Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Κορωνοϊός: 4 νέα κρούσματα, 2.882 συνολικά και 172 θάνατοι

Τσιόδρας: Βέβαιο το δεύτερο κύμα του ιού - H παιδική μύτη… κλείνει την πόρτα στον κορωνοϊό
Ανακοινώνονται 4 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.882, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.Από αυτά, 627 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1640 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.18 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 5 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 101 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 172 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 51 ήταν γυναίκες (29.7%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 155.037 κλινικά δείγματα.

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ


Κόρινθος  25-05-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 24 Μαΐου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Παρευρέθηκε και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι με την παρουσία περιορισμένου αριθμού ατόμων ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής.

Μεταξύ άλλων ο κ. Γκιολής ανέφερε πως «χρέος μας είναι όχι μόνο να μην ξεχάσουμε τον άδικο χαμό των 353.000 αθώων σφραγισθέντων Ελλήνων του Πόντου αλλά και να συνεχίσουμε να διατηρούμε ζωντανή την προσφορά των διασωθέντων στην ανόρθωση του Ελληνικού Κράτους. Τέλος, οφείλουμε να στεκόμαστε δίπλα στους  Έλληνες Ποντίους, ως  ελάχιστο φόρο τιμής προκειμένου να συνεχιστεί ο πολιτισμός, τα ήθη και τα έθιμα τους».


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Κυριακή του Τυφλού. (Ιωαν. θ΄ 1-38)


https://i0.wp.com/orthodoxia.online/wp-content/uploads/2020/05/kyriaki-tou-tyflou-na-arxisoume-ki-emeis-na-anazitame-pou-brisketai-to-alithino-fos-orthodoxia-online.jpg

 Του Νίκου Ζαβαλη
   
Θεραπεία του εκ γενετής τυφλού. Ηταν τυφλός από γεννησημιού του ,δεν είχε δει ποτέ φως του ηλίου , και τον αγνοούσε τον ήλιο γιατί δεν τον έβλεπε.           
Αυτό είναι το θαύμα των θαυμάτων ,διόρθωσε όχι τον συγκεκριμμένο τυφλό

Φιλόδημος ΙΙ: οι 29 νέες εντάξεις έργων σε μία ημέρα (Πίνακες)


Σειρά Αποφάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών εκδόθηκαν την 22α Μαΐου, για την ένταξη έργων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε Προσκλήσεις του “Φιλόδημου ΙΙ”.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για 29 Αποφάσεις του Υπουργείου, που εντάσσουν αντίστοιχο αριθμό πράξεων Δήμων στις Προσκλήσεις IV, V, VIII και IX του “Φιλόδημου II.
Ο AIRETOS τις κωδικοποίησε και, στους Πίνακες που ακολουθούν, παρουσιάζει τα βασικά δεδομένα τους:

Δαπάνες των Περιφερειών κατά παρέκκλιση με Νομοσχέδιο στη Βουλή

  

Τις Περιφέρειες της Χώρας αφορά η παρ.2 του αρ.20 και η παρ.1 του αρ.21 του Νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα», που κατετέθη στη Βουλή την 22α Μαΐου.

Ι] Κατ’ αρχάς, με την παρ.2 του αρ.20 ρυθμίζονται θέματα που αφορούν την καταβολή αποζημίωσης σε ελεγκτές που διενήργησαν ελέγχους κατά τα οικονομικά έτη 2013, 2014, 2015 και 2016, σύμφωνα με την παρ.1 του αρ.14 του ν.3460/2006, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την παρ.1 του αρ.27 του ν.3698/2008.  Ειδικότερα:

Δειγματοληπτικός έλεγχος στη Βουλή στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου κοινότητας

Βουλή των Ελλήνων
                                                                                                             Αθήνα, 25 Μαΐου 2020
           
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δειγματοληπτικός έλεγχος στη Βουλή στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου κοινότητας
Στο πλαίσιο αύξησης των κοινοβουλευτικών εργασιών και σταδιακής προσέλευσης των υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους, η Υπηρεσία Υγειονομικής Κάλυψης της Βουλής σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διοργάνωσαν δειγματοληψία για μοριακή ταυτοποίηση του νέου κορονοϊού SARS CoV 2 (pcr).
Η δειγματοληψία έλαβε χώρα στη Βουλή στις 19, 20 και 21 Μαΐου 2020 στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου της κοινότητας και διενεργήθηκε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. 
Εξετάστηκαν συνολικά 1.020  άτομα σε εθελοντική βάση και ειδικότερα:  
Βουλευτές 156.
Υπάλληλοι 546.
Λοιποί εργαζόμενοι 318 (φρουρά, από συστεγαζόμενες υπηρεσίες, κοινοβουλευτικοί συντάκτες κ.λπ.).
Τα δείγματα ελέγχθηκαν στο εργαστήριο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και  βρέθηκαν όλα αρνητικά.

 

Μαδούρο και Ορτέγκα στο κυνήγι των αντιπάλων τους και όχι του κορωνοϊου...

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Την ώρα που ο πλανήτης προσπαθεί (με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, καλύτερα ή χειρότερα) να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού, τα πολυδιαφημισμένα από τον ΣΥΡΙΖΑ καθεστώτα της Βενεζουέλας και της Νικαράγουας, με επικεφαλής τους «συντρόφους» του κ. Τσίπρα Μαδούρο και Ορτέγκα, βρήκαν την ευκαιρία, ακολουθώντας αντίθετους δρόμους, να εδραιώσουν την εξουσία τους. Και φωνάζουν… βάστα κορωνοϊέ!
Ο Μαδούρο έχει επιβάλει σιδηρά καραντίνα, εμφανίζεται καθημερινά «ενημερώνοντας» προσωπικά μια διαλυμένη χώρα, από τα διυλιστήρια της κρατικής εταιρίας της οποίας δεν έχει φύγει σταγόνα πετρέλαιο από τον Νοέμβριο του 2019. Σε μια από τις τελευταίες εμφανίσεις του, ανακοίνωσε ότι οι βουλευτικές εκλογές θα

Άρθρο Γ. Ψυχογιού για τα μέτρα της κυβέρνησης Για την επιβίωση των λίγων και ισχυρών

https://sfedona.gr/wp-content/uploads/2018/11/psyxogios.jpg

Ο Γιώργος Ψυχογιός θεωρεί ότι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους, ενώ την ίδια ώρα να οδηγήσει σε κλείσιμο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Κι όλα αυτά διότι ενδιαφέρεται μόνο για την επιβίωση των λίγων και ισχυρών.
Πως διασφαλίζεται η επιβίωση των εργαζομένων; Πως την επόμενη μέρα θα επιστρέψουν στην εργασία τους με τους ίδιους όρους και τις ίδιες αποδοχές;