Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η Αθηνά Κόρκα επισκέφτηκε την Δυτική Κορινθία

Τα χωριά Λαλιώτη, Διμηνιό,  Θαλερό, Μελίσσί ,  Συκιά , Καμάρι , Λουτρό, Πύργο, Λυγιά  , Ροζενα,   και το Δερβένι επισκέφτηκε η υποψήφια Βουλευτής Κορινθίας Αθηνά Κόρκα.
Κατά την επίσκεψή της στη Δυτική Κορινθία η κ. Κόρκα συζήτησε  με τους κατοίκους για το πρόβλημα της απασχόλησης και τις οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει η κάθε οικογένεια.  για τα προβλήματα που έχουν με τις τράπεζες και τα στεγαστικά δάνεια που γίνεται δύσκολο να αποπληρωθούν λόγω των χαρατσιών στα ακίνητα.  Μίλησαν για τις σπουδές των παιδιών που όμως μετά αποδεικνύονται μη ωφέλιμες στην εύρεση εργασίας αλλά και για την ανασφάλεια για το σπίτι και την περιουσία του κάθε ανθρώπου.
Η Αθηνά Κόρκα τόνισε τα πολλαπλά προβλήματα που έχει η Κορινθία μας και ιδιαίτερα  η Δυτική Κορινθία την οποία διαπερνά σε όλη την έκτασή η Εθνική Οδός Κορίνθου – Πατρών η οποία έχει μείνει στην μέση και δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. Ιδιαίτερο πρόβλημα δημιουργεί και η Παλαιά Εθνική Οδός που έχει υποστεί διάβρωση  στο ύψος της Λυκοποριάς αλλά και το πρόσφατο γεωλογικό φαινόμενο στο Δερβένι.
Η Δυτική Κορινθία έχει φυσικά πλεονεκτήματα και μπορεί να γίνει ένας όμορφος κοντινός τουριστικός προορισμός (ιδιαίτερα τώρα στην περίοδο οικονομικής κρίσης ). Τα προϊόντα της είναι εξαιρετικής ποιότητας όπως τα εσπεριδοειδή τα οποία δυστυχώς μένουν ατρύγητα στα δένδρα λόγω της ευτελούς τιμής σε αντίθεση με τις τιμές στα ράφια των μαγαζιών. Το κόστος των καλλιεργειών έχει ανέβει χωρίς να υπάρχει η παραμικρή βοήθεια από το κράτος.
Το λάδι επίσης είναι ένα προϊόν που αγοράζεται σε εξευτελιστική τιμή από τους εμπόρους και τριπλασιάζεται η τιμή του στο ράφι. H ελληνική γεωργία χρειάζεται επανεκκίνηση με έργα υποδομής δίνοντας πνοή στη τοπική οικονομία με την ΝΔ που έχει σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας. Η Αθηνά ανέλυσε το πρόγραμμα της επόμενης μέρας και επισήμανε την ιδιαίτερα κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, εκλογές σημαντικές για το μέλλον της χώρας.