Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Συνέντευξη του Βαγγέλη Γούργαρη για την απόφαση της πλειοψηφίας του ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου σχετικά με τις αμοιβές των βουλευτών και το τρίτο μνημόνιο.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

http://www.902.gr/sites/default/files/Media/20150424/laikh-syspeirwsh.jpgΕίναι πρόκληση ο κ. Τατούλης να καλεί τον Ελληνικό λαό να αποδεχτεί το τρίτο μνημόνιο. Αυτό κάνει, με πρόσχημα τη μείωση των αμοιβών των βουλευτών, ζητάει από τον Ελληνικό λαό να δεχτεί και το μνημόνιο Τσίπρα.
Στη συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου τη Δευτέρα 03/08/2015 έφερε εκτός Ημερήσιας Διάταξης πρόταση για έκδοση ψηφίσματος για μείωση στις αμοιβές των βουλευτών και αποδοχής των συνεπειών του τρίτου μνημονίου.

Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης έγινε προσπάθεια να βγει ψήφισμα που να αγγίζει την ουσία του προβλήματος συνολικά για τους αιρετούς, κύρια στο κοινοβούλιο αλλά και στην Περιφερειακή και Τοπική διοίκηση και να αντιτίθεται στα αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων.
Γιατί ότι και να γίνει στο επίπεδο των βουλευτών, αν δεν καταργηθούν τα προκλητικά προνόμια του κεφαλαίου (των βιομηχάνων των εφοπλιστών, των μονοπωλιακών ομίλων κλπ), αν η οικονομία δεν λειτουργεί με βάση την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, οι αποφάσεις που θα παίρνονται θα είναι σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Προτείναμε τις παρακάτω θέσεις μας:
-         Πέρα από τις μειώσεις αμοιβών να καταργηθούν οι συντάξεις των βουλευτών, οι βουλευτές να είναι ασφαλισμένοι στη διάρκεια της θητείας τους στο εργασιακό τους ταμείο, ο χρόνος να μετράει σαν να εργάζονται στη δουλειά τους, το κράτος να καταβάλει τις ασφαλιστικές τους εισφορές και από το ασφαλιστικό τους ταμείο να παίρνουν τις συντάξεις τους όπως όλος ο κόσμος.
-         Οι βουλευτές να μην αμείβονται για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές του κοινοβουλίου, γιατί να αμείβονται δεύτερη φορά για να κάνουν τη δουλειά τους.
-         Να καταργηθούν οι συντάξεις στους αιρετούς της Τοπικής και Περιφερειακής διοίκησης, πρώην Δημάρχους, Νομάρχες, κλπ.
-         Να κοπούν οι αμοιβές στους Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους, Αντιδημάρχους, προέδρους Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων, προέδρους επιτροπών, οργανισμών και όπου αλλού υπάρχουν. Να κοπούν οι αμοιβές των συμβούλων για τις συμμετοχές τους στις συνεδριάσεις και να καλύπτονται μόνο τα έξοδα μετακίνησης τους.
Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να διατεθούν για τη στήριξη των κοινωνικών αναγκών, στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας. Να πάνε δηλαδή για να χτιστούν σχολεία, νηπιαγωγεία που υπάρχουν τεράστιες ανάγκες, να στηριχθούν οι δομές υγείας και βοήθειας των ευπαθών ομάδων.
Ο κ. Τατούλης δεν δέχθηκε τίποτα από αυτά και με τις ψήφους της πλειοψηφίας έβγαλε ψήφισμα ουσιαστικής στήριξης στο τρίτο μνημόνιο. Τα ίδια έκανε και λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα παρωδία της 5ης Ιούλη όπου συγκάλεσε έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου για να πάρει απόφαση στήριξης στο ΝΑΙ. Μ’ αυτή την ενέργεια τότε συνέβαλε στην παραπληροφόρηση, τη σύγχυση και παραπλάνηση του Ελληνικού λαού ότι μέσα από το Τσίρκο του δημοψηφίσματος που έστησε ο Τσίπρας με το Λαφαζάνη και τον Καμμένο θα βρουν λύση τα λαϊκά προβλήματα, όταν γνώριζε ότι και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ οδηγούσαν σε νέο βάρβαρο μνημόνιο. Έβαλε πλάτη στήριξης στο νέο μνημόνιο από την πλευρά του ΝΑΙ όπως έκαναν και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της εγκληματικής οργάνωσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής που έδιναν τη μάχη του ΟΧΙ, τη στιγμή που όλοι γνώριζαν πως και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ οδηγούν σε νέο μνημόνιο.
Ο κ. Τατούλης τώρα, μετά την συμφωνία του μνημονίου Τσίπρα, συνεχίζει με διάφορα επικοινωνιακά κόλπα και τερτίπια να στηρίζει την εφαρμογή του.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη δήλωση Τατούλη σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων είπε:
<< Ο κ. Τατούλης διαβεβαίωσε το ΠεΣυ ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα υπογράψει τη σύμβαση Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου >>. Αυτό σημαίνει παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με όρους και προϋποθέσεις υψηλής, μακροχρόνιας εγγυημένης κερδοφορίας για την εταιρεία και μεγάλη επιβάρυνση στο περιβάλλον, την υγεία και την τσέπη των λαϊκών στρωμάτων.
Είναι σαφές και φυσικό, γεφυρώνονται, έχουν κοινή πολιτική βάση.
Στην προηγούμενη θητεία ως εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ γεφυρώθηκε και με τη ΝΔ
Απ’ ότι βλέπω τώρα σαν ο εκλεκτός της ΝΔ πιο εύκολα και σύντομα, γεφυρώνεται και με το ΣΥΡΙΖΑ.