρατία, μπαίνει δυναμικά στον χώρο των mobile εφαρμογών!
Γίνεται το πρώτο πολιτικό κόμμα που δημιουργεί ένα application για smart phones και tablets με λειτουργικό σύστημα Android, το οποίο και κυριαρχεί σε διείσδυση στην ελληνική αγορά.
Η εφαρμογή συνδυάζει λειτουργίες από το nd.gr, τη σελίδα facebook της Νέας Δημοκρατίας και τους λογαριασμούς twitter και flickr του κόμματος.
Οι 6 βασικές επιλογές της εφαρμογής:
•    Με χρώμα μπλε και σε περίοπτη θέση, βρίσκεται η επιλογή ''Θέματα'' η οποία παρέχει ενημέρωση για τις όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις δράσεις του κόμματος (υλικό από ομιλίες, διαφημιστικά σποτ, ανακοινώσεις).
•    Η επιλογή ''video'' παρέχει τη δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει ανάμεσα σε όλα τα προεκλογικά videos (ομιλίες, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, τηλεοπτικά σποτ)
•    To ''Ημερολόγιο'' ενημερώνει σχετικά με το πρόγραμμα ομιλιών του προέδρου της ΝΔ.
•    Στα ''Τελευταία Νέα'' περιέχονται οι ανακοινώσεις (δελτία τύπου) του κόμματος.
•    Επιλέγοντας τα ''Μηνύματα'', ο χρήστης που κατεβάζει την εφαρμογή, έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει άμεσα με τη Νέα Δημοκρατία
•    Τέλος, στις ''Φωτογραφίες'' μπορεί να περιηγηθεί στα φωτογραφικά άλμπουμ από τις προεκλογικές ομιλίες.
Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν από το Google Play και μπορείτε να την βρείτε στο https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.nd.neademokratia

Είναι ψεύτες

Από την Τρίπολη,συνεχίζοντας σήμερα τη προεκλογική πορεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Πελοπόννησο,ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση στους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία.

"Ο κ. Σαμαράς χθες για ακόμη μια φορά προχώρησε στη θεωρία των κέντρων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκειμένου να μας παρουσιάσει ως νύφες σε ένα γάμο μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Σαμαράς είναι αυτός που έχει παντρευτεί τον κ. Παπανδρέου (εξάλλου ήταν παλιοί συμμαθητές και γνώριμοι) προκειμένου να τον γλυτώσει από την φυλακή,να τον γλυτώσει από τα ειδικά δικαστήρια,που θα πρέπει να οδηγηθεί για τον δρομο στον οποίο οδήγησε τη χώρα μας.
Είναι απόλυτα σαφές ότι εμείς δεν έχουμε παντρευτεί κανέναν, παρά μόνο τον ελληνικό  λαό.Με τον ελληνικό λαό βαδίζουμε και με τον ελληνικό λαό θα συνεργαστούμε.Γι' αυτό είμαστε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Δεν μας κρατάνε ούτε με τις μαύρες σακκούλες της Siemens,ούτε με τις μίζες των υποβρυχίων και των αεροπλάνων.Το μόνο που μας κρατά είναι η Ελλάδα και το χαμόγελο των παιδιών μας.
Ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκαν μετά το πρώτο μνημόνιο ότι το 2012 αρχίζει η ανάπτυξη.
Ήλθε το δεύτερο μνημόνιο.Στο δεύτερο μνημόνιο υποσχέθηκαν ότι από τον Ιούνιο θα αρχίσει η ανάκαμψη.
Τώρα ανακοινώνουν νέα μέτρα 11 με 14 δις ευρώ.Ψελίζουν για τρίτο μνημόνιο.
Είναι ψεύτες και ουσιαστικά παίζουν το παιχνίδι των τραπεζιτών.Δεν πρέπει να τους πιστέψει πλέον ο ελληνικός λαός.Είναι επικίνδυνοι για τον τόπο.Είναι όργανα της νέας τάξης πραγμάτων,είναι όργανα των τραπεζών του εξωτερικού".

 Στη Στερεά και τη Θεσσαλία συνεχίζεται η περιοδεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Επικεφαλής ο Εκπρόσωπος του κινήματος Τέρενς Κουίκ. Στη Στερεά θα είναι μαζί με το λεωφορείο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ο Γενικός Γραμματέας του κινήματος βουλευτής Βοιωτίας. Μιχάλης Γιαννάκης. Στη Θεσσαλία (Βόλος , Λάρισα)  θα είναι μαζι ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Ζώης.


Οι "παντοκράτορες" της Πελοοννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελούσε μέχρι πρόσφατα τη συντηρητικότερη περιοχή της χώρας, με την κεντροδεξιά να έχει παραδοσιακά κάστρα σε όλους σχεδόν τους νομούς με τη ΝΔ να αναδεικνύεται σταθερά πρώτο κόμμα από το 1974 μέχρι και το 2007. 
Η ανατροπή που καταγράφηκε το 2009 (ΠΑΣΟΚ 42,4% και ΝΔ 40,9%) και η οποία επιβεβαιώθηκε στις περιφερειακές εκλογές το 2010 με την εκλογή του Πέτρου Τατούλη, συνιστούν επομένως, υπό μία έννοια, ιστορική εξέλιξη. Οι προηγούμενες εκλογικές καταγραφές δύσκολα όμως μπορούν να χρησιμεύσουν ως οδηγός για τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ιδιαίτερα όσον αφορά την κατανομή των εδρών.
Πράγματι στις τριεδρικές περιφέρειες (Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία) τα δύο πρώτα κόμματα είναι βέβαιο πως θα εξασφαλίσουν από μια έδρα, ενώ η μάχη θα δοθεί για την τρίτη έδρα μεταξύ του τοπικά πρώτου κόμματος (κατά πόσο θα υπερβεί το εκλογικό μέτρο, δηλαδή το 33%) και του ισχυρότερου τοπικά τρίτου (άγνωστο ποιο θα είναι κατά περίπτωση). Με ενδιαφέρον πάντως αναμένεται ο ενδοπαραταξιακός εμφύλιος στη Λακωνία, όπου Ανεξάρτητοι Ελληνες, ΛΑΟΣ και Χρυσή Αυγή θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν τη δεύτερη έδρα της ΝΔ, χωρίς πάντως πολλές ελπίδες, αφού το διαχρονικά χαμηλότερο ποσοστό της ήταν 47,3% το 2009. Τα δυνατά ονόματα στη Λακωνία γιά τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ όπως η Φεβρωνία Πατριανάκου και Γρηγόρης Αποστολάκος δείχνουν να κρατάνε τα ποσοστά του κόμματος στα γνωστά επίπεδα και αυτό φάνηκε προχθές Πέμπτη κατά την μεγαλειώδη  ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Σπάρτη. Στην Αρκαδία στη Ν.Δ. , Βλάσης και Ανδρέας Λυκουρέντζος  παίρνουν πάνω τους όλο το φορτίο, ενώ στην Αργολίδα τα ισχυρά χαρτιά της ΝΔ Βασίλης Σιδέρης και Γιάννης Ανδριανός είναι σε συνεχείς επαφές ενώ οι διαρροές προς μικρά κόμματα δείχνουν να λιγοστεύουν.
Τελείως διαφορετική είναι όμως η κατάσταση στην τετραεδρική Κορινθία και την πενταεδρική Μεσσηνία. Στη πατρίδα του Αντώνη Σαμαρά, οι 7 άνδρες που συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο της Ν. Δ. δουλεύουν σε όλο το πλάτος. όπου το ΠΑΣΟΚ για να είναι βέβαιο πως θα διατηρήσει την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση θα πρέπει να συσπειρώσει πάνω από το 50% των ψηφοφόρων του το 2009. Στην Κορινθία, η ΝΔ δείχνει να λαμβάνει ποσοστά παλαιών εποχών. Θανάσης Παπαχρηστόπουλος , Αθηνά Κόρκα,  Πελοπίδας Καλλίρης Νίκος Ταγαράς, Χρήστος Δήμας και Κώστας Κόλλιας έχουν δημιουργήσει ένα συμπαγές τοίχος που είναι δύσκολο να διασπάσει και η ΝΔ δείχνει να λαμβάνει ποσοστά παλαιών εποχών. Σε διαφορετική περίπτωση όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, από ένα ακραίο 4-0 υπέρ της ΝΔ στην Κορινθία, έως την εκπροσώπηση κάποιου μικρού κόμματος στη Μεσσηνία, παρόλο που το ποσοστό του θα υπολείπεται αισθητά από το αντίστοιχο του ΠΑΣΟΚ.

Στάθηκε κοντά στους Κορίνθιους και στα δύσκολα η Κατερίνα Φαρμάκη

Πριν από 2,5 χρόνια η Κατερίνα Φαρμάκη ζητώντας τον σταυρό των ψηφοφόρων της Κορινθίας δεν έδωσε καμία υπόσχεση και δεν μίλησε με μεγάλα λόγια. Η μοναδική της δέσμευση απέναντι στους συμπατριώτες της  ήταν ότι θα παλέψει με όλες τις δυνάμει ς της για να είναι χρήσιμη στους Κορίνθιους και τον τόπο της.
Σήμερα αν και μεσολάβησαν κοσμογονικές αλλαγές στην χώρα και τα πάντα σαρώθηκαν από την οικονομική κρίση και την ύφεση,  η βουλευτής μπορεί να κοιτά στα μάτια τους συμπολίτες της.
Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Πατρίδας και των Κορινθίων.
Έμεινε όρθια και στα δύσκολα.
Μετέφερε στην Βουλή όλα τα αιτήματα και τα προβλήματα  από κάθε γωνιά της Κορινθίας.
Με τις παρεμβάσεις της δόθηκε λύση σε σημαντικά κοινωνικά και αναπτυξιακά προβλήματα του νομού.
Η Κατερίνα Φαρμάκη έδωσε μάχες και πέτυχε λύσεις για:
- την ολοκλήρωση της διαδικασίας με την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την άδεια χρήσης του νερού της πόλης της Κορίνθου
- την έναρξη της λειτουργίας του ΚΑΦΚΑ Κορίνθου
- το σχεδιασμό και την κατασκευή του κόμβου στα διόδια του Σπαθοβουνίου προς τα διπλανά χωριά
- την αναγνώριση της πιστοποίησης και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης  του Ευθύμειου Κέντρου
- τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»
- την υλοποίηση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στο Νομό Κορινθίας
- την επιστροφή των δύο Κούρων στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου
- τη μεταβίβαση της διαχείρισης των Λιμανιών Κορίνθου και Κιάτου στα αντίστοιχα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία
- τη μείωση της τιμής ζώνης για τον υπολογισμό των προστίμων αυθαιρέτων, από 850ευρώ/τμ σε 550 ευρώ/τμ στις δημοτικές και τοπικές κοινότητας των δήμων της Κορινθίας με τροπολογία που κατέθεσε και έγινε δεκτή (άρθρο 49 παρ.8, Ν.4030/2011)
- την ένταξη στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα των ιδιοκτησιών εντός παραδοσιακών οικισμών
- την αύξηση των δόσεων για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων από 36 σε 48
- τη δυνατότητα κατάτμησης οικοπέδων σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων με τροπολογία που κατέθεσε και έγινε δεκτή (άρθρο 35, Ν.3937/2011)
- την απλοποίηση των διαδικασιών για την άδεια ίδρυσης και εγκατάστασης νέων κτηνοτροφικών μονάδων και νομιμοποίηση υπαρχόντων
- την κατάργηση της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτου-Διακοπτού και συνέχιση της κατασκευής παρακαμπτηρίου από το Δημαρχείο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έως τον κόμβο Δερβενιού
Στάθηκε δυνατή και συνεπής και στα δύσκολα.

