Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Σχολικά κυλικεία: Τι τρόφιμα επιτρέπεται να πουλάνε στα παιδιά

Συστηματικούς ελέγχους στα κυλικεία των σχολείων ολόκληρης της χώρας ξεκινά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, μαζί με τις συναρμόδιες υπηρεσίες, με σκοπό τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου υγιεινής και ασφάλειας, σύμφωνα με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία των τροφίμων. ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR

Αυτά τα προγράμματα στην κοινωφελή εργασία θα πάρουν τετράμηνη παράταση


Τετράμενη παράταση θα λάβουν τα δύο προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, τα οποία όπως είχε αποκαλύψει αποκλειστικά η aftodioikisi.gr, θα είναι τα πρώτα στα οποία δόθηκε το «πράσινο φως» ώστε να παραμείνουν στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι.
Ειδικότερα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές για τέσσερις μήνες θα παραταθούν τα

Πλασματικά έτη: Τι αλλάζει στη συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων



Από το νέο χρόνο αυξάνεται για τους δημόσιους υπαλλήλους η εξαγορά πλασματικών χρόνων για συνταξιοδότηση. Για για όσους δημοσίους υπαλλήλους υποβάλλουν αίτηση εξαγοράς πλασματικών ετών εντός του 2019 το κόστος υπολογίζεται στο 16,67% επί των συντάξιμων αποδοχών του υπαλλήλου το μήνα

Πόθεν Έσχες για τους Αιρετούς ΟΤΑ: Υπόχρεοι και Προθεσμίες

Σε ισχύ βρίσκεται το θεσμικό πλαίσιο για την υποβολή “Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης” και “Δήλωσης Οικονομικών Συμφερόντων” (γνωστές ως “Πόθεν Έσχες”), με τους νέους Αιρετούς των Δήμων και των Περιφερειών να χρειάζεται να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή ιδίως για την αρχική Δήλωση ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR

Σε δημόσια διαβούλευση το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο - Τι προβλέπει


Μειώνονται οι πράξεις για τις οποίες το ΓΕΜΗ διενεργεί έλεγχο και πλέον καταχωρούνται και δημοσιεύονται αυτόματα από τις εταιρείες. Για τις κεφαλαιουχικές εταιρείες εξαιρούνται από την αυτόματη δημοσίευση οι εταιρικές πράξεις που αφορούν την λύση, την διαγραφή, την αναβίωση και τους εταιρικούς μετασχηματισμούς. Για τις προσωπικές εταιρείες εξαιρούνται οι πράξεις εταιρικών μετασχηματισμών.

http://www.opengov.gr/ypoian/?p=10492  

Thedayaftergr

Mε τον Αγιασμό ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά. Παρών στη τελετή του Αγιασμού στο 2ο Λύκειο - Γυμνάσιο Κορίνθου ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, παρευρέθηκε σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 στο 2ο Λύκειο και Γυμνάσιο Κορίνθου στον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για τον καθημερινό

Η ΑΛΚΥΩΝ για τις ιχθυοκαλλιέργειες στον Κορινθιακό κόλπο


Με βάση τις απαντήσεις προς την Ομοσπονδία μας των Δ/νσεων Αλιείας των Περιφερειών και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων που είναι αρμόδιες για τον Κορινθιακό, οι αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιεργειών ως 4/2018 ήταν ετήσιας δυναμικότητας παραγωγής ιχθύων 15.000 τόνων και σήμερα έχουν φθάσει τους 18.000 τόνους. Στην πράξη η ετήσια παραγωγή είναι σχεδόν διπλάσια της αδειοδοτημένης.
Αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι έχουμε φθάσει σε σημείο κορεσμού για το εύρος της θάλασσάς μας.
Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις, στις περιοχές που δραστηριοποιούνται, έχουν

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στην Κύπρο


                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, 11-13 Σεπτεμβρίου 2019. Ο κ. Τασούλας θα βρίσκεται στην κυπριακή πρωτεύουσα απόψε το βράδυ, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του, Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Συλλούρη.

Ο δημοσιογράφος Ευτ. Παλλήκαρης νέος επικεφαλής του ΑΠΕ-ΜΠΕ


Με απόφαση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέλιου Πέτσα, Πρόεδρος – Γενικός Διευθυντής του «Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων Α.Ε.» (Α.Π.Ε. – Μ.Π.Ε. Α.Ε.) αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος κ. Ευτύχης Παλλήκαρης.
Σύντομο βιογραφικό: