Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Έκλεισε Κοντρέρας ο Ολυμπιακός – Έρχεται την Τετάρτη στην Αθήνα


Το σίριαλ της μεταγραφής του Πάμπλο Κοντρέρας στον Ολυμπιακό είχε αίσιο τέλος καθώς οι “ερυθρόλευκοι” συμφώνησαν με τόσο με την Κόλο Κόλο όσο και με τον Χιλιανό στόπερ που αναμένεται την Τετάρτη στην Αθήνα για να υπογράψει διετές συμβόλαιο.
Μπορεί να πέρασε από χίλια κύματα αλλά τελικά η μεταγραφή του Κοντρέρας στον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε. Οι Πειραιώτες θα καταβάλουν 200.000 ευρώ στην Κόλο Κόλο, ενώ ο 34χρονος κεντρικός αμυντικός θα υπογράψει διετές συμβόλαιο με απολαβές 600.000 ευρώ τον χρόνο.

Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ αναμένεται την Τετάρτη στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Ομαδική Έκθεση εικαστικών στο ΔερΒένι - «ΜΕΛΑΝΘΙΟΣ» Πολιτιστικός Εικαστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος

ektheseis.zografikis
16-18 Αυγούστου
«ΜΕΛΑΝΘΙΟΣ» Πολιτιστικός Εικαστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος με έδρα το Κιάτο.
Ομαδική Έκθεση εικαστικών με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, ψηφιδωτό, ντεκουπάζ & κόσμημα.
Ωράριο Λειτουργίας: 12:00-21:00

Πότε παραιτείται η Μέρκελ;

Οι αριθμοί έχουν τον δικό τους κώδικα επικοινωνίας με την… πραγματική ζωή. Είναι εκεί, υπάρχουν για να τους διαβάσουμε, και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι θέλουν να μας πουν. Να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα.
Επομένως, ακόμη και με τα τόσο πρακτικά μαθηματικά, δύσκολα μπορείς να εντοπίσεις την αντικειμενική αλήθεια. Ειδικά όταν πρόκειται για τη χώρα η οποία έχει εξελιχθεί στην ηγέτιδα δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης. Την ατμομηχανή της Ευρώπης, όπως έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε τη γερμανική οικονομία.
Τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για το δεύτερο τρίμηνο του 2012, επιβεβαιώνουν ότι η γερμανική οικονομία είναι η μόνη που δεν έχει περιπέσει σε συνθήκες ύφεσης. Αυτή βέβαια είναι η μια ανάγνωση των αριθμών. Η μια, η μισή αλήθεια.
Η άλλη μισή εστιάζει στο γεγονός ότι η γερμανική οικονομία έχει ανοίξει ρότα για την ύφεση, από την οποία πολύ δύσκολα θα γλιτώσει ως το τέλος του 2012, ή έστω στις αρχές του 2013. Ο ρυθμός ανάπτυξης έχει υποχωρήσει στο 0,3%, από 0,5% που ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2012, και η κρίση της ευρωζώνης… χαϊδεύει πλέον το Βερολίνο.
Αν μάλιστα δεν ήταν οι παραδοσιακά ισχυρές γερμανικές εξαγωγές σε χώρες εκτός ευρωζώνης και Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Άνγκελα Μέρκελ θα είχε ήδη κληθεί από τη Μπούντεσταγκ να υποβάλλει την παραίτησή της.
Βυθισμένη στην αυτοκαταστροφική και μονοδιάστατα εμμονική στρατηγική της λιτότητας και των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, η Γερμανία μοιάζει να παρακολουθεί αβοήθητη το αναπόφευκτο που έρχεται: Η κρίση θα τη συμπαρασύρει, έστω και λιγότερο από κάθε άλλη χώρα της ευρωζώνης, και μάλιστα στην πιο κρίσιμη για τη Μέρκελ πολιτική συγκυρία, μερικούς μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές του φθινοπώρου του 2013.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία θα βρεθεί πολύ σύντομα μπροστά σε μια επιλογή, η απόφαση για την οποία δεν θα μπορεί να καθυστερήσει άλλο. Είτε θα χαλαρώσει τον… ζυγό που έχει επιβάλλει στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης. Είτε θα πρέπει να επιστρέψει στο λατρεμένο της μάρκο.

Του ίδιου αρθρογράφου / statesmen.gr

Imagine… την επόμενη Ελλάδα

Η έμπνευση των Βρετανών να μπολιάσουν την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου με την εικόνα του Τζον Λένον, και τους ομιλούντες στίχους των τραγουδιών του, αποτελεί το συναισθηματικό ερέθισμα για να φανταστούμε και εμείς μια άλλη, διαφορετική Ελλάδα.
Imagine λοιπόν, τη μέρα που θα σταματήσουμε να βλέπουμε τον δημόσιο βίο να ταλαιπωρείται από ανακύκλωση μετριοτήτων με γνωριμίες.
Τη μέρα που οι πολιτικοί θα αποφασίσουν να έχουν δίπλα τους συνεργάτες ικανότερους από τους ίδιους, αντί για αυλές από κόλακες και άεργους.
Τη μέρα που ο πολιτικός λόγος θα σταματήσει να είναι στρογγυλός, άχρωμος και συνηθισμένος, ως η λαχανιασμένη ηχώ ξεπερασμένων ιδεών και συμπεριφορών. Θα αποκτήσει γωνίες, θα παράγει ιδέες και θα εμπνέει.
Τη μέρα που τα social media και η γιγάντωση της διάχυσης της παρεμβατικότητάς τους, θα μας επιτρέψουν να παραμερίσουμε μια για πάντα τους συστημικούς «συντονιστές» της πραγματικότητας. Τους διαστρεβλωτές της αλήθειας.
Τη μέρα που οι γενιές μας θα πάρουν τη ρεβάνς από τη Γενιά του Πολυτεχνείου. Τη μοιραία γενιά των Ελλήνων. Τη γενιά που προκάλεσε την κρίση.
Imagine… μια Ελλάδα γεμάτη εξαιρέσεις, που θα έχουν αγκιστρωθεί στο εθνικό dna, ως ο κανόνας της εθνικής καθημερινότητας.
Imagine… την επόμενη Ελλάδα. Περήφανη και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Και ας κάνουμε ό, τι μπορούμε, για να ζήσουμε αυτό το όνειρο.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Γ. Λάτσιος: Διακοπές με τα παιδιά του στο Ξυλόκαστρο! Φωτογραφίες

Ήρθε η στιγμή που τα τρία παιδιά της Ελένης Μενεγάκη θα κάνουν διακοπές με το μπαμπά τους!

Ο Άγγελος, η Λάουρα και η Βαλέρια πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών τους στην Άνδρο με την μαμά Ελένη Μενεγάκη. Ωστόσο, πριν από λίγες μέρες η μαμά τους επέστρεψε μαζί τους στην Αθήνα, για να φύγουν στη συνέχεια μαζί με τον μπαμπά τους Γιάννη Λάτσιο για το Ξυλόκαστρο.

Η Ελένη είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα ρομαντικό ταξίδι με τον αγαπημένο της στη Σκιάθο όσο τα παιδιά της είναι ασφαλή με τον μπαμπά τους.

Ο διευθυντής προγράμματος του ΑΝΤ1 περνάει πολλές από τις διακοπές του με τα παιδιά στο εξοχικό τους στο Ξυλόκαστρο. Φυσικά, από τις αγαπημένες τους ασχολίες είναι τα μπάνια στη θάλασσα. Εκεί, είχαν περάσει και πέρυσι μέρος των πασχαλινών τους διακοπών! όπου τα παιδιά ταξίδεψαν μαζί με τον μπαμπά τους μέχρι το Δερβένι  ενώ είχαν την ευκαιρία να περάσουν πολλές ώρες στις παραλίες κοντά στο Ξυλόκαστρο. Ο κος Λάτσιος φρόντισε να ανεβάσει στο twitter του πολλές φωτογραφίες από τις πασχαλινές διακοπές δείχνοντας στους “φίλους” του τα υπέροχα τοπία που έβλεπε εκείνος και τα παιδιά

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους, ο Γιάνης Λάτσιος δεν σταμάτησε να χρησιμοποιεί το αγαπημένο του instagram και να μας παρουσιάζει τις όμορφες παραλίες και τα καταγάλανα νερά της περιοχής...

Δες φωτογραφίες στο TLIFE

Στον πλανήτη των αθώων περιστερών


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Κάτι που πέρασε σχεδόν απαρατήρητο αυτές τις μέρες είναι ότι το γερμανικό Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της κ. Μέρκελ γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μην εγκρίνει τη Σύμβαση του ΟΗΕ κατά της διαφθοράς στο Δημόσιο.

Είχε προηγηθεί επιστολή τριάντα διευθυντικών στελεχών της γερμανικής βιομηχανίας προς τον Φόλκερ Κάουντερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, με την οποία τον προέτρεπαν να θέσει σε εφαρμογή τη Σύμβαση, την οποία ήδη έχουν υπογράψει 160 χώρες.

Η Γερμανία έχει υπογράψει εδώ και εννέα χρόνια την Σύμβαση, αλλά αρνείται να την θέσει σε εφαρμογή, καθώς αυτή επιβάλλει στα συμβαλλόμενα έθνη να αυξήσουν τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων κατά την προεκλογική εκστρατεία και να εξασφαλίζουν ότι οι δημόσιοι λειτουργοί θα υπακούουν σε κώδικες χρηστής αγωγής, ιδίως σε ό,τι αφορά στα δημόσια οικονομικά.

Δεκαπενταύγουστος στο Δερβένι - ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ - Λιτανεία στο Δερβένι απόψε

Εν τη Γεννήσει, την παρθενία εφύλαξας,
εν τη Κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε.
Μετέστης προς την ζωήν, Μήτηρ υπάρχουσα της ζωής,
και ταις πρεσβείες ταις σαις λυτρουμένη,
εκ θανάτου τας ψυχάς ημών.
Η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης. Με κατάνυξη , σύνεση και αγάπη εορτάζουμε και φέτος τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τη γιορτή της Παναγίας, της Μητέρας όλων μας. Την Κοίμηση της Θεοτόκου ή το «ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ»
Η προετοιμασία των πιστών αρχίζει από την 1η Αυγούστου με τη νηστεία που διαρκεί έως τον Δεκαπενταύγουστο, αποτελώντας για τους Ορθόδοξους χριστιανούς το «Πάσχα του καλοκαιριού».

Στις 15 Αυγούστου χιλιάδες πιστών με την ψυχή γεμάτη ελπίδα και κατάνυξη, προστρέχουν στα αμέτρητα προσκυνήματα, όπου λιτανεύονται οι θαυματουργές εικόνες της Παναγίας για να μαρτυρήσουν τη πίστη τους στο πρόσωπό της.
Η Παναγία, το ιερότερο από τα πρόσωπα της Ορθοδοξίας, δοξάζεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Δεκάδες οι εκκλησίες και τα μοναστήρια της Παναγίας που τιμούν τη μνήμη της και τα οποία αυτές τις μέρες έχουν την τιμητική τους. Η λατρεία που έχουν οι πιστοί στη «μητέρα» του Θεού και των ανθρώπων αποδεικνύεται από τα πολλά ονόματα: Μεγαλόχαρη, Εκατονταπυλιανή, Φανερωμένη, Κοσμοσωτήρα, Χοζοβιώτισσα, Εικοσιφοίνισσα, Βρεφοκρατούσα, Ελεούσα, Θαλασσινή, Γιάτρισσα, Μυρτιδιώτισσα και πολλά ακόμη.
Και μπορεί το επίκεντρο των εκδηλώσεων να είναι η Παναγία της Τήνου και τη Παναγία Σουμελά, όμως, σε κάθε γωνιά της χώρας υπάρχει και μια ξεχωριστή Παναγιά.


Στην περιοχή μας πολλές εκκλησίες είναι αφιερωμένες στη Μνήμη Της όπως η Παναγία στο Ορεινό Χελυδόρι , η Παναγία στο Άνω Πιτσά , η Παναγία η Κορφιώτισσα στο Καμάρι, το μοναστήρι της Παναγίας των βράχων στο Φενεό , η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Δερβένι όπου απόψε παραμονή θα γίνει λιτανεία της Εικόνας Της και άλλες πολλές –πολλές ανοίγουν αυτές τις μέρες τις πύλες τους να δεχτούν τους χιλιάδες προσκυνητές που θα έρθουν να τιμήσουν τη Μνήμη Της….
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ

ΜΕΙΩΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ


Στην κορύφωσή της, αλλά εμφανώς μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, βρίσκεται η τελευταία μαζική έξοδος εκδρομέων του φετινού καλοκαιριού. Σύμφωνα με τη διεύθυνση τροχαίας Αττικής η κίνηση στις εθνικές...
οδούς Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας, είναι μειωμένη κατά 48% και 50% αντίστοιχα σε σχέση με πέρυσι.

Παρόλα αυτά, όπως κάθε χρόνο, από τις 16.00 σήμερα
Τρίτη και μέχρι αύριο στις 23.00 το βράδυ απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Στις θαλάσσιες μεταφορές το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε η πληρότητα στα δρομολόγια των πλοίων άγγιξε το 100%. Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 20 δρομολόγια από τον Πειραιά, 11 από τη Ραφήνα και 4 από το Λαύριο. Ως τώρα από την 1η Αυγούστου έχουν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά 363.794 επιβάτες. Σημειώνεται ότι όλο τον Αύγουστο του 2011 είχαν μετακινηθεί συνολικά από το λιμάνι του Πειραιά 928.948 επιβάτες.

Δεκαπενταύγουστος και πολιτικοί αρχηγοί

Παραμονή Δεκαπενταύγουστου και η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, ετοιμάζεται να γιορτάσει μια από τις μεγαλύτερες γιορτές τη Χριστιανοσύνης.
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας επέλεξε να εκκλησιαστεί φέτος τον Δεκαπενταύγουστο στην Άρτα και πιο συγκεκριμένα στο Θεοτοκιό, όπου και η ομώνυμη εκκλησία της Μεγαλόχαρης.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μεσσηνία, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος χθες συναντήθηκε με παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ εγκαινίασε δύο εκθέσεις στο κάστρο της Πύρλου και στην οικία του Ολυμπιονίκη Τσικλητήρα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στη Σκόπελο με τη σύζυγό του, ενώ στα Τρίκαλα πραγματοποιεί οικογενειακές διακοπές ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης σε χωριό του Ρεθύμνου με τη γυναίκα του και τα παιδιά τους.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα της συζύγου του, την Ικαρία.

Ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, θα γιορτάσει τον Δεκαπενταύγουστο στην Πάτρα, ενώ η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα παραμένει στην Αθήνα.

Στις μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου στη χώρα, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο υπουργός Εργασίας και οι υφυπουργοί Παιδείας.
Ειδικότερα, στην Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου θα παραστεί ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ι. Βρούτσης, στην Τήνο ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου και στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, ο έτερος υφυπουργός Παιδείας Ι. Ιωαννίδης.
 
e-typos.com

Εξέπνευσε 60χρονος εγκαυματίας από την Αρκαδία

Εξέπνευσε τα ξημερώματα στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου νοσηλευόταν, ο 60χρονος που είχε τραυματιστεί την περασμένη Τρίτη το απόγευμα κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας.
Ο 60χρονος είχε εγκαύματα σε ποσοστό 60% του σώματός του και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 5.00 το απόγευμα στο Ανεμοδούρι Μεγαλόπολης.

Σεισμική δραστηριότητα στο Αίγιο


Μικρή σεισμική δραστηριότητα αυτές τις ημέρες στο Αίγιο
14-08-2012, 07:00, 2.7 R, 3 χλμ Ανατολικά του Αιγίου
13-08-2012, 09:08, 2.8 R, 9 χλμ Βορειοδυτικά του Αιγίου
12-08-2012, 23:22, 3.2 R, 1 χλμ Βορειοδυτικά του Αιγίου
12-08-2012, 20:26, 3.3 R, 2 χλμ Βορειοδυτικά του Αιγίου
12-08-2012, 04:30, 2.7 R, 4 χλμ Βορειοδυτικά του Αιγίου
 
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ για το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ Κιάτου και Ξυλοκάστρου

Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ με σχετική ανακοίνωση, εκφράζει τη λύπη του για τις ενέργειες που δρομολογούνται για το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ Κιάτου και Ξυλοκάστρου, κατανοεί την ανάγκη μείωσης των λειτουργικών δαπανών του κράτους και την περιστολή των δημοσίων δαπανών και προτείνει να διατηρηθεί τμήμα των Δ.Ο.Υ Κιάτου και Ξυλοκάστρου και να μειωθεί στο ελάχιστο η ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας πολιτών και επιχειρηματιών στην εφορία.

Όργιο φημών για επικείμενη σύλληψη πολιτικού προσώπου,πρώην υπουργού

Όργιο φημών σαρώνει τις τελευταίες ώρες τα δημοσιογραφικά γραφεία και κάνει λόγο για ενδεχόμενη σύλληψη πολιτικού προσωπου που έχει διατελέσει υπουργός σε πολύ σημαντικό υπουργείο.

Η φημολογία δεν επιβεβαιώνεται από επίσημες πηγές και έχει πάρει διαστάσεις μάλλον από το γεγονός ότι το επίμαχο πρόσωπο δεν έχει απαντήσει σ΄ όποιον κι αν επιχείρησε να επικοινωνήσει μαζί του για να διαπιστώσει την βασιμότητα της φημολογίας που ώρα με την ώρα εντείνεται.

Επειδή όμως αυτά έχουν ξανακουστεί ας "κρατάμε μικρό καλάθι".
onalert.gr

Χτύπησαν άγρια ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου στην Κόρινθο ,για να τον ληστέψουν

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία στην Κόρινθο, για τον εντοπισμό και την σύλληψη δύο αγνώστων, οι οποίοι αργά χθες το απόγευμα, μπήκαν και λήστεψαν ενεχυροδανειστήριο, που στεγάζεται στον πρώτο όροφο κτιρίου σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους στο κέντρο της Κορίνθου.

Οι δύο άγνωστοι φορώντας κουκούλες, χτύπησαν με αγριότητα τον ιδιοκτήτη του ενεχυροδανειστηρίου τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι, αλλά και σε διάφορα σημεία του σώματός του, πήραν ότι βρήκαν κι εξαφανίστηκαν.

Ο τραυματίας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Έκτακτη εισφορά σε όσους πήραν μεγάλο εφάπαξ!

Το μέτρο, αν ισχύσει, θα έχει αναδρομική ισχύ και αφορά σε συνταξιούχους των περισσότερων Ταμείων.

Η έκτακτη εισφορά θα είναι από 1% ως 2% της σύνταξης και το ποσό θα αφαιρείται κάθε μήνα. Είναι ένα μέτρο που εξετάζεται στο πλαίσιο του νέου πακέτου και αφορά σε συνταξιούχους που ήδη έχουν λάβει εφάπαξ, σημαντικά υψηλότερο από τις εισφορές που είχαν καταβάλλει.

Δεν έχει διευκρινιστεί ποιους συνταξιούχους αφορά, αν θα συμπεριληφθούν στο μέτρο άτομα που βγήκαν σε σύνταξη το 2009, το 2008 ή νωρίτερα.

Ωστόσο η έκτακτη εισφορά θα μπει σε συνταξιούχους όλων των ταμείων που είναι στο κόκκινο και που έχουν χορηγήσει εφάπαξ ως και 83% υψηλότερο σε σχέση με τις εισφορές που είχε πληρώσει ο ασφαλισμένος.

Μεταξύ των ταμείων αυτών, σύμφωνα με το "Έθνος" είναι αυτά των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των κληρικών, των εργοληπτών δημοσίων έργων,των δημοτικών υπαλλήλων, των δημοσιογράφων, των δικηγόρων Αθηνών, των υπαλλήλων του ΙΚΑ των αστυνομικών κ.α.

Πρόωρες συντάξεις τέλος! - Σαρωτικές αλλαγές από το 2013

- Κανείς δεν θα παίρνει σύνταξη πριν τα 65
- Πολλά περισσότερα χρόνια για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα το 2013 και το 2014
- Στο στόχαστρο του υπουργείου εργαζόμενοι σε βαρέα-ανθυγιεινά, γυναίκες σε ΙΚΑ,ΔΕΚΟ,τράπεζες

Η αιμορραγία των ταμείων συνεχίζεται. Η μειώσεις μισθών ενέτειναν το πρόβλημα και αντί άλλης λύσης για να αποφευχθεί το άμεσο κραχ προτείνεται η αύξηση των ορίων ηλικίας για όσους ακόμη έχουν δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν πριν συμπληρώσουν το 65ο έτος ηλικίας

Οι πρόωρες συντάξεις αποτελούν αγκάθι για το υπουργείο και έτσι προβλέπονται δραματικές αλλαγές στα όρια ηλικίας.

Με την αύξηση των απαιτούμενων ετών από τα 15 στα 20 έτη ασφάλισης η έξοδος σε σύνταξη θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη υπόθεση, αλλά αυτό δεν αρκεί. Στόχος είναι όλοι ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες που σήμερα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν πολύ νωρίτερα από το 65ο έτος.

Εναλλακτικά θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στα 60 όσοι συμπληρώσουν 40 έτη ασφάλισης, ωστόσο έτσι μπαίνουν στο στόχαστρο όσοι θέλουν να συνταξιοδοτηθούν στην 35ετία, αλλά και όσοι εργάζονται σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα όπως και γυναίκες ασφαλισμένες του ΙΚΑ και τα Ταμεία του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Το Έθνος", ουσιαστικά πλήττονται όσοι άρχισαν να δουλεύουν από το 83 μέχρι το 92 και δεν προλάβουν να θεμελιώσουν δικαίωμα.
Όσοι συμπληρώνουν 15ετία και θέλουν να βγουν σε σύνταξη στα 65 θα αναγκαστούν να δουλέψουν τουλάχιστον 5 επιπλέον έτη.

Όσοι θεμελιώσουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου του 2013 θα είναι οι πλέον άτυχοι καθώς θα είναι αυτοί που θα ... πέσουν πάνω στα νέα μέτρα.

Δεν αναμένεται να πληγούν όσοι θεμελίωσαν δικαίωμα ως το 2010, ενώ εκείνοι που θεμελίωσαν δικαίωμα το 2011 ή εκείνοι που θεμελιώνουν δικαίωμα ως 31 Δεκεμβρίου του 2012 φαίνεται να αποφεύγουν τα χειρότερα, αν και ίσως έχουν κάποια αύξηση ορίου ηλικίας.

newsit.gr