Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Οι επικίνδυνες παράνομες μπάρες της Ολυμπίας Οδού

Οργη και αγανακτηση προκαλεσε στους πολιτες της χωρας η ειδηση , οτι η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ( η πολυεθνικη εταιρια που εκμεταλλευεται τον δρομο καρμανιολα Κορινθου- Πατρων)...
στην προσπαθεια της να εκβιασει τους αρνουμενους να πληρωσουν το χαρατσι των διοδιων οδηγους, χρησιμοποιει παρανομες και επικινδυνες μπαρες.. Ετσι μετα την ντροπολογια Ρεππα και τους ιδιωτικους security που φορανε την στολη του αστυνομικου η εταιρια με περισσιο θρασος δεν σταματα πουθενα: Χρησιμοποιει μπαρες με ειδικες "πατεντες" που στηριζονται σε 3 βιδες αντι για μια . Αυτο θα εχει ολεθρια αποτελεσματα σε οποιον εχει την ατυχια να προσκρουσει πανω τους, μιας και αυτες δεν θα απεξαρθρουντο (οπως επιβαλλουν οι κανονισμοι προστασιας του κατασκευαστη και της ΕΕ). Το θεμα αναδειχθηκε οταν γνωστος δημοσιογραφος εκανε καταγγελια με βιντεο και ανακοινωσε την προθεση μηνυσεων εκ μερους του, τοσο για τον ρολο των μπαρων οσο και της αστυνομιας.
Οι Επιτροπες αγωνα πηγαν επι τοπου και διαπιστωσαν τι ακριβως εχει παιχτει. Δειτε στο ακολουθο βιντεο πως παρανομει η Ολυμπια οδος και στο δευτερο βιντεο την κινητοποιηση μας μπροστα απο τα δικαστηρια της Πατρας και τα ανοιγματα των διοδιων.

oxidiodia.gr

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΟ extra3.tv

Ραγδαίες εξελίξεις στο Alter - Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Alter, καθώς η "Ελέυθερη Τηλεόραση" υπέβαλλε τελικά αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα...

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, η εταιρεία ζητά βραχυπρόθεσμη υπαγωγή στο άρθρο και συγκεκριμένα μόλις για τρεις μήνες. Αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή το Argo Fund ζήτησε από τους εργαζόμενουυς (τεχνικούς, δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλουν) να συναντηθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, για να τους ενημερώσει για τα νέα δεδομένα καθώς και τα σχέδια της για το μέλλον. Ως γνωστόν, η Argo Fund έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο στις 15 Ιουνίου, οπότε και θα ξεκαθαριστεί τι θα συμβεί.

Εμείς να ευχηθούμε αυτή η ιστορία να έχει αίσιο τέλος τόσο για τους εργαζομένους του Alter όσο και για την ελληνική τηλεόραση στο σύνολο της!

newsit.gr

Απόπειρα δολιοφθοράς του ψηφιακού πομπού της ΕΡΤ στην Αίγινα

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ΕΡΤ προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να μη χαθεί το σήμα όλων όσοι λαμβάνουν από το κέντρο εκπομπής Αίγινας.

Μήνυση κατ' αγνώστων κατέθεσε η διοίκηση της ΕΡΤ για απόπειρα δολιοφθοράς του ψηφιακού της πομπού στην Αίγινα, απ' όπου εκπέμπονται τα προγράμματα ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3 και ΕΡΤHD,.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα δολιοφθοράς και θέλει να καταστήσει σαφές ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν, ώστε να διασφαλίσει τις υπηρεσίες που προσφέρει στον Έλληνα πολίτη.

newsit.gr

1ο ΛΑΔΩΝΑΣ MOUNTAIN RACE

Η εταιρεία ορεινού τουρισμού ECO ACTION και το ΒΙΚΕ EXPERT, με την υποστήριξη της Δημοτικής ενότητας Παΐων του Δήμου Καλαβρύτων και του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Δάφνης, διοργανώνουν ορεινές εκδηλώσεις στην Δάφνη Καλαβρύτων στις παραποτάμιες εγκαταστάσεις του Λάδωνα ποταμού στις 18 – 19 Ιουνίου 2011 με την ονομασία 1ο ΛΑΔΩΝΑΣ MOUNTAIN RACE. Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα είναι οι αγώνες ορεινής ποδηλασίας και ορεινού τρεξίματος .
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η εκδήλωση θα γίνει στις όχθες του ποταμού Λάδωνα, στην Δάφνη Καλαβρύτων 210 χλμ από την Αθήνα (2-2:30 ώρες), στις ξύλινες εγκαταστάσεις της ECO ACTION. Ο χώρος διαθέτει τραπεζαρία, κυλικείο, τουαλέτες, αποδυτήρια αντρών-γυναικών, αποθηκευτικούς χώρους για τις δραστηριότητες κλπ. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα http://www.ecoaction.gr/ .
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Ο αγώνας είναι open και μπορεί να συμμετέχει ο καθένας (ενήλικας) ασχέτου ηλικίας, είτε διαθέτει είτε όχι δελτίο αθλητού, αρκεί να γνωρίζει ορεινή ποδηλασία, να έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση και να είναι εξοικειωμένος με το τρέξιμο σε ανώμαλο δρόμο. Θα υπάρχουν οι εξής κατηγορίες: http://podilatakias.gr/blog/?p=5536  

Γιάννης Μιχελάκης:«Ο κ. Παπανδρέου, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις υπόγειες επαφές του με τον κ. Στρος Καν, εξανεμίζει και τα έσχατα υπολείμματα της αξιοπιστίας του.

Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Παπανδρέου, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις υπόγειες επαφές του με τον κ. Στρος Καν, εξανεμίζει και τα έσχατα υπολείμματα της αξιοπιστίας του. 
Σήμερα, μας είπε ότι προετοιμαζόταν “για κάθε ενδεχόμενο”. Πριν ένα μήνα έλεγε ότι το έκανε γιατί έψαχνε λεφτά. Το Δεκέμβριο του ’09 έλεγε ότι ζητούσε μόνο τεχνογνωσία. Τον Ιανουάριο του ’10, δήλωνε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπούμε στο ΔΝΤ.
Και όλα αυτά, όταν ο υφυπουργός κ. Σαχινίδης έχει αποκαλύψει πως, από την πρώτη στιγμή, τον Οκτώβριο του 2009, είχαν καταλήξει πως το ΔΝΤ ήταν η πρώτη και μόνη επιλογή τους.
Αντί λοιπόν ο πρωθυπουργός να απαντά στα ερωτήματα που θέσαμε, δημιουργεί ακόμη σοβαρότερες υπόνοιες για τις μεθοδεύσεις του: Γιατί κατέφυγε πρώτα στο ΔΝΤ και όχι στην Ε.Ε.; Γιατί όταν μπορούσε – τον Ιανουάριο του 2010 – να πάρει από τις αγορές όσα περίπου θα έδινε και το ΔΝΤ, δεν τα πήρε; Γιατί εξακολουθούσε να εμπαίζει το λαό με το “λεφτά υπάρχουν”;
Όσο για την κατάσταση στην οποία έφερε την χώρα, είναι τουλάχιστον πρόκληση να περηφανεύεται. Διότι τον ακούν δεκάδες χιλιάδες νέοι άνεργοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που έβαλαν λουκέτα, μισθωτοί και συνταξιούχοι που είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται και τους φόρους να αυξάνονται. Ακόμη και υπουργοί, καθώς και στελέχη του κόμματός του λένε ότι το κράτος είναι σήμερα, χειρότερο απ’ ό,τι το 2009, ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει, ότι η κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια στο λαό,  ότι δεν λειτουργεί συντονισμένα και αποτελεσματικά και ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής».

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Τα Αναπάντητα «Γιατί»

Οι δηλώσεις του Στρος Καν δεν αφήνουν πλέον καμία αμφιβολία. Ο πρωθυπουργός ήταν αυτός που ζήτησε την εμπλοκή του ΔΝΤ στον ελληνικό δανεισμό, και μάλιστα σχεδόν αμέσως μετά τις εκλογές του 2009. Και ήταν αυτός που παραπλάνησε τους πολίτες αποκρύπτοντας την αλήθεια για τις «υπόγειες» επαφές του.
Το έκανε με τον ίδιο τρόπο που υποσχόταν ότι «λεφτά υπάρχουν», ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, μετά την κάθε επικαιροποίηση του μνημονίου, ότι δεν θα πληγούν τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα
Τα επιχειρήματα του κυβερνητικού εκπροσώπου για τη στάση του κ. Παπανδρέου, καθώς προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να προκαλούν τη θυμηδία και να καταρρακώνουν περαιτέρω την κυβερνητική αξιοπιστία.  Η προσποιητή «αγανάκτηση» των δηλώσεών του προδίδει μόνον τον πανικό τους από τη δημόσια αποκάλυψη.
Η αλήθεια, όμως, είναι ότι η υπόθεση συνιστά μια πρωτοφανή πολιτική εξαπάτηση, καθώς η κυβέρνηση διεξήγαγε παρασκηνιακές συνομιλίες, καλυπτόμενες από τακτικές εσκεμμένης παραπλάνησης, και με στόχους παρά και ενάντια στις διαθέσεις της κοινωνίας.
Και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση δεν δίνει καμία απάντηση επί της ουσίας των ερωτημάτων που προκύπτουν.
Και είναι πολλά τα «Γιατί» για τη στάση του πρωθυπουργού. Ενώ, υποτίθεται, γνώριζε τη δύσκολη κατάσταση της οικονομίας:
  • Γιατί δεν έκανε τίποτε για να αποτρέψει την δυσμενέστερη εξέλιξη;
  • Γιατί πήραν, αντιθέτως, μέτρα που επιδείνωσαν την κατάσταση;
  • Γιατί έκαναν, ο ίδιος και ο κ. Παπακωνσταντίνου, δηλώσεις μειωτικές για τη χώρα, οι οποίες προκάλεσαν εντέλει την εκτίναξη των spreads;
  • Γιατί δεν δανείστηκαν όταν τα spreads ήταν χαμηλά;
  • Γιατί συνέχιζε αδιαλείπτως να παραπλανά τον ελληνικό λαό, μη λέγοντας την αλήθεια, για να έλθει στο τέλος και να βάλει το περιβόητο «πιστόλι» στο κρόταφο της ελληνικής κοινωνίας με το εκβιαστικό δίλλημα του μονόδρομου;
Και επιπλέον ρωτάμε :
  • Ποιος αντικειμενικός παρατηρητής θα χαρακτήριζε την εν γένει στάση του κ. Παπανδρέου ως υπεύθυνη;
  • Γεννά ή όχι πλήθος άλλων ερωτημάτων για τα κίνητρα της συγκεκριμένης μεθόδευσης;
Γνωρίζουμε, βέβαια, εκ των προτέρων ότι ειλικρινή απάντηση από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ δεν θα λάβουμε. Έχουν δώσει εξετάσεις αξιοπιστίας επί είκοσι μήνες και έχουν αποτύχει παταγωδώς. 
Οι πολίτες, όμως, έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς σχέδιο, χωρίς συντονισμό, και κυρίως χωρίς ειλικρίνεια απέναντι στους πολίτες. 
Και στη σημερινή δυσχερή συγκυρία για τη χώρα, που ταλανίζεται από μια γενικευμένη κρίση, η αναξιοπιστία δεν είναι απλά απογοητευτική, είναι επικίνδυνη…

Εκπροσωπήσεις και συμμετοχή Βουλευτών έας Δημοκρατίας σε εκδηλώσεις



·         Καλαμάτα,    6    Μαΐου    2011
Παναγιώτης Μελάς,  Βουλευτής Α΄ Πειραιώς,
Τελετή έναρξης του ΧΙΙ Πανελληνίου Συνεδρίου Μαστολογίας, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Elite στην Καλαμάτα.

·         Αθήνα,    9    Μαΐου  2011
Ιωάννης Τραγάκης,  Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ν.Δ.,  Βουλευτής Β΄ Πειραιώς,
Η Περιφέρεια Αττικής τελεί Δοξολογία στον Ιερό Ναού Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου για τον εορτασμό της Ημέρας Λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

·         Καλαμάτα,  9  Μαΐου  2011
Ιωάννης Ανδριανός, Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιφερειακής Πολιτικής, Βουλευτής Ν. Αργολίδας,
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου τελεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος στην Καλαμάτα για την επέτειο της λήξης του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

·         Αθήνα,   13  Μαΐου  2011
Κωνσταντίνος Κόλλιας, Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης , Βουλευτής Ν. Κορινθίας,
Ημερίδα που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών με θέμα «Αγροτική Επιχειρηματικότητα και Αγροτουρισμός», στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ-Γκάζι του Δήμου Αθηναίων.

·         Αθήνα,   13  Μαΐου 2011
Ελίζα Βόζεμπεργκ, Αναπληρώτρια του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας , Βουλευτής Α΄  Αθηνών,
Εκδήλωση που διοργανώνει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής σε συνεργασία με το Ίδρυμα Robert Schouman, με θέμα «Περισσότερη Ευρώπη» για τις γυναίκες, που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη.
 

1ΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο πρώτος φωτογραφικός μαραθώνιος είναι γεγονός και για το νομό μας!
Την Κυριακή 19 Ιουνίου, στις 10 το πρωί, ερασιτέχνες κι επαγγελματίες, έμπειροι και αρχάριοι φίλοι της φωτογραφίας, θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν στο αγαπημένο τους χόμπι, με ορμητήριο για φέτος το Λουτράκι.
Στους διαγωνιζόμενους θα δοθούν δύο θέματα από επαγγελματίες φωτογράφους και θα έχουν 4 ώρες στη διάθεσή τους για να επιστρέψουν την καλύτερη φωτογραφία που τράβηξαν από το καθένα. Οι τρεις καλύτερες συμμετοχές θα βραβευθούν, ενώ όλες οι φωτογραφίες του διαγωνισμού θα παρουσιαστούν σε εκθέσεις σε διάφορα σημεία του νομού.
Για τη διοργάνωση του διαγωνισμού ενώνουν τις δυνάμεις τους ομάδες φίλων της φωτογραφίας που λειτουργούν σε διάφορα σημεία του νομού (Αγ. Θεοδώρους, Λουτράκι, Κόρινθο, Κιάτο).
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στέλνοντας απλά το ονοματεπώνυμό σας, τον τόπο διαμονής σας, την ηλικία σας, ένα τηλέφωνο κι ένα e-mail επικοινωνίας στο: corinthianphotocontest@gmail.com
Λειτουργεί επίσης και ομάδα στο Facebook, όπου μπορούμε να ανταλλάσσουμε ιδέες και να απαντάμε σε απορίες σχετικά με το διαγωνισμό. Θα τη βρείτε με το όνομα «Κορινθιακός Διαγωνισμός Φωτογραφίας»
Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το διαγωνισμό.

Από την ομάδα διοργάνωσης του διαγωνισμού
Κορινθιακός Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Αγωνία στην ουρά για παραμονή στην Α’ Κορινθίας


Με τους αγώνες της προτελευταίας (29ης) αγωνιστικής συνεχίζεται , αύριο Σάββατο , στις 5 το απόγευμα , το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας ποδοσφαίρου. Οι πρωταγωνιστές της κατηγορίας Ατρόμητος Χιλιομοδίου και Ελλάδα Βέλου , αγωνίζονται με ομάδες που βρίσκονται υπό το φάσμα του υποβιβασμού . Στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Λεχαίου που θέλει βαθμούς για να αποφύγει τον υποβιβασμό , ενώ η Ελλάδα , στο Βέλο , υποδέχεται την πλέον καταδικασμένη ουραγό , Δάφνη Εξαμιλίων. Στο Δερβένι ο επίσης καταδικασμένος με υποβιβασμό Πανευρωστινιακός , αντιμετωπίζει τον Πανσολυγειακό ο οποίος χρειάζεται βαθμό για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία , όπως και ο Ισθμιακός που στο Συνοικισμό , φιλοξενεί τον αδιάφορο Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Το ντέρμπι των αδιάφορων θα γίνει στην Αρχαία Κόρινθο ανάμεσα στην Προοδευτική Περιγιαλίου και τον Αστέρα Δερβενίου. Στο Ξυλόκαστρο , ο Αετός Κρυονερίου επιζητεί τρίποντο παραμονής από τον αδιάφορο Ολυμπιακό Λουτρακίου, όπως και στους Αγίους Θεοδώρους όπου η τοπική ομάδα φιλοξενεί τον ΠΑΣ Κλένια. Τέλος στο Σολομό θα γίνει το ντέρμπι ανάμεσα στον Α. Ο. Σπαθοβουνίου και τον Σαρωνικό Γαλατακίου που διψούν για τους βαθμούς παραμονής στην κατηγορία.


29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ.
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ

Τώρα πια δε χρειάζονται φωτογραφίες; - Η Αλ Κάιντα επιβεβαίωσε το θάνατο Λάντεν

Μπορεί η άρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να δώσουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες που θα αποδεικνύουν αδιάσειστα την εκτέλεση του μπιν Λάντεν να έχουν προκαλέσει σκεπτικισμό και κάθε είδους σχόλια στην παγκόσμια κοινή γνώμη, όμως η επιβεβαίωση που χρειάζονταν έρχεται από τον ίδιο τον... εχθρό. Την αλ Κάιντα.

Η οργάνωση του Οσάμα μπιν Λάντεν, με μια δήλωση της στο διαδίκτυο επιβεβαίωσε ότι ο ηγέτης της έπεσε νεκρός κατά την επιδρομή των Αμερικανών κομάντο στο κρησφύγετο του Αμποταμπάντ, μετέδωσαν πρώτα το Reuters και το Associated Press. Υπόσχεται εκδίκηση με τη φράση «το αίμα του δε θα πάει χαμένο» και προειδοποιεί με επιθέσεις τόσο τις ΗΠΑ όσο και τους συμμάχους τους.

«Η αλ Κάιντα εξέδωσε την 6η Μαΐου 2011 μία ανακοίνωση σε ισλαμιστικούς ιστοτόπους με την οποία επιβεβαιώνει τον θάνατο του ηγέτη της Οσάμα Μπιν Λάντεν», ανέφερε το SITE, το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων.

Και πάλι, όμως, υπάρχει ο σκεπτικισμός. Γιατί η δήλωση επιβεβαίωση των όσων υποστηρίζουν οι ΗΠΑ έρχεται μια μόλις μέρα μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Νο2 της αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, τον άνθρωπο που θα αντικαταστήσει τον μπιν Λάντεν στην ηγεσία της οργάνωσης, να είναι εκείνος που συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για να βρουν που βρισκόταν ο Λάντεν!

newsit.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Θέλω να σταθώ σε μια πρωτοβουλία της Ν.Δ. για το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.
Συμφωνούμε όλοι ότι, εδώ και 18 μήνες, που τα πάντα γύρω μας αλλάζουν προς το χειρότερο. Σε αυτή, λοιπόν, την περίοδο θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρξουν κινήσεις αναβάθμισης και ανάτασης.
Με αυτό το πνεύμα, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Α. Λυκουρέντζος, ο Γραμματέας της Κ.Ο. Κ. Τασούλας, ο Τομεάρχης Εθνικής Παιδείας Αρ. Σπηλιωτόπουλος και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Σπ. Ταλιαδούρος κατέθεσαν τροπολογία, σε σχετικό σχέδιο νόμου, με την οποία προβλέπεται η θέσπιση δημοσίων Προτύπων Σχολείων, τα οποία είχαν καταργηθεί το 1985 από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Επισημαίνουν ότι με τη ρύθμιση αυτή, το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα μπορεί να ανταποκριθεί πληρέστερα στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας και ότι η ίδρυση των πρότυπων σχολείων μπορεί να τραβήξει προς τα πάνω όλο το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Καταθέτουν, για το σκοπό αυτό, συγκεκριμένες ρυθμίσεις που πρέπει να ισχύσουν τόσο για τη λειτουργία των σχολείων αυτό, όσο και για την επιλογή των μαθητών που θα εισάγονται αυτά.
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η τροπολογία θα γίνει δεκτή από το αρμόδιο υπουργείο και θα υπερψηφιστεί από τη Βουλή.

Αντισημιτισμός και σιωνισμός-του Μίκη Θεοδωράκη

Κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη που δημοσιεύθηκε στις 11/2/2011 στην ιστοσελίδα τηςΚίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών
Η βασική θεωρία του Ναζισμού υπήρξε ο Ρατσισμός, που δεν περιελάμβανε μόνο τους Εβραίους αλλά κάθε έναν που δεν ήταν Άρειος. Τσιγγάνοι, Ρώσοι, Ουκρανοί, Έλληνες, Σέρβοι είχαν συνολικά τριάντα εκατομμύρια θύματα κυρίως μέσα σε στρατόπεδα θανάτου.
Σε αναλογία πληθυσμού οι Εβραίοι με τα 6 εκατομμύρια θύματα είχαν τους περισσότερους νεκρούς. Γι' αυτό και ονόμασαν ολοκαύτωμα την απώλειά τους.

Η Ελλάδα υπήρξε μια από τις λίγες χώρες που υπεράσπισαν τους Εβραίους που ζούσαν σ' αυτές. Προφύλαξε συστηματικά τους Έλληνες Εβραίους από τη μήνι των Ες-Ες. Εάν τα μέλη της Εβραϊκής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης εισάκουαν την πρόταση του ΕΑΜ να πάνε στο βουνό και να τεθούν υπό την προστασία του, δεν θα υπήρχε αυτή η τερατώδης εξόντωση των 50 και πλέον χιλιάδων ανθρώπων.
Δυστυχώς οι Ραββίνοι εξακολουθούσαν να έχουν αυταπάτες ως προς την στάση των Γερμανών και αντιτάχθηκαν σ' αυτή την σωτήρια πρόταση.
Ενδεικτικά σημειώνω ότι η οικογένεια του γνωστού επιχειρηματία Μάτσα σώθηκε γιατί κατέφυγε στο βουνό στην περιοχή του ελέγχου του ΕΛΑΣ.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

Image


Συμμετέχουμε - Συνδιαμορφώνουμε το μέλλον που μας αξίζει !

onned-korinthias.gr

Ο θρίαμβος των ολετήρων και των τζιτζιφιόγκων του διχασμού. Την ώρα του αποχαιρετισμού στον Σάντα

Της Σοφίας Βούλτεψη

«Υπόγεια» φυγαδεύτηκε χθες ο πρωθυπουργός από την κηδεία του αγωνιστή Απόστολου (Λάκη) Σάντα, καθώς στον περίβολο του Α΄ Νεκροταφείου, όπου πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να πει το τελευταίο αντίο στο σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης, αρκετοί ήσαν εκείνοι που διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία του.

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Εξ όνυχος τον λέοντα. Η αρχαία ρήση βρίσκει την δικαίωσή της στην περίπτωση των δημοσίων Ι.Ε.Κ, όπου οι εργαζόμενοι καθηγητές παραμένουν απλήρωτοι επί 32 μήνες! Απίστευτο και όμως αληθινό.

Στη χώρα της απέραντης υποκρισίας και της εγκληματικής διασπάθισης δημοσίου χρήματος, συμβαίνει αυτό το τερατώδες και ουσιαστικά δεν ασχολείται κανείς. Επτά χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα δεν έχουν δει ευρώ επί τρία χρόνια – ενώ τα Ι.Ε.Κ λειτουργούν και γίνονται συνεχώς αντικείμενο προπαγάνδας και οι ίδιοι συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, ασκώντας το εκπαιδευτικό τους έργο.

Την ίδια ώρα που με το παραμικρό ξεσηκώνονται και οι πέτρες, οι μεν αποκηρύσσουν μετά βδελυγμίας τους δε, αναζητούνται συνεχώς ευθύνες (που δεν βρίσκονται), στήνονται εξεταστικές επιτροπές (για τα μάτια του κόσμου), το αίσχος συνεχίζεται. Το ίδιο και τα ψέματα.

Στον Άσσο Κορινθίας η τελευταία του κατοικία του Θανάση Βέγγου

Με άκρα μυστικότητα και σε στενό οικογενειακό κύκλο έγινε χθες ο ενταφιασμός του Θανάση Βέγγου. Ο «καλός μας άνθρωπος» κηδεύτηκε στον χωριό Άσσος Λεχαίου Κορινθίας, όπου βρίσκονταν το εξοχικό του. Η σύζυγός του, Ασημίνα και τα δύο του παιδιά, Βασίλης και Χάρης, έθαψαν το αγαπημένο τους άτομο κοντά στο σπίτι, που κατέφευγε για να βρει την ηρεμία του, μακριά από την πολύβουη πόλη. Σύμφωνα με την Espresso, οι κάτοικοι της περιοχής για να τον τιμήσουν θα δώσουν και το όνομά του στην οδό έξω από την εξοχική του κατοικία. Στη γύρω περιοχή υπάρχουν τρία κοιμητήρια και οι κάτοικοι χθες αναζητούσαν τον τάφο του Θανάση Βέγγου, ώστε να αφήσουν ένα τριαντάφυλλο.
newsbeast.gr

Μέτρα «φωτιά» για εξυγίανση 58 υπερχρεωμένων - μέχρι και 150% - δήμων



Πενήντα οκτώ είναι οι δήμοι που τα συνολικά τους χρέη ανέρχονται μεταξύ  100% - 150% των τακτικών εσόδων τους και της ΣΑΤΑ μαζί! Υπάρχουν όμως και άλλοι 267 δήμοι με χρέη που κυμαίνονται μεταξύ του 50% - 100% των εσόδων τους. Τα στοιχεία αυτά μαζί με τα ονόματα των υπερχρεωμένων δήμων οι οποίοι θα περιληφθούν σε πρόγραμμα εξυγίανσης, έδωσαν από κοινού στη δημοσιότητα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, και ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.  (Πατήστε εδώ για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα εξυγίανσης των υπερχρεωμένων δήμων και ποιοι εντάσσονται)
Σύμφωνα με τα στοιχεία, πριν από την ένταξη στο πρόγραμμα, οι δήμοι θα υποβάλλονται σε έλεγχο οικονομικής κατάστασης από ορκωτούς ελεγκτές, ενώ η έγκριση του προγράμματος θα γίνεται από ανεξάρτητη ελεγκτική επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών. Το πρόγραμμα εξυγίανσης περιλαμβάνει επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων, χαμηλότερο επιτόκιο και χορήγηση περιόδου χάριτος (για ορισμένες περιπτώσεις δήμων), ενώ θα υπάρξει πάγωμα προσλήψεων σε αυτούς τους δήμους, πάγωμα χρηματοδότησης ορισμένων εκδηλώσεων, καθώς και υποχρέωση υλοποίησης του προγράμματος εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.
Οι δήμοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα εξυγίανσης, αναλαμβάνουν τις εξής δεσμεύσεις:
-Υποχρέωση διάθεσης μέρους ή του συνόλου των εσόδων, συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από ΣΑΤΑ, προς επίτευξη των στόχων του εν λόγω Προγράμματος. Η ΣΑΤΑ θα χρηματοδοτεί, κατά περίπτωση, μόνο έργα για συντήρηση - επισκευή των υποδομών
- Πάγωμα  ή περιορισμό  χρηματοδότησης ορισμένων κωδικών (δημόσιες σχέσεις, εκδηλώσεις κλπ.)
-Πάγωμα ή περιορισμό των προσλήψεων και συμβάσεων
- Υποχρέωση υλοποίησης του Προγράμματος με βάση συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, που δεν θα υπερβαίνει τη δημοτική περίοδο
- Οι ανωτέρω υποχρεώσεις, συνολικά ή εν μέρει, μπορεί  να αφορούν μόνο σε μια  δημοτική ενότητα του Δήμου, εφόσον μόνο εκεί διαπιστώνεται το πρόβλημα
Οι πλέον υπερχρεωμένοι δήμοι της χώρας με σειρά κατάταξης, είναι : Δήμος Τήλου, δήμος Φυλής, δήμος Αμαρουσίου, δήμος Περάματος, δήμος Αχαρνών, δήμος Σπάτων .
Τραγική η οικονομική κατάσταση των δήμων
 Η υπερχρέωση των δήμων προκύπτει από τα εξής στοιχεία των οικονομικών των δήμων στην αρχή του 2011:
-Δάνεια δήμων:  Ένα δισ. , 891 εκατ.
-Υποχρεώσεις σε προμηθευτές: 1 δισ.,270 εκατ.
- Απαιτήσεις: Ένα δισ.,878 εκατ.
-Διαθέσιμα: 735 ,7 εκατ.
Κακλαμάνης κατά κυβέρνησης και Καμίνη
Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε:
«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης:
Τα συνολικά χρέη των δήμων είναι σε ποσοστό επί του ΑΕΠ 0,9% και αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,7% επί του συνολικού χρέους της χώρας.
Επίσης, με βάση τα στοιχεία, 24 δήμοι βρίσκονται στο «κόκκινο», 34 στο «πορτοκαλί» και οι υπόλοιποι 267 στο «πράσινο».
Συμπέρασμα: Άλλος ένας μύθος της κυβέρνησης του κ. Ραγκούση και της Τρόικας κατέρρευσε σαν «χάρτινος πύργος», αποδεικνύοντας ότι «τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια».

Σε ότι αφορά τους ισχυρισμούς του κ. Καμίνη, ότι παράλαβε ένα δήμο με αδιαφάνεια, κακοδιαχείριση και υπερχρεωμένο, το μόνο που έχω να του πω είναι: Ντροπή σας κύριε δήμαρχε. Από τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Ραγκούσης απεδείχθη ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή ότι ο Δήμος της Αθήνας, παρά τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας, βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση (στην πράσινη ζώνη).
Θα πρέπει τώρα να ζητήσετε συγνώμη τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και από τον λαό της Αθήνας. Καμία δικαιολογία δεν έχετε, πλέον, κ. Καμίνη για να μην πραγματοποιήσετε έργο, πλην της ανικανότητάς σας».

eklogika.gr

Η 8η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Η 8η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου 2011  ημέρα Δευτέρα και ώρα 4.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», με θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

Προκαταρτικό Κείμενο προς Διαβούλευση


Τα κριτήρια της UNESCO

Σύμφωνα με την UNESCO μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς είναι τα έργα των ανθρώπων και της φύσης που αξίζουν να τα διατηρήσουμε. Για να συμπεριληφθεί κάποιο μνημείο στον κατάλογο της UNESCO θα πρέπει να πληρούνται κάποια κριτήρια. Σύμφωνα με την διακήρυξη του Οργανισμού αυτά είναι:
  • «να περιέχει εξαιρετικά φυσικά φαινόμενα ή περιοχές εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και αισθητικής».
  • «να είναι ιδιάζοντα παραδείγματα μειζόνων φάσεων της ιστορίας της γης, του αρχείου της ζωής, σημαντικών εν εξελίξει γεωλογικών διαδικασιών για την ανάπτυξη γεωσχηματισμών ή σημαντικών γεωμορφικών ή φυσιογραφικών χαρακτηριστικών».
  • «να είναι ιδιάζοντα παραδείγματα σημαντικών εν εξελίξει οικολογικών και βιολογικών διαδικασιών στην εξέλιξη και ανάπτυξη οικοσυστημάτων χερσαίων, γλυκού ύδατος, παράκτιων και θαλάσσιων οικοσυστημάτων και κοινοτήτων φυτών και ζώων».
  • «Να περιέχει τα σημαντικότερα φυσικά ενδιαιτήματα συντήρησης της βιοποικιλότητας, να περιλαμβάνει απειλούμενα είδη παγκόσμιας αξίας από την άποψη της επιστήμης ή της συντήρησης του είδους».

Ορισμός Αντιπεριφερειαρχών Συντονιστών για την αντιμετώπιση επειγουσών φυσικών και άλλων καταστροφών.

Οργάνων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση επειγουσών φυσικών και άλλων καταστροφών.



Με απόφαση του ο Περιφεριάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης αναθέτει στους οριζόμενους Αντιπεριφερειάρχες Περιφέρειας Πελοποννήσου, Νικολάκου
Κωνσταντίνα, Παπαφωτίου Απόστολο και Πουλά Ανδρέα τη συνεργασία, την ετοιμότητα και τον εν γένει συντονισμό δράσης των Υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας και των Συντονιστικών