Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τα έκτροπα στη Ζαχάρω - Εκτός ελέγχου η κατάσταση

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσαν τα γεγονότα που διαδραματίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή της Ζαχάρως, με αποκορύφωμα τα έκτροπα που σημειώθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, κατά την εκλογή των οργάνων του νέου Δ.Σ.Τα συγκεκριμένα γεγονότα συνοδεύτηκαν και από εξύβριση και απλές σωματικές βλάβες , μετά το … χαστούκι που έριξε ο Γιώρ. Μπούσμπουρας στο Φώτη Δημήτρουλα με αποτέλεσμα ο πρώτος να αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί στα όρια του αυτόφωρου!Γεγονός είναι πάντως πως η κατάσταση στο νέο δήμο Ζαχάρως τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη, πράγμα που θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμοδίους φορείς πριν υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις…

news

Έκοψαν την πίτα τους οι Εθελοντές Αιμοδότες Ξυλοκάστρου

Το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 18:30, πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» η εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου μας.
Την πίτα ευλόγησαν ο π. Αναστάσιος Κουτσούρης και ο π. Κωνσταντίνος Γεωργίου.
Ακολούθησαν ομιλίες με τα εξής θέματα:

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ Δ. Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Αύριο Τετάρτη 12/1 στις 7:30 το απόγευμα γίνεται στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου η πρώτη, ουσιαστικά, συνεδρίαση του ΔΣ Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης. Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χριστίνα Καζάνη καλεί στη δημόσια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβουλίο για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010:

• Έγκριση χώρου για την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
• Τροποποίηση Συστατικής πράξης Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης αποχέτευσης Δήμου Ξυλοκάστρου (ΔΕΥΑΞ).
• Έγκριση δημοπράτησης για την εκμίσθωση Δημοτικού Ακινήτου.
• Έγκριση πρόσληψης έκτακτου εποχικού προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα.
• Ορισμός μελών επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών, προμηθειών ΕΚΠΟΤΑ άρθρου 46.
• Ορισμός μελών επιτροπής παραλαβής υλικών ΕΚΠΟΤΑ άρθρο 28.
• Δωρεά του υπ΄αριθμ. κυκλοφορίας ΚΗΗ 2933 ασθενοφόρου του Δήμου Ξυλοκάστρου στο Ε.Κ.Α.Β .

ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Η Βουλευτής κα. Κατερίνα Φαρμάκη ενημερώθηκε για ένα σημαντικό έργο που προτείνεται για συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος ΕΠΠΕΡΑΑ και αφορά σε περιοχές της παραλιακής ζώνης της Δυτικής Κορινθίας και συγκεκριμένα στο νέο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης στην παραλιακή ζώνη του Δήμου με την ένταξη των οικισμών Μελισσίου, Πιτσών και Καρυωτίκων, καθώς και στην επέκταση του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης προς στις περιοχές της Ευρωστίνης, με την παράλληλη κατασκευή δευτερευόντος δικτύου στους οικισμού Δερβενίου Λυγιάς, Στομίου, Σαρανταπηχιώτικων και Λυκοποριάς. Στο ίδιο έργο εντάσσεται και η επέκταση του υπάρχοντος βιολογικού καθαρισμού του Ξυλοκάστρου, ώστε να ανταποκριθεί στις νέες αυξημένες ανάγκες του νέου διευρυμένου Δήμου.
Είναι γεγονός ότι οι περιοχές αυτές, λόγω της γειτνίασης με την πρωτεύουσα, παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια μεγάλη πληθυσμιακή αύξηση κυρίως λόγω της μετεγκατάστασης κατοίκων από το λεκανοπέδιο Αττικής, καθώς και της αυξημένης κίνησης κατά τους θερινούς μήνες, επιβαρύνοντας αισθητά τις υπάρχουσες υποδομές ύδρευσης-αποχέτευσης.
Η υλοποίηση του έργου αυτού, με την παράλληλη κατάργηση του απορροφητικών βόθρων των οικισμών της παραλιακής ζώνης, θα βελτιώσει αισθητά την ποιότητα του υπόγειου υδροφορέα της περιοχής, καθώς επίσης και το θαλάσσιο περιβάλλον, όπου σήμερα καταλήγουν οικιακά λύματα.
Για τους λόγους αυτούς η κα.Βουλευτής επικοινώνησε άμεσα με την Υπουργό Περιβάλλοντος κα.Τίνα Μπιρμπίλη, με τον Γενικό Γραμματέα κ. Ανδρέα Ανδρεόπουλο, και τον αρμόδιο Ειδικό Γραμματέα κ. Ανδρεαδάκη όπου σε συζήτηση που είχαν τέθηκε η αναγκαιότητα ένταξης του έργου στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ, καθώς πρόκειται για έργο ώριμο, για το οποίο έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη και είναι εκ των πραγμάτων ζωτικής σημασίας για τις περιοχές αυτές που αφενός θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και αφετέρου θα προστατεύσει αποτελεσματικότερα το περιβάλλον.
Η κα. Φαρμάκη βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και τον Ειδικό Γραμματέα προκειμένου να προχωρήσει η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ με την κατάθεση της πρότασης για υπαγωγή στην νέα Πρόσκληση 2.11, η οποία θα ανοίξει από 17/1/2011.

Πρωταθλητές χειμώνα στη Γ’ κατηγορία 0 Κουταλάς και ο Άρης Βοχαικού

Ποδαρικό με φινάλε του Α’ γύρου στους 2 ομίλους της Γ’ κατηγορίας Κορινθίας. Στον Α΄όμιλο η ομάδα του Κουταλά αν και ισόβαθμος με τον Α. Ο Μαψό , ανεδείχθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα λόγω καλύτερου συντελεστή τερμάτων. Στον Β’ όμιλο πρωταθλητής χειμώνας αναδείχτηκε ο Άρης Βοχαικού με + 3 από τον Παμφενεατικό που ακολουθεί.
Τα αποτελέσματα των ομίλων:


Α Όμιλος
9η Αγωνιστική
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ……………. 5 - 0
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ………    2 - 0
ΣΟΦΙΚΟ '05 - ΑΟ ΜΑΨΟΥ………………….......... 0 - 4
ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ…   0 - 3
ΦΩΚΑΣ - ΠΩΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑΒΡΥΣΗΣ… ................2 - 1

Η βαθμολογία
( Σε 9 αγώνες)
1 ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ…………….27 – 12… 20
2 ΑΟ ΜΑΨΟΥ…………………..22 – 8…   20
3 ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ……………. 21 – 7….. 18
4 ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ…  16 – 13… 14
5 ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ............19 – 17…. 14
6 ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ…………16 – 18…. 13
7 ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ…………..13 – 16…. 12
8 ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ……………  13 – 25…. 9
9 ΠΩΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑΒΡΥΣΗΣ…   8 – 21….. 4
10 ΣΟΦΙΚΟ '05………………….. 7 – 25…. 4


Β’ όμιλος

ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ... 1 - 1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ - ΟΡΦΕΑΣ................. 1 - 2
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ........... 7 - 2
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ ........1 - 0
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ .........................6 - 0

Η βαθμολογία
( Σε 9 αγώνες)
1 ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ ………… 26 – 5…. 23
2 ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ………....20 – 7…. 20
3 ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ……...21 – 12… 19
4 ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ……………....21 – 14…. 17
5 ΟΡΦΕΑΣ…………………......11 – 9….. 12
6 ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ……………......15 – 21… 10
7 ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ….......16 – 24… 9
8 ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ…..18 – 31… 7
9 ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ……......9 – 17… 6
10 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ  8 – 25…. 2

ΕΒΡΕΞΕ "ΠΕΝΤΑΡΕΣ"


ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΑΤΟ
Πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τη Θύελλα Πετρίου, η οποία επικράτησε με 2-1 της Αναγέννησης Κιάτου και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας προηγήθηκαν στο 23’ με τον Μανάβη και στον 29’ ο Τζας πέτυχε το 0-2. Στο 38΄ο Δελής μείωσε για την Αναγέννηση που ολοκλήρωσε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πουγκά.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ: Μπασιώτης, Κέζας Β., Μιχάσι, Πουγκάς, Κέζας Τ., Σκορδας, Θάνος, Δελής (80’ Γιανναράκης), Παγώνης, Δουδούμης
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ: Μπακασέτας Κ., Ψυρρής, Μπακασέτας Γ., Πέζος, Μπεξής, Τσουμάνης, Γκάνας (56’ Κλωνής), Μανάβης, Καραμάνης, Μπακασέτας Β., Τζας (88’ Καρυώτης)

