Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία – Ποιες ηλικίες χτυπά ο κοροναϊός Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 70% των νοσηλευομένων είναι κάτω των 60 ετών.

 Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία – Ποιες ηλικίες χτυπά ο κοροναϊός 

Με τα κρούσματα να απογειώνονται και την πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής να αυξάνεται κατακόρυφα, το σύστημα υγείας μπαίνει σε άλλη μία εβδομάδα αγωνίας και μεγάλης αβεβαιότητας.
Ανεξέλεγκτη παραμένει η πανδημία σε όλη τη χώρα, με τα ενεργά κρούσματα να ξεπερνούν τα 27.000 και τους 5.100 οι νοσηλευόμενοι.

Ανάπλαση χερσαίας ζώνης του λιμανιού Λουτρακίου

  

Δρομολογούνται οι προϋποθέσεις για το μεγάλο έργο της ανάπλασης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, στο Λουτράκι, το οποίο θα προχωρήσει σε δύο φάσεις.Σε ειδική εκδήλωση στην Τρίπολη, έπεσαν οι υπογραφές για την ένταξη της πρώτης φάσης του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου. Ο προϋπολογισμός είναι της τάξεως των 4.900.000,00 ευρώ.

ΑΕΚ: Ταμπουρωμένοι σε ξενοδοχείο υπό το φόβο επεισοδίων μετά την ταπεινωτική ήττα από τον Ολυμπιακό. - Μελισσανίδης: Είναι τεράστια ντροπή αυτό που έγινε, είστε ξεφτίλες!

  

Από σήμερα το μεσημέρι και μέχρι το παιχνίδι της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ θα ταμπουρωθεί  σε ξενοδοχείο, υπό το φόβο επεισοδίων.

Στην ΑΕΚ φοβούνται νέες αντιδράσεις από οπαδούς, μετά την ταπεινωτική ήττα με 5-1 από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, είτε στο προπονητικό κέντρο, στη σημερινή προπόνηση που είναι προγραμματισμένη στις 11 το πρωί, είτε ακόμα και στο χώρο του ξενοδοχείου, όπου η ομάδα θα βρίσκεται έως και το απόγευμα της Τετάρτης, πριν από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Ένας Ευρωστίνιος ο Φάνης Χριστοδούλου Προσωρινός πρόεδρος στην ΕΟΚ μετά από επεισοδιακή συνεδρίαση

  ΕΟΚ: Εξελέγη προσωρινός πρόεδρος ο Χριστοδούλου

Συγκροτήθηκε το Δ.Σ. της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ, με νέο πρόεδρο τον Φάνη Χριστοδούλου, που θα οδηγήσει την Ομοσπονδία στις εκλογές.

Ο παλαίμαχος Ευρωστίνιος παίκτης, παίρνει το χρίσμα, έχοντας την στήριξη των δυο εκ των τριών υποψήφιων προέδρων της ομοσπονδίας, Παναγιώτη Φασούλα και Βαγγέλη Λιόλιου , οι οποίοι συμφώνησαν να προχωρήσουν μαζί μέχρι να ολοκληρωθεί η θητεία της διοίκησης του πρωτοδικείου.

Έτσι, στην διαδικασία που συνεχίστηκε μετά την επεισοδιακή διακοπή το μεσημέρι, τα προσωρινά μέλη του ΔΣ που πρόσκεινται στην πλευρά τους, ψήφισαν για πρόεδρο τον Φάνη Χριστοδούλου, με την ψηφοφορία να τελειώνει με 9-1.

Άθικτη από τη μεγάλη φωτιά σε εκκλησία της Γαβαλούς η εικόνα της Παναγιάς – Εκτεταμένες ζημιές στον ναό

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής έλαβε χώρα στη Γαβαλού  Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Παναγίας Κατερινούς για φωτιά που ξέσπασε στον ναό.

Στο σημείο έσπευσαν οχήματα από Αγρίνιο, Μεσολόγγι και από τον τοπικό πυροσβεστικό σταθμό της Γαβαλούς και χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστών η φωτιά κατασβέστηκε πριν επεκταθεί στα κελιά του μοναστηριού.

Πάσχα στο χωριό: Όλοι ρωτούν, κανείς δεν λέει ΝΑΙ – Τι είπε η Παγώνη

 https://derveni.weebly.com/uploads/9/1/0/4/9104878/7202942_orig.jpg 

Δύσκολο είναι να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα εκτίμησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, αλλά μίλησε και για τις  προϋποθέσεις για να γιορτάσουμε στο χωριό.

Όπως είπε, μιλώντας στο Μega, «το Πάσχα δεν θα είμαστε όπως πέρυσι κλεισμένοι σε ένα σπίτι, αλλά με μάσκα και αποστάσεις. Αν έχουμε προχωρήσει τους εμβολιασμούς, αν έχουμε κάνει πολλά τεστ και αξιολογήσουμε τις παραμέτρους ότι είναι μειωμένες, τότε θα πρέπει να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό. Διαφορετικά θα πρέπει να κάνουμε ενδοοικογενειακά». Αναφερόμενη στο άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων πρόσθεσε: «εγώ το βλέπω πολύ δύσκολο να ανοίξουν οι δρόμοι το Πάσχα».

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 205 νέα κρούσματα σήμερα ( 112 στην Αχαΐα - 33 στην Κορινθία - 26 στην Αρκαδία .)

 

 Κορωνοϊός: «Ασφυξία» στις ΜΕΘ με 100% πληρότητα - Τι λέει στο Eleftherostypos.gr πνευμονολόγος του «Σωτηρία» 

Μικρή αύξηση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού  , καταγράφηκε σήμερα,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν  205 νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 112 καταγράφονται στην  Αχαΐα και 33 στην Κορινθία. Επίσης διψήφιο νούμερο μολύνσεων  παρουσιάζουν σε Αρκαδία και Ηλεία , ενώ κανένα νέο κρούσμα δεν ανακοινώθηκε από τη  Μεσσηνία.

Εξβδομήντα ( 70 ) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με 33 εξ αυτών  να ανακοινώνονται  στην Π.Ε. Κορινθίας και 26 στην Π.Ε. Αρκαδίας. Χωρίς κανένα νέο κρούσμα σήμερα παραμένει η Π.Ε. Μεσσηνίας.

 Επίσης 135 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας. 

Σήμερα  5 / 4 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 205 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 16.929 ( 7.302 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Δευτέρα  5/ 4 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (112),  Μεσσηνίας  (-) ,  Κορινθίας (33), Ηλείας (23), Αργολίδας (7), Αρκαδίας (26) και Λακωνίας (4) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                8.094

Π.Ε. Κορινθίας           2.609

Π.Ε. Αργολίδας          1.641

Π.Ε. Ηλείας                1.633

Π.Ε. Αρκαδίας           1.219

Π.Ε. Μεσσηνίας        1.178     

Π.Ε. Λακωνίας             655

Κορωνοϊός 05/04: 1.866 νέα κρούσματα ( 33 στη Κορινθία) , 73 νεκροί και 759 διασωληνωμένοι / O χάρτης τησ διασποράς.

 κρούσματα 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (05/04) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.866, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

 Για άλλη μια φορά «βουλιάζει» από κρούσματα η Αττική, όπου τις τελευταίες 24 ώρες εντοπίστηκαν 783 νέες μολύνσεις Στη Θεσσαλονίκη 245 καταγράφηκαν νέες μολύνσεις και στην Αχαΐα 112.

Η κατανομή των κρουσμάτων στην Ελλάδα:

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις

 

Νομοσχέδιο Εργασιακών: Κατάργηση πενθήμερου -Υπερωρίες 150 ωρών το χρόνο -50ωρη εργασιακή εβδομάδα

 

 

Ένα νομοσχέδιο με μεγάλες ανατροπές για την αγορά εργασίας ετοιμάζει η κυβέρνηση. Βασικό ζήτημα θα είναι η διευθέτηση του ωραρίου εργασίας με συμφωνία εργοδότη- εργαζόμενου. Δηλαδή αντί για οκτάωρο, ο εργαζόμενος να απασχολείται για 10 ώρες, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που η επιχείρηση θα έχει αυξημένη δραστηριότητα. Αυτές οι επιπλέον ώρες, θα «ισοφαρίζονται» εντός εξαμήνου, με μικρότερο ωράριο ή ρεπό ή κανονική άδεια.

Επίδοση Ετήσιας Έκθεσης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στον Πρόεδρο της Βουλής

 

Αθήνα, 5 Απριλίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, παρέλαβε σήμερα από τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κ. Κωνσταντίνο Μενουδάκο, την Έκθεση Πεπραγμένων της Ανεξάρτητης Αρχής για το έτος 2019.