Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Με βίντεο του Τσίπρα απαντά στον… Τσίπρα η ΝΔ

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/07/tsipras-mitsotakis-vouli-syzitisi-500.jpg
Με ένα παλαιότερο βίντεο του Αλέξη Τσίπρα θέλησε να απαντήσει στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ η Νέα Δημοκρατία.
«Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στον… πρωθυπουργό», είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εμπεριέχει τις τότε δηλώσεις του κ. Τσίπρα που τόνιζε:
«Ο πρωθυπουργός νομίζει ότι επειδή εξαπάτησε μία φορά τον ελληνικό λαό θα μπορεί να το κάνει διαρκώς. Όμως δεν τον πιστεύει πια κανείς. Το μόνο απ’ όλα όσα λέει, όμως, που είναι αλήθεια, είναι ότι επιθυμεί να εξαντλήσει το χρόνο του στην καρέκλα της εξουσίας».

Η απάντηση από το Μαξίμου

Σημαντικά έργα σε Λακωνία , Μεσσηνία , Αρκαδία ενέταξε ο Πέτρος Τατούλης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020


 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVY0RA-UfW2mIXt_CEJ-gtLYIAJD5f4QHYBpv_upcuwWMGPv5vrXrhC_ckdKnQh05goJsrriH6wM-1lTiDzblhkgc0LOMaHsW_TbDPt409QEPr-yo3O1YQw0AGF3WmlS2hfUxIU0WSc0o/s1600/DSC_2706-1024x678.jpg
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και βάσει της διαθέσιμης Επιλέξιμης Δημόσιας Δαπάνης της Πρόσκλησης με κωδικό 4.3.4 / ΕΥΔΠ_92 (1η) της δράσης 4.3.4 «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» και του οριστικού Πίνακα κατάταξης των αξιολογημένων προτάσεων, τα έργα που εντάσσονται για την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας είναι:

Με απόφαση Πέτρου Τατούλη εντάχθηκαν σημαντικά έργα αγροτικής οδοποιίας στην Κορινθία στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiY7g9hxN7SYAtM8wLDnzVsHZICIG2FaTDLfkNFPjSbj2O0Cod3RE38bIf121W79S-N46J6-dAhfPHn8NpAE6hCswXAuxjFAwu0vu94rebwB8l-YRoYfXHzJuRsXWwfyt6CZ9I7T53nYYwv/s320/551355_597089620302950_1234775123_n-1.jpg 
 (φώτο Άνω Πιτσά)

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και βάσει της διαθέσιμης Επιλέξιμης Δημόσιας Δαπάνης της Πρόσκλησης με κωδικό 4.3.4 / ΕΥΔΠ_92 (1η) της δράσης 4.3.4 «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» και του οριστικού Πίνακα κατάταξης των αξιολογημένων προτάσεων, τα έργα που εντάσσονται για την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας είναι:

Σε πλήρη ετοιμότητα η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη σχολική μεταφορά


Εμφάνιση IMG_20180910_124325.jpg
Ενόψει της αυριανής έναρξης της σχολικής χρονιάς, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας για την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κύριων μεταφορέων και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφερειακής αρχής.

Πρωθυπουργικό φρένο στο πλαφόν στις αυτοδιοικητικές εκλογές – Νέες ειρωνείες κατά Δημάρχων - Αβέβαιο το μέλλον των εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι”


Η …“διαίσθηση” του Πρωθυπουργού τερματίζει συζητήσεις και προσδοκίες πως η αλλαγή Υπουργού θα άνοιγε πεδίο διορθώσεων στον Κλεισθένη1, με σημαντικότερη τη θεσμοθέτηση πλαφόν εισόδου στα  ...Διαβάστε περισσότερα

Αβέβαιο το μέλλον των εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι” - Τι ακριβώς εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός

 Στο πλαίσιο των φετινών υποσχέσεων του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ συμπεριλαμβάνεται και το “Βοήθεια στο Σπίτι”. Ο Πρωθυπουργός, στην κεντρική ομιλία του, εξήγγειλε επί λέξει: «Επίσης, άμεσα το αμέσως επόμενο διάστημα προχωράμε σε... Διαβάστε περισσότερα
airetos.gr

Συνέντευξη Γόντικα: Στον αέρα η μεταφορά των μαθητών στη Πελοπόννησο



Εκατοντάδες μαθητές στη Πελοπόννησο θα πάνε αύριο στο σχολείο,  χωρίς να έχει λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς τους.  Για εκατοντάδες δρομολόγια σε όλους τους νομούς,  δεν έχουν αναδειχθεί ανάδοχοι στους διαγωνισμούς που έκανε η Περιφέρεια,  ενώ πολλά είναι τα προβλήματα και εκεί που έχουν αναδειχθεί ανάδοχοι.

Οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι για τις Περιφέρειες: Ολα τα ονόματα

 https://www.eleftheriaonline.gr/media/k2/items/cache/cdf26351fd37aaae230048c614159092_L.jpg
Στόχος της Νέας Δηµοκρατίας είναι να κερδίσουµε όλες τις περιφέρειες», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας ψηλά τoν πήχη των προσεχών περιφερειακών εκλογών. Ο πρόεδρος της Ν.∆. έχει υπογραµµίσει εδώ και καιρό ότι, σε αντίθεση µε τις δηµοτικές, οι περιφερειακές εκλογές έχουν ξεκάθαρο πολιτικό στίγµα και συνεπώς θα δοθούν «χρίσµατα» σε κάθε αναµέτρηση στο επίπεδο αυτό. Η εκλογική επιτροπή για τις περιφερειακές και δηµοτικές εκλογές, µε επικεφαλής τον Νικήτα Κακλαµάνη, εργαζόταν αθόρυβα και συστηµατικά όλο το

Ενδείξεις ότι ένα παιδί αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες. Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι γονείς;


της Βικτωρίας Πολύζου, σύμβουλος ψυχικής υγείας, σύμβουλος σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού medlabnews.gr
Η ανίχνευση των μαθησιακών ιδιαιτεροτήτων ενός παιδιού έχει τεράστια σημασία. Η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του μαθησιακού προβλήματος βοηθάει στην επιτυχή αποκατάσταση και στην αποφυγή των ψυχολογικών προβλημάτων που προκαλεί η καθημερινή αποτυχία και απόρριψη που εισπράττουν αυτά τα παιδιά στο σχολείο και στο σπίτι.
Ο όρος «μαθησιακές δυσκολίες» χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις δυσκολίες που συναντά ένα παιδί σχολικής ηλικίας στο γραπτό λόγο, συγκεκριμένα στους τομείς της ανάγνωσης, της γραφής, της ορθογραφίας και της αριθμητικής. Οι μαθησιακές δυσκολίες εμφανίζονται κατά τις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου, όταν ένα παιδί δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές απαιτήσεις. ....................

Να μην κλείσει κανένα τμήμα, τομέας ή ειδικότητα στο 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης και στο ΕΠΑΛ Άστρους.

 https://www.vetonews.gr/media/k2/items/cache/3d3633ae2a8904e6165773d2d5ec72b4_L.jpg

Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410
 
 ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων


Θέμα: Να μην κλείσει κανένα τμήμα, τομέας ή ειδικότητα στο 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης και στο ΕΠΑΛ Άστρους.


Κάλπικες αποδείχτηκαν οι υποσχέσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη δήθεν αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της πολυδιαφημιζόμενης “νέας αρχής των ΕΠΑΛ” καθώς έφτασε στο σημείο να κλείνει για άλλη μια φορά τμήματα στα ΕΠΑΛ.

Οι 7 καλύτερες τροφές για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενέργεια!


ASFDFSDFDASFSDFSDSFASADFFSDAFSDAFDSAFDSAXZCVSARGFE4W.jpgΤο πρωινό δεν θεωρείται τυχαία το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, αφού σας δίνει την ενέργεια που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε δυναμικά τη μέρα σας και παράλληλα τονώνει τον μεταβολισμό.

Διαβάστε περισσότερα 


stogiatro.gr

Ψέματα από τη Θεσσαλονίκη ως τον… Δούναβη!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το βασικό ερώτημα το οποίο δεν υποβλήθηκε στον κ. Τσίπρα κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ είναι και το πιο απλό: Γιατί χρειαζόταν να περάσουν άλλα τέσσερα χρόνια για να εφαρμοστούν αυτά τα οποία θα εφαρμόζονταν ήδη από το 2015, αφού τότε θα βγαίναμε από τα μνημόνια αν το είχε επιτρέψει.
Γιατί δηλαδή έπρεπε να τα υποστούμε όλα αυτά για άλλα τέσσερα χρόνια, να υπογραφούν και άλλα μνημόνια (που πλέον περιλαμβάνουν και το υπερταμείο και την παράδοση των δανείων των Ελλήνων, ακόμη και των εξυπηρετούμενων στα ξένα funds και την μείωση των συντάξεων), ενώ όλα τα μπορούσαν να έχουν σταματήσει και τελειώσει το 2015.

ΔΕΘ: Αγρια επεισόδια - «'Επνιξαν» τη Θεσσαλονίκη στα χημικά - Θύματα γυναίκες και παιδιά


Επεισόδια αμαύρωσαν την πορεία για τη Μακεδονία κατά τη προχθεσινή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.
Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ωστόσο η συγκέντρωση αμαυρώθηκε από εκτεταμένα επεισόδια και χρήση χημικών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να πνιγεί η πόλη στα δακρυγόνα και να σπάσουν τα τηλέφωνα του ΕΚΑΒ για παροχή πρώτων βοηθειών.