Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Χωρίς βενζίνη έμειναν τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική και Κορινθία(!). Αναγκαία η άμεση προμήθεια καυσίμων και η έγκριση σχετικής πίστωσης

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη στους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών Χωρίς τη δυνατότητα να προμηθευτούν βενζίνη έχουν μείνει τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας εντός Αττικής, καθώς έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα στο κτίριο γκαράζ της ΕΛ.ΑΣ. επί της λεωφόρου Συγγρού και στην Αμυγδαλέζα. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την άμεση κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Αυγενάκη, που ζήτησε από τους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Ε. Βενιζέλο, και  Προστασίας του Πολίτη, κ. Χ. Παπουτσή, την άμεση παρέμβασή τους για την επίλυση του προβλήματος.  Ειδικότερα, στο έγγραφό του, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει χαρακτηριστικά:
 «παρατηρήθηκε σήμερα, 28.11.2011, από τους διοικητές των Αστυνομικών τμημάτων των Περιοχών της Αθήνας, ότι το κτίριο γκαράζ της Λεωφόρου Συγγρού που ανήκει στην αστυνομία, από το οποίο βάζουν βενζίνη τα περιπολικά και οι μηχανές όλων των αστυνομικών  τμημάτων, καθώς και των κεντρικών γραφείων της ασφάλειας, σταμάτησε να δίνει βενζίνη και ειδοποιούσε τους οδηγούς ότι δεν υπάρχει επάρκεια καυσίμων για να τους εφοδιάσει μέχρι νεοτέρας».  Προσθέτει δε ότι «εντός της ημέρας στέρεψε και η τελευταία σταγόνα από τις δεξαμενές καυσίμων του Σώματος και στο πρατήριο της Αμυγδαλέζας», σημειώνοντας πως «από το πρωί, περιπολικά και μοτοσικλέτες που πήγαιναν για ανεφοδιασμό καυσίμων σε Συγγρού και στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στο Γουδή, ενημερώνονταν από το προσωπικό ότι ξέμειναν από καύσιμα τα οποία έχουν εξαντληθεί». Συνεχίζει δε ότι «όλο το κομβόι κατευθύνθηκε ως εκ τούτου προς το υπουργείο και στην Αμυγδαλέζα, οι δεξαμενές των οποίων και αυτές εξάντλησαν γρήγορα τα αποθεματικά, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα, να μην υπάρχει δυνατότητα ανεφοδιασμού κανενός αστυνομικού οχήματος στην Αττική!!!» Θεωρεί δε δεδομένο ότι «η κατάσταση αυτή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. δεν βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα εντός Αττικής, ενώ αντίστοιχη είναι σε αρκετούς νομούς της χώρας, όπως πχ. στη γειτονική Κορινθία, όπου έχουν εξαντληθεί τα καύσιμα από το Σάββατο». Στο πλαίσιο αυτό και υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα ανεφοδιασμού κανενός αστυνομικού οχήματος στην Αττική (!)», κ. Αυγενάκης ζητά από τον κ. Παπουτσή και Βενιζέλο να μεριμνήσουν άμεσα για την επίλυση του προβλήματος το ταχύτερο δυνατόν, ακόμα και εντός της ημέρας, ενώ τους ζητά να εγκριθεί άμεσα η σχετική πίστωση «προκειμένου να καταστεί δυνατόν να προμηθεύονται καύσιμα τα οχήματα και τα δίκυκλα της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς πρόβλημα». Τέλος, ο κ. Αυγενάκης ζητά ενημέρωση «σε ποιους άλλους νομούς υπάρχουν αντίστοιχες ελλείψεις λόγω οφειλών του Δημοσίου προς τους πρατηριούχους που προμηθεύουν με καύσιμα την ΕΛ.ΑΣ.».