Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Τώρα πια δε χρειάζονται φωτογραφίες; - Η Αλ Κάιντα επιβεβαίωσε το θάνατο Λάντεν

Μπορεί η άρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να δώσουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες που θα αποδεικνύουν αδιάσειστα την εκτέλεση του μπιν Λάντεν να έχουν προκαλέσει σκεπτικισμό και κάθε είδους σχόλια στην παγκόσμια κοινή γνώμη, όμως η επιβεβαίωση που χρειάζονταν έρχεται από τον ίδιο τον... εχθρό. Την αλ Κάιντα.

Η οργάνωση του Οσάμα μπιν Λάντεν, με μια δήλωση της στο διαδίκτυο επιβεβαίωσε ότι ο ηγέτης της έπεσε νεκρός κατά την επιδρομή των Αμερικανών κομάντο στο κρησφύγετο του Αμποταμπάντ, μετέδωσαν πρώτα το Reuters και το Associated Press. Υπόσχεται εκδίκηση με τη φράση «το αίμα του δε θα πάει χαμένο» και προειδοποιεί με επιθέσεις τόσο τις ΗΠΑ όσο και τους συμμάχους τους.

«Η αλ Κάιντα εξέδωσε την 6η Μαΐου 2011 μία ανακοίνωση σε ισλαμιστικούς ιστοτόπους με την οποία επιβεβαιώνει τον θάνατο του ηγέτη της Οσάμα Μπιν Λάντεν», ανέφερε το SITE, το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων.

Και πάλι, όμως, υπάρχει ο σκεπτικισμός. Γιατί η δήλωση επιβεβαίωση των όσων υποστηρίζουν οι ΗΠΑ έρχεται μια μόλις μέρα μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Νο2 της αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, τον άνθρωπο που θα αντικαταστήσει τον μπιν Λάντεν στην ηγεσία της οργάνωσης, να είναι εκείνος που συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για να βρουν που βρισκόταν ο Λάντεν!

newsit.gr