Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Η συνέντευξη Βενιζέλου live - Νέα έκτακτη εισφορά στα ακίνητα με ειδικό τέλος μέσω ΔΕΗ

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

- Κόβεται ένας μισθός από τους πολιτικούς και από τους κρατικούς αξιωματούχους
- Μέχρι τέλη Φεβρουαρίου η είσπραξη στο νέο χαράτσι
- Μπηχτές Βενιζέλου κατά Γερμανίας για αλλαγή στάσης
- Ομολογία αποτυχίας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού
- Νέα διάψευση στα σενάρια χρεοκοπίας που ο Βενιζέλος πιστεύει πως θα ξαναεμφανιστούν
- Επικοινωνία Παπανδρέου Βενιζέλου Σαμαρά πριν τις ανακοινώσεις
Νέα έκτακτη εισφορά περιμένει ΌΛΟΥΣ τους ιδιοκτήτες ακινήτων με στόχο την είσπραξη 2,5 δις ευρώ.
Το σχέδιο Βενιζέλου σημαίνει φορολόγηση από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο σε κάθε ακίνητο είτε αφορά πρώτη κατοικία είτε ακόμα και επαγγελματική στέγη.Το πλέον πιθανό είναι τα ποσά αυτά να τα πληρώσουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Κρίσιμες οι ανακοινώσεις Βενιζέλου με ορατό το ενδεχόμενο η χώρα να βρεθεί άμεσα ενώπιον οικονομικού αδιεξόδου. Οι πιέσεις προς τη χώρα μας είναι ισχυρές από την τρόικα και το διακύβευμα είναι η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου ύψους 8 δισ. ευρώ.

Έκτακτο ειδικό τέλος στα ακίνητα, από πενήντα λεπτά ως δέκα ευρώ, ανά τετραγωνικό μέτρο, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αποφασίστηκε, ομόφωνα, στην άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου που συγκλήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου πλαισίου για το έλλειμμα του φετινού, αλλά και του επόμενου κρατικού προϋπολογισμού, που θα ψηφιστεί, όπως είπε, νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η κλιμάκωση του τέλους θα εξαρτάται από κοινωνικά κριτήρια και η είσπραξη θα γίνει σε δόσεις μέχρι τον Φεβρουάριο. Με την εφαρμογή του μέτρου αυτού, αλλά και όλων των υπολοίπων, το 2012 θα έχουμε, για πρώτη φορά, πρωτογενές πλεόνασμα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι αυτό θα είναι «αποστομωτική απάντηση».

Δεν υπάρχει πρόβλημα με την τρόικα

Αυτά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε δεν έχουν σχέση με την αναχώρηση της τρόικας στις 2 Σεπτεμβρίου, εξήγησε ο κ. Βενιζέλος, αλλά εντάσσονται στη στάση ορισμένων σημαντικών κρατών της ευρωζώνης, όπως κακά εκλογικά αποτελέσματα ή προβλήματα σε κυβερνήσεις συνασπισμού.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, στην οργανωμένη σπέκουλα κατά του ευρώ με τη φημολογία περί αποπομπής της Ελλάδας από την ευρωζώνη, επισημαίνοντας ότι στην περιρρέουσα αυτή ατμόσφαιρα, χρειάζεται η Ελλάδα να δώσει μια απάντηση.

«Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε τη χώρα μας να γίνει το πρόσχημα για εξελίξεις που είναι εις βάρος μας», τόνισε, σημειώνοντας την ανάγκη να ανασχεθεί η ύφεση που σημαίνει, όπως είπε, ανεργία, αποεπένδυση και ανασφάλεια.

«Έχουμε μια μεγάλη ύφεση πάνω στην οποία οικοδομήθηκε το Μεσοπρόθεσμο - αυτή η ύφεση πρέπει να ανακοπεί. Αυτή είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητά μας γιατί η ύφεση σημαίνει ανεργία και ανασφάλεια», συμπλήρωσε.