Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Συναντήθηκαν Νίκος Ταγαράς και Γιώργος Δέδες


Συναντήθηκαν σήμερα το πρωί, στο Νομαρχιακό μέγαρο, ο Νομάρχης Κορινθίας Νίκος Ταγαράς και ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δέδες. Η συνάντηση , έγινε στα πλαίσια της ενημέρωσης του κ. Δέδε , καθώς από το νέο έτος αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα.
Ο κ. Ταγαράς, μέσα σε ένα φιλικό και εγκάρδιο περιβάλλον,ενημέρωσε τον κ. Δέδε για τα θεμάτα που βρίσκονται αυτή την στιγμή σε εξέλιξη μέσα στα πλαίσια λειτουργίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Σε δηλώσεις τους προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετά την συνάντηση οι κ.κ. Ταγαράς και Δέδες δήλωσαν:

ΝΙΚΟΣ ΤΑΓΑΡΑΣ :
« Είχαμε μια σύντομη αλλά ολοκληρωμένη ενημέρωση, συνάντηση εργασίας με τον φίλο μου τον Γιώργο Δέδε, τον νέο Αντιπεριφερειάρχη ως εκπρόσωπο του Νομού Κορινθίας και θέλω με την αφορμή της συνάντησης αυτής να τον συγχαρώ για την επιτυχία του, να του ευχηθώ καλή δύναμη, καλό κουράγιο και καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει, σε μια περίοδο που είναι πολύ δύσκολη και που χρειάζεται η στήριξη αλλά και η βοήθεια όλων μας, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της εποχής.
Άλλωστε ο Γιώργος τα θέματα τα γνωρίζει ως νομαρχιακός σύμβουλος που συμμετείχε τόσα χρόνια στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Είχαμε άριστη συνεργασία, με κοινό στόχο να λύσουμε τα προβλήματα που απασχολούν το τόπο μας αλλά και τους πολίτες της Κορινθίας.
Αναφερθήκαμε και συζητήσαμε σχεδόν για όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αλλά και τη λειτουργία της περιφερειακής αυτοδιοίκησης που θα ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου.
Θα είμαστε εδώ, για να στηρίξουμε την προσπάθεια και το έργο. Αναφερθήκαμε στα θέματα που είναι σε εξέλιξη ή σε εκκρεμότητα ή που συνεχίζονται και θα υπάρξουν και την επόμενη χρονιά.
Ταυτόχρονα εκείνο που θέλω να δηλώσω από την πλευρά μου, είναι η στήριξη στην προσπάθεια που θα καταβληθεί, στη δύσκολη εποχή η οποία είναι ήδη μπροστά μας. Η συνεργασία είναι αυτονόητη υποχρέωση, αλλά και η όποια γνώση και εμπειρία, είναι στη διάθεση και του Γιώργου αλλά και όλων μαζί στο νέο Περιφερειακό Συμβουλίου για να βοηθήσουμε τον τόπο μας και να λύσουμε τα προβλήματα που τον απασχολούν.
Θέλω και πάλι να τον συγχαρώ για την επιτυχία του και να του ευχηθώ πραγματικά καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του. Ένα έργο που όπως είπα, υπό τις παρούσες συνθήκες και αυτές που αναπτύσσονται, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Όμως πιστεύω ότι και μέσα σε αυτή την δύσκολη εποχή, υπάρχουν ευκαιρίες και αυτές θα προσπαθήσουμε από κοινού να αξιοποιήσουμε.
»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ:
« Έκλεισε ένας κύκλος προεκλογικός με το αποτέλεσμα των εκλογών της 14/11/2010, που τουλάχιστον στην Κορινθία χαρακτηρίστηκε από υψηλού επιπέδου πολιτικό ήθος και πολιτικό πολιτισμό.
Τραβάμε πλέον μία γραμμή, κοιτώντας μπροστά προς το μέλλον και η σημερινή συνάντηση με τον φίλο Νομάρχη Νίκο Ταγαρά έχει σαν σκοπό όχι τυπικά να το υποδηλώσει και να το συμβολίσει, αλλά επί της ουσίας να δείξουμε ότι υπάρχει ένα καινούργιο ξεκίνημα συνεργασίας, όλων των δυνάμεων της Κορινθίας, για το καλό των Κορίνθιων πολιτών και της Πελοποννήσου.
Υπήρξε μια ενδελεχής ενημέρωση.
Επίσης τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η απόφαση και η διάθεση μας για συμπόρευση μέχρι και το νέο έτος, πάνω σε Κορινθιακά ζητήματα και προβλήματα που είναι ανοιχτά και χρήζουν κάποιας αντιμετώπισης. Η διάθεση για συμπόρευση και μετά την ανάληψη της δικιάς μας θητείας, της νέας αιρετής περιφερειακής αρχής είναι δεδομένη, ιδιαίτερα γιατί στις δύσκολες συνθήκες που περιέγραψε ο Νίκος Ταγαράς απαιτείται η ενότητα, η σύνθεση απόψεων και η συμμαχία όλων μας για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα δύσκολα προβλήματα και τις οικονομικές συγκυρίες αλλά και τα ειδικά προβλήματα του τόπου μας και της Πελοποννήσου.
Θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω τον Νίκο Ταγαρά για την πλήρη ενημέρωση που μου έκανε, αλλά και την διάθεση του για συνεργασία και τώρα και στο μέλλον. Επίσης θέλω να δηλώσω απέναντι στους Κορίνθιους πολίτες, ότι ως περιφερειακή αυτοδιοικητική αρχή θα είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία, σε κάθε συμμετοχή, σε κάθε πρωτοβουλία που θα ενώνει δυνάμεις στη δύσκολη προσπάθεια μπροστά μας.
»