Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Επιτέλους πάρτε θέση

Η συμπεριφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου έχει ξεπεράσει προ πολλού κάθε ανεκτό πλαίσιο. Τον περασμένο μήνα είχε αποκαλέσει αντιπαραγωγικούς τους στρατιωτικούς επειδή δεν έχουν πολεμήσει, αν και ο ίδιος είχε κάνει ;o,τι μπορούσε ως υπουργός Εξωτερικών την περίοδο των Υμίων προκειμένου να δώσει παραγωγικό ρόλο στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Πρόσφατος είναι ο βαρύς χαρακτηρισμός που προσέδωσε στους δημoσίους υπαλλήλους αποκαλώντας τους «κοπρίτες», αν και ο ίδιος γνωρίζει ότι η πλειονότητα των προσλήψεων πραγματοποιήθηκε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ τόσο στη δεκαετία του ’80 όσο και την περίοδο Σημίτη. Τότε δεν τον είχαμε ακούσει να καταγγέλλει τις πρακτικές, που υιοθετούσε ως κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.
Οι δηλώσεις Πάγκαλου έχουν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις ακόμη και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην ΑΔΕΔΥ, που διαπιστώνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι μόνο οι εύκολοι στόχοι για τις μειώσεις μισθών, αλλά και για τον κοινωνικό τους διασυρμό.

Ομως, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, ο κ. αντιπρόεδρος σε ομιλία του πραγματικό «περιβόλι», στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είχε προχωρήσει σε απίστευτους χαρακτηρισμούς για τους αγωνιστές του 1821. Σύμφωνα με το σκεπτικό του κ. Πάγκαλου, οι Ελληνες του ’21 αποφάσισαν το σχίσμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας για να κάνουν πιο εύκολα τα ρουσφέτια τους, προκειμένου να συμπεράνει ότι για τη διαφθορά των πολιτικών φταίνε οι πολίτες.
Και όμως, παρά το συνεχές παραλήρημα του αντιπροέδρου, το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να μην παίρνει θέση. Δύο εξηγήσεις μπορούν να δοθούν για την τακτική αυτή: Ή ο κ. Παπανδρέου συμφωνεί με τις απόψεις του κ. Πάγκαλου ή τις θεωρεί άνευ σημασίας, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με όσα πρεσβεύει η θέση ενός αντιπροέδρου…

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