Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ειδικό Δικαστήριο: Η σύνταξη του πατέρα σε γιους και κόρες

Τη σύνταξη του αποβιώσαντος πατέρα τους δημοσίου υπαλλήλου, θα μπορούν να λαμβάνουν τα αγόρια και τα κορίτσια υπό τις ίδιες προϋποθέσεις εισηγήθηκε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αρεοπαγίτης, ο οποίος χαρακτήρισε αντισυνταγματική τη σχετική διάταξη του Προεδρικού Διατάγματος 166/2000 που κάνει διάκριση μεταξύ των δύο φύλων.
Ειδικότερα, ο αρεοπαγίτης εισηγήθηκε να κριθεί αντισυνταγματικό το άρθρο 5 του Προεδρικού Διατάγματος 166/2000 κατά το σκέλος εκείνο που προβλέπει περισσότερες προϋποθέσεις για τον άγαμο γιο, ενώ για τις θυγατέρες αρκεί μόνο να είναι άγαμες, προκειμένου να τύχουν της συνταξιοδότησης από υπάλληλο ή συνταξιούχο του Δημοσίου τομέα ο οποίος απεβίωσε.
Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο λόγω των αντίθετων αποφάσεων μεταξύ του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Συγκεκριμένα το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει αντισυνταγματικό το επίμαχο άρθρο του Προεδρικού Διατάγματος 166/2000, ενώ το Ελεγκτικό Συνέδριο το έχει κρίνει συνταγματικό.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
newsbomb.gr