Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Καιρός: Η πορεία της κακοκαιρίας κατά τη διάρκεια της νύχτας σε όλη τη χώρα - Στα «λευκά» η βόρεια Ελλάδα

 xionia-thess 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τη ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, τις χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και τα ισχυρά μποφόρ.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που βρίσκεται σε ισχύ: «Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή θα χιονίσει και στα πεδινά της βόρειας Ελλάδος καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδος. Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (21-01-24) οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης ενώ θα σταματήσουν στη Θράκη και από το μεσημέρι στη Μακεδονία και την Ήπειρο».

ΟΦΗ - Παναιτωλικός 1-0: Θυμήθηκε τρίποντο!

 ΟΦΗ - Παναιτωλικός 1-0: Θυμήθηκε τρίποντο!  

Πρώτη νίκη για τον ΟΦΗ στη θητεία του Πεπε Μελ και πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα από τις αρχές Οκτωβρίου. Επικράτησε με 1-0 του Παναιτωλικού χάρη σε πέναλτι του Φελίπε Λουίζ και πήρε βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα, ενώ οι Αγρινιώτες έμειναν χαμηλά στον πίνακα παρά την προσπάθειά τους για να πάρουν έστω το βαθμό. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν μέσα στο μήνα άλλες δύο φορές για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να

ΠΑΣ Γιάννινα – Πανσερραϊκός 0-2: Σπουδαίο «διπλό» για τους Σερραίους

 ΠΑΣ Γιάννινα – Πανσερραϊκός 0-2: Σπουδαίο «διπλό» για τους Σερραίους 

Με ηγέτη και σκόρερ τον Μπετανκόρ ο Πανσερραϊκός πήρε δεύτερο σερί σπουδαίο «διπλό» στο πρωτάθλημα της Super League. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία μετά τη Λαμία, κέρδισε και τον ΠΑΣ Γιάννινα (0-2) μακριά από τις Σέρρες και πλέον είναι στο +9 από τους Ηπειρώτες και την Κηφισιά.

Ο Μπετανκόρ στα πρώτα 16 λεπτά…έπιασε στον ύπνο τον Κλέιμαν και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΠΑΣ και έβαλε για τα καλά σε θέση οδηγού τα «λιοντάρια» που κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος.

Λαμία - Κηφισιά 4-1: Επιβλητική νίκη η ομάδα της Φθιώτιδας με ανατροπή

 Λαμία - Κηφισιά 4-1: Επιβλητική νίκη η ομάδα της Φθιώτιδας 

Στο δρόμο των επιτυχιών επέστρεψε η Λαμία και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για τη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα της Super League. Στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 19ης αγωνιστικής, η ομάδα της Φθιώτιδας κέρδισε με ανατροπή 4-1 την Κηφισιά στο «Αθανάσιος Διάκος» και αναπτέρωσε το ηθικό της ενόψει της συνέχειας.

Αντίθετα, για την Κηφισιά αυτή ήταν η ενδέκατη ήττα της στο πρωτάθλημα. Ο σύλλογος έμεινε για πέμπτο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη (σ. τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία) και παραμένει σταθερά στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, που την κρατούν σε περιπέτειες στη μάχη που μαίνεται για παραμονή.

Από τα δυτικά η επέλαση της κακοκαιρίας: Χιόνια, παγωμένοι βοριάδες και βουτιά της θερμοκρασίας – Πώς θα εξελιχθεί

 Από τα δυτικά η επέλαση της κακοκαιρίας: Χιόνια, παγωμένοι βοριάδες και βουτιά της θερμοκρασίας – Πώς θα εξελιχθεί 

Ψυχρή εισβολή, με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας άρχισε ήδη στη Βόρεια Ελλάδα. Χιόνια πέφτουν στα ορεινά αλλά και σε χαμηλότερο υψόμετρο και οι αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή προκειμένου τυχόν προβλήματα να αντιμετωπιστούν εν τη γενέσει τους. Αντιθέτως, το νότιο τμήμα της χώρας δεν αναμένεται να επηρεαστεί ιδιαιτέρως, εκτός από την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Την Κυριακή η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι τα δύο χαρακτηριστικά του καιρού σύμφωνα με το

Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στο Καλαμάκι Κορινθίας

 Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στο Καλαμάκι της Κορίνθου 

Πυρομαχικό υλικό (πιθανόν όλμος) εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του Καλαμακίου Κορινθίας

Ενημερώθηκε από ιδιώτη, το Β Λιμενικό Τμήμα Ισθμίων, του Λιμεναρχείου της Κορίνθου, για ύπαρξη πυρομαχικού υλικού, στο Καλαμάκι της Κορινθίας.

Το υλικό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, βρίσκεται σε προχωρημένη οξείδωση και σε απόσταση, 25 περίπου μέτρων απ’ την ακτή.

Βρίσκεται σε βάθος, περίπου 1,8 μέτρων.

Η Λιμενική Αρχή των Ισθμίων, ενημέρωσε την αρμόδια υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Βέλου-Βόχας, λόγω παρατεταμένης λειψυδρίας

 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Βέλου-Βόχας, λόγω παρατεταμένης λειψυδρίας 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκε ο δήμος Βέλου – Βόχας Κορινθίας.

Το έγγραφο της σχετικής απόφασης του γενικού γραμματέα πολιτικής προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, κοινοποίησε ο νέος δήμαρχος , Θανάσης Μανάβης.

Υπήρξε, πρόσφατα, σχετικό αίτημα του δήμου, ώστε να αντιμετωπιστούν γρήγορα, οι έκτακτες ανάγκες για τη διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν στις συγκεκριμένες περιοχές, λόγω της λειψυδρίας.

Η κήρυξη θα ισχύσει για έναν μήνα, δηλαδή, μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου 2024.

Μετά το τέλος του συγκεκριμένου χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Αξίζει να τονιστεί, ότι όλες οι περιοχές του δήμου Βέλου – Βόχας, μαστίζονται το καλοκαίρι απ’ την έλλειψη νερού. Τόσο για την άρδευση των χωραφιών, όσο και για την ύδρευση.

Η πορεία όλων όσων αποχώρησαν από τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι

 Ολυμπιακός: Τι κάνουν οι 28 που έφυγαν το καλοκαίρι  

Προ ημερών, μετά από την ήττα του Ολυμπιακού στη Λαμία, είχε ξεκινήσει μία μεγάλη κουβέντα στα social media ότι αυτοί που έφυγαν από τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι δεν αντικαταστάθηκαν επάξια.

Ότι για παράδειγμα ο Μπακαμπού δεν αντικαταστάθηκε με ανάλογου επιπέδου ποδοσφαιριστή, ο Χουάνγκ επίσης, ο Ρέαμπτσιουκ, ακόμη-ακόμη και οι Σισέ - Μπα.

Εν μέρει έχουν δίκιο, αφού η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει στο ρόστερ του αυτή τη στιγμή φορ της κλάσης του Μπακαμπού, ενώ και ο Χουάνγκ στις καλές του βραδιές ήταν το... κάτι άλλο. Ο Αντρέ Όρτα που αποκτήθηκε τώρα, όπως και ο Τσικίνιο, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να σταθούν σε κορυφαίο επίπεδο. Οπότε, τους περιμένουμε... Αναφερόμαστε

Παίκτης του Ολυμπιακού και επίσημα ο Αντρέ Όρτα.

  

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Πορτογάλου μέσου, Αντρέ Φιλίπε ντα Λουζ Όρτα, ο οποίος γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 1996, στην πόλη Αλμάδα.

Αφού πέρασε οκτώ χρόνια στην ακαδημία της Μπενφίκα, σε ηλικία 15 ετών εντάχθηκε στη Βιτόρια και λίγους μήνες μετά πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στην Primeira Liga. Τον Ιούλιο του 2016, έχοντας πραγματοποιήσει 42 συμμετοχές με δύο γκολ και τρεις ασίστ στη Βιτόρια, πήρε μεταγραφή στην Μπενφίκα, με την οποία έκανε 16 συμμετοχές.

Το καλοκαίρι του 2017 παραχωρήθηκε στην Μπράγκα με τη μορφή δανεισμού και το Μάρτιο του 2018 αποκτήθηκε από τη Λος Άντζελες, ολοκληρώνοντας τη σεζόν 2017-2018 με 42 παιχνίδια, ένα γκολ και επτά ασίστ.

Τον Ιούνιο του 2019 επέστρεψε στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Μπράγκα, η οποία τον αγόρασε από την ομάδα του MLS. Ο Όρτα αγωνίστηκε συνολικά με την Μπράγκα σε 222 παιχνίδια, με απολογισμό δέκα γκολ και 28 ασίστ. Εφέτος έχει πραγματοποιήσει 25 συμμετοχές, με δύο γκολ και δύο ασίστ.

Έχει αγωνιστεί σε 47 παιχνίδια Champions League και Europa League, ενώ είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας σε επίπεδο U18, U19, U20 και U21. Έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων Πρωτάθλημα και Κύπελλο με την Μπενφίκα, Κύπελλο και Λιγκ Καπ με την Μπράγκα.

Αντρέ, καλώς ήλθες στον Ολυμπιακό».

Α΄ Κορινθίας (18η Αγωνιστική): Νίκησαν εκτός έδρας Πέλοπας Κιάτου, ΑΟ Λουτρακίου και Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Αμετάβλητη κορυφή.

Με τα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής ημέρας συνεχίστηκε σήμερα Σάββατο 20/1/24 το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας

Οι δύο «πρωταγωνίστριες» ομάδες του πρωταθλήματος νίηκσαν εκτός έδρας. Ο πρωτοπόρος  Α.Ο. Λουτρακίου επικράτησε στον Άσσο  με 2- 0 , επί της ουραγού ομάδας του ΑΟ Ζευγολατιού, ενώ ο Πέλοπας Κιάτου νίκησε με 2 – 1, στο «Κώστας Βυζάς» τον Αστέρα Δερβενίου.

Το ντέρμπι στα Αθίκια  μεταξύ Τενεάτη Αθικίων και  Ηρακλή Ξυλοκάστρου  κέρδισε με 3 – 0  η ομάδα της Δυτικής Κορινθίας, ενώ την ίδια στιγμή οι Άγιοι Θεόδωροι επιράτησαν με 3 – 1 στην  έδρα τους επί του Πανσολυγειακού

Στο Λέχαιο  ο Κύψελος Κορίνθου  σάρωσε με 6 – 0 τον  Άρη Βοχαϊκού, ενώ στο «Γιάννης Στέφας»  ο Ισθμιακός επιβλήθηκε  με 4 – 2  του Ολυμπιακου Άσσου

Στο Χιλιομόδι  ο τοπικός Ατρόμητος  έμεινε στο ισόπαλο 1 - 1 με την Θύελλα Πετρίου, ενώ τέλος ρεπό είχε η Ελλάδα Βέλου.

18η Αγωνιστική