Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΤΩΝ Ι. ΝΑΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ

ΤΗΝ ΜΕΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/4/2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 9.00 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΦΕΤΟΣ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ
ΤΩΝ Ι. ΝΑΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ
ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.


Την Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ και ώρα 9.00 μ.μ. στα «Περιβολάκια» Κορίνθου θα λάβει χώρα κι᾿ εφέτος η καθιερωμένη πλέον Συνάντηση των Επιταφίων των Ι. Ναών Απ. Παύλου, Αγ. Νικολάου, Αγ. Άννης, Μετ. Σωτήρος, Αγ. Φωτεινής και Ζωοδόχου Πηγής Κορίνθου. Θα επακολουθήσει Δέηση καί προσφώνηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο.
Καλούνται όλοι οι πιστοί να συμμετάσχουν στην Γενική αυτή Εκκλησιαστική Σύναξη για να λάβουν την ευλογία των Ιερών Επιταφίων και να διατρανώσουν με την παρουσία τους την αγάπη τους και την ελπίδα τους προς τον Θυσιασθέντα για τη σωτηρία μας Θεάνθρωπο Κύριο τον Αρχηγό της Ζωής και του θανάτου, που θεμελίωσε την Εκκλησία μας στο Τίμιο Αίμα Του για την σωτηρία μας. 
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ 107Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ
ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011.

Την 26η Απριλίου 2011, ημέρα Τρίτη της Διακαινησίμου εβδομάδος, η Ι. Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου γιορτάζει την 107η επέτειο από της ευρέσεως του αφθόρου λειψάνου του Οσίου Παταπίου. Το απόγευμα της Δευτέρας 25η Απριλίου και ώρα 7.00 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος θα προστεί και θα κηρύξει στον Μεγάλο Αρχιερατικό Εσπερινό.
Την επομένη ημέρα, Τρίτη 26ην Απριλίου και ώρα 7.30 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο. Την Θ. Λειτουργία θα μεταδόσει απευθείας ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η συμμετοχή των πιστών Χριστιανών στις ανωτέρω Ιερές Ακολουθίες κρίνεται απαραίτητη ώστε να λάβουν την χάρη του Αναστημένου Κυρίου μας, του Οσίου Παταπίου αλλά και τον αγιασμό αυτών και των οικείων τους.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

H Σταύρωση του Κυρίου

Πέθανε ο γνωστός σχεδιαστής Τίμης Παρίσης

Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας, ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Τίμης Παρίσης.
Ο σχεδιαστής είχε μετακομίσει πρόσφατα στο κέντρο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο θάνατος του οφείλεται σε παθολογικά αίτια, αλλά δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. 
Η είδηση για τον αιφνίδιο θάνατό του έχει συγκλονίσει το χώρο της μόδας, καθώς ο Τίμης Παρίσης είναι ένας από τους πιο γνωστούς σχεδιαστές με πλήθος φιλανθρωπικών επιδείξεων μόδας.
Πριν από λίγο καιρό ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, είχε πέσει θύμα ληστείας, καθώς του είχαν κλέψει στο Κολωνάκι το τζιπ του. Ο ίδιος μάλιστα, λόγω της οικονομικής κρίσης είχε κλείσει το κατάστημα που είχε στο Κολωνάκι...

newsit.gr

Μαργαρίτης Τζίμας:Ούτε τις Άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας σέβονται οι γείτονές μας, οι Τούρκοι.

Ο  Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ούτε τις Άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας σέβονται οι γείτονές μας, οι Τούρκοι.
Και πάλι επέλεξαν να αμφισβητήσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος με τη γνωστή μέθοδο των παραβάσεων και παραβιάσεων.
Δύο σχηματισμοί αεροσκαφών της τουρκικής Αεροπορίας με 14 μαχητικά πραγματοποίησαν σήμερα 2 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών και 5 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Από τα 14 μαχητικά τα 6 έφεραν οπλισμό, ενώ η τουρκική δραστηριότητα εξελίχθηκε σε βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.
Είναι πλέον σαφές πως την Τουρκική προκλητικότητα δεν τη σταματάει ούτε η μυστική διπλωματία του κ. Παπανδρέου ,αλλά ούτε και η τελευταία επίσκεψη στην Τουρκία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Πάγκαλου με τα γνωστά της αποτελέσματα.
Ο Ελληνικός λαός δικαιούται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μια σθεναρή αντίδραση στην Τουρκική προκλητικότητα, σε όλα τα διπλωματικά πεδία».

