Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΝΟΥ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΣΤΗΝ «ΝΕΤ FM»:


ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΚΡΩΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ»
ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Π. ΤΣΙΟΥΤΣΙΑ– Τ. ΣΑΡΑΝΤΗ


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάμε να κουβεντιάσουμε με τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία τον κ. Πάνο Μπεγλίτη.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Μπεγλίτη προχωράει η προεκλογική περίοδος ούτε 10 μέρες δεν έχουν μείνει ακόμη, θέλω να μου σχολιάσετε μια κίνηση που έχετε αποφασίσει να κάνετε ως ΠΑΣΟΚ: την προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Πως το πήρατε απόφαση αυτό; Δεν είναι ρίσκο αυτό; 
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Eάν το δούμε στενά οργανωτικά, λαμβάνοντας υπόψη το κλίμα και τις συνθήκες, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι ένα οργανωτικό ρίσκο.  Εγώ πιστεύω όμως ότι πολιτική είναι μια απελευθερωτική κίνηση, πολιτικά και ψυχολογικά.
   

ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ- ΤΣΙΠΡΑ

Ο κ. Καμμένος έχει ομολογήσει ότι θα μπορούσε να συμφωνήσει σε μια κυβερνητική πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος έχει δηλώσει κατά λέξη ότι «υπάρχουν συγκλίσεις στην οικονομική πολιτική» των δύο κομμάτων.
Χθες, ο κ. Τσίπρας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και αποκάλυψε ότι και αυτός είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τον κ. Καμμένο.
Οι μάσκες έπεσαν…
Και για του λόγου το αληθές, να τι είπε σε συνέντευξή του, στο tvxs.gr (25 Απριλίου) ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας:
«Εάν, όμως, παρόλα αυτά, εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε…»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες προκειμένου να προχωρήσουν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, κυριάρχησαν στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους Περιφερειάρχες και εκπροσώπους τους...
στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση που διήρκεσε δύο ώρες.
Μετά τη συνάντηση ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε ότι για να ξεπεραστούν τα εμπόδια της ανάπτυξης «πρέπει να βάλλουμε όλοι νερό στο κρασί μας και να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας, γιατί αλλιώς δεν θα έχουμε θετικά αποτελέματα». «Η ισχύς εν τη ενώσει», υπογράμμισε.
Στην συνεδρίαση εξετάστηκαν τρόποι προκειμένου να ξεμπλοκάριστούν κοινοτικά κονδύλια και να χρηματοδοτηθούν αναπτυξιακά προγράμματα στις Περιφέρειες, καθώς και τα γραφειοκρατικά εμπόδια τα οποία δημιουργούν δυσκολίες.
Ο πρωθυπουργός καλωσορίζοντας τους περιφερειάρχες ανέφερε ότι το υπουργείο Εσωτερικών επέλυσε ορισμένα προβλήματά τους και ότι η επόμενη κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τις διοικητικές εκρεμμότητες που υπάρχουν.

Στον Κορυδαλλό και η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου,

Προφυλακιστέα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, μετά την απολογία της στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, για την υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πατέρα της από προμήθειες όπλων για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ντυμένη απλά και μάλλον καταβεβλημένη από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, η Αρετή Τσοχατζοπούλου έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο. Κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις. Όμως ανακριτής και εισαγγελέας δε φαίνεται πως πείστηκαν από τις απαντήσεις που πήραν και συμφώνησαν να την κρίνουν προφυλακιστέα.

Από 30 Απριλίου οι νέες συντάξεις του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ θα πληρώνονται αμέσως

Αυτόματα θα πιστώνεται, από 30 Απριλίου, αμέσως μετά την έκδοση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων, μέσω του ΟΠΣ-ΙΚΑ, ο λογαριασμός του συνταξιούχου με το ποσό της σύνταξης και τα αναδρομικά, όπως ανακοίνωσε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΓΑ

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά, πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.
Ξεκίνησε χθες 25 Απριλίου στα ΚΕΠ όλης της χώρας και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών του ΟΓΑ για το έτος 2012 οπως ανακοίνωσε η Αγροτική Εστία.

Τι συμβαίνει με την Χρυσή Αυγή στην Πελοπόννησο;


ΑΡΘΡΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Του Γιάννη Λάμπρου
Ιδιοκτήτη του Moriasnews.gr


Εδώ και μέρες τσακώνονται τα κόμματα για το ποιός…επωάζει περισσότερο…»το αυγό του φιδιού»…δηλαδή την Χρυσή Αυγή..!
Και παίρνουν και θέση κόμματα που επενδύουν στην άρνηση των πάντων, στα γιαούρτια και στους προπηλακισμούς..
Για να επωαστεί όμως ένα αυγό κάποιος πρέπει να το κρύψει, να το σκεπάσει για να το επωάσει..!
Η Δημοκρατία οι δημοκράτες δεν πρέπει να φοβούνται τον διάλογο. Και εμείς ανοίγουμε ένα μεγάλο θέμα.
Κάτι συμβαίνει στην Πελοπόννησο με την Χρυσή Αυγή.
Κάτι πολύ μεγάλο που όταν θα το δούν οι ηγεσίες των κομμάτων θα πέσουν απο τα σύννεφα..

Στο Λέχαιο σήμερα η Κατερίνα Φαρμάκη

Η βουλευτής Κορινθίας Κατερίνα Φαρμάκη-Γκέκη, την Πέμπτη 26 Απριλίου, θα επισκεφτεί τα  χωριά: Άσσος, ώρα 20:00, Λέχαιο, ώρα 21:00 για να συνομιλήσει με τους κατοίκους. Ενδιάμεσα, θα πραγματοποιηθεί χαιρετισμός στην αγορά του Περιγιαλίου.

Στην Βόχα σήμερα ο Χρήστος Δήμας

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώναε με αμείωτη ένταση δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις αγροτικές και τουριστικές περιοχές του νομού.
Η προεκλογική εκστρατεία του κ. Δήμα συνεχίστηκε και χθες με μεγάλη επιτυχία. Ο φέρελπις πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους κατοίκους της Δυτικής Κορινθίας και απέσπασε για ακόμα μία φορά το θερμό χειροκρότημα τους. Ο 32χρονος υποψήφιος παρά το γεγονός πως τον τελευταίο μήνα έχει επισκεφθεί σχεδόν ολόκληρο το νομό, δείχνει ακούραστος και αποφασισμένος.

«Αντιλαμβάνομαι πως αρκετοί συμπολίτες είναι θυμωμένοι και απογοητευμένοι. Στόχος μου, ως νέος υποψήφιος, είναι να μεταφέρω ένα μήνυμα αισιοδοξίας και να τους πείσω ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει» δήλωσε σχετικά ο κ. Δήμας.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των επισκέψεων για την Πέμπτη 26/4/12 έχει ως εξής:

17:30 ΤΑΡΣΙΝΑ Καφ. Δημητρίου

18:00 ΠΟΥΛΙΤΣΑ Καφ. Πλάτανος

18:30 ΚΡΗΝΕΣ Καφ. Βασιλείου

19:00 ΜΠΟΛΑΤΙ

19:15 ΒΟΧΑΙΚΟ Καφ. Μπίτσιου

20:00 ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ Καφ. Τριανταφύλλου

Δικαίωση Κώστα Κόλλια για το νερό της Κορίνθου

Ανακοινώθηκε σήμερα, όπως αναγράφει αποκλειστικά η korinthiannews.gr , η απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την αγωγή που είχε καταθέσει ο βουλευτής κ. Κ. Κόλλιας στον Α. Πνευματικό για συκοφαντική δυσφήμιση (για το θέμα του νερού).
Η απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει τον βουλευτή Κορινθίας κ. Κ. Κόλλια και είναι «κόλαφος» για τον Α. Πνευματικό. Μάλιστα σύμφωνα με την απόφαση ο κ. Πνευματικός πρέπει να καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 90.000 ευρώ στον κ. Κόλλια θεωρώντας ότι τον έβλαψε. Το δικαστήριο έκρινε ότι όλες οι ενέργειες του κ. Κόλλια έγιναν για να προασπιστούν τα συμφέροντα των Κορίνθιων πολιτών.
Ο κ. Κ. Κόλλιας είχε πει ότι κινούνταν νομικά κατά του κ. Πνευματικού καθώς το όφειλε στον ίδιο και την οικογένειά του προκειμένου να φύγει από πάνω του η λάσπη που του έριξε ο δήμαρχος Κορινθίων. Ο κ. Κόλλιας είχε δεσμευτεί στην korinthiannews.gr (δείτε εδώ) ότι τα χρήματα που τυχόν έπαιρνε ως αποζημίωση για την αγωγή που είχε καταθέσει στον κ. Πνευματικό θα τα έδινε σε ιδρύματα και δεν θα τα κρατούσε ο ίδιος!
Το πιο πιθανό είναι ο κ. Πνευματικός να ασκήσει έφεση στην παραπάνω απόφαση αλλά και πάλι το ποσό είναι πολύ μεγάλο (90.000 ευρώ). Η korinthiannews.gr επικοινώνησε με τον κ. Κόλλια ο οποίος επιβεβαίωσε την πληροφορία μας αλλά για την ώρα όπως είπε δεν θέλει να κάνει κάποια δήλωση.
ΣΣ. Όπως και να έχει πάντως είναι άλλη μία δικαίωση για τον Κ. Κόλλια η παραπάνω. Μία η επιμονή του να ανοίξει το στρατόπεδο της Κορίνθου (κάτι που έγινε) και άλλη μία που δίκασε τον Α. Πνευματικό. Ο Απρίλιος ήταν ο μήνας του Κ. Κόλλια…

Το ευρώ στα χνάρια… της δραχμής

Το αταίριαστο δίδυμο «ευρώ-δραχμής», βρέθηκε τους προηγούμενους μήνες με επιμονή που… παραξένευε, στο επίκεντρο μιας δημόσιας συζήτησης, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στις προβλέψεις διεθνών αναλυτών της οικονομίας. Η ταμπακιέρα αφορούσε φυσικά το κατά πόσο η Ελλάδα θα παρέμενε στη ζώνη του κοινού νομίσματος, ή θα επέστρεφε στη μιζέρια και περιθωριοποίηση της δραχμής. Μια διαδρομή εθνικής απαξίωσης, την οποία δυστυχώς δεν αποκηρύσσουν ούτε καν σήμερα, ακραίες φωνές που διεκδικούν στις πρόωρες εκλογές της 6ης Μαϊου, την εμπιστοσύνη μιας κοινωνίας σε πρόδηλο αποπροσανατολισμό.

Το αταίριαστο δίδυμο… επιστρέφει. Αυτή τη φορά όμως, όχι με την Ελλάδα στο επίκεντρο της συζήτησης. Η αφήγηση αφορά στην προοπτική να ακολουθήσει το ευρώ, δηλαδή το κοινό νόμισμα της Ευρώπης, τον ιστορικό δρόμο της δραχμής: Να γίνει… πρώην «εθνικό» νόμισμα.

Με την Ισπανία να βρίσκεται πλέον στο χείλος της αβύσσου, λόγω της ταμειακής αδυναμίας των τραπεζών της, οι οποίες παραπαίουν εκτεθειμένες στο έλεος των κερδοσκόπων, από τη στιγμή που η πλειοψηφία όσων έχουν στεγαστικό δάνειο αδυνατεί να το αποπληρώσει, το μέλλον της ευρωζώνης είναι εξαιρετικά δυσοίωνο.

Οι Βρυξέλλες άλλωστε δεν σταμάτησαν ποτέ να ανησυχούν για την προοπτική να βγει η Ισπανία… από την πρίζα, καθώς η Μαδρίτη δεν έχει οικονομικό ισοδύναμο. Είναι σαφώς μεγαλύτερη της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, ενδεχομένως… και των τριών μαζί. Μια ενδεχόμενη προσφυγή της στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου λοιπόν, θα μετακυλήσει τη συζήτηση γύρω από το μέλλον της ευρωζώνης, στο πραγματικό πρόβλημα το οποίο καλείται να διαχειριστεί η σημερινή πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και δεν είναι άλλο από την προοπτική χωρισμού των σιαμαίων, Βορρά και Νότου. Του πληθωρικού και οικονομικά εύρωστου Βορρά, και του Νότου των «PIGS» αλλά και των πληθυντικών δυνατοτήτων ανάκαμψης. Όσο μάλιστα εντείνεται η συζήτηση γύρω από την αναγκαιότητα χαλάρωσης των αυστηρών μέτρων ακραίας δημοσιονομικής πειθαρχίας και περιοριστικής πολιτικής, την οποία εμπνεύστηκε και επέβαλε η Γερμανία της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τόσο το Βερολίνο θα μπαίνει στον πειρασμό…


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / STATESMEN.GR

Η Άννα βλέπει (ήδη) την επόμενη μέρα. Στο ΠΑΣΟΚ…


Γνωρίζοντας κανείς την ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ, και κυρίως την ψυχολογία με την οποία πορεύονται ιστορικά τα στελέχη του, με έμφαση στα λεγόμενα ή αυτοπροσδιοριζόμενα ως «κορυφαία», δεν θα πρέπει να προσεγγίζεται με έκπληξη η χθεσινή «ρουκέτα» της Άννας Διαμαντοπούλου.
Με προφανή στόχο τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την ηγεσία του «νέου ΠΑΣΟΚ», η οποία δεν έχει αποκτήσει συλλογικά χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα η Άννα Διαμαντοπούλου να βρίσκεται και πάλι στο περιθώριο.
Η Υπουργός Ανάπτυξης της απερχόμενης κυβέρνησης Παπαδήμου, διατύπωσε την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αντικειμενικές ελπίδες για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών, όσο το μόνο που κάνει είναι «να πηγαίνει πλάτη-πλάτη και να ζητά συγγνώμη».
Η αναφορά της Άννας Διαμαντοπούλου ήταν ευθεία βολή κατά της «συγγνώμης» που ζήτησε από τους Έλληνες πολίτες για λογαριασμού όλου του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μένοντας ωστόσο προσκολλημένος σε αυτή τη ρητορική, η οποία μάλλον άρχισε να κουράζει.
Σε συνδυασμό με την αμυντική στρατηγική τακτική την οποία ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο, η Άννα Διαμαντοπούλου δεν κρύβει ότι διαμορφώνεται ένα εκρηκτικό μείγμα, οι αρνητικές παρενέργειες του οποίου θα αποτυπωθούν στην κάλπη της 6ης Μαϊου.
Η πρώην υπουργός Παιδείας λοιπόν, πολιτικό «τέκνο» του Κώστα Σημίτη και δεδηλωμένη θαυμάστρια των μη πολιτικών κυβερνήσεων συνεργασίας, κινείται ήδη με το βλέμμα της στην επόμενη μέρα. Όχι της χώρας, αλλά του ΠΑΣΟΚ.
 
ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ / STATESMEN.GR

Κώστας Κόλλιας: «Ολοκληρωμένη, εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης διαθέτει μόνο η Νέα Δημοκρατία»

Με αφορμή την ολοκλήρωση της παρουσίασης του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας από τον Πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά, ο υποψήφιος Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη παράταξη που έχει ήδη παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης, με συγκεκριμένες προτάσεις για όλους τους κρίσιμους τομείς που απαιτούν ριζικές παρεμβάσεις. Από την οικονομία μέχρι την οργάνωση του κράτους και από τη διαφάνεια μέχρι την κοινωνική δικαιοσύνη, ο Αντώνης Σαμαράς προσφέρει στον Έλληνα ψηφοφόρο μία χειροπιαστή εναλλακτική πρόταση. Μία πρόταση που στη Νέα Δημοκρατία επεξεργαζόμασταν επί δύο χρόνια, μία πρόταση-απάντηση στις ολέθριες πολιτικές που εμπνεύστηκε και υλοποίησε το ΠΑΣΟΚ. Μία πρόταση που λείπει από το σύνολο των μικρών κομμάτων, όλων των πολιτικών αποχρώσεων, τα οποία επενδύουν στην οργή και την απαξίωση, χωρίς να έχουν τίποτα ρεαλιστικό να προτείνουν.
Οι πολίτες έχουν κάθε λόγο να δυσπιστούν. Οι μνήμες από την πιο ξεδιάνδροπη εξαπάτηση, το «λεφτά υπάρχουν», είναι πολύ νωπές. Οι επιπτώσεις από το Μνημόνιο είναι ανυπόφορες και οι θετικές συνέπειες από την υπογραφή της Σύμβασης για το κούρεμα του ελλείματος θα φανούν εν καιρώ. Η φτώχεια, η ανεργία και η ανασφάλεια έχουν πληγώσει την αξιοπρέπειά του. Έχουν υποχρεώσει έναν υπερήφανο λαό, που πέρασε από κακουχίες και κέρδισε με θυσίες την πρόοδο και την ευημερία, να αγωνίζεται καθημερινά για να επιβιώσει.
Υπάρχει απάντηση, όχι μόνο για τα επίκαιρα προβλήματα, αλλά και για τις χρόνιες στρεβλώσεις της οικονομίας και του κράτους. Υπάρχει πλούτος και υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να ωθήσουν την ανάπτυξη. Υπάρχουν ισοδύναμα μέτρα, για να κλείσουν οι τρύπες που άνοιξαν τα λάθη και η ανευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ στους προϋπολογισμούς. Υπάρχει ανάγκη να μεταφερθεί το βάρος από τις άδικες, οριζόντιες περικοπές στην περιστολή της σπατάλης του κρατικού μηχανισμού και στην ανάπτυξη.
Η Νέα Δημοκρατία κάνει σήμερα έκκληση στον ελληνικό λαό να ανακτήσει την αισιοδοξία και την εμπιστοσύνη του. Δεν ζητούμε να ξεχάσει, ούτε να δείξει τυφλή πίστη, δεν ζητούμε καν να παραμερίσει την οργή του. Ζητούμε μόνο να ακούσει και να κρίνει. Ζητούμε να σκεφτεί ότι η χώρα χρειάζεται να κυβερνηθεί – και μπορεί να κυβερνηθεί καλύτερα. Τα μέτρα που προτείνουμε είναι ριζικά και για να εφαρμοστούν χρειάζονται στιβαρή κυβέρνηση, πρόθυμη να συγκρουστεί με όσους  κήρυξαν πόλεμο στον πατριωτισμό και την ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε ισχυρή εντολή για μια Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας αυτοδύναμη, ανεκβίαστη και αποτελεσματική.»

Αντώνης Σαμαράς : Πως θα αλλάξουμε το σύστημα διακυβέρνησης.

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, για Πολιτική, Θεσμούς Ασφάλεια
Ζάππειο – Β


    Φίλες και φίλοι,

    Πριν λίγες μέρες, από το χώρο αυτό, σας είπα πως στόχος μας, μετά τις εκλογές αυτές, τις πιο σημαντικές, τις πιο καθοριστικές από το 1974, είναι να θεμελιώσουμε τη Νέα Μεταπολίτευση.
    Σας είπα ακόμα πως όταν μιλάμε για Νέα Μεταπολίτευση εννοούμε να αλλάξουμε τα πάντα! Να τα αλλάξουμε όλα: Και το μοντέλο της Οικονομίας που χρεοκόπησε και το σύστημα της διακυβέρνησης που απέτυχε.
    Τότε σας παρουσίασα το Σχέδιό μας σχετικά με το πρώτο - το οικονομικό: πως θα αλλάξουμε το μοντέλο Ανάπτυξης. Και πως θα σπάσουμε τη γραφειοκρατία της Δημόσιας Διοίκησης, για  να ’χουμε, επί τέλους Ανάπτυξη.
    Σήμερα θα σας παρουσιάσω το δεύτερο – το πιο πολιτικό: πως θα αλλάξουμε το σύστημα διακυβέρνησης.
    Γιατί πέρα από τις δανειακές συμβάσεις που υπογράφουν οι κυβερνήσεις, πρέπει να υπογράψουμε μια θεμελιώδη σύμβαση με τον ίδιο το λαό! Ένα κοινωνικό συμβόλαιο γι’ αυτά που πρέπει να αλλάξουμε. Για αυτά που πρέπει να διαφυλάξουμε. Και γι’ αυτά που πρέπει να επιτύχουμε.
    Η Ελλάδα είναι χώρα, δεν είναι «χώρος». Και μάλιστα Δημοκρατική χώρα!
    Και οι ΄Ελληνες είναι λαός δεν είναι «πληθυσμός». Και μάλιστα υπερήφανος λαός.
    Ένας υπερήφανος λαός σε μια δημοκρατική χώρα δικαιούται να ξέρει τι ακριβώς περιμένει από την κυβέρνησή του. Ποιο είναι το Σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Την παρουσίαση αυτού του Σχεδίου ολοκληρώνω σήμερα. Για τη μεγάλη ανατροπή που μπορεί να γίνει μόνο με την ισχυρή εντολή του ελληνικού λαού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚ​Η ΠΕΡΙΟΔΟ

Από τη Νέα Δημοκρατία ανακοινώνεται το πρόγραμμα των ομιλιών του Προέδρου της κ. Αντώνη Σαμαρά για την προεκλογική περίοδο:

•    Πέμπτη  26/4/2012: Σπάρτη

•    Παρασκευή 27/4/2012: Σέρρες

•    Σάββατο 28/4/2012: Λάρισα

•    Κυριακή 29/4/2012: Ηράκλειο

•    Δευτέρα 30/4/2012: Πάτρα

•    Τετάρτη 2/5/2012: Θεσσαλονίκη
•    Πέμπτη 3/5/2012: Αθήνα

•    Παρασκευή 4/5/2012: Αλεξανδρούπολη
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί και άλλους νομούς της χώρας, όπου θα πραγματοποιούνται θεματικές εκδηλώσεις

Η προπαγάνδα επιστρέφει στο Σπίτι της Άρσης Βαρών

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Φαντάζομαι ότι η τοποθέτηση του Πύρρου Δήμα στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας έχει την έννοια της εξιλέωσης.
Και υπό αυτήν την έννοια δεχόμαστε τα του συμβολισμού περί των οποίων ομίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Θέλω να πω ότι ο κ. Βενιζέλος, στην προσπάθειά του να βρει ένα αντιστάθμισμα στη συστηματική συκοφάντηση της χώρας από τους προκατόχους του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ και στο υπουργείο των Οικονομικών, τοποθέτησε στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ έναν αθλητή που πραγματικά δόξασε την Ελλάδα και την διαφήμισε στα πέρατα του κόσμου.
Ειλικρινά, άλλο λόγο δεν βλέπω. Έκαστος εφ ω ετάχθη και τα βάρη της οικονομίας είναι πολύ μεγάλα ακόμη και για τις πλάτες του Πύρρου Δήμα.
Προφανώς. Διότι για να βγει η χώρα από τη χρεοκοπία μάλλον χρειάζονται διαφορετικά προσόντα.
Για να βγει η χώρα από το μνημόνιο, δεν αρκεί να φωνάξουμε «Για την Ελλάδα»!
Πρέπει και να γνωρίζουμε πώς να το κάνουμε.
Είναι λυπηρό που στη μάχη των εντυπώσεων καίγονται μερικά από τα υπερεθνικά χαρτιά της χώρας.
Είναι ενοχλητικό που συνεχίζεται η πρακτική χρόνων, με τον διορισμό στη Βουλή ανθρώπων καταξιωμένων αλλά σε διαφορετικό αντικείμενο από αυτό που θα απασχολήσει την επόμενη Βουλή.
Είναι εξοργιστικό που το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την πρακτική της παλαιοκομματικής εποχής, όταν ξεκινούσε τις προεκλογικές του καμπάνιες από το Σπίτι της Άρσης Βαρών.
Αλλά σε μια χώρα που όποιος δεν διαβάζει το μνημόνιο και όποιος δεν μοιράζει τα βιβλία στα σχολεία αναλαμβάνει την… Ανάπτυξη, όποιος υποδυόμενος τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού επιτυγχάνει το κατόρθωμα να λειτουργούν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι με… χειμερινό ωράριο το καλοκαίρι αλλά παραμένει στη θέση του, όποιος οδήγησε τη χώρα στην υποδούλωση του μνημονίου ασχολείται με τα πετρέλαια και όποιος πέτυχε να αποκλείσει μια χώρα σαν τη Ελλάδα από τη ναυπήγηση εμπορικών πλοίων φιλοδοξεί να κυβερνήσει, όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς… 
 Υ.Γ. Η εξήγηση που ο ίδιος ο Πύρρος Δήμας έδωσε σχετικά με την υποψηφιότητά του δεν είναι πειστική. Υποστηρίζει πως επέλεξε να πάει τώρα «που άλλοι φεύγουν φοβισμένοι μπροστά στην ευθύνη και στην οργή». Ναι, αλλά το πρόβλημα είναι πως πάει με αυτούς που συκοφάντησαν τη χώρα την οποία ο ίδιος διαφήμισε.

elzoni.gr

Η αλήθεια (που μας κρύβουν) για την κρίση

Η κρίση την οποία διέρχεται σήμερα η Ελλάδα είναι δευτερευόντως οικονομική. Φυσικά, από την… καταμέτρηση των ευρώ που έχει στη διάθεσή του ο καθένας, εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό η προσωπική ευημερία του, επομένως έχει άμεση επίδραση και αντανάκλαση ευρύτερα στη συλλογική κοινωνία, αυτή η διαπίστωση ωστόσο δεν αναιρεί μια άλλη, αυταπόδεικτη πραγματικότητα.

Η κρίση είναι κυρίως πολιτικής ηγεσίας και εκπροσώπησης. Κρίση ηθικών αξιών και προτεραιοτήτων. Κρίση αξιολογικού κώδικα της κοινωνίας και των ηγετών της. Γι’ αυτό είναι τόσο σύνθετη και πολυεπίπεδη. Ένα χαρακτηριστικό που καθιστά δυσχερή την επαρκή αντιμετώπισή της, πόσο μάλλον την υπέρβασή της.

Από τα τέλη του 2009 μέχρι και σήμερα, έχοντας πλέον συμπληρώσει δυο χρόνια στον αυτοκαταστροφικό μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, η Ελλάδα ζει με… αστικούς μύθους. Ένας εκ των οποίων, που αυτοτροφοδοτείται από την αντίστοιχη ρητορική των Βρυξελλών, αναφέρει ότι η κρίση στην οικονομία έχει… υπερ-ατλαντική αύρα. Προέρχεται δηλαδή από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με το λανθάνον υπονοούμενο να αφορά τις δραματικές επιπτώσεις από την κατάρρευση της Lehman Brothers, το 2008.

Οι «Financial Times» ήρθαν με εκτενές αφιέρωμά τους, να γκρεμίσουν τον καθρέφτη της παραπάνω συλλογικής παραμόρφωσης. Αφού διαπιστώνουν ότι η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας είναι και πάλι όμηρος των εξελίξεων στην ευρωζώνη, στο περιθώριο αναμονής του αποτελέσματος των γαλλικών εκλογών αλλά και της πολιτικής κρίσης που ξέσπασε στην Ολλανδία, προχωρούν ένα βήμα παραπέρα. Ή μάλλον… πίσω.

Ανακαλώντας στην τρέχουσα μνήμη τις εξελίξεις που προηγήθηκαν, για να φτάσει η κρίση χρέους της Αθήνας να προσλάβει πανευρωπαϊκές διαστάσεις, οι «FT» επισημαίνουν ότι η ευρωζώνη ζει μια ύφεση δικής της κατασκευής. Που ουσιαστικά γεννήθηκε και γιγαντώθηκε από την πρόδηλη αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας της Ευρώπης να λειτουργήσει ως κάτι περισσότερο από… παιδική χαρά, όπως εύστοχα την έχει χαρακτηρίσει η «Monde».

Η διαπίστωση των «FT» είναι απολύτως αληθής, για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ευρώπη, και δεν διακατέχονται από συμπλέγματα και μανίες καταδίωξης. Αν οι Βρυξέλλες είχαν παρέμβει προληπτικά στην ελληνική κρίση, όταν το δίδυμο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου άρχισε να ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί, τίποτα από όσα ζούμε μέχρι και σήμερα δεν θα είχε συμβεί.

Ακόμη όμως και από τη στιγμή που η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ξέφυγε από τον έλεγχο, το Βερολίνο κυρίως είχε πληθυντικές ευκαιρίες να προχωρήσει στις αναγκαίες παραχωρήσεις, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω διάχυσή της. Δεν το έκανε. Και φτάσαμε ως εδώ. Να εκφράζει το αίτημα για αλλαγή ο… Φρανσουά Ολάντ.


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Οι επιλογές του ψηφοφόρου και η αρχή της δεδηλωμένης

Η Ελλάς είναι αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Κάθε εκλογική περιφέρεια εκλέγει έναν ή περισσότερους αντιπροσώπους της (ανάλογα με την πληθυσμό) ο οποίος την εκπροσωπεί στην εθνική αντιπροσωπεία (κοινοβούλιο).
Το κοινοβούλιο έχει το βασικότερο ρόλο στη δημοκρατίας μας γιατί ασκεί τη νομοθετική εξουσία. Από αυτό εκλέγεται, ελέγχεται και συντηρείται η εκτελεστική εξουσία (κυβέρνηση), από αυτό επίσης ελέγχεται (έμμεσα) η δικαστική εξουσία, ενώ το κοινοβούλιο εκλέγει και τον ανώτατο άρχοντα της χώρας (Πρόεδρο της Δημοκρατίας).

Να τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις σήμερα !

Επειδή πολύς λόγος γίνεται για το τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που διεξάγονται αυτές τις μέρες για λογαριασμό των κομμάτων σας παρουσιάζουμε τις πληροφορίες που έχουμε μέσα από τις εταιρείες κι όχι αυτές που διαρρέουν τα κομματικά επιτελεία σε blog . Δείτε τα ποσοστά όπως διαμορφώνονται με αναγωγές επί των εγκύρων κι εκτιμήσεις καθώς έχουμε τρεις έρευνες που έτρεξαν . H κοινή συνισταμένη τους είναι :

Nέα Δημοκρατία 25 %

ΠΑΣΟΚ 17%

ΚΚΕ 11%

ΣΥΡΙΖΑ 10%

ΑΝΕΛ 9%

ΔΗΜΑΡ 7%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5%

ΛΑΟΣ 3%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3%

ΔΗΣΥ 2 %

ΚΟΙΣΥ 2%

ΔΡΑΣΗ 2%

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 4%


Mε βάση αυτά κι αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη η Νέα Δημοκρατία είναι πολύ μακρυά από το στόχο της αυτοδυναμίας αλλά και το ΠΑΣΟΚ απέχει αρκετά από το ψυχολογικό όριο του 20% που θεωρούν σαν μίνιμουμ στόχο στο πράσινο στρατόπεδο .Άνετη είσοδος στη βουλή για ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή , μάχη ΚΚΕ , ΣΥΡΙΖΑ για την τρίτη θέση και στο όριο του 3% ΛΑΟΣ και Οικολόγοι με πιο πιθανό σενάριο να μην τα καταφέρνουν , ενώ ΔΡΑΣΗ ,ΔΗΣΥ και ΚΟΙΣΥ έχουν ελάχιστες ελπίδες καθώς δεν εμφανίζουν δυναμική .

logia Starata

Α.Μητσόπουλος - Κυβέρνηση ... ανοχής.


Φιλότιμες προσπάθειες κατέβαλε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Ε.Π.Ε.» επί 2 χρόνια, για να αποδείξει ότι μπορεί να διαλύσει το ελληνικό κράτος, καλύτερα και ταχύτερα από οποιονδήποτε προκάτοχό της. Η εμφανής αδυναμία της να διαχειριστεί την οικονομική κρίση και η ραγιαδίστικη αντίληψή της που την οδήγησε στην απόφαση να υπαχθεί η χώρα στο Δ.Ν.Τ., καθώς και η ψήφιση όλο και σκληρότερων φορολογικών μέτρων, είχε ως αποτέλεσμα να καταρρακωθούν οι θεσμοί, να ποδοπατηθούν οι θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές της Εθνικής και της Λαϊκής Κυριαρχίας, να φυτοζωεί σήμερα ο ελληνικός λαός και εν τέλει να χάνεται η εμπιστοσύνη του πολίτη στο κράτος.

Διαδοχικές αυτοψίες του Πέτρου Τατούλη σε Δερβένι, Λυκοποριά, και Πεταλού



Διαδοχικές αυτοψίες πραγματοποίησε την Τρίτη 24 Απριλίου 2012, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, στη Λυκοποριά, στο Δερβένι και στην Πεταλού , όπου έντονο είναι το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επιτόπια ενημέρωση του Περιφερειάρχη αλλά και των κατοίκων και για το πρόβλημα και για τον τρόπο αντιμετώπισής του. Παρόντες ήταν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Πισιμίσης και Παπαγγελόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ανδρέας Καραβάς, ο τ. Δήμαρχος Ευρωστίνης κ. Δημήτρης Δούσκας,  οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, η μελετητική ομάδα που εξετάζει το φαινόμενο αυτό και την εξέλιξή του, αλλά και φορείς και κάτοικοι των περιοχών αυτών.

Ο κ. Τατούλης, απευθυνόμενος στους πολίτες, επανέλαβε την έγκριση εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ και του Γενικού του Γραμματέα κ. Αδρεαδάκη, κωδικού για την εφαρμογή πιλοτικής μελέτης, για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος και όχι αποσπασματικής, η οποία θα λειτουργήσει ως πρότυπο για την αντιμετώπιση παρόμοιων ζητημάτων σε ολόκληρη τη χώρα.
«Αν παρέμβουμε αποσπασματικά ελλοχεύει ο κίνδυνος το πρόβλημα να μετατεθεί σε παρακείμενες περιοχές και για το λόγο αυτό προσεγγίζουμε ολιστικά το ζήτημα. Για την αντιμετώπιση ωστόσο των επειγουσών αναγκών οι τεχνικές μας υπηρεσίες θα παρέμβουν άμεσα καθώς, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει διαφαινόμενος κίνδυνος για τις πληγείσες οικίες, η ασφάλεια αποτελεί πρώτιστο μέλημα για εμάς. Για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών έχουμε ήδη εξασφαλίσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ».  

Στο «Σύμφωνο των Δημάρχων» ο Δήμος Ευρώτα

Ο Δήμος Ευρώτα, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αποφάσισε να συμμετάσχει στο Σύμφωνο των Δημάρχων. Πρόκειται για μια φιλόδοξη πρωτοβουλία, που εμπλέκει ευρωπαϊκά αστικά κέντρα και πόλεις στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Οι δήμαρχοι, που υπογράφουν το Σύμφωνο, δεσμεύονται να υπερβούν τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κλίμα και την ενέργεια για το έτος 2020, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην επικράτειά τους, τουλάχιστον κατά 20%.

Για να το πετύχουν αυτό, αναπτύσσουν Σχέδια Δράσης για την Αειφόρο (Βιώσιμη) Ενέργεια (ΣΔΑΕ), εφαρμόζουν δράσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και την αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τόσο σε δημόσιους, όσο και ιδιωτικούς τομείς του Δήμου και οργανώνουν Ημέρες Ενέργειας. Αυτές οι προσπάθειες υποστηρίζονται ισχυρά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Γραφείο του Συμφώνου των Δημάρχων και τις Δομές Υποστήριξης.

«Πεποίθησή μας είναι, ότι θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από την προσχώρηση στο Σύμφωνο Δημάρχων και θα αντλήσουμε τα μέγιστα δυνατά οφέλη», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο δήμος

aftodioikisi.gr

ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ.

Με τέσσερις αυτοδιοικητικούς στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και 38 συνολικά κατεβαίνει στη «μάχη» των εθνικών εκλογών η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αυτό προκύπτει από το ρεπορτάζ και την επεξεργασία της λίστας των υποψηφίων του κόμματος με το οποίο η aftodioikisi.gr συνεχίζει το αφιέρωμα στους προερχόμενους από την Αυτοδιοίκηση υποψηφίους των εθνικών εκλογών της 6ης Μαίου.

Να σημειωθεί ότι τέσσερις αυτοδιοκητικοί «φιγουράρουν» στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Πρόκειται για: τον αντιδήμαρχο Καρδίτσας και τέως δήμαρχο Ιθώμης, άτομο ΑμεΑ, Σταύρο Παπαγεωργίου να κατέχει την 6η τιμητική θέση, τη τ. αντινομάρχη Κορινθίας και περιφερειακή σύμβουλο Πελοποννήσου, Μαρία-Ελένη Σούκουλη-Βιλιάλη, να βρίσκεται στην 7η τιμητική θέση, τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Γεώργιο Πετράκη στην 9η και τη Δήμητρα Λυγούρα, καθηγήτρια Πληροφορικής στο Κέντρο Πληροφόρησης και Στήριξης Νέων του Δήμου Δάφνης, στην 11η τιμητική θέση.


Αναλυτικά, οι υποψήφιοι Ν.Δ. από την Αυτοδιοίκηση:

Επικρατείας
Σταύρος Παπαγεωργίου, αντιδήμαρχος Οικονομικών Καρδίτσας, τ. δήμαρχος Ιθώμης, ΑμεΑ (6η θέση).
Μαρία-Ελένη Σούκουλη-Βιλιάλη, περιφερειακή σύμβουλο Πελοποννήσου, τ. αντινομάρχης Κορινθίας (7η θέση).
Γεώργιος Πετράκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων (9η θέση).
Δήμητρα Λυγούρα, καθηγήτρια Πληροφορικής στο Κέντρο Πληροφόρησης και Στήριξης Νέων του Δήμου Δάφνης (11 θέση).

Α' Αθήνας
Νικήτας Κακλαμάνης, πρώην δήμαρχος Αθηναίων
Βασίλης Κικίλιας, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής

Β΄ Αθήνας
Άννα Καραμανλή, περιφερειακή σύμβουλος
Δήμητρα Νάνου, αντιπρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Νέας Σμύρνης

Α' Πειραιά
Νίκος Βλαχάκος, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά
Σπυρίδων Σπύρος, περιφερειακός σύμβουλος, πρώην δήμαρχος Πόρου

Β' Πειραιά
Παναγιώτα Βοϊδονικόλα, δημοτική σύμβουλος Περάματος
Δρακούλης Βρεττάκος, υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη

Α' Θεσσαλονίκης
Κώστας Γκιουλέκας, υποψήφιος δήμαρχος

Β΄ Θεσσαλονίκης
Καλλιόπη Καλλαντζή, πρώην έπαρχος Λαγκαδά

Αττικής
Γεωργία Μαρτίνου, αντιδήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Παναγιώτης Χάσκος, πρώην δημοτικός σύμβουλος Καλάμου

Αιτωλοακαρνανίας
Γιώργος Παπαναστασίου, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Αργολίδας
Παναγιώτης Αναγνωσταράς, τέως δήμαρχος Ναυπλίου

Άρτας
Γιώργος Παπαβασίλειου, υποψήφιος δήμαρχος Άρτας πρώην νομάρχης

Δράμας
Θωμάς Μαργαρίτης πρώην αντιδήμαρχος Δράμας

Ευρυτανία
Κώστας Κοντογιώργος, πρώην νομάρχης, περιφερειακός σύμβουλος

Ημαθίας
Λάζαρος Τσαβδαρίδης, υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας

Κορινθίας
Νίκος Ταγαράς, πρώην νομάρχης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, περιφερειακός σύμβουλος

Λακωνίας
Παναγιώτα Στέρπη, περιφερειακή σύμβουλος

Λέσβος
Παύλος Βογιατζής, πρώην νομάρχης υποψήφιος περιφερειάρχης

Λευκάδα
Ξενοφών Βεργίνης, υποψήφιος δήμαρχος Λευκάδας

Μεσσηνία
Γιάννης Αδαμόπουλος,  περιφερειακός σύμβουλος, πρώην δήμαρχος Ήρας
Άγγελος Κωτσόπουλος περιφερειακός σύμβουλος

Πέλλας
Δάνης Τζαμτζής, υποψήφιος δήμαρχος Σκύδρας

Πρέβεζας
Στέργιος Γιαννάκης, υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας

Σέρρες
Τάσος Καρυπίδης, πρώην νομάρχης

Τρίκαλα
Ηλία Βλαχογιάννης, πρώην νομάρχης
Μιχάλης Ταμήλος, πρώην δήμαρχος Τρικάλων

Χανιά
Κυριακός Βιρβιδάκης, πρώην δήμαρχος Χανίων
Γιώργος Καλλαϊτζάκης, πρώην δημοτικός σύμβουλος Κισσάμου

Φωκίδας
Κώστας Παπαθανασίου, περιφερειακός σύμβουλος

Φθιώτιδας
Κωνσταντίνος Κουτσογιαννόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος.

Αποκάλυψη : ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ .

Τεράστια τα κέρδη των φαρμακευτικών από την κινδυνολογία για τη χοληστερίνη και τις πωλήσεις των φαρμάκων που την μειώνουν, τα οποία όμως, παρουσιάζουν σοβαρότατες παρενέργειες...

Γράφει ο διατροφολόγος κ.Μάριος Δημόπουλος

Οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν καταφέρει με μεγάλη επιτυχία να δημιουργήσουν κινδυνολογώντας ένα δήθεν πρόβλημα, τη χοληστερίνη, ενώ παρέχουν μια εσφαλμένη λύση, τα φάρμακα μείωσης της χοληστερίνης, τις στατίνες. Χειραγωγούμενοι γιατροί, συνεχώς κατεβάζουν τα επίπεδα τής «φυσιολογικής/επιτρεπτής» χοληστερίνης. Αυτό σημαίνει, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να πάρουμε στατίνες, για να κατεβάσουμε τα επίπεδα τής χοληστερίνης μας και να προστατευτούμε δήθεν από την καρδιοπάθεια.
Οι στατίνες όμως, αποδεικνύονται πολύ επικίνδυνες για την υγεία μας. Μπορούν να προκαλέσουν τερατογένεση, θάνατο (μέσα από μια παρενέργεια γνωστή ως ραβδομυόλυση), μυοπάθεια, αμνησία, βίαιη συμπεριφορά, κατάθλιψη και αυτοκτονία, πολυνευροπάθεια, ανικανότητα, ηπατική βλάβη, διαβήτη τύπου II, καρδιακή ανεπάρκεια και καρκίνο.
Πίσω από όλα αυτά κρύβονται βέβαια, τεράστια οικονομικά συμφέροντα. Οι στατίνες είναι τα φάρμακα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία. Τα κέρδη των φαρμακευτικών έφτασαν -σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα- τα 26 δισεκατομμύρια δολάρια. Η μετατροπή υγιών ανθρώπων σε ασθενείς, αποδεικνύεται, ότι είναι ένα πολύ επικερδές επιχειρηματικό μοντέλο για τις φαρμακοβιομηχανίες...
Περισσότερα στο http://logia-starata.blogspot.com/2012/04/blog-post_7993.html