Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Γεωργία-Ελλάδα 4-2 πέν. (0-0 κ.δ.): Πικρό “αντίο” στα πέναλτι και αποχαιρέτησε το Euro.

 
 Η Εθνική μας ομάδα, πάλεψε με όλες τις δυνάμεις που είχε στην Τιφλίδα, είχε δοκάρι στο 102′ με τον Μαυροπάνο, αλλά λύγισε στην ρωσική ρουλέτα από την Γεωργία με 4-2 (0-0 στην κανονική διάρκεια και την παράταση) και δεν θα βρεθεί στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. 

Κέιτ Μίντλετον: Παγκόσμιος συναγερμός για επιδημία καρκίνου στους κάτω των 50 – Ο άγνωστος παράγοντας

 

Συναγερμός για επιδημία καρκίνου που χτυπά νέους ανθρώπους κάτω των 50 ετών έχει σημάνει στους επιστήμονες μετά και την διάγνωση σοκ της Κέιτ Μίντλετον.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyMail, οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν την αιτία μιας μυστηριώδους «επιδημίας» καρκίνου, η οποία χτυπά τους κάτω των 50 ετών, μετά και την σοκαριστική ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον.

 Η είδηση πως η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει καρκίνο, έφερε στο προσκήνιο την ανησυχητική τάση που παρατηρείται με κορυφαίους γιατρούς να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για παγκόσμιο πρόβλημα.

Eurovision 2024 | Η σειρά εμφάνισης της Ελλάδας και της Κύπρου!

Μέσω του επίσημου καναλιού της Eurovision στο Youtube ανακοινώθηκε πριν από λίγο η ακριβής σειρά εμφάνισης των συμμετοχών στους ημιτελικούς του φετινού διαγωνισμού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε της Σουηδίας. Ανάμεσά τους και η Ελληνική συμμετοχή με την Μαρίνα Σάττι και το “ZARI”, η οποία θα εμφανισθεί στην 3η θέση του Β' Ημιτελικού! Η Κύπρος με την Silia Kapsis και το τραγούδι “Liar” θα εμφανισθεί στην 1η θέση του Α' Ημιτελικού,

Στον Α’ Ημιτελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί την Τρίτη 7 Μαϊου, η σειρά εμφάνισης έχει ως εξής:

Εξαιρετικά δυνατός πονοκέφαλος, συνήθως πίσω από το μάτι και τον κρόταφο. Αθροιστική κεφαλαλγία

 

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.,

Η αθροιστική κεφαλαλγία (cluster headache) είναι μία σπάνια ασθένεια πονοκεφάλου η οποία χαρακτηρίζεται από αυστηρά μονόπλευρες πολύ δυνατές κρίσεις πόνου πάνω από την περιοχή των κροτάφων και των ματιών. Πρόκειται για εξαιρετικά επώδυνο πονοκέφαλο.

Η αθροιστική κεφαλαλγία είναι μία όχι τόσο συχνή μορφή πονοκεφάλου, καθώς προσβάλει μόνο έναν σε κάθε περίπου 1000 ως 10.000 ανθρώπους. Η έκφραση αθροιστική κεφαλαλγία επελέγει, γιατί τις περισσότερες φορές αυτός ο πονοκέφαλος εμφανίζεται περιοδικά συγκεντρωμένος για εβδομάδες ή και μήνες. Στην πλειοψηφία των ασθενών η αθροιστική κεφαλαλγία εμφανίζετε επαναλαμβανόμενα, συνήθως ανά σεζόν, την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Στο τέλος τέτοιων περιόδων οι ασθενείς είναι συχνά απελευθερωμένοι από τους πόνους για μήνες ή και χρόνια.

Ο γνωστός τραγουδιστής, Νίνο, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, αποκάλυψε πως πάσχει από «cluster headache» ένα σπάνιο είδος πονοκεφάλου που τον «ταλαιπωρεί» από «μικρό παιδάκι». ......................

read more

Δυναμική η παρουσία της περιφερειακής παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος» στην Επιτροπή Περιβάλλοντος

 


 


 


26/03/2024

  Στην Επιτροπή, εκ μέρους της παράταξης συμμετέχει ο Γιάννης Σιάτος , Περιφερειακός σύμβουλος από την Κορινθία ενώ δυναμική παρέμβαση έκανε και ο επικεφαλής της Παράταξης Μανώλης Μάκαρης. 

 

  Ο κ. Μάκαρης τόνισε πως  οι εργασίες τις επιτροπής πρέπει να μεταδίδονται μέσω του

Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Κασσελάκη: Αναρωτιούνται τι θα λένε στον κόσμο εάν χάσουν με 20 μονάδες διαφορά

 

Εσωκομματική γκρίνια για τις ασυναρτησίες που εκστομίζει ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο εσωκομματικός αναβρασμός έχει να κάνει με το ενδεχόμενο στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ να χάσει με 20 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ. “Τι θα λέμε σε αυτή την περίπτωση, ενώ εμείς ζητάμε την παραίτηση του Κ. Μητσοτάκη;” αναρωτιούνται στελέχη του κόμματος τα οποία δεν συμφωνούν με τις ακρότητες και την γραφικότητα που εκφράζει τον τελευταίο καιρό ο Στέφανος Κασσελάκης. Μεταξύ των στελεχών που παίρνουν αποστάσεις από τα λεγόμενα Κασσελάκη είναι και στελέχη του στενού περιβάλλοντος και των υποστηρικτών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, με άρθρο του που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών,

Για το Μαξίμου είναι ισχυρότερη η δύναμη παρέμβασης των ΜΜΕ του Αλαφούζου από του Μαρινάκη Καθημερινή και ΣΚΑΪ έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους ψηφοφόρους της ΝΔ.

 Δεν χρειαζόταν η κριτική προς την κυβέρνηση για να γίνει αντιληπτό ότι σε επίπεδο παρέμβασης και ισχύος τα ΜΜΕ του Β. Μαρινάκη δεν έχουν την ίδια επιθετική ικανότητα με αυτά του Γ. Αλαφούζου. Με εξαίρεση τον Γιάννη Πρετεντέρη στην φαρέτρα των ΜΜΕ του Β. Μαρινάκη δεν υπάρχουν τα απαραίτητα δημοσιογραφικά “όπλα” για να γίνει πειστική στο κομμάτι των ψηφοφόρων της ΝΔ η κριτική που ασκείται από την πλευρά των δικών του ΜΜΕ.

Το Mega έχει υψηλή τηλεθέαση αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάνει ισχυρή δημοσιογραφική

Κατέρρευσε γέφυρα στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ: Πλοίο έπεσε πάνω της – Δεκάδες οχήματα έπεσαν στο νερό

 

To μεγαλύτερο μέρος της γέφυρας Key Bridge στη Βαλτιμόρη, στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, κατέρρευσε αφού ένα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε σ’ αυτή σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τα ξημερώματα (τοπική ώρα) έγινε γνωστό ότι ένα μεγάλο πλοίο προσέκρουσε σε γέφυρα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και να καταρρεύσει μέρος της. Οχήματα έχουν πέσει στο νερό. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν σπεύσει στο σημείο.

Η γέφυρα είχε μήκος 2.632 μέτρα και εξυπηρετεί περίπου 11,5 εκατομμύρια οχήματα ετησίως. Ένα βίντεο του περιστατικού δημοσιεύτηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης στο X, πρώην Twitter. Σe βίντεο, ένα μεγάλο σκάφος φαίνεται να συγκρούεται με ένα από τα δοκάρια στήριξης της γέφυρας. Ο καπνός φάνηκε να φουντώνει από το σκάφος πριν αρχίσει να καταρρέει η γέφυρα.


Γ. Ψυχογιός : Δεν θα κάνετε σε εμάς μαθήματα πατριωτισμού

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

26 /3/2024

 Στο Kontra Channel και στην εκπομπή "Kontra 24" με τη Νατάσα Γιαμαλη, φιλοξενήθηκε  ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Γ. Ψυχογιός, στη διάρκεια της  οποίας τόνισε τα παρακάτω:

·         Από την αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε και ψήφισε όλα τα διαθέσιμα κοινοβουλευτικά και συνταγματικά εργαλεία, ώστε να υπάρξει σε βάθος διερεύνηση και όχι συγκάλυψη. Από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε την Εξεταστική Επιτροπή, ακόμα και αν δεν καλέστηκαν κρίσιμοι μάρτυρες για την πορεία της υπόθεσης. Υπερψηφίσαμε και την Προκαταρκτική, προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες. Και τώρα, ο Χρήστος Σπίρτζης εξαντλεί τις δυνατότητες που του δίνει το Σύνταγμα με τη σύσταση μια Ειδικής Επιτροπής για περαιτέρω διερεύνηση ευθυνών.

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στο Δερβένι για την 25η Μαρτίου - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

 

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2024 στο Δερβένι του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.



 Στις 10 το πρωί στον Ιερό Ναό «Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου» τελέστηκε επίσημη Δοξολογία παρουσία του Ιερού Κλήρου όλων των εκκλησιών του Δήμου, ενώ παρέστησαν ο καθ' ύλην Αντιδήμαρχος για την Εποπτεία και το Συντονισμό του Δήμου στη Δ.Ε. Ευρωστίνης κ. Ανδρέας Καραβάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δερβενίου κ. Γιάννης Ροδόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Σπύρος Καραβάς, οι Δ/ντές των σχολείων, εκπρόσωποι από Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμοί, Σωματεία & Συλλόγους κλπ.