Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Τον πέρασαν για "Ολυμπιακό" και τον μαχαίρωσαν

Οι επιθέσεις σε συνδέσμους οργανωμένων οπαδών έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και αυτή τη φορά η κατάσταση ξέφυγε αφού άγνωστοι μαχαίρωσαν έναν 26χρονο ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο.
Περίπου 40 άτομα με κουκούλες που επέβαιναν σε μηχανάκια πέταξαν βόμβες μολότοφ και προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα έξω από το σύνδεσμο του Ολυμπιακού που είναι στη γωνία Ανάφης και Δροσοπούλου στην Κυψέλη.
Φεύγοντας από το σημείο, μιας και ο σύνδεσμος ήταν κλειστός συνάντησαν έναν 26χρονο κοντά σε περίπτερο, θεώρησαν ότι ήταν Ολυμπιακός και τον μαχαίρωσαν.
Ο άτυχος άντρας διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο ενώ η αστυνομία αναζητά τους δράστες οι οποίοι δεν είχαν διακριτικά κάποιας ομάδας, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες

Συναντήσεις με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης ξεκίνησε σήμερα ο Λ. Παπαδήμος

Συναντήσεις με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης ξεκινά από σήμερα ο Λ. Παπαδήμος

Ξεκίνησαν από σήμερα οι συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση.Σκοπός των επαφών είναι η ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη ειδικότερα.
Σήμερα, Δευτέρα, στις 14.00 το μεσημέρι, την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. 
 «Ο πρωθυπουργός μας έκανε μια αναλυτική ενημέρωση γύρω από την πορεία του ελληνικού χρέους και τις εξελίξεις γύρω από την ΕΕ» δήλωσε η κ. Παπαρήγα μετά τη συνάντησή τους.
«Η διαφωνία μας με την κυβερνητική πολιτική δεν είναι στα σημεία ή στις τακτικές, είναι εφ’ όλης της ύλης» δήλωσε η γγ του ΚΚΕ.«Το ΚΚΕ έχει το εξής τρίπτυχο: αποδέσμευση, λαϊκή εξουσία, διαγραφή» πρόσθεσε
Αύριο, Τρίτη, την ίδια ώρα, σειρά θα πάρει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ την Τετάρτη ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη (στις 13.00 το μεσημέρι) και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη (στις 15.00).
Υπενθυμίζεται ότι η μη πρόσκληση στις συναντήσεις του επικεφαλής του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών Γ. Δημαρά, προκάλεσε χθες, Κυριακή, την έντονη αντίδραση του κόμματος, που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία εξαπολύει επίθεση κατά του κ. Παπαδήμου.
«Θεωρούμε άκρως τιμητική την αδιαφορία για το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών από έναν τεχνοκράτη-τραπεζίτη πρωθυπουργό, ο οποίος δεν έχει τη λαϊκή εντολή, αλλά αναζητά άλλοθι για τη νομιμοποίηση της κυβέρνησής του», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών σημειώνει ακόμη ότι «η όποια ενημέρωση για τα σοβαρά εθνικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, θα πρέπει να γίνει δημόσια στη Βουλή των Ελλήνων».
«Οποιαδήποτε κατ' ιδίαν συνδιαλλαγή με την κυβέρνηση που προήλθε από την καταστρατήγηση των δημοκρατικών θεσμών και του Συντάγματος αποτελεί πολιτικό δεκανίκι’ του διεθνούς συστήματος λεσχών και αγορών, εις βάρος του ελληνικού λαού», καταλήγει.

eklogika.gr - ΑΠΕ

Πυροβολισμοί σε πολυσύχναστο δρόμο στο Κουκάκι. Από θαύμα δεν υπήρξαν νεκροί!

Στον πιο κεντρικό δρόμο , την οδό Δημητρακοπούλου, στο Κουκάκι ,απόψε λίγο μετά από τις 19.30  έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ τριών αγνώστων και αστυνομικών.
 Την ώρα εκεινη οι τρεις άγνωστοι  έβγαιναν απο σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας που είχαν μόλις ληστέψει, επι της οδού Δημητρακοπούλου 74.
Τυχαία είδαν ένα περιπολικό και θεωρώντας οτι τους καταδιώκει, οι τρεις ληστές άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός.
Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται απο την αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή.

Δύο χρόνια Αντώνης Σαμαράς στην Προεδρία της Ν.Δ

Στις 29 Νοεμβρίου του 2009, ο Αντώνης Σαμαράς έγινε ο έβδομος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και  ο πρώτος εκλεγμένος από τη βάση του κόμματος. Η Νέα Δημοκρατία υπερδιπλασίασε τα μέλη της, αφού 800.000 πολίτες, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, στήθηκαν υπομονετικά στις ουρές, για να πάρουν την τύχη της Παράταξης στα χέρια τους, εκλέγοντας με πρωτόγνωρο τρόπο, από τον πρώτο γύρο, τον νέο πρόεδρο στην ηγεσία της Παράταξης.

Στις 29 Νοεμβρίου του 2011, συμπληρώνονται δύο χρόνια, από την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην Ηγεσία της Ν.Δ.

Τι έγινε όμως σε αυτά τα δύο χρόνια υπό τη νέα Ηγεσία;

ΑΔΕΔΥ: Αποφράδα ημέρα η σημερινή για τους δημόσιους υπαλλήλους

«Αποφράδα ημέρα για τους δημοσίους υπαλλήλους» χαρακτηρίζει την 28η Νεομβρίου η ΑΔΕΔΥ, εξαιτίας της έναρξης ισχύος του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, το οποίο οδηγεί στην έξοδο από την εργασία τους χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο.

«Η μνημονιακή Συγκυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή τις διατάξεις για ένταξη σε 'προσυνταξιοδοτικό καθεστώς' και 'εργασιακή εφεδρεία', οδηγώντας σε έμμεση απόλυση δεκάδες χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, αναφέρει ότι με τις εν λόγω διατάξεις «χωρίς να υπολογίζεται το βαρύ ανθρώπινο κόστος, καταργείται η μονιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων, για πρώτη φορά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους κι έπειτα από έναν ολόκληρο αιώνα καθιέρωσής της».

Η αποχώρηση 20.000 μονίμων υπαλλήλων και ο προγραμματισμός Τρόικας και Συγκυβέρνησης, να ακολουθήσουν δεκάδες χιλιάδες απολύσεις την επόμενη διετία, θα έχουν δραματικές επιπτώσεις και για πολλούς άλλους εργαζόμενους που οδηγούνται σε βίαιη αποχώρηση και σε καθεστώς ημιανεργίας. Δραματικές, επίσης, θα είναι οι συνέπειες και για τις Δημόσιες Υπηρεσίες που ήδη αντιμετωπίζουν σημαντικά λειτουργικά προβλήματα, λόγω έλλειψης προσωπικού. Σοβαρός θα είναι ο αντίκτυπος και στα Κοινωνικά Αγαθά και Υπηρεσίες και βέβαια στην κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των πολιτών.

Η ΑΔΕΔΥ προβλέπει δραματικές επιπτώσεις για πολλούς ακόμη εργαζόμενους τα αμέσως επόμενα χρόνια, που θα οδηγηθούν «σε βίαιη αποχώρηση και σε καθεστώς ημιανεργίας», ενώ τονίζει ότι δραματικές θα είναι οι επιπτώσεις και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Είναι σαφές ότι, μέσα από τις συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές, το κράτος οδηγείται σε διάλυση, η δημόσια διοίκηση σε πλήρη απορρύθμιση, το όποιο κοινωνικό κράτος σε κατεδάφιση, οι εργαζόμενοι σε απόγνωση, η κοινωνία σε εξαθλίωση, καθώς οι απολύσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο γίνονται με μοναδικό γνώμονα την περιστολή δαπανών και χωρίς να εξετάζονται ούτε οι πραγματικές ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών σε ανθρώπινο δυναμικό ούτε το τεράστιο κοινωνικό κόστος που θα προκληθεί, πλήττοντας κυρίως τα ευρύτερα, φτωχά και μεσαία λαϊκά στρώματα, τα οποία θα στερούνται πλέον στοιχειώδους πρόσβασης σε κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες.

» Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, μαζί με ολόκληρη την κοινωνία, δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και να ανατρέψουμε τις βάρβαρες αυτές πολιτικές επιλογές, με σκοπό την προάσπιση των θέσεων εργασίας, των κοινωνικών αγαθών και της κοινωνικής συνοχής.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2011 και στην προγραμματισμένη συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως στις 11 το πρωί.

Νέο κόμμα και διάσπαση του ΠΑΣΟΚ θα προκαλέσει η εμμονή του Γιώργου να ηγηθεί στις εκλογές

 
Η προ ολίγων ημερών κρίσιμη για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ συνάντηση των κ.κ Λοβέρδου και Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε για μια σειρά από συγκεκριμένους λόγους και όχι για να συζητήσουν την γενική πολιτική κατάσταση. Οι «προσεχτικές» διαρροές δεν προσδιόριζαν με σαφήνεια το περιεχόμενο των όσων διημείφθησαν μεταξύ των δυο ανδρών.  

Αυτό ωστόσο το οποίο κατέστη σαφές, εκ των υστέρων, είναι ότι οριοθετήθηκαν οι κρίσιμες λεπτομέρειες ως προς το διαδικαστικό σκέλος της ανάδειξης του νέου προέδρου. Είναι πασίδηλο ότι αυτό που ισχυρίζεται ο κ. Λοβέρδος είναι ότι ελάχιστα πράγματα μπορούν να αλλάξουν στην διαδικασία διότι το μοντέλο ανάδειξης αρχηγού ήταν μια καινοτομία του κ. Παπανδρέου την οποία μάλιστα υιοθέτησε και το συντηρητικό κόμμα αργότερα όταν ανέδειξε αρχηγό τον κ. Σαμαρά.

Συνεπώς μια άλλη επιλογή- όπως για παράδειγμα η επιλογή του νέου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ από το κομματικό σωλήνα το οποίο θα εξυπηρετούσε τον κ. Βενιζέλο- δεν φαίνεται καθόλου πιθανή και είναι απολύτως βέβαιο ότι θα δημιουργούσε μια σειρά από παρενέργειες, σοβαρούς κλυδωνισμούς και αντιπαραθέσεις.

Στην παρούσα η μόνη υποψηφιότητα η οποία επισήμως έχει δημοσιοποιηθεί είναι αυτή του κ. Χρυσοχοΐδη ενώ ανεξάρτητα από το γεγονός ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν εκδηλωθεί δημοσίως ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Λοβέρδος θεωρείται απολύτως σίγουρο ότι θα διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος τους.

Τι θα συμβεί όμως εάν ο κ. Παπανδρέου δεν αποφασίσει να εγκαταλείψει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές; Ουδείς θέλει να το σκέπτεται αλλά παράλληλα ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει ποιες θα είναι οι τελικές του αποφάσεις. Αρκετοί πάντως επιμένουν ότι θα παραμείνει και τελικά θα είναι αυτός που θα ηγηθεί της εκλογικής μάχης όπως τουλάχιστον δήλωσε ο κ. Καρχιμάκης στο Νewpost.gr, την άποψη του οποίου φαίνεται να ενστερνίζεται για τους δικούς του λόγους και ο κ. Παπουτσής.

Κορυφαίος πρώην Υπουργός επισημαίνει ότι «μια τέτοια εκδοχή θα ήταν εξόχως επικίνδυνη για την συνοχή του κόμματος» σημειώνοντας παράλληλα ότι «εάν ο κ. Παπανδρέου δεν αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες με συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά τα αποτελέσματα των οποίων θα διαγράψουν εάν νέο σκηνικό στο ΠΑΣΟΚ, τότε ουδείς μπορεί να εγγυηθεί για την ενότητα το κόμματος» αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχουμε την δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχήματος με όσους έχουν επιμείνει στην αποχώρηση του πρώην Πρωθυπουργού.  

Στο μεταξύ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι μια τέτοια εκδοχή είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί γιατί όλοι οι διεκδικητές επιθυμούν να είναι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και όχι  κάποιου μέρους του. Αλλά και γιατί δεν είναι στις επικρατούσες συνθήκες εύκολο να το τολμήσουν.



Πάνος Ρασσιάς
Νewpost.gr

Γιάννης Μιχελάκης...Το χαράτσι στα ακίνητα οδηγεί χιλιάδες συμπολίτες μας σε κατάσταση απόγνωσης Η υπομονή έχει εξαντληθεί.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το χαράτσι στα ακίνητα οδηγεί χιλιάδες συμπολίτες μας σε κατάσταση απόγνωσης.
Παρά τις επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις  μας, ώστε να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι Υπουργοί και να δώσουν λύση, το απόλυτο αλαλούμ συνεχίζεται.
Παρά τις υποσχέσεις τους για διορθωτικές κινήσεις, καλούνται να πληρώσουν- με την απειλή διακοπής του ρεύματος- πολίτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν.
Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να το ζητήσουν και από οικογένειες σεισμόπληκτων περιοχών που διαμένουν σε κοντέινερς και  έπρεπε να είχαν εξαιρεθεί.
Το απόλυτο αλαλούμ έχει γίνει βραχνάς και η ανικανότητα των αρμοδίων, αδιέξοδο για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.            
Για μια ακόμα φορά, υπενθυμίζουμε  την έκκληση που απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της μεταβατικής κυβέρνησης.
Η υπομονή έχει εξαντληθεί. Καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς να δώσουν άμεσα λύση σε αυτό το μεγάλο και ευαίσθητο κοινωνικό πρόβλημα».      

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Επίσης ο  κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια άνευ προηγουμένου σπουδή υπουργείων και οργανισμών να προκηρύξουν διαφημιστικούς διαγωνισμούς αμφιβόλου αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας.

Σε αυτές τις εποχές που το Δημόσιο προσπαθεί να περιορίσει τις δαπάνες του,  Υπουργεία και μονοπωλιακοί Οργανισμοί που ελέγχονται από το κράτος, όπως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το Υπουργείο Ανάπτυξης, η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ, προχωρούν σε προκηρύξεις διαγωνισμών υψηλού budget με στόχο να δεσμεύσουν, με τις αποφάσεις τους, την επόμενη κυβέρνηση.
Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν στο διαφημιστικό διαγωνισμό ύψους 1,1 εκατ. ευρώ που προκηρύσσει το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, με αντικείμενο την «Διατήρηση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της γεωργίας, της δασοκομίας και του αγροδιατροφικού τομέα», την «Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας» και τη «Δημιουργία τοπικών ικανοτήτων για την απασχόληση και τη διαφοροποίηση στις αγροτικές περιοχές μέσω της προσέγγισης Leader», να συμμετέχει μόνον μία εταιρία, όπου και κατευθύνεται ο διαγωνισμός.
Όπως δεν είναι δυνατόν, σε μία εποχή που όλες οι διαφημιστικές εταιρίες παλεύουν για την επιβίωσή τους, επίσης μία και μόνο εταιρία να συμμετέχει στο διαγωνισμό (προϋπολογισμού 2 εκ. Ευρώ) για την «ψηφιακή σύγκλιση», και ο διαγωνισμός να συνεχίζει να είναι σε ισχύ. Όπως δεν είναι δυνατόν, η ΔΕΗ να αποφασίζει τη διανομή διαφημιστικού κονδυλίου 12 εκ. Ευρώ, με πρακτικές με τις οποίες διαφωνεί ακόμη και η Ένωση Διαφημιστικών Εταιριών Ελλάδας (ΕΔΕΕ).
Αλλά δεν είναι δυνατόν, ο μονοπωλιακός ΟΠΑΠ, με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου να αποφασίζει –σε αυτή τη συγκυρία- τη διενέργεια διαφημιστικού διαγωνισμού ύψους δεκάδων εκ. Ευρώ. Η σπουδή ορισμένων να κλείσουν άρον – άρον με διαγωνισμούς φτιαγμένους στο γόνατο, τα διαφημιστικά budget των επομένων ετών και να δεσμεύσουν με τις αποφάσεις τους την επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές, δεν είναι ούτε κατανοητή και, βέβαια, ούτε αποδεκτή. Η Νέα Δημοκρατία, δεν θα επιτρέψει τέτοιες διαδικασίες.
Γι’ αυτό και ζητά, άμεσα, τη διακοπή των διαγωνισμών και τη συγκρότηση διακομματικών επιτροπών, με τη συμμετοχή δικαστικών αντιπροσώπων, για την προκήρυξη, αξιολόγηση και ανάθεση οποιουδήποτε κρατικού διαφημιστικού κονδυλίου».

Τα οφέλη της σίκαλης στην υγεία μας

Η σίκαλη είναι σιτηρό και πιστεύεται ότι προέρχεται απο την κεντρική Ασία απο άγρια χόρτα ή απο μια άγρια σίκαλη που βρέθηκε στη Συρία, την Αρμενία και το Ιράν. Η σίκαλη έχει θεωρηθεί ως ένα κατώτερο σιτηρό και εξετάσθηκε απο τον ρωμαίο συγγραφέα και φιλόσοφο Πλίνιο τον Πρεσβύτερο, ο οποίος ισχυριζόταν ότι ήταν τρόφιμο που απλά απότρεπε την πείνα.
Οι σπόροι σικάλεως έχουν το ίδιο σχήμα, δηλαδή επίμηκες ως σπόροι σιταριού. Οι σπόροι μπορούν να χρησιμοποιούνται ολόκληρα, σπασμένα ή αλεσμένα όπως η βρώμη, αλλά γενικά μοιάζει με το αλεύρι. Το αλεύρι σίκαλης έρχεται σε διάφορες ποικιλίες. Η ανοικτόχρωμη σίκαλη έχει υποστεί επεξεργασία και της αφαιρείται το πίτουρο.

Στο μικροσκόπιο η δίαιτα ανάλογα με την ομάδα αίματος


Κατά καιρούς, διάφορες ανατρεπτικές θεωρίες γύρω από τη διατροφή έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, αναζητώντας τους επίδοξους εφαρμοστές που μελλοντικά θα υποστηρίξουν και θα προωθήσουν συγκεκριμένες θέσεις, απόψεις και αντιλήψεις. Μια από τις ευρύτατα διαδεδομένες θεωρίες, της οποίας βιβλία έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, είναι αυτή του Peter D’Adamo, που πηγάζει από την ιστορία της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους και υποστηρίζει ότι οι διατροφικές μας απαιτήσεις, καθορίζονται σε σημαντικό βαθμό από την ομάδα αίματός μας.

Παράλληλα, η εν λόγω θεωρία, παρουσιάζεται από ορισμένους ένθερμους υποστηρικτές της ως ιδανικό πρόγραμμα διατροφής για «αβίαστη» απώλεια βάρους…

Οι κορυφαίες ατάκες του ελληνικού κινηματογράφου . Δείτε τα βίντεο

Είναι κορυφαίες ατάκες του ελληνικού κινηματογράφου που έχουν μείνει στην ιστορία και προκαλούν γέλιο κάθε φορά που τις ακούμε στις ταινίες. Ρένα Βλαχοπούλου, Ντίνος Ηλιόπουλος, Λάμπρος Κωνσταντάρας και Σαπφώ Νοταρά έχουν πει μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές.

 thebest.gr

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης



ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στις 2 Δεκεμβρίου 2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:
 

Συγκρότηση Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Με το Ν.3443/2006 παρ.1-8, καθιερώνεται ο θεσμός των Τοπικών Συμβουλίων Νέων.
Στόχος του είναι η ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων και προβλημάτων.
Το έργο τους θα σχετίζεται με τον εντοπισμό και την ανάδειξη των αναγκών της νεολαίας σε τοπικό επίπεδο, την ανάληψη πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων σε συνεργασία με τον οικείο Ο.Τ.Α. και την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με αντίστοιχα Συμβούλια Νέων σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Οι νέοι του Δήμου μας που είναι ηλικίας από 15 μέχρι 28 ετών, μπορούν άμεσα να έρθουν στο Δημαρχείο και να εγγραφούν στο μητρώο νέων που έχει δημιουργηθεί. 
Στη συνέχεια θα διεξαχθούν εκλογές για τη συγκρότηση των οργάνων του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης (Συνέλευση, Συμβούλιο, Πρόεδρος Συμβουλίου).
Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου μας θα καλείται υποχρεωτικά να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και θα μπορεί να εκφράζει γνώμη.
Ξεκινάμε λοιπόν καταρχήν τις διαδικασίες για τη δημιουργία του μητρώου νέων και καλούμε όλες τις νέες και τους νέους του Δήμου μας να εγγραφούν σ΄αυτό.
Αρχίζει ένας σημαντικός θεσμός, που θα συμβάλλει στην εξοικείωση των νέων με τις δημοκρατικές αρχές και με το σύστημα της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας.
Ένα θεσμός που όλοι έχουμε υποχρέωση να τον στηρίξουμε, γιατί έτσι δίνουμε φωνή στους νέους μας και θεμελιώνουμε με αρχές δημοκρατίας την κοινωνία του αύριο.
  
Υπεύθυνη προγράμματος : κ.Ανδρικοπούλου Παναγιώτα ,τηλ.2743360254

Παραιτείται το Δ.Σ. της Ελλάδος Βέλου, έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 11 Δεκεμβρίου

Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η ήττα του Σαββάτου από την Κλένια με 2-0 στο Δημοτικό Στάδιο Βέλου προκάλεσε θύμο και δυσαρέσκεια για την διαιτησία στις τάξεις της Ελλάδας Βέλου. «Μελανό» σημείο του παιχνιδιού ήταν η φάση του πρώτου γκολ για τους φιλοξενούμενους στο 89ο λεπτό όπου α’ βοηθός Ιωάννης Κριτσιώνης δεν καταλόγισε καθαρό οφσάιντ και στην εξέλιξη της φάσης η Κλένια προηγήθηκε με 1-0.

Αναλυτικά το Δελτίου Τύπου της Ελλάδος Βέλου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ – ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ ήρθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Α.Σ. ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ καθώς:

Για άλλη μια αγωνιστική σαιζόν γίναμε θεατές στο ίδιο έργο, με διαφορετικούς ηθοποιούς, το ίδιο όμως και χειρότερο τέλος.

Η κακή διαιτησία του σημερινού αγώνα, με αποκορύφωμα το τριών μέτρων οφσάιντ γκολ που σημειώθηκε στο 89ο λεπτό του αγώνα (από τους 500 παρευρισκόμενους στο γήπεδο δεν το είδαν μόνο ο α’ βοηθός κος Ιωάννης Κριτσιώνης και ο διαιτητής κος Παναγιώτης Κακριδής), είναι το τέλος της υπομονής μας.
Για μια ακόμη φορά, η ομάδα μας πέφτει θύμα διαιτητικών λαθών και όση καλή διάθεση και εάν έχουμε απέναντι στη επιτροπή ορισμού διαιτητών, δεν μπορούμε παρά να υπενθυμίσουμε: Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη δεν είναι σύμπτωση.
Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τους κόπους και τις θυσίες του σωματείου μας να σταθεί με αξιοπρέπεια στην Α΄ ερασιτεχνική κατηγορία, να προσκρούουν στις λανθασμένες αποφάσεις “τρίτων”, εφιστούμε την προσοχή των αρμοδίων οι οποίοι, φαίνεται να μη κατάφεραν να εξασφαλίσουν ικανό διαιτητικό τρίο στο σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής, όπως αυτό προκύπτει όχι από την δική μας κρίση αλλά από την κακή εφαρμογή των κανονισμών από τον διαιτητή και τον α΄ βοηθό τους οποίους η επιτροπή όρισε.

Αποφασίσαμε:
α)Την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, καθώς είμαστε ανίκανοι να προστατέψουμε το σωματείο μας από τους ηθοποιούς. Πιστεύουμε ότι πρέπει όλοι όσοι ασκούν διοίκηση να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους (άμεσες ή έμμεσες).
β)Την σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μελών του Σωματείου μας για την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Βέλου με θέματα:

• Λήψη απόφασης για παραίτηση του Σωματείου μας από τα επίσημα πρωταθλήματα και κύπελλο της Ε.Π.Σ. Κορινθίας
• Εκλογή Νέων Μελών Διοικητικού Συμβουλίου


ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


sportraito.blogspot.com

Πέθανε ο σκηνοθέτης Ντίνος Κατσουρίδης

Θέατρο και κινηματογράφος έχουν χάσει μέσα σε λίγες ώρες δυο από τους μεγαλύτερους στυλοβάτες τους. Μετά τον αδόκητο θάνατο του Βαγγέλη Λιβαδά και ο σκηνοθέτης και πολύ καλός φίλος του Θανάση Βέγγου, Ντίνος Κσατσουρίδης έφυγε σε ηλικία 84 ετών.

Άφησε την τελευταία πνοή του άφησε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου νοσηλευόταν.
Ο σκηνοθέτης, διευθυντής φωτογραφίας και μοντέρ Ντίνος Κατσουρίδης υπέφερε από καρκίνο.

Ποιός ήταν ο Ντίνος Κατσουρίδης
O Nτίνος Kατσουρίδης γεννήθηκε το 1927 στη Λευκωσία. Στα μέσα της δεκαετίας του ΄50 ήρθε στην Aθήνα για σπουδές στην Iατρική Σχολή, αλλά βρέθηκε τελικά στην νεοιδρυθείσα Σχολή Σταυράκου, όπου μπαίνει στο τμήμα σκηνοθετών και μετά από έξι μήνες διδάσκει ως καθηγητής φωτογραφίας.

H πρώτη του επαγγελματική ενασχόληση με τον κινηματογράφο, είναι ως βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία του Γρηγόρη Γρηγορίου, Πικρό Ψωμί, ενώ λίγο αργότερα θα κάνει ένα πέρασμα από τον Σπέντζο, ως τεχνικός στο Aμάρτησα για το Παιδί μου. Στη συνέχεια και για τα επόμενα οκτώ χρόνια θα βρεθεί στην Φίνος Φιλμ όπου, ως οπερατέρ και φωτογράφος πλατό, θα δουλέψει σε 21 συνολικά ταινίες και θα συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του κινηματογράφου και του θεάτρου εκείνης της εποχής: Tζαβέλλας, Σακελλάριος, Aυλωνίτης, Λογοθετίδης, Σταυρίδης.

Tο 1960 υπογράφει την πρώτη του ταινία ως σκηνοθέτης, μεταφέροντας στον κινηματογράφο το θεατρικό έργο του M. Σκουλούδη Eίμαι Aθώος. Aκολουθεί το Έγκλημα στα Παρασκήνια, μια ταινία στα πρότυπα του φιλμ νουάρ, η οποία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Kινηματογράφου Θεσσαλονίκης και βραβεύθηκε με το βραβείο φωτογραφίας (Kαρύδης -Φουκς) και το βραβείο β' γυναικείου ρόλου (Zωρζ Σαρρή).

Aκολουθούν, με την ίδια εμπορική επιτυχία, ο Kύριος Πτέραρχος, Tης Kακομοίρας, Oι Aδίστακτοι, ενώ παράλληλα ως διευθυντής φωτογραφίας και μοντέρ συνεργάζεται με τους Γιώργο Tζαβέλλα, Aλέκο Σακελλάριο, Παντελή Bούλγαρη κ.α. Tις τελευταίες δύο δεκαετίες συνεχίζει ακούραστα να δουλεύει και να συνεισφέρει με την πολύτιμη πείρα και εμπειρία του στους νέους κινηματογραφιστές.

Mία από τις πιο σημαντικές, αν όχι η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας του αποτέλεσε η διετία 1971-72 όταν γύρισε τις ταινίες Tι Έκανες στον Πόλεμο Θανάση; και Θανάση Πάρε το Όπλο σου. Δύο ταινίες ορόσημο για τον εγχώριο κινηματογράφο, μέσα από τις οποίες ο Nτίνος Kατσουρίδης έδωσε ένα σθεναρό μήνυμα αντίδρασης στα μαύρα χρόνια της επταετίας. Παράλληλα, ανέδειξε το ταλέντο ενός από τους πιο σπουδαίους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου, του Θανάση Bέγγου, σ'ένα σπάνιο ρόλο ενός ανθρώπου που από την κακομοιριά και την ηττοπάθεια, εκτοξεύεται στην αξιοπρέπεια και την μαχητικότητα

newsit.gr

Αποκάλυψη: Η Ελλάδα έγινε πράγματι πειραματόζωο! Αλλαγή στάσης για τη συμμετοχή των ιδιωτών

Τα 189 χρόνια από την απελευθέρωσή του γιόρτασε χθες το Ναύπλιο και αυτή ήταν μια ακόμη αφορμή για διαμαρτυρίες κατά της νέας υποδούλωσης της χώρας. «Σήκω Γέρο του Μοριά, την Ελλάδα ξεπουλάν», έγραφε ένα πανό που υψώθηκε πλάι στην εικόνα του Στάικου Σταϊκόπουλου, που έστησε την ελληνική σημαία στο Κάστρο του Παλαμήδη, το Νοέμβριο του 1822. Και βέβαια, δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες πολιτικών…
 
Σοφία Βούλτεψη



Η δημιουργία μιας Ευρώπης δύο (τουλάχιστον) ταχυτήτων, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια εξορκιζόταν ακόμη και ως σκέψη, βρίσκεται πλέον στα σκαριά λόγω της γενικής έξωθεν επίθεσης που δέχθηκε και εξακολουθεί να δέχεται το ευρώ, αλλά και των καθυστερήσεων και της αδυναμίας των Ευρωπαίων ηγετών να δώσουν άμεσες και δυναμικές απαντήσεις.

Βερολίνο και Παρίσι προχωρούν ταχύτατα στην αλλαγή των συνθηκών στη πράξη, καθώς φαίνεται ότι για να αποφευχθεί η συνήθης μακρά διαδικασία (με εγκρίσεις από τα κοινοβούλια και ίσως και δημοψηφίσματα) που ακολουθήθηκε στην περίπτωση της κύρωσης της Συνθήκης της Λισαβόνας, έχει επιλεγεί ένας διαφορετικός δρόμος.

Όλα δείχνουν ότι της χρονοβόρας αλλαγής των συνθηκών θα προηγηθεί αλλαγή του Συμφώνου Σταθερότητας, για την ενίσχυση του οποίου δεν απαιτούνται μεγάλες διαδικασίες και αρκεί μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Αποκτήσαμε κυβέρνηση μέσα στην κυβέρνηση

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μ’ αρέσει που κάποιοι διορατικοί πολιτικοί νόες ανησύχησαν λίγο μετά τον σχηματισμό της παρούσας κυβέρνησης μήπως και… υπονομευτεί το έργο της!

Ούτε οι ίδιοι γνώριζαν – και βέβαια δεν γνωρίζουν ακόμη – ποιο ακριβώς είναι αυτό το έργο, αλλά άρχισαν τις προειδοποιήσεις προς πάσα κατεύθυνση.

Γιατί αν θεωρούν «έργο» την ανταλλαγή ομολόγων και την αποτελεσματικότερη συνεννόηση με τον ιδιωτικό τομέα σχετικά με την διαδικασία του «κουρέματος», όχι μόνο για κάτι τέτοιο μπορούσε απλώς να αντικατασταθεί ο κ. Βενιζέλος από τον κ. Παπαδήμο, αλλά υπάρχει και μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη επί του θέματος:

Τώρα διάφορες χώρες δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν πλέον την ανάμιξη των ιδιωτών!

Μ’ αρέσει επίσης που έσπευσαν πολλοί να μεταθέσουν την ημερομηνία των εκλογών, για να… ολοκληρωθεί αυτό το έργο – που ένα μήνα μετά τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου δεν έχει καν ξεκινήσει.

Συγγνώμη, αλλά πώς αντιλαμβάνονται ότι θα συνεχιστεί αυτή η… πορεία προς τη νίκη της «κυβέρνησης σωτηρίας»;

Οι τράπεζες στα χέρια της τρόικας. ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΤ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ


Γράφει ο Ηλίας Καραβόλιας
αναλυτής διεθνών οικονομικών
Νέα «κεντρική τράπεζα» υπό ευρωπαϊκό έλεγχο προβλέπει για την Ελλάδα η απόφαση που έλαβαν Μέρκελ και Σαρκοζί.

Η πληροφορία που παραθέτω είναι από σοβαρή και επίσημη πηγή, σε επίπεδο κυβέρνησης-Βρυξελλών. Πριν λίγες μέρες λοιπόν, φαίνεται ότι ελήφθη η απόφαση από Μέρκελ-Σαρκοζί, να περάσει στα χέρια της τρόικας και σε διορισμένη διοίκηση υπό την εποπτεία της, το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας( ΤΧΣ).

Ενώ το καταστατικό του ΤΧΣ αφορούσε την ελληνική - και μόνο -παρουσία μελών  στο διοικητικό του συμβούλιο, οπότε και θα είχε χαρακτήρα «εθνικής»  στήριξης προς το τραπεζικό σύστημα, τελικά το 60% των μελών της διοίκησης, θα είναι άνθρωποι του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Μάλιστα, οι περισσότεροι που θα το στελεχώσουν, έχουν ήδη αρχίσει να καταστρώνουν στρατηγική ως προς την επιβεβλημένη πλέον ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το οποίο έχει παθητικά αποδεχθεί το ελληνικό υπουργείο Οικονομίας και στο οποίο είναι αντίθετος ο νέος πρωθυπουργός, όσες ελληνικές τράπεζες «χάσουν» από το όποιο κούρεμα επιβληθεί για τα ελληνικά ομόλογα, θα περάσουν στην μεγάλη αγκαλιά του «νέου ευρωπαϊκού υπερδημοσίου» ( το οποίο στήνουν στην Ευρώπη, τόσο το ΔΝΤ όσο και στελέχη της ΕΚΤ και της ΕΕ...)

Οι Έλληνες τραπεζίτες έχουν ήδη αρχίσει τον υπόγειο πόλεμο κατά του υπουργού Οικονομίας και των συνεργατών του, και καταλογίζουν ευθύνες για αυτή την εξέλιξη.

Μάλιστα, οι τράπεζες που θα μπουν στην προστατευτική αγκαλιά του ΤΧΣ, θα παίρνουν σειρά προτεραιότητας από την περίφημη Blackrock, η οποία και παρέδωσε στοιχεία που δεν δείχνουν «άμεσο κίνδυνο» από επισφαλή δάνεια, κατά τα λεγόμενα ευρωπαίου αξιωματούχου, για κάποιες τράπεζες στην χώρα μας.

Οι υπερ-αρμοδιότητες του ΤΧΣ, θα μοιάζουν κάτι σαν μια μίνι εκδοχή της ΕΚΤ, οπότε και θα ασκείται πολιτική «κεντρικής τραπεζικής»  στο πιστωτικό σύστημα της χώρας. Το μοντέλο αυτό, θα εφαρμοστεί σχετικά γρήγορα ώστε αν χρειαστεί να λειτουργήσει και στην Ιταλία, άμεσα.

Χωρίς σχόλια, και με κάθε επιφύλαξη, παραθέτω το όνομα του επικεφαλής που ορίστηκε από την τρόικα: Μπόμπ Τράα. Καταλαβαίνουμε λοιπόν γιατί κάποιοι τραπεζίτες, εδώ και δύο μήνες τον επισκέπτονταν συχνά στην Αθήνα, όπου και έχει εγκατασταθεί...

Όλα αυτά, αποτελούν μέρος μιας στρατηγικής που χάραξε κυρίως το ΔΝΤ, ώστε να σπάσει τον ομφάλιο λώρο μεταξύ κυβέρνησης-τραπεζιτών- εκδοτών και επιχειρηματιών στην Ελλάδα, να χτυπήσει ουσιαστικά το κατεστημένο του κρατικοδίαιτου και ιδιόρρυθμου επιχειρείν στην χώρα, με τις ευλογίες πάντα των τραπεζών που σαν αντάλλαγμα της συμμετοχής τους στο  διαπλεκόμενο περιβάλλον, αγόραζαν αφειδώς την περασμένη δεκαετία, τα ελληνικά ομόλογα.

Το ζητούμενο είναι μήπως τελικά σπάζοντας το παλιό ελληνικό κατεστημένο, μεταβούμε σε ένα νέο καθεστώς εξάρτησης και διαπλοκής , με την  υπερτροφική πανευρωπαϊκή νομενκλατούρα, που πληρώνεται αδρά από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους και έχει απλώσει τα πλοκάμια της ως νέος Λεβιάθαν, ως μια τεράστια θεσμική γραφειοκρατική φυλακή, στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, και που μάλλον ελέγχεται από το αμερικανογερμανικό πιστωτικό κεφάλαιο.

Την ίδια ώρα που η τύχη του ευρώ και το μέλλον της Ευρωζώνης παίζεται πλέον στα dealing rooms και στις οθόνες πολύ συγκεκριμένων επενδυτικών οίκων, ακόμη και εντός Ευρώπης...

elzoni.gr

Ν.Δ.: Ένας σημαντικός άνθρωπος του νέου ελληνικού κινηματογράφου, ο Ντίνος Κατσουρίδης, δεν υπάρχει πλέον, Υπάρχει όμως το έργο του, οι ταινίες του, που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα και θα μας μείνουν αξέχαστες

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, για την απώλεια του Ντίνου Κατσουρίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένας σημαντικός άνθρωπος του νέου ελληνικού κινηματογράφου, ο Ντίνος Κατσουρίδης, δεν υπάρχει πλέον.
Υπάρχει όμως το έργο του, οι ταινίες του, που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα και θα μας μείνουν αξέχαστες. Ειδικότερα η ταινία του «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση;», ανήκει στις καλύτερες τις φιλμογραφίας μας, που βραβεύτηκε το 1971 με τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, δένοντας το κινηματογραφικό του ταλέντο με τον κορυφαίο Θανάση Βέγγο.
Θυμόμαστε με νοσταλγία την ελευθεροφροσύνη του, υπερασπιζόμενος με πάθος τις απόψεις του, όπως συνέβη πρόσφατα στο νέο Νόμο για τον Κινηματογράφο».

Κώστας Κόλλιας: «Η οικονομική κρίση δεν πρέπει να επηρεάσει την επιχειρησιακή ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας»

Με αφορμή τις σοβαρότατες ελλείψεις σε καύσιμα, ανταλλακτικά και άλλα υλικά, τις οποίες αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Παρακολουθώ με μεγάλη ανησυχία τις ολοένα αυξανόμενες καταγγελίες, ακόμα και από επώνυμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με τις τραγικές ελλείψεις σε βασικά υλικά, ανταλλακτικά, ακόμα και καύσιμα. Από ολόκληρη τη χώρα, οι αστυνομικές διευθύνσεις εκπέμπουν σήμα κινδύνου για τον περιορισμό της επιχειρησιακής τους ικανότητας και της δυνατότητάς τους να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις αστυνόμευσης. Μάλιστα το Σαββατοκύριακο αναδημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα που ασχολείται με θέματα της ΕΛΑΣ άρθρο κορινθιακής ιστοσελίδας, σύμφωνα με το οποίο τα περιπολικά της Κορινθίας, ακόμα και οι μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ, στεγνώνουν από καύσιμα, επειδή το Υπουργείο χρωστάει λεφτά σε πρατηριούχους.
Η ίδια εικόνα φαίνεται να επικρατεί παντού. Τα βενζινάδικα και γενικά οι προμηθευτές έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουν την τροφοδοσία της Ελληνικής Αστυνομίας με καύσιμα εάν δεν δοθεί μια λύση. Σήμερα, η καθυστέρηση στις πληρωμές φτάνει ακόμα και τον ένα χρόνο και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν η αργοπορία οφείλεται στην οικονομική δυσπραγία του αρμόδιου Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ή στη γραφειοκρατία.
Οι ελλείψεις και σε άλλα υλικά συνηγορούν υπέρ της πρώτης περίπτωσης. Στελέχη της Αστυνομίας καταγγέλλουν ότι το 10-15% του μηχανοκίνητου εξοπλισμού της ΕΛΑΣ αντιμετωπίζει προβλήματα, είτε επειδή δεν γίνονται τα σέρβις, είτε επειδή δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, ούτε καν ελαστικά. Αλλού καταγγέλλεται ότι έχει επιβληθεί πλαφόν στα λίτρα βενζίνης, στην Αρκαδία λέγεται ότι η Αστυνομία προμηθεύεται καύσιμα από το στρατό. Σοβαρότατες επίσης είναι οι αναφορές για έλλειψη σε εξοπλισμό ασφαλείας. Και βεβαίως, υπάρχουν ελλείψεις ακόμα και σε αναλώσιμα, σε χαρτιά και στιλό.
Αυτή η εικόνα είναι απαράδεκτη. Είναι αδιανόητο οι γυναίκες και οι άνδρες των σωμάτων ασφαλείας, οι οποίοι παίζουν τη ζωή τους κορώνα – γράμματα στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος με αμοιβές πείνας, να κινδυνεύουν επιπλέον από την κακή κατάσταση ή και την απουσία εξοπλισμού. Οι περιπολίες της ομάδας ΔΙΑΣ στην Αττική έχουν μειωθεί κατά 10-15% και εάν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, θα έχουμε σοβαρότατα προβλήματα και αλλού. Και βεβαίως στην Κορινθία, οι επιπτώσεις από τον περιορισμό της επιχειρησιακής ικανότητας της Αστυνομίας θα είναι τεράστιες.
Οι συνθήκες που διαμορφώνονται για την ασφάλεια των πολιτών είναι δυσοίωνες και υπάρχει ο κίνδυνος να αποβούν και μοιραίες. Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι στην Κορινθία η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Στον αντίποδα, το προσωπικό παραμένει πολύ λιγότερο από το απαιτούμενο, πολλές οργανικές θέσεις παραμένουν κενές και οι αστυνομικοί σταθμοί κλείνουν ο ένας μετά τον άλλον. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Αστυνομία μας να καλύπτει αμέτρητα χιλιόμετρα, προσπαθώντας να βρίσκεται παντού. Υπό τις παρούσες συνθήκες, αυτός είναι ένας ούτως ή άλλως δύσκολος άθλος, ο οποίος θα καταστεί ακατόρθωτος εάν δεν δοθεί μια λύση τουλάχιστον στο θέμα των καυσίμων.
Θα επιδιώξω να έχω μία πλήρη ενημέρωση από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Νομό μας και θα επικοινωνήσω με το αρμόδιο Υπουργείο για να βολιδοσκοπήσω τις προθέσεις της ηγεσίας του. Ανάλογα με τις εξελίξεις, δεσμεύομαι ότι θα αναλάβω πρωτοβουλίες, προκειμένου να μείνει ακέραια η επιχειρησιακή ικανότητα της ΕΛΑΣ στο Νομό μας, να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ακινητοποίησης των περιπολιών και να διασφαλιστεί η προστασία των πολιτών.»

Χωρίς βενζίνη έμειναν τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική και Κορινθία(!). Αναγκαία η άμεση προμήθεια καυσίμων και η έγκριση σχετικής πίστωσης

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη στους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών Χωρίς τη δυνατότητα να προμηθευτούν βενζίνη έχουν μείνει τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας εντός Αττικής, καθώς έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα στο κτίριο γκαράζ της ΕΛ.ΑΣ. επί της λεωφόρου Συγγρού και στην Αμυγδαλέζα. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την άμεση κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Αυγενάκη, που ζήτησε από τους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Ε. Βενιζέλο, και  Προστασίας του Πολίτη, κ. Χ. Παπουτσή, την άμεση παρέμβασή τους για την επίλυση του προβλήματος.  Ειδικότερα, στο έγγραφό του, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει χαρακτηριστικά:
 «παρατηρήθηκε σήμερα, 28.11.2011, από τους διοικητές των Αστυνομικών τμημάτων των Περιοχών της Αθήνας, ότι το κτίριο γκαράζ της Λεωφόρου Συγγρού που ανήκει στην αστυνομία, από το οποίο βάζουν βενζίνη τα περιπολικά και οι μηχανές όλων των αστυνομικών  τμημάτων, καθώς και των κεντρικών γραφείων της ασφάλειας, σταμάτησε να δίνει βενζίνη και ειδοποιούσε τους οδηγούς ότι δεν υπάρχει επάρκεια καυσίμων για να τους εφοδιάσει μέχρι νεοτέρας».  Προσθέτει δε ότι «εντός της ημέρας στέρεψε και η τελευταία σταγόνα από τις δεξαμενές καυσίμων του Σώματος και στο πρατήριο της Αμυγδαλέζας», σημειώνοντας πως «από το πρωί, περιπολικά και μοτοσικλέτες που πήγαιναν για ανεφοδιασμό καυσίμων σε Συγγρού και στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στο Γουδή, ενημερώνονταν από το προσωπικό ότι ξέμειναν από καύσιμα τα οποία έχουν εξαντληθεί». Συνεχίζει δε ότι «όλο το κομβόι κατευθύνθηκε ως εκ τούτου προς το υπουργείο και στην Αμυγδαλέζα, οι δεξαμενές των οποίων και αυτές εξάντλησαν γρήγορα τα αποθεματικά, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα, να μην υπάρχει δυνατότητα ανεφοδιασμού κανενός αστυνομικού οχήματος στην Αττική!!!» Θεωρεί δε δεδομένο ότι «η κατάσταση αυτή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. δεν βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα εντός Αττικής, ενώ αντίστοιχη είναι σε αρκετούς νομούς της χώρας, όπως πχ. στη γειτονική Κορινθία, όπου έχουν εξαντληθεί τα καύσιμα από το Σάββατο». Στο πλαίσιο αυτό και υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα ανεφοδιασμού κανενός αστυνομικού οχήματος στην Αττική (!)», κ. Αυγενάκης ζητά από τον κ. Παπουτσή και Βενιζέλο να μεριμνήσουν άμεσα για την επίλυση του προβλήματος το ταχύτερο δυνατόν, ακόμα και εντός της ημέρας, ενώ τους ζητά να εγκριθεί άμεσα η σχετική πίστωση «προκειμένου να καταστεί δυνατόν να προμηθεύονται καύσιμα τα οχήματα και τα δίκυκλα της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς πρόβλημα». Τέλος, ο κ. Αυγενάκης ζητά ενημέρωση «σε ποιους άλλους νομούς υπάρχουν αντίστοιχες ελλείψεις λόγω οφειλών του Δημοσίου προς τους πρατηριούχους που προμηθεύουν με καύσιμα την ΕΛ.ΑΣ.». 

Θανάσης Δαβάκης: Ο Βαγγέλης Λιβαδάς ενσάρκωσε στο ίδιο πρόσωπο την ευαισθησία του δημιουργού με το αισθητήριο του αποτελεσματικού επιχειρηματία

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, για την απώλεια του Βαγγέλη Λιβαδά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Θέατρο έχει τους ανθρώπους του. Δεν είναι μόνο οι ηθοποιοί, οι σκηνοθέτες, οι καλλιτέχνες. Είναι και οι θεατρικοί επιχειρηματίες. Σε μια μικρή αγορά, όπως η ελληνική, ο ρόλος τους είναι δονκιχωτικός. Το Θέατρο, όπως και κάθε άλλη πολιτιστική δραστηριότητα, έχει την υλική, την καθημερινή του πλευρά. Δεν είναι μόνο ένα παιχνίδισμα του νου. Αυτή φρόντιζε με τον καλύτερο τρόπο ο Βαγγέλης Λιβαδάς και έδινε στους καλλιτέχνες τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τα οράματά τους.
Από κάθε επιτυχία χρηματοδοτούσε μια νέα πρωτοποριακή και τολμηρή προσπάθεια, αλλά υπήρχαν και δύσκολες στιγμές. Ο Βαγγέλης Λιβαδάς ανέβασε ως παραγωγός, από το 1958 έως σήμερα, πάνω από 360 έργα. Στο περίφημο “Αμφιθέατρο” του, το 1975 παρουσίασε τον “Ερωτόκριτο” του Κορνάρου, την “Οδύσσεια” κ.α., η δε “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη, γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο Ηρώδειο. Ανέβασε, επίσης, δεκάδες πλούσιες παραγωγές μιούζικαλ, όπως τα “Hello Dolly”, “Μάγκες και Κούκλες” και “Grease”.
Ας κρατήσουμε το παράδειγμά του για μια βιώσιμη και αυτοτροφοδοτούμενη καλλιτεχνική δημιουργία που είναι παράλληλα κοντά στις έγνοιες και στα ενδιαφέροντα του κόσμου. Ο Βαγγέλης Λιβαδάς ενσάρκωσε στο ίδιο πρόσωπο την ευαισθησία του δημιουργού με το αισθητήριο του αποτελεσματικού επιχειρηματία. Σπάνιες αρετές και ακόμη πιο σπάνιος ο συνδυασμός τους».