Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Απίστευτη Δήλωση Παπανδρέου: “Είμαστε σε κατάσταση όμοια με πόλεμο!

Σε κατάσταση που είναι όμοια με εκείνη του πολέμου βρίσκεται η χώρα, δήλωσε με δραματικό τρόπο ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Θεσσαλονίκη.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις συνεχείς ανακοινώσεις μέτρων, ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: “Εάν η χώρα ήταν σε πόλεμο, δεν θα ζητούσαμε από τους Έλληνες χρήματα για όπλα;. Η κατάσταση της χώρας είναι όμοια με πόλεμο!”…
Μάλιστα ο ίδιος ξεκαθάρισε, απαντώντας επίσης σε δημοσιογραφική ερώτηση, ότι “αν δεν είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, θα υπάρχουν πάντα διορθωτικές κινήσεις’.
Ο ίδιος έκανε λόγο για την ανάγκη να καταβληθεί μια επιπλέον προσπάθεια που θα μας βοηθήσει να τηρήσουμε τα όσα έχουμε αποφασίσει προκειμένου να φέρουμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης παγκοσμίως.
Ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι οι θυσίες των Ελλήνων πιάνουν τόπο και επεσήμανε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν που ακολουθούμε.
“Είμαστε πολύ κοντά στο να αλλάξουμε οριστικά σελίδα”, τόνισε ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας τη σημασία της επίτευξης πρωτογενών πελονασμάτων στον προϋπολογισμό αλλά και δηλώνοντας αποφασισμένος να προχωρήσει στις αλλαγές που απαιτούνται.
Ο πρωθυπουργός, ερωτώμενος σχετικά με την επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εξακολουθεί να πιστεύει πως υπάρχει ανάγκη για συναίνεση στην πολιτική που είναι απαραίτητα για να βγει η χώρα από την κρίση. “Υπάρχουν και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που πιστεύουν κάτι τέτοιο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με συγκυβέρνηση ούτε με νέες εκλογές”.
Ερωτώμενος από το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και το δημοσιογράφο Γιάννη Μακρυγιάννη σχετικά με τo εάν είναι εξασφαλισμένη η καταβολή συντάξεων και μισθών για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο απάντησε με μάλλον διπλωματικό τρόπο τονίζοντας ότι αυτή ακριβώς είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης και αυτή η προσπάθεια θα συνεχίσει να καταβάλλεται.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε πως τα δάνεια που λαμβάνει η χώρα μας από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα αποπληρωθούν, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του πως μια ενδεχόμενη έξοδος μια χώρας από το ευρώ θα σηματοδοτούσε την αρχή της διάλυσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Τέλος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα ενός casus belli στην περίπτωση που η Τουρκία εμποδίσει τις έρευνες για φυσικό αέριο από την Κύπρο και το Ισραήλ, απάντησε διπλωματικά, τονίζοντας πως η Ελλάδα αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση σέβονται και αναγνωρίζουν το κυριαρχικό δικαίωμα ενός κράτους να αξιοποιήσει τους φυσικούς του πόρους.

protothema.gr
report24

Κρέστενα: Βέσπα τράκαρε με . . . γίδα

Το είδαμε και αυτό να συμβαίνει στους δρόμους της Ηλείας. Ο οδηγός μιας βέσπα είχε την ατυχία να βρει στο δρόμο του μια κατσίκα. Και ακόμα περισσότερο να τρακάρει μαζί της.
Το ατύχημα συνέβη περίπου στις εφτά το απόγευμα στην περιφερειακή οδό της Κρέστενας, λίγο πριν από τη διασταύρωση με την Εθνική Οδό Πύργου – Κυπαρισσίας.
Ο οδηγός της βέσπα, σύμφωνα με πληροφορίες κατευθυνόταν προς την εθνική, όταν μπροστά του πετάχτηκε μια γίδα. Αυτό ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες γιατί λίγο ώρα μετά το συμβάν το επίσης άτυχο ζώο είχε «εξαφανιστεί» από το σημείο του ατυχήματος.
Ο οδηγός του δικύκλου μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Κρεστένων.

Πηγή  ilialive.gr

Η κόκκινη γραμμή της τρόικας! Προς Βενιζέλους και λοιπούς επανειλημμένως αποτυχόντες

Γράφει ο Πέτρος Φιλίππου

Ακούγοντας τη νέα έκθεση ιδεών του πρωθυπουργού στη συνέντευξη στη ΔΕΘ, σε τίποτα σχεδόν δεν μπορείς να διαφωνήσεις.

Και η ηπιότητα του λόγου, η αδεξιότητα της έκφρασης, η ευγένεια της εκφοράς συνηγορούν για να πεισθείς. Και πείθεσαι στιγμιαία , αλλά έξαφνα θυμάσαι πως πρόπερσι, πέρσι, πριν 8, πριν 6, πριν 2 μήνες έχει με την ίδια πραότητα ξαναπεί τα ίδια κι άλλα, τα έχει αναιρέσει την επομένη εύκολα, τα έχουν ξεχάσει στο δρόμο οι παλιές καραβάνες Υπουργοί του που άλλα κοιτούν και σκέφτονται.

Τον κοιτώ και σκέφτομαι. Κάπως έτσι θα ήταν ο Ρωμανός Διογένης ή ο Μανουήλ Παλαιολόγος, κάπως έτσι ο Άγης της Σπάρτης, τραγικά αποτυχημένοι κυβερνώντες απολύτως ευγενών προθέσεων.
Πανικόβλητοι και καταβεβλημένοι. Είπαν πριν 15 μέρες στους δανειστές πως τα έσοδα δεν τα βρίσκουν, αλλά δεν μπορούν να κάνουν και τίποτα άλλο.
Πάλι λάθος γραμμή, δήθεν κόκκινη τράβηξαν. Ζήλεψαν τη δόξα του Σαμαρά.
Και σήμερα πρόσω ολοταχώς φορολόγησαν τα φορολογημένα ακίνητα.
Πριν δύο μήνες πανηγύρισαν πως σωθήκαμε γιατί η Ευρώπη δεν αντέχει τάχα να μας αφήσει να χρεοκοπήσουμε. Και εφησύχασαν πάλι, δύο μήνες άφησαν το Ρέππα να μας κοροϊδεύει και τον Βενιζέλο να λεονταρίζει με τις Φινλανδικές εγγυήσεις.
Πάλι λάθος εκτίμησαν.
Και τώρα τρέχουν και ξεπουλάν , δεν πουλάν τις ΔΕΚΟ.
Πολιτικά σε μια επίδειξη δύναμης από την Ευρώπη, προς Βενιζέλους, Ρέππες και παρομοίους η τρόικα έχει ξεκαθαρίσει το εξής.
Οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου δεν αλλάζουν!
Όσα έσοδα λείπουν θα βρίσκονται με νέους φόρους, τέλη, μέτρα, εργασιακές εφεδρείες και ότι άλλο εφεύρημα παράγει η γλωσσοπλαστική ικανότητα των κυβερνώντων για να μην αποδεχθεί το αυτονόητο: Χαράτσι και απολύσεις.
Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή των δανειστών.
Με αυτή θα ζήσουμε.
Αυτήν καλούνται να υλοποιήσουν οι εγχώριοι κυβερνώντες.
Η είδηση λοιπόν από τη ΔΕΘ και την όλη παρουσία είναι μία:
Η πολιτική Βενιζέλου περί απόπειρας διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας απέτυχε!
Την κόκκινη γραμμή την τράβηξε η τρόικα. Φόροι και απολύσεις.
Όσο αργούμε τόσο το κόστος θα μεγαλώνει.
Πίκρα…. Εκτός αν η αλαζονεία του Ερντογάν αλλάξει τη σκακιέρα

newsit.gr/

Πήρε βαθμό στη Τρίπολη η Κέρκυρα

Επιτέλους… πρεμιέρα για τον Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθλημα, με τους Αρκάδες μετά από αρκετές περιπέτειες με τα δικαστήρια και τις επιτροπές να ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους στη Super League κάνοντας πρεμιέρα… από τη δεύτερη αγωνιστική, στην οποία υποδέχθηκαν την Κέρκυρα που φάνηκε πιο «διαβασμένη» και με στόχο να πάρει βαθμό στην Τρίπολη, κάτι που τελικά κατάφερε  (0-0) .
Η ομάδα της Αρκαδίας πήρε τον πρώτο της βαθμό σε ένα παιχνίδι από το οποίο θα μπορούσε να πάρει περισσότερα καθώς ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα και ειδικά μετά την αποβολή του Οσμάν στο 66’ όταν και έχασε αρκετές σημαντικές ευκαιρίες.
Ετσι, άνοιξαν οι χώροι και οι Αρκάδες προσπάθησαν να γίνουν πιο απειλητικοί. Επειτα από  μια εξαιρετική μπαλιά του Χούλι, ο Εγκόν βρέθηκε απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς, όμως ο Κροάτης ήταν σε μεγάλη μέρα και γλίτωσε την ομάδα του από τα χειρότερα.
Ο Χούλι, που ήταν ο κορυφαίος του Αστέρα έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει την ομάδα του να σκοράρει (σ.σ.: έβγαλε άλλη μια εξαιρετική μπαλιά στον Μπακασέτα που έχασε τεράστια ευκαιρία), όμως... πολύ ο Γκαλίνοβιτς με τις εξαιρετικές επεμβάσεις του κράτησε «όρθια» την ομάδα της Κέρκυρας και λίγο η ατυχία δεν επέτρεψαν στους Αρκάδες να σημειώσουν κάποιο τέρμα και το ματς έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Χακόμπο, Αργυρόπουλος, Φορμίκα, Μπαρτολίνι (83' Κερ), Κουρμπέλης, Τσαμπουρής, Ράγιος (58' Εγκόν), Ουσέρο, Χούλι, Μπακασέτας (70' Σέσμα).
ΚΕΡΚΥΡΑ: Γκαλίνοβιτς, Γκουστάβο, Βέντσελ, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Οσμάν, Μετίν (72' Αγρίτης), Λόβιν, Γραμμόζης, Καλαντζής (87' Χαμπλ), Μαζνόφ (60' Μπάρκογλου).

Γιάννης Μιχελάκης...Η ανάγκη για άμεση αλλαγή πολιτικής, μέσα από εκλογές, είναι πλέον ολοφάνερη και επιτακτική


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε, σήμερα το απόγευμα, επικοινωνία με τους δύο Αντιπροέδρους του κόμματος, το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, το Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος και τους αναπληρωτές Τομεάρχες Οικονομίας, με τους οποίους συζήτησε το κυβερνητικό αίτημα, για την ταχύτερη ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2012.
Η Νέα Δημοκρατία είναι επόμενο να μην έχει αντίρρηση σε ένα αίτημα διαδικαστικό, το οποίο - κατά τον κ. Βενιζέλο - μπορεί να βοηθήσει την εικόνα της χώρας διεθνώς.
Όμως, η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει το αυτονόητο: Ότι μια κυβέρνηση, που μέσα σε δυο χρόνια έχει πέσει παταγωδώς έξω σε όλες τις προβλέψεις της και στο Μνημόνιο και στους προϋπολογισμούς της, ακόμα και στο πολυδιαφημισμένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμά της, παρά τις βαρύτατες θυσίες του ελληνικού λαού, είναι μια κυβέρνηση που πρέπει να φύγει.
Η ανάγκη για άμεση αλλαγή πολιτικής, μέσα από εκλογές, είναι πλέον ολοφάνερη και επιτακτική».

Σκέψεις σταράτες και ανάδελφες… Κι΄ ακόμη, «Για την Ελλάδα Στέλιο μου!»


Ο Στέλιος Κυριακίδης πέθανε στις 10 Δεκεμβρίου του 1987, στη Αθήνα και τάφηκε στον Πύργο Κορινθίας, όπου είχε το εξοχικό του.




«Θα έρθει καιρός που Nομοθέτης θα είναι η βία και η δύναμη. Οι κακοποιοί θα είναι σεβαστοί από όλους. Ο όρκος δεν θα δεσμεύει κανέναν, και οι άξιοι δεν θα βρίσκουν πουθενά καταφύγιο …»
Ησίοδος, αρχαίος ποιητής στο περίφημο έργο του «Έργα και ημέραι» 
--------------------------
Πρίν προχωρήσω σήμερα στις σκέψεις μου, για να μιλήσω για τον άγνωστο στους περισσότερους Στέλιο Κυριακίδη, θα πώ δυό λόγια για κάποιες συμπεριφορές ανθρώπων, δημοσίων λειτουργημάτων, πού συναντούμε στην σύγχρονη καθημερινότητα κι΄εδώ δυστυχώς στήν τοπική κοινωνία...
Και πού μετά θα κληθούμε να συγκρίνουμε όλα αυτά, με μια άλλη συμπεριφορά ένός πραγματικού Έλληνα πατριώτη πού «πέθαινε για την Ελλάδα και μόνο » !
Ποιός όμως πεθαίνει σήμερα, «για την Ελλάδα και μόνο; »

Ντόρα Μπακογιάννη:Οι σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού ομολογία αποτυχίας και ανικανότητας

 Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, για τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού και οι αποφάσεις της κυβέρνησης, αποτελούν ομολογία αποτυχίας και ανικανότητας.
Η κυβέρνηση αντί να περιορίσει τα 100 δις ευρώ που ξοδεύει ο δημόσιος τομέας κάθε χρόνο, καταφεύγει σε εισπρακτικά μέτρα σε βάρος των ιδιωτών που δεν θα έχουν αποτέλεσμα και προοπτική.          
Λύση δεν θα υπάρξει όσο το παλιό κομματικό σύστημα αρνείται να συγκρουσθεί με τον κακό του εαυτό, τα προνόμια και τα συμφέροντα που έχει εκθρέψει όλα αυτά τα χρόνια».

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση μετά από ανικανότητα και φαυλότητα μηνών, πανικόβλητη πλέον, βρίσκεται ξανά στο ίδιο σημείο κάνοντας τα ίδια λάθη. Αντί να περιορίσει τις δημόσιες δαπάνες και να προχωρήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα περιορίζουν την παρέμβαση του κράτους στην οικονομία, για πολλοστή φορά επιλέγει την υπερφορολόγηση των συνηθισμένων και εξαντλημένων ιδιωτών.
Ενώ διαφημίζει το νέο εθνικό φορολογικό σύστημα, αρνείται τον ουσιαστικό διάλογο και προχωρεί σε νέους έκτακτους φόρους, τέλη  και εισπρακτικά μέτρα που δεν θα αποδώσουν. Τις αποτυχίες στη φοροδιαφυγή και στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό προσπαθεί να τις καλύψει αυξάνοντας την πίεση στον ιδιωτικό τομέα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αδιόρθωτη, νοιάζεται πιο πολύ για να προστατεύσει τα προνόμια των κομματικών στρατών, αντί να υλοποιήσει σαρωτικές αλλαγές. Έτσι εξηγείται η θέσπιση προνομίων, όπως είναι η χορήγηση πρόωρων συντάξεων σε άνδρες δημοσίους υπαλλήλους 50 ή 52 ή 56 ετών, αυξάνοντας ανεξέλεγκτα τις δαπάνες του ασφαλιστικού συστήματος που εκτροχιάζουν το έλλειμμα.
Κυβέρνηση και παλιά κόμματα που βάζουν τα κομματικά κέρδη και το φόβο του πολιτικού κόστους πάνω από το εθνικό συμφέρον, συνεχίζουν να λειτουργούν με την παραδοσιακή αντίληψη που μας οδήγησε ως το χείλος της καταστροφής. Μόνο που τώρα ο χρόνος για το πολιτικό σύστημα τελείωσε, τα νούμερα δεν βγαίνουν και ο λογαριασμός της καταστροφής θα έρθει στα ελληνικά νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, τους μισθωτούς και τους ανέργους».

Γιάννης Μιχελάκης... Σήμερα, η αξιοπιστία της κυβέρνησης εξανεμίστηκε απολύτως.Ο κ. Παπανδρέου προσποιείται αμνησία ισχυριζόμενος πως πάντα κάποιος άλλος φταίει



Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Παρακολουθήσαμε, χθες, μια ομιλία του Πρωθυπουργού, που έδειχνε να αγνοεί όσα συνέβαιναν και όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν.
Παρακολουθήσαμε, σήμερα, ένα έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο για την οικονομία, που θα μπορούσε να είχε γίνει τις προηγούμενες ημέρες. Παρακολουθήσαμε μια συνέντευξη του κ. Βενιζέλου για νέα χαράτσια στην ακίνητη περιουσία, τα οποία - για άγνωστο λόγο - “ξέχασε”, χθες, ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του. Παρακολουθήσαμε τον Αντιπρόεδρο να απλώνει το χέρι προς τον εφοπλιστικό κόσμο, προς τον οποίο, ωστόσο, αρνείται την επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας.
Παρακολουθήσαμε και μια κοινή συνέντευξη Πρωθυπουργού και Αντιπροέδρου, από την οποία προέκυψαν μόνο θλιβερά συμπεράσματα:
  • Ο κ. Παπανδρέου προσποιείται αμνησία για όσα διέπραττε ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
  • Αμετανόητος και αναξιόπιστος, δεν έχει το πολιτικό θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του,  ισχυριζόμενος πως πάντα κάποιος άλλος φταίει.
  • Περιορίστηκε σε μια θλιβερή επανάληψη  - πόσες φορές ακούσαμε τα ίδια ακριβώς πράγματα (!) - που συνοδεύτηκε από ένα ακόμη δυσβάσταχτο χαράτσι.
  • Δεν έχει καμία πρόθεση αλλαγής της αποτυχημένης συνταγής, που βυθίζει τον τόπο στην ύφεση, την Αγορά στα λουκέτα και την κοινωνία στην ανεργία.
  • Επιχειρεί να φοβίσει τους Έλληνες, αντί να ακολουθήσει πολιτική ελπίδας και προοπτικής.
Το συμπέρασμα, τελικά, είναι ένα:
Η σημερινή κυβέρνηση είναι το πρόβλημα και όχι η λύση στα προβλήματα των Ελλήνων».  

Επίσης ο κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα νέα εισπρακτικά μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε:

«Δεν ανακόπτεται η ύφεση με νέα μέτρα ύφεσης, όπως αυτά που εξήγγειλε, προ ολίγου, ο κ. Βενιζέλος. Σήμερα,  η αξιοπιστία της κυβέρνησης εξανεμίστηκε απολύτως.
Οι συγκρούσεις των μελών της, η αδράνεια και η αναποτελεσματικότητά της, κατέληξαν σε νέα έκτακτα εισπρακτικά μέτρα, που ο κ. Παπανδρέου δεν τόλμησε να πει χθες, αφήνοντας σήμερα το έργο αυτό στον “αντ’ αυτού”. 
Νέα δυσβάστακτα μέτρα που ακυρώνουν τη χθεσινή ομιλία του κ. Παπανδρέου, επιβεβαιώνουν την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησής του και ρίχνουν νέα βάρη στις πλάτες των Ελλήνων.
Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει, ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν πλέον άλλα φορολογικά βάρη».

Επίσης ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Σήμερα η Κυβέρνηση αποδέχθηκε ότι απέτυχε, μετά το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, αφού τα νέα μέτρα, εισπρακτικού χαρακτήρα, δεν περιλαμβάνονται σε αυτό.
Γιατί, ενώ η Κυβέρνηση παραδέχεται ότι η ύφεση είναι μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις της, στο 5,3% για το 2011 από 3% που εκτιμούσε στον Προϋπολογισμό και 3,5% στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, εμμένει στην ίδια λανθασμένη “συνταγή” που την έχει ενισχύσει και, μάλιστα, σε μεγαλύτερη δοσολογία.
Και, ενώ αποδέχθηκε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για κατάργηση του “πόθεν έσχες” στην κατοικία, προσθέτει, μεταγενέστερα, νέες επιβαρύνσεις στην ακίνητη περιουσία».

Σταθερό προβάδισμα της Ν.Δ. Προηγείται με διαφορά 4 μονάδων του ΠΑΣΟΚ


Τη σταθερή υπεροχή της ΝΔ και του Α. Σαμαρά σε όλους τους δείκτες, καταγράφει η  έρευνα της εταιρείας Public Issue (Καθημερινή,11/9) με δειγματοληψία από 2 έως 7 Σεπτεμβρίου. Δεν έχει συμπεριληφθεί δηλαδή ο άμεσος απόηχος των νέων μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα.
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής που κάνει η εταιρεία, η ΝΔ συγκεντρώνει 32% και προηγείται με διαφορά 4 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 28%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 10,5%, ΣΥΡΙΖΑ 9%, ΛΑΟΣ 8%, Οικολόγοι-Πράσινοι 4%, Δημοκρατική Αριστερά 3%, Δημοκρατική Συμμαχία 1,5% και τα υπόλοιπα κόμματα συνολικά 4%. Σημειώνεται πάντως, ότι για άλλη μία φορά το ποσοστό του εκλογικού σώματος που δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει κανένα κόμμα στις εκλογές (αποχή, άκυρο, λευκό) παραμένει στο πολύ υψηλό 34,5%. 
Σημαντικό είναι το προβάδισμα της ΝΔ στο ερώτημα της παράστασης νίκης με 45% έναντι 17% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ, ενώ υπεροχή της ΝΔ και του Α. Σαμαρά καταγράφεται σε όλους τους βασικούς δείκτες αξιολόγησης. Συγκεκριμένα, στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Α. Σαμαράς συγκεντρώνει 37% θετικές γνώμες και προηγείται με 7 μονάδες διαφορά του Γ. Παπανδρέου (30%) και στη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων η ΝΔ συγκεντρώνει 33% και προηγείται με 8 μονάδες διαφορά του ΠΑΣΟΚ (25%), ενώ και στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού ο Α. Σαμαράς προηγείται με 27% έναντι 26% που αναλογεί στον Γ. Παπανδρέου.    
Σε κάθε περίπτωση, στη συγκεκριμένη αποτύπωση των στοιχείων δεν έχει μετρηθεί ο απόηχος των νέων μέτρων που άρον-άρον εξαγγέλλει η κυβέρνηση κάτω από τις πιέσεις της τρόικας λόγω μη επίτευξης των οικονομικών στόχων. Παρόλα αυτά, οι πολίτες αντιλαμβάνονται την κατάσταση της χώρας και δηλώνουν την απογοήτευσή τους, θεωρώντας, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, κατά 42% ότι έτσι όπως πάνε τα πράγματα η κατάσταση της οικονομίας θα χειροτερέψει, με μόνο το 27% να απαντά ότι θα καλυτερέψει, όταν τον προηγούμενο μήνα οι ίδιες απαντήσεις ήταν 38% θα χειροτερεύσει και 31% θα καλυτερέψει. Αντίστοιχα, το 82% απαντά σήμερα ότι η Ελλάδα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ πριν από ένα χρόνο, στη περυσινή ΔΕΘ, η ίδια απάντηση περιοριζόταν στο 66%.  

Πολιτικό Παρατηρητήριο

Μια χώρα πνιγμένη στα χρέη και την ανασφάλεια - ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΟΥΣ



ΜΙΑ ΑΤΕΡΜΟΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ χρεών απλώνεται σε όλη τη χώρα, με τους πολίτες να δοκιμάζουν τα όρια της αντοχής τους μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες οικονομικής ασφυξίας. Ο επαναπροσδιορισμός των προτεραιοτήτων μοιάζει συχνά να μην αποτελεί μια κάποια λύση. Ο οικογενειακός προγραμματισμός συνεχώς τελεί υπό αναθεώρηση, χωρίς να υπάρχουν διαθέσιμες εύκολες λύσεις, όταν ο ένας χρωστάει στον άλλον. Οι επιχειρήσεις στους εργαζόμενους και στο κράτος, το Δημόσιο στα ταμεία, οι φορείς στους προμηθευτές... Και όλοι στους δανειστές της χώρας. Αποτέλεσμα;

Η συνέντευξη Βενιζέλου live - Νέα έκτακτη εισφορά στα ακίνητα με ειδικό τέλος μέσω ΔΕΗ

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

- Κόβεται ένας μισθός από τους πολιτικούς και από τους κρατικούς αξιωματούχους
- Μέχρι τέλη Φεβρουαρίου η είσπραξη στο νέο χαράτσι
- Μπηχτές Βενιζέλου κατά Γερμανίας για αλλαγή στάσης
- Ομολογία αποτυχίας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού
- Νέα διάψευση στα σενάρια χρεοκοπίας που ο Βενιζέλος πιστεύει πως θα ξαναεμφανιστούν
- Επικοινωνία Παπανδρέου Βενιζέλου Σαμαρά πριν τις ανακοινώσεις
Νέα έκτακτη εισφορά περιμένει ΌΛΟΥΣ τους ιδιοκτήτες ακινήτων με στόχο την είσπραξη 2,5 δις ευρώ.
Το σχέδιο Βενιζέλου σημαίνει φορολόγηση από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο σε κάθε ακίνητο είτε αφορά πρώτη κατοικία είτε ακόμα και επαγγελματική στέγη.Το πλέον πιθανό είναι τα ποσά αυτά να τα πληρώσουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Κρίσιμες οι ανακοινώσεις Βενιζέλου με ορατό το ενδεχόμενο η χώρα να βρεθεί άμεσα ενώπιον οικονομικού αδιεξόδου. Οι πιέσεις προς τη χώρα μας είναι ισχυρές από την τρόικα και το διακύβευμα είναι η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου ύψους 8 δισ. ευρώ.

