Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ελλάδα - Μάλτα

Η Ελλάδα υποδέχεται την Μάλτα  στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο του 6ου προκριματικού ομίλου του Euro 2012. Με νίκη, η Γαλανόλευκη θα βρεθεί στην πρώτη θέση του ομίλου.
 Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Κωνσταντόπουλος, Σπυρόπουλος, Μόρας, Κ. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Φετφατζίδης, Νίνης, Σαλπιγγίδης

* Οι απουσίες είναι αρκετές για την Εθνική, είτε λόγω τραυματισμών (Τζόρβας, Χαλκιάς, Σηφάκης, Αβράαμ Παπαδόπουλος, Σαμαράς), είτε λόγω καρτών (Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος).

ΜΑΛΤΑ (Τζον Μπούτιγκεγκ): Χογκ, Καρουάνα, Σιμπέρας, Άνγκους, Ρ. Φένεχ, Μπογκντάνοβιτς, Μπρίφα, Μιφσούντ, Χάτσινσον, Σκέμπρι, Μπαχάντα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πάβελ Γκιλ (Πολωνία)
ΒΟΗΘΟΙ: Πιοτρ Σάντσουκ, Μάρτσιν Μπορκόβσκι (Πολωνία)
* Ο Φερνάντο Σάντος έχει την ευκαιρία να διευρύνει το... σερί του, φτάνοντας στα 10 ματς αήττητος στον πάγκο της Εθνικής.
* Ντεμπούτο με την Εθνική κάνουν οι Κωνσταντόπουλος και Κυριάκος Παπαδόπουλος.
Ουσιαστικά πρόκειται για την τελευταία «εύκολη» αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος πριν την τετράδα αγώνων-«φωτιά» που ακολουθούν και θα κρίνουν την κατάληψη της πρώτης θέσης που οδηγεί απευθείας στην τελική φάση.Στα εναπομείναντα τέσσερα ματς, η Εθνική έχει τρεις “εξόδους” (Ισραήλ, Λετονία, Γεωργία) και στη μοναδική εντός έδρας αναμέτρησή της υποδέχεται την Κροατία 
Μετά και τη νίκη της Κροατίας επί της Γεωργίας, η Εθνική δεν έχει περιθώρια για στραβοπάτημα
- - Ο επόμενος αντίπαλος της Εθνικής για τα προκριματικά του Euro 2012, το Ισραήλ στις 2/9 στο Τελ Αβ
* Η Κροατία επικράτησε την Παρασκευή εντός έδρας της Γεωργίας και πέρασε -προσωρινά- πρώτη στην βαθμολογία του 6ου προκριματικού ομίλου
Το VIDEO με τη νίκη της Εθνικής στο Τα Κάλι:

Η επόμενη αγωνιστική

Παρασκευή, 2/9

Ισραήλ-Ελλάδα
Μάλτα-Κροατία
Γεωργία-Λετονία

Ειδικό Δικαστήριο: Η σύνταξη του πατέρα σε γιους και κόρες

Τη σύνταξη του αποβιώσαντος πατέρα τους δημοσίου υπαλλήλου, θα μπορούν να λαμβάνουν τα αγόρια και τα κορίτσια υπό τις ίδιες προϋποθέσεις εισηγήθηκε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αρεοπαγίτης, ο οποίος χαρακτήρισε αντισυνταγματική τη σχετική διάταξη του Προεδρικού Διατάγματος 166/2000 που κάνει διάκριση μεταξύ των δύο φύλων.
Ειδικότερα, ο αρεοπαγίτης εισηγήθηκε να κριθεί αντισυνταγματικό το άρθρο 5 του Προεδρικού Διατάγματος 166/2000 κατά το σκέλος εκείνο που προβλέπει περισσότερες προϋποθέσεις για τον άγαμο γιο, ενώ για τις θυγατέρες αρκεί μόνο να είναι άγαμες, προκειμένου να τύχουν της συνταξιοδότησης από υπάλληλο ή συνταξιούχο του Δημοσίου τομέα ο οποίος απεβίωσε.
Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο λόγω των αντίθετων αποφάσεων μεταξύ του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Συγκεκριμένα το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει αντισυνταγματικό το επίμαχο άρθρο του Προεδρικού Διατάγματος 166/2000, ενώ το Ελεγκτικό Συνέδριο το έχει κρίνει συνταγματικό.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
newsbomb.gr

