Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Τέλη κυκλοφορίας: Κατάθεση πινακίδων ψηφιακά και τις κρατάμε σπίτι – Τα πρόστιμα σε περίπτωση παράβασης

 Τέλη κυκλοφορίας: Κατάθεση πινακίδων ψηφιακά και τις κρατάμε σπίτι - Τα πρόστιμα σε περίπτωση παράβασης 

Ψηφιακή κατάθεση πινακίδων καθιερώνει το υπουργείο Οικονομικών με διάταξη νόμου η οποία κατατέθηκε στη Βουλή.

Η τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου καθιερώνει την  ψηφιακή «κατάθεση» πινακίδων για όσα οχήματα τεθούν σε ακινησία.

Στην ουσία οι ιδιοκτήτες που θέλουν να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία το 2021 θα δηλώνουν τον αριθμό κυκλοφορίας σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα κρατούν τις πινακίδες σπίτι τους. Αν εντοπιστούν να

Κορωνοϊός – Μητσοτάκης: Κλειστή η νυχτερινή διασκέδαση μέχρι να έχουμε τα εμβόλια – Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο

  

Σε ανοιχτή συζήτηση συμμετέχει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο 31ο Greek Economic Summit. Ανοιχτή συζήτηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 31ου Greek Economic Summit.

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα βγει ισχυρότερη μετά το πέρας της πανδημίας εξέφρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διαδικτυακή συζήτηση με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Lee C. Bolinger, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ «World Leaders».


 

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός, μιλώντας διαδικτυακά με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Columbia Λι Μπόλινγκερ (Lee C. Bolinger), στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ «World Leaders», αποκάλυψε ότι η επαναλειτουργία των μπαρ και νυχτερινή διασκέδαση θα καταστεί εφικτή μόνο όταν έχουμε τα εμβόλια.

Ως προς την εστίαση και το λιανεμπόριο θα ανοίξουν σταδιακά και με πολλούς περιορισμούς.

Καιρός: Προβλήματα από την ξαφνική νεροποντή στην Ζάκυνθο – Βροχές και κρύο και την Πέμπτη

 Καιρός: Προβλήματα από την ξαφνική νεροποντή στην Ζάκυνθο - Βροχές και κρύο και την Πέμπτη 

Πολλά προβλήματα προκάλεσε στη Ζάκυνθο η ξαφνική νεροποντή που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δέχεται 14 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το νησί κράτησε μόνο λίγη ώρα αλλά ήταν τόσο έντονη ώστε να πλημμυρίσουν οι δρόμοι του νησιού, πολλά υπόγεια σπιτιών αλλά και επιχειρήσεων. 

Συνεργεία του Δήμου Ζακύνθου και της Π.Ε. Ζακύνθου βρίσκονται επί ποδός με μηχανήματα και με όλο το προσωπικό τους, καθώς πολλά φρεάτια αλλά και χαντάκια ήταν βουλόμενα από φερτά υλικά τα οποία κάλυπταν τις σχάρες, ενώ σε μερικά σημεία είχαν φυτρώσει χόρτα.

Όλος ο μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020 προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική και Βόρεια Θεσσαλία, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα και στο Ιόνιο, οι οποίες μετά το απόγευμα θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν κυρίως τα κεντρικά και νότια τμήματα. Η ορατότητα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 9 βαθμούς), 8 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 10 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 20 βαθμούς στην Κρήτη, 5 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 17 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και μετά το απόγευμα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

 

Tablet σε μαθητές διέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ζαχάρως

 

Σε μια αξιέπαινη κίνηση προχώρησε χθες ο Εμπορικός Σύλλογος Ζαχάρως, που αγόρασε και διέθεσε σε όλες τις σχολικές μονάδες της περιοχής ηλεκτρονικές συσκευές tablet προκειμένου να καλυφθούν όποια κενά υπάρχουν και παιδιά να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση.

Η δράση αυτή του συλλόγου έγινε σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολικών μονάδων της Ζαχάρως, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να στηρίξουν έμπρακτα τους μαθητές της πόλης κατά τη διάρκεια αυτών των πρωτόγνωρων συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κορινθίας για την δημόσια υγεία

  

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, διοργανώνει ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση.

Θέμα αυτής: «Η δημόσια υγεία στην εντατική-διαχειριστική ανεπάρκεια ή πολιτική ιδεοληψία;»

Η δράση θα γίνει την Παρασκευή, 4 του μήνα, στις 6.30 το απόγευμα.

Ομιλητής θα είναι ο Ανδρέας Ξανθός, τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα μιλήσει επίσης και ο Σταμάτης Βαρδαρός, επιστημονικός συντονιστής, του τομέα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα παρέμβουν ο Γιώργος Ψυγογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και η Μαρία Θελερίτη, μέλος της κεντρικής επιτροπής, τέως βουλευτής.

Θα συμμετέχουν στη συζήτηση και εκπρόσωποι του τομέα υγείας της Κορινθίας.

Την ανοιχτή συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Τζένη Σουκαρά.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος -Ερωτήσεις στο syriza.korinthias@gmail.com

Η δρώμενο θα μεταδοθεί ζωντανά, στις επίσημες σελίδες της Νομαρχιακής Επιτροπής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στο Facebook και το YouTube .

Πέθανε η ηθοποιός Δάφνη Σκούρα

 Πέθανε η ηθοποιός Δάφνη Σκούρα 

Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 95 ετών, άφησε η ηθοποιός Δάφνη Σκούρα.

Γεννημένη στην Αθήνα, η Δάφνη Σκούρα, στις 15 Νοεμβρίου 1925, από πατέρα με καταγωγή από τη Στερεά Ελλάδα και Μικρασιάτισσα μητέρα, σπούδασε υποκριτική στη Σχολή της Μαρίκας Κοτοπούλη και ακολούθως στο Εθνικό Θέατρο. Συνεργάστηκε με πολλά από τα μεγάλα ονόματα της σκηνής, όπως τους: Νίκο Χατζίσκο, Βασίλη Διαμαντόπουλο, Μίμη Φωτόπουλο, Λυκούργο Καλλέργη, Μάνο Κατράκη κ.ά.

Επίσης, πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ έλαβε μέρος σε θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές.

Η Δάφνη Σκούρα υπήρξε σύζυγος του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, δικηγόρο Ευάγγελο Μαχαίρα. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας ανέπτυξε αντιστασιακή δράση, ενώ ήταν μέλος της “Νεολαίας Λαμπράκη”. Παράλληλα, συμμετείχε ενεργά στο φιλειρηνικό κίνημα. 

Η κηδεία της θα γίνει αύριο, Πέμπτη (03.12.2020), στο Μάτι Αττικής.

 

Συντάξεις Ιανουαρίου 2021: Νωρίτερα από ποτέ θα πληρωθούν ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, Δημόσιο - Οι ημερομηνίες

 Συντάξεις Ιανουαρίου 2021: Νωρίτερα από ποτέ θα πληρωθούν ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, Δημόσιο - Οι ημερομηνίες 

Με γεμάτες τσέπες θα αποχαιρετήσουν το 2020 χιλιάδες συνταξιούχοι, καθώς πριν τα Χριστούγεννα αναμένεται να καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Συγκεκριμένα με τη διάταξη του νόμου 4611/2019 (ΦΕΚ Τεύχος A 73/17.05.2019) με τίτλο –Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις– καθορίζονται νέες ημερομηνίες πληρωμής των κύριων συντάξεων.

ΔΕΡΒΕΝΙ: Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) κρουσμάτων κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ ( Προαύλιος χώρος του Ι.Νάου Αγ. Ιωάννη Πέμπτη 03/12 - 10:00 με 13;00)..

 Δωρεάν ΤΕΣΤ Ανίχνευσης Κορονοϊού στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης 

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθούν δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) κρουσμάτων κορονοϊού με κινητές μονάδες σε πολίτες, στο πλαίσιο ευρύτερων δειγματοληπτικών ελέγχων από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου και τον Ερυθρό Σταυρό.

Πέμπτη 03/12 στην Κοινότητα Δερβενίου :
Προαύλιος χώρος του Ι.Νάου Αγ. Ιωάννη.

Παρασκευή 04/12 στην Κοινότητα Ξυλοκάστρου :
Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Η διενέργεια των τεστ θα ξεκινήσει στις 10.00 μ.μ. και θα διαρκέσει έως και τη 13.00 μ.μ., με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.

Οι πολίτες που θα υποβληθούν στο τεστ πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους ταυτότητα, το ΑΜΚΑ και το κινητό τους τηλέφωνο, ενώ για τη μετάβασή τους θα χρησιμοποιούν τον κωδικό 1.

Βασικός σκοπός των δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης είναι η πρόληψη, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και έχουν ως στόχο να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

ΑΕΛ - Άρης 0-3: Πέρασε από το Αλκαζάρ με Μάνο και γκολάρα Σίλβα και έπιασε κορυφή ( Βαθμολογία)

 ΑΕΛ - Άρης 0-3: Πέρασε από το Αλκαζάρ με Μάνο και γκολάρα Σίλβα  

Ο Άρης έδειξε χαρακτήρα και λίγες μέρες μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό, επέστρεψε στις νίκες.Ο Άρης επικράτησε 3-0 της ΑΕΛ στο Αλκαζάρ στον εξ αναβολής αγώνα για την 6η αγωνιστική της Super League, με τον Δημήτρη Μάνο να σημεώνει δυο γκολ (28’, 73’) και τον Σίλβα στο 96' να βάζει το κερασάκι στην τούρτα με ένα καταπληκτικό γκολ! 

Με την νίκη του αυτή στη Λάρισα , ο Άρης έπιασε τους νταμπλούχους Ελλάδας στην κορυφή, με τους «ερυθρόλευκους» βέβαια να έχουν και ματς λιγότερο.

Super League 2 & Football League: Παρέμβαση ΠΣΑΠ στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων

Super League 2 & Football League: Παρέμβαση ΠΣΑΠ στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων 

Την άμεση επανεκκίνηση όλων των επαγγελματικών κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου ζήτησε μέσω ανακοίνωσης την Τετάρτη (2/12) ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-παρέμβαση του ΠΣΑΠ προς την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων:

Τα κρούσματα από τον Κορωνοϊό στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο από την αρχή της πανδημίας

 

Κορωνοϊός - Σοκ με τους 34 νέους θανάτους και τα 2556 νέα κρούσματα - 207 οι διασωληνωμένοι

Σαρανταένα (41) νέα κρούσματα κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης άλλα 27 κρούσματα κατεγράφησαν στις Περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ηλείας, 

Σήμερα 2/12 κατεγράφησαν, συνολικά 68 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 3.385 ( 1.820) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (23),  Μεσσηνίας  (12) ,  Κορινθίας (2), Ηλείας (4), Αργολίδα (4) , Αρκαδία (14) και Λακωνία (9) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 17 θάνατοι ( 14 στην Αχαΐα, 2 στην Ηλεία και 1 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               1.192 (14)

Π.Ε. Μεσσηνίας          589 (0) 

Π.Ε. Κορινθίας           491 (1) 

Π.Ε. Ηλείας                373 (2)

Π.Ε. Αργολίδας          349 (0) 

Π.Ε. Αρκαδίας            251 (0)

Π.Ε. Λακωνίας           140  (0)

2.186 νέα κρούσματα κορονοϊού, 89 νεκροί και 613 διασωληνωμένοι / Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων

 Κορωνοϊός – κρούσματα 02/12: 2186 κρούσματα, 89 νεκροί και 613 διασωληνωμένοι 

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώνουμε 2186 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Αναλυτικότερα:

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_COVID RAPID TEST

 

Drive through tests για τον κορωνοϊό στο Λουτράκι και τους Αγίους Θεοδώρους

 

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ έχει προγραμματίσει τη διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού,με rapidtest τελευταίας γενιάς, στους δημότες. Η λήψη θα πραγματοποιηθεί στους επιβάτες των διερχόμενων αυτοκίνητων και δίχως να απαιτείται η αποβίβαση των υποβαλλόμενων σε εξέταση (drivethrough), δίχως καμία οικονομική επιβάρυνση.

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, ώρες 10:00 – 13:00, Δημοτικό parkingέναντι 2ου δημοτικού σχολείου, Λουτράκι

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, ώρες 10:00 – 13:00, Χώρος parkingMyMarket, ΠΕΟΑΚ Άγιοι Θεόδωροι