Έκτακτο ειδικό τέλος στα ακίνητα, από πενήντα λεπτά ως δέκα ευρώ, ανά τετραγωνικό μέτρο, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αποφασίστηκε, ομόφωνα, στην άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου που συγκλήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου πλαισίου για το έλλειμμα του φετινού, αλλά και του επόμενου κρατικού προϋπολογισμού, που θα ψηφιστεί, όπως είπε, νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η κλιμάκωση του τέλους θα εξαρτάται από κοινωνικά κριτήρια και η είσπραξη θα γίνει σε δόσεις μέχρι τον Φεβρουάριο. Με την εφαρμογή του μέτρου αυτού, αλλά και όλων των υπολοίπων, το 2012 θα έχουμε, για πρώτη φορά, πρωτογενές πλεόνασμα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι αυτό θα είναι «αποστομωτική απάντηση».

Δεν υπάρχει πρόβλημα με την τρόικα

Αυτά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε δεν έχουν σχέση με την αναχώρηση της τρόικας στις 2 Σεπτεμβρίου, εξήγησε ο κ. Βενιζέλος, αλλά εντάσσονται στη στάση ορισμένων σημαντικών κρατών της ευρωζώνης, όπως κακά εκλογικά αποτελέσματα ή προβλήματα σε κυβερνήσεις συνασπισμού.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, στην οργανωμένη σπέκουλα κατά του ευρώ με τη φημολογία περί αποπομπής της Ελλάδας από την ευρωζώνη, επισημαίνοντας ότι στην περιρρέουσα αυτή ατμόσφαιρα, χρειάζεται η Ελλάδα να δώσει μια απάντηση.

«Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε τη χώρα μας να γίνει το πρόσχημα για εξελίξεις που είναι εις βάρος μας», τόνισε, σημειώνοντας την ανάγκη να ανασχεθεί η ύφεση που σημαίνει, όπως είπε, ανεργία, αποεπένδυση και ανασφάλεια.

«Έχουμε μια μεγάλη ύφεση πάνω στην οποία οικοδομήθηκε το Μεσοπρόθεσμο - αυτή η ύφεση πρέπει να ανακοπεί. Αυτή είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητά μας γιατί η ύφεση σημαίνει ανεργία και ανασφάλεια», συμπλήρωσε.

"Κόκκινο πανί" ο Πέτρος Τατούλης από οπαδούς του Ηρακλή Θεσσαλονίκης

Κόκκινο πανί για τους φίλους του Ηρακλή είναι ο Πέτρος Τατούλης. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ και έγινε αντιληπτός, χθες , από οπαδούς των "κυανολεύκων" όταν εντοπίστησε σε κεντρικό καφέ της Θεσσαλονίκης  και πολιορκήθηκε δeχόμενος φραστική επίθεση από οπαδούς του Ηρακλή.
 "Κατέστρεψες ένα σύλλογο με ιστορία 103 χρόνων..Φύγε από την πόλη..είσαι ανεπιθύμητος" φώναζαν οι φίλοι του Ηρακλή. Ο λόγος αφορούσε τη στάση που κράτησε ο Αρκάς πολιτικός στο θέμα με τον υποβιβασμό του Ηρακλή, αφού ήταν ο πρώτος που παρενέβη, υπερασπίζοντας τον Αστέρα Τρίπολης.
Ο κ. Τατούλης αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στις αποφάσεις των δικαστηρίων για τον Αστέρα Τρίπολης ενώ όσο οι φραστικές επιθέσεις μεγάλωναν, αυτός,  αποχώρησε από το χώρο.

DERVENI CORINTH GREECE LIVE

Πόσοι και πώς θα μπουν στην εργασιακή εφεδρεία

Διαβάστε πόσοι θα μπουν σε εργασιακή εφεδρεία και τί προβλέπεται γι' αυτούς. Πώς θα γίνει η μοριοδότηση, ποιοι θα προηγηθούν στην κατάταξη.
Πριμοδότηση των ειδικών γνώσεων – μεταξύ αυτών διδακτορικό, μεταπτυχιακό, ξένες γλώσσες, χειρισμός Η/Υ- για το προσωπικό πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης που θα μπει σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με το Βήμα που παρουσιάζει το Προεδρικό Διάταγμα, επιλογή της κυβέρνησης φαίνεται να είναι η διάσωση κυρίως του εξειδικευμένου προσωπικού.

Και νέα φιλική ήττα η Κόρινθος από τον Πανηλειακό

Και νέα φιλική ήττα για την ομάδα της Κορίνθου , καθώς  χθες έχασε με 1 - 2 από τον Πανηλειακό του Σωτήρη Αντωνίου , στην έδρα της στη ρεβάνς του 1-0 στον Πύργο. Η ομάδα της Ηλείας  παρουσιάστηκε σοβαρη και πειθαρχημένη και πέτυχε την ανατροπή με σκόρερ και των δύο τερμάτων τον Ματθαίο Θωνιάτη.
Η " Μπάρτσα" προηγήθηκε στο 55' με πέναλτι του Σιώκου .Ο Πανηλειακός ισοφάρισε με σουτ φάουλ του Θωνιάτη  και πήρε τη νίκη μετά απο πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ : Δημαράκης, Φραγκάκης, Παπαευθυμίου, Σπυρόπουλος, Φύλλης, Μαργιόλης, Δημητριάδης, Σιώκος, Παππάς Χρ., Νικολόπουλος, Λαμπρογεώργος (έπαιξαν και οι Σγουρός, Ντερτιλής, Ασημακόπουλος, Καρατζάογλου, Μπαλτζής και Δανιήλ).
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ:Θεωδορακόπουλος,Σωτηρόπουλος,Βατσής,Κολόκας,Ακπαρίδης,Μαζιώτης (25 λ.τ.Δημόπουλος),Νικολόπουλος,Καφαντάρης,Κρυστάλλης,Μπράβος,Λώττας. Στο 2ο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι Καπετανάκης,Λαμπρόπουλος,Ταφαρλής,Κάλφας,Πλαστουργός,Κυριακίδης,Τριγάζης

Οι Έλληνες ομογενείς, θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου

Ανάμεσα στα 2.977 θύματα από 93 διαφορετικές εθνικότητες των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον, υπήρχαν 36 άτομα ελληνικής καταγωγής. Ο αριθμός, όμως, των Ελληνοαμερικανών μπορεί να είναι μεγαλύτερος, επειδή είναι πολύ πιθανό να υπήρχαν και άλλοι ομογενείς, που έχασαν τη ζωή τους εκείνη τη μέρα, αλλά δεν είχαν ελληνικό όνομα (κυρίως από μεικτούς γάμους) και οι συγγενείς τους δεν ανέφεραν κάτι σχετικό στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής ή σε ελληνική διπλωματική υπηρεσία στις ΗΠΑ.
Οι 35 σκοτώθηκαν στους δίδυμους πύργους και ένας (κυπριακής καταγωγής), ο Μιχάλης Ταρρού, ήταν μέλος του πληρώματος της «United Airlines» που χτύπησε σ' ένα από κτίρια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, στο Μανχάταν.
Τρία από τα θύματα της Ομογένειας είχαν γεννηθεί στην Ελλάδα. Πρόκειται για τους Προκόπη Πολ Ζώη, Βασίλειο Χαράμη και Κατερίνα Μπαντή.
Το πιο νεαρά θύματα ελληνικής καταγωγής ήταν ο 23χρονος Άντριου Στεργιόπουλος, η 26χρονη Τζένιφερ Τζέμης, η 27χρονη Ιωάννα Αχλαδιώτη, η 29χρονη Ντανιέλα Κουσούλη και ο 31χρονος Γιάννης Κατσιματίδης.
Από το συνολικό αριθμό των θυμάτων, οι 343 ήταν πυροσβέστες και οι 60 ήταν αστυνομικοί.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό, Αντί απολογίας προτίμησε πολυπαιγμένη κασέτα

Την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η ομιλία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην 76η ΔΕΘ.

Γιάννης Μιχελάκης...Αντί να απολογηθεί για τα αδιέξοδα, που έφερε η πολιτική του, προτίμησε την πολυπαιγμένη κασέτα, ότι για όλα φταίνε οι άλλοι

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στην ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Πρωθυπουργός πήγε στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, αλλά εγκαίνια δεν έκανε. Μίλησε στους εκπροσώπους των παραγωγικών ομάδων, αλλά για την παραγωγή δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο και ουσιαστικό.
Τον καλέσαμε να υιοθετήσει, ορισμένες –έστω- από τις προτάσεις μας για μείωση της φορολογίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων, μείωση του ΦΠΑ, στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητας, επανασύσταση των Υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας. Δεν το έκανε.
Μίλησε για την ιστορία μιας διαπραγμάτευσης που ποτέ δεν τόλμησε.
Αντί να απολογηθεί για τα αδιέξοδα, που έφερε η πολιτική του, προτίμησε την πολυπαιγμένη κασέτα, ότι για όλα φταίνε οι άλλοι. 
Προσπάθησε, με σενάρια καταστροφής, να κάνει το άσπρο – μαύρο ξεχνώντας, ότι όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας τα spreads ήταν 130 μονάδες βάσης και σήμερα έχουν εκτοξευθεί στις 1.900 μονάδες!
Ο κόσμος είδε, έμαθε, έπαθε και ξέρει. Ο Πρωθυπουργός, με την εμμονή του, σε μια λάθος συνταγή και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησής του, προκαλεί ένταση των διεθνών πιέσεων, αβεβαιότητα και ανησυχία στους πολίτες, φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, ακόμη βαθύτερη ύφεση, στέγνωμα της αγοράς, κατάθλιψη και οργή στην κοινωνία.
Αν αυτά είχε να πει ο κ. Παπανδρέου, καταλαβαίνουμε γιατί προσπαθούσε επί μέρες να αποφύγει τη Θεσσαλονίκη».

Το σχόλιο του γραφείου τύπου του ΚΚΕ
«Είναι ανατριχιαστικό αλλά αποκαλυπτικό για το πού οδηγούν το λαό, το ότι ο πρωθυπουργός υπόσχεται έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια. Όλα τα άλλα που είπε δεν μπορούν να κρύψουν τα καπιταλιστικά αδιέξοδα, τη βαθιά κρίση και τις αντιθέσεις τους στην ΕΕ, τις βαριές αλυσίδες που επιχειρούν να φορέσουν στο λαό για να τον καταδικάσουν μόνιμα στη φτώχεια και στη δυστυχία. Ο λαός έχει τη δύναμη να σωθεί από την πτώχευση, την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ για μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία των ριζικών αλλαγών, για αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους, με λαϊκή εξουσία».

Χαλασμένο Μίξερ
Προεκλογική χαρακτήρισε την ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στις παραγωγικές τάξεις στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Σε δήλωσή του μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, ο κ.Καρατζαφέρης είπε ότι ο κ.Παπανδρέου "έκανε μια προεκλογική ομιλία που θα μπορούσε να είχε κάνει το 2009, ζει στον κόσμο του" και ανέφερε ότι θα λάβει απάντηση "την ερχόμενη Τετάρτη το βράδυ στον ίδιο χώρο" .
Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΛΑ.Ο.Σ υπογραμμίζεται πως «ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να αλέσει ό,τι απέμεινε από την Ελλάδα σε χαλασμένο μίξερ. Του θυμίζουμε τι είχε πει ο πατέρας του για το ΠΑΣΟΚ, προσαρμοσμένο στην πατρίδα: Η Ελλάδα δεν χαρίζεται, δεν τεμαχίζεται, δεν κληρονομείται».

Ο ΣΥΝ
«Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ για άλλη μια φορά διατύπωσε την απόλυτη προσήλωσή του στην εφαρμογή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΝ για την ομιλία του πρωθυπουργού.

« Πρόκειται για την πολιτική που διαλύει την οικονομία, χρεοκοπεί την κοινωνία και οδηγεί ολοταχώς τη χώρα στην περιθωριοποίηση» τονίζεται και πως «η εκτίναξη της ανεργίας, η επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα, η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, της δημόσιας εκπαίδευσης και υγείας και το κλείσιμο χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων είναι η εφιαλτική εικόνα της σημερινής πραγματικότητας». Στην ανακοίνωση του ΣΥΝ υπογραμμίζεται πως «για τον πρωθυπουργό κάθε κοινωνική και επαγγελματική ομάδα αποτελεί αδιακρίτως συντεχνία ενώ στη νεοφιλελεύθερη δογματική του αντίληψη ο δημόσιος τομέας, τα δημόσια αγαθά, το δικαίωμα στην εργασία είναι πλέον έννοιες εξοβελισμένες. Άλλωστε ο δικομματισμός υπονόμευσε τη λειτουργία του δημοσίου, χρησιμοποιώντας το αποκλειστικά για την αναπαραγωγή του. Στην προσπάθεια της βίαιης εφαρμογής της πολιτικής του μνημονίου η κυβέρνηση υπονομεύει την ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας, αγνοώντας τη λαϊκή βούληση και υιοθετώντας τη βία και τον αυταρχισμό» .
Ο ΣΥΝ χαρακτηρίζει «επικίνδυνη» την κυβέρνηση και τονίζει πως η πολιτική της «πρέπει να ανατραπεί» .

Δημοκρατική Αριστερά
"Δοκιμασμένη μέθοδος η φυγή προς τα μπρος με υποσχέσεις", αναφέρει στο σχόλιο της η Δημοκρατική Αριστερά, η οποία τονίζει πως "όταν επαναλαμβάνεται σε κάθε κρίσιμη στιγμή, όταν δεν έχει καμιά επαφή με το παρόν που βοά, τότε καμιά ζωντανή δύναμη της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορεί να κινητοποιήσει".

Τίποτα νεότερο
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, δεν πρόσθεσε τίποτα νεότερο από όσα συνηθίζει μόνο να εξαγγέλλει. Τα ελλείμματα όμως δεν περιορίζονται με συμβιβασμούς με τα συμφέροντα και τις συντεχνίες του δημόσιου τομέα. Πρωτογενή πλεονάσματα δεν επιτυγχάνονται με αναβολές και καθυστερήσεις στον περιορισμό του μεγέθους του κράτους. Η κυβέρνηση, υποχρεούται πλέον να ξεπεράσει την αδυναμία της στην εφαρμογή των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων και να περάσει από τη φάση των εξαγγελιών στην περίοδο της υλοποίησης των αναγκαίων υπερβάσεων».

Αιμοδοσία σήμερα στο Ξυλόκαστρο

Σήμερα Κυριακή από τις 9 το πρωί ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου, διοργανώνει Εθελουσία Αιμοδοσία στα Γραφεία του, επί της Αγίου Βλασίου 20. Η αιμοδοσία θα επαναληφθεί και την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου από τις 4 το απόγευμα.