Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Μπεϊτάρ – ΠΑΟΚ 1-4: Παλικάρι στην Ιερουσαλήμ και έφυγε για Χάιντουκ

  

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ έφυγε με το πολυπόθητο διπλό από την Ιερουσαλήμ, επικράτησε με 4-1 της Μπεϊτάρ και προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League, όπου τον περιμένει η Χάιντουκ.

Το τελικό 4-1 δεν αντικατοπτρίζει ακριβώς την εικόνα του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται για αρκετή ώρα με την πλάτη στον τοίχο και να παλεύει να κρατήσει το 2-1 που εξασφάλισε από το πρώτο ημίχρονο, παίζοντας με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Αουγκούστο.

Οι Θεσσαλονικείς άντεξαν στην πίεση, ο Λουτσέσκου διάβασε εξαιρετικά το παιχνίδι και με τις αλλαγές του βοήθησε τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίσει την πρόκριση.

Ο Κωνσταντέλιας πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στα τελευταία λεπτά και έκανε άνω-κάτω την ισραηλινή άμυνα, υπογράφοντας με δύο προσωπικές ενέργειες στις καθυστερήσεις τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ.

Το τελικό 1-4 σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα στη Θεσσαλονική έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Λουτσέσκου, η οποία έδωσε συνέχεια στο ευρωπαϊκό της ταξίδι και ετοιμάζεται για τις μάχες με τη Χάιντουκ την άλλη εβδομάδα.

ΜΠΕΪΤΑΡ: Σίλβα, Μπίτον, Ντγκάνι, Κριέφ, Γκότλιμπ (45+4′ Γκότλιμπ), Μορόζοφ, Ασκενάζι, Αζάρια, Γιόνα (46′ Νικολαέσκου), Φράιντεϊ, Σούα

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης (46′ Κουλιεράκης), Μπάμπα, Σβαμπ, Αουγκούστο, Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς (76′ Κωνσταντέλιας), Τάισον (44′ Τσιγγάρας), Τόμας (60′ Σαμάτα).