Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Δήμαρχος Ζαχάρως ο Πανταζής Χρονόπουλος

Όπως αποκλεστικά έγραψαν "ΟΙ ΔΥΤΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" ο Πανταζής Χρονόπουλος είναι από σήμερα Δήμαρχος Ζαχάρως - Φιγαλείας
Προσωρινή διαταγή αναστολής της εφαρμογής της Διαπιστωτικής Πράξης του πρώην Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας και νυν Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου, που έθετε σε αργία...
... τον Πανταζή Χρονόπουλο, εξέδωσε σήμερα το Διοικητικό Εφετείο Πατρών.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μεχρι την εκδίκαση της προσφυγής του κ. Χρονόπουλου για αναστολή εφαρμογής της Διαπιστωτικής Πράξης, που υπολογίζεται να γίνει σε περιπου ένα μηνα, ο νικητής των πρόσφατων εκλογών Πανταζής Χρονόπουλος είναι από σήμερα δήμαρχος Ζαχάρως.
Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Χρονόπουλος είχε προσφυγει στο Διοικητικό Εφετείο ζητώντας την αναστολή και ακολούθως την ακύρωση εφαρμογής της Διαπιστωτικής Πράξης.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Η ΑΚΡΟΚΟΡΟΝΘΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΥΡΟΛΙΘΑΡIΩΝ

Ο Αρχιστράτηγος της Επανάστασης Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πολλές φορές εγκατέστησε το αρχηγείο για τις νικηφόρες μάχες που ακολούθησαν στη Ζάχολη και την 14η Ιανουαρίου 1822 υψώνει την Γαλανόλευκη στον Ακροκόρινθο. Έτσι στην Εθνική συνέλευση της Επιδαύρου στις 20/12/1821, ψηφίζεται το Προσωρινό Πολίτευμα της Επιδαύρου και στις 26/1/1822 ορίζεται η Κόρινθος πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους μέχρι και την κατάληψη της από την στρατιά του Δράμαλη.
Στις 26-28/7/1822 καταστρέφεται στα Δερβενάκια ή στρατιά του Δράμαλη ( ο ίδιος πεθαίνει από λύπη στην Κόρινθο λόγω της νίλας που έπαθε στα Δερβενάκια) και ο Παναγιωτάκης Γεραρής που συμμετείχε στη μάχη αυτή παίρνει εντολή από τον πρωτομάστορα της νίκης αυτής, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, να επιστρέψει στη Ζάχολη για να πιάσει τα στενά του Δερβενίου και των Μαύρων λιθαριών για να ανακόψουν την πορεία του Δράμαλη προς την Πάτρα.
Στις 5 Ιανουαρίου 1823 Ο Νικολάκης Πετμεζάς, ο Γεωργάκης Χελιώτης και ο Παναγιωτάκης Γεραρής κατέβηκαν από τη Μονή και έπιασαν τη φυσική οχυρή θέση στα Μαύρα Λιθάρια με σκοπό να χτυπήσουν τα υπολείμματα της στρατιάς του Δράμαλη 3.500 Τούρκους στρατιώτες υπό την διοίκηση του Ντελή Αχμέτ τους. Οι πρώτοι πυροβολισμοί της τελικής καταστροφής της στρατιάς του Δράμαλη έπεσαν στον Άγιο Σπυρίδωνα στη Λυγιά. Ακολούθησαν συμπλοκές κατά μήκος της παραλίας στη Ροδιά και στο Δερβένι. Στα Μαύρα λιθάρια ο Καπετάν Γεραρής είχε ταμπουρωθεί με οπλισμένους και κατοίκους με τσεκούρια, μαχαίρια και ότι άλλο εύρισκαν και στη σκληρή μάχη που ακολούθησε νίκησε τους Τούρκους με αποτέλεσμα μόλις 800 Τούρκοι να γλιτώσουν κυνηγημένοι προς την Πάτρα. Στην μάχη τραυματίστηκε σοβαρά ο Παναγιωτάκης Γεραρής. Οι νεκροί της μάχης ετάφησαν στον Άγιο Γεώργιο της Ζάχολης και στους τάφους των ανωνύμων φυτεύτηκαν επτά κυπαρίσσια.

Συνάντηση Πέτρου Τατούλη με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και εκπροσώπους των Κοινοπραξιών που εκτελούν τα οδικά έργα στην Περιφέρεια.



Την προσοχή όλων των εμπλεκόμενων στην κατασκευή των οδικών έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ώστε να μην επαναληφθούν αστοχίες που οδήγησαν στην κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ, επέστησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη στις 14 Ιανουαρίου 2010 με εκπροσώπους των κοινοπραξιών που εκτελούν τα έργα και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΔΗΜΟΙ και ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Οι παλιοί Δήμοι της Κορινθίας ήταν 33 το 1833 (Σημειώνουμε πιο κάτω τα ονόματά τους , στη συνέχεια δε τους συνοικισμούς, οι οποίοι τους αποτελούσαν- ο πρώτος συνοικισμός, ο οποίος αναγράφεται μετά το όνομά του , είναι η πρωτεύουσά του, το δε κεφαλαίο γράμμα, το οποίο ακολουθεί του ονόματός του είναι η κατηγορία του Δήμου. Επίσης  στο σημείωμα μας αυτό καταγράφονται ,κατά δήμο, και οι πρώτοι Δημαρχοι και Εισπράκτορες της Κορινθίας όπως αναγράφονται σε ΦΕΚ του 1837.:

Στα "προβληματικά έργα" του Προαστιακού και της Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρώνο Γιώργος Δέδες

Μετά την επίσκεψή του ο κ. Δέδες, έκανε τις εξής διαπιστώσεις:

Πανταζης Χρονοπουλος και πάλι δημαρχος Ζαχαρως

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!!

Συμφωνα με αποκλειστικες μας έγκυρες πηγες, λήγει η αργια του δήμαρχου Ζαχαρως Πανταζη Χρονοπουλου, ο οποιος αναλαμβανει καθηκοντα κανονικά.

Περισσοτερα νέα θα εχουμε συντομα ...

4η Εθελοντική Αιμοδοσία του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Διακοπτού

Σταθμός ΟΣΕ Διακοπτού την Kυριακή 16 Iανουαρίου 2010

ΑΥΞΗΣΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ !!!


Το ΤΟ.ΣΥΝ Διακοπτού πιστεύοντας στην ευαισθησία σας για το κοινωνικό σύνολο και την ανάγκη για αίμα, σας καλεί να δώσετε δέκα λεπτά από το χρόνο σας για να αυξήσουμε την τράπεζα αίματος!!!!

Αρκετοί είναι συμπολίτες μας που χρειάστηκαν και ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ ΑΙΜΑ λόγω ατυχήματος ή κάποιας εγχείρησης από την τράπεζα αίματος που

δημιουργήθηκε και αυξάνεται με τις προηγούμενες αιμοδοσίες!!!
Δε χρειάζεται να αναφερθούμε στην αξία και σημασία της πράξεως αυτής.

Προσκαλούμε, λοιπόν, τους δυναμένους, να προσέλθουν και να συμμετάσχουν ώστε να αυξηθεί η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ για όλους του πολίτες του Δήμου μας!!!!

Πηγη:

Ενεργειακοί Επιθεωρητές

Image
<><><><>
Σημεία Επικαιρότητας:

Ενεργειακοί Επιθεωρητές – Αποκλεισμοί και παραφωνίες

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2010


Η πιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων είναι κοινοτική οδηγία που, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, έπρεπε να είχε ενσωματωθεί στην εθνική μας νομοθεσία από το 2006 το οποίο και συνέβη, για άλλη μια φορά, ετεροχρονισμένα. Πριν από λίγες μέρες ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων πιστοποιητικών, βάσει των οποίων καθορίζεται η ενεργειακή απόδοση οικημάτων άνω των 50τ.μ..

Η κυρία Υπουργός και το ΥΠΕΚΑ σε «παραφωνία» με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για kατάργηση κατωτέρων αμοιβών, προέβησαν σε ορισμό κατώτατης αμοιβής των Ενεργειακών Επιθεωρητών, μια αμοιβή που εν μέσω οικονομικής κρίσης κανείς δεν θα μπορούσε να χαρακτηρίσει σαν αμελητέο ποσό.

Δυστυχώς όμως η ασυνέχεια λόγων και πράξεων για την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον τρόπο άσκησης πολιτικής σε ότι αφορά την έκδοση Ενεργειακών Πιστοποιητικών δεν σταματά σε μία «παραφωνία». Σύμφωνα με απόφαση του εν λόγω Υπουργείου, την ιδιότητα του Ενεργειακού Επιθεωρητή μπορούν να την αποκτήσουν σίγουρα λίγοι και αναμφισβήτητα όχι νέοι, καθότι προαπαιτείται η δεκάχρονη επαγγελματική εμπειρία. Με αυτή του την ενέργεια το ΥΠΕΚΑ όχι μόνο δημιουργεί ένα κλειστό επάγγελμα , αποκλείει την ενασχόληση συναφών επαγγελμάτων (μετά από παρακολούθηση κάποιων σεμιναρίων μετεκπαίδευσης θα ήταν σωστότερο) και κυρίως πετάει εκτός την νεολαία αυτής της χώρας, το πιο παραγωγικό εργατικό δυναμικό.

Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας, η μεγαλύτερη πολιτική νεολαία της χώρας, το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να καταδικάσει την προσπάθεια αποκλεισμού των Νέων Επαγγελματιών από την αγορά εργασίας και μάλιστα σε μια περίοδο όπου τα ποσοστά ανεργίας ολοένα και αυξάνουν. Μόνη λύση η μείωση του απαιτούμενου χρόνου επαγγελματικής εμπειρίας αν όχι η εξʼ ολοκλήρου αφαίρεση του. Περιβάλλον και ανάπτυξη για την ΟΝΝΕΔ είναι δύο τομείς άμεσα συνδεδεμένοι και ανάπτυξη με περιορισμούς δεν μπορεί να θεωρηθεί τίποτε άλλο εκτός από Θεαθήναι άλογη πολιτική!


Τομέας Περιβάλλοντος, Ενέργειας
 και Κλιματικής Αλλαγής της ΟΝΝΕΔ

12.632 χαμόγελα από την ΟΝΝΕΔ !

Image


Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα

Ολοκλήρωση της εκστρατείας
κοινωνικής ευαισθητοποίησης



Έπειτα από την θερμή ανταπόκριση που έλαβε, ολοκληρώνεται σήμερα η εκστρατεία
κοινωνικής ευαισθητοποίησης που διοργάνωσε η Οργάνωση Νέων της Νέας
Δημοκρατίας και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με στόχο την ενίσχυση της δράσης του συλλόγου
"Το Χαμόγελο του Παιδιού".

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 12.632 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για τη
λειτουργία της 11ης στέγης για παιδιά που δημιουργείται στο Μοσχάτο.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μέρες οικονομικά και κοινωνικά δύσκολες, η κοινωνική
αλληλεγγύη και η ουσιαστική βοήθεια στον συνάνθρωπο να αποτελεί προτεραιότητα
στη δράση νέων ανθρώπων προσφέροντας με αυτό τον τρόπο ελπίδα σε μικρά
παιδιά που την έχουν ανάγκη.


Από το Γραφείο Τύπου



http://www.onned-korinthias.gr/

Τι θυμήθηκα τώρα....;;;

Λόγω των τελευταία καλών σχέσεων μας με την Τουρκία θυμήθηκα ένα συμβάν!

;Ίμια Μαλβίνα Κάραλη

Η ιστορία κάποτε επαναλαμβάνεται αλλά με διαφορετικό θέμα κάθε φορά!
Δε σχετίζω τα δυο αυτά γεγονότα, απλά διαπιστώνω πόσο ψεύτικα καλές είναι οι σχέσεις μας με τη γείτονα χώρα!
Το νέο "ευχαριστώ" δε θα αργήσει!
Οι τηλεκατευθυνόμενες αναθερμάνσεις σχέσεων έχουν κι αυτές το σκοπό τους!
Ας  θυμηθούμε πριν 15 χρόνια τα κατορθώματά μας! Θα μας τα θυμίσει πολύ καλά μια γυναίκα που τα έλεγε έξω από τα δόντια και δυστυχώς δεν είναι πλέον μαζί μας!

Απολαυστική Μαλβίνα Κάραλη "καρατσεκαρισμένο"!!!

Από την εκπομπή ΜΑΛΒΙΝΑ LIVE





Από Γιάννης
ramnousia.com

Πέτρος Τατουλης:"Bιώσιμο σιδηροδρομικό δικτυο πρέπει να υπάρχει στην Πελοπόννησο"


Με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, συνδικαλιστές των υπαλλήλων του σιδηρόδρομου Πελοποννήσου και τον επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», Περιφερειακό Σύμβουλο, Θανάση Πετράκο, συναντήθηκε μετά από αίτημα τους ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη την Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργος Πουλουκέφαλος, και οι τρεις θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου, Κωνσταντίνα Νικολάκου , Απόστολος Παπαφωτίου και Ανδρέας Πουλάς.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και τον λόγο έλαβαν, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αριστείδης Μπουρμάς, ο συνδικαλιστής εκπρόσωπος των υπαλλήλων του ΟΣΕ και ο κ. Πετράκος, παρουσιάζοντας την αγωνία τους για την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τα δρομολόγια του τρένου στην Πελοπόννησο και ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη, να μεσολαβήσει ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα.
"Το θέμα του σιδηροδρόμου αποτελούσε πάντα για μένα προτεραιότητα, ήμουν ο μοναδικός βουλευτής που είχα καταθέσει τόσο πολλά ερωτήματα για αυτό το θέμα στην βουλή διότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια ήμουν αντίθετος με το σχεδιασμό που υπήρχε και τις πολιτικές αποφάσεις που είχαν ληφθεί και αφορούσαν τον σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο" σημείωσε ο Περιφερειάρχης απαντώντας στις τοποθετήσεις των συνομιλητών του εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευαισθησία του για την αγωνία των εργαζομένων "πρέπει να υπάρχει σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο" σημείωσε "αλλά πρέπει να είναι και βιώσιμος".
Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε άλλωστε ότι "η αιρετή περιφέρεια έχει ήδη προβεί σε σχετική παρέμβαση για το σιδηρόδρομο στον Υπουργό, με σαφή πρόταση που καταγράφεται άλλωστε και στο Σχέδιο Δράσης του Συνδυασμού για το οποίο μας επέλεξαν οι συμπολίτες μας να υλοποιήσουμε". Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου προσέθεσε ωστόσο ότι "όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ πρέπει να αναλογιστούμε και τις ευθύνες τις δικές μας, γιατί ενώ βλέπαμε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον σιδηρόδρομο το αντιμετωπίζαμε κοντόφθαλμα και δεν είχαμε δει το θέμα με προοπτική ώστε να μπορούσε σήμερα ο σιδηρόδρομος να είναι βιώσιμος". Στο πλαίσιο αυτό αποδέχθηκε να μεσολαβήσει για την διεξαγωγή αυτής της συνάντησης η οποία εάν τελικά δεν επιτευχτεί θα είναι με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου.

ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΣΚΗΤΙΚΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΑΠΟ ΣΤΕΡΙΕΣ




Του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου

 
Νόμος 3833/΄10 και υπ.αρ.1314/Α14.1.11 Έγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, προβλέπουν σε ετήσια βάση και για τους Ιερείς μία πρόσληψη και πέντε συνταξιοδοτήσεις ! Στον αέρα επομένως το πλουσιότατο εκκλησιαστικό φιλανθρωπικό έργο. Στα αζήτητα η πνευματική, ηθική καθοδήγηση. Στην εγκατάλειψη η ύπαιθρος. Στην ερήμωση τα χωριά μας. Στο λουκέτο οι Ναοί μας, που υψώνουν με λαχτάρα ανείπωτη τις κορφές τους στον ουρανό. Μετά τον Δάσκαλο, τον Αστυνόμο, τον Γιατρό, σειρά έχει και ο Ιερέας. Πρόσωπο, με μέτωπο σοφό, φωτισμένο με λυχνάρι ο σεβαστός Γέροντας, σηκώνει κιαυτός τις βαλίτσες του για τα ασφυκτικά γεμάτα αστικά μας κέντρα. Φεύγει για την πόλη και ο Παπάς των παιδικών-εφηβικών μας χρόνων. Ο κύριος, βασικός τροφέας των ψυχικών, πνευματικών μας αναγκών εξωθείται στην απουσία.
Υπάρχει και η ψυχή όμως. Το πνεύμα. Η εσωτερική μας γαλήνη. Η λογική-ειρηνική μας συνύπαρξη. Αποζητούν κιαυτές την τροφή τους, όπως ακριβώς και το σώμα, η σάρκα, η ύλη. Βογγούν βαθειά στα σωθικά μας οι πολυπληθείς ανάγκες ήθους. Χωρίς ψυχική ισορροπία τα πάντα είναι δυνατά. Χωρίς υγιή, αγέρωχη, δυναμική, γεμάτη, χορτασμένη ψυχή, όλα είναι ανάκατα. Χωρίς ισορροπημένο πνεύμα τα πάντα είναι χωρίς σειρά. Με ισχνή, χλωμή, κακομοιριασμένη ψυχή, τα πάντα ωθούν στην ασέβεια. Τραχείς, πετρώδεις οι δρόμοι. Γεμάτα τα μονοπάτια από ατομικά δράματα. Από συλλογικές θλίψεις. Με ψυχή καλοθρεμμένη, ο ανθρώπινος νους περπατά το δρόμο προς τη Δαμασκό. Ανέρχεται περιχαρής ως το θεό. Το φως σώζεται. Δικό του είναι το πρόσωπο του Απρίλη.

www.steliosmarkellos.gr

Εσοδα απο την πώληση συχνοτητων

Το φάσμα που σήμερα έχει διατεθεί στην Ελλάδα για τις υπηρεσίες κινητών επικοινωνιών 2ης Γενιάς ανήκει στη ζώνη 885-915 MHz σε ζεύγος με την ζώνη 930-960 MHz (ζώνη των 900 MHz) και στη ζώνη 1710-1785 MHz σε ζεύγος με την ζώνη 1805-1880 MHz (ζώνη των 1800 MHz). Το φάσμα για τις υπηρεσίες κινητών επικοινωνιών 3ης Γενιάς ανήκει στη ζώνη 1920-1980 MHz σε ζεύγος με την ζώνη 2110-2170 MHz για συστήματα τεχνολογίας FDD και στη ζώνη 1900-1920 MHz για συστήματα τεχνολογίας TDD (ζώνη των 2100 MHz).


Παρατιθεται πινακας φασματων στο τελος του κειμένου.

Συμφωνα με τα παρακάτω πινακα το δικαιωμα χρησης της VODAFONE και της WIND λήγει το 2012 με αποτέλεσμα να διεξαχθει ανοικτος διαγωνισμος για την πώληση του φασματος για 15 ετη.
Λογω όμως της δυσμενης οικονομικης καταστασης της WIND γινεται προσπάθεια διατηρησης των ισσοροπιων απο την EEET, η οποια αναζητα τρόπους διατηρησης των 3 παροχων.

Τα σεναρια ειναι τα εξης: