Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Bράβευση επιτυχόνυτων μαθητών σε ΑΕΙ ΤΕΙ από το Δήμο Ευρωστίνης

Δήλωση στοιχείων για τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ του 2010.



Η βράβευση των επιτυχόντων μαθητών στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, έτους 2010,  θα γίνει την Tετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 20.00 , στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου.
   Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι που κατοικούν ή κατάγονται από το Δήμο μας, να δηλώσουν τα στοιχεία τους, το αργότερο μέχρι 15.12.2010, προκειμένου να συμπεριληφθούν στην κατάσταση βράβευσης, επικοινωνώντας στα τηλέφωνα του Δήμου  2743 3 60120  2743 3 60120 . (αρμόδια υπάλληλος Παναγιώτα Ανδρικοπούλου) και  2743 3 60101  2743 3 60101 (αρμόδια υπάλληλος Γεωργία Αλεξίου).

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                ΝΙΚΟΛΑΟΣ   ΚΟΥΡΤΖΗΣ

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου

Με την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας απαντά ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς στο κλίμα εσωστρέφειας που απειλούν να προκαλέσουν οι αποχωρήσεις και διαγραφές βουλευτών, λίγες ημέρες μετά την ίδρυση της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" της Ντόρας Μπακογιάννη. Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος έχει προγραμματισθεί για την Παρασκευή στις 12.00 το μεσημέρι. Δεν θα περιορισθεί όπως γινόταν στο παρελθόν στην ομιλία του προέδρου του κόμματος, αλλά θα πάρουν τον λόγο και οι βουλευτές.

Δύο χρόνια πίσω η «Κορίνθου - Πατρών - Πύργου»



ΠΗΓΗ: enet.gr

Επισήμως ανακοινώθηκε από τη κατασκευάστρια κοινοπραξία, ότι ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου- Πατρών - Πύργου θα ολοκληρωθεί με καθυστέρηση τουλάχιστον δύο ετών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας η ολοκλήρωση του έργου δεν θα γίνει πριν το 2014, ενώ η πρώτη από τις πέντε σήραγγες που προβλέπονται θα κατασκευαστεί ως την άνοιξη του 2011.
Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα έστω και τμηματικής παράδοσης του έργου.
Σημειώνεται ότι το έργο προπληρώνεται από τη στιγμή που δημοπρατήθηκε από τους έλληνες πολίτες, μέσω των διοδίων, ενώ έχει υπάρξει συντονισμένη αντίδραση φορέων και πολιτών, οι οποίοι αρνούνται συστηματικά να καταβάλλουν το κόμιστρο των διοδίων στο Κιάτο.

Ο Ολυμπιακός στην Κρήτη έβγαλε... 45άρι και σκόραρε δις!


Σαρανταπέντε λεπτά ήταν αρκετά για τον Ολυμπιακό ώστε να βγάλει το... περίστροφο και να ρίξει δύο μπαλοθιές στην Κρήτη! Με τα γκολ των Πάντελιτς και Φουστέρ οι Πειραιώτες κέρδισαν 2-0 τον Εργοτέλη, πήραν το τρίποντο , ξέφυγαν τρεις βαθμούς από τον Παναθηναϊκό και είναι μόνος στην κορυφή! Την παράσταση έκλεψε, ξανά, ο Καραγεωργίου που ζήτησε από τους παίκτες του να φύγουν από το γήπεδο, ενώ πρώτη φορά του... ξανασυνέβη και... αποβλήθηκε!

Άμεση απάντηση του Αντ. Σαμαρά, στην ανεξαρτητοποίηση του Γ. Κοντογιάννη, αλλά κσι στη διαγραφή του Λ. Αυγενάκη


Ελλάδα: Άμεση απάντηση του Αντ. Σαμαρά, στην ανεξαρτητοποίηση του Γ. Κοντογιάννη, αλλά κσι στη διαγραφή του Λ. Αυγενάκη
"Αμεση" ήταν η απάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας , Αντώνη Σαμαρά, στην ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Ηλείας Γιώργου Κοντογιάννη αλλά και στη χθεσινή διαγραφή του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη.
    "Ο Γ.Παπανδρέου αναζητά δεκανίκια από άλλους, πολύ λίγους αλλά πολύ πρόθυμους. Αυτό από προχθές γίνεται ανοιχτά. Σήμερα έγινε και χωρίς το παραμικρό πρόσχημα. Και όλα αυτά πότε; Μόλις ο λαός μας με την ψήφο του στις τελευταίες εκλογές έβαλε και πάλι τη ΝΔ σε ανοδική τροχιά.

Η σταυροδοσία των υποψηφίων συμβούλων στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Από την «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» του Αντώνη Κλαδούχου προηγούνται οι:

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΚΑΡΑΒΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Γεωργίου                                  912
ΑΡΦΑΡΙΩΤΗ-ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗ Αρ.            899
ΛΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Γεωργίου                                       773
ΜΕΤΕΒΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βλασίου                              728
ΚΟΥΚΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη                        718


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΚΑΖΑΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Κωνσταντίνου                        1383
ΨΑΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Κων/νου                        1180
ΔΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Παναγιώτη                              1048
ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του Αθανασίου                   929
ΜΕΝΟΥΝΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ του Ιωάννη                              797
ΓΚΙΟΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου                        751
ΜΠΡΑΚΟΥΛΙΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ Βασιλείου                      647
ΝΑΤΣΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Ευαγγέλου                            585
ΡΕΣΤΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Ανδρέα                                    579
ΑΔΑΛΑΚΗ – ΚΟΡΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Χρ.                      524
ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Αντωνίου                      508


Από την «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΣΗ» του Δημήτρη Σκούρα προηγούνται οι:

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΚΕΚΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ                    1246
ΓΚΑΙΝΑ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ του ΧΡΗΣΤΟΥ                       1145
ΝΙΑΡΡΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ                                977
ΚΑΣΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                       881
ΔΕΝΔΡΙΝΕΛΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΙΩΑΝΝΟΥ                    676


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΓΚΙΑΤΑΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ                    1299
ΚΑΛΥΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ            1031
ΓΚΙΟΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                  934
ΑΛΟΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ      856
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ                  792
ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ       782
ΑΛΟΓΟΓΙΑΝΝΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ            733
ΦΙΑΜΕΓΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                 652
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ     640
ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ        577
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ     554

Συναντήθηκαν Νίκος Ταγαράς και Γιώργος Δέδες


Συναντήθηκαν σήμερα το πρωί, στο Νομαρχιακό μέγαρο, ο Νομάρχης Κορινθίας Νίκος Ταγαράς και ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δέδες. Η συνάντηση , έγινε στα πλαίσια της ενημέρωσης του κ. Δέδε , καθώς από το νέο έτος αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα.
Ο κ. Ταγαράς, μέσα σε ένα φιλικό και εγκάρδιο περιβάλλον,ενημέρωσε τον κ. Δέδε για τα θεμάτα που βρίσκονται αυτή την στιγμή σε εξέλιξη μέσα στα πλαίσια λειτουργίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Σε δηλώσεις τους προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετά την συνάντηση οι κ.κ. Ταγαράς και Δέδες δήλωσαν:

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Ν.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών , στο ύψος της Λυκοποριάς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διάρκειας ισχύουν στη Ν.Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών, μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Ξυλοκάστρου και Δερβενίου στη Λυκοποριά, από χθες και θα διαρκέσουν έως τις 17 Ιουνίου 2011, κατά τη διάρκεια των οποίων, η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της ρύθμισης, θα διεξάγεται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.
Ειδικά κατά τις περιόδους υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου, όπως οι γιορτές των Χριστουγέννων θα δίδονται δύο λωρίδες κυκλοφορίας στην κατεύθυνση αιχμής.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Έκκληση για βοήθεια στο μικρό Θανάση

 


Αγώνας δρόμου για να περπατήσει και να μιλήσει
Ένας χρόνος και ένας μήνας έχει περάσει από τη νύχτα της 17ης Οκτώβρη 2009, όταν ο μικρός Θανάσης Παύλου μετά από επίθεση που δέχτηκε από συνομήλικους του στο κέντρο της Λαμίας, έπεσε από την ταράτσα κτιρίου στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.
Ο Θανάσης παρέμεινε για έξι μήνες στο νοσοκομείο της Λαμίας όπου σταθεροποιήθηκε η κατάσταση της υγείας του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία.
Λίγους μήνες μετά, άνοιξε τα μάτια του και άρχισε να ακούει. Τώρα, οι γιατροί δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να τον βοηθήσουν να μιλήσει και να περπατήσει, να ζήσει σαν όλα τα....φυσιολογικά παιδιά της ηλικίας του.
Τα νέα από τη Γερμανία είναι ευχάριστα, αφού η κατάσταση της υγείας του μικρού Θανάση βελτιώνεται διαρκώς, αλλά θα χρειαστεί να παραμείνει τουλάχιστον για έναν ακόμη χρόνο στο ειδικό κέντρο, προκειμένου να σταθεί στα πόδια του.
Η οικογένεια του ανήλικου υπομένει με περισσή δύναμη ψυχής το χτύπημα της μοίρας, ωστόσο έχει λυγίσει οικονομικά.
Μάλιστα, ο πατέρας πούλησε το καφενείο που διατηρούσε στη Λαμία, όμως τα χρήματα δεν αρκούν για την κάλυψη των εξόδων που τρέχουν.
Η οικογένεια κάνει έκκληση σε όποιον έχει τη δυνατότητα και την ευαισθησία, να βοηθήσει ώστε ο μικρός Θανάσης να χαμογελάσει ξανά…
Προσφορές ανθρωπιάς και αγάπης γίνονται δεκτές στον τραπεζικό λογαριασμό (80160645158) της μητέρας του Θανάση, Μαριάννας, στην Εθνική Τράπεζα.
 

ΔΕΡΒΕΝΙ LIVE

Η Ν(τώρα) και το ΔΥ.ΣΗ. Η ανορθογραφία μας, δίνει την αλήθεια.

Ο Κλεισθένης  






γράφει

Θέλοντας να σχολιάσει κάποιος τα πολιτικά γεγονότα μετά την παρουσίαση του νέου κόμματος πρέπει να προσέξει τα παρακάτω.
Σήμερα έχουμε συνωστισμό στα δεξιά με ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗ.ΣΥ. Αυτά, πλην της ΝΔ που έχει διαφοροποιηθεί, είναι υπέρ του μνημονίου.
Η πολυδιασπασμένη ανανεωτική αριστερά διαφωνεί με το ΠΑΣΟΚ μόνο για να δηλώσει την παρουσία της. Το μόνο καθαρά αντιμνημονιακό κόμμα είναι το ΚΚΕ που αρνείται πεισματικά να προτείνει λύσεις για τα προβλήματα της χώρας ταμπουρωμένο πίσω απ’ το ιδεολόγημα «πρέπει να αλλάξουμε το καπιταλιστικό σύστημα» και ως δια μαγείας θα λυθούν όλα τα προβλήματα.