Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

200+1 χρόνια μετά... " Τα Πρώτα Τουφέκια της Επανάστασης"

  

200+1 χρόνια μετά...
Τιμούμε την ιστορία του τόπου μας και την μεγάλη προσφορά του στην Εθνική Παλιγγενεσία. Ο Σύλλογος "Αναγέννησις" για άλλη μια φορά με τιμά όταν εμπιστεύεται τα κείμενά μου στο θεατρικό δρώμενο για την ανάδειξη της Επανάστασης εδώ στα ανατολικά του νομού Αχαΐας. Έτσι, για 4η χρονιά συμπορευόμαστε με παλιούς και νέους συνεργάτες, με τους ερασιτέχνες όλων των ηλικιών που δίνουν ψυχή στη σκηνή του ιστορικού Συλλόγου, πάντα με την ψαγμένη σκηνοθετικά ματιά του Χρήστου Ασημακόπουλου που εστιάζει στον άνθρωπο που ενεργεί εν τω κόσμω του 19ου αιώνα.
Σας προσκαλούμε σε αυτόν τον οφειλόμενο αγιασμό μνήμης προς τους πρωταγωνιστές της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Ελευθερίας μας.
Τη φετινή χρονιά θα σας παρουσιάσουμε ιστορικά επεισόδια που περιόδεψαν σε πόλεις της Δυτικής Ελλάδος, στο Ζάλογγο, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά και νέα επεισόδια που φωτίζουν τη Μάχη της Ακράτας και τη νίκη των ενοποιημένων ελληνικών δυνάμεων από τα Καλάβρυτα, τον Χελμό, τα Χασοχώρια, τα Ζαχολίτικα ως το δέλτα του ποταμού Κράθη.
Α΄ παράσταση: Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννησις» Ακράτας, 25 Μάρτη 2022
Β΄ παράσταση: Ζαρούχλα, 3 Απριλίου 2022
 

Πολιτιστικός Σύλλογος "Αναγέννησις" Ακράτας.


ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Τετράδια Κοινοβουλευτικού Λόγου Η ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ - 1952 Κοινοβουλευτική Συζήτηση

 

Ανοίγουν και πάλι τις σελίδες τους τα «Τετράδια Κοινοβουλευτικού Λόγου» αυτό το Σάββα­το 26 Μαρτίου στις 12 και μισή το μεσημέρι​, στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλή­νων. Η εκπομπή μας μεταφέρει στο 1952 και την κοινοβουλευτική συζήτηση που προηγήθηκε της κύρωσης του πρωτοκόλλου προσχώρησης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ. 

Για μια ανάγνωση, που εντάσσει τη συζήτηση, αλλά και το γεγονός της προσχώρησης στο ΝΑΤΟ στο ιστορικό του πλαίσιο, η Ματρώνη Δικαιάκου προσκαλεί τoν Ευάνθη Χατζηβασιλεί­ου, Ιστορικό του μεταπολεμικού κόσμου και Γενικό Γραμματεα του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία και τον Θάνο Ντόκο, Διδάκτορα Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ και επιμελητή του σχετικού τόμου των «Τετραδίων Κοινοβουλευτικού Λόγου»

Τετράδια Κοινοβουλευτικού Λόγου

Αυτό το Σάββατο 26/3 στις 12.30 στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων

 

Βουλή Τηλεόραση-Επικοινωνία

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 11, Αθήνα

ΚΙΑΤΟ : ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

  

Η ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΚΙΑΤΟΥ παρουσιάζει την ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ και ώρα 11,00 π.μ., στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΙΑΤΟΥ, την ΕΚΔΗΛΩΣΗ “Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΕΩΣ ΤΟ 1922” με ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΔΡ ΘΕΟΦΑΝΗ ΜΑΛΚΙΔΗ.

Ο ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΜΑΛΚΙΔΗΣ σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες, Παιδαγωγικά και Κοινωνιολογία της Ιστορίας και είναι διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.