Τα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ στην Κορινθία

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΖΑΦΕΙΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΚΟΣΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΟΣΜΑ

ΚΟΤΣΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΣΚΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΤΣΙΟΥΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ο Αλεξάντερ Πέιν από την Αιγιάλεια... πάει Κάνες

Εξαιρετικά δραστήριος είναι ο 51χρονος ελληνικής καταγωγής, από την Αιγιάλεια Αμερικανός σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν  (Αλέξανδρος Παπαδόπουλος), ο οποίος φέτος ήταν υποψήφιος για 3 Όσκαρ (σκηνοθεσίας, παραγωγής και διασκευασμένου σεναρίου) για τους εξαιρετικούς «Απόγονους» με τον Τζορτζ Κλούνει και τελικώς κέρδισε το βραβείο του σεναρίου. Ο Πέιν λοιπόν ανακοινώθηκε ότι θα είναι μεταξύ των επίλεκτων μελών της κριτικής επιτροπής του φετινού 65ου φεστιβάλ των Κανών που θα ξεκινήσει στις 16 Μαίου και θα διαρκέσει έως τις 27 του μήνα.

Ατρόμητος και Ολυμπιακός στον τελικό του Κυπέλλου

Ατρόμητος και Ολυμπιακός στον τελικό του Κυπέλλου , με φόντο μια Κούπα που θέλουν όλοι. Ο Βαλβέρδε για ένα πανηγυρικό φινάλε, ο Δώνης για τη μεγάλη πρόκληση.
Ή ώρα για τον 70ο τελικό κυπέλλου Ελλάδας έφτασε. Ο Ατρόμητος διεκδικεί τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του απέναντι στον Ολυμπιακό που αναζητάει το 25ο κύπελλο και το 15ο νταμπλ.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ατρόμητος του Γιώργου Δώνη έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το κύπελλο. Οι Περιστεριώτες που θα έχουν την υποστήριξη περίπου 8.000 φίλων τους στο Ολυμπιακό Στάδιο θέλουν να γίνουν η 12η ομάδα που θα κατακτήσει το κύπελλο.
Ο Γιώργος Δώνης δεν υπολογίζει μόνο στον Γιαννούλη και αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια τοποθετώντας μπροστά του τους Σκόνδρα, Φυτανίδη, Τομάς και Οικονόμου. Στην μεσαία γραμμή θα ξεκινήσουν οι Δημουτσος, Ιγκλέσιας, ενώ στα πλάγια θα βρίσκονται οι Επστάιν και Μπρίτο. Ρόλο επιτελικού χαφ θα αναλάβει ο Τάτος και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μήτρογλου.
Στην αντίπερα όχθη οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να κατακτήσουν το κύπελλο για να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο μία από τις καλύτερες σεζόν των τελευταίων χρόνων για αυτούς. Επιστρέφοντας σε τελικό για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια και τον αλησμόνητο αγώνα με την ΑΕΚ, οι Πειραιώτες διεκδικούν το 25ο κύπελλο και το 15ο νταμπλ της ιστορίας τους.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε που θα καθίσει για τελευταία φορά σε επίσημο παιχνίδι στον πάγκο του Ολυμπιακό αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα θα βρίσκονται οι Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος και Μαρκάνο, ενώ στην μεσαία γραμμή θα ξεκινήσουν οι Ορμπάιθ, Μανιάτης και Μακούν. Στην επίθεση την τριπλέτα θα αποτελούν οι Μιραλάς, Αμπντούν και Τζιμπούρ.
Ο τελικός θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΟΤΕ TV και το ΣΚΑΪ, από το Ολυμπιακό Στάδιο.

"Έφαγε πόρτα" η Χρυσή Αυγή στο Ηράκλειο

Η μαρτυρική Βιάννος είπε όχι στην Χρυσή Αυγή
Η προγραμματισμένη για σήμερα περιοδεία της Χρυσής Αυγής προκάλεσε την έκρηξη οργής της κοινωνίας της μαρτυρικής και ηρωικής Βιάννου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύει το flashnews.gr:
"άμεσα κινητοποιήθηκαν η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, η Δημοτική Αρχή, πολίτες και φορείς της περιοχής, που έκαναν σαφές σε κάθε κατεύθυνση ότι ο λαός της Βιάννου, του δεύτερου μεγαλύτερου σε αριθμό θυμάτων Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα δεν θα επιτρέψει στους νοσταλγούς του Χίτλερ να λερώσουν τον τόπο θυσίας.
Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης κήρυξε ανεπιθύμητη τη Χρυσή Αυγή, ενώ με τη συνεργασία του προέδρου της Ένωσης Θυμάτων κ. Συγγελάκη Αριστομένη κινητοποιήθηκαν οι πολίτες να εμποδίσουν την προσβολή της μνήμης των Θυμάτων.
Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε η καταγόμενη από τη Βιάννο και μέλος οικογένειας με πολλά θύματα Δέσποινα Συγγελάκη, η οποία σε στενή συνεργασία με το Δήμαρχο και την Ένωση θυμάτων ενημέρωσε άμεσα εκπροσώπους κομμάτων και φορέων για να μπει φραγμός στα βέβηλα σχέδια της Χρυσής Αυγής.
Η κοινωνία της Βιαννου και του Ηρακλείου απέδειξε ότι δεν ανέχεται τη βεβήλωση της μνήμης, της Δημοκρατίας και του πατριωτισμού από τον εχθρό του κοινοβουλευτισμού και των ανθρωπίνων αξιών.
Μετά την Παρέμβαση η Χρυσή Αυγή ανέκρουσε πρύμνα και ακύρωσε την περιοδεία της."

 Πρωτοφανής απόπειρα προπηλακισμού του Βουλευτή Κ. Αϊβαλιώτη από μαινόμενους οπαδούς της "Χρυσής Αυγής" στον τηλεοπτικό σταθμό "EXTRA 3".

Μετά το τέλος της εκπομπής "Αποκαλυπτικό Δελτίο" του τηλεοπτικού σταθμού EXTRA 3, την Παρασκευή 27/4/2012, ομάδα της "Χρυσής Αυγής" κατέλαβε την είσοδο του σταθμού και απειλούσε να προπηλακίσει τον Βουλευτή Β’ Αθηνών του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εκπομπής προσκόμισε στοιχεία για τη ναζιστική δράση και τον φασιστικό χαρακτήρα τους, επισημαίνοντας ότι "κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή, είναι ψήφος στους θαυμαστές της Γερμανίας".

Ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ επεσήμανε ότι "το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε, είναι να ακούσουμε την κραυγή "ΧΑΪΛ ΧΙΤΛΕΡ" μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο" και ανέφερε ότι ο κ. Μιχαλολιάκος σε Συνέδρια του Κόμματός του μιλά, έχοντας δίπλα του τη σβάστικα(!).

Σε ελάχιστο χρόνο, ομάδα της "Χρυσής Αυγής" κατέφθασε στον τηλεοπτικό σταθμό "ΕΧΤΡΑ 3", απειλώντας να μπει στο πλατό για να προπηλακίσει τον κ. Αϊβαλιώτη, ενώ εκλήθη και έφθασε αμέσως η "ΑΜΕΣΟΣ ΔΡΑΣΗ" και έτσι, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα απ’ τους μαινόμενους οπαδούς της "Χρυσής Αυγής".



newsit.gr

Προεκλογική υπόσχεση Βενιζέλου: Δεν θα βάλουμε νέους φόρους, δεν θα υπάρξει οριζόντια μείωση μισθών και συντάξεων

Την οριστική έξοδο από το μνημόνιο σε διάστημα τριών ετών έθεσε ως στόχο ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσιάζοντας τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε ότι ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, έχουμε διανύσει τα 2/3 του δρόμου.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι σε τρία χρόνια η Ελλάδα θα είναι δημοσιονομικά αυτάρκης και ισοδύναμο μέλος της ευρωζώνης.

Σε οτι αφορά τα μέτρα του Ιουνίου ξεκαθάρισε οτι
- δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι
- δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι
- δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές

Αντιθέτως, όπως είπε θα δοθεί έμφαση σε διαρθρωτικές αλλαγές και ανάπτυξη.
 Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι εφόσον προχωρά το πρόγραμμα και είμαστε μέσα στους στόχους θα υπάρχει σταδιακή ανάκληση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης καθώς επίσης και του ειδικού τέλους ακινήτων που θα αντικατασταθεί από ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας. Οπως είπε θα υπάρξει επίσης μείωση του μη μισθολογικού κόστους και των συντελεστών ΦΠΑ σε τουρισμό, αγροτικά εφόδια και εστίαση. Πρόσθεσε ότι δεν θα κατάσχεται κατάσχεται λογαριασμός έως 1.500 ευρώ για κάθε άτομο και εως 2.000 ευρώ για κάθε ζευγάρι σε περίπτωση οφειλών προς το δημόσιο.
Επίσης, δεσμεύθηκε για σταθερό φορολογικό σύστημα για δέκα χρόνια, ασκώντας μάλιστα κριτική στη ΝΔ για το γεγονός ότι αποχώρησε από τον σχετικό διάλογο.

Σε πολιτικό επίπεδο ζήτησε καθαρή εντολή για να εφαρμοστεί το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης ώτε να περάσουμε από την εφαρμογή του μνημονίου σε θαρραλέα υπέρβασή του.
Αμφισβήτησε τις προτάσεις των άλλων κομμάτων σχετικά με την κυβέρνηση συνεργασίας. Είπε οτι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεδομένο σε οποιαδήποτε κυβέρνηση και αντιπρότεινε τη δημιουργία μιας κυβέρνησης συνεργασίας των φιλοευρωπαϊκών προοδευτικών δυνάμεων.
Κατά την είσοδό του στο Ιδρυμα Καρατζά επι της οδού Αιόλου ομάδα πολιτών αποδοκίμασε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

newsit.gr

O Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε, σήμερα το πρωί, την 111 Πτέρυγα Μάχης και το Εργατικό Κέντρο Αλμυρού

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε, σήμερα το πρωί, την 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο και την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.
Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Δεν παραμελούμε την Άμυνα, εμπιστευόμαστε, δεν προσβάλλουμε τους ανθρώπους που την υπηρετούν. Άλλωστε, πατριωτισμός σημαίνει πάνω απ’ όλα αξιοπρέπεια.
    Θέλω να συγχαρώ τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, τους Αρχηγούς και όλους εδώ πέρα τους αξιωματικούς για την καταπληκτική δουλειά που κάνουν και στην 111 Πτέρυγα Μάχης και στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.
    Είχα μία πλήρη ενημέρωση και μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι εδώ πέρα συγκρατεί κανείς τρεις κρίσιμες λέξεις που είναι και το ευαγγέλιο κατ’ εμέ για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Το αξιόμαχο, το αξιοκρατικό και το αξιοπρεπές».

 Επίσης ο  Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε, και το Εργατικό Κέντρο Αλμυρού και είχε διάλογο με εκπροσώπους των Εμπορικών Επιμελητηρίων. Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Εδώ, από το Εργατικό Κέντρο Αλμυρού, εκπέμπουμε ένα μήνυμα για εργασία, δημιουργικότητα, αυτοπεποίθηση, αλλαγή σελίδας στην ψυχολογία του Έλληνα.
    Και όλα αυτά μπορούν να γίνουν μόνο από μία παράταξη, η οποία έχει για σημαία της και η οποία ελπίζει μόνο σε μία λέξη: Τη λέξη Ανάπτυξη.
    Αυτήν ήρθαμε να συζητήσουμε εδώ με τους αρμοδίους, τα προβλήματα τα ακούσαμε, προβλήματα που ακουμπάνε τον απλό αγρότη, μέχρι τον επιχειρηματία, ο οποίος δεν βλέπει κανέναν λόγο πλέον να επενδύει σε μία περιοχή που οι φόροι είναι δυσβάσταχτοι, που το κράτος εντείνει αντί να απαλλάσσει τον επενδυτή από τη γραφειοκρατία. 
    Είπα προηγουμένως στους συνομιλητές μου, ότι προ ημερών διάβαζα ότι μεταξύ της Κίνας ακόμα και του Βιετνάμ και άλλων κουμουνιστικών χωρών γίνεται μάχη ποιος θα προσελκύσει τους καλύτερους επενδυτές. Και εμείς εδώ πέρα είχαμε το παγκόσμιο ρεκόρ να διώχνουμε τους επενδυτές μας.
    Και αυτή εδώ πέρα η περιοχή το έχει ζήσει πολύ έντονα.
    Ως εκ τούτου, είμαστε υποχρεωμένοι να ξαναβάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, να απενοχοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα, να είμαστε κοντά στον εργαζόμενο, χωρίς να κάνουμε ακρότητες, όπως ήταν οι οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις. Να μπορούμε να γνωρίζουμε το σθένος, τη δύναμη, την ψυχή του Έλληνα εργαζόμενου και να του δίνουμε την ευκαιρία πραγματικά να αποδώσει εδώ πέρα στον τόπο του, γιατί διαφορετικά τα νέα τα παιδιά θα φύγουνε στο εξωτερικό. Και θα είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει.

Έμαθε δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ;

Φυσικά απαγορεύεται η δημοσίευση δημοσκοπήσεων. Ακόμη και η υποψία συζήτησης γύρω από τα ευρήματα τους. Κάποιες φορές ωστόσο, οι πολιτικοί «καρφώνονται» από μόνοι τους. Και από όσα λένε και κάνουν, η κοινωνία μπορεί να κατανοήσει τι συμβαίνει πίσω από τις κουρτίνες. Και τι «λένε» οι δημοσκοπήσεις που κανείς δεν γνωρίζει την ύπαρξή τους.
Στην παρουσίαση του «Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης για μια αυτοδύναμη Ελλάδα», ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποκήρυξε τον εαυτό του. Το Μνημόνιο που ο ίδιος υπέγραψε, προπαγάνδισε και υπερασπίστηκε με σθένος, ακόμη και όταν βουλευτές του ΚΚΕ, εντός του Κοινοβουλίου, το εκσφενδόνιζαν προς την κατεύθυνσή του.
«Στόχος μας είναι η οριστική έξοδος από το Μνημόνιο, σε τρία χρόνια», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ρίχνοντας τους τίτλους τέλους για το επιχείρημα της «διάσωσης» της χώρας από το Μνημόνιο, με τον ίδιο βασικό πρωταγωνιστή.
Το ΠΑΣΟΚ ανακαλύπτει ασθμαίνοντας και άγαρμπα τον ρόλο του «αντιεξουσιαστή», που είχε ξεχάσει επί Γιώργου Παπανδρέου αλλά και Ευάγγελου Βενιζέλου στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Μια τόσο απότομη και βίαιη στροφή στην προεκλογική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, μονάχα μια εξήγηση έχει: Τον πολιτικό πανικό από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων.

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ /statesmen.gr

ΒΟΥΒΟ ΜΙΝΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΔΕΡΒΕΝΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Enikos.gr

Έχουμε κυβέρνηση… Χρυσοχοϊδη;

Η Δημοκρατία είναι φυσικά η τέχνη της σύνθεσης. Μόνο που υπάρχει και η… μικρή λεπτομέρεια ότι κάποιος πρέπει να λαμβάνει τις αποφάσεις και να τις υλοποιεί. Στη δική μας Δημοκρατία, ο «κάποιος» λέγεται πρωθυπουργός. Και η συμβατή με το Σύνταγμα διαδικασία είναι να προκύπτει από τη λαϊκή ετυμηγορία, και όχι μετά από… διαβουλεύσεις όσων επέλεξε ο λαός να τον εκπροσωπούν. Ακόμη λοιπόν και οι «παραφωνίες», λειτουργούν ενισχυτικά της κυρίαρχης τάσης του πολιτεύματος, το οποίο οφείλουμε να προφυλάσσουμε απέναντι στους εραστές του χάους και της στρεβλωτικής ερμηνείας της βούλησης των πολιτών, σύμφωνα με όσα οι ίδιοι επιθυμούν.

Διακαναλική συνέντευξη Τύπου Ντόρας Μπακογιάννη τη Δευτέρα

Η διακαναλική συνέντευξη Τύπου της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Απριλίου στις 12:30 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση (on camera): 
«Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές αυτό το οποίο ζητάει ο ελληνικός λαός από τα κόμματα είναι αλήθειες, προτάσεις και διάλογο. Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει δηλώσει ότι θα μετέχει σε οποιοδήποτε ντιμπέιτ, με οποιουσδήποτε όρους. Στόχος είναι να μάθει ο ελληνικός λαός τι θα συμβεί στις 7 Μαΐου.  
Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι εδώ, μία δύναμη ευθύνης, λογικής, νηφαλιότητας, μια καθαρά ευρωπαϊκή δύναμη, που μπορεί να αποτελέσει τη λύση για όσους θέλουν και πρέπει να τιμωρήσουν τα δύο παλαιά, τέως μεγάλα κόμματα».
 

Στην Κόρινθο σήμερα ο Καμμένος

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Π. Καμμένος θα βρεθεί σήμερα στην Κόρινθο στα πλαίσια των προεκλογικών περιοδειών του. Η συγκέντρωση και η ομιλία του κ. Καμμένου θα διεξαχθεί στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου στις 6:00 το απόγευμα.


Αποδοκίμασαν στην Πάτρα Βενιζέλο και Γιώργο (video)


Βαρύ κλίμα και στην πόλη «μάνα» του Παπανδρεισμού

Aποδοκιμασίες «άκουσαν» το απόγευμα της Παρασκευής κατά την προσέλευσή τους στο στο κλειστό γυμναστήριο της Πάτρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Αιτία; Μερικοί «αγανακτισμένοι» είχαν συγκεντρωθεί σε κοντινή απόσταση έξω από το γήπεδο όπου μίλησε αργότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και φώναζαν -όπως φαίνεται στο βίντεο- «κλέφτες», «ληστές» και άλλα κοσμητικά προς τους πολιτικούς, ενώ ορισμένοι θερμόαιμοι επιχείρησαν να υπάρξει αντιπαράθεση με τους συγκεντρωμένους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ήταν πολλοί περισσότεροι και επευφημούσαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Η σύρραξη αποφεύχθηκε χάρη στην παρουσία της Αστυνομίας. Πάντως όπως φαίνεται οι αποδοκιμασίες ήταν κατά του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου αλλά την πλήρωσε και Ευάγγελος Βενιζέλος.



Πηγή:parapolitika.gr


ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Κυριακή 29 Απριλίου, ώρα 19:00 στο κλειστό γήπεδο Αιγάλεω (στάση μετρό) προεκλογική συγκέντρωση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με ομιλητές τους υποψήφιους βουλευτές Γιάννη Μανώλη, Νίκο Δρίτσα και Νίκο Δαγλατζή.

Ελεύθερος αφέθηκε ο Αιμίλιος Λιάτσος - Χτύπημα στην ελευθερία του λόγου εν μέσω προεκλογικής περιόδου!

Ήταν λίγο πριν τις 4 το απόγευμα όταν αστυνομικοί με εντολή εισαγγελέα συνέλαβαν τον εκδότη της εφημερίδας Αιμίλιο Λιάτσο. Οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος όπου και κρατήθηκε έως τις 6 το απόγευμα και στην συνέχεια οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Μετά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
Ο κ.Λιάτσος συνελήφθη μετά από μήνυση που υπέβαλε η σύζυγος του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, Ελένη Τζούλη.