Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Παρέμβαση Καπλάνη στην Σύνοδο των Προέδρων των ΑΤΕΙ : Λάθος να προσεγγίζονται όλα τα ΑΤΕΙ με την ίδια λογική

Η συνεδρίαση των προέδρων ΤΕΙ άρχισε αργά το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να συζητηθούν οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μέχρι στιγμής οι πρόεδροι φαίνεται να συγκλίνουν κι αυτοί στην άποψη ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος για διάλογο, αλλά δείχνει δύσκολο να παρουσιαστεί μια κοινή γραμμή ως προς τις διατάξεις του νομοσχεδίου, καθώς όπως είπε ο προεδρεύων της συνόδου, πρόεδρος του ΤΕΙ Πατρών Σωκρ. Καπλάνης, τα ΤΕΙ δεν είναι όλα τα ίδια, αφού έχουν διαφορετικές ανάγκες μεταξύ τους. Στη συζήτηση που έγινε πολλοί διαφώνησαν με τις υπερεξουσίες που, όπως είπαν, δίδονται στο Συμβούλιο του Ιδρύματος, και ανέφεραν ότι στο νομοσχέδιο δεν γίνεται λόγος για έρευνα στα ΤΕΙ.
Αυτό ανησυχεί τους προέδρους, οι οποίοι εκτιμούν ότι αν τελικά δεν υπάρχει έρευνα στα ΤΕΙ, θα οδηγηθούμε στην υποβάθμιση των σπουδών που παρέχουν, ενώ φεύγουν από την λογική της ενιαίας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Όπως έλεγε, χαρακτηριστικά, πρόεδρος ΤΕΙ: "τι θα πούμε στους σπουδαστές μας αν μας ρωτήσουν ποιες διαφορές έχουμε από ένα κολέγιο; Αν δεν υπερτερούν τα ΤΕΙ γιατί θα μας επιλέξει;"
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ζήτημα που κυριάρχησε στις συζητήσεις των προέδρων ήταν αυτό των συγχωνεύσεων ή καταργήσεων τμημάτων που προβλέπεται με τις νέες διατάξεις.
Την ίδια ώρα, οι πρυτάνεις είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά και δήλωσαν πως διαπίστωσαν σε πολλά σημεία σύμπτωση απόψεων. Ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος, τόνισε ότι βρήκαν πολλά σημεία στα οποία συμφωνούν, αλλά ειδικά στο θέμα των συμβουλίων διοίκησης του πρύτανη και στο χρόνο που ζητούν οι πρυτάνεις να τους δοθεί για περαιτέρω διάλογο.

Κλείνουν τη Θύρα 7, τη Θύρα 13, τη Θύρα 21, τη Θύρα 4 και όλους τους συνδέσμους

Με κυρίαρχο θέμα συζήτησης τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο ΚΤΕ αθλητισμού. Την πρόθεση της Πολιτείας να χυθεί άπλετο φως στο θέμα των “στημένων” εξέφρασε ο Παύλος Γερουλάνος τονίζοντας πως είναι μεγάλη ευκαιρία για να γίνει η κάθαρση στον χώρο του ποδοσφαίρου.
Ο Υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού υποστήριξε πως το νέο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στα τέλη του καλοκαιριού θα προβλέπει την αναστολή της λειτουργία των συνδέσμων οπαδών για έναν χρόνο και μέχρι να προσαρμοστούν στο νέο πλαίσιο λειτουργίας τους.
Υποστήριξε, επίσης θα μετατραπεί από πλημμέλημα σε κακούργημα το αδίκημα των στημένων αγώνων ενώ υπογράμμισε πως θα θεσπιστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε όλα τα γήπεδα.

Παράλληλα, ο Γερουλάνος πέταξε το μπαλάκι σε ΕΠΟ, Ουέφα και δικαιοσύνη τονίζοντας: “Εάν δούμε επιχειρήσεις κουκουλώματος είτε από την ΕΠΟ είτε από την ΟΥΕΦΑ τότε έχουμε τα εργαλεία και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε είτε για να βγούμε εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου είτε για να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Τώρα τον λόγο έχει η δικαιοσύνη, την οποία και εμπιστευόμαστε”.

Σε παρέμβαση της η Πέμη Ζούνη αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν καταζητούμενοι από τον χώρο του ποδοσφαίρου να πίνουν καφέ στο Κολωνάκι, ενώ ο Νίκος Τσώνης υπογράμμισε: “Θέλω να χαρώ από τις τελευταίες αποκαλύψεις, αλλά με προβληματίζει που στα στημένα ματς που μας αποκάλυψε η ΟΥΕΦΑ δεν βλέπω Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ”

thebest.gr

Κόλαφος ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατά του ΠΑΣΟΚ

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για το κόμμα του.

Κατά του κυβερνώντος κόμματος στρέφεται με γραπτή ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος χαρακτηρίζει «καταγέλαστη και κατάπτυστη» την πρόταση να παραπεμφθεί για την υπόθεση της Siemens.

«Με την ίδια ευκολία που η κυβέρνηση βαφτίζει «δημοσιονομική εξυγίανση» τη ληστεία σε βάρος των πολιτών, προσπαθεί να παρουσιάσει μια καταγέλαστη πρόταση ως δήθεν «επιχείρηση κάθαρσης». Είναι κατάντια απέναντι σε κάθε μέλος του ΠΑΣΟΚ και την ελληνική κοινωνία», αναφέρει ο κ. Τσοχατζόπουλος και προσθέτει:

Σε κλοιό "Αγανακτισμένων" το σπίτι του Χ. Παπουτσή

Πλήθος κόσμου βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή.

Γύρω από το σπίτι του υπουργού, Χρήστου Παπουτσή υπάρχουν μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας που δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν διαδηλωτή να πλησιάσει σε απόσταση κοντινή από το σπίτι του κ. Παπουτσή. Ωστόσο, οι διαδηλωτές βρίσκονται γύρω γύρω από το σπίτι του και διαμαρτύρονται τόσο για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης όσο και για τις εντολές που είχαν δοθεί στην αστυνομία από τον κ. Παπουτσή για τα επεισόδια που έγιναν . Οι διαδηλωτές δείχνουν αποφασισμένοι να κάτσουν στο σημείο μέχρι αργά το βράδυ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν διατεθειμμένοι να προσπαθήσουν να πλησιάσουν στο σπίτι του κ. Παπουτσή υπό το φόβο πρόκλησης επεισοδίων. Προηγήθηκε προσυγκέντρωση στην πλατεία Φανερωμένης, με πρωτοβουλία του σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου, και ακολούθησε πορεία προς το σπίτι του υπουργού, κατά την οποία ακούγονταν συνθήματα αποδοκιμασίας.

newsit.gr/

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ- Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι η υπόθεση της «Siemens» είναι ένα «πράσινο» σκάνδαλο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ.

κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ


Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι η υπόθεση της «Siemens» είναι ένα «πράσινο» σκάνδαλο.

Και όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, για να το επαναφέρει στην επικαιρότητα, την ώρα που δοκιμάζονται οι πολίτες από τα σκληρά και άδικα οικονομικά μέτρα μιας πολιτικής αδιέξοδης, που διαλύει την οικονομία και την κοινωνία.

Επαναλαμβάνουμε, για μια ακόμη φορά, τη θέση μας που είναι ξεκάθαρη: Η υπόθεση «Siemens» είναι ένα «πράσινο» σκάνδαλο, για το οποίο ζητούμε πλήρη διερεύνηση και απόδοση των ευθυνών, εκεί που πραγματικά βρίσκονται.


Συλλυπητήρια Σαμαρά για απώλεια Περρωτή και Πελεκάνου

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένας έντιμος μαχητής της Παράταξης, ο Αριστομένης Περρωτής, έφυγε από κοντά μας.
Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1961 και διετέλεσε υφυπουργός Εμπορίου στην Κυβέρνηση του Παναγιώτη Κανελλόπουλου το 1967. Επανεξελέγη βουλευτής Μεσσηνίας το 1974 με τη Νέα Δημοκρατία. Τιμούμε την πολυσήμαντη προσφορά του στην Πατρίδα και τα κοινά.Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, των βουλευτών και στελεχών του κόμματος, εκφράζω προς την οικογένειά του τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Επίσης ο κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η μεγάλη πολιτική οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας πενθεί ένα από τα καλύτερα κομματικά της στελέχη, έναν ανιδιοτελή εργάτη της Παράταξης, με σημαντική προσφορά στην κοινωνία μας: Τον αναπληρωτή Γραμματέα “πολιτών με αναπηρία”, Νίκο Πελεκάνο, ο οποίος απροσδόκητα έφυγε από κοντά μας. Η απώλειά του μας έχει συγκλονίσει όλους.
Συλλυπούμεθα την οικογένειά του και συμπαραστεκόμαστε στη μεγάλη δοκιμασία της».

ΠΡΟΣ ΔΣ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ- H «ΕΚΔΙΚΗΣΗ» ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ

ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΙΚΥΩΝΑΣ

«Ο ΕΠΙΓΕΝΗΣ»

Κλεισθένους 57  ΚΙΑΤΟ ΤΚ 20200



 τηλέφωνο : 7007000300

κινητό : 6973403010

FAX: 7007000600



7/7/2011

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σικυωνίων

Υπ’ όψιν του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σικυωνίων

κ. Τάσου Λεονάρδου

ΘΕΜΑ : H  «ΕΚΔΙΚΗΣΗ» ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ

Αγαπητοί μας Δημοτικοί Σύμβουλοι .

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5/7/11 , εγκρίνατε αρχικά την διοργάνωση της 3Ης Διεθνούς Συνάντησης Αρχαίου Δράματος στην Σικυώνα με τίτλο «ΕΚΔΙΚΗΣΗ» (24-29 Αυγούστου 2011), προϋπολογισμού 201843 ευρώ και αποφασίσατε η συμμετοχή του Δήμου να ανέλθει σε ανώτατο όριο στο  ποσό των 80.000 ευρώ.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΦΙΛΩΝ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΙΚΥΩΝΑΣ «Ο ΕΠΙΓΕΝΗΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ

ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΙΚΥΩΝΑΣ «Ο ΕΠΙΓΕΝΗΣ»

Κλεισθένους 57  ΚΙΑΤΟ ΤΚ 20200



 τηλέφωνο : 7007000300 κινητό : 6973403010

FAX: 7007000600

7/7/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν την πρώτη Γενική Συνέλευση των Ιδρυτικών μελών του Συλλόγου μας στις 27/5/2011  μετά από την έγκριση του καταστατικού μας από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κορίνθου και την ολοκλήρωση των χρονοβόρων τυπικών διαδικασιών, συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου με την ακόλουθη σύνθεση:

Ενωτικη επιστολη Τατουλη σε Περιφερειαρχες

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης έστειλε επιστολή στους υπόλοιπους περιφερειάρχες τονίζοντας για ακόμη μια φορά και σε αυτούς τον μεγάλο ρόλο της περιφέρειας και την ευθύνη που έχουν απέναντι στην χώρα αλλά και την αντίθεσή του να γίνει ο θεσμός της ένωσης περιφερειαρχών κομματική αρένα. Η τηλεόραση στη BEST αποκλειστικά σύμφωνα με πληροφορίες της σας ενημερώνει όπως θα δείτε ποιο κάτω για μερικά από τα στοιχεία της επιστολής αυτής

Ντόρα Μπακογιάννη: «Τα πράγματα στα πανεπιστήμια πρέπει να αλλάξουν»

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων. Αμέσως μετά απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

 ΝτόραΜπακογιάννη: Ξεκινάμε όλοι από μία κοινή αφετηρία. Ότι τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Και ότι πρέπει να αλλάξουν, βεβαίως, προς τη σωστή κατεύθυνση. Το νομοσχέδιο έχει πολλά θετικά σημεία. Από την κατάργηση του συγγράμματος, μέχρι πολλές από τις λεπτομέρειες, όπως για τους αιώνιους φοιτητές και άλλα.
Υπάρχουν θέματα όμως που πρέπει να ξεκαθαριστούν. Και πρέπει να ξεκαθαριστούν με ουσιαστικό διάλογο, μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και του υπουργείου και με τη συμβολή των υπολοίπων κομμάτων. Αλλά πρέπει να ξεκαθαριστούν πλήρως και ο διάλογος αυτός πρέπει να γίνει όχι ως διάλογος για το διάλογο, αλλά ως διάλογος με στόχο την επίλυση των ερωτημάτων, τα οποία θέτει η ακαδημαϊκή κοινότητα και τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν απαντηθεί.

Μόνη λύση η ανάπτυξη


ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ η ρήξη των χωρών της ευρωζώνης με τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης είναι, αναμφίβολα, σημαντικές. Οπως και το ενδεχόμενο να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους επόμενους μήνες στην έκδοση ευρωομολόγου. Ωστόσο, η ασαφής στάση των Ευρωπαίων σχετικά με τη νέα στήριξη προς τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα δημιουργεί πρόσθετες, σοβαρές ανησυχίες σχετικά με το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, καθώς και για ένα πιθανό ντόμινο, όχι μόνο στην Πορτογαλία ή την Ιρλανδία, αλλά και σε χώρες όπως η Ισπανία ή η Ιταλία. Αν και οι Ευρωπαίοι δεν συμφωνούν μεταξύ τους για τον τρόπο με τον οποίο θα εκφραστεί η νέα βοήθεια, εξακολουθούν, όμως, να επιμένουν στην πλήρη εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Πρόκειται για τη γνωστή αποτυχημένη συνταγή που ακολουθεί η κυβέρνηση Παπανδρέου – Βενιζέλου με τα μέτρα ακραίας λιτότητας, τα οποία δεν οδηγούν πουθενά, αλλά βυθίζουν την αγορά στην ύφεση και καταδικάζουν την κοινωνία στη φτώχεια.
ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ το αρνητικό κλίμα, ως μοναδική αξιόπιστη εναλλακτική λύση για την ανάκαμψη της οικονομίας και την έξοδο από την κρίση προβάλλει η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για τη λήψη μέτρων προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, της δραστικής μείωσης της φορολογίας και της προστασίας των εισοδημάτων. Ηδη, μια μεγάλη δικαίωση για τον πρόεδρο της Ν.Δ. ήλθε από τη «Wall Street Journal», η οποία του αφιέρωσε το κύριο άρθρο της με τον εύγλωττο τίτλο: «Επιτέλους μια πρόταση υπέρ της ανάπτυξης για την Αθήνα». Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα, φαίνεται πως όλοι, εκτός από τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ, ξέρουν πως ο κ. Σαμαράς έχει δίκιο. Γιατί, είναι γεγονός ότι οι προτάσεις του προέδρου της Ν.Δ. δίνουν τουλάχιστον την προοπτική στην Ελλάδα να αναπτυχθεί και πάλι.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης - Προστατεύουμε το Περιβάλλον - Διατηρούμε το Δήμο μας Καθαρό


katharismos.dimou.01
  • Mη ρίχνετε σκουπίδια, οικοδομικα υλικά, μπάζα κ.λ.π. στα δάση, στα ρέματα & στους κοινόχρηστους χώρους.
  • Κόψτε τα χόρτα, απομακρύνετε σκουπίδια, ξερά κλαδιά & άλλα έφλεκτα υλικά από τα κτήματα και τα οικόπεδά σας.
  • Μην ανάβετε φωτιά στην ύπαιθρο για οποιοδήποτε λόγο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τηλέφωνο Π.Υ. Κιάτου: 2742-023333. Τηλέφωνο Πυροσβεστικού κλιμακίου Ευρωστίνης: 2743-032399, 032199
  • Για να παραλάβει ο Δήμος χόρτα & προϊόντα κοπής και φροντίδας κήπων κ.λ.π. πρέπει να είναι σε σακούλες ή δεμένα σε δεμάτια.
  • Ο Δήμος δεν παραλαμβάνει μπάζα & υλικά κατεδαφίσεων. Οι δημότες οφείλουν με δικά τους μέσα να τα μεταφέρουν στον μπαζότοπο του Δήμου (περιοχή βιολογικού καθαρισμού Ξυλοκάστρου).
  • Τα απορρίμματα τα βάζετε σε σακούλες τις οποίες πρέπει να κλείνετε πολύ καλά και τις τοποθετείτε πάντα μέσα στους κάδους απορριμμάτων.
  • Μην πετάτε σκουπίδια στις παραλίες και στη θάλασσα.
Το πρόγραμμα του αυτοκινήτου παραλαβής ελαφρών οικιακών αντικειμένων και προϊόντων φροντίδας κήπων είναι το εξής:
Δημοτική ενότητα Ευρωστίνης
Δευτέρα & Παρασκευή
Δερβένι
Τρίτη
Λυγιά, Στόμι, Σαρανταπηχιώτικα
Τετάρτη
Ροζενά, Πεταλού, Άνω Αιγιαλός
Πέμπτη
Λυκοποριά

Δημοτική ενότητα Ξυλοκάστρου.
Δευτέρα -Παρασκευή
Ξυλόκαστρο
Τρίτη
Πιτσά, Λουτρό
Τετάρτη
Καμάρι
Πέμπτη
Συκιά, Καρυώτικα, Γεληνιάτικα
Παρασκευή
Μελίσσι
ΜΗ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΛΑΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΕΣ
Τα ογκώδη αστικά απορρίμματα παραλαμβάνονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Υπηρεσία Καθαριότητας. Τα βγάζετε αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί.
katharismos.dimou.02
  • Τηλέφωνο Δημαρχείου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης:2743-360209
  • Τηλέφωνο Δημαρχείου Ευρωστίνης: 2743-360101
  • Τηλέφωνο Αντιδημάρχου κ. Ανδρέα Καραβά: 694-2987871
  • Τηλέφωνο Αντιδημάρχου Καθαριότητας : 6973-986683
  • Τηλέφωνο Υπηρεσίας Καθαριότητας: 2743-360209
Παρακαλούμε η παραπάνω ανακοίνωση να διαβαστεί από όλα τα μέλη της οικογένειας ώστε να ενημερωθούν όλοι.
Για την υπηρεσία καθαριότητας
Ο Αντιδήμαρχος
Περικλής Μενούνος

Ανίκανοι οι Ευρωπαίοι να βρουν λύση. Φιάσκο, γκάφες και ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην πλάτη της Ελλάδας

Σοφία Βούλτεψη


Στους διεθνείς οίκους αξιολόγησης προσπαθούν να μετακυλήσουν οι Ευρωπαίοι – με την Ελλάδα να παριστάνει πάλι την… ουρά – τις εγκληματικές ευθύνες τους όσον αφορά στην απόφαση για συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στο ελληνικό χρέος, αλλά και την αδυναμία τους να συμφωνήσουν επιτέλους σε κάποιο σχετικό σχέδιο.

Κοντεύει μήνας από την 15η Ιουνίου – όταν στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα περί άλλα τύρβαζε – όταν Μέρκελ και Σαρκοζί συμφωνούσαν να θέσουν σε εφαρμογή το λεγόμενο «γαλλικό σχέδιο».

Οι συζητήσεις έχουν ήδη καταλήξει σε ένα απίστευτο φιάσκο, καθώς έχουν προσκρούσει στο τείχος το οποίο ύψωσαν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, που ξεκαθάρισαν πως θα θεωρήσουν την μετακύλιση του χρέους επιλεκτική χρεοκοπία.

Κι’ όταν είδαν και απόειδαν – ενώ ήταν γνωστό από την επομένη της 11ης Μαρτίου οπότε και ξεκίνησε η ομοβροντία των υποβαθμίσεων – όταν είδαν την Πορτογαλία να υποβαθμίζεται κατά τέσσερις μονάδες, οι Ευρωπαίοι παράτησαν χθες το γαλλικό σχέδιο και έβαλαν στο τραπέζι το λεγόμενο γερμανικό, με την ανταλλαγή ομολόγων – έως ότου το εγκαταλείψουν κι’ αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο σχέδιο έχει ήδη απορριφθεί τόσο από τους οίκους αξιολόγησης, όσο και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Έτσι, με το ένα σχέδιο μετά το άλλο να αποτυγχάνει, οι Ευρωπαίοι σκέφθηκαν πως ήταν η κατάλληλη ώρα να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς με τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης - στην πλάτη της Ελλάδας και όλων των υπερχρεωμένων χωρών.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι, στο οποίο λαμβάνουν μέρος οι ηγέτες της ΕΕ, είτε συνειδητά, είτε λόγω απόλυτης ανικανότητας.

Οι μήνες περνούν και αποδεικνύονται ανίκανοι να δώσουν οποιαδήποτε ανεκτή λύση. Προτείνουν το ένα μετά το άλλο εκ των προτέρων αποτυχημένα σχέδια.

Αρκεί να σκεφθούμε ότι χθες, ο επενδυτικός κολοσσός Γκόλντμαν Ζακς αποφάνθηκε ότι πρώτα η ΕΕ και το ΔΝΤ θα εγκρίνουν το νέο πακέτο διάσωσης και… μετά θα αναζητήσουν τρόπους να μοιραστούν τα βάρη με τον ιδιωτικό τομέα!

Και αρκεί να σκεφθούμε ότι επισήμως δήλωσαν χθες οι Ευρωπαίοι πως δεν πρόκειται να βρουν λύση πριν από το τέλος του καλοκαιριού.

Το χθεσινό άρθρο της Ούλ Στρητ Τζέρναλ αποτελεί κόλαφο για τους δανειστές μας. Όλοι, γράφει, η εφημερίδα, εκτός από τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ, ξέρουν ότι ο Σαμαράς έχει δίκιο.

Και όμως. Ενώ αποδεικνύονται εντελώς ανίκανοι να αντιμετωπίσουν την κρίση, αποφάσισαν και πάλι να ξιφουλκήσουν κατά των οίκων αξιολόγησης.

Προχθές η Μέρκελ και χθες ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Μπαρόζο, ο Επίτροπος Όλι Ρεν, ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών Σόιμπλε, επιτέθηκαν εν χορώ στους οίκους, για την υποβάθμιση της Πορτογαλίας, αλλά οι αγορές αποδείχθηκαν πολύ πιο ισχυρές από την μεγαλειότητά τους.

Για να μην μιλήσουμε για τους εγχώριους μονομάχους, τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο, που μίλησε για «ασύμμετρες απειλές» - ενώ πρόκειται για τις καταστροφικές αποφάσεις της 11ης Μαρτίου – και τον υπουργό των Εξωτερικών κ. Λαμπρινίδη, που αποκάλεσε «παράνοια» την συμπεριφορά των οίκων – ενώ δεν θεωρείται παράνοια να αποφασίζει το Eurogroup πως σε περίπτωση χρεοκοπίας πρώτοι θα πάρουν τα λεφτά τους το ΔΝΤ και η ΕΕ και τελευταίοι οι ιδιώτες, κι’ ας κρέμονται τώρα όλοι από πάνω τους!

Ως αποτέλεσμα, χθες τα spread των 10ετών πορτογαλικών ομολόγων έφθασαν σε ιστορικό υψηλό, ενώ τα ίδια έγιναν και με τα cds τόσο της Πορτογαλίας, όσο και της Ελλάδας.

Μάλιστα, ενώ στην Πορτογαλία τα cds έχουν μεν πάρει την ανηφόρα, αλλά βρίσκοτναι στις 850 μονάδες βάσης, το κόστος ασφάλισης για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έναντι αθέτησης πληρωμών (CDS), έφθασαν στις 1.975 μονάδες βάσης!

Όλα αυτά, προκάλεσαν χθες την αντίδραση της Standard & Poor's, ο επικεφαλής της οποίας, Τόρστεν Χίνριτς, ούτε λίγο ούτε πολύ αποφάνθηκε πως όσοι ασκούν κριτική, δεν ξέρουν τι τους γίνεται!

Αποκάλεσε μάλιστα «λόγια του αέρα» και εκ των πραγμάτων εσφαλμένες τις επικρίσεις, καθώς, όπως είπε, «είτε βασίζονται στην άγνοια των γεγονότων, είτε αποτελούν σχόλια με πολιτικά κίνητρα που αγνοούν τα γεγονότα».

Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Όπως φαίνεται, ούτε η Ελλάδα μπορεί να σωθεί από μόνη της, αλλά ούτε μπορεί να στηρίζεται και στους Ευρωπαίους που πάνε από γκάφα σε γκάφα και από φιάσκο σε φιάσκο.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Eπιτροπή… σαβουάρ βιβρ, κι' ας ακρωτηριάζεται η πατρίδα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Πόσες Επιτροπές μπορούμε να αντέξουμε ακόμη; Προφανώς καμία – αν και χθες, στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την δημιουργία άλλης μιας, που φιλοδοξεί να είναι διακομματική και που θα ασχοληθεί με την λειτουργία των θεσμών, την… οργάνωση των συναθροίσεων και γενικά θα σκεφθεί τρόπους για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα της βίας και των προπηλακισμών κατά πολιτικών.

Κατ’ αρχήν, ας μην ανησυχούν όσοι σκοπεύουν να συνεχίσουν τα γιουχαρίσματα. Δεν πρόκειται να συμβεί τίποτε. Ως γνωστόν η καμήλα είναι άλογο που προέκυψε από συνεδρίαση Επιτροπής.


Ξύλο με συγκρατούμενους του ο Αχιλλέας Μπέος μέσα στις φυλακές Ναυπλίου

- Χρειάστηκε η παρέμβαση των φρουρών για να επανέλθει η τάξη στις φυλακές
- Διαψεύδει κατηγορηματικά ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Ναυπλίου
- "Ευγενέστατος και δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία με άτομα που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα"
- Διαβάστε το απολογητικό υπόμνημα του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου

Αρνείται τα πάντα ο Μπέος - Δείτε το απολογητικό του υπόμνημα

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Εξέδρα, ο Αχιλλέας Μπέος ενεπλάκη μαζί με άλλους συγκρατούμενους του σε σοβαρά καβγά εντός των φυλακών.

Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και άλλοι κρατούμενοι πιάστηκαν στα χέρια μέχρι να επέμβουν οι φρουροί και να επανέλθει η τάξη στις φυλακές.

Πάντως ο Νίκος Κωστόπουλος, πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών του Ναυπλίου με δηλώσεις του στο sportfm.gr, διέψευσε κατηγορηματικά το συμβάν.

"Αυτά είναι αποκυήματα της φαντασίας, αισχρά ψεύδη και δημιουργούν πρόβλημα στην υπηρεσία. Προσβάλλουν, τόσο εμάς, όσο και τον κ. Μπέο! Πήρε μεγάλη δημοσιότητα το θέμα. Ο κ. Μπέος βρίσκεται στην πτέρυγα υποδίκων, σύμφωνα με το διαχωρισμό κρατουμένων. Είναι ευγενέστατος και δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία με άτομα που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα. Θέλω να ξεκαθαρίσω, όμως, για να μην παρεξηγηθώ ότι δεν τον ήξερα πριν."

newsit.gr

Ποντιακά, Βλάχικα, Αρβανίτικα είναι ξένες γλώσσες!


Έχετε Ποντιακή, Βλάχικη ή Αρβανίτικη καταγωγή; Τιμή σας και καμάρι σας (βέβαια) αλλά πρέπει να γνωρίζεται ότι η γλώσσα των προγόνων σας είναι ... ξένη! Κάτι σαν τα αγγλικά, τα γαλλικά και τα τουρκικά

Για να μην προτρέξετε και μιλήσετε για συνωμοσία, για ξένα κέντρα που απεργάζονται σχέδια ενάντια στον ελληνισμό και την Ελλάδα και πριν πιστέψετε ότι ο παραπάνω ισχυρισμός είναι των Τούρκων που θέλουν τους Πόντιους δικούς του, των Αλβανών που θέλουν δικούς τους του Αρβανίτες και των Σκοπιανών που θέλουν δικούς τους τους Βλάχους διαβάστε στο onalert ποιος λέει ότι τα ποντιακά, τα βλάχικα και τ' αρβανίτικα είναι ξένες γλώσσες!
του Θεόφιλου Κωτσίδη


Πριν από ένα μήνα περίπου στην ιστοσελίδα της «Ανοιχτής Διακυβέρνησης» http://opengov.gr την οποία χειρίζεται το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού και συγκεκριμένα στην υπηρεσία της ιστοσελίδας όπου αναρτώνται οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για την πλήρωση καίριων θέσεων ευθύνης στον κυβερνητικό και στον κρατικό μηχανισμό (Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς Υπουργείων, Διοικήσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων, επιστημονικό προσωπικό κ.α.) και συγκεκριμένα στην Φόρμα Υποβολής υπήρχε η κατηγορία «ΓΛΩΣΣΕΣ», όπου ο ενδιαφερόμενος – υποψήφιος όφειλε να επιλέξει για τη «ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ», τη «ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ» και για άλλες «ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ» που ομιλεί και χειρίζεται. Η επιλογή σε κάθε μία από αυτές τις υποκατηγορίες επρέπε να γίνει από μία λίστα που διατίθεται από τον διαδικτυακό τόπο.

Στη λίστα των γλωσσών από τις οποίες πρέπει να επιλέξει ο ενδιαφερόμενος – υποψήφιος συμπεριλαμβάνονται δεκάδες γλώσσες από ολόκληρη την υφήλιο με πρώτη τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Μέχρι εδώ όλα καλά!

Ωστόσο σοβαρότατα ερωτηματικά προκάλεσε μεταξύ άλλων η καταγραφή στην κατηγορία των ξένων γλωσσών και των εξής επιλογών: «ΠΟΝΤΙΑΚΑ, ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ, ΒΛΑΧΙΚΑ»!



Το θέμα ανέδειξε ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γρηγόρης Αποστολάκος με ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, τον τέως πλέον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση και τον τέως πλέον υπουργό Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη τους οποίους μεταξύ άλλων ρωτούσε αν «Γνωρίζουν και εγκρίνουν τις επιλογές των ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ, ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΩΝ και ΒΛΑΧΙΚΩΝ γλωσσικών ιδιωμάτων στην καταγραφή τους στην κατηγορία των ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ του διαδικτυακού τόπου http://opengov.gr «Ανοικτή Διακυβέρνηση»;

• Με ποια λογική και αιτιολογία συμπεριλήφθηκαν τα ΠΟΝΤΙΑΚΑ, ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ και ΒΛΑΧΙΚΑ ως επιλογές για ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ και ιδίως ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ;
• Ειδικότερα για τα ΠΟΝΤΙΑΚΑ με ποια αιτιολογία θεωρούνται διαφορετική ή ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ως προς τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ;
• Αναγνωρίζονται ως ξένες γλώσσες τα ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ και ΒΛΑΧΙΚΑ από την Ελληνική πολιτεία;
• Αναγνωρίζονται ως μειονότητες Πόντιοι, Αρβανίτες και Βλάχοι στην Ελλάδα που ομιλούν την αντίστοιχη ξένη προς την Ελληνική γλώσσα;
Μπορούν να διασφαλίσουν ότι τα παραπάνω δεν θα χρησιμοποιηθούν ως επιχειρήματα για την υποστήριξη της θέσης περί ύπαρξης εθνοτικών ή εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα;»

Την απάντηση ανέλαβε να δώσει τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011 στο Ελληνικό κοινοβούλιο ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ν. Ρόβλιας.

Ο κ. Ρόβλιας για όσους εύκολα ξεχνούν ήταν ο πρώτος υπουργός στον οποίο ζητήθηκε η παραίτηση το Δεκέμβριο του 2009 (2 μήνες μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009) όταν σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρεται το γραφείο του να μεσολαβούσε ώστε να προβληθούν αιτήματα – ρουσφέτια για μεταθέσεις και μετατάξεις αστυνομικών και στρατιωτικών.

Ο κ. Ρόβλιας βέβαια επανήλθε στην κυβέρνηση!!!

Στη σύντομη τοποθέτηση-απάντηση προς την επερώτηση που κατατέθηκε λίγες μέρες αργότερα από 15 πλέον βουλευτές της Ν.Δ. ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης με ύφος ειρωνικό και αλαζονικό ισχυρίστηκε ότι η επερώτηση πιθανόν να έγινε, παρόλη τη διόρθωση από μεριάς της κυβέρνησης, για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους καθώς και άκουσον άκουσον για το παραπάνω θέμα με τις γλώσσες στο site του πρωθυπουργού χρησιμοποιήθηκε ο κατάλογος γλωσσών και διαλέκτων που υπάρχει στην ελεύθερη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια WikiPedia!!!!!!!!!!!

Δείτε εδώ την απάντηση





Ακόμα και σήμερα κ. Ρόβλια και λοιποί, αν δείτε τη σελίδα της WikiPedia όσον αφορά την Ποντιακή Διάλεκτο για το τι είναι και τι χαρακτηριστικά έχει (δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες για το κατά πόσο όλα όσα αναγράφονται στη σελίδα αυτή είναι σωστά για την Ποντιακή Διάλεκτο) θα δείτε ότι η Ποντιακή Διάλεκτος, ακόμα και για όσους δεν ξέρουν, είναι μία ΕΛΛΗΝΙΚΗ Διάλεκτος!

Δανειζόμενοι την Ποντιακή παροιμία "Που κι νουνίζ' όντας κάθεται, θαμάεται όντες σκούται" πολύ φοβόμαστε με όλα αυτά που κάνετε και γίνονται καθημερινά γύρω μας το "σκούται" θα είναι πολύ δύσκολο για ορισμένους!

epontos.blogspot.com/2011/07/blog-post_7245.html

Τραγωδία με 5χρονο στη Λυγιά Δερβενίου - Κυμα τον "πέταξε" πανω σε πέτρα και πνίγηκε

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, χθες στις 18.00, από τη θαλάσσια περιοχή της Λυγιάς Κορινθίας, 5χρονος. Ένα κύμα "πέταξε" τον μικρό , την ώρα που κολυμπούσε πάνω σε πέτρα με αποτέλεσμα να κτυπύσει χάνοντας τις αισθήσεις του. Όπως αναφέρει το γραφείο τύπου του Υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων, ο μικρός διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρίου για νεκροψία – νεκροτομία. Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Αιγίου.

 

Ο Β.Μπαλάφας στην εκπομπή "Η Πελοπόννησος Σήμερα" του Σ. Μασούρη

 Στην εκπομπή "Η Πελοπόννησος Σήμερα" του Σ. Μασούρη, στο TV Super, φιλοξενήθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου 2011, ο Β.Μπαλάφας, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Κορινθίας, σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στην πολιτική επικαιρότητα. Κεντρικό θέμα αποτέλεσαν οι επικοινωνιακοί και μόνο χειρισμοί της Κυβέρνησης και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με άκρως επιθετικές δηλώσεις που έγιναν, την ώρα που αποκαλύπτεται συνεχώς η κρυφή ατζέντα της επικαιροποίησης του Μνημονίου.  
Μαζί στο σχολιασμό της επικαιρότητας ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας "Ενημέρωση Πελοποννήσου", κ. Π. Δάκογλου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 







1. Αποσπάσματα από άρθρο του κ. Γ. Ραυτόπουλου στο "ΠΑΡΟΝ" της Κυριακής 3/7/11 :
"Η εθνική κυριαρχία έχει εκχωρηθεί στους διεθνείς τοκογλύφους με ευθύνη εκείνων που είναι δεσμευμένοι από το Σύνταγμα και τον θεσμικό τους ρόλο να την υπερασπίζονται. Η χώρα είναι παραδομένη στο έλεος των αδίστακτων δανειστών της."
"Υπουργοί μαριονέτες που συναγωνίζονται μεταξύ τους σε επίδειξη αντικοινωνικής υστερίας και μεταξύ αυτών κάποιοι, ελάχιστοι, πρώην αριστεροί που μόλις και τολμούν να ψελλίσουν μερικές λέξεις, έτσι για να σώσουν τα προσχήματα."
"Σε αυτόν τον ολοκληρωτικό και ανήθικο πόλεμο σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, κομμουνιστές, ανένταχτοι αριστεροί, δημοκρατικοί πολίτες είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε με πόλεμο. Αυτή η κυβέρνηση, η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών και η πλέον επικίνδυνη, πρέπει να φύγει."
Ο κ. Ραυτόπουλος είναι συμπατριώτης μας, γεννηθείς στη Βελλίνα Κορίνθίας, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, πρώην Ευρωβουλευτής, έχει διατελέσει Πρόεδρος της ΓΣΕΕ για 7 χρόνια και υπήρξε μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ από το 1977 έως το 2004.

2. Αποσπάσματα από άρθρο του κ. Ν. Κοτζιά στην "Ελευθεροτυπία" της Κυριακής 3/7/2011 :
" Η κυβέρνηση κατήργησε τη συλλογική λειτουργία της Βουλής."
" Τα μεγάλα ζητήματα τα διαχειρίζονται ως προσωπικά τους φέουδα οι εκάστοτε υπουργοί, όπως τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και των μνημονίων."
"Προκειμένου η κυβέρνηση να επιβάλει μια άδικη πολιτική που οδηγεί στην ύφεση, προσπαθεί να εκβιάσει τη συνείδηση του κόσμου, αρχίζοντας από τους ίδιους τους βουλευτές της και βομβαρδίζοντας καθημερινά τους απλούς ανθρώπους με φόβο."
"Όλο και περισσότερο, έχει εγκαταστήσει την προπαγάνδα της στον αποκλειστικό χώρο του ψέματος, της φημολογίας, του εκφοβισμού και του εκβιασμού."
Ο κ. Κοτζιάς είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, έχει διατελέσει σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου και προέδρου του ΔΣ του ΙΣΤΑΜΕ «Ανδρέας Παπανδρέου».
3. Ρεπορτάζ των ιστοσελίδων Diogenis-press και Moriasnews.GR περί "αντεπιθέσεων" από κύκλους των νομαρχιακών του ΠΑΣΟΚ.
4. Δηλώσεις των κυρίων Παπουτσή, Μπεγλίτη, Αθανασιάδη, Καρχιμάκη περί των περιστατικών "βίας" εναντίον βουλευτών και τακτικής απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Βασίλειος Μπαλάφας
Πτυχιούχος Τηλεπληροφορικής & Διοίκησης – ΤΕΙ Ηπείρου
MSc in Data Communications – U of Kingston/Τμήμα Αυτοματισμού ΤΕΙ Πειραιά
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας
http://vbalafas.blogspot.com/2011/07/572011.html

Εργασιακή εφεδρεία, η δική μας πρόταση

Image


ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ.
κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ


Η ανάγκη για τη μείωση των δαπανών του δημοσίου τομέα δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί
με την αιφνίδια απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, που από τη μια στιγμή στην άλλη
κινδυνεύουν να βρεθούν στην ανεργία και στην έσχατη απόγνωση.

Η μέριμνα για τους ανθρώπους αυτούς αποτελεί υποχρέωση μιας δημοκρατικής
πολιτείας.

Μπαίνοντας σε εργασιακή εφεδρεία οι εργαζόμενοι που θα κριθούν υπεράριθμοι ή οι
υπηρεσίες τους θα κλείσουν, θα προκαλέσουν σημαντική μείωση των δαπανών του
Δημοσίου, διότι: