Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Ο ιατρός Αναστάσιος Γκιόλης στο Ρέθυμνο σε κρητικά βαπτίσια με νονό τον Μανώλη Κεφαλογιάννη (φωτο)


Στην Κρήτη βρίσκεται απόψε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου κ. Αναστάσιος Γκιολής. Είναι καλεσμένος σε βάπτιση στο Κρυονέρι Ρεθύμνου όπου νονός ( κουμπάρος) είναι ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Γκιολής εκτός από φιλία που έχει με τον επικεφαλή των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Κεαφαλογιάννη, συνδέονται και με βαθμό συγγένειας. 
Ο κ. Κεφαλογιάννης είναι εξάδελφος με την σύζυγο του Ξυλοκαστρίτη γιατρού. 
Ο κ. Γκιολής μας τόνισε για τον κ. Κεφαλογιάννη "ΑΞΙΟΣ ΝΟΝΟΣ Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Μ.ΚΕΦΑΛΛΟΓΙΑΝΝΗΣ...ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ & ΑΞΙΟΣ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗΣ¨". 
Το πατροπαράδοτο κρητικό γλέντι τώρα άρχισε...

Έκκληση - ενότητας από 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Το κείμενο συνυπογράφει και ο βουλευτής Κορινθίας Φάνης Κουρεμπές

http://www.enikonomia.gr/images/resized/690_025dfe337818cfdd131300e384ec5160.JPGΈκκληση ενότητας επιχειρούν 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ( μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Κορινθίας Φάνης Κουρεμπές) που συνυπογράφουν κείμενο, με το οποίο αναγνωρίζουν ότι το κόμμα έχει δεχτεί σοβαρό πλήγμα, αλλά “αρνούμαστε να δεχτούμε τη διάσπαση σαν προαποφασισμένο γεγονός”.

Το κείμενο που υπογράφουν 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

"Η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ έχει πληγεί, όμως τη μελλοντική πορεία πρέπει να την καθορίσουμε από κοινού

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού! Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι από σήμερα το βράδυ!

`Ξεθάψτε` τις ομπρέλες! Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού! Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι από σήμερα το βράδυ!Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε αρκετές περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας από τις βραδινές ώρες της Κυριακής μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ.

Ειδικότερα, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν απόψε στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, πιθανόν στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και στα σταδιακά στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. 

Εξαπάτησαν ιερέα στη Ζαχάρω με εικονικό «κούρεμα» καταθέσεων!

Εξαπάτησαν ιερέα στη Ζαχάρω
Απίστευτο κι όμως αληθινό είναι το περιστατικό που συνέβη σε ορεινό χωριό του δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας,με την εξαπάτηση ενός 67χρονου ιερέα από επίδοξους κλέφτες, οι οποίοι του απέσπασαν το συνολικό ποσό των 1.500 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», ο ιερέας δέχθηκε μια κλήση στο κινητό του τηλέφωνο και μόλις απάντησε, στην άλλη γραμμή συστήθηκε ο άγνωστος ως διευθυντής Τραπέζης.
Ο δράστης, με το πρόσχημα πως τις επόμενες ώρες θα γινόταν «κούρεμα» των καταθέσεων του ιερέα από την Τράπεζα που ο ίδιος διατηρεί λογαριασμό, τον έπεισε να καταθέσει κάποιο χρηματικό ποσό σε δύο άλλους λογαριασμούς που θα του δίδονταν.
Ο άτυχος ιερέας φοβούμενος το «κούρεμα» της κατάθεσής του, πείσθηκε, σύμφωνα με πηγές του patrisnews.com, να καταθέσει τα χρήματα που του ζητούσε ο υποτιθέμενος διευθυντής της Τράπεζας στους δύο λογαριασμούς.
Έτσι, ο άτυχος ιερέας μετέβη στα ΕΛΤΑ Ζαχάρως προκειμένου να καταθέσει τα χρήματα που του είχαν ζητηθεί στους δύο λογαριασμούς καταθέτοντας αρχικά στον έναν το ποσό των 500 ευρώ και στον δεύτερο το ποσό των 1000 ευρώ.
Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, ο 67χρονος ιερέας επέστρεψε και πάλι στα ΕΛΤΑ στα οποία είχε κάνει την συναλλαγή, προκειμένου να ακυρώσει την διαδικασία, μιας και αντιλήφθηκε την απάτη εις βάρος του, όμως, τα χρήματα είχαν ήδη αποσταλλεί στους λογαριασμούς του υποτιθέμενου διευθυντή Τραπέζης.
Η υπόθεση κατέληξε στις Αστυνομικές Αρχές, οι οποίες διερευνούν όλα τα στοιχεία του περιστατικού.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥpatrisnews.com

Τραγωδία στη Ζαχάρω: Σκοτώθηκε 24χρονος τα ξημερώματα σε τροχαίο (photos)

Ζαχάρω Σκοτώθηκε 24χρονος σε τροχαίο
Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Κυριακής στη Ζαχάρω ο 24χρονος Χ.Ζ. σε τροχαίο που συνέβη στον Μπισχινόκαμπο, στη σιδηροδρομική διάβαση της περιοχής. Ο νεαρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και προσέκρουσε διαδοχικά σε δύο σημεία.
Όλα έγιναν στις 3.15 το ξημέρωμα. Ο 24χρονος είχε κατεύθυνση από την Ε.Ο. Πύργου - Κυπαρισσίας προς την παραλία του Μπισχινόκαμπου. Άγνωστο πως, στο ύψος των σιδηροδρομικών γραμμών έχασε τον έλεγχο του μαύρου Smart που οδηγούσε και προσέκρουσε σε κάθετο μεταλλικό οριοδείκτη της ισόπεδης διάβασης. Το Smart “απογειώθηκε” και προσέκρουσε στα όρθια δίφρακτα και άλλα μεταλλικά τμήματα της διάβασης κάνοντας περιστροφή. Σε εκείνο το σημείο με την σφοδρότητα της πρόσκρουσης, το σώμα του νεαρού εκτινάχθηκε από το όχημα και κατέληξε στην άσφαλτο. Το αυτοκίνητο συνέχισε την πορεία του και προσέκρουσε πάνω σε μαντρότοιχο οικίας. Ο κρότος των συγκρούσεων, ξύπνησε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και τη σύζυγό του που έντρομοι βγήκαν έξω να δουν τι συμβαίνει. Σοκαρισμένοι αντίκρισαν το αυτοκίνητο “καρφωμένο” στη μάντρα τους και αναζήτησαν οδηγό ή επιβάτη. Βρήκαν το παλικάρι αιμόφυρτο στην άσφαλτο και κάλεσαν άμεσα την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Μόλις το ασθενοφόρο έφτασε, διαπιστώθηκε πως ο 24χρονος δεν ζούσε και αργότερα οι γιατροί στο νοσοκομείο Πύργου διαπίστωσαν το θάνατό του που πιθανότατα επήλθε ακαριαία συνέπεια της πρόσκρουσης.
 Δείτε περισσότερα στο: ilialive.gr

Το "ιδιαίτερο" σκάφος στο λιμανάκι των Μαύρων Λιθαρίων...

Εδώ και πολλούς μήνες ένα "ιδιαίτερο" σκάφος παραμένει δεμένο στην είσοδο του λιμανιού των Μαύρων Λιθαρίων. 
Όπως  αποκαλύπτει σήμερα το ενημερωτικό ιστολόγιο της γειτονικής Αιγείρας  froyros.blogspot.gr, οι ντόπιοι είχαν εξοικειωθεί κατά κάποιον τρόπο με την παρουσία του και δεν έδιναν ιδιαίτερη σημασία στο γιατί είναι εκεί "παρκαρισμένο, η έλευση όμως των παραθεριστών έδωσε "τροφή" για ποικίλα σχόλια, όπως:
"Τί κάνει εκεί το σκάφος του Λιμενικού, το ξέχασαν ή δεν έχουν χρήματα για καύσιμα..." κλπ κλπ
Κατόπιν, αυτής της ...παραφιλολογίας, επιβάλλεται ένα ρεπορτάζ για την εξεύρεση της αλήθειας...
Πράγματι λοιπόν, το σκάφος είναι του Λιμενικού, όχι όμως τού Ελληνικού, αλλά τού Ιταλικού !
Στα πλαίσια (μάλλον) του εκσυχρονισμού του στόλου τής Guardia Costiera, το συγκεκριμένο πουλήθηκε σε κάποιον Σουηδό, ο οποίος ξεκίνησε κρουαζιέρα στη Μεσόγειο.
Μπαίνοντας στον Κορινθιακό Κόλπο, το σκάφος παρουσίασε σοβαρή βλάβη και ακινητοποιήθηκε. Οι Ελληνικές αρμόδιες αρχές, διέταξαν τον ιδιοκτήτη του να το ελλιμενίσει στο λιμανάκι αυτό, απαγορεύοντας τον απόπλου έως να αποκατασταθεί η βλάβη.
Έκτοτε, παραμένει, εκεί, περιμένοντας τον ...Σουηδό του, ο οποίος είτε θα έρθει το επόμενο καλοκαίρι είτε σκέφτεται αν αξίζει η επισκευή του... (Έχει γεμίσει και με βρόχινο νερό)... 
Κ.Ρ.

"Τσεκούρι" στην κατώτατη σύνταξη διά χειρός... Χαϊκάλη - "Πέφτει" στα 392,7 ευρώ! (εγκύκλιος Χαϊκάλη)

Μειώσεις στις κατώτατες συντάξεις φέρνει εγκύκλιος του υφυπουργού Εργασίας, Παύλου Χαϊκάλη. Πρόκειται για εφαρμοστική εγκύκλιο πολιτικών του πρώτου Μνημονίου που εφαρμόζονται από 1/1/2015, καθώς και διατάξεων του πρόσφατου νόμου 4334/2015.
«Ειδικότερα με τις διατάξεις αυτές θεσπίζεται η καταβολή βασικής σύνταξης και αναλογικής και καθιερώνεται νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης:

Σκληρή δέσμη μέτρων για το συνταξιοδοτικό: Αντικίνητρα για πρόωρες, τέλος στο ΕΚΑΣ και κατάργηση κεκτημένων δικαιωμάτων φέρνει το Τρίτο Μνημόνιο – Όλες οι αλλαγές (ΦΕΚ)

Ένα σκληρό μίγμα πολιτικών καλείται να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση στον τομέα των συνταξιοδοτήσεων, βάσει του νέου, τρίτου μνημονίου, το οποίο υιοθετεί την άποψη των δανειστών, ότι «το συνταξιοδοτικό σύστημα παραμένει κατακερματισμένο και δαπανηρό»
Μεταξύ άλλων, η δέσμη μέτρων που νομοθετήθηκε αποσκοπεί στη δημιουργία ισχυρών αντικινήτρων για πρόωρη συνταξιοδότηση αυξάνοντας τις κυρώσεις για την πρόωρη συνταξιοδότηση και καταργώντας σταδιακά τα κεκτημένα δικαιώματα συνταξιοδότησης πριν από τη νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης.

"Σκοτώνουν" τα σπίτια τους σε τιμές... σακαράκας! - Στο "σφυρί" ακίνητα και οικόπεδα έναντι 2 χιλιάδων ευρώ! - Δείτε τις απίστευτες αγγελίες

`Σκοτώνουν` τα σπίτια τους σε τιμές... σακαράκας! - Στο `σφυρί` ακίνητα και οικόπεδα έναντι 2 χιλιάδων ευρώ! - Δείτε τις απίστευτες αγγελίεςΗ μεσαία τάξη και τα ακίνητα που της ανήκουν βρίσκονται πλέον σε διαδικασία πλήρους απαξίωσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περιουσία των Ελλήνων. Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, την τελευταία οκταετία που έσπασε η «φούσκα» στην κτηματαγορά, οι Ελληνες έχουν χάσει από 350 έως 500 δισ. ευρώ από την περιουσία που είχαν προ κρίσης.

WHY JUNKER KEEPS TSIPRAS IN POLITICAL LIFE?

Jean-Claude Junker keeps backing Alexis Tsipas without any logical explanation. Tsipras has been a proven political liar who manages to deceive both Greeks and Europeans even after his Waterloo on 12th July 2015.   
He failed again to come to an agreement with IMF,EC and ECB while in the meantime between his surrender to rest Eurogroup leaders and yesterday's meeting has delayed knowingly without any visible reasons. He just followed his last 6months strategy that leads slowly and steadily to Greece ostracism from EU in 2016. He denies adopting proposal reforms by keeping for himself the stigma of purity. He has protected cunningly for one more time Greek oligarchs by postponing serious measures affecting them for next October exchanging his domestically acceptation.

Ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ορεινό Χελυδόρι (φώτο)


 Με τη συμμετοχή πολλών πιστών το Ορεινό Χελυδόρι εόρτασε και φέτος την Κοίμηση της Θεοτόκου, στο παλιό εξωκκλήσι της Παναγίας , στην συνοικία Κατσέικα. 

Κάτοικοι και παραθεριστές του οικισμού κατέκλυσαν το παλιό εξωκλήσι της Παναγίας όπου παρακολούθησαν τη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο συνταξιούχος εφημέριος του χωριού π. Δημήτρης Γεώργας  . Κατά την διάρκεια της ακολουθίας πραγματοποιήθηκε και αρτοκλασία, προσφορά πολλών πιστών.  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ



 Οι φωτογραφίες από την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου , στο Κούτο ( Ορεινό Χελυδόρι) μας απέστειλε η συγχωριανή μας κ. Δώρα Φουντάτου και την οποία ευχαριστούμε

Συντηρητικός και Νεωτερικοτητα



 Γράφει ο Δημοσθένης Δαββετας

Διαπιστώνω επανειλημμένα γύρω μου να κυριαρχεί μια χρήση κι ανάλυση των όρων "συντηρητικός" και "Νεωτερικοτητα" που αγγίζει τα όρια μιας εύκολης ηθικολογίας και κρύβει ένα είδος "θεολογικής " αντιμετώπισης του ζητήματος. 
Το πρώτο ταυτίζεται με κάτι το αρνητικό , οπισθοδρομικό , που δεν θέλει την πρόοδο , την πρωτοπορία και την εξέλιξη στην κοινωνία , την παιδεία , τα γράμματα , τις τέχνες και τον πολιτισμό. Συνήθως οι συντηρητικοί είναι πρόσωπα κολλημένα με έννοιες όπως το Έθνος , η Θρησκεία , η Πατρίδα , η οικογένεια η οι παραδόσεις. Το δεύτερο , η Εσωτερικότητα, ταυτίζεται εξ'αντιθέτου με την πρόοδο, το νέο, την διεθνή αντίληψη η τον κοσμοπολιτισμό , την πρωτοπορία , την ανεκτικότητα στο διαφορετικό και αλλά τέτοια ανάλογης αντίληψης ζωής

Η Αριστερά κι η Αμφίπολη



 Γράφει ο Δημοσθένης Δαββέτας
Μ' ενδιαφέρον  παρακολούθησα την προηγούμενη εβδομάδα την προσπάθεια απαξίωσης της αρχαιολόγου κ. Περιστέρη από την εφημερίδα Αυγή  και την αξιοπρεπή απάντηση της προς την αρθρογράφο (ή αν θέλετε λιβελογράφο) του εντύπου. 
Δεν θα μείνω στην οποία επιστημονική διαμάχη διότι δεν είμαι γνωστής του αντικειμένου .Θα επιχειρήσω όμως να προσεγγίσω το θέμα σαν Καθηγητής  φιλοσοφίας της τέχνης και πολιτικός. Το μνημείο της Αμφιπόλης πήρε τις διαστάσεις μιας καθημερινότητας επεισοδίων όπως θυμόμαστε , όπου οι συζητήσεις έδιναν κι έπαιρναν παθιασμένα στα ΜΜΕ αλλά και στους απλούς πολίτες για το ποιος ήταν ο ένοικος του ανακαλυφθέντος τάφου. 

Το ταξίδι και εμείς



Γράφει ο Δημοσθένης Δαββέτας

Όταν μιλάμε για διακοπές η πάλι γι' αναφορές ζωής το συνδέουμε άμεσα η έμμεσα με την έννοια του ταξιδιού. Γιατί; Γιατί αγαπάμε να ταξιδεύουμε σ' “άλλα” μέρη , να συναντούμε νέους ανθρώπους και χώρες με διαφορετικά ήθη κι έθιμα; Αυτή η έξοδος από τον συνηθισμένο και γνώριμο εαυτό μας ονομάστηκε από τον Χέγκελ εμπειρία . Και το ταξίδι είναι η εμπειρία που φιλοδοξεί να μας προσφέρει μετά το τέλος του (όταν επιστρέψουμε στα οικεία) μια καλύτερη γνώση του εαυτού μας μιας και δοκιμαζόμενος αυτός  στο διαφορετικό κι άγνωστο δυνάμωσε τα όρια του και την αυτό-γνωσιακή του ικανότητα. Η εμπειρία του ταξιδιού είναι διπλή. Εσωτερική κι εξωτερική.