Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Ταξιδεύεις τον χειμώνα; Προετοιμάσου; | Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

 


Εκδήλωση πίτας ΚΑΠΗ Ξυλοκαστρου-Δερβενίου

  

 

Τα δύο ΚΑΠΗ του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους και θα ανταλλάξουν ευχές για την νέα χρονιά, την Τρίτη στις 30 Ιανουαρίου, ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, στους χώρους τους. Το ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου στις 11.00 το πρωί και το ΚΑΠΗ Δερβενίου στις 17.00.

Κηφισιά - Άρης 0-1: «Καθάρισε» με Φετφατζίδη

 Κηφισιά - Άρης 0-1: «Καθάρισε» με Φετφατζίδη 

Επιστροφή στις νίκες για τον Άρη καθώς με γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη στο 16' επικράτησε στην Καισαριανή της Κηφισιάς με 1-0 και συνέχισε την ασφαλή πορεία του στην εξάδα του πρωταθλήματος. Την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην τελευταία θέση, καθώς παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση. Καθώς η άμυνα του Άρη με ηγέτη τον Φαμπιάνο δεν άφησε να γίνουν πολλές φάσεις.

Πανσερραϊκός - Βόλος 2-2: «Χ»τύπησε στις καθυστερήσεις των δύο ημιχρόνων ο Βόλος τα «λιοντάρια»

 Πανσερραϊκός - Βόλος 2-2: «Χ»τύπησε στις καθυστερήσεις των δύο ημιχρόνων ο Βόλος τα «λιοντάρια» 

Έτοιμος να πανηγυρίσει την τρίτη σερί νίκη του ήταν ο Πανσερραϊκός κόντρα στον, απόντο πέντε αγωνιστικές και τρίτο από το τέλος, Βόλο αφού είχε γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση, αλλά τελικά υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 2-2, από ένα πέναλτι που προκάλεσε...χαμό στους πάγκους των δύο ομάδων!

Τo ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους (με τους ίδιους 11 που ξεκίνησαν με τον ΠΑΣ Γιάννινα και χωρίς τους Χατζηστραβό, Ουεντραόγκο και Μασαρίποφ) να μπαίνουν φουριόζοι έχοντας τρεις καλές στιγμές μετά από δημιουργία του Ντάνκερλουι αλλά ο Κόβακς ήταν σταθερός στην κεφαλιά του Τομάς.

Τέλος οι μεταγραφές για τον Ολυμπιακό

Τέλος οι μεταγραφές για τον Ολυμπιακό  

Στην απόκτηση έξι ποδοσφαιριστών προχώρησε ο Ολυμπιακός τον Ιανουάριο. Η ομάδα του Πειραιά προσπάθησε να καλύψει τις τρύπες που υπήρχαν στο ρόστερ αποκτώντας έξι παίκτες, αριθμός που είναι μεγάλος για χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ενώ η φημολογία και γι' άλλες μεταγραφές συνεχίζεται.

Από την πλατεία Αλεξάνδρας, ωστόσο βάζουν φρένο σε όλα αυτά. Σύμφωνα με τους Πειραιώτες ο Ολυμπιακός δεν θα προχωρήσει σε άλλη μεταγραφή. Μάλιστα η άποψη που υπάρχει είναι πως αποκτήθηκαν έξι παίκτες εκ των οποίων οι πέντε είναι για να παίζουν βασικοί. Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να αποκτήσει τους Ερνάντες και Ράντονιτς, αλλά αυτό δεν συνέβη για διάφορους λόγους. Έτσι εδώ τελειώνουν οι μεταγραφές και ότι να γίνει πλέον θα γίνει το καλοκαίρι.

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει με κανονική μεταγραφή τους Ζέλσον Μαρτίνς, Τσικίνιο και Νέλσον Άμπι. Με τη μορφή του δανεισμού αποκτήθηκαν οι Νταβίντ Κάρμο, Αντρέ Όρτα και Φραν Ναβάρο.

 

Παναιτωλικός – Λαμία 1-2: Τρίποντο για πλέι οφ στο ντέρμπι της Ρούμελης

Παναιτωλικός – Λαμία 1-2: Τρίποντο για πλέι οφ  

Η…τρελή φετινή πορεία της Λαμίας δεν σταμάτησε ούτε στο Αγρίνιο. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου κέρδισε 2-1 τον Παναιτωλικό και σκαρφάλωσε στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Αντίθετα τα «καναρίνια» παραμένουν χαμηλά, μετρώντας πλέον τέσσερις σερί ήττες!

Η Λαμία μπήκε δυνατά και…έπιασε στον ύπνο τον Παναιτωλικό που δεν είχε ενέργεια και καθαρό μυαλό. Οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν, σκόραραν με τον Μάλτσι στο 11ο

ΑΙΓΙΟ: Εορτασμός της επετείου της έναρξης της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5uJlzoskr8Y42BbpzDNiasQNJGy_v5Qk99BTLCRvsfM0YX7xCp-Gpt7n7CjeE17QK11nZXhYyOPasc8cEIY0yhkPEAvwOk90fiQCDsdJix_hbn0EnMZUD0m2-wUnJgZZttA4NepIGYBi9hVIZ-v7oT674-yDvDSNukiTXebsN5syUdepyJ_wwRVusgg_e/s16000-rw/KAL_4721.JPG 

Με κάθε προβλεπόμενη λαμπρότητα τιμήθηκε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στο Αίγιο η επέτειος της έναρξης της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας, του κορυφαίου προεπαναστατικού πολιτικού γεγονότος που πυροδότησε τις εξελίξεις για την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Το πρωί εψάλη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου και ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Νικόλαο Αναστασόπουλο, Καθηγητή Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στον σύντομο

Πάτρα: Ο Δημήτρης Τσιόδρας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές

 Πάτρα: Ο Δημήτρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τη... 

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Δημήτρης Τσιόρδας, παρευρέθηκε στην πρώτη διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας για τη νέα χρονιά.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους Πατρινούς πολιτικούς Παύλο Μαρινάκη και Μιχάλη Μπεκίρη με τους οποίους έχει καθημερινή συνεργασία, και αυτό διότι θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής στις επερχόμενες ευρωεκλογές του καλοκαιριού. Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας πρόκειται για εκλογές ιδιαίτερης σημασίας για να δοθεί το μήνυμα ότι η Ελλάδα βαδίζει σε ένα κλίμα πολιτικής εμπιστοσύνης.

Φυσικοί τρόποι για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας και να προστατευτείτε από τις ιώσεις

 

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Καθημερινά το Ανοσιακό σου Σύστημα σε προστατεύει από χιλιάδες μικρόβια που βρίσκονται γύρω σου και μπορούν να σου προκαλέσουν ασθένεια. Το Ανοσιακό σου Σύστημα το κάνει αυτό με τόσο αποτελεσματικό τρόπο που ούτε καν προσέχεις ότι λειτουργεί.

Σε μία ιογενή πνευμονία, τα αντιβιοτικά δεν έχουν καμία χρησιμότητα. Τα αντιιικά φάρμακα που έχουμε κατά της γρίπης επίσης δεν θα λειτουργήσουν. Η θεραπεία εξαρτάται από τη δύναμη του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Ιδού, λοιπόν, κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε καθημερινά έτσι ώστε να περιορίσουμε έστω λίγο τον κίνδυνο, δυναμώνοντας το ανοσοποιητικό μας. Προσοχή, οι συμβουλές αυτές ΔΕΝ αποτελούν κάποιο μαγικό αντίδοτο. ......................

read more


Πρόσκληση σε κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας

 

Με μεγάλη μας χαρά, σας προσκαλούμε στην ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας. Αυτή η εκδήλωση αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή για εμάς, καθώς είναι μια ευκαιρία να συναντηθούμε με αγαπητούς συναδέλφους, να ανταλλάξουμε ευχές και να ενισχύσουμε το συναδελφικό μας πνεύμα.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024, στις 07:00 μ.μ., στο Toucan Bistrot (Κολιάτσου 40, Κόρινθος). 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα έχουμε την τιμή να αναγνωρίσουμε και να τιμήσουμε τους συναδέλφους μας που αφυπηρέτησαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, αναδεικνύοντας τη συνεισφορά τους στα γράμματα και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Για το Δ.Σ. του Συνδέσμου, τον συντονισμό της δράσης έχει αναλάβει ο Νίκος Διπλός.

Η παρουσία σας θα είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντική.

Σας περιμένουμε,

--

Για το Δ.Σ.,

 

Ο Πρόεδρος

Μιχαήλ Ι. Μαρίνης· PhD



Σύνδεσμος Φιλολόγων Κορινθίας

Η Γενική Γραμματέας

Ολυμπία Δρόσου· MA


Μεσολόγγι: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου,

 khdeia-mpampi-arthrou 

Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Μεσολόγγι η κηδεία του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τις 4 Ιανουαρίου και η σορός του εντοπίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (22/1) έπειτα από 18 ημέρες ερευνών σε ένα αυλάκι του βάλτου στον Κάμπο Ευηνοχωρίου. Ο Μπάμπης Κούτσικος έχασε τη ζωή του από πυροβολισμούς με καραμπίνα και ο δράστης φέρεται να χρησιμοποίησε φυσίγγια για αγριογούρουνο. 

Η μητέρα του αδικοχαμένου Μπάμπη έφτασε στην εκκλησία υποβασταζόμενη από τις δύο κόρες της και αδερφές του 31χρονου, οι οποίες όλο αυτό το διάστημα δεν σταμάτησαν να ψάχνουν σε βάλτους και σε χωράφια το αγαπημένο τους πρόσωπο.  Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές κατά την άφιξη του φερέτρου στο  χώρο της εκκλησίας με το πληθος να χειροκροτεί και τη μητέρα να σπαράζει «αχ παιδάκι μου». 

Φίλοι, συγγενείς αλλά και απλός κόσμος που συμμετείχε στις έρευνες το προηγούμενο διάστημα για τον εντοπισμό του Μπάμπη έφτασαν στο ναό με λουλούδια στα χέρια και είπαν το τελευταίο «αντίο» στον 31χρονο που με το τραγικό του τέλος έχει συγκλονίσει το Μεσολόγγι.
 

Νέο θρίλερ στο Μεσολόγγι - Πήγε για ψάρεμα στον Αχελώο και αγνοείται

  

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας, καθώς ένας 30χρονος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Αχελώου ποταμού και αγνοείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έξι άτομα ψάρευαν στην όχθη του ποταμού κοντά στην Κατοχή Μεσολογγίου όταν ο 30χρονος είπε στη γυναίκα του ότι θα κάνει μια βουτιά. Έβγαλε τα ρούχα του κι έπεσε στο νερό και παρασύρθηκε. 

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό του ΑΤ Αιτωλικού ενώ σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον Αχελώο ποταμό για την ανεύρεση του αγνοούμενου άντρα.

Στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος 6 πυροσβέστες με δύο οχήματα ενώ στο Μεσολόγγι μετέβη η ομάδα ορμητικών νερών της ΕΜΑΚ και μια ομάδα με συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών.