Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Κατέρρευσε... ο Παναθηναϊκός Green-exit από το Champions League με «βαρύ» 3-0 στη Μπριζ

Green-exit από το Champions League με «βαρύ» 3-0 στη Μπριζ 
Ο Παναθηναϊκός ήταν άτυχος, απρόσεκτος και σίγουρα αδίκησε την ίδια του την προσπάθεια επιστρέφοντας από το Μπριζ με το βαρύ 3-0 που σήμανε τον αποκλεισμό στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.
Έχοντας δύο «πρόσωπα», οι «πράσινοι» ήλεγχαν πλήρως τον ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, έχασαν ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά μπήκαν στο β’ μέρος… κοιμούμενοι.
Το 1-0 του Κλους σε αντεπίθεση στο 53’ και το 2-0 στο 57' από τυχερή εκτέλεση φάουλ του Βάσκεζ χάρισαν στη Μπριζ την αυτοπεποίθηση.
Στο 62' ο Καρέλης με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι χάνοντας τουλάχιστον την ευκαιρία παράτασης, ενώ στο 82' τελείωσαν όλα με το «φθηνότερο» γκολ της βραδιάς από τον Ουλάρε. Στα πλέι οφ του Europa League στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους οι «πράσινοι». 

Τα συντρίμμια στο νησί του Ινδικού ανήκουν στο Boeing των Malaysia Airlines

 
Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία
Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι το κομμάτι πτέρυγας από Boeing 777 που βρέθηκε στο νησί Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, κοντά στη Μαδαγασκάρη, είναι από τη μοιραία πτήση MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014 με 239 επιβαίνοντες.



Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό βήμα επίλυσης του μυστηρίου με τη χαμένη πτήση των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

«Η διεθνής ομάδα των εμπειρογνωμόνων έχουν οριστικά επιβεβαιώσει ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους που βρέθηκαν στην Ρεϊνιόν είναι πράγματι από την πτήση MH370», είπε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας σε τηλεοπτική του δήλωση.

«Τώρα έχουμε απτές αποδείξεις ότι η πτήση MH370 έλαβε τραγικό τέλος στο νότιο Ινδικό Ωκεανό. Αυτή είναι μία απομακρυσμένη, αφιλόξενη και επικίνδυνη περιοχή» πρόσθεσε ο Ν.Ραζάκ.

Προβλήματα στην εθνική οδό Πύργου-Τρίπολης από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Προβλήματα στην εθνική οδό Πύργου-Τρίπολης από τα έντονα καιρικά φαινόμενα
Πάτρα
Προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην εθνική οδό Πύργου - Τρίπολης προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ειδικότερα, λόγω των ισχυρών ανέμων, διεκόπη για περίπου μία ώρα η κίνηση των αυτοκινήτων στο 111ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού, στο ύψος των κοινοτήτων Λούβρου και Βασιλακίου, εξ αιτίας πτώσης δέντρων και καλωδίων της ΔΕΗ, στο οδόστρωμα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταιγίδες και η χαλαζόπτωση προκάλεσαν ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες στην δυτική Αχαΐα, καθώς και στο αγροτικό δίκτυο.

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος

http://www.evagelidisilias.gr/sites/default/files/imagecache/product_full/782_1.gif 
Δεσποτική εορτή, από τις μεγαλύτερες της Χριστιανοσύνης. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου, ημέρα των εγκαινίων του ομώνυμου ναού που ίδρυσε στο Θαβώρ η Αγία Ελένη, μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν ο Σωτήρης, η Σωτηρία, η Ευμορφία και η Μόρφω. 


 Όπως αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη (Ματθαίου ιζ' 1-13, Μάρκου θ' 2-12, Λουκά θ' 28-36), ο Χριστός πήρε μαζί του τους μαθητές του Πέτρο, Ιάκωβο και Ιωάννη και ανέβηκαν μαζί σ’ ένα βουνό, πιθανώς το Θαβώρ της Γαλιλαίας, για να προσευχηθούν. Οι τρεις μαθητές Του, κουρασμένοι από τη δύσκολη ανάβαση στο βουνό, κάθισαν να ξεκουραστούν και έπεσαν σε βαθύ ύπνο.
 Όταν ξύπνησαν, αντίκρισαν ένα απροσδόκητο και εξαίσιο θέαμα. Το πρόσωπο του Κυρίου άστραφτε σαν τον ήλιο και τα φορέματά του ήταν λευκά σαν το χιόνι. Τον περιστοίχιζαν και συνομιλούσαν μαζί Του δύο άνδρες, ο Μωυσής και ο Ηλίας, δύο από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης.
Ήταν η πρώτη φορά που έγινε ιδιαίτερα αισθητή από τους ανθρώπους η Θεότητα του Χριστού. Εκκλησιαστικά
Μέχρι τον 4ο αιώνα η Μεταμόρφωση του Χριστού γιορταζόταν πριν από το Πάσχα, αλλά από την ημέρα των εγκαινίων του Ναού της Μεταμορφώσεως, τον οποίο έχτισε η Αγία Ελένη στο όρος Θαβώρ, επικράτησε ο εορτασμός του γεγονότος να γίνεται στις 6 Αυγούστου.
 Μόνο την ημέρα της εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος κάμπτεται η αυστηρή νηστεία, που προηγείται του Δεκαπενταύγουστου, καθώς επιτρέπεται η ιχθυοφαγία.

 Το απολυτίκιο της ημέρας:
 Μετεμορφώθης ἐν τῷ ὄρει Χριστὲ ὁ Θεός, δείξας τοῖς Μαθηταῖς σου τὴν δόξαν σου, καθὼς ἠδύναντο. Λάμψον καὶ ἡμῖν τοῖς ἁμαρτωλοῖς, τὸ φῶς σου τὸ ἀΐδιον, πρεσβείαις τῆς Θεοτόκου, φωτοδότα δόξα σοι.
 Στο  Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης εορτάζουν οι Ιεροι Ναοι της Μεταμορφωσεως του Σωτήρος:


Στα Μεντουριάνικα











                         




Στα Πιτσαδέϊκα ( όρια Κ. Πιτσά - Κ. Λουτρού


και στη Μεσαία Συνοικία Τρικάλων


Ερώτηση Χρίστου Δήμα για τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Γ.Ν. Κορίνθου

Ερώτηση για τις σοβαρότατες ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Πιο συγκεκριμένα, αντιλαμβανόμενος πλήρως την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία αλλά υπογραμμίζοντας την ανάγκη να παρέχονται στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας από το Νοσοκομείο Κορίνθου ο Χρίστος Δήμας ζητάει από τον Υπουργό Υγείας να στελεχωθεί το Νοσοκομείο Κορίνθου με επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να καλυφθούν τα κενά που ήδη υπάρχουν (πχ. αναισθησιολόγος, παιδίατρος, νεφρολόγος, καρδιολόγος, ουρολόγος, νοσηλευτές κλπ). Το Νοσοκομείο Κορίνθου αντιμετωπίζει πολύ σημαντικές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες ιατρικής περίθαλψης του νομού Κορινθίας, ενώ οι ιατροί, νοσηλευτές και άλλοι υπηρετούντες στις εφημερίες εργάζονται σε εξουθενωτικούς ρυθμούς.


Συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρεται:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΔ κ Γ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΣΤΙΣ ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ



http://www.naftemporiki.gr/fu/p/767729/638/399/0x0000000000a7e2e0/2/o-eurobouleutis-giorgos-koumoutsakos.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος,  αναφερόμενος στο γεγονός ότι το Υπουργείο των Εξωτερικών αντί οιασδήποτε επίσημης αντίδρασης, αρκέστηκε σε σχολιασμό προκλήσεων των Σκοπιανών μόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρωτόγνωρη επιπολαιότητα από το Υπουργείο των Εξωτερικών.
Όταν παραβιάζεται ωμά η Ενδιάμεση Συμφωνία με χρήση χαρτών της «Μεγάλης Μακεδονίας» και του συμβόλου της Βεργίνας, παρουσία μάλιστα του αντιπροέδρου της Βουλής των Σκοπιών κ. Α. Μιλόσοσκι, το Υπουργείο οφείλει να προχωρήσει σε διάβημα διαμαρτυρίας και σχετική ενημέρωση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ  Μ. Νιμιτς,   της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
Και αυτό, γιατί τέτοια γεγονότα και προκλητικές πρακτικές πρέπει να υπάρχουν επισήμως καταγεγραμμένες, ώστε να εμπλουτίζεται ο ελληνικός φάκελος της διαπραγμάτευσης για την ονομασία της γείτονος. 
Δεν μπορεί η απάντηση να δίδεται με ατυχούς έμπνευσης   ευφυολογήματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (twitter).
Και όμως, αυτό ακριβώς έπραξε το Υπουργείο των Εξωτερικών  σε συνέχεια ιταμών προκλήσεων προς την χώρα μας και μόνο αφού προηγήθηκαν σχετικές αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας»

Δήλωση Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή: "Είμαστε η μόνη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο χωρίς Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου"



Γραφείο Τύπου Υπουργού
Αθήνα, 5-8-2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όταν η ένταση των φαινομένων του καρκίνου δολοφονεί ανθρώπους και μάλιστα νέους ανθρώπους, η υποκρισία περισσεύει.
Η μακαριότητα κάποιων τα τελευταία χρόνια στη συγκεκριμένη περίπτωση  υπηρετεί μόνο την αφέλεια; Ο προβληματισμός  για την ενεργοποίηση της κοινωνίας δε μπορεί να ενοχοποιείται. Επιτέλους ας κατατεθούν εναλλακτικές προτάσεις, είμαστε ανοιχτοί.Είμαστε η μόνη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο χωρίς Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου .Το γνωρίζουν πόσοι και πόσο; Το Σεπτέμβριο το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας, θα πρέπει να προχωρήσει στη διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας με στόχο το σχεδιασμό υλοποίησης ενός Εθνικού Σχεδίου αναχαίτισης μίας πραγματικής και μεγάλης απειλής που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΗΣ ΝΔ Κ. ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ



http://thepaper.gr/wp-content/uploads/2015/03/arampatzi-foteini.jpgΗ Υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κα Φωτεινή Αραμπατζή, με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλωσορίζουμε τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, που σήμερα αυτοαναγορεύτηκε σε διαπρύσιο κήρυκα της αγροτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Τσίπρας: Διεκδικούμε 13% φόρο για τους αληθινούς αγρότες

Μαξίμου: Απολύτως εφικτή η συμφωνία πριν την 20η ΑυγούστουΤη δέσμευση ότι η κυβέρνηση στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους θεσμούς θα προστατέψει τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες έδωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Θα προχωρήσουμε σε διάκριση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, από εκείνους που έχουν αγροτικά εισοδήματα, αλλά δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και θα διεκδικήσουμε στη διαπραγμάτευση, οι κατά κύριο επάγγελμα να φορολογούνται με συντελεστή ΦΠΑ 13% και προκαταβολή φόρου στο 50%» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μίλησε επίσης για «δίκαιη κατανομή φορολογικών βαρών και εφαρμογή καλών πρακτικών, ώστε η νέα γενιά να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας» τονίζοντας ότι «στόχος είναι η προώθηση νέων μορφών συνεργασίας και παραγόμενο προϊόν υψηλής ποιότητας».

Όσον αφορά στους νέους αγρότες, θα επιχειρηθεί να εξασφαλιστεί επιπλέον μείωση κατά 30% στον φορολογικό συντελεστή και στην προκαταβολή του φόρου.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε και παρεμβάσεις εκτός του πλαισίου διαπραγμάτευσης:

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Επιβράβευση του σχεδίου μας για τα απορρίμματα η ένταξη του στο νέο πρόγραμμα Υποδομών και Περιβάλλοντος»



Εμφάνιση IMG_1302.JPG 
Επιβράβευση του σχεδιασμού της Περιφερειακής αρχής για τη διαχείριση των απορριμμάτων και από τη νέα Κυβέρνηση, χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την απόφαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών και Περιβάλλοντος, όπου εντάσσεται το συγκεκριμένο έργο, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015.
Ο κ. Τατούλης τόνισε ακόμη ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δικαιώνει απόλυτα για μία ακόμη φορά το σχεδιασμό της Περιφέρειας και αποδεικνύει παράλληλα ότι οι περιβαλλοντικοί όροι που έχουν τεθεί από την Περιφέρεια υπερβαίνουν κατά πολύ τις προβλέψεις της Ελληνικής νομοθεσίας.

ΤΟ ΚΡΑΘΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ ΤΙΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ - ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ"!

Εμφάνιση fil aigeiras aigio.jpg
Η Μπαντίνα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" θα συνοδεύσει απόψε το βράδυ τη λιτανεία της Ιερής Εικόνας της πολιούχου Αγίου του Κραθίου Ακράτας, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Θα αποδώσει μουσικά τα θρησκευτικά εμβατήρια "Fiesta La Madonna"  καί "Αγιος Μηνάς" του Σπυρίδωνος Προσωπάρη.
Παρούσα θα είναι καί η Φιλαρμονική Ακράτας.
Η λιτανεία θα πραγματοποιηθεί στις 9 μ.μ.!
Παρακαλούνται και προσκαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί της Ανατολικής Αιγιάλειας και των περιχώρων της όπως τιμήσουν με τη παρουσία τους τον εορτασμό.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Γ. ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

Ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, στο πλαίσιο του τομέα εργασίας που έχει αναλάβει στην Κορινθία σχετικά με  τον αθλητισμό και τον πολιτισμό παρευρέθηκε σε δύο εκδηλώσεις πολιτιστικού και αθλητικού ενδιαφέροντος στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Στις 25 Ιουλίου στο 4ο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων της Πελοποννήσου, στο Σαραντάπηχο, όπου απηύθηνε και σχετικό χαιρετισμό εκ μέρους και των δύο άλλων Κορινθίων βουλευτών και της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Η εκδήλωση είχε πραγματικά μεγάλη απήχηση, καθώς συγκέντρωσε πάνω από 2.000 άτομα, παρά τη μεσημεριάτικη μπόρα και ανέδειξε για μια ακόμα χρονιά τη δύναμη των Συλλόγων και της παράδοσης των Σαρακατσαναίων.
Στις 02 Αυγούστου παρακολούθησε το Τουρνουά Βeach Volley, στο γήπεδο «Σφυρή-Καραντάσιου» στο Ξυλόκαστρο, υπό την αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης  και με συνδιοργάνωση των σωματείων «Γ.Σ.ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ» και «Α.Ο.  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ». Στη διοργάνωση έλαβαν μέρος 31 ομάδες αγοριών και κοριτσιών, των κατηγοριών Κ15, Γυναικών και Ανδρών. Ο κ. Ψυχογιός έκανε την απονομή των μεταλλίων στους πρώτους και δεύτερους νικητές των αγώνων και αναφέρθηκε στη σημασία τέτοιων διοργανώσεων για την περιοχή και τη νεολαία

Αύριο στο «Μένουμε Ελλάδα» ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος



http://www.hxonews.gr/photos/%CE%B7%CF%871425561537.jpg

Από το  Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ανακοινώνεται ότι αύριο, Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015 και ώρα 13.00-15.00, στην εκπομπή της ΕΤ1 «Μένουμε Ελλάδα» είναι προσκεκλημένος και θα φιλοξενηθεί ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος.  

ΔΕΡΒΕΝΙ: 2ο Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης 9/8 - 20.00

ΔΕΡΒΕΝΙ: Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΤΕΧΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ 7/8 - 22:00

Ο θίασος της Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει το «Παραμύθι χωρίς όνομα» στο Ξυλόκαστρο

Ο θίασος της Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει το «Παραμύθι χωρίς όνομα»Παρασκευή 7 Αυγούστου
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ,  ΩΡΑ 21.00
Ο θίασος της Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει την παιδική παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα
Είσοδος 10€
Από το ομώνυμο παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα. Ένα έντεχνο, διαχρονικο παραμύθι, όπου η πατρίδα και τα δεινά της, μεταφέρονται με έναν εύληπτο και μαγικό τρόπο.

«Κατασκευές με πηλό» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πελλήνης

Παρασκευή 7 Αυγούστου
ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΛΛΗΝΗΣ,  19.00
«Κατασκευές με πηλό»  από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πελλήνης

ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

 http://korinthiannews.gr/wp-content/uploads/2015/06/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%9E%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%851.jpg
Προς: Μέλη Δ.Σ.

Σας καλούμε στην ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ.5 του Ν.3852/2010 ,η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Κέντρο Νεότητας , στις 06 Αυγούστου 2015 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.30 μ.μ. με μοναδικό θέμα:
  1. Διόρθωση λανθασμένης καταχώρησης στο Τραπεζικό Λογαριασμό της ΑLPHABANK που τηρεί η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Συναυλία ορχήστρας «Μουσικό ταξίδι από τον Κορινθιακό κόλπο, στα βάθη της Μεσογείου» στον Πύργο Κορδή


Παρασκευή 7 Αυγούστου
«ΠΥΡΓΟΣ ΚΟΡΔΗ» ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΠΥΡΓΟΥ, ΩΡΑ 21.00
Συναυλία ορχήστρας ανατολικής λεκάνης Μεσογείου, του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης, «Μουσικό ταξίδι από τον Κορινθιακό κόλπο στα βάθη της Μεσογείου».
Είσοδος Ελεύθερη

“Δύο ημέρες, μια νύχτα” στο Δερβένι

Για 9η συνεχή χρονιά , ο θερινός Δημοτικός κινηματογράφος του ΔερβενίουΤο διάλειμμα” ,  συνεχίζει και φέτος, με μεγάλη επιτυχία να ταξιδεύει τους εραστές της έβδομης τέχνης σε μαγικές διαδρομές κάτω από τη λάμψη των αστεριών. μας κρατήσει συντροφιά με την προβολή ταινιών ποιότητας, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του

Το διάλειμμα”  απόψε Τετάρτη 5/8 στις 10 το βράδυ και αύριο Πέμπτη 6/8   την ίδια ώρα   προβάλει τη δραματική 95λεπτη ταινία ( παραγωγής 2014)

 “Δύο ημέρες, μια νύχτα” 

Σε σκηνοθέσια:  Ζαν Πιέρ Νταρντέν και  Λικ Νταρντέν 
Πρωταγωνιστούν : Μαριόν Κοτιγιάρ, Φαμπρίτζιο Ροντζιόνε και Πίλι Γκρουν 

  
Η υπόθεση του έργου:
 H Sandra μετά από μια σύντομη αναρρωτική άδεια που αναγκάστηκε να πάρει μετά την κατάρρευσή της στο εργοστάσιο που δουλεύει, επιστρέφει στη δουλειά, για να βρει ότι οι 16 συνάδελφοί της φαίνεται να αποφάσισαν (με τη "βοήθεια" της εργοδοσίας) ότι... 17 είναι πολλοί. Κοινώς ότι εκείνη περισσεύει. Η Sandra αποφασίζει να μην πέσει αμαχητί και να υπερασπιστεί όπως μπορεί τον βιοπορισμό της οικογένειάς της. Έχει δυο μέρες και μια νύχτα στη διάθεσή της, για να επισκεφθεί μαζί με τον άντρα της έναν προς έναν όλους τους συναδέλφους της, καταπίνοντας την υπερηφάνεια της, για να τους πείσει να μην υποκύψουν στο χρηματικό μπόνους που η διοίκηση του εργοστασίου τούς υποσχέθηκε, αν ψηφίσουν πως η Sandra είναι περιττή και αποδεχθούν την απόλυσή της. Σε μια εποχή που η κάθε οικογένεια αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και ποτέ τα χρήματα που μπαίνουν στο σπίτι δεν είναι αρκετά, οι συνάδελφοί της έχουν να αποφασίσουν ανάμεσα στην ηθική και στην προσωπική τους οικονομική διευκόλυνση.

Προσεχώς στο θερινό  Δημοτικό  κινηματογράφο  του ΔερβενίουΤο διάλειμμαθα προβληθούν οι ταινίες:
Παρασκευή 7/8 – Σάββατο 8/8 “Ο Δικαστής” 
Δευτέρα 10/8 “Η αγάπη δεν έρχεται μόνη
Τρίτη 11/8 (Έναρξη 9:30 μ.μ.) “Οι πιγκουϊνοι της Μαδαγασκάρης
Τετάρτη 12 - Πέμπτη 13/8 “Ιστορίες για αγρίους

Σημειώνουμε ότι την Κυριακή 9/8 δεν θα γίνει προβολή λόγω του μουσικού φεστιβάλ του ΕΥΖΗΝ