Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

«Μπουρλότο» στην ΝΔ άναψε ο Βουλγαράκης

Μια ανάρτηση του Γιώργου Βουλγαράκη στο Facebook με την οποία θυμήθηκε τον Κώστα Καραμανλή, είναι αρκετή για να ανάψει «φωτιές» στην Νέα Δημοκρατία σε μια περίοδο που όπως όλα δείχνουν κερδίζει έδαφος σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ.


Το μήνυμα ανέφερε πως ο τέως πρωθυπουργός πρέπει να ξαναμαζέψει την παράταξη.
Ενώ την ίδια άποψη την εξέφρασε και σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Real Fm.
«Πρέπει να ξαναμαζέψει όλη την παράταξη σε ένα κόμμα που δεν ξέρω πως θα λέγεται αλλά θα είναι η μεγάλη κεντροδεξιά», επανέλαβε στον Real Fm ο Γιώργος Βουλγαράκης.
Για τον πρώην πρωθυπουργό ανέφερε πως παρέλαβε την παράταξη σχεδόν διαλυμένη και κατάφερε με πολύ κόπο να την κάνει κυβέρνηση, ενώ το χαρακτήρισε, ηγέτη με θετικά και αρνητικά στοιχεία.
«Όταν βλέπει κανείς πίσω, μπορεί να δει και θετικά και αρνητικά, αλλά δεν σημαίνει ότι μηδενίζεται η προσωπικότητα ανθρώπων». «Δεν είπα να φύγει ο Αντώνης Σαμαράς, ούτε ότι είναι άχρηστος», τόνισε, εκφράζοντας όμως την άποψη ότι η πολιτική του προέδρου της ΝΔ έχει μεγάλες δόσεις λαϊκισμού.
Για το ΠΑΣΟΚ είπε πως έχει αποτύχει αλλά τόνισε πως και η κεντροδεξιά είναι διασπασμένη και αδύναμη να εμπνεύσει με την πολιτική της ως εναλλακτικός πολιτικός χώρος.


Μίκης Θεοδωράκης προς υφυπουργό Δικαιοσύνης Γ.Πεταλωτή με αφορμή δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ: «Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη, για τις ενέργειες των μελών της Κ.Α.Π».

                                


ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Επιφανους 1, 117 42 Αθήνα
τηλ. 210-9214863
fax  210-9236325
e-mail: mikisthe@otenet.gr
                                                                                                            


Κύριε Πεταλωτή,
Εσείς πρώτος αποφασίσατε να θέσετε πάνω από τις προσωπικές σας σχέσεις το καθήκον σας ως πολίτη, που σας οδήγησε στους κόλπους της παρούσας Κυβέρνησης. Δικαίωμά σας, όπως είναι και δικαίωμά μου, όχι μόνο να διαφωνώ με την πολιτική της Κυβέρνησης αλλά και να τη θεωρώ επιζήμια και επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας και του λαού μας. Στα πλαίσια αυτής της αντίθεσης είχα την τιμή να δημιουργήσω την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών (Κ.Α.Π.), με μοναδικό στόχο την απομάκρυνσή σας από την Κυβερνητική Εξουσία και την ολοκληρωτική εξαφάνιση του Συστήματος Εξουσίας, γιατί το θεωρώ ξένο σώμα επάνω στον εθνικό μας κορμό και ουσιαστικό κατασκεύασμα της ξένης εξάρτησης.
 Λυπάμαι πάρα πολύ που τόσοι και τόσοι αξιόλογοι άνθρωποι όπως εσείς, δεν βλέπουν την πραγματικότητα. Εσείς ειδικά είσθε ασφαλώς σε θέση να γνωρίζετε το πώς και το γιατί ο κ. Παπανδρέου μας οδήγησε ηθελημένα κάτω από την άμεση εξάρτηση και έλεγχο του ΔΝΤ και της Τρόικα. Η δικαιολογία ήταν το μεγάλο δημόσιο χρέος. Όμως από πότε το μεγάλο δημόσιο χρέος οδηγεί σε κρίση σαν τη δική μας; Αν ήταν έτσι, τότε η πρώτη χώρα που θα έπρεπε να αντιμετωπίζει κάτι ανάλογο, θα ήταν η Αμερική, που έχει το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος αλλά και τα υπόλοιπα καπιταλιστικά κράτη, που κι αυτά έχουν πολύ μεγάλο δημόσιο χρέος, χωρίς αυτό να συνεπάγεται κρίση σαν τη δική μας. Το συμπέρασμα επομένως είναι, ότι η δική μας κρίση δημιουργήθηκε ηθελημένα.
Συμφωνείτε με την τακτική της Κυβέρνησης; Τότε είμαι υποχρεωμένος να σας πω με λύπη μου ότι σας θεωρώ συνυπεύθυνο γι’ αυτό το μέγα έγκλημα που διαπράττεται κατά του Λαού και που το κατατάσσω ανάμεσα στις πιο μαύρες σελίδες που έζησε ο Ελληνισμός στα 3.000 χρόνια της ύπαρξής του.
 Όπως θεωρώ όλους όσους ψήφισαν ΝΑΙ κάτω από ένα χαρτί που μας ντροπιάζει, μας ατιμάζει γιατί μεταβάλλει την περήφανη πατρίδα μας σε ένα φτηνό εμπόρευμα εκτεθειμένο στις αρπακτικές ορέξεις των διεθνών χρηματιστηριακών κύκλων.
 Στο παρελθόν ο λαός μας, κ. Πεταλωτή, μάτωσε υπερασπιζόμενος πολύ λιγότερα ενικά αγαθά απ’ αυτά που εσείς προσφέρατε πραξικοπηματικά στις ορέξεις των Μεγάλων Αφεντικών. Και λέω «πραξικοπηματικά», γιατί μια Κυβέρνηση του 20%, όσο είναι η εκλογική σας δύναμη, δεν έχει το ουσιαστικό εθνικό δικαίωμα να προβαίνει σε τέτοιες πράξεις.
Αυτό το δικαίωμα το έχει μόνο η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, που είναι υποχρεωμένη να αντιστέκεται σε κάθε αντεθνική και αντιλαϊκή ενέργεια, με κάθε νόμιμο τρόπο. Και ένας απ’ αυτούς είναι η Αφίσα με τα πρόσωπα όσων τόλμησαν να αγνοήσουν τα εθνικά νόμιμα συμφέροντα του ελληνικού λαού, για να μάθει ο λαός τους υπευθύνους για το κατάντημά του.
Γι’ αυτό το λόγο αλλά και γιατί ο μοναδικός υπεύθυνος τόσο από ουσιαστικής όσο και από τυπικής απόψεως για τις ενέργειες των μελών της Κ.Α.Π. είμαι εγώ, αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη, ώστε σε περίπτωση νομικής δίωξης να είμαι εγώ και κανένας άλλος ο διωκόμενος, αποδεχόμενος τις όποιες συνέπειες.

 Μίκης Θεοδωράκης

            Βραχάτι, 8.7.2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ





 
Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Σήμερα, ο Πρόεδρος της Ευρωζώνης κ. Ζ. Κ. Γιούνγκερ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια για να τονώσει την ανάπτυξη της οικονομίας της.

Χθες, σε μια γραπτή δήλωσή του ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Β. Σόιμπλε  ανέφερε, ανάμεσα στα άλλα, ότι “πέρα από την εφαρμογή των ειλημμένων οικονομικών μέτρων, πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετες αποφάσεις που θα οδηγήσουν στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας”.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
 Παρθενώνος 17  Κόρινθος  
Τηλ: 27410 25489 – 6944803864 – 6936190858


          
         
Ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Κορινθίας «ΕΥ ΖΗΝ» και το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων σας προσκαλούν στην Ενημερωτική Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αρχαίας Κορίνθου «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑ» την
Κυριακή 17 Ιουλίου 2011 και ώρα 19:00 μ.μ. με θέμα:

ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ
 ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με ομιλία του ο Ιατρός:

Γεώργιος Π. Μαρίνος
Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος – Ειδικός Μεταβολισμού,
τ. Ιατρός Νοσ. ΜΕΤΑΞΑ & 251 ΓΝΑ

Στους παρευρισκομένους θα γίνουν μετρήσεις σακχάρου με τη στήριξη του συλλόγου από νοσηλεύτρια – μέλος του συλλόγου και θα μοιραστεί έντυπο ενημερωτικό υλικό.




Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Κέντρου                             Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ        
   
 Μάριος Σταματάκης                                            Φωτεινή Μπρεζετού                   

Μειωμένους φορολογικούς συντελεστές προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο


Μειωμένοι θα είναι οι φορολογικοί συντελεστές για το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, το φόρο εισοδήματος επιχειρήσεων και το ΦΠΑ, στο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα που αναμένεται να παρουσιαστεί έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Παράλληλα, το νομοσχέδιο αναμένεται να περιλαμβάνει σχέδιο δράσεων για την καταστολή της φοροδιαφυγής, προτάσεις για θεσμικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, καθώς και μέτρα για την αποτελεσματική και συντονισμένη λειτουργία των φορολογικών, δικαστικών και διωκτικών αρχών.
Συγκεκριμένα, το πλαίσιο για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα θα είναι συμπληρωματικό του Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος για την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής της περιόδου 2011 – 2014 και θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο τις επόμενες ημέρες.
Μεταξύ άλλων, με το νομοσχέδιο, το υπουργείο Οικονομικών, αναμένεται να επιχειρήσει να:
• Συγχωνεύσει, μεταφέρει αρμοδιότητες και να καταργήσει 200 τοπικές ΔΟΥ που εκτιμήθηκαν ως ανεπαρκείς αρχής γενομένης από τα τέλη Σεπτεμβρίου.
• Υιοθετήσει επιπρόσθετα μέτρα για την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, τη διεύρυνση των φορολογικών βάσεων και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών με τρόπο δημοσιονομικά ουδέτερο. Τα μέτρα αυτά θα αφορούν το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, το φόρο εισοδήματος επιχειρήσεων και το ΦΠΑ.
• Δημιουργήσει μια κεντρική γενική διεύθυνση για τη συγκέντρωση των χρεών και μία μονάδα για τους φορολογούμενους με μεγάλα εισοδήματα.
• Αναμορφώσει τη διοίκηση σε έναν πιο σύγχρονο λειτουργικά οργανισμό συμπεριλαμβανομένων του έργου των 5 ομάδων εργασίας που έχουν διαμορφώσει βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και έχουν εξακριβώσει τα εμπόδια που παρεμποδίζουν την αποτελεσματική διοίκηση και πρέπει να απομακρυνθούν.
• Απομακρύνει τα εμπόδια για την αποτελεσματική φορολογική διαχείριση μέσω της εφαρμογής των βασικών μεταρρυθμίσεων του νέου φορολογικού νόμου, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων επανεκτίμησης των προσόντων των φορολογικών ελεγκτών και της πρόσληψης νέων φορολογικών ελεγκτών.
• Κάνει λειτουργικό τον νέο οργανισμό διαιτησίας και θα καθορίσει μια ανεξάρτητη ταχύτατη διαδικασία επίλυσης των φορολογικών διαφωνιών προκειμένου να επιλύονται οι μεγάλες περιπτώσεις διαφωνιών εντός 90 ημερών.