Ο λαός που «ατάκτησε» και δεν συμμορφώθη προς τας υποδείξεις…

Αρχίζουν και σκούζουν οι «εθνοπατέρες» και τα δημοσιογραφικά ιερατεία του καθεστώτος για τον ατακτήσαντα λαό που τους παίρνει με πέτρες και γιαούρτια.
Μόλις άρχισε να εκδηλώνεται πρακτικά η λαϊκή αγανάκτηση και να μην περιορίζεται σε φραστικές εκτονώσεις, πέταξαν τις στραπατσαρισμένες μάσκες οι πολιτικοί και δημοσιογραφικοί μασκαράδες: Τα χάδια και οι έπαινοι για τη «φρονιμάδα» των «αγανακτισμένων» μετατράπηκαν σε τρομοκρατικούς λιθοβολισμούς και κατάρες.
Τώρα κουνάνε αγανακτισμένα και επιτιμητικά το δάκτυλο στα «άτακτα παιδιά» (από κάπου «υποκινούμενα»!!!) που τόλμησαν να χλευάσουν τη «δημοκρατία» και τους «εθνοπατέρες» που το παίζουν «φρουροί» της «δημοκρατίας» μέσα στο αγοραίο παζάρι των μαφιών του χρήματος: Στο καταγέλαστο τσίρκο της…
Βουλής…
Μας λένε ότι καταλύεται η «δημοκρατία» επειδή ο λαός της Κέρκυρας πήρε με τις πέτρες όλο αυτόν τον ευρωπαϊκό και εγχώριο θίασο των παρασίτων ο οποίος ρουφά, σαν βδέλλα, το αίμα του ελληνικού λαού, εκτελώντας ταυτόχρονα τις εντολές των διεθνών και εγχώριων οικονομικών «νονών»…

Μας λένε ότι κινδυνεύει η «δημοκρατία» επειδή εκτοξεύθηκαν γιαούρτια και έτρεψαν σε άτακτο φυγή τον Πεταλωτή: Αυτό το πολιτικό βυθοκόρημα της πασοκικής αχρειότητας και τον «πωλητή» της «δημοκρατίας» του δωσιλογισμού των ανδρεικέλων!!!!
Κινδυνεύει η «δημοκρατία» (αυτή των ανδρεικέλων και των παρασίτων), επειδή το «αμερικανάκι» ο Χρυσοχοΐδης ανέβαλε την επίσκεψή του στο Βόλο: ήξερε τι τον περιμένει!!!
Κινδυνεύει η «δημοκρατία» επειδή πλέον δεν τολμάει κανένας πολιτικάντης και καμία δημοσιογραφική πόρνη να ξεμυτίσουν και να περπατήσουν σε δρόμους της Ελλάδας.

Την καθεστωτική, δικτατορική αυθαιρεσία τους, την εξουσιαστική τους αυθάδεια, τα «συμβόλαια θανάτου» της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της που εκτελούν, το θέατρο της Βουλής που νομιμοποιεί αυτά τα «συμβόλαια θανάτου», την ισοπέδωση και κατάλυση των πάντων, ακόμα και του δικού τους Συντάγματος, τις κατοχικές υπηρεσίες τους στους διεθνείς μηχανισμούς του χρήματος, ΟΛΑ αυτά είναι «δημοκρατία» και «κινδυνεύει»!!!!
Τόσο προκλητικοί, αυθάδεις και ξετσίπωτοι είναι όλοι αυτοί οι εντολοδόχοι του κεφαλαίου, τα καθεστωτικά παράσιτα, οι μεταπράτες και οι έμποροι της «δημοκρατίας»…

ΝΑΙ κύριοι! Η «δημοκρατία» σας αυτή ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ, ακριβώς γιατί δεν είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, είναι η ολοκληρωτική κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας…
Και τα γιαούρτια ή τα γιούχα είναι αβροφροσύνη σε σχέση με τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ που έχετε εκτελέσει, τα πρώτα μηνύματα γι αυτό που αύριο σας περιμένει…
ΠΗΓΗ: resaltomag.gr

Με αεροπλάνα και βαπόρια η απόβαση στο Σύνταγμα

Με αεροπλάνα και βαπόρια η απόβαση στο Σύνταγμα Ετοιμάζονται να γεμίσουν το Σύνταγμα οι αγανακτισμένοι από όλη την Ελλάδα. Ναυλώνουν πλοία και ΚΤΕΛ για μαζική απόβαση. Μαζικό κάλεσμα μέσω ιστοσελίδων για δυναμική παρουσία.
Με λεωφορεία, πλοία, αεροπλάνα  και τρένα ετοιμάζονται χιλιάδες αγανακτισμένοι για το μεγάλο τους ραντεβού, το πανευρωπαϊκό ραντεβού την Κυριακή στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος με σκοπό να ξεπεράσουν κατά πολύ τις 100.000 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί την προηγούμενη Κυριακή.
Στο Facebook επικρατεί αναταραχή από τους αγανακτισμένους όλη της χώρας, ενώ σε δεκάδες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης το μήνυμα είναι ένα «Αύριο, όλοι στο Σύνταγμα».Οι αγανακτισμένοι και από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης έχουν ήδη ναυλώσει πλοία και κατευθύνονται στο λιμάνι του Πειραιά για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της Κυριακής.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν προτιμούν να έρθουν όλοι μαζί στην Αθήνα «παρά να μαζευτούν 500 στο Ηράκλειο, 300 στην Ιεράπετρα και 500 στο Ρέθυμνο».
Άνεργοι, φοιτητές, γυναίκες με μωρά, ακόμα και ηλικιωμένοι αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών στην αυριανή συγκέντρωση κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης. Στην κατεύθυνση αυτή, αρκετοί είναι εκείνοι που δηλώνουν ότι «ούτε ο καιρός ούτε τα μποφόρ θα μας εμποδίσουν από το στόχο μας».
Το ίδιο συμβαίνει και με τους αγανακτισμένους της Δυτικής Ελλάδας που ήδη έχουν ναυλώσει λεωφορεία των ΚΤΕΛ, έτσι ώστε να δώσουν το αγωνιστικό τους παρών.
Οι διοργανωτές αυτή τη φορά θέλουν να σπάσουν κάθε ρεκόρ και έχουν υψηλές απαιτήσεις με σκοπό να συγκεντρωθούν περισσότεροι από 200.000 ή και 300.000 κόσμου.
Βέβαια υπάρχουν και φωνές υπερβολής που καλούν τον κόσμο με σκοπό να ξεπεράσουν οι Αγανακτισμένοι του Συντάγματος το 1 εκατομμύριο διαδηλωτές.
Μάλιστα, η συγκέντρωση της Κυριακής θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω ίντερνετ σε γιγαντοοθόνη στην κεντρική πλατεία της Ισπανίας όπου την ίδια ώρα θα διαδηλώνουν και εκεί οι Ισπανοί Αγανακτισμένοι.
tsantiri.gr

Ερυθρόλευκη... ιστορία στην πισίνα – Το κύπελλο στον Ολυμπιακό

Για 14η φορά στην ιστορία τους και έκτη συνεχόμενη, οι “ερυθρόλευκοι” χρίστηκαν κυπελλούχοι Ελλάδας στο πόλο αντρών, επικρατώντας 10-8 του Πανιωνίου στον τελικό του Final-4 της Καλύμνου. Ισοφάρισαν το ρεκόρ του Εθνικού (1953-58).


Οι Πειραιώτες εμφανίστηκαν σοβαροί και παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα επικράτησαν 10-8 του Πανιώνιου στον τελικό που έγινε στην Κάλυμνο.
 
Ξεκάθαρη η υπεροχή της ομάδας του Βαγγέλη Πάτερου, που δεν άφησε τον αντίπαλο να την αμφισβητήσει. Οι “κυανέρυθροι”, από την άλλη πλευρά, έμειναν για τέταρτη διαδοχική χρονιά φιναλίστ, χάνοντας μία ακόμα ευκαιρία να πάρουν τον παρθενικό τίτλο της ιστορίας τους.
 
Το ματς είχε πολλές αποβολές και πεναλτι (2/2 και 2/2) και ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να κερδίσει με μεγαλύτερο σκορ αλλά όταν έφτασε στο 10-6 στην αρχή του 4ου χαλάρωσε. Στο 4'58 του 4ου ο Δημήτρης Μάζης αποβλήθηκε με αντικατάσταση για εξύβριση στους διαιτητές.
 
Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-1, 4-3, 1-2
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάτερος): Ντόσκας 2, Δελακάς 2,  Κολόμβος 1, Κόχειλας 1, Σχίζας 1, Φουντούλης 1, Θεοδωρόπουλος 1, Κομάντινα 1.
 
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βολτυράκης): Μιράλης 3, Μάζης 2, Παπαδόγκωνας 1,  Χατζηγούλας 1, Μουρίκης 1.

Θα αναστενάξουν οι τσέπες των ελλήνων πολιτών - Ολα τα μέτρα για να πάρουμε τα 12 δισ τον Ιούλιο

- Σημαντική μείωση των εργαζομένων στο Δημόσιο και κλείσιμο δημόσιων φορέων
- Άγριο μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές και νέο χαράτσι στα ακίνητα
- Μεγάλες μειώσεις σε όλους τους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
- Αρχές Ιουλίου θα ψηφιστούν τα νέα μέτρα για να πάρουμε την 5η δόση
- Η συμφωνία για νέα μέτρα έπεισε τις Βρυξέλλες για το νέο πακέτο βοήθειας

"Θυσία" στην εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου στήριξης, αλλά και της νέας βοήθειας από την τρόϊκα, θα γίνουν χιλιάδες εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης.

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Αυτά που κάνουμε στην Ελλάδα, είναι αυτά που έκανε ο καγκελλάριος Μπρούνινγκ σε μας το 1930. Θα προκαλέσουμε εμφύλιο πόλεμο, λέει ο διευθυντής του γερμανικού Ινστιτούτου IFO στο τελευταίο τεύχος του Σπήγκελ, τρομαγμένος κι αυτός με την τερατώδη κοινωνική δυναμική που αναπτύσσει ο νεοφιλελευθερισμός (οι μόνοι που δεν την αντιλαμβάνονται, είναι τα απερίγραπτα οικονομικά «επιτελεία», τρομάρα τους, και των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων).

Xρειαζόμαστε νέο Ρούζβελτ ή Τσώρτσιλ στην Ευρώπη

Η ευρωζώνη θα τιναχτεί στον αέρα χωρίς πολιτική λύση και ομοσπονδιακή Ευρώπη

ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΜΟΡΑΝ συνέντευξη στον Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο

“Μάτι” του σοσιαλιστή Πρωθυπουργού Λιονέλ Ζοσπέν στη διοίκηση της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Τουλούζης και συγγραφέας πολλών βιβλίων Francois Morin θεωρείται ένας από τους καλύτερους Γάλλους ειδικούς στον πολύ δύσκολο τομέα της χρηματοπιστωτικής. Μιλήσαμε μαζί του για τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια διακυβεύματα της ελληνικής κρίσης.


Eρ. Γίνεται μεγάλη συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Απ. Συγκρούονται εντονότατα δύο απόψεις με τελείως αβέβαιο αποτέλεσμα και πιθανώς σοβαρότατες συνέπειες. Οι οικονομολόγοι βλέπουν χρέος αυξανόμενο ταχύτερα από το ΑΕΠ, αύξηση ποσών αποπληρωμής και τόκων. Ο προϋπολογισμός γονατίζει.  Το ελληνικό χρέος δεν είναι υποστηρίξιμο. Το ίδιο λένε αγορές και οίκοι αξιολόγησης και σειρά μεγάλων, πολύ κερδοσκοπικών φορέων. Αυτοί πόνταραν πολλά στην υποτίμηση χρέους κατόπιν αναδιαρθρώσεως, 30-50%. Aυτό θα κερδίσουν όσοι κερδοσκοπούν. Ταυτόχρονα κερδοσκοπούν στην αύξηση των CDS. Οι αγορές πόνταραν πολλά λεφτά, ζητάνε αναδιάρθρωση.

Ερ. Ποιοί ποντάρουν;