Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Αρναούτογλου για ηλιακή καταιγίδα: «Δεν είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο - Που θα δούμε σέλας»

   

Οι μετεωρολόγοι της NOAA (Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ) εξέδωσαν πριν από λίγη ώρα προειδοποίση σοβαρής γεωμαγνητικής καταιγίδας για πρώτη φορά από το 2005.

Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες δεν θεωρούνται επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό!

Οι συνθήκες γεωμαγνητικής καταιγίδας επιπέδου G4 (σοβαρή) αναμένεται να φθάσουν στη Γη τις επόμενες ώρες σήμερα, θα μειωθούν πρόσκαιρα σε G3, με πιθανότητα να φθάσουν ξανά στο επίπεδο G4 το Σάββατο.

Το πρώτο τρένο στη Σελήνη σχεδιάζει η NASA - Πώς θα λειτουργήσει και γιατί

 moon 

 
Τον πρώτο... σιδηρόδρομο στη σελήνη σχεδιάζει η ΝΑSA και ανεβάζοντας τον πήχη των προσδοκιών δεν αποκλείει κάτι τέτοιο να μπορεί να προσδώσει νέα δυναμική στο διάστημα εντός της δεκαετίας του 2030.

Το τρένο στο φεγγάρι είναι ένα από τα έξι φιλόδοξα πλάνα που δρομολογούνται από τη ΝΑSA και που αναμένεται να λάβουν χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Innovative Advanced Concepts.


Σχεδιάζονται ειδικότερα ρομπότ για τη μεταφορά έως και 100 τόνων υλικών στη σεληνιακή επιφάνεια

Εκδήλωση στην Κόρινθο για την έμφυλη βία

 Εκδήλωση στην Κόρινθο για την έμφυλη βία 

Με αφορμή την ημέρα της μητέρας, θα γίνει στην Κόρινθο εκδήλωση για τα θέματα της έμφυλης βίας.   Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 12 Μαίου 2024, στις 11 το πρωί, στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου της Κορινθίας.

Τελεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Κορινθίας και του δήμου Κορινθίων.

Θα μιλήσουν οι Αλεξάνδρα Μάκου (μητέρα της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου και πρόεδρος του φορέα ” γίνε άνθρωπος ”), Βασιλική Μελέτη (δικαστικός, διδάκτωρ κοινωνικής πολιτικής, συγγραφέας – ερευνήτρια θεμάτων έμφυλης βίας), Κέλλυ Ιωάννου (διδάκτωρ ψηφιακής εγκληματολογίας, MSc στην κλινική εγκληματολογία, ιδρύτρια του φορέα ” γίνει άνθρωπος ”), Νίκος Δήμας (δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο Επικρατείας), Παναγιώτα Κοσμοπούλου (αστυνόμος Β, τμήμα ασφαλείας Κορίνθου), Γιώργος Ντούρος (διεθνολόγος, οικονομολόγος, περιφερειακός σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αθήνας).

Θα συντονίσει ο Γιώργος Παπαβενετίου, δικηγόρος, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου δήμου Κορινθίων.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

 

Eurovision 2024 | Tα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των δημοσιογράφων για τον Μεγάλο Τελικό - Στην 6η θέση η Ελλάδα!


Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης γενικής πρόβας για τον αυριανό Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2024, το ESCXTRA, διοργάνωσε για ακόμη φορά το Press Poll, καλώντας τα μέλη του Τύπου να ψηφίσουν τις καλύτερες συμμετοχές, δίνοντας 12, 10, 8, 6 και 4 βαθμούς.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του Τύπου (Press Poll) για τον Μεγάλο Τελικό έχουν ως εξής:

 

Πηγή: gpstomusic.gr