eklogika.gr

Χρήστος Σταϊκούρας...Άλλη μία έκθεση του ΙΟΒΕ αποτυπώνει τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την Τριμηνιαία Έκθεση του ΙΟΒΕ για την Ελληνική Οικονομία:



ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ​Σ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα συναντηθεί τη Δευτέρα 11 Ιουλίου στις 11:30 με το Βρετανό πρέσβη κ. Ντέιβιντ Λάντσμαν και στις 13:00 με αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής (Συγγρού 47).

Συνεδρίαση Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κορινθίας 8/7/2011

Image

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου και ώρα 19:30 το απόγευμα θα συνεδριάσει η
Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, στα κεντρικά της γραφεία στην Κόρινθο, με θέματα:

- Τρέχουσα επικαιρότητα
- Συμμετοχή στο ΟΝΝΕΔ Summer School (15-17 Ιουλίου 2011)
- Εκδήλωση για την παρουσίαση της Οικονομικής Πρότασης της ΟΝΝΕΔ.
- Διάφορα

Οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές σε όλα τα μέλη.



ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Υπογράφουμε το αύριο

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   

Η κυρία Φαρμάκη μίλησε αλλά δεν απάντησε




Γράφει ο Γρηγόρης Κλαδούχος

Οι ταχυδρόμοι μεταφέρουν γράμματα και οι Έλληνες πολιτικοί μεταφέρουν χρήματα από την Ελλάδα με παραλήπτες την παγκόσμια τοκογλυφία.
Στο διαδίκτυο ανοίγουν συζητήσεις. Οι καλοπροαίρετοι συμπεριφέρονται με όρους αγοράς  του διαδικτύου. Άλλοι βέβαια για να δείξουν ότι υπάρχουν και μόνο.
Ο Ανδρέας Λιάκουρας πριν  λίγο καιρό, με λόγια έξυπνα, με γραφή διπλής όψης, πολιτικής κριτικής στον κ. Μπεγλίτη και το λεπτό ειρωνικό πνεύμα έδωσε μια νέα διάσταση στον ευθύ, άφοβο λόγο. Χρησιμότατο χρονικά και τοπικά αυτό που πρόσφατα  τιτλοφορεί: «Η αδιάβαστη κα. φαρμάκη.»  Το κείμενό του, έχει αποδείξεις με αριθμούς. Οι αριθμοί δεν έχουν αισθήματα και ψυχή για να τα μαγειρέψει και να μας μπλέξει λόγω ψυχιατρικής ειδικότητάς του. Η κυρία βουλευτής δεν απάντησε, ίσως επειδή δεν έχει τα ερμηνευτικά εργαλεία να κατανοήσει την αξία και το περιεχόμενο του κειμένου. Είναι χρήσιμο, όμως , για εμάς, όλους τους άλλους, αυτούς, της πλατείας, της πολιτικής αγοράς
Προφανώς ο Ανδρέας Λιάκουρας ως ειδικός επιστήμων να ερμηνεύσει το αφελές και αόριστο μειδίαμα της κυρίας Φαρμάκη, εύκολα μπορεί. Το εικονοσυμπλήρωμα του κειμένου – ομιλία της στη Βουλή για το μεσοπρόθεσμο βλεπόταν σε ντουέτο: η Βουλή από τη μία και η Κορίνθια Βουλευτής από την άλλη.
Εμφανώς χαρούμενη η κυρία Φαρμάκη. Χαίρεται για τη Βουλή που κυριαρχούμενη από μιζοκόμματα βουλεύεται το άδικο;  Όμως, κρατικοδίαιτα κόμματα και βουλευτές με μηδενική διανοητική και πολιτική παραγωγή μόνο πίκρα μπορούν να προκαλέσουν.

Η καλή χαρά στην οποία φαίνεται ότι βρίσκεται η κυρία Φαρμάκη δείχνει πόσο μακρινά είναι τα περιεχόμενα των σκέψεών της, από τη φυσική μορφή των πραγμάτων. Είναι κι αυτή μια ανέξοδη βία. Η σύγκρουση αυτού που ζεις και της πραγματικότητας του κόσμου.

Το γονεακό επίθετο της κυρίας Φαρμάκη, το Γκέκη, θυμίζει την καταγωγή της. Αυτή όμως ντροπιάζει συγγενείς, συγχωριανούς της και (όπως εγώ) κοντοχωριανούς της. Που δεν έγιναν, «κάποιοι», ώστε να ‘χουν την αφέλεια, το ακαταλόγιστο να χαίρονται όταν ψηφίζουν την ακύρωση της δυναμικής της χώρας.


ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

7.07.2011 ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Ο κινηματογράφος «Το Διάλειμμα» στο Δερβένι αρχίζει τις προβολές του για 5η χρονιά


Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι... μες τα θερινά τα σινεμά... με μοσχοβολιά από αγιόκλημα και γιασεμί... νύχτες μαγικές... νοσταλγικές!!! Πρώτα καρδιοχτύπια, αθώα φιλιά, τρυφερές αγκαλιές, με πασατέμπο, ποπ κορν, τσιπς και αναψυκτικό...Ο θερινός Δημοτικός κινηματογράφος του ΔερβενίουΤο διάλειμμα” αρχίζει για πέμπτη χρονιά με πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης, και πάλι να λειτουργεί. Με πυξίδα την περσινή μεγάλη επιτυχία θα συνεχίσει και φέτος να ταξιδεύει τους εραστές της έβδομης τέχνης σε μαγικές διαδρομές κάτω από τη λάμψη των αστεριών. Οι προβολές θα γίνονται καθημερινά (ώρα 9:30 μ.μ.) στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Δερβενίου. Θα προβληθούν οι καλύτερες ταινίες της φετινής παραγωγής όλων των μεγάλων κινηματογραφικών εταιρειών. Ταινίες βραβευμένες στα Όσκαρ και στα σημαντικότερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, που σημείωσαν καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία. Το εξαιρετικά επιλεγμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τις ωραιότερες ταινίες κινουμένων σχεδίων για μικρούς και μεγάλους καθώς και ορισμένες κλασσικές δημιουργίες κορυφαίων σκηνοθετών.. Η περσινή ανταπόκριση του κοινού απέδειξε ότι ο θερινός κινηματογράφος είναι μια αναγκαιότητα για τους κατοίκους και παραθεριστές της περιοχής του Δερβενίου και όχι μόνο, ένα μέσο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων που αναζητούν την ψυχαγωγία και την ποιοτική διασκέδαση τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού. Γι΄ αυτό η προσπάθεια συνεχίζεται με την πεποίθηση ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι ακόμα πιο ονειρικό για τους κινηματογραφόφιλους
Στο Δερβένι ο θερινός κινηματογράφος πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του 50 πίσω από το κοινοτικό γραφείο , όπου σήμερα είναι κτισμένο το Νηπιαγωγείο . Αργότερα στο χώρο του θερινού κινηματογράφου κατασκευάστηκε το Γυμνάσιο και Λύκειο του Δερβενίου και ιδιώτες λειτούργησαν καινούργιο θερινό κινηματόγραφο για μια 30 ετία σε παραπλήσιο χώρο , απέναντι από το γυμναστήριο (όπου τώρα το γήπεδο 7Χ7) με τις ονομασίες (Σίνε Έφη), «ΡΕΧ» , «ΑΥΛΑΙΑ» . Από τον κινηματογράφο αυτόν σήμερα μόνο η τσιμεντένια οθόνη του υπάρχει καθώς ο ιδιοκτήτης του χώρου εδώ και μια δεκαετία έκτισε οικοδομή , οι μνήμες μας είναι νώπες.
Ήταν μια απλοική κατασκευή με την αναγκαία οθόνη προβολής, τις καρέκλες για το φιλοθέαμον κοινό, την καμπίνα προβολής και φυσικά ..το αναψυκτήριο.
Η κληματαριά, οι λεμονιές, η βουκαμβίλια και το γιασεμί, το χαλίκι και τα πάνινα καθίσματα (καρέκλες σκηνοθέτη!!!), το πέρασμα της γάτας , ακόμη και οι επιδρομές των κουνουπιών Περιφραγμένος από μαντρότοιχο που είχε διακοσμήσει με ζωγράφική φιγούρες κλπ ο τότε φιλόλογος και καθηγητής ιστορίας Νίκος Ντελόπουλος που υπόγραφε τα έργα του «υπό τύπον Ντελοπούλου» , είναι στοιχεία που έχουν μείνει στη μνήμη μου από τον θερινό κινηματογράφο του χωριού μου.
Τη μαγεία του θερινού σινεμά εντείνει ο ξάστερος ουρανός πάνω από τους θεατές και δημιουργεί μια δεύτερη σκηνή προς την οποία συχνά δραπετεύει το μάτι και γιατί όχι κλέβει την παράσταση! Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην ομορφιά μιας καλοκαιρινής νύχτας με μια ιστορία της 7ης τέχνης να "ξεδιπλώνεται" στην οθόνη.
Όμορφες βραδιές με πανσέληνο για φαν του σινεμά και όχι μόνο. Για να ζήσουμε όσα διηγούνται οι μεγαλύτεροι με νοσταλγία ή να ξαναθυμηθούμε καλοκαίρια των παιδικών ή των εφηβικών μας χρόνων. Για να απολαύσουμε ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood ή ταινίες της δικής μας Φίνος Film ή και τις πιο cult. Βλέπουμε ταινίες που δεν προλάβαμε να δούμε τον χειμώνα ή πιο ανάλαφρες για να τις απολαύσουμε παρέα με το καλοκαιριάτικο φεγγάρι.
Ο θερινός κινηματογράφος είναι μια αγαπημένη ψυχαγωγία των Ελλήνων. Πώς να μην είναι, άλλωστε; Πραγματική αγωγή ψυχής και ηρεμίας... Έχει φανατικούς θαυμαστές, που τον διατηρούν ζωντανό παρά την επέλαση του home cinema.
Πριν κλείσω το σημείωμα μου αυτό , με αφορμή, λοιπόν, την επαναλειτουργία του θερινού σινεμά στο Δερβένι, αξίζει να αναφερθώ και για τον χειμερινό ιστορικό κινηματογράφο της πόλης το «Σίνε Ελίτ» που λειτούργησε από την δεκαετία του 50 και σχεδόν για μια 30εντία απολαύσαμε ταινίες του καλού Ελληνικού και ξένου κινηματογράφου , ενώ από τα θεατρικά του πλατό πέρασαν σχεδόν όλοι οι μεγάλοι Έλληνες ηθοποιοί της εποχής εκείνης που οι παραστάσεις τους έμειναν αξέχαστες στο φιλοθέαμον κοινό του Δερβενίου και όχι μόνο.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Ηλεία: ''Η αρχαία Ολυμπία καταστράφηκε από τσουνάμι''!

Γερμανός καθηγητής Πανεπιστημίου ισχυρίζεται ότι η καταστροφή της, δεν ήρθε από σεισμό, όπως πιστεύαμε, αλλά από τσουνάμι και ίσως όχι ένα αλλά πολλά...

Kαθηγητής του Πανεπιστημίου του Μάιντς της Γερμανίας δρ Αντρέας Βετ, ο οποίος έχει διενεργήσει γεωμορφολογικές και γεωαρχαιολογικές έρευνες στην περιοχή της Ολυμπίας ισχυρίζεται τώρα, ότι η καταστροφή της δεν ήρθε από σεισμό, όπως πιστεύαμε αλλά από τσουνάμι και ίσως όχι ένα αλλά πολλά...
Σύμφωνα με τον Βετ το τσουνάμι έγινε τον 6ο μ. Χ. αιώνα, πλημμύρισε την κοιλάδα του Αλφειού και στη συνέχεια «ανέβηκε» στην Ολυμπία παρά το γεγονός, ότι βρίσκεται 33 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Σημαντικό όμως είναι, ότι στην αρχαιότητα η Ολυμπία απείχε 14 χιλιόμετρα - ίσως και λιγότερα - από τη θάλασσα και όχι 22 που είναι σήμερα.

Τα αποτέλεσμα των ερευνών του μάλιστα θα παρουσιάσει ο ίδιος σε διεθνές συνέδριο, που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στην Κόρινθο σχετικά με τις ενεργές τεκτονικές πλάκες, τους σεισμούς και τη γεωλογία, την αρχαιολογία και τη μηχανική.

Η πρωινή είδηση που μας έκανε να ανατριχιάσουμε - Παιδάκι επέστρεψε από... προηγούμενη ζωή

Συνέβη στην Σκοτία και το μάθαμε μέσω της εκπομπής "Elatte". Το παιδί ονομάζετε Κάμερον και από τα τρία του χρόνια, άρχισε να μιλάει στη μαμά του για μια... άλλη οικογένεια με την οποία ζούσε.Η μητέρα ανησύχησε και πήγε το παιδί σε ένα ψυχιατρικό κέντρο.
Εκεί βρέθηκε κάποιος με όρεξη για έρευνα, αντίστοιχη του ψυχιάτρου στην κινηματογραφική "Έκτη αίσθηση" και αποφάσισε να το ψάξει.

Όπως είπε το πρωί η Νάντια Μπουλέ, ο ψυχίατρος βρήκε τελικά το σπίτι που περιέγραφε το παιδάκι, το οποίο βρίσκεται στη νησί Μπάρα της Κορνουάλης και εκεί όντως ζούσε μια οικογένειά, ίδια με αυτή για την οποία μιλούσε ο μικρός.

Από τις φωτογραφίες που βρέθηκαν, ακόμα και ο σκύλος της οικογένειας ήταν ακριβώς όπως τον είχε περιγράψει το παιδί!

Το πάνελ του Elatte ανατρίχιασε με την είδηση, όπως βέβαια και πολλοί οι τηλεθεατές...

Δείτε το βίντεο:

zappit.gr

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται - Ρεσιτάλ συγκάλυψης με τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας

Σοφία Βούλτεψη


ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
 
 
Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Ζήμενς, με τη νέα επιχείρηση συγκάλυψης που δρομολογείται, σε συνδυασμό με ένα ρεσιτάλ παλινωδιών τις οποίες η ελληνική κοινή γνώμη παρακολουθεί άναυδη τον τελευταίο μήνα, συνθέτουν ένα εξαιρετικά ζοφερό σκηνικό για το μέλλον του τόπου.

Η προ ημερών πομπώδης «απειλή» εκ μέρους του υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου («η Βουλή δεν θα κλείσει αν δεν τελειώσει η υπόθεση της Ζήμενς), καταλήγει, όπως φαίνεται, σε μια πρόταση – ντροπή για το ελληνικό πολιτικό σύστημα και κυρίως για την κυβέρνηση που φέρει την ευθύνη για την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Χθες, το κόστος ασφάλισης για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έναντι αθέτησης πληρωμών (CDS), ανέβηκαν κατά 110 ολόκληρες μονάδες βάσης, φθάνοντας τις 2.200!

Αυτό σημαίνει πως ο τζόγος, το πόκερ στην πλάτη της χώρας συνεχίζεται, ενώ την ίδια ώρα το πολιτικό της προσωπικό κυριολεκτικά έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα.


Νέες φωνές για τους «οίκους» - μεταξύ άγνοιας και υποκρισίας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τον προηγούμενο Μάρτιο, όταν οι διεθνείς οίκοι υποβάθμισαν – όχι χωρίς λόγο, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να το λέμε, αλλά εξαιτίας των ολέθριων αποφάσεων της 11ης Μαρτίου στο Eurogroup – την Ελλάδα, δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν υποβάλει ερώτηση στον τότε υπουργό των Οικονομικών, ζητώντας να μάθουν τι θα γίνει με τους οίκους αξιολόγησης σε εσωτερικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Χθες, συνέβη και πάλι το ίδιο, αυτή τη φορά με τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Δεν επιθυμώ να επανέλθω στα γνωστά θέματα περί άσκησης των κοινοβουλευτικών καθηκόντων χωρίς καμιά ενημέρωση και γνώση επί των σοβαρών θεμάτων.

Αλλά ο λαϊκιστικός και επιφανειακός τρόπος με τον οποίο επανέρχεται το θέμα, καταδεικνύει ότι οι ερωτήσεις γίνονται για να γίνονται.

Και αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να δοθεί ποτέ καμιά λύση και σε κανένα θέμα.

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης- 8η Πανελλήνια Συνάντηση Κατάβασης Φαραγγιών στο Ξυλόκαστρο 8-10 Ιουλίου 2011

 
8pskf-1500

 

Ο Σπηλαιολογικός Ελληνικός Αθλητικός Σύλλογος (Σ.ΕΛ.Α.Σ.) οργανώνει την 8η Πανελλήνια Συνάντηση Κατάβασης Φαραγγιών στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας στις 8-10 Ιουλίου, με την υποστήριξη του Δήμου Ξυλοκάστρου.

Η εκδήλωση θα δώσει μια ευκαιρία συνάντησης όσων αγαπούν την δραστηριότητα αλλά και όσων θέλουν να έχουν μια πρώτη γνωριμία. Ευελπιστεί να συγκεντρώσει «φαραγγάδες» από όλη την Ελλάδα αλλά και από την υπόλοιπη Ευρώπη.
Κατά τη διάρκεια της θα υπάρχουν πολλές παράλληλες δράσεις καταβάσεων φαραγγιών εύκολης και μέτριας δυσκολίας, διάσχισης οριζόντιων φαραγγιών με συνοδούς, έκθεσης φωτογραφίας, προβολών βίντεο και παρουσιάσεων.
Το κόστος εγγραφής για την 8η Πανελλήνια Συνάντηση Φαραγγιών ανέρχεται στα 15€ για ενήλικους και στα 7€ για τους ανήλικους .
Στο κόστος αυτό συμπεριλαμβάνονται: αναμνηστικό μπρελόκ και μπλουζάκι, ένας καφές/αναψυκτικό/μπύρα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, συμμετοχή στο δείπνο του Σαββάτου με χαμηλή τιμή, γραμματειακή υποστήριξη, ιατρική υποστήριξη, φυλασσόμενος κατασκηνωτικός χώρος με τουαλέτες και ντους, καθαριότητα χώρου, έλεγχος και ασφάλιση φαραγγιών, οργανωμένες επισκέψεις φαραγγιών με συνοδεία και μετακίνηση με πούλμαν, σχοινιά για κατάβαση σε οργανωμένες εκδρομές
Παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής (ατομική ή συλλογική ακολουθόντας τον σύνδεσμό "Έγγραφα" στο κύριο μενού) και να την στείλετε στο 8canyonmeet@selas.org Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , όσο πιο έγκαιρα μπορείτε, για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε μπλουζάκια σε σωστό μέγεθος για όσον το δυνατόν περισσότερους (τουλάχιστον για όσους το έχουν δηλώσει).
Μπλουζάκια θα διατίθενται σε: Αντρικά (S,M,L,Xl φαρδιά γραμμή), Γυναικεία (XS,S,M,L στενή γραμμή), Παιδικό (8,10,12,14 φαρδιά γραμμή).
Για οποιαδήποτε πληροφορία, απευθυνθείτε στο 8canyonmeet@selas.org Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .
Σας περιμένουμε όλους εκεί!
Πρόγραμμα Συνάντησης
Παρασκευή 8 Ιουλίου:
17:00 – 20.00 Εγγραφές στη Γραμματεία – Συμμετοχές για οργανωμένες καταβάσεις
20:00 – 22:00 Προβολές βίντεο στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός»
Σάββατο 9 Ιουλίου:
07:00 – 20.00 Εγγραφές στη Γραμματεία – Δηλώσεις συμμετοχής σε οργανωμένες καταβάσεις
10:00 – 18:00 Καταβάσεις τεχνικών φαραγγιών
20.00 – 20:30 Καλωσόρισμα από την οργανωτική επιτροπή και τον Δημο Ξυλοκάστρου
20:30 – 22:30 Παρουσιάσεις συλλόγων – Έκθεση φωτογραφίας.
22:30 – πρωίας Φαγοπότι σε παρακείμενο κέντρο - Λαχειοφόρος και πάρτυ μέχρι εξαντλήσεως

Κυριακή 10 Ιουλίου:
08:00 – 10:00 Εγγραφές στη Γραμματεία – Συμμετοχές για οργανωμένες καταβάσεις
10:00 – 18:00 Καταβάσεις τεχνικών φαραγγιών – Εκδρομή σε Πεζοπορικό Φαράγγι
18:30 – 20:00 Φαγοπότι (προς επιβεβαίωση)
Η Γραμματεία θα βρίσκεται στον προθάλαμο του θεάτρου «Άγγελος Σικελιανός», όπου θα υπάρχει έκθεση φωτογραφιών, και περίπτερα των συλλόγων.
Θα υπάρχουν αυτόνομες καταβάσεις φαραγγιών όπου οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δηλώνουν τον αριθμό των συμμετεχόντων και την ώρα επιστροφής.
Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε οργανωμένες καταβάσεις τεχνικών φαραγγιών ή διάσχιση πεζοπορικών φαραγγιών με συνοδεία.
Περισσότερα στο site http://www.selas.org/8canyonmeet/

Μία επιπλέον παράσταση του ΜΙΚΡΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ στο Ξυλόκαστρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Τηλ. 2743 360210, 6984 053427



ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Παρασκευή 8 Ιουλίου & Σάββατο 9 Ιουλίου στις 9:15 μ.μ.  



“Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ”

Μια παράσταση βασισμένη σ’ ένα από τα καλύτερα βιβλία του 20ου αιώνα.

Ένα έργο για παιδιά και για όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.



Μια παράσταση για κάθε ηλικία που δεν πρέπει να χάσετε. 

Περίληψη του έργου

“Ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του, που έχει πάθει βλάβη στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί «Το Μικρό Πρίγκιπα» . Γνωρίζονται και γίνονται φίλοι. Ο αφηγητής μαθαίνει πολλά για τον καινούργιο του φίλο. Ο Μικρός Πρίγκιπας σιγά σιγά του διηγείται την επίσκεψη του σε άλλους πλανήτες όπου υπάρχουν διάφοροι περίεργοι …ματαιόδοξοι , επιχειρηματίες , βασιλιάδες, σταθμάρχες κ.α.

Η παράσταση ακολουθεί την παιδική φαντασία , την αφήνει ελεύθερη, συνεργάζεται μαζί της για να γελάσει το παιδί , να διασκεδάσει και κυρίως να μάθει αυτά που ο Μικρός Πρίγκιπας έμαθε από τα ταξίδια του,  για τη ζωή, τη φιλία, τον άνθρωπο, … τις ομορφιές της ζωής που οι μεγάλοι δεν μπορούν να αντιληφθούν.  Πράγματα χρήσιμα για πάντα, αλήθειες που πολλές φορές δεν λέγονται.

Όλα τα παιδιά πρέπει να γνωρίσουν το Μικρό Πρίγκιπα .

Στην Παράσταση πρωταγωνιστούν ηθοποιοί γνωστοί στα παιδιά από αγαπημένα τους σήριαλ.

Η θεατρική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» θα βρίσκεται στο Ξυλόκαστρο για δύο μοναδικές παραστάσεις  την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιουλίου στις 9:15 μ.μ.  στο  Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης . Εισιτήρια προπωλούνται στα Βιβλιοπωλεία ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ & ΑΝΑΛΟΓΙΟ.

