Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Βελτιώνονται και εμπλουτίζονται οι αθλητικές υποδομές στο στάδιο της Κορίνθου

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται σειρά έργων στο Δημοτικό Στάδιο της Κορίνθου. Δημιουργείται ένα γήπεδο 5 επί 5 (με πλαστικό τάπητα), εντός του σταδίου, ενώ θα γίνει και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.    Στο στάδιο, βρέθηκε για αυτοψία και ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος. 

Παράλληλα, εκτελούνται και εργασίες συντήρησης και βελτίωσης στο μεγάλο – κεντρικό γήπεδο ποδοσφαίρου του σταδίου. Όπως έγινε γνωστό, τοποθετούνται και καθίσματα στις κερκίδες, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει και η αποκατάσταση (σπορά) του φυσικού χλοοτάπητα. Το καλοκαίρι, υπάρχει σχέδιο για ολική αντικατάσταση του χλοοτάπητα. Πρόκειται για έργα που έχουν ενταχθεί στο Φιλόδημος.

 

Ιστορικόν Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου & Βαπτιστού Ιωάννου Δερβενίου.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. 

 Η  αρχή  της ζωής  της ενορίας  του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου  Δερβενίου τοποθετείται στα μέσα  του 19ου  αιώνος   και συγκεκριμένα στη δεκαετία  1850-1860. Πριν κτισθεί ο Ναός του Τιμίου Προδρόμου  υπήρχε ο ναός του αγίου Νικολάου ( 1835 )  τον οποίο ανήγειρε ο καπετάν Παναγιωτάκης Γεραρής  πρώτος  οικιστής του Δερβενίου.
Από το έτος 1830 αρχίζει η μετακίνηση  ορισμένων οικογενειών από τη Ζάχολη  προς την περιοχή του Δερβενίου. Κέντρο λατρείας την πρώτη περίοδο  μέχρι το 1886 ήταν ο ναός του Τιμίου Προδρόμου ( Αγίου Ιωάννου  όπως είχε συνηθίσει  να τον αποκαλεί ο  λαός) όπου προσήρχοντο, ελλείψει άλλου

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ( πρόσκληση).

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
 
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
 
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σας προσκαλεί να παραστείτε
στον Πανηγυρικό Εορτασμό του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Δερβενίου,
χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Διονυσίου, το
Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023.
Προσέλευση επισήμων ώρα 09:45 π.μ.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα γίνει ανταλλαγή ευχών στην
Αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου.
 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΒΛΑΣΙΟΣ ΤΣΙΩΤΟΣ

Το πιο επικίνδυνο φαράγγι της Ελλάδος βρίσκεται στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ( βίντεο)

  


 βίντεο Χρήστος Παναγιώτου:

 

Η Φόνισσα είναι ένας χείμαρρος που στην πορεία του σχηματίζει βαθύ σχίσμα, από το χωριό Βρυσούλες έως το Λουτρό, του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Στην αρχαιότητα αυτός ο χείμαρρος αποτελούσε το σύνορο της αρχαίας Πελλήνης και ονομαζόταν «Κριός», όνομα ταιριαστό, λόγω της ορμητικότητας του. Εξίσου ταιριαστή η σημερινή ονομασία, «Φόνισσα», καθώς είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο να βρεθείς στο στενό άνοιγμα του, όταν κατεβάζει νερό.

Ο Σέρτζιο Λέκκα επέστρεψε στον Αστέρα Δερβενίου

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Η διοίκηση του Αστέρα Δερβενίου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επανένταξη του ποδοσφαιριστή Σέρτζιο Λέκκα στο δυναμικό της ομάδας μας.
Του ευχόμαστε υγεία και πολλά γκολ! 💪💪 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Εκεχειρία 36 ωρών στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο Πούτιν «λόγω Χριστουγέννων» - Για υποκρισία μιλά το Κίεβο

 Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκεχειρία 36 ωρών ανακοίνωσε ο Πούτιν - Για υποκρισία μιλά το Κίεβο 

Εκεχειρία στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν από τις 12 το μεσημέρι της 6ης Ιανουαρίου μέχρι τα μεσάνυχτα της 7ης Ιανουαρίου, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το Κρεμλίνο.

Η Ρωσία γιορτάζει τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου καθώς ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο.

Η Μόσχα καλεί επίσης την ουκρανική πλευρά να κηρύξει κατάπαυση του πυρός ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να παραστούν στη λειτουργία την παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα της γιορτής.

ΕΟΔΥ: Θερίζει η γρίπη σε όλες τις ηλικίες - Αύξηση θανάτων και εισαγωγών από κορωνοϊό

 ermou34324_2 

Ο ΕΟΔΥ εξέδωσε την έκθεσή του για την τελευταία εβδομάδα, σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού και γρίπης στη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παρουσίασε περαιτέρω αύξηση ενώ καταγράφηκε ένα νέο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης τύπου Α, που αφορούσε νοσηλευόμενο σε ΜΕΘ. Σημειώνεται πως η αύξηση αφορούσε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Βασίλης Τόπαλος: Το τελευταίο «αντίο» στον 16χρονο πρωταθλητή Ευρώπης – Με τις φόρμες της Εθνικής οι συναθλητές του

 Βασίλης Τόπαλος: Το τελευταίο «αντίο» στον 16χρονο πρωταθλητή Ευρώπης – Με τις φόρμες της Εθνικής οι συναθλητές του 

 Η τελευταία πράξη του δράματος, για τον 16χρονο πυγμάχο Βασίλη Τόπαλο που έχασε τη ζωή του μετά από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε στις τουαλέτες γυμναστηρίου στον Ταύρο, ενώ φέρεται να συμμετείχε πριν σε αγώνες σπάρινγκ με δυνατούς αντιπάλους, «γράφηκε» σήμερα Πέμπτη (5/1/2023) με την κηδεία του που  έγινε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στον Ασπρόπυργο. 

Με βαθιά θλίψη και οδύνη, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον βραβευμένο πυγμάχο, μη μπορώντας να πιστέψουν πως «χάθηκε» τόσο άδικα.

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα στην Ελλάδα για την έξαρση του ιού στην Κίνα – Τι ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

 Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα στην Ελλάδα για την έξαρση του ιού στην Κίνα – Τι ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ 

Αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση της πανδημίας COVID-19 στην Κίνα και την αντιμετώπισή της και σε συνέχεια των συστάσεων της αρμόδιας επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα προληπτικά μέτρα που προτείνονται από τον ΕΟΔΥ για τη χώρα μας είναι τα ακόλουθα: 

Υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος διαγνωστικού ελέγχου (αντιγονικό τεστ ταχείας ανίχνευσης, ή μοριακού ελέγχου) όλων των ταξιδιωτών των απευθείας πτήσεων από Κίνα, 48 ώρες πριν την αναχώρησή τους

Ο Μακεδονικός πέρασε από τη Βέροια με 2-1 και ανέβηκε στην πεντάδα του πρώτου ομίλου της Super League 2.

 Bέροια - Μακεδονικός 1-2: Έπιασαν πεντάδα οι φιλοξενούμενοι (highlights) 

Με τον αγώνα ανάμεσα στη Βέροια και το Μακεδονικό ολοκληρώθηκε η δράση της ένατης αγωνιστικής της Super League 2.

Οι φιλοξενούμενοι στο 14ο λεπτό βρήκαν τον τρόπο να ανοίξουν το σκορ χάρη σε πλασέ του Λεωνιδόπουλου. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή για οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Η απάντηση της «βασίλισσας του βορρά» ήταν στο 39ο λεπτό. Ο Μπελεβώνης με ωραία μπαλιά βρήκε τον Ορφανίδη και εκείνος νίκησε την αντίπαλη άμυνα για το 1-1.

Το τελικό αποτέλεσμα ήρθε στο 77ο γκολ. Ο Σιμόνι σκοράρει εξ επαφής με πλασέ μετά από σέντρα του Τσουκάνη πληγώνοντας έτσι την πρώην ομάδα του.

Βέροια (Βελιτζέλος): Παπαδόπουλος, Μουχάλης (82′ Μπούζας), Ντουμάνης (82′ Ιωάννου), Στίκας, Μαραγκός, Μασούρας (90+2′ Παπατζίκος), Ορφανίδης (67′ Μπλέτσας), Φασίδης, Μπελεβώνης, Μπουκουβάλας, Μπουόλι.

Μακεδονικός (Γ. Αμανατίδης): Γουναρίδης, Μπρατσιάνι, Λισγάρας, Σαραγιώτης, Τσουκάνης, Παναγιωτούδης, Λεωνιδόπουλος, Γαρύφαλλος (88′ Κοτταρίδης), Τσιλιγγίρης (75′ Χασάνογλου), Σάντσεθ (46′ Ζαννάκης), Σιμόνι (90+4′ Ταχματζίδης). 

Βαθμολογία

1

ΠΑΟΚ Β

8

18-7

19

2

Πανσερραϊκός

7

9-4

16

3

ΑΕΛ

8

13-7

16

4

Αναγέννηση Καρδίτσας

7

9-3

15

5

Μακεδονικός

8

9-5

14

6

Νίκη Βόλου

8

10-5

13

7

Ηρακλής

8

10-7

11

8

Βέροια

8

9-9

10

9

Παναθηναϊκός Β

8

15-13

10

10

Διαγόρας Ρόδου

7

9-10

10

11

Απόλλων Λαρισας

8

7-19

9

12

Αλμωπός Αριδαίας

8

4-7

7

13

Απόλλων Πόντου

8

5-13

6

14

Ηρακλής Λάρισας

8

3-11

6

15

Θεσπρωτός

7

7-16

3