Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Ο ΠΑΟΚ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Κηφισιά / “Χ”ριστουγεννιάτικη μοιρασιά στο Περιστέρι Ατρόμητος – Ολυμπιακός 0-0: «Ρεσιτάλ» χαμένων ευκαιριών .

Ατρόμητος – Ολυμπιακός 0-0: «Ρεσιτάλ» χαμένων ευκαιριών και απώλεια βαθμών στο Περιστέρι 

 Ο Ολυμπιακός δικαιούταν κάτι περισσότερο από τον βαθμό της ισοπαλίας στο Περιστέρι (0-0). Από το πρώτο ημίχρονο πίεσε, έκλεισε τον Ατρόμητο στα «καρέ» του και στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο του Γιόβετιτς η πίεση έγινε ακόμη μεγαλύτερη. Ωστόσο, οι πολλές χαμένες ευκαιρίες με τον Ποντένσε σε δύο περιπτώσεις να μην τελειώνει καλά τις φάσεις για την κλάση του, είχαν ως αποτέλεσμα να παραμείνει το 0-0 και ο Ολυμπιακός που διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στον Ροντινέι στο 70', πέταξε δύο βαθμούς στο Περιστέρι εξαιτίας - κυρίως - της αναποτελεσματικότητάς του. Δύο δοκάρια είχαν οι φιλοξενούμενοι, αλλά και ένα δοκάρι ο Ατρόμητος... 

 Ο Σάσα Ίλιτς αποφάσισε να κατεβάσει τον Ατρόμητο με αρκετά πρόσωπα στην αμυντική του γραμμή. Επέλεξε σχήμα 5-4-1, έχοντας τον Τσιντώτα στα γκολπόστ, τους Κεσχρίντα, Ιμερέκοφ, Τζαβέλλας, Αθανασίου, Ντε Μποκ στην πεντάδα της άμυνας, τους Γκονζάλες, Έρλινγκμαρ, Κούεν τριάδα στα χαφ και τον Γιουμπιτάνα πίσω από τον προωθημένο Βαλένσια. Από την πλευρά του ο Κάρλος Καρβαλιάλ κλήθηκε να αντιμετωπίσει προβλήματα που προέκυψαν. Το ένα ήταν γνωστό και αφορούσε τον Κώστα Φορτούνη, τον οποίο δήλωσε να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής στο Περιστέρι. Το δεύτερο προήλθε από το… χωράφι των Σερρών, με τον Ελ Αραμπί να μένει έξω λόγω μυικού τραυματισμού στον δικέφαλο. Τα δύο τελευταία όμως με τον Καμαρά και τον Μπιέλ προέκυψαν την τελευταία στιγμή. Ο μεν Καμαρά έφυγε εσπευσμένα για την πατρίδα του, καθώς η φονική έκρηξη πετρελαϊκού σταθμού στην πόλη του, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα επικοινωνίας με την οικογένειά του. Ο δε Μπιέλ αντιμετωπίζει βαριά ίωση και έμεινε εκτός. Επιστρατεύτηκε λοιπόν ο Μπρίνιτς αντί του Μπιέλ και ο Καρβάλιο αντί του Καμαρά, μένοντας στον πάγκο ο Αλεξανδρόπουλος. Με 4-4-2 κατέβηκαν οι Πειραιώτες, έχοντας τον Πασχαλάκη στα δοκάρια, τους Ροντινέι, Ρέτσο, Ντόη και Ορτέγκα στην άμυνα, τους Έσε και Καρβάλιο στα χαφ, τους Ποντένσε και Μπρίνιτς στα δύο άκρα της επίθεσης και τους Μασούρα – Ελ Κααμπί δίδυμο στην επίθεση.

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκαν οι διαθέσεις των δύο ομάδων. Ο μεν Ατρόμητος κατέβηκε με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς, να κρατήσει το μηδέν πίσω και… ό,τι βγει μπροστά από κάποια αντεπίθεση. Ο δε Ολυμπιακός είχε την κυκλοφορία, την υπεροχή και την κατοχή σε όλο το 45λεπτο, αλλά έβρισκε σε… τοίχο οποιαδήποτε φάση επιχειρούσε να φτιάξει. Ο Τσιντώτας για παράδειγμα δεν χρειάστηκε να κάνει τη μεγάλη επέμβαση στο πρώτο μέρος, γιατί πολύ απλά οι αμυντικοί του Ατρομήτου έβγαιναν νικητές στις περισσότερες αερομαχίες (κυρίως ο Τζαβέλλας) και ο Κάρλος Καρβαλιάλ είδε ορισμένους ποδοσφαιριστές του να μην δίνουν τις απαιτούμενες βοήθειες στο δημιουργικό κομμάτι. Ειδικά ο Ιβάν Μπρίνιτς βρήκε τον μπελά του με τον Κεσχρίντα. Ο Ολυμπιακός είχε ένα σουτ του Ποντένσε στο 5’ που βρήκε στα σώματα, μία κεφαλιά του Μπρίνιτς στο 14’ (άουτ), ένα σουτ του Ορτέγκα που κατέληξε άουτ (18’) και μία κεφαλιά του Ελ Κααμπί που έφυγε επίσης άουτ (25’). Δεν ήταν όμως οι μεγάλες φάσεις, αυτές που θα προκαλούσαν πονοκέφαλο στον Τσιντώτα. Ο Ατρόμητος «απάντησε» με αντεπίθεση που είχε ως τελικό αποδέκτη τον Γιουμπιτάνα που με κεφαλιά έστειλε άουτ την μπάλα στο 26’ και μετά το… απόλυτο τίποτα ως προς τις ευκαιρίες στα δύο «καρέ». Ναι μεν οι «ερυθρόλευκοι» εξακολουθούσαν να έχουν τον έλεγχο, αλλά δεν έβρισκαν χώρους. Ακόμα κι όταν ο Καρβαλιάλ αποφάσισε να περάσει τον Ποντένσε δίπλα στον Ελ Κααμπί και τον Μασούρα στα πλάγια, ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να διασπάσει την πολυπρόσωπη περιστεριώτικη άμυνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε το ίδιο σκηνικό. Ο Καρβαλιάλ έριξε στη μάχη τον Γιόβετιτς, ο οποίος έδωσε ξεχωριστό χρώμα στις επιθετικές προσπάθειες των Πειραιωτών. Κυρίως επιτέθηκε πιο ορθολογικά σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο, βάζοντας περισσότερο κάτω την μπάλα. Παρόλα αυτά, στο 53’ κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Βαλένσια μετά από γύρισμα του Γιουμπιτάνα πλάσαρε από κοντά, ο Πασχαλάκης απέκρουσε προσωρινά και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Η συνέχεια ανήκε στον Ολυμπιακό που πίεζε ασφυκτικά με κύριους εκφραστές τους Γιόβετιτς και Ελ Κααμπί και «συμπαραστάτες» τους Ποντένσε και Μασούρα. Στο 58’ ο Γιόβετιτς με εναέριο τακουνάκι έστειλε την μπάλα άουτ, στο 59’ μία σέντρα του Ροντινέι που κόντραρε στον Αθανασίου βρήκε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού, στο 60’ ο Γιόβετιτς με κεφαλιά υποχρέωσε τον Τσιντώτα σε απόκρουση, στο 69’ ο Ελ Κααμπί σούταρε από πλάγια αριστερά πάνω στον Τσιντώτα και στο 70’ οι Πειραιώτες ζήτησαν πέναλτι σε σπρώξιμο του Κούεν στον Ροντινέι. Ο παίκτης του Ατρομήτου έβαλε το κορμί του και απώθησε τον Βραζιλιάνο τη στιγμή που ετοιμαζόταν να σουτάρει, αλλά από τον διαιτητή δεν κρίθηκε το μαρκάρισμα ότι ήταν τέτοιο ώστε να δείξει την άσπρη βούλα. Στο 75’ ο Ρέτσος με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και στο 79’ ο Ποντένσε έχασε τεράστια ευκαιρία, καθώς με ωραίο σόλο έφτασε στο ύψος του πέναλτι και σούταρε άουτ! O Πορτογάλος έχασε ακόμη μία τεράστια ευκαιρία στο 84’, σουτάροντας άσχημα από εξαιρετική θέση και έπειτα από έξοχη ενέργεια του Ρέτσου. Έως και το 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να πιέζει, αλλά του έλειπε η αποτελεσματικότητα και έμεινε το 0-0, πετώντας δύο βαθμούς στο Περιστέρι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ : Τσιντώτας – Κεσχρίντα, Ιμερέκοφ, Τζαβέλλας, Αθανασίου, Ντε Μποκ – Γκονζάλες (68’ Φριντζόνσον), Έρλινγκμαρκ, Κούεν (85’ Κιβρακίδης) – Γιουμπιτάνα (68’ Ρομπάιγ), Βαλένσια (76’ Βέργος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : Πασχαλάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα – Έσε, Καρβάλιο, Ποντένσε, Μπρίνιτς (46’ Γιόβετιτς) – Μασούρας, Ελ Κααμπί

 

=====

Πάρτι... Χριστουγέννων έστησε στην Καισαριανή ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» επιβλήθηκε 6-0 της Κηφισιάς για την 15η αγωνιστική, επέστρεψε στο «ρετιρέ» της Super League 1 και κλείνει με τον πιο ιδανικό τρόπο το 2023!

Κωνσταντέλιας (13'), Τόμας (28'), Ντεσπόντοφ (38'), Μουργκ (52'), Οζντόεφ (72') και Τσιγγάρας (81') τα γκολ της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου που συνεχίζει να εντυπωσιάζει. 

Η Κηφισιά είχε τις ευκαιρίες της να ισοφαρίσει όταν το σκορ ήταν στο 0-1 αλλά δεν το έκανε και το πλήρωσε με έξι γκολ. Πρώτη ήττα του Ντέιβιντ Νίλσεν στον πάγκο των νεοφώτιστων.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Ντ. Νίλσεν): Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Λαντρ, Μποτία, Βαφέας, Λούμορ (61' Γκόμπελιτς), Κωνσταντακόπουλος (61' Πρίτσας - 85' Πέιος), Παπασάββας, Ματέους (81' Ίλιεφ), Τετέϊ (61' Μπιφουμά), Οζέγκοβιτς

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ρ. Σοάρες (76' Μπάμπα), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Μεϊτέ (73' Τσιγγάρας), Οζντόεφ (73' Μάρκος Αντόνιο), Κωνσταντέλιας, Μουργκ (76' Τζίμας), Ντεσπόντοφ, Μπράντον Τόμας (73' Σαμάτα).

 

Το προφίλ της 15ης αγωνιστικής:

Τετάρτη (20/12)

Άρης - Λαμία 2-2

Βόλος - Παναθηναϊκός 0-3

Πέμπτη (21/12)

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 0-0

Πανσερραϊκός - ΑΕΚ 2-2

ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης 0-2

Κηφισιά - ΠΑΟΚ 0-6

Ατρόμητος - Ολυμπιακός 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΟΚ

15

39-11

35

Παναθηναϊκός

15

41-12

34

ΑΕΚ

15

36-13

32

Ολυμπιακός

15

34-12

32

Άρης

15

21-17

24

Αστέρας Τρίπολης

15

18-24

20

Λαμία

15

17-27

17

Ατρόμητος

15

18-27

16

ΟΦΗ

15

13-22

15

Βόλος Ν.Π.Σ.

15

15-27

14

Πανσερραϊκός

15

16-28

14

Κηφισιά

15

16-34

11

Παναιτωλικός

15

13-25

11

ΠΑΣ Γιάννινα

15

14-24

9

Ο Αλέξης Κούγιας νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Πριν λίγες ώρες, η ΠΑΕ Ολυμπιακός γνωστοποίησε την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποινικολόγο, Αλέξη Κούγια. Ο πολύπειρος δικηγόρος, θα είναι πλέον ο νομικός εκπρόσωπος των «ερυθρολεύκων».

Ο Αλέξης Κούγιας έδωσε το «παρών» στην κερκίδα στο Περιστέρι, παρακολουθώντας από κοντά την αναμέτρηση ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό. 

Ο Αλέξης Κούγιας με ανακοίνωση του αναφέρθηκε στην ανάληψη της θέσης του νομικού συμβούλου και του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: