Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Γ.Ψυχογιός: Να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη απόφαση για το κλειστό Ιατρείο Δερβενίου τον Αύγουστο. Παρέμβαση στη Βουλή.

 https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/04/Derveni_front-2048x938.jpg

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κατέθεσε   ο βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Γ. Ψυχογιός για την απαράδεκτη απόφαση   να παραμείνει κλειστό το  Περιφερειακό Ιατρείο Δερβενίου κατά τον μήνα Αύγουστο που ο πληθυσμός της περιοχής υπερδιπλασιάζεται και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών   πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

Όλα αυτά έρχονται σε  συνέχεια της υποβάθμισης  και   απαξίωσης του  Δερβενίου  που αποτελεί σημαντικό κέντρο της Δυτικής Κορινθίας και παλιά πρωτεύουσα του Δήμου Ευρωστίνης,  με την διάλυση των ΕΛΤΑ, το κλείσιμο του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος και του υποθηκοφυλακείου, την εγκατάλειψη υποδομών και έργων κοινής ωφέλειας, κλπ.

 

Ακολουθεί η Ερώτηση αναλυτικά όπως κατατέθηκε:

 

Αθήνα,  3 Αυγούστου 2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

Ταξίδι στην Καλαμάτα: Η «αρχόντισσα της Μεσσηνίας»

Ταξίδι στην Καλαμάτα: Η «αρχόντισσα της Μεσσηνίας» 

Η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, γνωστή εδώ και αιώνες για τη μεγάλη της παραγωγή στις ελιές, τα τελευταία χρόνια ανήκει στους ραγδαία ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς με επιλογές που ανταποκρίνονται σε κάθε γούστο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Η «αρχόντισσα της Μεσσηνίας» θα σας κλέψει την καρδιά με τα αστραφτερά της φώτα, τις δυνατές μουσικές, τα μικρά εμπορικά καταστήματα, τις ψαγμένες ψησταριές και ουζερί και, φυσικά, τις ατέλειωτες παραλίες. Ανακαλύψτε την ιστορία της πόλης, που κρύβεται σε κάθε δρόμο, σε κάθε κτίριο.

Απεριόριστο κυνήγι για 10 είδη – Τι προβλέπει η νέα ρυθμιστική [infographic]

 Αποκλειστικό: Απεριόριστο κυνήγι για 10 είδη – Τι προβλέπει η νέα ρυθμιστική [infographic] 

Απεριόριστο κυνήγι για 10 είδη προβλέπεται και στη φετινή κυνηγετική περίοδο που ξεκινάει στις 20 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου». Εξαιρούνται τα αγριοκούνελα  (Oryctolagus cuniculus), των οποίων η προθεσμία λήγει στις 10 Μαρτίου.

Οπως προκύπτει από την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, προβλέπεται απεριόριστο κυνήγι σε αγριοκούνελο, αγριόχοιρο, αλεπού, πετροκούναβο, φάσα, αγριοπερίστερο, καρακάξα, κάργια, κουρούνα και ψαρόνι. Παράλληλα, παρατείνεται και για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο η ρύθμιση του ΥΠΕΝ περί απαγόρευσης θήρας στον ορεινό όγκο του Υμηττού και στα μητροπολιτικά πάρκα Γουδή – Ιλισίων.

Επισημάνσεις

Οι κυνηγοί, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι:

Μοναστηράκι: Ένα γαλήνιο χωριό στη Φωκίδα με τη δική του «γαλάζια λίμνη», πλάι στα νερά του Κορινθιακού

  

Δεν είναι μόνον το Δερβένι , που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, και απολαμβάνει εξαιρετική θέα στον Κορινθιακό Κόλπο, αλλά και το Μοναστηράκι Φωκίδας που απολαμβάνει εξαιρετική θέα στον Κορινθιακό Κόλπο και στα απέναντι παράλια της Πελοποννήσου, ενώ έχει και τη δική του «γαλάζια λίμνη». Ενώ όμως βρίσκεται δίπλα στη διάσημη Χιλιαδού και απέχει μόλις 12 χιλιόμετρα από τη Ναύπακτο, παραμένει ένας γαλήνιος προορισμός, ο οποίος ακόμα δεν έχει εξερευνηθεί από τους πολλούς, παρότι τα καλοκαίρια παρουσιάζει αρκετή κίνηση από εκδρομείς..

Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή»: Ανακοινώθηκαν οι οριστικοί δικαιούχοι

 syskeves3432323 

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 3 Αυγούστου, τους οριστικούς δικαιούχους του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», μετά και από την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων.

Οι οριστικοί δικαιούχοι του προγράμματος θα ενημερωθούν με την αποστολή SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος, στην οποία έχουν αναρτηθεί οι οριστικοί πίνακες κατάταξης στη θέση Αποτελέσματα Αξιολόγησης.

Δείτε εδώ αν είστε δικαιούχοι.

Πελόζι: Η Κίνα δεν μπορεί να εμποδίσει ξένους ηγέτες να ταξιδέψουν στην Ταϊβάν

 068_AA_03082022_816270 

Η Κίνα δεν μπορεί να εμποδίσει ξένους ηγέτες που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ταϊβάν, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής της στο αυτοδιοικούμενο νησί.

«Δυστυχώς, η Ταϊβάν εμποδίστηκε να συμμετάσχει σε παγκόσμιες συνόδους, με πιο πρόσφατη εκείνη του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, εξαιτίας των αντιρρήσεων του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος», ανέφερε η Πελόζι και συμπλήρωσε: «Παρότι μπορούν να εμποδίσουν την Ταϊβάν να στείλει τους ηγέτες της σε παγκόσμια φόρουμ, δεν μπορούν να εμποδίσουν τους ξένους ηγέτες - ή οποιονδήποτε άλλον θέλει - να ταξιδέψουν στην Ταϊβάν για να τιμήσουν την ακμάζουσα Δημοκρατία της, να επισημάνουν τις επιτυχίες της και να επιβεβαιώσουν τη δέσμευσή μας για συνεχή συνεργασία».

Ισθμός Κορίνθου: Η στιγμή που ένα κουτάβι προσπαθεί να σωθεί ενώ κατεβαίνει η βυθιζόμενη γέφυρα

 Ισθμός Κορίνθου: Η στιγμή που ένα κουτάβι προσπαθεί να σωθεί ενώ κατεβαίνει η βυθιζόμενη γέφυρα

Παρά τρίχα σώθηκε ένα κουτάβι στον Ισθμό Κορίνθου. Την ώρα που κατέβαινε η βυθιζόμενη γέφυρα, ο υπάλληλος δεν είχε προσέξει ότι την ίδια στιγμή τη διέσχιζε ένα σκυλάκι.

Αποτέλεσμα, το κουτάβι να κατέβει μέσα στο κανάλι του Ισθμού Κορίνθου μαζί με τη βυθιζόμενη γέφυρα, διατρέχοντας μεγάλο κίνδυνο να βρει τραγικό θάνατο. 

Πυροσβεστική: Σε ύφεση η φωτιά στη Μεσσηνία / πυρκαγιά σε δασική έκταση πλησίον της Εθνικής οδού Κυπαρισσίας – Πύργου στο ύψος της γέφυρας του Αλφειύ / Οριοθετήθηκε πυρκαγιά στα Καλύβια Γυθείου.

  

Σε 756 αστικές πυρκαγιές, 297 δασικές δασικές πυρκαγιές και 472 παροχές βοήθειας κλήθηκε να επέμβει το Πυροσβεστικό Σώμα την τελευταία εβδομάδα.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές, όπως ανέφερε η Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ανθυποπυραγός, Ραφαέλα Τζίμα στην τακτική ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές που πραγματοποιήθηκε σήμερα. 

Οι σοβαρότερες από τις πυρκαγιές, όπως είπε η κ. Τζίμα, εκδηλώθηκαν στις περιφέρειες, Αττικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κρήτης, Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας καθώς και Πελοποννήσου.

Φωτιά στη Πύλο : Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής / Μήνυμα από το 112 για εκκένωση από Μεσοχώρι προς Πήδασο

 Φωτιά στη Μεσσηνία: Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής 

Συναγερμός σήμανε στην Μεσσηνία και συγκεκριμένα σε δασώδη περιοχή στο Σχίνο  κοντά στην Πύλο, καθώς ξέσπασε φωτιά. Σημειώνεται πως περίπου στις 2:30 το μεσημέρι της Τετάρτης δόθηκε εντολή εκκένωσης για το Μεσοχώρι προς την Πήδασο.. 

Ειδικότερα, το μεσημέρι η πυροσβεστική ενημερώθηκε για φωτιά στη Μεσσηνία που ξέσπασε ανάμεσα στο Μεσοχώρι και Παλαιόνερο νότια της Πύλου..  

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 65 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα και από αέρος δρουν 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι προκαλώντας ανησυχία σε κατοίκους και πυροσβεστική.

Μακρίσια Ηλείας: Πέθανε 67χρονη που την τσίμπησαν σφήκες – Προσπάθησε να αφαιρέσει σφηκοφωλιά

50+ δωρεάν εικόνες για Σφηκοφωλιά και Φωλιά

 Τραγικό θάνατο βρήκε μια γυναίκα 67 ετών που βρισκόταν στο εξοχικό της στα Μακρίσια Κρεστένων στην Ηλεία, από τσίμπημα σφήκας όταν προσπάθησε αφαιρέσει σφηκοφωλιά.

Σύμφωνα με το pelop.gr, η άτυχη γυναίκα, που είχε έρθει στην Ηλεία για διακοπές, κατά την διάρκεια εργασιών στο σπίτι της, εντόπισε μια σφηκοφωλιά. Στην προσπάθειά της να την καθαρίσει, δέχθηκε αλλεπάλληλα τσιμπήματα από σφήκες, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να ξεψυχήσει.

 

Αλλάζει άρδην ο εκλογικός χάρτης µετά την απογραφή - Ποιες περιοχές χάνουν και ποιες περιοχές κερδίζουν έδρες ( Χωρίς μεταβολές στην Πελοπόννησο, Κορινθία και Αργολίδα - Χάνουν από μία έδρα Αχαΐα, Αρκαδία , Ηλεία, Λακωνία και Μεσσηνία).

 

Σημαντικές ανακατατάξεις αποτυπώνονται στην αρχική φάση επεξεργασίας των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ

Κοσµογονικές αλλαγές στον εκλογικό χάρτη της χώρας αποτυπώνουν τα πρώτα στάδια της επεξεργασίας της απογραφής του ελληνικού πληθυσµού που ολοκληρώθηκε πριν από µερικούς µήνες. 

Με δεδοµένο ότι η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες στο τέλος της άνοιξης του 2023, όπως έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, τότε αυτοµάτως ενεργοποιείται το σενάριο της διεξαγωγής των δύο διαδοχικών εκλογικών αναµετρήσεων

Από πότε έγινε η Αμερική διεθνής… ανακατωσούρας;

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2022/08/Screenshot-2022-08-03-at-8.47.36-AM.png

Του Κυριάκου Βελισσάριου 

Η εικόνα από την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, είναι από εκείνες που θα μνημονεύονται με νόημα από τον ιστορικό του μέλλοντος. Τι… μυαλό κουβαλούσε στη συγκεκριμένη συγκυρία η αμερικανική διακυβέρνηση, ώστε να ρισκάρει την ηθελημένη… μπαχαλοποίηση της διεθνούς τάξης πραγμάτων;

Επιδότηση έως 5.500 ευρώ για φύλαξη παιδιών σε σταθμούς - Τα κριτήρια, η μοριοδότηση και οι αιτήσεις

 Επιδότηση έως 5500 ευρώ για φύλαξη παιδιών σε σταθμούς  Τα κριτήρια η μοριοδότηση και οι αιτήσεις 

Αύξηση δικαιούχων και επιδότησης προβλέπει το νέο πρόγραμμα φύλαξης παιδιών προσχολικής ηλικίας σε βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς κατά το διάστημα 2022-2023.

Η αξία των επιταγών (vouchers), ανάλογα με την κατηγορία δομής, τη θέση και το αν παρέχεται ή όχι σίτιση, ξεκινά από 1.985 ευρώ το χρόνο ανά τέκνο και φτάνει ως 5.500 ευρώ για τέκνο με αναπηρία.

Η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γονείς ξεκινά μέσα στις επόμενες μέρες. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα καθοριστεί από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Η Κίνα στήνει σκηνικό πολέμου στην Ταϊβάν – Σε ετοιμότητα ο στρατός

Η Κίνα στήνει σκηνικό πολέμου στην Ταϊβάν – Σε ετοιμότητα ο στρατός 

Με απειλές για διατάραξη των γεωπολιτικών ισορροπιών και αντίποινα σε πολλά επίπεδα αντέδρασε η Κίνα στην επίσημη επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν.

Με την αποστολή της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Ταϊβάν, οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν την παρουσία τους στην περιοχή της Ασίας. Μόλις έφθασε στην

Γυναικοκτονίες - Συρεγγέλα: Δεν υπάρχουν στρατόπεδα παρά μόνο ένας στόχος, η εξάλειψη της βίας

  

«Η κυβέρνηση αυστηροποίησε τις ποινές», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

 Στα περιστατικά βίας και τις γυναικοκτονίες που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγονται τα ζητήματα της ισότητας των φύλων.