ΠΕΝΤΑΡΑ Ο ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
Χωρίς να δυσκολευτεί ο Παννεμεατικός έκαμψε την αντίσταση του Πανκαμαριακού με 5-0 και συνεχίζει να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Θύελλα Πετρίου.
Οι γηπεδούχοι πήραν πολύ νωρίς προβάδισμα στο σκορ με δύο γκολ του Δουλκέρογλου με κεφαλιά στο 6’ και με σουτ στο 7’. Στο 16’ ο Σιτές ,στο ντεμπούτο του, με υπέροχο γυριστό σουτ τριπλασίασε τα γκολ της Νεμέας..Στο 23’ ο Δουλκέρογλου με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι της ομάδας του Καμαρίου
Στην επανάληψη με δύο τέρματά του ο Νταφέ ανέβασε το σκορ στο 5-0
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ: Μπέκος, Τσιάκος, Σγούρος, Ρογκάκης, Τζίνης, Κονγκίνης, Κόλλιας (75’ λ.τρ. Καΐτσας), Νταφέ, Σεφεράι, Σιτές (42’ λ.τρ. Φρούσιος), Δουλκέρογλου (26’ λ.τρ. Παλυβός)
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ: Σούλος, Τσιούτσιος, Μάντα, Στυλιανούδης, Γεωργίου, Σκούρας, Κουρούμαλης (73’ Σιώζος Σ.), Τσάκα, Αλογογιάννης, Σιώζος Α. (46’ Σιετής), Κουμούσης (46’ Θέμελης)

ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΜΕ "ΠΕΝΤΑΡΕΣ"
Στους άλλους αγώνες η Λυκοποριά μπήκε στη νέα χρονιά με το "αριστερό". Φαίνεται ότι στους παίκτες τις , η γαλοπούλα των Χριστουγέννων τους κάθησε βαριά στο στομάχι, αλλιώς δεν εξηγήται η παωλεθρία που έπαθαν στην έδρα τους με το 0 - 5 από την ομάδα του Ασπρόκαμπου. Με το ίδιο σκορ ο Απέσσας "σάρωσε" τους Νέους Στιμάγκας. Τέλος με νίκες προχώρησαν και ο Π. Γ. Σ. Κόρινθος , με 1 - 0 επί του Άρατου και η Κόρινθος '06 με 3 - 0 επί της Θύελλας Κάτω Διμηνιού

Β’ όμιλος
12η Αγωνιστική
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ .........................1 - 2
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ .................5 - 0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ... 4 - 0
Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΡΑΤΟΣ .......................................1 - 0
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ ................0 - 5
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ ..........3 - 0
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ ....................................5 - 0



H βαθμολογία
(σε12 αγώνες)
1 ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ…………..30 – 12… 30
2 ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ………….47 – 5….. 28
3 ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06………………27 – 12… 25
4 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ……..28 – 18… 23
5 ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ………27 – 15…. 20
6 ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ…………20 – 19…. 20
7 ΑΠΕΣΣΑΣ……………………25 – 25…. 18
8 ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ……29 – 26…. 16
9 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ…………….20 – 18…. 16
10 ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ…………16 – 29…. 16
11 ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ….16 – 32…. 10
12 ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ………..12 – 32…. 8
13 Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ………..11 – 42…. 7
14 ΑΡΑΤΟΣ…………………..9 – 32….. 3

Ποδαρικό με +3 ο Α. Ο. Σολομός , "σκόνταψε" ο Άλμπαρτος στην Περαχώρα

Ποδαρικό με το «Δεξί» σημείωσε ο πρωτοπόρος του Α’ ομίλου στη Β’ Κορινθίας Α. Ο. Σολομού που νίκησε με 3 – 0 τον Ολυμπιακό Κορίνθου και πήρε προβάδισμα 3 βαθμών , μετά το ισόπαλο 3 – 3 του Άλμπαρτου στην Περαχώρα. Τώρα η ομάδα του Κόρφου , έπεσε στην Τρίτη θέση καθώς στην δεύτερη θέση ανόδου , πέρασε ο Κύψελος που νίκησε με 2 -0 στον Άγιο Βασίλειο. Διεκδικητής για την άνοδο βρίσκεται και οι Γαλάζιοι Νέοι που νίκησαν με 3 – 0 , εκτός έδρας τον Άρη Κορίνθου. Στα Αθίκια ο Τενεάτης έχασε και άλλο έδαφος καθώς έχασε στην έδρα του με 1 – 0 από τον ΠΑΟΚ , ενώ το σκορ της ημέρας σημείωσε εκτός έδρας με 6 – 0 ο Αετός Αγγελοκάστρου επι του Αστέρα Στεφανίου. Τέλος ο Εθνικός Ξυλοκέριζας επικράτησε με 3 -2 του Α. Σ. Λουτρακίου

Α’ όμιλος
12η Αγωνιστική
ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ......0 - 6
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ. - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ ..........................0 - 2
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ .......................3 - 2
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ .......................................3 - 3
ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ - ΑΟΦ ΠΑΟΚ  .................................................0 - 1
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.................3 - 0
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ ................................0 - 3

H βαθμολογία
(σε12 αγώνες)
1 ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ…….23 – 9…. 29
2 ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ……28 – 6…..26
3 ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ……. 29 - 14......25
4 ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ….23 - 11..... 25
5 ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ…23 - 12 .....20
6 ΑΟΦ ΠΑΟΚ…… ....18 - 12..... 20
7 ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ……....17 - 12 ....19
8 ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ…14 - 12.... 19
9 ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ.Ρ......23 - 19.... 18
10 ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. Β.....16 - 22.....12
11 ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ..19 - 20 ....11
12 ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛ....…16 - 19... 10
13 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ.....6 - 48.... 3
14 ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΕΦ....… 6 - 45.... 0

Μια εβδομάδα διορία για περισσότερeς υποψηφιοτήτeς για θέση του Συμπαραστάτη το

Μια εβδομάδα διορία για την υποβολή περισσότερων υποψηφιοτήτων για θέση του Συμπαραστάτη του Πολίτη και των Επιχειρήσεων αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην συνεδρίαση της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου, μετά από παράκληση του μοναδικού υποψηφίου, Γιώργου Μπουλούκου, ο οποίος υπέβαλε την υποψηφιότητα του σύμφωνα με τις προδιαγραφές του νόμου.

Δημόσια Προκήρυξη- Πρόσκληση για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την πλήρωση της θέσεως Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Τρίπολη, 11-01-2011
 Αρ.Πρωτ. 186











Ταχ. Δ/νση: Πλ. Εθν. Μακαρίου
Ταχ. κώδικας: Τ.Κ. 22100-Τρίπολη
Τηλέφωνο/ Fax: 2713-601190 / 601173
E-mail: ppel@ppel.gov.gr





Θέμα: Δημόσια Προκήρυξη- Πρόσκληση για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την πλήρωση της θέσεως Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 179 «Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης» του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης (ΦΕΚ 87/Α/01-06-2010)» και της Εγκυκλίου 59 με θέμα «Θεσμικές Αλλαγές του Προγράμματος Καλλικράτης» του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με Α.Π. 74896
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ
Οι ενδιαφερόμενοι για την θέση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους με δήλωση στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής, η οποία έχει εισαχθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011, και ώρα 17:00 στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης».
Οι αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης περιγράφονται ως ακολούθως:
- Υποδοχή των καταγγελιών άμεσα θιγομένων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών, των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
- Διαμεσολάβηση για την επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν από τις ανωτέρω καταγγελίες.
- Υποχρέωση έγκαιρης απάντησης (έγγραφης ή ηλεκτρονικής) εντός 30 ημερών στους διοικουμένους.
- Σύνταξη ετήσιας έκθεσης απολογισμού πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής και παρουσίασης από τον ίδιο και συζήτησης στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.
- Διατύπωση προτάσεων βελτίωσης διοίκησης της περιφερειακής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης του όσο και σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που εντοπίζονται από τον ίδιο.
Η θητεία του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης ακολουθεί τη θητεία των περιφερειακών αρχών.

 Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

Συνάντηση Περιφερειάρχη με Δημάρχους ΠΕ Μεσσηνίας

Με τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας θα συναντηθεί ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης στις 16.00 στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με του Δημάρχους της ΠΕ Κορινθίας για τα απορρίμματα



Με τους Δημάρχους της ΠΕ Κορινθίας συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το θέμα των απορριμμάτων. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Δέδες και Απόστολος Παπαφωτίου.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέπτυξε στους Δημάρχους της ΠΕ Κορινθίας, το Σχέδιο Δράσης με το οποίο εκλέχτηκε και για το οποίο έχει δεσμευτεί ο ίδιος και η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου και το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις όρους για να υπάρξει μια οριστική, αποτελεσματική και αποδοτική για την κοινωνία της περιφέρειας λύση στο θέμα των απορριμμάτων.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Πέτρος Τατούλης υπογράμμισε την απόφαση του οι λύσεις που θα επιλεγούν να κινηθούν στις παραμέτρους: "χαμηλό κόστος, μηδενικοί ρύποι, μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό όφελος και μικρό όγκο αποβλήτων". Σε αυτές τις παραμέτρους προστέθηκε ακόμα μία σημείωσε ο Περιφερειάρχης, και είναι η παράμετρος που αφορά την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων η οποία θα ανατίθεται στον ανάδοχο, κάτι "που εφόσον επιτευχθεί θα μας βγάλει από πολλά προβλήματα" κατέληξε ο κ Πέτρος Τατούλης.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε ακόμα τους Δημάρχους ότι έχει κάνει διάβημα στην κυβέρνηση για την απόφαση της να μεταφερθούν στους δήμους τα πρόστιμα για τις χωματερές που δεν έχουν ακόμα κλείσει. Με τις τοποθετήσεις τους οι Δήμαρχοι συμφώνησαν στην αναγκαιότητα υλοποίησης του σχεδίου δράσης και στην πρόθεση του Περιφερειάρχη να δώσει το συντομότερο δυνατό λύση.

Ν.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών: Βάζεις βενζίνη στην Ακράτα και κερδίζεις ένα… Ford KA

Μπορεί να μην υπάρχουν χρήματα για καινούργιο αυτοκίνητο, αλλά αυτό δεν παίζει μεγάλο ρόλο στην περίπτωση καθώς μια έκπληξη περιμένει όσους κινούνται στον εθνικό οδικό δίκτυο Κορίνθου – Πατρών.  Και αυτό διότι τα ΣΕΑ Ακράτας που βρίσκονται στο 152 χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών δίνουν τη δυνατότητα σε όσους βάζουν 30 ευρώ καύσιμα Jet Oil να διεκδικήσουν, έπειτα από κλήρωση, ένα Ford KA.  Η κλήρωση θα γίνει την 1η Απριλίου, ενώ με κάθε επιπλέον 20 ευρώ καυσίμων οι υποψήφιοι... διεκδικητές παίρνουν ένα extra κουπόνι.

Από τα Δυτικά αλλάζει ο καιρός, Βροχές από το βράδυ

Τα σύννεφα που θα υπάρχουν όλη την ημέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα πικνώσουν τη νύχτα από τα δυτικά και θα αρχίσει να βρέχει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς. Αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Καλλικρατικά χαστούκια στη Ζαχάρω Ηλείας

                    .


VIDEO - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ILIA PRESS.GR
Με... χαστούκια έκανε ποδαρικό ο Καλλικράτης στη Ζαχάρω Ηλείας, καθώς η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του διευρημένου Δήμου Ζαχάρως - Φιγαλείας... τα είχε όλα : αμφιλεγόμενη εκλογή προεδρείου του Δ.Σ., καθώς την εξέλιξη αυτή δεν την αναγνωρίζει η αντιπολίτευση, οξυμένα πνεύματα, φωνές ακόμα και... χαστούκι!

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης λοιπόν, υπήρξε θερμό επεισόδιο μεταξύ του κ. Γεωργίου Μπούσμπουρα και του Φώτη Δημήτρουλα. ''Έλα έξω σε θέλω ρε'' φώναζε έξαλλος ο κ. Μπούσμπουρας, στον σύμβουλό του, κ. Φώτη Δημήτρουλα, ο οποίος εξελέγη γραμματέας στο Δ. Σ.. Εκείνος τον αγνοούσε και τότε τον πλησίασε και τον άρχισε στα χαστούκια... Τί χαστούκα ήταν αυτή...Ούτε η Λιάνη  δεν είχε βροντηχτεί τοσο από την Αθήνη...Του τη σβούρηξε κανονικά. Τώρα το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη καθώς ο κ. Φώτης Δημήτρουλας κατέθεσε μήνυση εναντίον του κ.  Μπούσμπουρα .