Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Η ΑΔΙΑΒΑΣΤΗ ΦΑΡΜΑΚΗ



«Οι έλληνες βουλευτές καλούνται

να επιλέξουν μεταξύ ενός ψέματος

και μιας καταστροφής»

Βόλφγκαν Μινχάου (κορυφαίος αρθρογράφος των Financial Times). 29/06/2011

Κα Φαρμάκη ειλικρινά διαβάσατε το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό νόμο πριν να εκφωνήσετε τον λόγο σας στη Βουλή στις 28-06-2011; Τα όσα υποστηρίζετε στον λόγο σας εγείρουν την υποψία που εκφράζει ο τίτλος του παρόντος άρθρου-ανοιχτής επιστολής, εκτός εάν… Επειδή για όποιον έχει απλώς αναγνώσει τους δύο νόμους τα συμπεράσματα είναι διαφορετικά από αυτά που υποστηρίζετε στην ομιλία σας, ας ρίξουμε μια ματιά.

Είπατε στην ομιλία σας κ. Φαρμάκη ότι «το ιστορικό δίλλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι αν με την πολιτική που ασκείται θα επιτραπεί ή θα αποτραπεί η οικονομική κατάρρευση της χώρας». Από ποια στοιχεία οικονομικά ή κοινωνικά συμπεραίνετε τούτο κ. Φαρμάκη;

Για κινητοποιήσεις - σύγκρουση με το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζονται οι πανεπιστημιακοί

«Χαριστική βολή στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο» χαρακτήρισε η Σύνοδος των Πρυτάνεων το νέο νόμο - πλαίσιο για ΑΕΙ και ΤΕΙ και ετοιμάζει εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης, των πολιτικών κομμάτων και των θεσμικών οργάνων της Βουλής αλλά και δυναμικές κινητοποιήσεις αφού κάλεσε ήδη την πανεπιστημιακή κοινότητα και την ελληνική νεολαία «να υπερασπιστεί το δημόσιο αγαθό της Παιδείας».
Το σχέδιο του νόμου- πλαίσιο παραδίδεται τη Δευτέρα στους πρυτάνεις, από το υπουργείο, οι οποίοι όμως ήδη το έχουν απορρίψει και μάλιστα είναι πιθανόν  να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη θεωρώντας πολλές από τις διατάξεις του αντισυνταγματικές.
 Η Σύνοδος των Πρυτάνεων, τονίζει στην απόφασή της, ότι οι πανεπιστημιακοί θα υπερασπιστούν σθεναρά το δημόσιο πανεπιστήμιο και χαρακτηρίζουν τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας «επιζήμιες για τα πανεπιστήμια και την κοινωνία» ενώ καταγγέλλουν: -Αλλοίωση της φύσης των σπουδών μέσω των ταχύρρυθμων προγραμμάτων κατάρτισης (μονοετή, 2ετή, 3ετή). 
-Επαπειλούμενη κατάργηση-συγχώνευση Πανεπιστημίων χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό.
-Μεταβίβαση σε ανεξάρτητη αρχή της υποχρέωσης της πολιτείας για τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων. 
-Εισαγωγή διδάκτρων σε προπτυχιακό επίπεδο.
-Κατάργηση της εσωπανεπιστημιακής Δημοκρατίας και του αυτοδιοίκητου.

http://www.eklogika.gr/blog/96

Αμηχανία στο Κίνημα των Αγανακτισμένων και όλα υπό συζήτηση (Εκλογές, αποχή, κόμμα...)


κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Στις 6 Ιουλίου το νέο μαζικό κάλεσμα των Αγανακτισμένων στις πλατείες όλης της Ελλάδας για να διαμαρτυρηθούν στα σκληρά - εξοντωτικά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου και στην απροκάλυπτη - ωμή βία της αστυνομίας κατά το διήμερο 28 - 29 Ιουνίου στο Σύνταγμα και σε όλο το ευρύ κέντρο της Αθήνας. Δείτε το σχετικό video.
Εν τω μεταξύ μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου αλλά και τη βίαιη επίθεση της αστυνομίας στους διαδηλωτές, είναι φανερό ότι το Κίνημα των αγανακτισμένων βρίσκεται σε αμηχανία σε ότι αφορά τον επαναπροσδιορισμό του και τους προσεχείς στόχους του. Τα σχόλια στις σελίδες των αγανακτισμένων ανά την Ελλάδα έχουν μειωθεί σημαντικά και μάλιστα τα περισσότερα συνεχίζουν να αναφέρονται με οργή στη βίαιη επίθεση της αστυνομίας.