Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Λαμία - Κηφισιά 4-1: Επιβλητική νίκη η ομάδα της Φθιώτιδας με ανατροπή

 Λαμία - Κηφισιά 4-1: Επιβλητική νίκη η ομάδα της Φθιώτιδας 

Στο δρόμο των επιτυχιών επέστρεψε η Λαμία και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για τη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα της Super League. Στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 19ης αγωνιστικής, η ομάδα της Φθιώτιδας κέρδισε με ανατροπή 4-1 την Κηφισιά στο «Αθανάσιος Διάκος» και αναπτέρωσε το ηθικό της ενόψει της συνέχειας.

Αντίθετα, για την Κηφισιά αυτή ήταν η ενδέκατη ήττα της στο πρωτάθλημα. Ο σύλλογος έμεινε για πέμπτο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη (σ. τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία) και παραμένει σταθερά στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, που την κρατούν σε περιπέτειες στη μάχη που μαίνεται για παραμονή.

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 12o λεπτό της συνάντησης κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με το τέρμα που σημείωσε ο Λαντρ (0-1). Όπως αποδείχτηκε βέβαια, τα χαμόγελα στις τάξεις της Κηφισιάς δεν κράτησαν πολύ.

Στο 23’ από σουτ του Σιμόν η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Αναγνωστόπουλου για το 1-1 της Λαμίας, ενώ στο 38’ οι γηπεδούχοι πέτυχαν και την ανατροπή, με τον Μαρτίνεθ να «εκτελεί» σε τετ-α-τετ με το αριστερό τον αντίπαλο γκολκίπερ για το 2-1.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης (49’) η Κηφισιά είχε μια καλή στιγμή για να ισοφαρίσει, αλλά ο Οζέγκοβιτς πλάσαρε άτσαλα στο τετ-α-τετ τον τερματοφύλακα της Λαμίας και η μπάλα πέρασε άουτ. Έτσι, φτάσαμε στο 56’ όταν ένα ασύλληπτο λάθος του Πέιου σε εκτέλεση φάουλ έδωσε την ευκαιρία στον Καρλίτος να κλέψει την μπάλα και να νικήσει τον Αναγνωστόπουλο για το 3-1.

Ως το φινάλε, όσο κι αν προσπάθησε η Κηφισιά να φτάσει στα γκολ για να αποσοβήσει την ήττα όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά δέχτηκε και τέταρτο γκολ με τον Μάλτσι να διαμορφώνει στο 87’ το τελικό 4-1 για τη Λαμία.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ – Τζανετόπουλος, Αμαράλ, Παπαδόπουλος, Σιμόν – Νούνιες (83’ Στάνκο), Τζανδάρης, Τσιλούλης (91' Τερεζίου), Μαρτίνεθ (70’ Τσόσιτς)– Ακούνια (69’ Σίντκλεϊ Φερέιρα), Καρλίτος (83’ Μάλτσι):

ΚΗΦΙΣΙΑ (Ντέιβιντ Νίλσεν): Αναγνωστόπουλος - Γκόμπελιτς, Τεσέιρα, Μιλίσεβιτς, Λάντρ – Πέιος (61’ Σολόα), Ιπαλίμπο - Μπιφουμά, Μασούρας (46’ Μπαρμπόσα Σάντος Κρισιούμα), Τετέι - Οζέγκοβιτς.