Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ - ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ... ΠΑΡΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΟΥΣ ΣΚΛΑΒΙΑ KΑΙ ΦΥΛΑΚΗ

ΣΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ...


FIMOTRO

Εβδομάδα αφύπνισης για τις δασικές πυρκαγιές

Για την πρόληψη και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους

Η Διεθνής Ένωση για τις Δασικές Πυρκαγιές (IAWF) διοργανώνει την Παγκόσμια Εβδομάδα Αφύπνισης για τις Δασικές Πυρκαγιές, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η έννοια της πρόληψης διεθνώς, με θέμα: «Το δικό σου σπίτι... η δική σου ευθύνη».

Η εβδομάδα αφύπνισης του κοινού στον κίνδυνο, που κάθε χρόνο καταβροχθίζει ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, ζωντανά, και στρέμματα του μοναδικού φυσικού ταμιευτήρα διοξειδίου του άνθρακα (του πλέον επικίνδυνου αερίου για το φαινόμενο του θερμοκηπίου) διαρκεί μέχρι τις 7 Μαΐου, για το βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη. Για το νότιο ημισφαίριο, ξεκινά την 1η Οκτωβρίου.

Ένταση στην κηδεία του Σάντα - Κάποιοι αποδοκίμασαν τον Γιώργο Παπανδρέου - Τα "άκουσε" και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης

Πλήθος κόσμου βρέθηκε , σήμερα, στο Α Νεκροταφείο στο παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων όπου έγινε η κηδεία του Λάκη Σάντα, αλλά αυτή αμαυρώθηκε από ένταση που επικράτησε όταν κάποιοι συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν τους πολιτικούς.
Με την άφιξη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου μία μερίδα ανθρώπων που βρισκόταν στην κηδεία τον αποδοκίμασαν έντονα, φωνάζοντάς του υβριστικά συνθήματα και αποκαλώντας τον πρωθυπουργό προδότη και δωσίλογο.

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του NewsIt


Προς στιγμή επικράτησε μικροένταση στο προαύλιο χώρο του παρεκκλησιού, αλλά το επεισόδιο ευτυχώς δεν συνεχίστηκε. Νωρίτερα, άλλη μία μερίδα ανθρώπων αποδοκίμασαν έντονα τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη φωνάζοντάς του ότι όλοι οι πολιτικοί είναι υποκριτές και η παρουσία τους στην κηδεία του Λάκη Σάντα είναι άλλη μία απόδειξη της υποκρισίας τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο



Παρουσία πλήθους κόσμου, του πρωθυπουργού Γ.Α. Παπανδρέου, του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, του προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα, του πρώην Προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, υπουργών, βουλευτών από όλα τα κόμματα, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, πανεπιστημιακών και ανθρώπων των γραμμάτων και τεχνών τελέστηκε στον ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Α΄Νεκροταφείο η νεκρώσιμος ακολουθία του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Απόστολου Σάντα.

Σταδίου 23 - Ένας χρόνος μετά

  ΟΝΝΕΔ ΓΙΑ ΤΟΝ 1 ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ
Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από την άνανδρη δολοφονία τριών ανθρώπων στο Κέντρο της Αθήνας. Μια πράξη τόσο απεχθής όσο και ξεκάθαρα αντιδημοκρατική από εκείνους που, αδυνατώντας να πείσουν, προσπαθούν να επιβάλουν τη δική τους εξουσία δια της βίας.

Τέσσερις ψυχές χάθηκαν επειδή κάποιοι αποφάσισαν να επιβάλουν τη δική τους δικτατορία, φιμώνοντας τις αντίθετες απόψεις και εν τέλει δολοφονώντας όσους είχαν διαφορετική άποψη. Είναι αυτονόητο πως για τις πράξεις αυτές έπρεπε να έχουν αποδοθεί ουσιαστικές ποινικές ευθύνες και να έχουν τιμωρηθεί παραδειγματικά οι ένοχοι. Ωστόσο η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ περιορίζεται μόνο σε επικοινωνιακά παιχνίδια που θυμίζουν άλλες εποχές, παραμονές της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το γεγονός.

Το στοίχημα όμως της Πολιτείας πρέπει να είναι ευρύτερο. Οφείλει να απομονώσει και να οδηγήσει στις αίθουσες των δικαστηρίων, εκτός από τους φυσικούς, όλους εκείνους τους ηθικούς αυτουργούς. Εκείνους που ανέχονται, συγκαλύπτουν ή προσφέρουν ιδεολογικό καταφύγιο σε πράξεις κατάφορης βίας.

Αυτή η επί χρόνια ανοχή, μας έφερε τους νεκρούς. Τι περιμένετε ακόμα;


Δώστε επιτέλους τέλος σ’ αυτή την ιδιότυπη εξουσία της βίας. Το δικαίωμα στην εργασία και γενικότερα στην ελεύθερη έκφραση δε μπορεί να τίθεται υπό αμφισβήτηση σε μια χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.

ONNEΔ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ.κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το σίριαλ στο κυβερνητικό σκορποχώρι γράφει νέα ιλαροτραγικά επεισόδια:
Αυτή τη φορά ο καβγάς ανάμεσα στα υπουργεία ξέσπασε για το ποιος παίρνει κίτρινη κάρτα από την Τρόικα. Ανώτατο πολιτικό στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών κάρφωσε τον κ. Ρέππα, ο οποίος -προσερχόμενος στη Βουλή- αντέδρασε έντονα χαρακτηρίζοντάς τον “τσιτσιφιόγκο”.
Πάντως, καλό είναι στην κυβέρνηση να γνωρίζουν ότι σημασία έχει πως κίτρινη κάρτα έχουν πάρει, ήδη, από τον Ελληνικό λαό. Ενώ η κόκκινη δεν θα αργήσει να έρθει».

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Σήμερα, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τραγωδία στο υποκατάστημα της MARFIN στην οδό Σταδίου.
Η Νέα Δημοκρατία τιμά τη μνήμη των τριών συμπολιτών μας που έπεσαν θύματα του φανατισμού και της τυφλής βίας.

Συγκρατημένη αισιοδοξία στον Αστέρα Τρίπολης για παραμονή στη Super League

Με συγκρατημένη αισιοδοξία έγινε δεκτή στον Αστέρα Τρίπολης η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής αδειοδότησης που απέρριψε την έφεση του Ηρακλή.
Οι διοικούντες δεν θέλησαν να πάρουν θέση ή να σχολιάσουν τις εξελίξεις, όπως έχουν πράξει όλο αυτό το διάστημα, αλλά ανεπίσημα υποστήριζαν ότι έγινε το σημαντικότερο βήμα για την παραμονή στη Super League.  Πλέον θεωρούν ότι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να μείνουν στην πρώτη κατηγορία, αλλά αυτό θα το γνωρίζουν την Τρίτη, όταν και το διαιτητικό δικαστήριο θα λάβει απόφαση για το αν ο Ηρακλής θα αντικατασταθεί από τον Αστέρα ή από σύλλογο της Football League.

Ένας χρόνος μετά την τραγωδία στην Marfin - Ελεύθεροι ακόμα οι δολοφόνοι!

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την τραγωδία που έγινε στο υποκατάστημα της Marfin στην Σταδίου, με τρεις νεκρούς που ακόμη ζητούν δικαιοσύνη. Όμως κανείς δεν τους την έχει δώσει....
Οι έρευνες της αστυνομίας παραμένουν στο σκοτάδι και μόνο με επικοινωνιακές τακτικές προσπαθούν να δείξουν οτι κάτι γίνεται.
Πριν από λίγες ημέρες και ενώ είχαν αρχίσει τα τηλεοπτικά αφιερώματα στην αποφράδα εκείνη ημέρα, η αστυνομία ανακοίνωνε προσαγωγές αλλά τίποτε άλλο. Μάλιστα έγινε σήμερα γνωστό οτι ένας εκ των προσαχθέντων πήγε στην ασφάλεια σήμερα! να παραλάβει την δικογραφία με τον δικηγόρο του.
'Ενα χρόνο μετά, τίποτε δεν έχει αλλάξει και τίποτε δεν έχουμε διδαχθεί. Οι αποκαλούμενοι «μπαχαλάκηδες» μπαινοβγαίνουν στα μπλοκ διαδηλωτών συγκεκριμένων πολιτικών χώρων, δίχως κανείς να τους ενοχλεί ή να τους καταγγέλλει στην αστυνομία.
Είναι το λιγότερο ντροπή να έχουν βυθιστεί στο πένθος οι οικογένειες τριών νέων ανθρώπων που χάθηκαν έτσι ένα χρόνο πριν και να μην υπάρχει κανείς που να γνωρίζει ποιοί είναι οι δολοφόνοι των παιδιών τους!
Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που οι οικογένειες των νέων ανθρώπων, που δολοφονήθηκαν από ανεγκέφαλους, πήγαν  στο σημείο την ώρα που ακριβώς πριν από ένα χρόνο οι δικοί τους άνθρωποι άφηναν την τελευταία τους πνοή.
"365 ημέρες χωρίς την Αγγελική. 'Αδειος χρόνος, δίχως χαρά. Η οικογένειά μας αντί να κρατήσει στα χέρια της το νέο της μέλος, αγωνίστηκε να συνειδητοποιήσει την απώλεια, να χωνέψει το πόσο βίαια και άδικα χάθηκε ένας όμορφος άνθρωπος και ο απόγονός του. Είναι πολύ σκληρός αντίπαλος ο θάνατος καθώς και η βία που τον γεννά.
Κάνοντας μια αναδρομή στην ερημιά των 365 αυτών ημερών, μόνο ερωτήματα προκύπτουν. Ποιοί άπλωσαν το χέρι τους και έριξαν τις μολότωφ; Πότε θα τους βρούνε; Γιατί όλη αυτή η σιωπή;"
, γράφει μεταξύ άλλων στην συγκλονιστική ανακοίνωση που μοίρασε η οικογένεια της Αγγελικής Παπαθανασοπουούλου.




Δεκάδες πολίτες περνάνε από το πρωί έξω από τον χώρο του εγκλήματος. Συγκινημένοι στέκουν για λίγο, αφήνουν ένα λουλούδι και φεύγουν δακρυσμένοι.

Τα γεγονότα είναι γνωστά. Πριν από ένα χρόνο περίπου, στη μεγάλη απεργία της 5ης Μαΐου 2010, κάποιοι νεαροί με τις κουκούλες αποφάσισαν να πλήξουν τον καπιταλισμό. Αφού απέτυχαν να κάψουν το βιβλιοπωλείο «Ιανός», έβαλαν φωτιά στο υποκατάστημα της Marfin. Μαζί με τους ανθρώπους που ήταν μέσα, αυτούς που κάποιοι διαδηλωτές απαξίωναν ως «απεργοσπάστες».

 
Δεν ήταν ατύχημα. Ηταν μια τραγωδία που περίμενε να συμβεί. Οι χιλιάδες μολότοφ που ρίχνουν τα «οργισμένα παιδιά» κάθε χρόνο κάποτε θα έβρισκαν στόχο. Τον βρήκαν σε τρεις νέους ανθρώπους: την Παρασκευή Ζούλια (35 ετών), την Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών) και τον Επαμεινώνδα Τσακάλη (36 ετών).

Δεν ήταν δυστύχημα. Ηταν ένα προαναγγελθέν φονικό. Στους δρόμους της Αθήνας υπάρχουν ακόμη τα συνθήματα με μαύρο σπρέι που προέτρεπαν στην αποτρόπαιη αυτή πράξη: «Αυτό είναι το σωστό. Φωτιά στο σύστημα το τραπεζικό».
 
Δολοφονίες γίνονται παντού στον κόσμο. Οι κοινωνίες όμως κρίνονται την επόμενη μέρα του φονικού· από τον αποτροπιασμό τους και τον αναστοχασμό τους· από το αν θα πουν «Ως Εδώ» ή θα αφήσουν το κακό να σβήσει στη λήθη και να αναπαραχθεί. Υπάρχει μια λεπτομέρεια που δεν πρέπει να μας διαφύγει. Σαν φούντωσε η φωτιά στη Marfin και τα υποψήφια θύματα βγήκαν στα μπαλκόνια ζητώντας βοήθεια, κάποιοι διαδηλωτές φώναξαν «να καείτε μ... απεργοσπάστες» και συνέχισαν ρυθμικά «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι. Ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλι». Ηταν αναλγησία; Μπορεί.
 
Δυο μνημόσυνα για τους 3 νεκρούς

Σήμερα το πρωί στην Ιερά Μονή Πεντέλης έγινε το μνημόσυνο από τον Σύλλογο εργαζομένων στην Marfin. Λίγο αργότερα οι 23 υπάλληλοι του συγκεκριμένου υποκαταστήματος όπου έγινε η τραγωδία έκαναν ακόμα ένα μνημόσυνο για να διαμαρτυρηθούν γιατί ακόμα δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη.

newsit.gr

Καθοριστική παρέμβαση του Κώστα Κόλλια για τη λύση της κατάληψης στον Κόμβο Σπαθοβουνίου

Στον Κόμβο του Σπαθοβουνίου βρέθηκε από νωρίς το πρωί της Πέμπτης ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, όπου κάτοικοι της περιοχής είχαν καταλάβει τα διόδια, διαμαρτυρόμενοι για την αιφνιδιαστική απόφαση να κλείσει ο κόμβος, παρά τις μέχρι σήμερα διαβεβαιώσεις για το αντίθετο. Ο κ. Κόλλιας επικοινώνησε άμεσα με την κατασκευάστρια εταιρεία, καθώς και με εκπρόσωπο του Υπουργείου Υποδομών, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο, προκειμένου να διευθετηθεί άμεσα το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Η παρέμβαση του Βουλευτή υπήρξε καθοριστική, καθώς τόσο η εταιρεία, όσο και το Υπουργείο συμφώνησαν να παραμείνει ανοιχτή η προσωρινή έξοδος και διαθέσιμη στους κατοίκους μέχρι την ολοκλήρωση των έργων. Σχετικά με την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Χαίρομαι ιδιαιτέρως που μπόρεσα να συνδράμω τους κατοίκους του Σπαθοβουνίου ώστε να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημά τους να μην κλείσει η προσωρινή έξοδος και να τηρηθεί η δέσμευση του Υπουργείου και της Εταιρείας ότι θα διατηρηθεί η δυνατότητα πρόσβασης στην Εθνική Οδό για όσο διάστημα διαρκούν τα έργα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη στάση των εκπροσώπων, τόσο της Εταιρείας, όσο και του Υπουργείου, οι οποίοι έδειξαν κατανόηση και διάθεση συνεργασίας. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι οι κάτοικοι ικανοποιήθηκαν, λύθηκε η συμβολική κατάληψη των διοδίων, τα έργα ξεκίνησαν ήδη, λάβαμε δε τη δέσμευση ότι η έξοδος θα παραμείνει στη διάθεση των κατοίκων της περιοχής μέχρι την ολοκλήρωσή τους.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κουταλά κ. Νίκο Γιαννούλη, ο οποίος με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα συνέβαλε αποφασιστικά στην αίσια έκβαση των διαπραγματεύσεων. Θεωρώ ότι η επίλυση του προβλήματος ήταν κατεπείγουσα, με δεδομένο ότι η πρόσβαση είναι ζωτικής σημασίας κυρίως για τους αγρότες των γύρω χωριών. Οι αγρότες μας εδώ και ενάμιση χρόνο δοκιμάζονται. Η Κυβέρνηση έχει βαλθεί να τους αφανίσει, με τις αυξήσεις στους φόρους, στο πετρέλαιο, στο καλλιεργητικό κόστος, με υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές για τον ΕΛΓΑ. Υπενθυμίζω ότι οι κάτοικοι της περιοχής όχι μόνο έχουν πληρώσει και πληρώνουν από την τσέπη τους για την υλοποίηση αυτού του έργου, αλλά έχουν παραδώσει και τις περιουσίες τους στις απαλλοτριώσεις, και έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να μπορούν να χρησιμοποιούν το δρόμο για τις μετακινήσεις τους.
Η ανάπτυξη της περιοχής, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, περνά από τον Κόμβο του Σπαθοβουνίου. Η πρόσβαση στην Εθνική έχει εξελιχθεί σε κίνητρο για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου ότι είμαι πάντα στη διάθεσή τους, όπου και όποτε χρειαστεί, ευελπιστώ ωστόσο ότι η δέσμευση της εταιρείας και του υπουργείου θα τηρηθεί εφεξής στο ακέραιο, ώστε μέχρι την ολοκλήρωση του έργου να μην χρειαστούν ούτε κινητοποιήσεις ούτε παρεμβάσεις

mykorinthia.gr

Πάτρα: Έκανε την εμφάνισή του ο πρώτος μετανάστης από τη Λιβύη

Ένας από τους πρώτους μετανάστες της δοκιμαζόμενης Λιβύη έκανε την εμφάνισή του στην Πάτρα και όπως όλα δείχνουν το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να καταφθάνουν και άλλοι ομοεθνείς του.
Όπως διαβάζουμε σήμερα στην εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος» ο μετανάστης από τη Λιβύη επισκέφθηκε κατάστημα της πόλης προκειμένου να αγοράσει τα απαραίτητα είδη. Μάλιστα, πλήρωσε κανονικά και έφυγε δηλώνοντας στον καταστηματάρχη ότι είναι από τη Λιβύη.
.thebest.gr

Εγκλημα εκ προμελέτης

Η ΔΗΛΩΣΗ-ΒΟΜΒΑ του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σοσιαλιστή κ. Ντομινίκ Στρος-Καν ότι βρίσκονταν σε εξέλιξη παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις με τον Ελληνα πρωθυπουργό από τον Νοέμβριο του 2009 για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο αυτό που η κυβέρνηση από τότε μεθόδευε, αλλά δεν παραδεχόταν δημόσια. Οτι, δηλαδή, ο Γ. Παπανδρέου συζητούσε κάτω από το τραπέζι να καταλήξει στις δαγκάνες του Ταμείου, την ώρα που, όχι μόνο απεκήρυσσε, και μάλιστα μετά βδελυγμίας, ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά μοίραζε και παροχές. Μετά την επίσημη πλέον αποκάλυψη του χρονικού ενός μη προαναγγελθέντος Μνημονίου, κατέστη σαφές ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του συνειδητά οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ, φουσκώνοντας στην αρχή τεχνητά το έλλειμμα και απαξιώνοντας στη συνέχεια την ελληνική οικονομία, την οποία ουσιαστικά παρέδωσαν και εξακολουθούν να το πράττουν στο έλεος των κερδοσκοπικών κεφαλαίων με τις γνωστές παλινωδίες τους και τις -σκόπιμες, όπως αποδεικνύεται και όχι ατυχείς- δηλώσεις περί χρεοκοπίας, «Τιτανικού» ή «διεφθαρμένης» χώρας.
Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ, λοιπόν, συνειδητά τους πολίτες αυτής της χώρας, που υποβάλλονται σε αιματηρές θυσίες χωρίς αντίκρισμα από την, κατ’ όνομα σοσιαλιστική, κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Είναι φανερό ότι πρόκειται για προμελετημένο σχέδιο που είχε στόχο την υπερχρέωση, την απαξίωση και την, εν τέλει, προσφυγή της χώρας στις απάνθρωπες συνταγές λιτότητας του ΔΝΤ και των άλλων εταίρων της Τρόικας. Οι μεθοδεύσεις που εκτίναξαν τα επιτόκια δανεισμού του Ελληνικού Δημόσιου στα ύψη και ανέδειξαν το Μνημόνιο ως μονόδρομο συνιστούν εγκληματικές πράξεις κατά της οικονομίας και της χώρας. Ομως οι πολίτες αυτή τη φορά γνωρίζουν και δεν πρόκειται να εξαπατηθούν ξανά.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΟΥ κ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩ​ΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ.

Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Γνωρίζαμε ότι ο κ. Ραγκούσης διαστρεβλώνει και παραποιεί την αλήθεια. Ότι θα έφτανε όμως στο σημείο να θέλει να μας επιβάλει ποια νομοσχέδια θα ψηφίσουμε και ποια όχι, πάει πολύ. Καλά θα κάνει ο συντονιστής της ασυντόνιστης κυβέρνησης, να ασχοληθεί με το κυβερνητικό σκορποχώρι.  Όσον αφορά στη θέση της Νέας Δημοκρατίας για το 40ωρο των δημοσίων υπαλλήλων, αυτή είναι ξεκάθαρη, έχει διατυπωθεί από χθες και την επαναλαμβάνω: Η Νέα Δημοκρατία θα υπερψηφίσει τη διάταξη αυτή. Τελεία και παύλα».

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά σε συγκέντρωση αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς καταλογίζοντάς του ότι "εξαπατούσε τον κόσμο" στον χειρισμό με το ΔΝΤ, ενώ υποστήριξε ότι "σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται επανεκκίνηση παντού".
Μιλώντας σε συγκέντρωση αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς είπε ότι ήταν μεθοδευμένη η προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και ανέφερε:

Αγωνιστές και αγωνίστριες.
Όλοι εσείς που αφιερώσατε τη ζωή σας στην υπηρεσία της Πατρίδας.
Καλωσορίσατε στο σπίτι μας, στα καινούργια γραφεία του κόμματός μας.
Σας ευχαριστώ, από καρδιάς, για την εμπιστοσύνη σας για τη συμμετοχή σας, για τη συστράτευσή σας στους κοινούς μας αγώνες.
Είναι, για μένα, ιδιαίτερη χαρά να βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, για να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις, για την Πατρίδα μας.
Για τα ζητήματα που απασχολούν τους ευαίσθητους χώρους των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Τους χώρους που υπηρετήσατε με σθένος, με ζήλο και αποφασιστικότητα, για ολόκληρες δεκαετίες.
Χώρους που αφορούν, αφενός στην ασφάλεια της χώρας και αφετέρου στην καθημερινή ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας όλων μας.
Ξέρω ότι, από τις τάξεις σας, κάποιοι λείπουν.
Είναι οι στρατιωτικοί, αλλά και οι αστυνομικοί, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος.
Τους θυμόμαστε και τους τιμούμε.

ΜΙΑ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

          

«Μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου» υπογραμμίζει ο Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξη που θα δημοσιευθεί στον Ελεύθερο Τύπο της επόμενης Κυριακής 8 Μαϊου. Ο Μίκης Θεοδωράκης μιλάει στη δημοσιογράφο Δέσποινα Σαββοπούλου για τα κίνητρα του πρωθυπουργού που οδήγησαν σ’ αυτή τη ζοφερή κατάσταση τη χώρα μας, για τις ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και ολόκληρου του πολιτικού συστήματος. Δεν πρόκειται για ανικανότητα του πρωθυπουργού τονίζει, αλλά  αντίθετα αποτελεί δείγμα μεγάλης ικανότητας, αφού μπορεί να εγχειρίζει χωρίς αναισθητικό έναν ολόκληρο λαό χωρίς να βρίσκει τις αναμενόμενες αντιδράσεις.
Ο ιδρυτής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, στη συνέντευξη, μιλάει επίσης και για το θέμα της ΑΟΖ του Καστελλόριζου και της Γαύδου, για την ισχυρή κηδεμονία –βασικά των Αμερικανών- που δεν μας επιτρέπει να έχουμε δική μας ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική. Και καταλήγει επιγραμματικά δίνοντας το στίγμα της σημερινής κατάστασης:
« Έχουμε να κάνουμε με έναν αληθινό Γόρδιο Δεσμό, που δεν μπορεί να λυθεί παρά με ένα μόνο τρόπο: το ξίφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.»
Αλεξάνδρα-Μαρία Τράγκα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ.ΔΕΔΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, κ. Α.ΚΛΑΔΟΥΧΟΥ, ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΟΓΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

 
Την Τετάρτη 04 Μαΐου 2011, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες και ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, κ. Α. Κλαδούχος συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφτηκαν τον ορεινό όγκο του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, με σκοπό την εξέταση και τη διερεύνηση έργων και παρεμβάσεων που θα περιληφθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και την επιτόπου διαπίστωση των προβλημάτων της περιοχής.
Ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος επικεντρώθηκαν σε θέματα που αφορούν στη συντήρηση των τεχνικών έργων και κυρίως στην κατάσταση που επικρατεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα συντήρησής του, εξαιτίας των ζημιών που έχει υποστεί κυρίως στον ορεινό όγκο του Δήμου.
Ταυτόχρονα, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει το σημαντικό έργο της παράκαμψης των Τρικάλων, που ήδη έχει δημοπρατηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και θα ανακουφίσει με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο τη σημερινή κατάσταση των συχνών κυκλοφοριακών συμφορήσεων που παρατηρούνται στα χωριά των Τρικάλων, ιδιαίτερα τις περιόδους της έντονης τουριστικής κίνησης.
Αφού ολοκληρώθηκαν οι επισκέψεις κι εξετάστηκαν όλα τα ζητήματα, εξασφαλίστηκε τόσο από το  Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, όσο και από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, η από κοινού συνεργασία των δύο φορέων, σε επίπεδο μελετών και έργων, ώστε παρά την οικονομική δυσπραγία, στοχευμένα και συνδυασμένα έργα να δώσουν τα πιο άμεσα και ουσιαστικά αποτελέσματα στην αναβάθμιση της Δυτικής Κορινθίας. Στα πλαίσια αυτά, θα συνεχιστεί η συνεργασία ώστε να διασφαλιστεί ο πιο λειτουργικός τρόπος συγκρότησης του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας που θα αποτελέσει και αντικείμενο συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας.

Ένας κύκλος κλείνει...ένας νέος ανοίγει…Μια νέα εφημερίδα γεννήθηκε!!


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 33

Η εφημερίδα, «Πολιτιστικό Βήμα Μεσινού» ενηλικιώνεται και αλλάζει. Κάθε ζωντανός οργανισμός ψάχνει, ανιχνεύει και μαθαίνει από την εμπειρία του.
Εν μέσω μιας κοινωνικής και πολιτικής συγκυρίας,
 το «Πολιτιστικό Βήμα Φενεού» πλέον, θα είναι στη διάθεση των Φενεατών μαχητικότερο, περισσότερο παρεμβατικό, με οξυμένη ερευνητική ματιά, αφουγκραζόμενο τους σφυγμούς μιας κοινωνίας βυθισμένης σε οικονομική κρίση, αλλά και κρίση
αξιών.
Στη νέα αυτή φάση, η εφημερίδα θα είναι πλούσια, αλλά όχι πληθωρική. Πλήρης ειδήσεων, αλλά όχι φλύαρη.
Το «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΜΕΣΙΝΟΥ» δεν χαρίστηκε ποτέ και σε κανένα. Θα εξακολουθήσει να βαδίζει πάνω στον δύσκολο και τραχύ δρόμο της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας και μόνο. Σε αυτήν την προσπάθεια, οι μόνοι σύμμαχοι και φίλοι είναι οι αναγνώστες μας Φενεάτες . Κανείς άλλος. Η εφημερίδα αυτή δεν αλιεύει σε θολά νερά. Δεν το έκανε ποτέ. Δεν θα το κάνει και στο μέλλον.
Έτσι λοιπόν σας ανακοινώνω ότι θα συνεχίσω έναν καινούριο κύκλο με το «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ».  Με νέο  ιδιοκτησιακό καθεστώς, χωρίς τον ασφυκτικό βραχνά... του Συλλόγου, με πιο ελεύθερο στόμα... και λυμένα χέρια…..
 Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ τον εαυτό μου δίχως να είναι στρατευμένος με όλους αυτούς που προσφέρουν ανιδιοτελώς στον Ορεινή μας Κορινθιακή Ελβετία, τον Φενεό. Δεν θα μπορούσα να δω ποτέ αυτή τη σπουδαία εφημερίδα που προβάλλει τα χωριά μας στα πέρατα του κό­σμου, που αποτελεί την πραγματική φωνή του κάθε συνδημότη μας, είτε να μην κυκλοφορεί είτε να μην γνωρίζει επιτυχίες όπως τη συνηθίσαμε μέχρι σήμερα.

Ξεκαθαρίζω ότι η ενασχόλησή μου με τo «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ» θα είναι και πάλι ανιδιοτελής, όπως εξάλλου συνέβη και μέχρι σήμερα.

Πιστοί λοιπόν στο στίγμα της «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΑΣ» που θέλουμε όλοι, πιστοί στην ελευθερία της έκφρασης, στον πλουραλισμό των απόψεων και την αντικειμενικότητα, θα αποτελέσουμε και πάλι τους πρεσβευτές του Φενεού στα πέρατα της γης ή όπου υπάρχει Φενεάτικη οικογένεια…

 Σας καλώ να συνεχίσετε να στηρίζετε τη «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ», την εφημερίδα σας και να γίνετε όλοι σας συνεργάτες της. θα είναι χαρά όλων αν δούμε ιδιαίτερα νέους ανθρώπους των χωριών μας να δημοσιεύουν τις απόψεις τους για τον τόπο μας, φωτογραφίες από δραστηριότητες συνδημοτών και φίλων μας αλλά και κοινωνικά γεγονότα τα οποία είμαι σίγουρος ότι όλους μας ενδιαφέρουν...

ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ερντογάν: Έχω φορέσει το σάβανό μου! Απόπειρα διαμελισμού της χώρας βλέπει ο Τούρκος πρωθυπουργός

Απόπειρα διαμελισμού της Τουρκίας βλέπει ο Ταγίπ Ερντογάν πίσω από την επίθεση με στόχο τον ίδιο που πραγματοποιήθηκε χθες έξω από την Κασταμονή. «Εμείς όταν ξεκινήσαμε την πορεία μας, φορέσαμε και το σάβανό μας», δήλωσε λίγο μετά, κάνοντας αναφορά σε μια ιστορική φράση του Μεντερές. Για να προσθέσει: «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μικρύνει τη ζωή που μας  χάρισε ο Θεός. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διαμελίσει αυτή τη χώρα».
Στο μεταξύ χθες πανικός προκλήθηκε στο άγγελμα της απόπειρας δολοφονίας του Τούρκου πρωθυπουργού. Αρχικά το Cnn Turk μετέδωσε ότι το αυτοκίνητο της τροχαίας που προπορευόταν της αυτοκινητοπομπής δέχθηκε επίθεση με όπλα και χειροβομβίδα λίγο έξω από την Κασταμονή , την ώρα που κατευθυνόταν προς την Αμισό, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός του αυτοκινήτου και να τραυματιστεί ένας συνοδός του.
Αργότερα ο Νομάρχης Κασταμονής   ανέφερε ότι το όχημα δέχθηκε στοχευμένη βολή στο ντεπόζιτο της βενζίνης και εξερράγη.
Ο κ. Ερντογάν μετά την ολοκλήρωση της προεκλογικής ομιλίας του  στην Κασταμονή μετέβη με ελικόπτερο στην Αμισό. Εμφανίστηκε κανονικά στις έξι στο  συγκεντρωμένο πλήθος που τον περίμενε και ξεκίνησε την ομιλία του με σκληρά λόγια: «Θλίβομαι. Αυτά τα άνανδρα χέρια, αυτά τα σκοτεινά μυαλά που δεν πιστεύουν στο δημοκρατικό αγώνα, όπως και αν τους αποκαλέσει κανείς τρομοκράτες, διαμελιστές , νομίζουν ότι θα πετύχουν με κάτι τέτοιες ενέργειες γιατί δεν πιστεύουν ότι τα προβλήματα λύνονται στις κάλπες», φώναξε.
«Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να μην στρέψουμε τα 74 εκατομμύρια των ανθρώπων τον έναν εναντίον του άλλου. Θα υπάρχουν πάντα κάποιοι που δεν θα μας πιστεύουν. Δεν θέλουμε να υπάρχει μίσος και ραδιουργίες σε αυτή τη χώρα. Δεν χρειάζεται να προσφύγει κανείς σε άλλες λύσεις όταν υπάρχουν κάλπες. Αυτός ο λαός δεν θα πριμοδοτήσει τους ένοπλους κακοποιούς, τρομοκράτες, τσέτες. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του ηρωικού αστυνόμου. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του  και στο λαό μου. Ο λαός είναι η εγγύηση και η ασφάλεια της χώρας», κατέληξε, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς το στρατιωτικό κατεστημένο, καθώς μέχρι τώρα στην Τουρκία «ο Στρατός ήταν η εγγύηση και η ασφάλεια της χώρας».
Σε όλα τα δελτία ειδήσεων επισημαινόταν χθες η προειδοποίηση που έκανε ο δημοσιογράφος  της Ταράφ  κ. Εμρέ Ουσλού στις 27 Απριλίου, όταν έγραψε πως «ανεξέλεγκτες ομάδες του ΡΚΚ μπορεί να δράσουν στην Κασταμονή».
elzoni.gr

Σ’ αυτό το φέρετρο ακουμπά όλη η Ελλάδα (με κάποιες εξαιρέσεις)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Πόσες φορές έχει η Ελλάδα την τύχη να ακουμπά σε ένα φέρετρο; Πόσες φορές έχει η πατρίδα την ευκαιρία να σταθεί στην ουρά ενός λαϊκού προσκυνήματος; Κι’ εκεί, περιμένοντας υπομονετικά – ο πιο ανυπόμονος λαός, ο λαός της «ιδιοτροπίας της στιγμής» - να πέσει σε βαθιά περισυλλογή;
Ελάχιστες. Μια τέτοια μέρα είναι η σημερινή. Έρχεται από τα βάθη των αιώνων, από αυτή την ιδιοτροπία του Έθνους να κλίνει το γόνυ μπροστά σε φέρετρα, σκιασμένο από τον αποχωρισμό συμβόλων που δεν ξέχασε, αλλά παραμέλησε.
Τελευταίος αποχαιρετισμός σήμερα στον Απόστολο (Λάκη) Σάντα. Τον ηρωικό και σεμνό Έλληνα που πρόσφερε στην πατρίδα του περισσότερα (και αυτός) από όσα εκείνη του έδωσε.
Η Ελλάδα σήμερα πενθεί τον ήρωα που κατέβασε μαζί με τον Μανώλη Γλέζο την σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό από τον Ιερό Βράχο.
Δυο ήρωες με τόσο διαφορετική ιδιοσυγκρασία, πρόσωπα μυθικά, που λες και στα χρόνια που ακολούθησαν μετά από εκείνη την παράτολμη στιγμή – τη στιγμή που τους οδήγησε στην Αθανασία – επέστρεψαν στον… εαυτό τους.
Ο ένας, ο Γλέζος, ορμητικός, ακαταπόνητος, πάντα στις επάλξεις, πάντα στην πρώτη γραμμή της ανιδιοτελούς προσφοράς στην πατρίδα.
Ο άλλος, ο Σάντας, ήρεμη δύναμη, φιλόσοφος, να προσπαθεί να περνά απαρατήρητος, σκύβοντας το κεφάλι κάθε φορά που ο παντοτινός του φίλος ανέφερε το όνομά του.
Αλλά πάντα μαζί, δυο φίλοι που δεν χώρισαν ποτέ, δυο φίλοι που δεν ξέχασαν ποτέ το καθήκον τους προς την Πατρίδα. Με το θάρρος της γνώμης και τα ανάμικτα συναισθήματα οργής και κατανόησης προς τα ελαττώματα του Έθνους, αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου παρέμειναν για πάντα.
Σήμερα, το Έθνος ακουμπά πάνω στο φέρετρο του Λάκη Σάντα. Η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική κάτω από τον Ιερό Βράχο.
Σωπάστε. Κι’ εσείς ολετήρες που αναπτύξατε την ολέθρια δράση σας επειδή χάρη σ’ αυτούς βρήκατε μια ελεύθερη πατρίδα για να την υποδουλώσετε ξανά, κάντε μια διακοπή – από τις έριδες, τις προσωπικές επιδιώξεις, τις φιλοδοξίες, τα ψέματα, τις δήθεν διερευνήσεις βρωμερών υποθέσεων, τα μπινελίκια.
Και προπαντός, μακριά από το φέρετρο. Εκεί ακουμπά ο λαός που κοροϊδέψατε και εκμαυλίσατε. Δεν έχει βλέπετε λογαριασμούς στην Ελβετία και παχυλά «πόθεν έσχες» να ακουμπήσει.
Σ’ αυτό το φέρετρο ακουμπά όλη η Ελλάδα. Εκτός από αυτούς  που την κατέστρεψαν και την υποδούλωσαν…
Υπόγεια ρεύματα έφεραν… φουσκοθαλασσιά

Οι εξελίξεις στην Τουρκία, με την απόπειρα κατά του Ερντογάν να ενισχύει τους φόβους για αστάθεια στη γειτονιά μας, (με απρόβλεπτες συνέπειες και για την Ελλάδα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις), ήλθαν να προστεθούν στην ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα.
Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά, κατηγορούνται πλέον ακόμη και από αυτούς που έσπευσαν να ψηφίσουν το μνημόνιο, για συμπαιγνία με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρός-Καν.
Η δημοσιοποίηση από την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου του αποσπάσματος από την συνέντευξη Στρος-Καν που παρέλειψε το Canal Plus και από όπου προκύπτει σαφώς πως όχι μόνο είχε προηγηθεί συνεννόηση με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, αλλά και ότι αυτές οι συνεννοήσεις ήσαν υπόγειες, προκάλεσε νέο σάλο.
Επιπλέον, η εκ μέρους του ΔΝΤ χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση περί «φυσιολογικών επαφών» του Ταμείου με τα κράτη-μέλη του δεν ήταν πειστική, καθώς δεν έλεγε τίποτε για την ταμπακιέρα, δηλαδή για τα περί υπόγειων επαφών και περί φόβου για το πολιτικό κόστος.
Την ίδια ώρα, η συμφωνία στην οποία κατέληξε η Πορτογαλία με τον μηχανισμό στήριξης επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα δεν διαπραγματεύθηκε όπως έπρεπε με τους δανειστές της – αντίθετα υπέγραψε ό, τι της σερβιρίστηκε.
Η Λισαβόνα συμφώνησε για πακέτο βοήθειας ύψους 78 δις ευρώ, αλλά πέτυχε και μια πιο χαλαρή βαθμιαία μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματός της.
Γι' αυτό και τα πορτογαλικά cds σημείωσαν αμέσως πτώση (σε αντίθεση με τα ελληνικά), υποχωρώντας στις 620 μονάδες βάσης.
Όσο για την ελληνική κυβέρνηση, προσπάθησε να καλύψει το γεγονός… χαιρετίζοντας την συμφωνία που πέτυχε η Πορτογαλία, καθώς, όπως αναφέρθηκε, θα συμβάλει στη μείωση της αβεβαιότητας στις αγορές.
Και βέβαια, οι συζητήσεις περί κουρέματος και αναδιάρθρωσης συνεχίστηκαν χθες, με τον διευθύνοντας σύμβουλο της μεγαλύτερης γαλλικής τράπεζας BNP Paribas να δηλώνει στο Ρόιτερ’ς πως ο αντίκτυπος μιας πιθανής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους θα είναι περιορισμένος όσον αφορά στην τράπεζα που διευθύνει.
Χθες πάλι, οι Financial Times επανέφεραν τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης υποστηρίζοντας ότι θα είναι εθελοντική, η οποία θα γίνει φέτος, και θα ακολουθήσει η «κανονική», το 2012 ή το 2013.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι αγορές προβλέπουν ένα «κούρεμα» της αξίας των ελληνικών ομολόγων κατά 55%, με βάση τις τιμές των swaps ανάκτησης κεφαλαίων.
Με λίγα λόγια, προηγήθηκαν τα υπόγεια ρεύματα και θα ακολουθήσει το κούρεμα…

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου - Τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων

Το 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων που οργανώνει στο πλαίσιο υλοποίησης Σχολικών Δραστηριοτήτων και εναλλακτικής προσέγγισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά και θα συμβάλει θετικά στην ενίσχυση της απόκτησης δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών μας.
Με εκτίμηση
Η Διευθύντρια
Σοφία Σμυρνή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τετάρτη 4/5/2011: «Ομήρου Ιλιάδα» στο θέατρο «Άγγελος Σικελιανός», ώρα 11.30.
Πέμπτη 5/5/2011, Στο χώρο του σχολείου:
α. Πολιτιστικό Πρόγραμμα: Θεατρικές Διαδρομές  «Μια παράσταση μικρή». Ώρα 11.00.
β. Παρουσίαση του προγράμματος Π. Ε. « Ακτές Μεσογείου. Η θάλασσά μας, ο Κορινθιακός Κόλπος». Ώρα 12.00.
Δευτέρα 9/5/2011: Στο Θέατρο Άγγελος Σικελιανός:
α. Πολιτιστικό Πρόγραμμα: «Κάθε χρόνο κι ένας Δημιουργός: 2011, το 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου συναντά τον Ελύτη», Ώρα: 9.00.
β. Παρουσίαση της τριήμερης εκδρομής της Γ΄τάξης (1,2,3 Απρίλη 2011), Ώρα 11.30.
γ.  Παρουσίαση του προγράμματος Α. Σ. « Αντικατοπτρισμοί και Αντανακλάσεις» με αποχαιρετισμό της Γ’ τάξης –Ώρα 12.00.
Εκθέσεις: 1. Καλλιτεχνικών, στην αίθουσα Καλλιτεχνικών του 1ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου.
2. Τεχνολογίας, στο χώρο του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου την Τρίτη 10/5 και Τετάρτη 11/5/2011. Ώρες: 9.00 μέχρι 13.30

Γιάννης Μιχελάκης:Δυστυχώς για τον κ. Παπανδρέου η αλήθεια είναι μία και την ξέρει πλέον όλος ο Ελληνικός λαός. Την είπε στην κάμερα ο κ. Στρος Καν: Η χώρα μπήκε μέσα σε 15 μέρες στο ΔΝΤ, μετά από πολύμηνες υπόγειες διαβουλεύσεις του κ. Παπανδρέου κρυφά από τους Έλληνες επειδή αντιδρούσαν στο ενδεχόμενο αυτό

Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Πεταλωτής στην αγωνία του να διαψεύσει τα όσα έβλεπαν και άκουγαν όλοι οι Έλληνες από τον κ. Στρος Καν, επανέλαβε σήμερα πως ο κ. Παπανδρέου απλώς έψαχνε λεφτά για να σώσει τη χώρα.
Από την πλευρά του ο κ. Στρος Καν για να καλύψει τον κ. Παπανδρέου μας είπε σήμερα ότι συζητούσαν υπόγεια μόνο για την “παροχή τεχνογνωσίας”.
Δυστυχώς για τον κ. Παπανδρέου η αλήθεια είναι μία και την ξέρει πλέον όλος ο Ελληνικός λαός. Την είπε στην κάμερα ο κ. Στρος Καν: Η χώρα μπήκε μέσα σε 15 μέρες στο ΔΝΤ, μετά από πολύμηνες υπόγειες διαβουλεύσεις του κ. Παπανδρέου κρυφά από τους Έλληνες επειδή αντιδρούσαν στο ενδεχόμενο αυτό.
Και ξανά θέτουμε το ερώτημα στον κ. Παπανδρέου: Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την απόφαση αυτή;»

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας - 8/5/11


Πέμπτη, 05 - 05 - 2011


Image


Το Τμήμα Γυναικών της ΝΟ.Δ.Ε Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας συνδιοργανώνει με
την Ο.Ν.ΝΕ.Δ Κορινθίας την Κυριακή 8 Μαΐου,

Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας,
στις 12.00 μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου,

ημερίδα με θέμα:
Μητρότητα και Απασχόληση στη σκιά του Μνημονίου:
Δικαιώματα,Ευκαιρίες και Πολιτικές.


Θεματικές ενότητες και ομιλητές :

•    Πολιτικές Απασχόλησης:από τη σκοπιά της Διακυβέρνησης

Ράγιου Νατάσα,
πρ.Βουλευτής Αχαΐας - Αναπ.Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ

•    Εργασιακά και Ασφαλιστικά Δικαιώματα της Μητέρας

Κοντός Τάκης,
πρ.Γεν.Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας - Γραμματέας Τομέα Εργασίας Ν.Δ

•    Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και Προγράμματα Επιμόρφωσης

Πρωτόπαππα Φανή,
Εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Κορινθίας.



ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ! Θα είμαι εκεί !
Πέμπτη, 05 - 05 - 2011


Image



onned-korinthias.gr

ΔΕΡBENI LIVE