Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Έκοψαν την πίτα τους οι Εθελοντές Αιμοδότες Ξυλοκάστρου

Το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 18:30, πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» η εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου μας.
Την πίτα ευλόγησαν ο π. Αναστάσιος Κουτσούρης και ο π. Κωνσταντίνος Γεωργίου.
Ακολούθησαν ομιλίες με τα εξής θέματα:
Η συμβολή κάθε Έλληνα Πολίτη στην ανάπτυξη της Εθελοντικής
Αιμοδοσίας στη χώρα μας.
Εισηγητής: Τζίμας Νικόλαος, Εκπαιδευτικός- Πρόεδρος της Επιτροπής
Παιδείας της Π.Ο.Σ.Ε.Α.
Η Πακιστανική Κοινότητα στη χώρα μας.
Εισηγητής: κ. Τζαβέτ Ασλάμ, Πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας στην
Ελλάδα.
Το μεταναστευτικό φαινόμενο στη χώρα μας.
Εισηγητής: κ. Πέτρος Κωνσταντίνου, Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο
Αθηναίων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Συντονιστής Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια
στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».
Ο Σύλλογος μας, πάντα κοντά στη κοινωνία και στα θέματα που την απασχολούν άνοιξε τη συζήτηση, στη πόλη μας για το μεταναστευτικό φαινόμενο, ευελπιστώντας στη σωστή ενημέρωση μας κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Επίσης στην εκδήλωση μας τιμήσαμε μία εκ των τριών νεότερων Εθελοντών Αιμοδοτών του Συλλόγου μας για το 2010, τη κα. Μαυρονάσιου Σ. Δήμητρα-Ζωή, δέκα εννέα ετών. Οι υπόλοιπες βραβεύσεις θα πραγματοποιηθούν το επόμενο Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 21:00, στη χοροεσπερίδα του Συλλόγου μας, στην αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων «ΚΑΤΕΡΙΝΑ», στα Καρυώτικα Ξυλοκάστρου.
Την εκδήλωση μας τίμησαν με τη παρουσία τους:
Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Διονύσιος Λογοθέτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γεώργιος Δέδες, ο Περιφερειακός Σύμβουλος & Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Νικόλαος Πετρόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Μπούκλης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κα. Χριστίνα Καζάνη, οι Αντιδήμαρχοι κ. Περικλής Μενούνος και κα. Αλεξάνδρα Κόρκα-Αδαλάκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής της «Συμπολιτείας Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης» κ. Ανδρέας Ζάρρος, ο Εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Ηλίας Μπράβος, η Διευθύντρια του Σταθμού Α΄ της Αιμοδοσίας Γ.Ν.Κορίνθου κα. Καλλισθένη Φαρμάκη με την Επιμελήτρια Β΄ κα. Χριστίνα Παππά, ο Πρόεδρος των εργαζομένων και μέλος του Δ.Σ. του Γ.Ν.Κορίνθου κ. Μιχάλης Σαββανός, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Α.Τ. Ξυλοκάστρου κ. Χρυσοβαλάντης Τσαμαδιάς, η Πρόεδρος του Οικολογικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου κα. Βούλα Σαμιώτη, ο Εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων Ελεύθερης Ιππασίας «Οι Φίλιπποι» κ. Γιάννης Κατσικαλής, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι των Τρικάλων» κα. Λίτσα Βαρβιτσιώτη, η Κοινωνική Λειτουργός του ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου κα. Γεωργία Μαντζίκου, η Κοινωνική Λειτουργός «Βοήθεια στο Σπίτι» κα. Μαργαρίτα Βαλασοπούλου, ο Ταμίας του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ κ. Δημήτρης Κούνης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιάτου Αντιπύραρχος κ. Σωτηράκος και ο Υποδιοικητής κ. Λιότσιος, οι Ευεργέτριες του Συλλόγου μας κα. Ελένη Συταθούλη-Κωλλέτη και κα. Άννα Κοντονή.
Τέλος να ευχαριστήσουμε τον τηλεοπτικό σταθμό ΗΛΕΚΤΡΑ και τη δημοσιογράφο κα. Μαίρη Νικολοπούλου με τον κάμεραμαν κ. Γεώργιο Γεωργόπουλο, για την δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσης μας, το κατάστημα αρτοποιίας του κ. Βλασίου Α. Φωτόπουλου (Ευτυχίας 20 Ν. Ηράκλειο), για τη προσφορά της Βασιλόπιτας καθώς και το κατάστημα χρυσοχοΐας της κας Βασιλικής Γεωργιάδου-Κοκορέλη (Π.Τσαδάρη 60 & Ι. Πετρίδη, Ξυλόκαστρο), για τη προσφορά του δώρου με το φλουρί της Βασιλόπιτας, ενός αντρικού ρολογιού.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ"