Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Στα "προβληματικά έργα" του Προαστιακού και της Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρώνο Γιώργος Δέδες

Μετά την επίσκεψή του ο κ. Δέδες, έκανε τις εξής διαπιστώσεις:
« Επιβάλλεται να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση των αρδευτικών έργων και δικτύων, τα οποία είτε επηρεάζονται, είτε τμήμα τους καταστρέφεται εξαιτίας των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών και το Σιδηρόδρομο στη γραμμή Κιάτου – Πάτρας. Αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει με τα τεχνικά έργα και κυρίως με αυτά της απορροής των όμβριων υδάτων και την κατασκευή των αγωγών που θα συλλέξουν με ασφάλεια τα όμβρια ύδατα κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά επείγον. Ήδη η ευρύτερη περιοχή της Ευαγγελίστριας, των Κρηνών και του Βέλου έχει υποστεί πολλαπλές πλημμύρες οι οποίες οφείλονται στις κακές διευθετήσεις που έγιναν στα τεχνικά έργα, κυρίως όσον αφορά τη χάραξη της Νέας Εθνικής Οδού και στα ρέματα της περιοχής .  Πολύ σημαντικό θεωρώ ότι είναι να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για να κατασκευαστεί ένας παράπλευρος δρόμος στην Εθνική Οδό και στον Προαστιακό, ο οποίος για το νομό μας θα λειτουργήσει ως αποσυμφορητικός περιφερειακός δρόμος για τη διοχέτευση ενός τμήματος της κυκλοφορίας που σήμερα γίνεται μόνο μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών
Επίσης, ο κ. Δέδες τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας θα πάρει όλες εκείνες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, προκειμένου σε συνεννόηση με την εταιρεία και το ελληνικό δημόσιο να διαμορφωθεί ένας σύγχρονος και λειτουργικός οδικός άξονας.  Στην περιοδεία του ο κ. Δέδες συναντήθηκε και με τεχνικούς εκπροσώπους των εταιρειών και τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Λυκοπορίας , ώστε να ασκηθούν οι αναγκαίες πιέσεις και να διευθετηθούν τα τεχνικά αλλά και υδραυλικά έργα, οι αποχετεύσεις  και το δίκτυο άρδευσης.
Σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και την πορεία των έργων, ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Γ. Δέδε και τις επόμενες ημέρες θα πάρουν κοινές πρωτοβουλίες, προκειμένου να διευθετηθούν το γρηγορότερο δυνατό τα παραπάνω ζητήματα.

ΠΗΓΗ : Jenny's World -Τζένη Σουκαρά