Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά στη Θήβα





    Φίλες και φίλοι,

    Σήμερα γίνεται εδώ, στη Θήβα, αυτό που γίνεται πια σε όλη την Ελλάδα…
    Η παράταξή μας ενωμένη, η παράταξή μας συσπειρωμένη,
    Παίρνει το μήνυμα της Ελπίδας
    Και δίνει το μήνυμα της Νίκης.
     Στη μία πόλη μετά την άλλη…
    Αγκαλιάζουμε όλους τους Έλληνες,
    αφουγκραζόμαστε όλους τους Έλληνες
    και μας ακούν όλοι οι Έλληνες.
  
  

Αγωνία έως στο φινάλε στη Β2 Κορινθίας

Φινάλε αύριο το απόγευμα στο πρωτάθλημα της Β2 κατηγορίας Κορινθίας και με τις ομάδες Πανκαμαριακό και Α. Ο. Σπαθοβουνίου να έχουν κερδίσει , εδώ και καιρό, την άνοδό τους στη Α’ κατηγορία και απομένουν ακόμα 90 λεπτά για να δούμε ποια από τους δύο πρωταγωνιστές θα κερδίσουν και τον τίτλο του πρωταθλητή καθώς είναι ισόβαθμοι. Ο Πανκαμαριακός αγωνίζεται στον Ασπρόκαμπο με τη τοπική ομάδα που υποβιβάζεται, ενώ στην έδρα του, το γήπεδο Σολομού, ο Α. Ο. Σπαθοβουνίου υποδέχεται την Θύελλα Λεοντίου που ήδη και αυτή υποβιβάζεται . Στο Δερβένι ο  αδιάφορος Πανευρωστινιακός αντιμετωπίζει τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου, που με ήττα του μπαίνει σε περιπέτειες και θα διεκδικήσει την παραμονή του σε μπαράζ , καθώς καραδοκεί για παραμονή και ο Απέσσας Χαλκίου που αγωνίζεται στην Λυκοποριά με την τοπική ΑΟΛ που υποβιβάζεται, όπως την παραμονή του μέσω μπαράζ διεκδικεί και ο Ολυμπιακός Άσσου που αγωνίζεται με την υποβιβασμένη Κόρινθο ΄06. Από την τελευταία αγωνιστική δεν απουσιάζει και το ντέρμπι των ισοβάθμων Αετού Κρυονερίου και Θύελλας Κάτω Διμηνιού. Τέλος η Αναγέννηση Κιάτου παίρνει στα «χαρτιά» τον αγώνα με τον Παμφενεατικό.  Σε όλους τους αγώνες που θα αρχίσουν στις 5 το απόγευμα, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αποθανόντος παράγοντα του Αστέρα Δερβενίου Κώστα Βυζά.
Η ΕΠΣ Κορινθίας , εκτός των άλλων, σε ψήφισμά της αναφέρει ότι :
…Ο Κώστας Βυζάς υπηρέτησε το κορινθιακό ποδόσφαιρο  αλλά και τη μεγάλη του αγάπη τον Αστέρα Δερβενίου. Ο Κώστας κέρδισε την εκτίμηση,  την αγάπη,  και τη φιλία μας με την παρουσία και την προσφορά του.
Η οικογένειά του θα πρέπει να νιώθει περήφανη, όπως  και όλη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Κορινθίας που θα τον θυμάται και θα τον τιμά, όπως πρέπει σε  ανθρώπους της πάλης για την  ζωή και τον αθλητισμό…


26η Αγωνιστική
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ.
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ Κ.Δ.
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
Α.Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06
ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ – ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ – ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ 3 - 0

Προχώρησαν με νίκες Πέλοπας , Κλένια και Αστέρας

Με τους αγώνες της 29ης ( προτελευταίας) Αγωνιστικής συνεχίστηκε  το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κορινθίας με τους δύο βασικούς πρωταγωνιστές , Πέλοπα Κιάτου και ΠΑΣ Κλένια να παίρνουν τρίποντα εκτός έδρας. Ο Πέλοπας έκανε ένα βήμα προς τον τίτλο και την άνοδο καθώς νίκησε με το ευρύ 4 - 1 στο Σολομό την τοπική ομάδα,  η οποία υποβιβάζεται. Νικηφόρα  πέρασε και από το Ξυλόκαστρο , ο ΠΑΣ Κλένια , μετά το 3 – 1 επί του τοπικού Ηρακλή.
Στο Θώδειο Στάδιο ο Α. Ο. Λουτρακίου νίκησε με 3 – 0 την Θύελλα Πετρίου ενώ στα Εξαμίλια η Ελλάς Βέλου έχασε με 0 – 1 από τον Πανσολυγειακό. Στη Ξυλοκέριζα ο Σαρωνικός επικράτησε με 2 - 1 της Προοδευτικής Περιγιαλίου , ενώ στη Νεμέα ο Παννεμεατικός έχασε με 1 – 3 από τον Αστέρα Δερβενίου. Τρίποντα στα «χαρτιά» πήραν ο Ολυμπιακός Λουτρακίου και ο Ηρακλής Λεχαίου από Άλμπαρτο και Ισθμιακό αντίστοιχα , που έχουν αποχωρήσει του πρωταθλήματος. Σε όλους τους αγώνες κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αποθανόντος παράγοντα του Αστέρα Δερβενίου Κώστα Βυζά και στον οποίο οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του χάρισαν την σημερινή τους νίκη στη Νεμέα επί του Παννεμεατικού..

29η Αγωνιστική
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ       3 - 0
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ.   1 - 3
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ. - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ        1 - 3
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λ.          0 - 3
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ  0 - 1
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ         1 - 4
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 3 - 0
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ               2 - 1

Η Βαθμολογία
( Επί 29 αγώνων)
1 ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ                74 - 25  72 
------------------------------------------------------
2 ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                      75 - 18  70 
3 ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                 77 - 24  67 
4 ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                    68 - 33 59 
5 ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                          48 - 40  47 
6 ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ.                   49 - 42  46 
7 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ 39 - 44  43 
8 ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ             48 - 50  42 
9 ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ         43 - 53   39 
10 ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ          43 - 35  38 
11 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                41 - 52   36 
12 ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ       35 - 43   34 
13 ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.        43 - 68  31 
----------------------------------------------------
14 ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ               37 - 58   25 
15 ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ                 15- 84    8 
16 ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                     8 - 74  6

«Χάρτα Νέων 2012» - Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των προτάσεων πολιτικών Οικογένειας και Μητρότητας στην Πάτρα

Ως νέοι άνθρωποι θεωρούμε πως τα ζητήματα της μητρότητας και της δημιουργίας οικογένειας δεν είναι δευτερεύουσας σημασίας, αφού μας αφορούν άμεσα. Οι προκλήσεις που δημιουργούνται για όλες τις κοινωνίες των χωρών της Ε.Ε. από τις δημογραφικές αλλαγές είναι πολλαπλές και χρήζουν προσοχής και αντιμετώπισης μέσα από ένα επεξεργασμένο σχέδιο που θα απαντά  μεταξύ άλλων σε ζητήματα όπως η αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών, η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής και η κοινωνική προστασία των οικογενειών. Με βάση το σκεπτικό αυτό καταθέτουμε μια σειρά από προτάσεις για την υποστήριξη των οικογενειών και της μητρότητας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα για τους νέους και νέες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Ν.Δ. - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ​Σ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚ​ΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ​Υ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤ​ΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ

Λόγω της απεργίας της ΠΟΣΠΕΡΤ και της παράνομης απόφασής της να μη μεταδώσει αύριο, Κυριακή, 22 Απριλίου, την κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία, στο Ζάππειο Μέγαρο, σας ενημερώνουμε ότι θα υπάρχει ανοιχτό δορυφορικό κύκλωμα:

ΩΡΕΣ: 11.30 π.μ. έως 13.30 μ.μ.

HELLAS SAT
39o   Ανατολικά [39 μοίρες Ανατολικά]
Downlink Frequency (MHz): 11136,25  Pol: VERTICAL
Symbol Rate: 3300
MPEG:2
FEC: 3/4
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
•    Επίσης, στη συχνότητα αυτή μπορείτε να αξιοποιήσετε τον ήχο για τους ραδιοφωνικούς σας σταθμούς
•    Την ομιλία του Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά μπορείτε να την παρακολουθήσετε και από την ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας: www.nd.gr

Λογοτεχνικό ταξίδι στη Γερμανία .


Της Αναστασίας Ευσταθίου

Καλεσμένη συγγραφέας στην  11η Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας στο Μόναχο και τα περίχωρα της Γερμανίας από τις 22 έως και 30 Απριλίου 2012, από την Ελληνική Κοινότητα, θα είναι η αφεντομουτσουνάρα μου, όπως λέει ο φίλος μου ο Καραγκιόζης.

Μαζί με τις καταξιωμένες συγγραφείς Ελένη Πριοβόλου και Μαρία Ρουσάκη θα επισκεφτούμε δημοτικά σχολεία του Μονάχου και του  Νταχάου καθώς και τα τμήματα μητρικής γλώσσας. Θα έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τα ελληνόπαιδα της Γερμανίας, με συλλόγους γονέων, την ελληνική κοινότητα και την πρόξενο της Ελλάδας στο Μόναχο σε μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στο παιδικό βιβλίο.

Αρχικά ήμουν επιφυλατκική, για το αν έπρεπε να πάω σε εργάσιμες ημέρες, ο προϊστάμενός μου, όμως, με έβγαλε από τη δύσκολη θέση δίνοντάς μου άδεια και λέγοντάς μου: "Κα Ευσταθίου,  να πάτε και να πείτε στους Γερμανούς ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα όχι αυτή του χρέους και των δανειων αλλά η Ελλάδα του πνεύματος και του πολιτισμού κι εσύ, δασκάλα και συγγραφέα μας, μπορείς να τη διαφημίσεις με τον καλύτερο τρόπο αυτή την Ελλάδα. Να πας και να δώσεις χαιρετισμούς σε όλα τα ελληνόπουλα".

 Οπότε, ποιος με κρατάει! Προσπαθώ να χωρέσω όσο πιο πολλή Ελλαδα μπορώ στις βαλίτσες μου....

Την πρόσκληση και όλη διοργάνωση πραγματοποιεί το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ (http://www.aristofanis.com)  σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή του 2ου  Δημοτικού Σχολείου Μονάχου «Πυθαγόρας».

Τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Πελοπόννησο

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

1 ΚΩΛΕΤΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
2 ΛΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
3 ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ)
4 ΠΕΤΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
5 ΤΣΟΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
6 ΦΡΟΥΣΙΟΥ ΛΙΑ




ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Πάνος Μπεγλίτης: «Εμείς ως ΠΑΣΟΚ σήμερα, μάθαμε, πάθαμε, υπεστήκαμε πολλά».

Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό της ΝΕΤ, στην εκπομπή
« Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ», ο Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κορινθίας Πάνος Μπεγλίτης έδωσε εξηγήσεις  για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και σημείωσε «Εμείς ως ΠΑΣΟΚ σήμερα, μάθαμε, πάθαμε, υπεστήκαμε πολλά».

Συγκεκριμένα είπε:

“Επίθεση” στον Πέτρο Ευθυμίου στο Μαρούσι

 Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου είχε πάει γύρω στις 13:30 το μεσημέρι σε καφετέρια στην πλατεία Αμαρουσίου. Εκεί βρίσκονταν πολίτες που στηρίζουν την υποψηφιότητα του.
Σύμφωνα με τον ίδιο τον βουλευτή στην περιοχή βρίσκονταν περίπου 50 άτομα μέλη της “Χρυσής Αυγής” που μοίραζαν προεκλογικά φυλλάδια.

Πότε κλείνουν τα σχολεία - Πότε αρχίζουν οι εξετάσεις - Όλο το πρόγραμμα των πανελλαδικών

Στις 17 Μαΐου λήγει το διδακτικό έτος για τα γυμνάσια, στις 15 Ιουνίου για τα δημοτικά σχολεία, ενώ στα λύκεια τα μαθήματα θα λήξουν επίσης στις 17 Μαΐου.

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνεται σε εγκύκλιο που αναμένεται να στείλει στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας, τις επόμενες ημέρες. Ως γνωστόν οι πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν τη Δευτέρα, 21 Μαΐου.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α΄) θα αρχίσουν μια ημέρα μετά, την Τρίτη, 22 Μαΐου.

Από την άλλη πλευρά, οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν στις 7 Ιουνίου για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν στις 12 Ιουνίου και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Μεγάλο Προβάδισμα ΝΔ Δείχνουν όλες οι Τελευταίες Δημοσκοπήσεις

Δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές, με δεδομένες τις τελευταίες δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις, τα συμπεράσματα που προκύπτουν βεβαιώνουν τη σταθερή και σαφή πρωτοκαθεδρία της ΝΔ. Την ίδια ώρα, η πολύ υψηλή απροσδιόριστη στάση σε συνδυασμό με την πολύ χαμηλή βεβαιότητα ψήφου, βεβαιώνουν τα σημαντικά περιθώρια που υπάρχουν για περαιτέρω ενίσχυση της ΝΔ σε ένα τοπίο όπου είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς ποια είναι η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, τα κύρια σημεία που προκύπτουν είναι τα εξής:         

Θέλουμε μια αδύναμη κυβέρνηση;

Η κοινωνία κέρδισε το στοίχημα με το Πράσινο κατεστημένο και έτσι η Χώρα προχωρά σε εκλογές. Αυτό το στοίχημα πού πάλεψε με νύχια και με δόντια να αποφύγει το κατεστημένο των νομέων της εξουσίας, το κέρδισε η κοινωνία με τη βοήθεια της συντηρητικής παράταξης.

Αυτής της παράταξης πού τα εβδομήντα τελευταία χρόνια ματώνει για να ορθοποδήσει την Πατρίδα μας αντίθετα με  αυτούς που έβλεπαν σαν πρότυπο άλλοτε τον Σταλινισμό, άλλοτε την Ανεξάρτητη Αλβανία του Χότζα, άλλοτε τα Αραβικά κινήματα αλλά ΠΟΤΕ τη σταθερή Ευρωπαϊκή πορεία.

Αυτοί πού, με διάφορες πολιτικές ή και πολιτιστικές παρουσίες, επιθυμούσαν μέσα από την πάγια άρνησή τους σε κάθε αναπτυξιακή επένδυση να νέμονται την Εξουσία και με μηχανισμούς πού θα την επέβαλαν διαχρονικά με τους δικούς τους όρους.

Αυτοί πού σήμερα ΔΕΝ θέλουν να γίνουμε Βουλγαρία αλλά τότε ΗΘΕΛΑΝ.

Στις λίγες ημέρες πού απομένουν  πρέπει να σκεφτούμε αν θέλουμε μετεκλογική Κυβέρνηση Διαχείρισης της Δυστυχίας του Έλληνα, ή μια Κυβέρνηση πού να εκφράζει τις προσδοκίες του Έλληνα.

Μια αδύναμη Κυβέρνηση συμβιβασμών προσφέρει νερό στον μύλο των συνεχών πιέσεων προς τον πολίτη.

Μια αδύναμη Κυβέρνηση αναγκαστικής επιβίωσης και πολιτικών εκβιασμών αποτελεί την τελική υποταγή προς τη Διαχείριση της Δυστυχίας μας.

Μια σταθερή Κυβέρνηση όμως, με νωπή λαϊκή εντολή ΔΕΝ μπορεί να κάνει ξανά πίσω.

Η λαϊκή ετυμηγορία θα δώσει ένα ηχηρό μήνυμα σταθερότητας για το συμφέρον της Πατρίδας μας.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ / statesmen.gr



Ο Νίκος Μπεχράκης είναι Πολιτικός Μηχανικός. Πρώην υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ Αττικής

Αφού το ζήσαμε κι αυτό…

Εκείνο το πρωί, ελάχιστοι μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που άρχιζαν μόλις να ζουν. Στις 21 Απριλίου 1967, η χούντα των συνταγματαρχών υπό τον Γεώργιο Παπαδόπουλο κατέλυε τη Δημοκρατία στον γενέθλιο τόπο της. Και για τα επόμενα επτά χρόνια, η Ελλάδα έμπαινε στον γύψο, ακριβώς όπως το είχε πει ο αρχηγός των πραξικοπηματιών. Όχι όμως για να γιατρευτεί, όπως υποστήριζε το καθεστώς της 21ης Απριλίου. Αλλά για να διακόψει την επαφή της με την πρόοδο.

Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου αποτελεί μια κατάμαυρη σελίδα στην ιστορική διαδρομή του τόπου. Ακόμη χειρότερο όμως είναι το γεγονός ότι η δικτατορία διατηρήθηκε στην εξουσία για επτά ολόκληρα χρόνια. Χωρίς ο λαός να αντιδράσει και να ξεσηκωθεί. Παρά μόνο στο τέλος.

Φυσικά, θύλακες αντίστασης υπήρχαν κατά τη διάρκεια της επταετίας. Όχι όμως συντονισμένες προσπάθειες από πολίτες και εκπεσόντες πολιτικούς, για να διακοπεί η ντροπιαστική για την Ελλάδα εικόνα να κυβερνάται από στρατιωτικούς, μετά από πραξικόπημα.

Το… πετύχαμε δηλαδή και αυτό. Σε μια εποχή πολιτικά ανέφελη, να μας στερήσουν το ιδεώδες της Δημοκρατίας, και να χρειαστούν επτά χρόνια για να το ξαναπιάσουμε στα χέρια μας. Και όλα αυτά, απέναντι σε πρωταγωνιστές, τους πρωταίτιους του πραξικοπήματος, που… δεν γέμιζαν το μάτι για τις ηγετικές ικανότητές τους.

Εκείνα τα επτά χρόνια που ακολούθησαν την 21η Απριλίου του 1967, θα πρέπει να μείνουν καλά ριζωμένα στην ιστορική μνήμη. Και να ανακαλούνται στην εθνική αφήγηση και καθημερινότητα, κάθε φορά που η κοινωνία μας αντιμετωπίζει με απάθεια το μέλλον μας.

Τότε, παραδώσαμε τα κλειδιά του τόπου σε πραξικοπηματίες στρατιωτικούς. Σήμερα, η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από κάτι αντίστοιχο φυσικά, διολισθαίνει ωστόσο στην πολιτική αποσταθεροποίηση, το χάος και την ακυβερνησία. Μια κατάσταση εθνικής παρακμής, για να βγούμε από την οποία θα χρειαστεί να περάσουν πολύ περισσότερα από… επτά χρόνια.

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ / statesmen.gr

Οι “κορυφαίοι” άφησαν μόνο τον Βενιζέλο

Στην Ελλάδα που οικοδομήθηκε στα πρότυπα της πρωθυπουργικής, επομένως και της… αρχηγικής Δημοκρατίας, είναι σύνηθες οι προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων να επικεντρώνονται στο πρόσωπο του ηγέτη τους. Μια στρατηγική διπλής εξήγησης: Αφενός επειδή ο αρχηγός ενός κόμματος είναι συνήθως και ο βασικός λόγος για να… το ψηφίσει η κοινωνία, και αφετέρου επειδή πίσω από τη βαριά ηγετική σκιά του, βρίσκουν ευκαιρία να κρυφτούν ατέλειες και ανεπάρκειες ιδεών, προτάσεων και λοιπών στελεχών.

Οι φετινές εκλογές δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν την εξαίρεση. Βλέποντας ωστόσο κανείς το πώς εξελίσσεται η προεκλογική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ, με τη μονολιθική εμμονή στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου, δυσκολεύεται να μην αναρωτηθεί… που είναι οι υπόλοιποι.

Ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προβάλλει όχι ως το κεντρικό, αλλά ως…

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ " ΟΧΙ " Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας


Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο του "ΟΧΙ" στην Κορινθία.
Ένα ψηφοδέλτιο αντιπροσωπευτικό της κοινωνίας, που απαρτίζεται από ανέργους, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες.
Συγκινητική έως και (ώρες ώρες) εκρηκτική ήταν η βούληση των συναγωνιστών και συναγωνιστριών, για να συμμετέχουν σε αυτό τον αγώνα.
Την ώρα που τα καθεστωτικά κόμματα αγωνιούσαν για να βρουν υποψηφίους στην Κορινθία, το "ΟΧΙ", μπορούσε να συγκροτήσει όχι ένα (1) αλλά τέσσερα (4) ψηφοδέλτια (!) και χρειάστηκαν περισσότερες από 72 ώρες διαβουλεύσεων, μέχρι να καταφέρει να οριστικοποιήσει το (πλήρες, από κάθε άποψη) ψηφοδέλτιό του.
Τονίζουμε ότι ΟΛΟ το ψηφοδέλτιο αποφασίστηκε από τα ίδια τα μέλη και τους φίλους του ΕΠΑΜ Κορινθίας, από τα στελέχη της Δημοκρατικής Αναγέννησης, από τα κινήματα πολιτών, από κάθε ενεργό και ανήσυχο πολίτη, με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, διαφάνειας και ίσων ευκαιριών για όλους.
Το ΕΠΑΜ σαν Μέτωπο και, πλέον, το ψηφοδέλτιο του "ΟΧΙ", ποτέ δεν λειτούργησε με όρους αστικού παλαιοκομματισμού και κομματικής σαπίλας.
Αυτό δείχνει την πίστη στα προτάγματα του αντιμνημονιακού αγώνα αλλά και την δυναμική της δημοκρατίας και του Μετώπου στην κοινωνία.
Αφουγκραζόμαστε την κοινωνία των πολιτών και πιστεύουμε ότι κάτι έχει αλλάξει και θα φανεί στις 6 Μαΐου.
Μέχρι τότε, ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ.

Ψηφοδέλτιο «ΟΧΙ» Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας
1.Αθανασιάδου Ελένη, Φαρμακοποιός, από Λουτράκι (μέλος του ΕΠΑΜ)
2.Καλαϊτζής Στέλιος, Συγγραφέας, από Μπολάτι (μέλος του ΕΠΑΜ)
3.Κανέλλου Άννα, Συγγραφέας, από Ξυλόκαστρο (συνεργαζόμενη από τους Οικολόγους Ελλάδας)
4.Κουρούμαλης Σπύρος, Μηχανικός, από Ξυλόκαστρο (μέλος του ΕΠΑΜ)
5.Ξύδης Αναστάσιος, Τεχνολόγος Γεωπόνος, από Κόρινθο (μέλος του ΕΠΑΜ)
6.Φωτεινάκης Ιωάννης, αδιόριστος εκπαιδευτικός-άνεργος, από Κόρινθο (μέλος του ΕΠΑΜ)

Στα χέρια της Αστυνομίας οι δύο δράστες της Μίνθης - Τον ένα δράστη πιάσανε στο Βραχάτι

Φως στην υπόθεση της ληστείας στη Μίνθη, που οδήγησε στο θάνατο τον 84χρονο, Παναγιώτη Παναγούλια, έριξαν οι έρευνες των Αρχών στην Ηλεία, μόλις δύο 24ωρα μετά τον εντοπισμό του θύματος.Η μεγάλη αυτή επιτυχία εξιχνίασης της υπόθεσης βασίστηκε στην επισταμένη εξέταση των στοιχείων που είχαν οι αστυνομικοί στα χέρια τους και χρειάστηκε να φτάσουν έως το Βραχάτι Κορινθίας για να φέρουν πίσω τον έναν από τους δύο δράστες, που είχε κατααφύγει εκεί μετά την πράξη του, για να χαθούν τα ίχνη του.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ







Σαράντα πέντε χρόνια από την μαύρη επέτειο της χούντας. Μνήμες που δεν σβήνουν

Σαράντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Σάββατο, από την 21η Απριλίου 1967, την ημέρα  που τα τανκς της χούντας βγήκαν στος δρόμους της Αθήνας βάζοντας τη Δημοκρατία στον γύψο.


Λίγες εβδομάδες πριν από τις προκηρυγμένες για τις 28 Μαΐου εκλογές, ο συνταγματάρχης Γεώργιος Παπαδόπουλος με τον ταξίαρχο Στυλιανό Παττακό και τον συνταγματάρχη Νικόλαο Μακαρέζο κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα.

Με 100 τανκς στην Αθήνα, οι πραξικοπηματίες κινήθηκαν τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου και κατέλαβαν αρχικά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στη συνέχεια κατέλαβαν στρατηγικούς στόχους, όπως τη Βουλή, τον ΟΤΕ και το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας, στο Ζάππειο.

Ακολούθως, έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του ΝΑΤΟ με κωδικό Σχέδιο Προμηθεύς με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν όλες οι στρατιωτικές μονάδες της Αττικής.

Το συγκεκριμένο σχέδιο προοριζόταν για την αναγκαστική ανάληψη εξουσίας από το στρατό με σκοπό την εξουδετέρωση κομμουνιστικής εξέγερσης, σε περίπτωση που εισέβαλλαν στην Ελλάδα δυνάμεις του Σοβιετικού Στρατού.

Παράλληλα, οι άνδρες της ΕΣΑ ξεκινούν επιδρομές και συλλήψεις πολιτικών προσώπων και προσωπικοτήτων αριστερής κυρίως ιδεολογίας, οι οποίοι οδηγούνται στις φυλακές και τις εξορίες, όπου υφίστανται φρικτά βασανιστήρια.

Πέραν των διώξεων και των βασανιστηρίων, η χούντα επιβάλλει απαγορεύσεις και περιορισμούς και ασκεί καθημερινή λογοκρισία σε εφημερίδες, ραδιοφωνικά προγράμματα, έντυπα, τραγούδια πάσης φύσεως και σενάρια τηλεοπτικών σειρών.

Η μαύρη αυτή περίοδος στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, που γεννήθηκε μέσα σε μια προηγηθείσα μακρά περίοδο πολιτικής ανωμαλίας, κορυφώθηκε με το δράμα της Κύπρου, την εισβολή των Τούρκων και τη διχοτόμηση του νησιού.
Newsroom ΔΟΛ

Ένας εν ενεργεία στρατιωτικός γράφει για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου












Του Αντισυνταγματάρχη (ΣΔΓ)

Ανέστη
 Τσουκαράκη

Προέδρου του ΣΥΣΜΕΔ


Παρασκευή 21η Απριλίου 1967. Το ξημέρωμα ήταν διαυγές, καθαρό, ανοιξιάτικο. Μια εβδομάδα πριν το Πάσχα και η Ελλάδα ετοιμαζόταν να μπει στο κλίμα της κατάνυξης, του Θείου δράματος, της Αναστάσιμης τελετής. Η πολιτική κατάσταση έκρυθμη. Ήδη είχαν προκηρυχθεί εκλογές για την 28η Μαΐου 1967. Το προηγούμενο βράδυ τίποτα δε διεμήνυε τι επρόκειτο να συμβεί εκείνο το πρωινό. Όλα το δρόμο τους, στην τάξη τους. Οι οικογένειες στα σπίτια τους.

Σήμα κινδύνου από τα ΤΕΙ

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι πρόεδροι των ΤΕΙ της χώρας, οι οποίοι σε επιστολή τους προς τον υπουργό Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη δηλώνουν ότι... κινδυνεύουν να βάλουν «λουκέτο» στα ιδρύματά τους.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους οι πρόεδροι των ΤΕΙ, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ιδρύματα, συνεπεία της οικονομικής δυσπραγίας, και τονίζουν, ότι εάν δεν εγκριθούν οι προϋπολογισμοί του 2012 με την απεμπλοκή τους από την εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης που ορίζει ο νέος Νόμος Πλαίσιο «είναι πλέον υπαρκτός ο κίνδυνος εκτός των φοιτητικών αντιδράσεων, να καταλήξουμε σε μία εκ των πραγμάτων αναστολή λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Πιο συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει:

Στο νοσοκομείο ο Ανδρέας Μπάρκουλης

Στο νοσοκομείο βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής ο Ανδρέας Μπάρκουλης. ένιωσε έντονη αδιαθεσία και η σύζυγός του Μαρία φρόντισε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο ενώ δεν έφυγε στιγμή από το πλευρό του.
Ο 75χρονος ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου εδώ και χρόνια υποφέρει από λοιμώξεις του αναπνευστικού ωστόσο η κατάσταση της υγείας του κρίνεται από τους γιατρούς αντιμετωπίσιμη.

tlife.gr

Δημοσκόπηση με οκτώ κόμματα και δημοσκόπηση με... δέκα!

Δύο νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν πολυκομματική τη νέα βουλή. Προβάδισμα στην ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ χωρίς όμως αυτοδυναμία!
Είσοδο τουλάχιστον οκτώ κομμάτων στη Βουλή και προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠαΣοΚ, με χαμηλά όμως ποσοστά τα οποία αποκλείουν αυτοδυναμία, επιβεβαιώνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς από το Σάββατο απαγορεύεται η δημοσιοποίησή τους. Το ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου παραμένει υψηλό.

Τα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ στην Πελοπόννησο

Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ σε ολόκληρη την Επικράτεια. Συνολικά, κατέρχονται 423 υποψήφιοι βουλευτές, εκ των οποίων 142 γυναίκες, ποσοστό υψηλότερο του υπό του σχετικού Νόμου, οριζόμενο. Το ποσοστό ανανέωσης των υποψηφίων, σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές του 2009, ξεπερνά το 70%. Ο Γ. Καρατζαφέρης είναι υποψήφιος στη Β' Αθηνών και στην Ξάνθη. Αναλυτικά οι λίστες για τους νομούς της  Πελοποννήσου είναι οι εξής:

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΖΑΦΕΙΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΚΟΣΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΟΣΜΑ
ΚΟΤΣΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΣΚΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΤΣΙΟΥΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία

Δόθηκε  στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιιο με τους υποψηφίους  του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία. Το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν οι:

Θελερίτη Μαρία
Κουρεμπές Φάνης
Κουρούκλη Ανδριάνα
Χανιάς Νίκος
Ψυχογιός Γιώργος
Τουλιάτος Νίκος

Η Ντόρα… το είπε και το έκανε

Χωρίς εκπλήξεις ήταν τελικά τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Συμμαχίας, τη σύνθεση των οποίων ανακοίνωσε απόψε η Ντόρα Μπακογιάννη. Όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος συμμετέχουν στις λίστες, στις περιφέρειες όπου εξαρχής αναμενόταν, ενώ και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα είναι υποψήφια, εκτός από το Ηράκλειο, και στη Β’ Αθηνών.

Η επιλογή της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της Ευρώπης από τη Ντόρα Μπακογιάννη, εξηγείται στην αναγκαιότητα να καταδείξει τη σπουδαιότητα της Β’ Αθηνών, από την οποία η Δημοκρατική Συμμαχία προσδοκά σημαντικά εκλογικά οφέλη, προκειμένου να ενισχύσει τις πιθανότητές της να υπερβεί πανελλαδικά το όριο του 3%, και να εξασφαλίσει έτσι την είσοδό της στην επόμενη Βουλή.

Φυσικά, η συμμετοχή της Ντόρας Μπακογιάννη στο ψηφοδέλτιο της Β’ Αθηνών, έχει την πρόσθετη και εξαιρετικά λεπτή σημειολογία ότι τη φέρνει αντιμέτωπη με τον αδελφό της, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, μετράει ήδη στο πολιτικό ενεργητικό του, πλασάρισμα στις πρώτες θέσεις της Β’ Αθηνών, το οποίο στηρίχτηκε μεταξύ άλλων στις παραδοσιακά… ξεχειλωμένες δεξαμενές επιρροής του μητσοτακικού στρατοπέδου.

Τώρα, με τη Ντόρα Μπακογιάννη να κατέρχεται στην ίδια περιφέρεια, έστω και με το αντίπαλο κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, οι δυνάμεις του μητσοτακικού στρατοπέδου αναμένεται να… διχοτομηθούν.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ /  statewmen.gr

Σενάριο μετεκλογικ​ού τοπίου…Ελλ​άδα, Μάιος 2012

Πολλές φορές η Χρυσή Αυγή έχει γράψει πράγματα τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί μετά από μήνες ή ακόμα και μετά από χρόνια! Όχι, δε διαθέτουμε το “κληρονομικό χάρισμα” όπως δε διαθέτουμε και τίποτα “κληρονομικό” στην πολιτική ζωή της χώρας μας όπως κάποιοι άλλοι…

Γιάννης Μιχελάκης: αντιδημοκρατική πρακτική και απόπειρα φίμωσης από ελεγχόμενη από το ΠΑΣΟΚ κρατικοδίαιτη ΠΟΣΠΕΡΤ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ελεγχόμενη από το ΠΑΣΟΚ κρατικοδίαιτη ΠΟΣΠΕΡΤ αποφάσισε απεργία μέσα στο Σαββατοκύριακο. Και έσπευσε να τονίσει ότι “δεν πρόκειται να δοθεί καμία εξαίρεση”.
Πρόκειται για πρωτόγνωρο γεγονός, που δείχνει ξεκάθαρα το στόχο των εμπνευστών της.
Στόχος είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς. Είναι η μη προβολή της πρότασης του Αντώνη Σαμαρά και της Ν.Δ. για την οικονομία, για το πώς θα αρχίσει να βγαίνει η χώρα από την κρίση, που θα παρουσιαστεί στο Ζάππειο, την Κυριακή, στις 11:30.
Άλλωστε, απεργία η ίδια ΠΑΣΟΚική συντεχνία είχε επιχειρήσει και στην εκδήλωση για το Ζάππειο 2. Αλλά τότε, δεν τους πέρασε.
Πρόκειται για αντιδημοκρατική πρακτική και απόπειρα φίμωσης σε μια κρίσιμη στιγμή της προεκλογικής περιόδου.
Στερούν από τον ελληνικό λαό το δικαίωμα ενημέρωσης, για το μεγάλο ζήτημα της οικονομίας.
Πλήττουν την ίδια τη Δημοκρατία».

Αντ. Σαμαράς: Η παράταξη μας εγγυάται την έξοδο της χώρας από την κρίση


H Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας  κ. Αντώνη Σαμαρά  στην Άρτα

Φίλες και φίλοι,

    Τι να πω γι’ αυτό που γίνεται σήμερα εδώ;
    Τι να πω γι’ αυτόν τον κόσμο;
    Εσείς είστε, εδώ στην Άρτα,  η ψυχή της μεγάλης μας παράταξης!
    Εσείς είστε η δύναμή μας!
    Ο ενθουσιασμός σας είναι προάγγελος της νίκης μας στις 6 Μαΐου.

    Με γεμίζετε δύναμη για αγώνα…
    Θα νικήσουμε!
    Και ξέρετε γιατί θα νικήσουμε;
    Γιατί διαφέρουμε απ’ όλους τους άλλους.
    -- Άλλοι, όπως το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να σωθούν...
    -- Κι άλλοι κερδοσκοπούν στο φόβο και στην οργή του κόσμου…

    Εμείς κοιτάμε τον Έλληνα στα μάτια και του λέμε μια φράση:
    Πέντε λέξεις, όλες κι όλες:
    Η Ελλάδα θα τα καταφέρει!