Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ πήρε βαθμό στην Ισπανία με τη Γρανάδα

 Γρανάδα- ΠΑΟΚ: Πήρε τον βαθμό και είναι ευχαριστημένος 

Ισόπαλος 0-0 αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ στην Ισπανία με τη Γρανάδα για την 2η αγωνιστική του Europa League. Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός. Ήταν στημένος σωστά, έχοντας κλείσει τα άκρα του και δεν επέτρεπε στους Ισπανούς «απλώσουν» το παιχνίδι τους με συνέπεια να αναγκάζονται να δημιουργήσουν από τον άξονα και να είναι προβλέψιμοι. 

Από την άλλη πλευρά οι Θεσσαλονικείς έχασαν τρεις ευκαιρίες για να σκοράρουν, είχαν και δοκάρι με τον Σβαμπ στο 27’ και είχαν κάθε λόγο να νιώθουν ικανοποιημένοι από την εικόνα τους τηρουμένων των αναλογιών.

Βέμπερ: Δεν πάει άλλο! H EE πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία

  

Το μήνυμα «δεν πάει άλλο» και ότι οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία, στέλνει σήμερα μέσω Twitter ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EΛΚ) στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Στην ανάρτησή του, η οποία

Europa League: Χωρίς βαθμό παραμένει η ΑΕΚ – Εχασε 2-1 από την Λέστερ στο ΟΑΚΑ

  

Η ΑΕΚ πάλεψε να γυρίσει το ματς όμως δεν τα κατάφερε, ηττήθηκε 2-1 από τη Λέστερ στο ΟΑΚΑ και πλέον ελπίζει σε ένα θαύμα για να προκριθεί στους «32» του Europa League. Οι Βάρντι (18΄πεν.), Τσάουντχαρι (39΄) έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στις «Αλεπούδες», μείωσε νωρίς στο β΄ ημίχρονο ο Τάνκοβιτς (49′), όμως το 1-2 έμεινε έως το τέλος, στην αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου της διοργάνωσης.

Πού είναι το χωριό που σας πληρώνει για να γίνετε μόνιμοι κάτοικοί του!

  

Είναι μεσαιωνικό, καταπράσινο και ζητάει νέο αίμα: Ένα χωριό του ιταλικού Νότου ζητά απεγνωσμένα νέους κατοίκους, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Πρόκειται για το ειδυλλιακό χωριό Santo Stefano di Sessanio, της ιταλικής επαρχίας Abbruzzo, το οποίο, σύμφωνα με το δήμαρχό του Fabio Santavicca, «δεν προσφέρει τίποτα προς πώληση. Απλώς, θέλουμε να συνεχίσει να ζει».

Οι "θαυματουργές κηραλοιφές" του Βελόπουλου κόστισαν ακριβά σε περιφερειακα κανάλια της Πελοποννήσου και όχι μόνον.

 https://newmedia.thebest.gr/i/w785/ejozjgtvas5f9a766a7c3cc.jpg

Βαρύτατα πρόστιμα μοίρασε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο σε περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι αναμετέδιδαν εκπομπές για "θαυματουργές κηραλοιφές" που παρουσίαζε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Το πρόστιμο ανέρχεται σε 30.000 ευρώ για κάθε κανάλι ανάμεσα στα οποία και τα κανάλια της Πελοποννήσου Super B Αχαϊας,  PLP TV Ηλείας

Επίσης 25.000 ευρώ στον Best TV για «παραβίαση -εκ προθέσεως- την συνταγματικώς επιβαλλόμενης απαγόρευσης μετάδοσης μηνυμάτων που θα μπορούσαν να παραπλανήσουν το κοινό ως προς τις προστατευτικές ιδιότητες προϊόντων και να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και υγεία».

Σύμφωνα με το ΕΣΡ η ενέργεια των παραπάνω καναλιών έγινε «με προφανή στόχο να παραπλανήσει την ελέγχουσα αρχή και να καταστήσει πρακτικώς ανέφικτη την άσκηση των συνταγματικώς επιβαλλόμενων αρμοδιοτήτων της επί του περιεχομένου του προβαλλόμενου προγράμματος».

Από 30.000 ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι σταθμοί Κόσμος TV Δωδεκανήσων, Αιγαίο TV Δωδεκανήσων, Super B Αχαϊας, Σητεία TV Λασιθίου, Notos TV Ηρακλείου, Ένα TV Φθιώτιδας, TV 10 Τρικάλων, Βήμα TV Ιωαννίνων, Θράκη ΝΕΤ Έβρου, TV Ροδόπη, Δίκτυο TV Σερρών, Κρήτη TV 1 Χανίων, Άλφα Τηλεόραση Δράμας, Δίκτυο 1 Καστοριάς, Alert Αττικής, TRT Μαγνησίας, PLP TV Ηλείας και Ίριδα TV Δωδεκανήσου. Από 25.000 ευρώ οι Alert, Epsilon, Extra, Kontra, ΑΕ Channel, Βεργίνα και Best TV για «παραβίαση -εκ προθέσεως- την συνταγματικώς επιβαλλόμενης απαγόρευσης μετάδοσης μηνυμάτων που θα μπορούσαν να παραπλανήσουν το κοινό ως προς τις προστατευτικές ιδιότητες προϊόντων και να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και υγεία». Σύμφωνα με το ΕΣΡ η ενέργεια των παραπάνω καναλιών έγινε «με προφανή στόχο να παραπλανήσει την ελέγχουσα αρχή και να καταστήσει πρακτικώς ανέφικτη την άσκηση των συνταγματικώς επιβαλλόμενων αρμοδιοτήτων της επί του περιεχομένου του προβαλλόμενου προγράμματος». Πηγή: www.lifo.gr
Super B Αχαϊας, Σητεία TV Λασιθίου, Notos TV Ηρακλείου, Ένα TV Φθιώτιδας, TV 10 Τρικάλων, Βήμα TV Ιωαννίνων, Θράκη ΝΕΤ Έβρου, TV Ροδόπη, Δίκτυο TV Σερρών, Κρήτη TV 1 Χανίων, Άλφα Τηλεόραση Δράμας, Δίκτυο 1 Καστοριάς, Alert Αττικής, TRT Μαγνησίας, PLP TV Ηλείας και Ίριδα TV Δωδεκανήσου. Πηγή: www.lifo.gr

Εβδομάδα τεστ για τον κορωνοϊό στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου Ηλείας.

 https://www.ilialive.gr/images/new_images/ilialive/2020/10_October/04_week/dikastiria_test-1.jpg

Στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ όλη την εβδομάδα προκειμένου να γίνουν έλεγχοι και τεστ για τον κορωνοϊό, στο προσωπικό, τους δικαστικούς και τους δικηγόρους.

Ο έλεγχος στους δικηγόρους γίνεται κατόπιν αιτήματος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας και η συμμετοχή από την πρώτη ημέρα, την περασμένη Τρίτη είναι αθρόα από τα μέλη του.

Lockdown από τις 06:00 στις Π.Ε Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Ροδόπης – Αναλυτικά τα μέτρα

 

Στο «κόκκινο», δηλαδή στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου) περνούν από αύριο στις 6 το πρωί, οι περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Ροδόπης, όπως ανακοίνωσε σε έκτακτη δήλωση του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Από αύριο λοιπόν στις 6:00 θα ισχύσουν τα μέτρα που προβλέπονται για το επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου) με μοναδική εξαίρεση, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, το ζήτημα των χερσαίων, θαλασσίων και αεροπορικών συνδέσεων αλλά και μετακινήσεων από και προς τις περιοχές αυτές, για πρακτικούς λόγους που σχετίζονται με τον προγραμματισμό των πολιτών.

Η εξαίρεση των μετακινήσεων από τα γενικά μέτρα του επιπέδου 4 για τις τρεις αυτές περιοχές θα ισχύσει έως και τη Δευτέρα στις 6 το πρωί. Ωστόσο, στις επόμενες ώρες, το ζήτημα των μετακινήσεων θα επαναξιολογηθεί συνολικά για όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4.

Τα μέτρα για το κόκκινο επίπεδο συναγερμού 4

Μητσοτάκης: Πιο έγκαιρα, αυστηρότερα μέτρα, για να αποφύγουμε τα χειρότερα

 https://ant1media.azureedge.net/imgHandler/1100/e0c4df3a-60d4-4776-9592-31c03dddc5a1.jpg  

Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή της ήταν αφιερωμένη η εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ακολουθεί η εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

Έχουμε μία πλούσια ατζέντα στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Όλα τα θέματα εκ των πραγμάτων επηρεάζονται, ενδεχομένως να μπαίνουν και σε δεύτερη μοίρα, από την επικαιρότητα του δεύτερου κύματος του Covid.

Δεν χρειάζεται να σας δώσω τα σχετικά στοιχεία. Βλέπετε τι γίνεται σε όλο τον κόσμο, πρωτίστως στην Ευρώπη. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα, το οποίο είναι πιο επιθετικό και από αυτό το οποίο είχαμε αντιμετωπίσει τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα θέματα αυτά σήμερα και σε ένα έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για να δούμε σε ποιο βαθμό μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα διευρωπαϊκό σύστημα δράσης. Ωστόσο, μέχρι που να γίνει αυτό, τα μέτρα τα οποία κάθε χώρα λαμβάνει αποτελούν εθνική ευθύνη της κάθε κυβέρνησης. Εμείς στην Ελλάδα έχουμε συγκριτικά, το τονίζω, καλύτερα αποτελέσματα από την υπόλοιπη Ευρώπη. Θα έλεγα ότι είμαστε ενδεχομένως 2 με 3 εβδομάδες πίσω από αυτό το οποίο βιώνουν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες σήμερα.

Οφείλω να σας πω όμως ότι η πίεση την οποία δέχεται το Σύστημα Υγείας είναι η μεγαλύτερη από ποτέ και πρέπει, όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα, ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο Σύστημα Υγείας.

Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες σήμερα, θα πω μόνο ότι γνωρίζουμε πια από τις διαδικασίες ιχνηλάτησης ποιες οικονομικές δραστηριότητες προκαλούν πρόβλημα γρήγορης διασποράς του ιού και ποιες δεν προκαλούν τόσο μεγάλη διασπορά του ιού, οπότε θα προσαρμόσουμε το σχέδιό μας για τον επόμενο μήνα στα πραγματικά δεδομένα τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας.

Από σήμερα όμως πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, το τονίζω, του λιανεμπορίου και των σχολείων.

Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown, γι’ αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μία πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο.

Το επόμενο 15νθημερο είναι στην κυριολεξία κρίσιμο και στο μέτωπο αυτό κάθε Υπουργείο έχει τη δική του θέση. Για παράδειγμα η τηλεργασία την οποία έχουμε εφαρμόσει πρέπει και να τηρείται και πρέπει να παρακολουθείται από όλους σας. Οι συγκοινωνίες έχουν ήδη προχωρήσει στην εξεύρεση άμεσων λύσεων για τη βελτίωση συνθηκών στην καθημερινή μετακίνηση.  Είναι ένας διαρκής αγώνας αυτός ο οποίος γίνεται

Και βέβαια τα οικονομικά Υπουργεία επεξεργάζονται ήδη μέτρα ανακούφισης εργαζομένων και επιχειρήσεων που θα επηρεαστούν εκ των πραγμάτων περισσότερο από τα μέτρα τα οποία θα αναγγείλουμε.

Είναι σαφές επίσης ότι θα ενισχύσουμε, το έχουμε ήδη κάνει, τους ελέγχους σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Ελληνική Αστυνομία, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

 

Νομίζω ότι τα όσα είπε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας την Τρίτη για την ατομική μας ευθύνη και τους κανόνες ως παιδεία άσκησης της προσωπικής μας ελευθερίας είναι καταλυτικά.  Σε αυτό το πεδίο και σε αυτή την κατεύθυνση θα επιμείνουμε ενημερώνοντας, πείθοντας, ελέγχοντας.

Είναι σημαντικό για ακόμα μια φορά να γίνει κατανοητό ότι οι μικρές υποχωρήσεις για μικρό διάστημα μπορούν να φέρουν μεγάλα αποτελέσματα για μεγάλο χρόνο.

Θέλω επίσης να κάνω μία αναφορά στο γεγονός ότι προβληματίζομαι ιδιαίτερα, μάλλον να χρησιμοποιήσω μία πιο αυστηρή έκφραση, βρίσκω απαράδεκτο το γεγονός ότι κάποιοι έχουν επιλέξει να στοχοποιήσουν επιστήμονες. Και θεωρώ ότι συγκεκριμένα η στοχοποίηση του καθηγητή, του κ. Τσιόδρα, η οποία είναι πολύ συστηματική τις τελευταίες μέρες είναι απαράδεκτη.

Εάν θέλουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να μας ασκήσουν κριτική, εδώ είμαστε να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση, σε εμένα προσωπικά, στους υπεύθυνους Υπουργούς, αλλά να στοχοποιούνται επιστήμονες οι οποίοι το μόνο το οποίο κάνουν είναι να καταθέτουν την επιστημονική τους γνώση προς κρίση στην Πολιτεία για να παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις, είναι κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι τελείως-τελείως λανθασμένο, ειδικά σε μία συγκυρία, όπου πρέπει και πάλι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας για την ορθότητα των μέτρων που λαμβάνουμε.

Κλείνω λέγοντας, ότι η χθεσινή επέτειος ανέδειξε τα δύο μέτωπα που η χώρα μας σήμερα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις: Το μέτωπο της υγείας και το εθνικό μέτωπο, και ανέδειξε ταυτόχρονα την ασφάλεια ως ένα στοιχείο που διατρέχει οριζόντια αυτές τις δύο μεγάλες προκλήσεις.

Ήταν όμως νομίζω και μία ευκαιρία να φέρουμε στο προσκήνιο το συστατικό το οποίο θα μας οδηγήσει και τώρα πιστεύω στην νικηφόρα έκβαση των αγώνων που δίνουμε: Την ετοιμότητα της πολιτείας, την ενότητα, τη συστράτευση των πολιτών. Από τη μία την κρατική μέριμνα, από την άλλη τη συνειδητή ατομική ευθύνη.

Και είμαι σίγουρος ότι αυτή τη σκέψη έκαναν χθες όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες, έστω και χωρίς την αφορμή των παρελάσεων ή των παραδοσιακών εκδηλώσεων. Ήταν ο χθεσινός, ένας εορτασμός αυτοσυνειδησίας και ενότητας και αυτό το πνεύμα πρέπει να κρατήσουμε ζωντανό, μετατρέποντάς το σε καθημερινή πρακτική. Ο καθένας στον τομέα του και όλοι μαζί στην Ελλάδα ολόκληρη.

Όταν ξεκινάς “πόλεμο” με το Ισλάμ, ξέρεις… τι ακολουθεί

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcS5fCxaYoLzv7Q_sKopAukja3M5cbVt-FhVOg&usqp=CAU 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Η Ευρώπη στο πόδι, έξαλλη και εξοργισμένη. Φυσικά στο πλευρό της Γαλλίας. Του λαού της χώρας της διαρκούς επανάστασης ιδεών. Της ελευθερίας του λόγου και του πνεύματος. Τη Γαλλία των ανοικτών οριζόντων.

Ο “πόλεμος” που ξεκίνησε ο Εμμανουέλ Μακρόν στο Ισλάμ, και συνέχισε με την ατυχή γελοιογραφία του Ταγίπ Ερντογάν το περιοδικό “Charlie Hebdo”, είχε τη φυσική συνέχειά του. Επιθέσεις αυτοκτονίας. Αποκεφαλισμοί. Μαχαιρώματα.

Και ακόμη, δυστυχώς, είμαστε στην αρχή, όπως μας έχει διδάξει η Ιστορία. Το Ισλάμ έχει προβληματικές πτυχές ως θρησκεία, που δύσκολα κατανοεί, και ακόμη δυσκολότερα αφομοιώνει η Δύση.

Ένα ωστόσο είναι βέβαιο. Δεν επιτίθεσαι σε μια θρησκεία, που δεν παράγει ακριβώς… αγάπη.

Εκτός κι αν είσαι… Μανού, όπως είχε αποκαλέσει υποτιμητικά τον Εμμανουέλ Μακρόν ένας Γάλλος μαθητής, πριν από μερικά χρόνια. Και υποτιμάς τον κίνδυνο της επιπόλαιης στρατηγικής να υφαρπάξεις την ισλαμοφοβική ατζέντα της Μαρίν Λεπέν.

ysterografa.gr

Η κόπωση της κοινωνίας ως «εχθρός», στη μάχη με τον κορονοϊό

  Η κόπωση της κοινωνίας ως «εχθρός», στη μάχη με τον κορονοϊό 

Του Μάνου Οικονομίδη

Twitter@EmOikonomidis

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Αξία”, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

 

Η φυσική προδιάθεση του ανθρώπου να προσδοκά το καλύτερο αποτύπωμα που θα έχει κάθε επόμενη στιγμή, λειτουργεί ως το αναπόφευκτο εφαλτήριο για την εργαλειοποίηση της ψυχολογίας του καθενός, στη μάχη με την πανδημία του κορονοϊού.

Europa League: Με πάθος για την πρώτη η ΑΕΚ κόντρα στη Λέστερ

  

Η ΑΕΚ φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ την φορμαρισμένη Λέστερ, για την δεύτερη αγωνιστική του Europa League (19:55, Cosmote Sports 3).

Ένα θετικό αποτέλεσμα μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικό για την «Ένωση», ειδικά μετά την ήττα και μάλιστα με 3-0 από την Μπράγκα στην πρεμιέρα. 

Ο Μάσιμο Καρέρα δεν έχει αποκαλύψει τα πλάνα του, αλλά το πιθανότερο είναι να πάει σε ένα 4-3-2-1.

Οι 23 ποδοσφαιριστές που θα είναι στην διάθεση του προπονητή της ΑΕΚ είναι οι: Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Θεοχάρης, Μπακάκης, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Ινσούα, Σβάρνας, Χνιντ, Μιτάι, Βασιλαντωνόπουλος, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Σάκχοφ, Σαμπανάτζοβιτς, Μπότος, Λιβάια, Ανσαριφάρντ, Τάνκοβιτς, Ολιβέιρα, Χριστόπουλος, Μαχαίρας.

H Λέστερ ξεκίνησε με νίκη επί της Ζόρια στην έδρα της με 3-0 και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Στην premier league νίκησε εκτός έδρα την Αρσεναλ με 1-0, έχοντας ξεκουράσει για μεγάλο ματς του παιχνιδιού τον Τζέιμι Βάρντι, ο οποίος είχε περάσει σαν αλλαγή και έβαλε το νικητήριο γκολ της αναμέτρησης.

Την ίδια ώρα θα διεξαχθεί και ο αγώνας της Ζόρια με την Μπράγκα στην Ουκρανία.

Europa League: Ο ΠΑΟΚ στη Γρανάδα, ο Φερέιρα ετοιμάζει βαλίτσες για Παλμέιρας

 

Δοκιμασία απόψε στη Γρανάδα για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος φιλοξενείται από την ισπανική ομάδα στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Europa League (22:00, Cosmote Sport 2HD).

Ο Αμπέλ Φερέιρα, που φέρεται να έχει συμφωνήσει προφορικά με τη βραζιλιάνικη Παλμέιρας για να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία, εξέφρασε την πίστη του για θετικό αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι περιμένει ένα παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Αύριο το lockdown σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα – Ποιες περιοχές ανεβαίνουν επίπεδο, τι θα γίνει με τις μετακινήσεις

  

O υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το lockdown σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα.

«Η αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος απαιτεί έντονα αντανακλαστικά. Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση» ανέφερε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς στην αρχή της ενημέρωσης του και ενημέρωσε πως η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη ανεβαίνουν επίπεδο. Ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε πως εξαίρεση αποτελούν οι χερσαίες και αεροπορικές μετακινήσεις.

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα στην Πελοπόννησο ανά νομό.

 

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας             382 (11)

Π.Ε. Αργολίδας      245 (0)

Π.Ε. Κορινθίας      195 (0) 

Π.Ε. Μεσσηνίας     150 (0) 

Π.Ε. Ηλείας            131 (1) 

Π.Ε. Λακωνίας       58 (0) 

 Π.Ε. Αρκαδίας       50 (0)

Κύπελλο Ελλάδας: Η κλήρωση της β΄φάσης / Ήφαιστος Βρονταμά - Ηρακλής Ξυλοκάστρου

 Κύπελλο Ελλάδας: Η κλήρωση της β΄φάσης

Δείτε τα ζευγάρια στη β΄φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μετά την κλήρωση που έγινε στην ΕΠΟ  

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (29/10) η κλήρωση για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, οι αγώνες της οποίας θα διεξαχθούν στις 04/11. Ο Κυπελλούχος Κορινθίας Ηρακλής Ξυλοκάστρου κληρώθηκε να αντιμετωπίσει σε εκτός έδρας νοκ άουτ  αγώνα, τον Κυπελλούχο Λακωνίας Ήφαιστο Βρονταμά.

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης είναι τα ακόλουθα.

 Ατρόμητος Παλαμά – Κυανούς Αστήρ Βάρης.

Αχέρων Καναλακίου – ΑΕ Μεσολογγίου.

Ήφαιστος Βρονταμά – Ηρακλής Ξυλοκάστρου.

ΑΟ Αγίου Νικολάου – ΑΠΟ Κερατσινίου (05/11/2020).

Άγιος Ιερόθεος – Πανθηραϊκός.

Νικητής αγώνα 1ης φάσης (Παμβουπρασιακός - ΑΟ Διαβολιτσίου)_ - Παλληξουριακός.

Νικητής αγώνα 1ης φάσης Μ. Αλέξανδρος Καλλιθέας – Φαλανιακός - νικητής αγώνα 1ης φάσης ΑΕ Διδυμοτείχου – Νέστος Χρυσούπολης.

Νικητής αγώνα 1ης φάσης Κτηνοτροφικός (Αστέρας Καλληράχης – Εορδαϊκός) - Αναγέννηση Άρτας.

Προκρίνονται στην 3η φάση άνευ αγώνα: ΑΕ Καρίτσας, Πανθρακικός ΑΠΣ και νικητής αγώνα Ορφέας Puma Ξάνθης – ΑΕ Αμπελοκήπων.

 

Κορωνοϊός: «Μαύρη» ημέρα με 1.211 κρούσματα στην Ελλάδα ( 5 κρούσματα στην Κορινθία / 30 κρουσματα στη Μεσσηνία) Η διασπορά των κρουσμάτων.– 12 νεκροί και 114 στις ΜΕΘ

 

Σήμερα, Πέμπτη 28 Οκτωβρίου ανακοινώνονται 1.211 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.

εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Από τα 1.211 κρούσματα, τα 335 καταγράφονται στην Αττική και τα 275 στη Θεσσαλονίκη, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινούνται κι άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Για παράδειγμα, στην Αχαΐα καταγράφηκαν 13 νέα κρούσματα, στη Δράμα 24, στον Έβρο 23, στην Ημαθία 13, στο Ηράκλειο 13, στα Ιωάννινα 18, στην Καβάλα 19, στην Καστοριά 14, στο Κιλκίς 14, στην Κοζάνη 30, στη Λάρισα 51, στη Μεσσηνία 30, στην Ξάνθη 30, στην Πέλλα 15, στη Ροδόπη 41, στις Σέρρες 51, ενώ μεγάλη είναι η διασπορά σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά ο χάρτης των κρουσμάτων:

Δημόσιες Συμβάσεις: Ανανεώθηκε από την ΕΑΑΔΗΣΥ η εύρεση της νομοθεσίας

  

Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, με έγγραφο του Προέδρου της, ενημερώνει ότι ότι επικαιροποιήθηκαν για το χρονικό διάστημα έως και τις 30/6/2020 (Α΄ εξάμηνο 2020) οι εγγραφές του “Πίνακα Παρακολούθησης Νομοθεσίας Δημοσίων Συμβάσεων”, ο οποίος είναι αναρτημένος στην αντίστοιχη ειδική ενότητα της διαδικτυακής πύλης της “Εθνικής Βάσης Δεδομένων Δημοσίων Συμβάσεων” (Ε.Β.Δ.ΔΗ.ΣΥ https://ppp.eaadhsy.gr).

Το χρονοδιάγραμμα ανά περιοχή για τη μετάβαση στα δίκτυα 5G – Τι πρέπει να κάνουμε

 

Ξεκινά σταδιακά από τις 6 Νοεμβρίου η διαδικασία απόδοσης του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ανάπτυξη και λειτουργία των δικτύων 5G σε όλη τη Χώρα.  Με τη διαδικασία του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ η περιοχή ραδιοσυχνοτήτων των 700 MHz αποδεσμεύεται από τους παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής (δηλαδή την ΕΡΤ και την Digea) προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη των νέας γενιάς δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Με εξαίρεση τον επανασυντονισμό του τηλεοπτικού δέκτη, οι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν οποιαδήποτε επιπλέον ενέργεια, ενώ η διαδικασία δεν περιλαμβάνει κάποιου είδους οικονομική επιβάρυνση και δεν προϋποθέτει την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού.

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα απόδοσης του Ψηφιακού Μερίσματος υλοποιείται ως εξής ανά περιοχή και κέντρο εκπομπής:

Η ψωρίαση ΔΕΝ είναι μεταδοτική και δεν δημιουργεί προβλήματα στους άλλους

 

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Η 29η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης» το 2004, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψωρίασης, που συσπειρώνει στους κόλπους της γιατρούς και ασθενείς. Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης είναι να ενημερώσει ασθενείς, ιατρούς και κοινό και να αυξήσει την επίγνωση για την ασθένεια, ώστε να δώσει στους ασθενείς που πάσχουν από Ψωρίαση την προσοχή και την κατανόηση που τους αξίζει.

Ακόμα και στην πιο στενή επαφή δεν αφήνει κατάλοιπα, ούτε δημιουργεί προβλήματα σε τρίτους. Η ψωρίαση δεν είναι μεταδοτικό νόσημα, δεν μεταδίδεται, δηλαδή, αγγίζοντας το δέρμα ή τα ρούχα του πάσχοντος, ούτε είναι αποτέλεσμα κακής προσωπικής υγιεινής, όπως συχνά πιστεύεται. Η ψωρίαση, όπως πολλές παθήσεις όχι μόνο του δέρματος αλλά και άλλων οργάνων, είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού γενετικής προδιάθεσης και διαταραχής της λειτουργίας του ανοσολογικού συστήματος του οργανισμού. ..................

read more

Το εγκεφαλικό επεισόδιο θεραπεύεται. Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικών Επεισοδίων

 

του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr

Η 29η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά των Εγκεφαλικών Επεισοδίων ως Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικών Επεισοδίων για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη «σύγχρονη αυτή πανδημία», η οποία απειλεί, όχι μόνο την επιβίωση, αλλά και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Το εγκεφαλικό συμβαίνει όταν σταματά η κυκλοφορία αίματος σε ένα μέρος του εγκεφάλου. Χωρίς αιματική κυκλοφορία τα εγκεφαλικά κύτταρα μπορεί να υποστούν βλάβη ή να καταστραφούν. Αυτή η βλάβη έχει διαφορετικό αποτέλεσμα ανάλογα με την περιοχή του εγκεφάλου όπου συμβαίνει. Επηρεάζει το σώμα, την κινητικότητα και την ομιλία του ατόμου, καθώς και τον τρόπο που σκέφτεται και αισθάνεται. ..................

read more

Μαύρη μέρα για τη Γαλλία: Μόλις 25 ετών ο δράστης του μακελειού στη Νίκαια . – Τρεις νεκροί– Διεθνής καταδίκη

   

Μπαράζ αιματηρών επιθέσεων με 3 νεκρούς, μεταξύ των οποίων ο αποκεφαλισμός μιας γυναίκας και πολλούς τραυματισμούς, σημειώθηκαν σήμερα στη Γαλλία με κοινό σημείο τις λέξεις «Αλλάχου Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος).

Επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια – Τρεις νεκροί

Ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι εξαπέλυσε σήμερα το πρωί επίθεση μέσα σε εκκλησία της Νίκαιας στη Γαλλία και σκότωσε τρεις ανθρώπους προτού συλληφθεί από την αστυνομία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του, αλλά είχε τις αισθήσεις του και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ».

Πέθανε σε ηλικία 115 ετών η γηραιότερη γυναίκα της Ελλάδoς

  

Έφυγε από τη ζωή η γηραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα, η Κατερίνα Καρνάρου, σε ηλικία 115 ετών!

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, η Κατερίνα Καρνάρου γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1905 στο Γρύλλο Κρεστένων, έζησε για αρκετά χρόνια στην Αθήνα και επέστρεψε στην Κρέστενα τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής της.


 

Ήταν 5 χρόνων όταν ήρθε ο Ελ. Βενιζέλος στην Ελλάδα, ήταν 8 χρόνων όταν έληξαν οι Βαλκανικοί πόλεμοι, ήταν 13 ετών όταν έληξε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ήταν 17 ετών στην Μικρασιατική Καταστροφή, ήταν 39 όταν φύγανε οι Γερμανοί κατακτητές από τη χώρα μας και 62 όταν έγινε η Χούντα των Συνταγματαρχών.

Έζησε όλα τα ενδιαφέροντα γεγονότα του προηγούμενου αιώνα, μια υπερπλήρης ζωή από τις αρχές του 1900 έως το «μαύρο» 2020.

 

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του πρώην βουλευτή Πέτρου Κουναλάκη

 

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πρώην βουλευτή του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, Πέτρου Κουναλάκη.

Ο κ. Τασούλας δήλωσε:

«Ο Πέτρος Κουναλάκης υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα της ελληνικής ανανεωτικής Αριστεράς, με μακρά και διακριτή παρουσία στο δημόσιο βίο. Πολιτικός και διανοούμενος, συνεπής στις αρχές και τις αξίες του, συνδύαζε το στοχασμό με τη δράση και την αγωνιστικότητα με τη μετριοπάθεια, αναζητώντας πάντα ευρύτερες συνεργασίες και συναινέσεις.

Στην κόρη του Ξένια Κουναλάκη και στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Γ.Ψυχογιός: Ούτε άδειες φύτευσης, ούτε μέτρα στήριξης για την πλειοψηφία των αμπελουργών.

  

Με πρόσφατη απόφαση του κ. Βορίδη, διατηρείται ο άδικος και φωτογραφικός τρόπος κατανομής δικαιωμάτων φύτευσης οινοποιήσιμων αμπελιών σε βάρος των μικρών αμπελουργών. Ακυρώνεται έτσι για δεύτερη φορά η απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ΦΕΚ 613/Β/26.2.19) που επέτρεψε την αύξηση των μικρών και μεσαίων εκμεταλλεύσεων με την φύτευση νέων οινοποιήσιμων αμπελιών.

Προφανής στόχος του Υπουργού είναι να λαμβάνουν όλες τις διαθέσιμες άδειες φύτευσης οι μεγάλες αμπελουργικές εκμεταλλεύσεις, ενώ οι κάτοχοι μικρών αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων να απορρίπτονται από τη διαδικασία, με αποτέλεσμα την συγκέντρωση σε λίγους και ισχυρούς του κλάδου.

Οι μυαλοπώληδες του ΣΥΡΙΖΑ και η ισπανική ακροδεξιά

 

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Σε όλη την μαστιζόμενη από το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού Ευρώπη, δυο κόμματα διανοήθηκαν να υποβάλουν πρόταση δυσπιστίας στο κοινοβούλιο: Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και το ακροδεξιό VOX στην Ισπανία. Μόνο αυτοί βρήκαν την ώρα να ρίξουν τα πυροτεχνήματά τους, την ώρα που οι πολίτες των χωρών τους δίνουν μάχη για να μην καταλήξουν στις εντατικές.

Στην Ισπανία, το VOX προκάλεσε την ψηφοφορία προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση στην οποία ανεπιτυχώς συμμετέχει ο σύντροφος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Νέα Πρόσκληση 50 εκατ. στους ΟΤΑ από το “Τρίτσης” για το 1821

 

Εκδόθηκε την 27η Οκτωβρίου νέα Πρόσκληση του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” με τίτλο «Ελλάδα 1821 - Ελλάδα 2021», συνολικό προϋπολογισμό 50 εκατομμύρια ευρώ και σκοπό την «ανάδειξη του ιστορικού έπους μέσω έργων και δράσεων, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821».

Δυνητικοί δικαιούχοι που καλούνται να υποβάλλουν προτάσεις, είναι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της Χώρας.  Κάθε δικαιούχος έχει δικαίωμα υποβολής μίας Αίτησης χρηματοδότησης.

Κύπελλο Ελλάδας: Τα τελικά αποτελέσματα της α’ φάσης - Μεγάλα σκορ και εκπλήξεις.

 Kλήρωση Κυπέλλου 2020-21: Τα 19 ζευγάρια της πρώτης φάσης

 Το Κύπελλο Ελλάδος ξεκίνησε με τα παιχνίδια της α’ φάσης, στα οποία σημειώθηκαν πολλά γκολ και εκπλήξεις. Μία από τις εκπλήξεις σημειώθηκε στο Ξυλόκαστρο όπου ο τοπικός Ηρακλής , ομάδα της Α΄κατηγορίας Κορινθίας, έθεσε  νοκ άουτ στην διαδικασία των πέναλτι με σκορ 4 - 3 την Κυπελλούχο Αργολίδας Κορωνίδα Κοιλάδα, ομάδα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας. 

Εκτός από τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου  ακόμα δυο αγώνες οδηγήθηκαν στην

Σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο το νέο Ν/Σ για τις Δημόσιες Συμβάσεις

Έφθασε η ώρα που θα αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο των Δημοσίων Συμβάσεων, δηλαδή ο ν.4412/2016, γνωστός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως “Νόμος Σπίρτζη”, ζήτημα που ταλανίζει ίσως περισσότερο από κάθε άλλο την καθημερινή λειτουργία των ΟΤΑ.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, πρώτο θέμα στην επίσημη κυβερνητική Ανακοίνωση είναι ότι τρεις Υπουργοί – στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνεται ο Υπουργός Εσωτερικών - θα παρουσιάσουν « το Νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό, την απλοποίηση και την αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των Δημοσίων Συμβάσεων ».

Πρόκριση του Ηρακλή Ξυλοκάστρου στον 2ο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας . Απέκλεισε 4 - 3 στα πέναλτι την Κορωνίδα Κοιλάδας .

  

Μπορεί να αντιμετώπιζε σημαντικές απουσίες και να προέρχεται από βαριά εντός έδρας ήττα στο στο ντέρμπι του περασμένου  από τον Αστέρα Δερβενίου, στο πρωτάθλημα , χθες όμως  ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου τα κατάφερε και πέρασε στο επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος . 

Ο Ηρακλήςς  στο Ξυλόκαστρο απέκλεισε σε νοκ άουτ αγώνα για την 1η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, στην διαδικασία των πέναλτι με 4 - 3 την Κορωνίδα Κοιλάδας, ομάδα από την γειτονική Αργολίδα που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του θεσμού..

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα στην Πελοπόννησο ανά νομό.

 Τα κρούσματα στην Ελλάδα, ανά περιφέρεια (upd - χάρτης)

Δείτε αναλυτικά ποιες περιφέρειες στην Πλοπόννησο έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό. Τα στοιχεία είναι από το υπουργείο Υγείας και ενημερώνονται μόνο όταν είναι επίσημα.

Τη διασπορά της πανδημίας του κορoνοϊού τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως παρουσιάζει ο διαδραστικός χάρτης που δημιούργησε η εταιρεία iMEdD. Η εφαρμογή της iMEdD. για τον κορονοϊό δείχνει τον χάρτη της Ελλάδας και σημειώνει τα κρούσματα ανά περιοχή.

Στον διαδραστικό χάρτη βρίσκουμε ανά περιφέρεια το σύνολο των κρουσμάτων, τους συνολικούς θανάτους και τον αριθμό των ασθενών που έχουν αναρρώσει. Ειδικά για τη χώρα μας, έως σήμερα έχουν χαθεί 603 άνθρωποι, σε σύνολο 34. 299 καταγεγραμμένων κρουσμάτων. Η εφαρμογή ενημερώνεται διαρκώς με νέα δεδομένα από οργανισμούς και φορείς όπως ο ΠΟΥ και ο ΕΟΔΥ

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο: 

Π.Ε. Αχαΐας             369 (11)

Π.Ε. Αργολίδας      244 (0)

Π.Ε. Κορινθίας      190 (0) 

Π.Ε. Ηλείας           130 (1) 

Π.Ε. Μεσσηνίας    120 (0) 

Π.Ε. Λακωνίας       58 (0) 

 Π.Ε. Αρκαδίας       47 (0) 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για νέα δεδομένα κάντε κλικ στην περιφέρεια που σας ενδιαφέρει. Δείτε τον διαδραστικό χάρτη της iMEdD.