Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Οι τρεις Αντιπεριφερειάρχες Θεματικών Ενοτήτων Πελοποννήσου


 
Τους τρεις Αντιπεριφερειάρχες Θεματικών Ενοτήτων ανακοίνωσε με απόφαση του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης την Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011.

Και οι τρεις προέρχονται από τα εκλεγμένα περιφερειακά στελέχη του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος και είναι οι: Κωνσταντίνα Νικολάκου του Δημητρίου, Απόστολο Παπαφωτίου του Ευαγγέλου και Ανδρέα Πουλά του Θεοδοσίου

Εκ του Γραφείου Τύπου

(Επισυνάπτεται το έγγραφο της απόφασης) εδώ

Υπεράνω πάσης υποψίας ο 66χρονος σάτυρος, σοκάρει η κατάθεση της 12χρονης

Υπεράνω πάσης υποψίας ήταν ο 66χρονος "κυρ - Νίκος" που κατηγορείται ότι εκμεταλλευόταν σεξουαλικά μία 12χρονη με τις «ευλογίες» της μητέρας της και με αντάλλαγμα μερικά ευρώ και ένα πακέτο τσιγάρα. Συνταξιούχος, με... σοβαρά προβλήματα υγείας, με παιδιά και εγγόνια στην ηλικία της ανήλικης, ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι είχε ερωτικές συνευρέσεις με διάφορες γυναίκες και ως εκ τούτου ... δεν είχε ανάγκη να «πειράξει» το παιδί.
Σοκ προκαλούν ωστόσο όσα η 12χρονη κατέθεσε χθες..... http://apneagr.blogspot.com/2011/01/66-12.html

2010 - Ο χρόνος που έφυγε!

Πάει ο παλιός ο χρόνος , ας γιορτάσουμε παιδιά;


Δεν γνωρίζω αν το 2010 είναι μία χρονιά που όντως αξίζει να τη γιορτάσουμε. Μήπως θα πρέπει να γιορτάσουμε απλά το ότι έφυγε και να ελπίσουμε πως το 2011 θα είναι πολύ διαφορετικό;
Το 2010 ήταν μία χρονιά με έντονους προβληματισμούς. Κοινωνικούς ,πολιτικούς και κυρίως για τους περισσότερους από εμάς οικονομικούς προβληματισμούς. Η ανεργία καλπάζει , η οικονομία καταρρέει και η Ελλάδα παραπαίει σε όλους τους τομείς… Από το ακριτικό Καστελόριζο ο Κ.Παπανδρέου βγάζει διάγγελμα στο οποίο αναφέρει την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης. Παρομοιάζει την χώρα με  http://www.ramnousia.com/2011/01/2010.html 

Γκολ με το καλημέρα και στο Άρης - Καβάλα 1-0

Ο Αρης επέστρεψε στις νίκες στην έδρα του με «θύμα» την Καβάλα. Το τελικό έγραψε 1-0 υπέρ των Κιτρίνων έγραψε ο Ρουίς με γκολ πλασέ από την μικρή περιοχή στο 3΄μετά γύρισμα του Χαβίτο από δεξιά. Με το αριστερό ξεκίνησε την σεζόν ο Κόκε, που τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι, μετά από μονομαχία με τον Ντουγκλάο και αποχώρησε στο 16΄ αναγκαστικά.
Άρης (Έκτορ Κούπερ): Βελλίδης, Μίσελ, Οριόλ, Λαζαρίδης, Νέτο, Φατί, Πρίττας, Μενδρινός(83' Καζναφέρης), Χαβίτο, Κόκε (16' Τσεσνάουσκις), Ρουίζ.
Καβάλα (Χένρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης(77' Γιάννου), Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Χργκόβιτς, Καρντόσο, Ντικρόκ, Βουτσίτσεβιτς, Ονουάτσι, Δρόσος (30' Νταρσβίλ - 46' Ελευθεριάδης), Ογκμπέτσε.

Αρχή και φινάλε...

... όχι όμως με σκοτάδι και φως, όπως λέει ο Νότης Σφακιανάκης, αλλά με γκολ για τον Παναθηναϊκό, που σκόραρε στο 1ο και στο 93ο λεπτό. Οι «πράσινοι» μπήκαν με το δεξί στο 2011 και επέστρεψαν στις νίκες επικρατώντας με 2-0 της Skoda Ξάνθης, στα Πηγάδια , έπειτα από πέντε χαμένους βαθμούς στα προηγούμενα δυο ματς.
Ενα γκολ στο 35ο δευτερόλεπτο του Σισέ μετά από πάσα του Κατσουράνη, πιάνει στον ύπνο Κωστούλα και Λυμπερόπουλο και με λόμπα ανοίγει το σκορ και ένα  στις καθυστερήσεις  στο 93΄ του Χριστοδουλόπουλου μετά από σέντρα του Μπουμσόνγκ και κεφαλιά του Κατσουράνη, ήταν αρκετά για να αποδράσει ο ΠΑΟ από τα Πηγάδια της Ξάνθης με το τρίποντο και να μειώσει την διαφορά από την κορυφή.
Σκόντα Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Μπόατενγκ, Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Μαρσελίνιο (63' Μπούγκα), Αντεφέμι (50' Βασιλακάκης), Κατόνγκο, Μπέρτος, Πόι (76' Αλτιπαρμακόβσκι), Σουάνης.
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνη, Νίνης (82' Μαρίν ος), Γκοβού (66' Χριστοδουλόπουλος), Λέτο (89' Λουίς Γκαρθία), Σισέ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ 3-0. Ο ένας όλο και ανεβαίνει, η άλλη όλο και... πέφτει!

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την χρονιά ο Ατρόμητος, ο οποίος σαν σε προπόνηση επικράτησε με 3-0 της ΑΕΛ για την 16η αγωνιστική της Superleague. Η ΑΕΛ αγνοεί τη νίκη στα τελευταία οκτώ ματς του πρωταθλήματος
Ο Ατρόμητος μπήκε από το ξεκίνημα πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 1ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Καμαρά έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Σαγκανόφσκι γύρισε την μπάλα με κεφαλιά και ο Νάστος με πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αμπάρη για να κάνει το 1-0.
Οι γηπεδούχοι, συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 15’ διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι και ο Σαγκανόφσκι με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0 για τον Ατρόμητο
Τελικά η ομάδα του Γιώργου Δώνη λίγο πριν τελειώσει η αναμέτρηση κατάφερε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ. συγκεκριμένα, στο 82' ο Σαρμιέντο εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας της ΑΕΛ και με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για την ομάδα του Περιστερίου.
Διαιτητής/ Βοηθοί: Τριτσώνης (Αθηνών)/ Τρύφων (Δράμας), Καρσιώτης (Κορίνθου)
Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μελισσάς, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Ολιβέιρα, Περόνε (62' Καραγκούνης), Σφακιανάκης, Τάτος (46' Σαρμιέντο), Καμαρά (86' Καραλής), Σαγκανόφσκι.
ΑΕΛ (Γιορν Άντερσεν): Αμπάρης, Κολοβέτσιος (46' Ταλ), Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Ιγκλέσιας (59' Κουζέν), Σίμιτς (74' Μετίν), Κανόμπιο, Μπλάζεκ, Τσιμπάμπα, Πούρι

ΚΑΙΕΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΠΟΤΑΜΙ ΑΚΙΝΗΤΟ Ο ΦΤΩΧΟΚΟΣΜΟΣ


Του υπ .Βουλευτή της Ν. Δ. Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου

Καλημέρα θλίψη. Ακριβαίνει το ηλεκτρικό ρεύμα για τον φτωχόκοσμο. Αυξάνει το νέο τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον αγρότη. Η φωτιά απ το πανύψηλο κόστος παραγωγής αγροτικών προιόντων φθάνει στο ταβάνι ! Το αγροτικό εισόδημα υποχωρεί. Η αύξηση της τιμής των καυσίμων σε παγώνει. Και η άνοδος του ΦΠΑ σε απελπίζει.
Βαρύ συνεπώς το πλήγμα για την αγροτιά. Χαριστική η βολή για τους αγρότες μας. Άκρως πιθανή η πλήρης κατάρρευση του αγροτόκοσμου. Βέβαιη η εγκατάλειψη της αγροτοκτηνοτροφίας μας. Αδυνατούν πλέον οι συμπολίτες μας να ανταποκριθούν στο ολοένα και αυξανόμενο κόστος ζωής και παραγωγής. Αυτοί άραγε θα σηκώσουν στους ώμους τους το κόστος της ανάπτυξης ; Δύνανται άραγε αυτοί να προσβλέπουν γελαστοί στο μέλλον ;
Ξεχνούν ΟΜΩΣ οι σημερινοί κρατούντες, πως το πείσμα θρέφει καραβιές από ελπίδες. Πως ποτέ λαός και Κ ολωνάκι δεν δοκιμάζουμε όλοι μας την ίδια ευχαρίστηση από ίδια πράγματα. Από ίδιες αιτίες. Από ίδιες αλλαγές. Από εφαρμοζόμενες πολιτικές. Από εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις. Λησμονούν οι κυβερνώντες, πως η δύναμη είναι κάτι το προσωρινό. Το εφήμερο. Το ιδιόρρυθμο. Και πως έχει πάντα τα φτερά της ανοιγμένα. Έτοιμη πάντα σαν από καιρό να πετάξει πέρα. Μακρυά. Αλλού …

www.steliosmarkellos.gr

Σούπερ κίνηση με Παντελή Κολλιάκο ο Παναργειακός

Μια μεταγραφή έκπληξη επιφύλασσε η διοίκηση του Παναργειακού για τον κόσμο της ομάδας. Οι παράγοντες σε συνεργασία με τον προπονητή Δημήτρη Μαγκαφίνη, έκλεισαν για τη νέα χρονιά τον Παντελή Κολλιάκο.
Ο πολύπειρος επιθετικός με θητεία σε επαγγελματικές κατηγορίες παίζοντας σε ομάδες της Α Εθνικής Κατηγορίας (Ακράτητος και Εθνικός Αστέρας), στον Ολυμπιακό Λουτρακίου, την Κόρινθο και τον Ηλυσιακό, ήταν φέτος στον Α. Ο. Λουτρακίου από τον οποίο και ξεκίνησε απ' όπου και αποχώρησε για να παίξει πλέον στον Παναργειακό.
Ο Κολλιάκος που αποτέλεσε και «σημαία» της Κορίνθου κατέκτησε 1 Πρωτάθλημα Β Εθνικής, 2 Πρωταθλήματα Γ Εθνικής και 1 Πρωτάθλημα Δ Εθνικής, ενώ πολλές χρονιές αναδείχθηκε σε πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματός που συμμετείχε. Έχει πετύχει περισσότερα από 250 γκολ σε Εθνικές Κατηγορίες
Εκτός από τον Κολλιάκο , ο Παναργειακός απέκτησε τον μέσο Αιμίλιο Ζώρα και τον υψηλόσωμο (1,85 μ.) 24χρονο αμυντικό στόπερ Γιώργο Πανάκη που προέρχεται από θητεία ετών στον Εορδαϊκό, με τον οποίο φέτος μέτρησε 15 συμμετοχές. Συνολικά στη Γ’ Εθνική το κοντέρ του έχει καταγράψει 122 συμμετοχές, όλες με την ομάδα της Πτολεμαΐδας.

H Δάφνη Ερυθρών «πέταξε έξω» το Κύπελλο Βοιωτίας τη Θήβα

Ο αποκλεισμός από τη Δάφνη Ερυθρών στο Κύπελλο Βοιωτίας άφησε ως μόνο στόχο για τη Θήβα αυτόν της κατάκτησης του πρωταθλήματος του 7ου ομίλου. Αλλωστε, η επιστροφή στη Γ’ Εθνική ήταν και παραμένει ο διακαής πόθος των ανθρώπων των «ροσονέρι», οι οποίοι φροντίζουν για την ενίσχυση της ομάδας εν όψει του αγωνιστικού «Γολγοθά» που ακολουθεί, ώστε να υπάρχουν τα απαραίτητα εχέγγυα που θα διευκολύνουν την προσπάθεια (και τη «μάχη» με Αστέρα Μαγούλας και Ενωση Μιδέας) για κατάκτηση της 1ης θέσης.

Κι εγένετο ΠΑΕ η Κόρινθος...

Τη μετατροπή του ΤΑΠ σε ΠΑΕ ανακοίνωσε η διοίκηση της Κορίνθου, με την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου να φτάνει τα 100 χιλιάδες ευρώ και την αξία της κάθε μετοχής να ορίζεται στα δέκα ευρώ.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της ομάδας αναφέρει:

«Μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης του αθλητικού σωματείου εγκρίθηκε η σύσταση ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΠΑΣ Κόρινθος ΠΑΕ.
Για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου που πρέπει να καταβληθεί σε μετρητά (100.000,00 ευρώ) και επειδή τα τακτικά μέλη του ιδρυτικού σωματείου έχουν προτεραιότητα στην αγορά μετοχών, προσκαλούμε και γνωστοποιούμε στα μέλη αυτά ότι μπορούν να προσέρχονται στη Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου και να καταθέσουν στον υπ' αρ.: 1010100065800-1 λογαριασμό ποσό αντίστοιχο με τον αριθμό μετοχών που επιθυμούν να αποκτήσουν.
Η αξία κάθε μετοχής είναι δέκα ευρώ. Καλούνται ως εκ τούτου από σήμερα και σε προθεσμία δεκαπέντε ημερών να προσέλθουν για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου, καθόσον μετά την ημερομηνία αυτή η διάθεση των μετοχών θα γίνει ελεύθερα. Η προθεσμία κάλυψης αρχίζει στις 5/1/2011 και λήγει στις 20/1/2011
».

Ποδαρικό στο 2011 και έναρξη του β' γύρου στη Σούπερ Λίγκα


Με τις αναμετρήσεις της 16ης αγωνιστικής, με την οποία αρχίζει ο δεύτερος γύρος, συνεχίζεται το σήμερα το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Ο πρωτοπόρος και πρωταθλητής χειμώνα Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει αύριο, Τετάρτη, τον Ηρακλή και θέλει τη νίκη για να διατηρήσει την διαφορά πέντε βαθμών από τον Παναθηναϊκό, που δοκιμάζεται σε λίγη ώρα στην Ξάνθη από την τοπική Σκόντα και είναι το φαβορί για την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Ακόμη, ο ΠΑΟΚ αύριο θα παραταχθεί στις Σέρρες με αρκετές απουσίες και το έργο του απέναντι στον Πανσερραϊκό είναι δύσκολο, ενώ η ΑΕΚ έχει πιο εύκολη αποστολή, καθώς θα υποδεχθεί την Κέρκυρα.

Τέλος, εξαιρετικά αμφίρροπες είναι οι αναμετρήσεις Ατρόμητος-Λάρισα, Αρης-Καβάλα, Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης και Ολυμπιακός Βόλου-Πανιώνιος.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη 4 Ιανουαρίου
17:15 Ξάνθη-Παναθηναϊκός   0 - 2
17:15 Ατρόμητος-Λάρισας    3 - 0
19:30 Αρης-Καβάλα              1 - 0
Τετάρτη 5 Ιανουαρίου
15:00 Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης (NOVA)
17:15 ΑΕΚ-Κέρκυρα (NOVA)
17:15 Ολυμπιακός Βόλου-Πανιώνιος (NOVA)
19:30 Ολυμπιακός-Ηρακλής (ΝΕΤ)
19:30 Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ (NOVA)

Το βίντεο με το ζεϊμπέκικο του Γιώργου Παπανδρέου όπως το αναμετάδωσε ο ΣΚΑΙ

Το βίντεο με το ζεϊμπέκικο του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου όπως το παρουσίασε ο ΣΚΑΙ στην πρωινή εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου με τους σχολιασμούς των δημοσιογράφων…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ….

 

report24.gr

Τα σύννεφα εμπόδισαν τους Αθηναίους να δουν την έκλειψη.


Τα σύννεφα δεν έδωσαν στους Αθηναίους αλλά και πολλών άλλων περιοχών της χώρας την ευχαρίστηση να παρακολουθήσουν το φαινόμενο της μερικής έκλειψης ηλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα και τερματίσθηκε στις 12 το μεσημέρι.
Αντίθετα το όμορφο θέαμα παρακολουθήσαμε εδώ στο Δερβένι καθώς η αραιή συννεφιά που επικράτησε κατά την διάρκεια της έκλειψης μας επέτρεψε να δούμε το φαινόμενο , στο αποκορύφωμα του στις 10:23, όταν είδαμε τη Σελήνη να καλύπτει περίπου τα 60% του Ηλιακού δίσκου,από την παρεμβολή της ανάμεσα στη Γη και στο άστρο του ηλιακού μας συστήματος που πήρε τη μορφή μηνίσκου.Το φαινόμενο ήταν ορατο κυρίως από το Ιόνιο, τα νησιά των Κυκλάδων και την Πελοπόννησο
Η έκλειψη ήταν μερική στην Ελλάδα, επειδή η χώρα έτυχε να βρίσκεται στην περιοχή της Γης όπου έπεσε η παρασκιά της Σελήνης και όχι η κυρίως σκιά (οπότε η έκλειψη θα ήταν ολική).
Στην Ελλάδα θα υπάρξει μια δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου την 1η Ιουνίου 2030 και μια ολική έκλειψη ηλίου στις 21 Απριλίου 2088.
Είχε προηγηθεί, στις 29 Μαρτίου 2006, μια ολική έκλειψη ηλίου που ήταν ορατή όμως μόνο από το Καστελόριζο.
Συνολικά, στον 21ό αιώνα, σύμφωνα με τον διευθυντή του Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλο, στον πλανήτη μας θα πραγματοποιηθούν 226 ηλιακές εκλείψεις (οι 74 ολικές) και 144 σεληνιακές εκλείψεις (οι 86 ολικές).

Επιτέλους πάρτε θέση

Η συμπεριφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου έχει ξεπεράσει προ πολλού κάθε ανεκτό πλαίσιο. Τον περασμένο μήνα είχε αποκαλέσει αντιπαραγωγικούς τους στρατιωτικούς επειδή δεν έχουν πολεμήσει, αν και ο ίδιος είχε κάνει ;o,τι μπορούσε ως υπουργός Εξωτερικών την περίοδο των Υμίων προκειμένου να δώσει παραγωγικό ρόλο στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Πρόσφατος είναι ο βαρύς χαρακτηρισμός που προσέδωσε στους δημoσίους υπαλλήλους αποκαλώντας τους «κοπρίτες», αν και ο ίδιος γνωρίζει ότι η πλειονότητα των προσλήψεων πραγματοποιήθηκε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ τόσο στη δεκαετία του ’80 όσο και την περίοδο Σημίτη. Τότε δεν τον είχαμε ακούσει να καταγγέλλει τις πρακτικές, που υιοθετούσε ως κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.
Οι δηλώσεις Πάγκαλου έχουν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις ακόμη και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην ΑΔΕΔΥ, που διαπιστώνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι μόνο οι εύκολοι στόχοι για τις μειώσεις μισθών, αλλά και για τον κοινωνικό τους διασυρμό.

Ομως, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, ο κ. αντιπρόεδρος σε ομιλία του πραγματικό «περιβόλι», στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είχε προχωρήσει σε απίστευτους χαρακτηρισμούς για τους αγωνιστές του 1821. Σύμφωνα με το σκεπτικό του κ. Πάγκαλου, οι Ελληνες του ’21 αποφάσισαν το σχίσμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας για να κάνουν πιο εύκολα τα ρουσφέτια τους, προκειμένου να συμπεράνει ότι για τη διαφθορά των πολιτικών φταίνε οι πολίτες.
Και όμως, παρά το συνεχές παραλήρημα του αντιπροέδρου, το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να μην παίρνει θέση. Δύο εξηγήσεις μπορούν να δοθούν για την τακτική αυτή: Ή ο κ. Παπανδρέου συμφωνεί με τις απόψεις του κ. Πάγκαλου ή τις θεωρεί άνευ σημασίας, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με όσα πρεσβεύει η θέση ενός αντιπροέδρου…

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Φρουφρού, αρώματα και παρακμή


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη.

Μια πέτρα πέταξα, αδέρφια, και πέτυχα την τζαμαρία. Χάλασα την μόστρα του καθωσπρεπισμού μερικών. Στο MEGA σφύριζαν κλέφτικα, πως τάχα δεν αφορούν οπωσδήποτε και το ΠΑΣΟΚ όσα έγραψα, ή και τους ίδιους. Πήγαν να κάνουν σπέκουλα αλλά και μόνο που αναγκάστηκαν να βάλουν από κάτω από το «ρεπορτάζ» τη φράση μου με την λέξη Πατρίδα, με το πι κεφαλαίο, δάκρυσα. Να ‘σαι καλά ρε Όλγα, ο Θεός να μου κόβει δευτερόλεπτα και να σου δίνει χρόνια ρε Γιάννη. Έκαναν δε χιλιάδες να μπουν στις μηχανές αναζήτησης κι έτσι να διαβάσουν αυτά που πράγματι έγραψα κι έμαθαν και το Antinews, το απάτητο λημέρι, σε όλη την Ελλάδα.

Σε εξέλιξη η μερική έκλειψη Ηλίου

Βρίσκεται σε εξέλιξη τώρα το φαινόμενο της μερικής έκλειψης ηλίου.
Ένα πολύ όμορφο θέαμα παρακολουθούμε τώρα από το Δερβένι καθώς ο καιρός και η αραιή συννεφιά μας επιτρέπει να δούμε το φαινόμενο ,με ειδικά γυαλιά, καθώς αν κοιτάξει κανείς με γυμνό μάτι τον ηλιακό δίσκο αυτη τη στιγμή για αρκετή ώρα, μπορεί να πάθει μη αναστρέψιμη βλάβη. Ήδη η έκλειψη βρέθηκε στο αποκορύφωμα της στις 10:23, όταν είδαμε τη Σελήνη να καλύπτει περίπου τα 60% του Ηλιακού δίσκου.

Η έκλειψη άρχισε στις 8:40 π.μ. στη Βόρεια Αλγερία και κινείται προς τα βορειοανατολικά, είναι ορατή αρκεί φυσικά να το επιτρέπουν οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες,από τη Βόρεια Αφρική, το μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης και την Κεντρική Ασία. Στην Ελλάδα αρχίσε στις 8:57 και θα διαρκέσει έως τις 11:58 το μεσημέρι.
Η επόμενη μερική έκλειψη ηλίου θα συμβεί την 1η Ιουνίου 2011 και θα είναι ορατή από τη Σιβηρία, τη βόρεια Κίνα, την Αλάσκα και τον Καναδά, αλλά όχι από την Ελλάδα. Η επόμενη ολική έκλειψη ηλίου θα λάβει χώρα στις 13 Νοεμβρίου 2012 και θα είναι ορατή μόνο από την Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία, το νότιο Ειρηνικό και τη Νότια Αμερική.

Β. ΛΑΛΟΣ

Επειδή εσείς το ζητήσατε.. η σελίδα μας με την μια μορφή η την άλλη θα παραμείνει Ξυλοκαστρινή


Ο "Prisma virus 93,8" live εδώ

 Γράφει ο Γιώργος Αντωνίνης

Με το νέο Χρόνο θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους μια Καλή και Χαρούμενη Χρονιά με υγεία και ότι καλύτερο για τον καθένα μας και για όλους μαζί.. (όσο καλή χρονιά μπορεί να είναι με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας).  Όπως ήδη ξέρετε ο «Prisma Virus 93.8» λειτουργεί ήδη υπό νέα διεύθυνση και με μουσικές που σε λίγες μέρες θα μας έρχονται από την Πάτρα, για όλο τον Κορινθιακό και Πατραϊκό, πάντα από την ιδία συχνότητα 93.8. Κατ αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους και όλες που για 21 χρόνια στήριξαν τον Σταθμό μας και πέρασαν από τα μικρόφωνα και τις κονσόλες του Σταθμού. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Κυριακόπουλο, την Χριστίνα Γιαννοπούλου και τον Ανδρέα Ζάρρο, για την μεγάλη και σημαντική βοήθεια τους στην μακρά μας πορεία.
Επειδή εσείς το ζητήσατε.. η σελίδα μας με την μια μορφή η την άλλη θα παραμείνει Ξυλοκαστρινή και από τη Δευτέρα 17 του Γενάρη θα βρίσκετε και πάλι σε αυτή τη θέση ειδήσεις με ιδιαίτερο βάρος στα Τοπικά μας δρώμενα.
Καλή νέα πορεία…

Γιώργος Αντωνίνης

info@prismavirus.gr
prismafm@mycosmos.gr
antoninis@prismavirus.gr

Prisma Virus 9.38
20400 Xylokastro - GR .
Tel. +30 6977 506 804 +30 27430 24931 fax. +30 27430 24820

Νέες φορολογικές επιβαρύνσεις των νοικοκυριών

Image
Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις των νοικοκυριών :

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
και ο  δημοτικός σύμβουλός της Ανδρέας Απ. Ζάρρος,
οργανώνουν συνέλευση την
Κυριακή 9/1/2011 στις 6μ.μ.
στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου,
με θέματα:

-         Τοπικά συμβούλια και Καλλικράτης
-         Η ισότιμη ένωση Ευρωστίνης & Ξυλοκάστρου

Καλούμε όλα τα τοπικά συμβούλια, τους φορείς και τους συμπολίτες της δημοτικής ενότητας Ευρωστίνης, καθώς και το δημοτικό συμβούλιο να συμμετέχουν στη συνέλευση, για να συζητήσουμε τα δεδομένα, τις δυσκολίες και τις διεξόδους που μπορούμε να βρούμε στα πλαίσια που θέτει η νέα διοικητική μεταρρύθμιση.

Από το Γραφείο Τύπου
της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