Ο Κοντυλοφόρ​ος σας εύχεται καλό Πάσχα

Απαράδεκτη συμπεριφορά από τα everest 2,20 η Σπανακόπιτα : αύξηση 0,30 τη σπανακόπιτα λόγω νηστείας

Λόγω της δουλειάς μου αναγκάζομαι και παίρνω κάθε μέρα κάτι απέξω για να τρώω και επειδή θεωρώ ότι όλα έχουνε λίπη , βούτυρα και αμφιβόλου ποιότητας αλλαντικά προτιμάω  να παίρνω μια απλά σπανακόπιτα που νομίζω είναι η ποιο αγνή .
Με μεγάλη μου έκπληξη την Μεγάλη Τετάρτη πήγα να πάρω μια σπανακόπιτα από τα everest Συντάγματος και είδα ότι είχανε κάνει αύξηση 0,30 λεπτά λόγω νηστείας επειδή ο κόσμος την
προτιμάει . (Την αγοράζω εδώ και ένα χρόνο 1,90 και παλι μου φαινότανε ακριβά )
Φτάσαμε δηλαδή για ένα κομμάτι σπανακόπιτα να θέλουμε πάνω από 800 δραχμές ...
Δεν ξέρω τι έχει να δικαιολογηθεί η εταιρεία και σε καποια τελική δνε με νοιάζει . Με νοιάζει ότι μας θεωρούν πολύ μ@λ@΄κες τελικά ... Ένα κατοστάρικο πάνω (0,30) για να βγάλουν παραπάνω λεφτα σε μια εβδομάδα . Ντροπή και αίσχος . Έβγαλα φωτογραφία για του λόγου το αληθές . : Σπανακόπιτα 2,20 . Ντροπή !
http://www.peramatozoa.info/2011/04/everest-220-030.html

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟ​ΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ & ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΤΟΥ Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε, σήμερα, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμο, το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Πειραιώς.
Κατά την επίσκεψή τους, ο Αρχιεπίσκοπος και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Άνάσταση στο Ναύπλιο θα κάνει ο Αντώνης Σαμαράς

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ


Τη Μεγάλη Παρασκευή, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα παρακολουθήσει την Ακολουθία και την Περιφορά του Επιταφίου στην Πύλο.

Το Μεγάλο Σάββατο, θα παρακολουθήσει τη λειτουργία της Αναστάσεως στο Ναύπλιο.

Την Κυριακή του Πάσχα, στις 12.00 το μεσημέρι, θα παραστεί στις παραδοσιακές εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης, στην κεντρική πλατεία της πόλης και, στη συνέχεια, θα επισκεφθεί την 124η ΠΒΕ (Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης), όπου θα ανταλλάξει ευχές με τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Χρήστος Σταϊκούρας :Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει στην οικονομική της πολιτική.

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού για το πρώτο τρίμηνο του 2011:

44 χρόνια μετά ξανά σε παρακμή Μάχη με φαντάσματα την ώρα που κινδυνεύει η χώρα

Της Σοφίας Βούλτεψη

21η Απριλίου σήμερα, μαύρη επέτειος για την Δημοκρατία στην πατρίδα μας και η χώρα παρουσιάζει τα ίδια σημάδια παρακμής και διχασμού που οδήγησαν τότε στην κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών.

Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, ο πολιτικός κόσμος εμφανιζόταν όχι μόνο βαθιά διχασμένος, αλλά και αδύναμος να εντοπίσει τον πραγματικό εχθρό – για παράδειγμα κοιτούσαν προς την πλευρά των στρατηγών, δημοσίευαν άρθρα εκθέτοντας τους λόγους για τους οποίους… «δεν θα γίνει δικτατορία» (τα οποία διεκόπησαν από τις ερπύστριες) και οι συνταγματάρχες του Παπαδόπουλου περνούσαν κάτω από τη μύτη τους, κατέβαζαν τα τανκς και επέβαλαν την δικτατορία τους.

Σήμερα, δεν υπάρχει, βέβαια, θέμα κατάλυσης της Δημοκρατίας με τα τανκς. Υπάρχει, όμως, θέμα κατάλυσης της Δημοκρατίας δια της εμβάθυνσης του εθνικού διχασμού και της κατάργησης της κοινωνικής συνοχής.

Και ο Ντερβίς υποψήφιος για το ΔΝΤ


Ειδικού Συνεργάτη

Ακόμη και ο πρώην υπουργός της Τουρκίας Κεμάλ Ντερβίς ενδιαφέρεται να αντικαταστήσει τον Ντομινίκ Στρος-Καν στη θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μετά την αποχώρηση του τελευταίου προκειμένου να διεκδικήσει την προεδρία στην Γαλλία.

Το όνομα του Ντερβίς φιγουράρει μεταξύ των υποψηφίων για το αξίωμα, ανάμεσα σε αυτά του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας Ντράγκι και της Γαλλίδας υπουργού των Οικονομικών Λαγκάρντ.

Ο κατάλογος των επίδοξων δανειστών υπερχρεωμένων χωρών διευρύνθηκε μετά τον πρόσφατο αποκλεισμό του Γκόρντον Μπράουν από τον Βρετανό πρωθυπουργό Κάμερον.

Σκεφθείτε να χρειαστεί η Ελλάδα να διαπραγματευτεί στο μέλλον με τον πρώην «τσάρο» της Τουρκίας

elzoni.gr

O Ιστορικός Ναός του Αγίου Γεωργίου Ζάχολης

 Η σημαντικότερη   εκκλησία στη Δυτική Κορινθία, τόσο για την ιστορία της, όσο και για τον αρχιτεκτονικό της ρυθμό,  είναι αδιαμφισβήτητα ο ναός του Αγίου Γεωργίου στην Ευρωστίνη ή Ζάχολη. Ο ναός χτίστηκε το 1811 εντός 39 ημερών, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των κατοίκων του χωριού, αφού η προθεσμία για την ανέγερσή του είχε οριστεί από τον Τούρκο διοικητή το μέγιστο 40 ημέρες. Ο ναός αυτός έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο μνημείο, και συνδέεται στενά με τους αγώνες του έθνους κατά την επανάσταση του 1821. Είναι προεπαναστικό κτίσμα, το οποίο κτίσθηκε πάνω στα ερείπια προϋπάρχοντος ναού, που αναφέρεται στα Βενετικά αρχεία από το 1696. Έχει πραγματοποιηθεί στο ναό αυτό δύο φορές πολεμικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Είναι ένα από τα σπάνια μνημεία της Χριστιανοσύνης από άποψης ρυθμού και αρχιτεκτονικής με τους δέκα επτά τρούλους.Το σχέδιο στο οποίο οικοδομήθηκε ο ναός ήταν βασιλική βυζαντινού ρυθμού με 17 τρούλους, έξι σε κάθε πλευρά του ναού να συμβολίζουν τους 12 Αποστόλους, τέσσερις μεγαλύτεροι σε κάθε γωνία συμβολίζοντες τους 4 Ευαγγελιστές κι ένας κεντρικός μεγαλύτερος όλων συμβολίζων τον Παντοκράτορα. Η σκεπή στηρίχτηκε σε 36 κολώνες με κιονόκρανα βυζαντινού ρυθμού, ενώ το τέμπλο κατασκευάστηκε από την ξυλεία ενός και μόνο θρυλικού κυπαρισσιού και πάνω του σκαλίστηκαν εικόνες από την Παλαιά Διαθήκη, αλλά και η σκηνή της κοπής του κυπαρισσιού. Τέλος, ο ναός που πρόσφατα κρίθηκε διατηρητέος, είναι τριυπόστατος έχει δηλαδή τρεις άγιες Τράπεζες, την αριστερή αφιερωμένης στους Αγίους Κωσταντίνο και Ελένη, τη μεσαία αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο και τη δεξιά αφιερωμένη στον Άγιο Δημήτριο.
Το 1991 κατέρρευσε ο κεντρικός τρούλος και ένα μέρος της στέγης του ναού και αναστηλώθηκε το 1993. Στο προαύλιο του ναού βρίσκεται ο τάφος και η προτομή του Ζαχολίτη οπλαρχηγού της επανάστασης του '21 Παναγιωτάκη Γεραρή.

Πρόγραμμα Εορτασμού Αγίου Γεωργίου Καμαρίου

Κυριακή 24 Απριλίου:
19:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός
Δευτέρα 25 Απριλίου
07:00 π.μ. Όρθρος
08:30 π.μ. Θεία Λειτουργία



Πέμπτη 28 Απριλίου

07:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός

υπό του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Κορίνθου κ.κ. Διονυσίου Δ΄

Αρτοκλασία

Παρασκευή 29 Απριλίου

07:30 π.μ.: Όρθρος

08:00 π.μ.: ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

10:00 π.μ.: Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος

06:00 π.μ.: Εσπερινός και Παράκλησις

Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΛ. 2743022043 begin_of_the_skype_highlighting 2743022043 end_of_the_skype_highlighting

Μύθοι και αλήθειες για την πιο όμορφη ιστορία του κόσμου

Γεμάτη πάθη, δόξα, προδοσία, αθωότητα, φρικτά βασανιστήρια και κάποιες σκέψεις

Ο Δημήτρης Μυταράς, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους έλληνες ζωγράφους, εκφράζει τις σκέψεις του για το γεγονός που σημάδεψε την Ιστορία του κόσμου… Καταπιάνεται με την ιστορική αλήθεια των γεγονότων αλλά και τη διδασκαλία και τα διδάγματα του Ιησού.

Ακολουθεί το άρθρο του που δημοσιεύθηκε στο aixmi.gr…

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου...


Μεγάλη Πέμπτη: «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται ο των αγγέλων Βασιλεύς. Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις. Ράπισμα κατεδέξατο ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ. Ήλοις προσηλώθη ο Νυμφίος της Εκκλησίας. Λόγχη εκεντήθη ο Υιός της Παρθένου. Προσκυνούμεν Σου τα πάθη, Χριστέ. Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου ανάστασιν».
Η Σταύρωση είναι το κατ’ εξοχήν γεγονός που σηματοδοτεί την ουσία και την πεμπτουσία της ζωής μέσα στην Ιστορία.
Ο Σταυρός μπαίνει στο κέντρο της ζωής γιατί καταργεί τον θάνατο. Νοηματοδοτεί όλα όσα τοποθετούνται στην προοπτική του. Θεός και άνθρωπος ενωμένοι σταυρώθηκαν. Ο μη γνήσιος άνθρωπος σταύρωσε τον γνήσιο στην ουσία του άνθρωπο, τον Θεάνθρωπο. Και από τη θυσιαζόμενη αγάπη στο Σταυρό ξεχύθηκε η φωτοχυσία της Ανάστασης.

21η Απριλίου: Όταν η Ελλάδα έχασε τη Δημοκρατία

Ήταν 21 Απριλίου 1967... 
Φαίνεται πλέον τόσο μακρινό παρελθόν. Κι όμως δεν είναι. Εκείνο το πρωί οι αθηναίοι που ξύπναγαν έβλεπαν τεθωρακισμένα να έχουν βγει στους δρόμους και άκουγαν στρατιωτικά εμβατήρια που μετέδιδε ο τότε κεντρικός ραδιοφωνικός σταθμός Αθηνών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η Ελλάδα -σαν σήμερα- πριν από 44 χρόνια έμπαινε σε "γύψο", όπως είχαν τονίσει χαρακτηριστικά οι συνταγματάρχες επιβάλλοντας την «επανάσταση» που επέβαλε δικτατορία στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.

Το πραξικόπημα εκδηλώθηκε υπό την ηγεσία του συνταγματάρχη Γεωργίου Παπαδόπουλου με τη συμμετοχή του ομόβαθμού του Νικολάου Μακαρέζου και του ταξίαρχου Στυλιανού Παττακού.

Οι δικτάτορες κατέλαβαν πρώτα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στη συνέχεια έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που έθετε την Ελλάδα υπό στρατιωτικό έλεγχο. Ήταν το σχέδιο «Προμηθεύς» το οποίο ήταν «κομμένο και ραμμένο» για να αποτρέψει ενδεχόμενη κομμουνιστική εξέγερση με την υποστήριξη της Σοβιετικής Ένωσης.

Εκείνο πρωί οι Έλληνες, προτού καλά-καλά καταλάβουν τι είχε συμβεί, είχαν ξυπνήσει με στρατιωτικά εμβατήρια και την εικόνα των αρμάτων μάχης στους δρόμους.
Με το που τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο, κινητοποιήθηκαν αυτόματα όλες οι στρατιωτικές μονάδες της Αττικής, ενώ αντίστοιχα σήματα έφτασαν και στο Γ’ Σώμα Στρατού στην Θεσσαλονίκη. Όταν ξημέρωνε η 21η Απριλίου και αντιλαμβάνονταν ο κόσμος αλλά και οι αρχές του τόπου τι είχε συμβεί, ήταν ήδη πολύ αργά και οι όποιες προσπάθειες για αποτροπή του πραξικοπήματος έπεφταν στο κενό.
Το «σκοτάδι» κράτησε συνολικά 7 χρόνια και 3 μήνες και μαζί του οι διωγμοί, οι φυλακές και τα βασανιστήρια.
«Οι καταγγελίες για διωγμούς και βασανιστήρια των δημοκρατικών είχαν ξεπεράσει κάθε όριο και όσο παρατεινόταν αυτή η κατάσταση, πύκνωναν οι διεθνείς αντιδράσεις. Σε αυτά ήρθε να προστεθεί και το Πολυτεχνείο, κορυφαία εκδήλωση κατά της δικτατορίας, και δεν μπορούσε πια να προχωρήσει άλλο. Φυσικά, καταλυτικό ρόλο έπαιξε και το προδοτικό πραξικόπημα της Κύπρου» υπογραμμίζει ο Λεωνίδας Κύρκος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. και αυτοί που (κατ)έλαβαν την εξουσία ως... εθνοσωτήρες θα έπεφταν από αυτήν υπό το βάρος μιας μεγάλης εθνικής προδοσίας, όπως πλέον θεωρείται από τους πάντες το δράμα της Κύπρου με την εισβολή τον Ιούλιο του 1974 των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της Μεγαλονήσου, που έκτοτε παραμένει υπό τουρκική κατοχή...

H Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, με το Δ΄ ψήφισμα (8 Ιανουαρίου 1975) χαρακτήρισε την κίνηση της 21ης Απριλίου 1967 ως πραξικόπημα.

Η Ελλάδα στο γύψο

Η χώρα εβρίσκετο προ της κατάρρευσης
Η εθνική κυριαρχία εβρίσκετο προ κίνδυνο

Έτσι πάρθηκε η απόφαση. Το υδροκέφαλο κράτος βρισκόταν προ της στάσης πληρωμών που σημαίνει κατάρρευση.

Τα ξένα και τα εγχώρια παπαγαλάκια για μήνες μιλούσαν για οικονομική αδυναμία της χώρας και οι αγορές που μυρίστηκαν το αίμα έπεσαν να μας φάνε. Δεν μας άφηναν να δανειστούμε αξιοπρεπώς. Γίναμε έρμαιο στα χέρια τους.

Η εθνικής μας κυριαρχία κινδύνευσε.

Έτσι ήρθαν οι εθνοσωτήρες. Είπαν ότι θα σώσουν το μισθό του Έλληνα (μετά τον είπαν κηφήνα αλλά δεν έχει σημασία) και είπαν ότι οι... Γερμανοί είναι φίλοι μας.

Απλά ήθελαν μια υπογραφή. Στο Μνημόνιο.

Σωθήκαμε. Είχαμε και τα... μισθά μας (ύστερα ήρθαν οι περικοπές) και κανείς έξω απ' τα σύνορά μας δεν απειλούσε πια την εθνική κυριαρχία ... Τα στελέχη της Τρόικας είχαν εγκατασταθεί στην Αθήνα.

Μας είπαν ότι η οικονομία ... ασθενεί και μαζί όλη η χώρα. Άρχισαν οι περικοπές και μαζί αρχίσαμε όλοι να πονάμε...

Έτσι μας έπεισαν ότι κάτι ... σπάσαμε. Θα χρειαστεί γύψος μας είπαν. Πότε θα μας τον βγάλουν δεν μας είπαν...

Καλά, ΟΚ 21 Απριλίου έχουμε σήμερα, τη χρονιά δεν ξέρω...

Υ.Γ.1
Πάλι καλά που τα άρματα που παρήγγειλαν ήταν “τρύπια¨και δεν είχαν και βλήματα γιατί θα είχαμε και άλλα...
Υ.Γ. 2
Καλό Πάσχα.


newsit.gr

Γιατί βάφουμε τα αυγά κόκκινα και γιατί τα τσουκρίζουμε - Μάθετε όλη την ιστορία


Το αυγό συμβολίζει τον τάφο του Χριστού που ήταν ερμητικά κλειστός - όπως το περίβλημα του αυγού -, αλλά έκρυβε μέσα του τη "Ζωή", αφού από αυτόν βγήκε ο Χριστός και αναστήθηκε!

Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών σήμερα Μεγάλη Πέμπτη.
Μπορεί τα τελευταία χρόνια το αυγά να βάφονται σε διάφορα χρώματα, όμως η παράδοση τα θέλει κόκκινα. Είναι γεγονός πως τα χρωματιστά αυγά τα συναντάμε στην αρχαιότητα, στη Ρώμη, στην Ελλάδα, στην Κίνα, στην Αίγυπτο, ως δώρα στις ανοιξιάτικες γιορτές μαζί με κουνέλια τα οποία είναι το σύμβολο της γονιμότητας.
Πώς ακριβώς όμως, καταλήγουμε στην επιλογή του κόκκινου χρώματος, δεν είναι ξεκάθαρο. Οι εξηγήσεις που υπάρχουν, είναι πολλές. Μία από τις πιο αποδεκτές είναι πως το κόκκινο συμβολίζει το αίμα και τη θυσία του Ιησού. Οι άλλες ερμηνείες, έχουν πρωταγωνίστριές τους, τρεις γυναίκες : Την Παναγία, τη Μαγδαληνή και μία δύσπιστη ανώνυμη γυναίκα.

Η Παναγία πίσω από το έθιμο των "κόκκινων αυγών"

Μία εξήγηση που δίνεται συχνά, λέει ότι η Παναγία πήρε ένα καλάθι αυγά και τα πρόσφερε στους φρουρούς Του Υιού της, ικετεύοντάς τους να του φέρονται καλά! Όταν τα δάκρυά της έπεσαν πάνω στα αυγά, αυτά βάφτηκαν κόκκινα!

Τα κόκκινα αυγά και η Μαγδαληνή

Μία άλλη ιστορία συνδέει το κόκκινο χρώμα με τη Μαρία Μαγδαληνή. Όταν ο Ρωμαίος αυτοκράτορας ενημερώθηκε για την Ανάσταση του Χριστού, τη θεώρησε τόσο απίθανη "όσο και το να βαφτούν τα αυγά κόκκινα". Η Μαρία Μαγδαληνή τότε, χρωμάτισε μερικά αυγά κόκκινα και του τα πήγε για να του επιβεβαιώσει το γεγονός.

Η δύσπιστη γυναίκα

Μία παραλλαγή της παραπάνω ιστορίας, θέλει μία γυναίκα να μην πιστεύει την είδηση της Ανάστασης Του Ιησού και να λέει: "Όταν τα αυγά που κρατώ θα γίνουν κόκκινα, τότε θα αναστηθεί και ο Χριστός". Και τότε αυτά έγιναν κόκκινα"!

Το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών

Το έθιμο του τσουγκρίσματος των αυγών ξεκίνησε μάλλον στην Βόρεια Αγγλία ως παιχνίδι: Ο κάτοχος του πιο γερού αυγού, ήταν ο νικήτης! Κανονικά πάντως το πρώτο αυγό που βάφεται σε κάθε σπίτι ανήκει στην Παναγία και δεν πρέπει να το "τσουγκρίζουμε" .
Πολλές νοικοκυρές ακόμα και σήμερα το φυλάνε στο εικονοστάσι όλο το χρόνο μέχρι το επόμενο Πάσχα, αφού λένε πως δεν χαλάει όλη την χρονιά! Την Μεγάλη Πέμπτη του επόμενου έτους το φυτεύουν στα χωράφια τους για να είναι εύφορα, ή το κρεμάνε στα μαντριά των ζώων για να είναι γόνιμα.
newsit.gr

Τα δάκρυα του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου για την κατάσταση της χώρας…Βίντεο ντοκουμέντο

Ίσως ο μόνος που δακρύζει για την κατάσταση που έχει επέλθει η χώρα μας…

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος στην τηλεόραση Best Καλαμάτας και στην δημοσιογράφο Γεωργία Αναγνωστοπούλου ειπώθηκαν αλήθειες.

Μίλησε για την κατάσταση της χώρας και την οικονομία και με δάκρυα στα μάτια εξομολογήθηκε πως έχει πίστη στον Ελληνικό λαό πως θα τα καταφέρει…

Δείτε ένα μικρό απόσπασμα και σε επόμενη ανάρτηση το report24.gr θα σας παρουσιάσει ολόκληρη την συνέντευξη που δόθηκε στην Μεσσηνία όπου βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές στο CostaNavarino.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ…




report24.gr

Καλή Ανάσταση


Η Ανάσταση του Χριστού είναι το πλέον θαυμαστόν και χαρμόσυνο γεγονός στην ανθρώπινη Ιστορία. Ας είναι το φετινό Πάσχα, για τον καθένα μας, Πέρασμα από τη θνητότητα στην Ανάσταση, από το σκότος στο φως, από τη φθορά στο βέλτιον και περισσόν της ζωής, από την πτώση στην ελπίδα. Για το Έθνος μας να είναι απαρχή για μια νέα ιστορία χωρίς μιζέρια και πόνο. Πέρασμα από την παρακμή στην Αναδημιουργία, από την αδιαφορία στην κοινωνική συνοχή και κοινωνική αλληλεγγύη.
Καλό Πάσχα – Καλή Ανάσταση Χρόνια Πολλά και Καλά Απόστολος Ε. Παπαφωτίου, Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου


Εύχομαι ολόψυχα, το φως της Ανάστασης να αφυπνίσει τις συνειδήσεις μας, να πλημμυρίσει τις καρδιές μας και να ενώσει σε έναν κοινό δρόμο Αγάπης, Ειρήνης, Δημοκρατίας, Προόδου και Ελπίδας. * Καλή Ανάσταση, Χρόνια πολλά,
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας
Γεώργιος Δέδες

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ: ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

 


...

Καλή Ανάσταση !


Image


Η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας εύχεται ολόψυχα
σε όλες και όλους
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
με υγεία, φώτιση, προκοπή, ελπίδα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