Πληροφορίες στα 2743 360210 ως τις 2:00μ.μ, 6984 053 427 όλες τις ώρες.



Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος  10€

Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.





ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ  :

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Φώτης Σπύρου

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ – ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ : Παύλος Μάτεσης, Φώτης Σπύρου

ΜΟΥΣΙΚΗ : Θοδωρής Οικονόμου

ΣΚΗΝΙΚΑ : Βαλεντίνος Βαλάσης

ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ : Ελένη Ψύρρα

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ : Έλενα Γεροδήμου

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ : Δημήτρης Ζωγραφάκης

ΗΘΟΠΟΙΟΙ : Σοφία Βογιατζάκη, Φώτης Σπύρος, Κάτια Νικολαΐδου, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Πατρίκιος Κωστής, Σόλωνας Τσούνης, Μπίλιω Κωνσταντοπούλου, Διονύσης Κλαδής, Βαγγέλης Δαλλές. 





Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Λουτζιούδη



Τηλ. Επικοινωνίας :  m. 6947 70 69 72

Τ. 2311 271 299

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙ​ΡΩΤΩΝ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ​Σ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟ​ΥΝΤΩΝ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚ​ΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Γραμματείας Παλιννοστούντων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Ν.Δ.,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

           

«Πριν λίγο καιρό η ελληνική κυβέρνηση επιχείρησε να κλείσει τα ελληνοαλβανικά σχολεία της Κορυτσάς και της Χιμάρας, αποκλείοντας τους μικρούς Βορειοηπειρώτες σε αυτές τις περιοχές, από την πρόσβαση στα ελληνικά γράμματα.
Σήμερα, με νέα απόφαση, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποκλείει τους νέους Βορειοηπειρώτες που ολοκλήρωσαν το λύκειο στη Βόρειο Ήπειρο, να σπουδάσουν σε ελληνικά Πανεπιστήμια. Όπως διεμήνυσε το Υπουργείο Παιδείας, “… δεν προλαβαίνετε να καταθέσετε τα δικαιολογητικά φέτος, ελάτε του χρόνου”.
 Η απόφαση αυτή έχει αναστατώσει τους υποψήφιους για τις  εισαγωγικές εξετάσεις μαθητές από τη Βόρειο Ήπειρο. Για τους ομογενείς Βορειοηπειρώτες είναι αδύνατο προλάβουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους εντός της προθεσμίας που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, δηλαδή από 4 μέχρι 15 Ιουλίου. Τα απολυτήρια λυκείου στην Αλβανία, αποκλείεται να δοθούν πριν από τις 15 Ιουλίου, αφού μόλις πριν από μία εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι παναλβανικές εξετάσεις.
Παρά τα διαβήματα και τις διαμαρτυρίες πολλών ενδιαφερομένων, η θέση των αρμοδίων του Υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα, απερίγραπτη: “…δεν υπάρχει περιθώριο παράτασης στην ημερομηνία, …….. η μόνη λύση είναι να εξεταστούν του χρόνου”!!!
Με αυτό τον τρόπο η ελληνική Κυβέρνηση δείχνει το “μεγάλο της ενδιαφέρον” για τους Βορειοηπειρώτες και προπάντων για τη νέα γενιά των Βορειοηπειρωτών.
Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Νέας Δημοκρατίας, απαιτεί από την ελληνική Κυβέρνηση να πάρει πίσω την εθνικά απαράδεκτη απόφαση και να δώσει παράταση στην κατάθεση των δικαιολογητικών, ώστε να μπορέσουν οι υποψήφιοι από τη Βόρειο Ήπειρο να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο τους, δηλαδή να σπουδάσουν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της μητέρας Ελλάδος».




Προσληψη υπαλλήλων σε Ξυλόκαστρο και Δερβένι

Το ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου και ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Δερβενίου, θα προσλάβουν 30 και 25 άτομα αντίστοιχα σε επιδοτούμενες θέσεις, υποβολή αιτήσεων σε Ξυλόκαστρο και Δερβένι έως τις 8 Ιουλίου. Πληροφορίες για το Ξυλόκαστρο, τηλ. 27430-22343 κα. Στεργίου Βασιλική και για το Δερβένι 27430-32804 κα. Παπουτσή Σοφία

Απόψε η πλατεία Ξυλοκάστρου θα φιλοξενήσει τον οικονομολόγο Δημήτρη Καζάκη

Απόψε στις 8:30 το βράδυ, η συνέλευση της πλατείας Ξυλοκάστρου θα φιλοξενήσει τον οικονομολόγο Δημήτρη Καζάκη, σε μία εκδήλωση-συζήτηση για την οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας, ενώ, οι «αγανακτισμένοι» με επίκεντρο το Σύνταγμα, έπειτα από ενάμιση μήνα συγκεντρώσεων και διαμαρτυριών, αναμένεται να αποφασίσουν το Σαββατοκύριακο την στάση που θα κρατήσουν από εδώ και πέρα. .